Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 10:31   #1381
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kurcze czy tylko ja nie planuję pończoch? Mam w pierwszych butach otwarte przody a i brak paseczka i raz, że nie chciałabym żeby pończocha mi wystawała, ale to już pal licho... jak macie pończochy to nie spadają wam buty? Bo mi się strasznie ześlizgują... No a drugie buty to już sandałki, więc tu już wiadomo...
ja cały czas to rozważam jeśli kupię buty z odkrytymi palcami i/albo w dniu ślubu będzie upał, to nie zakładam pończoch
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:32   #1382
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Handzia przykro mi z powodu ślubu Macie juz salę? Nie wiem do jakiej kwoty celujecie ale np. U Maksia mają bardzo ładną salę i najtańsze menu za 135 zł. Moi rodzice byli zachwyceni tym miejscem.

Verunka gratulacje z okazji wizażowego awansu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:32   #1383
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
o nieeee, teraz zakochałam się w tych http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9588 drogie troszkę ale nie planuję naszyjnika ani bransoletki, więc w sumie....
A te? https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

EDIT: Ale jeszcze droższe

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:33
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:32   #1384
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A jak wyglądałaby kopia takiego wesela?

Dużo już masz
Na przyszły rok zasłużony odpoczynek i emanowanie blaskiem szczęśliwej narzeczonej

Robi wrażenie

Trzymam kciuki, żeby wkrótce odezwali się z fajną propozycją pracy

Świetny pomysł - zwłaszcza jak zadedykujesz im "ich" piosenkę

Chciałabym kolorowe buty, ale jak znajdę jakieś ładne na niskim obcasie, ślubne, to też kupię. No i żadnych rajstop
A buty pod kolor bukietu (zwłaszcza świetnie dobranego) to fajny pomysł (o ile tylko suknia nie jest zbyt strojna i błyszczaca). Albo pod kolor jednego z kwiatów z bukietu.

handzia600 trzymaj się

Dlaczego nie? Myślę, że przez to wesele będzie unikalne. Kolory świetne, moim zdaniem oryginalniejsze niż oklepany granatowo-biały. Tutaj jest obłędne połączenie, co prawda z czerwienią, ale róż też pięknie dopełnia te kolory

Gratulacje dla dziewczyn, które mają rok do ślubu
Biały to nie mój kolor, suknia raczej na pewno nie biała;p Dziękuje za opinie i dzięku temu coraz bardziej się przekonuję, że to dobry pomysł
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:32   #1385
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ale teraz to ja nie wiem kiedy będe ślubować. Mój ślub będzie zapewne szykowany na kilka miesięcy przed w znacznie gorszych warunkach niż chciałam...
W Lipcu dowiedzieliśmy sie od ojca tż (przypominam że mieszkaliśmy z moimi teściami) że jego matka nie lub mnie , nie trawi i ogólnie że to wszystko jakieś sztuczne było. Wynikła afera , ojciec tż pokłócił się z nią wyjechał i ona gdzies wyjechała. Ja postanowiłam przerwać dobrą passę teściowej i wyprowadziłam się do mamy. No nie do końca do niej bo w bloku w którym mieszka był pokój do wynajęcia (niezależny coś podobnego do kawalerki) więc go wynajęłam. Tż mimo problemów w pracy zwolnił sie , udało mu się i przyjechał do mnie do okolic Olsztyna gdzie teraz mieszkamy. To było straszne tym bardziej że słyszałam kłótnie teściów jak na mnie ona gadała a potem wybielała się do tż (co z resztą do tej pory robi). Musieliśmy wydać pieniądze zaoszczędzone na ślub bo tż przez 3 tyg nie miał pracy :/ Zaczynaliśmy od zera więc trzeba było kupić niektóre rzeczy do domu. Teściowa w końcu dowiedziała się o tym że chcemy sie pobrać i nagle stała się 'dobra' powiedziała że będzie się dokładac (na co tz zaprzeczył). Od tamtej pory nie widzę jej (na szczęście bo siedzi 250km stąd ) no ale tż właśnie do nich jedzie bo musi papierkowe sprawy pozałatwiać. Lubię jego ojca ale tej kobiety nie zdzierżę. Z**bała nam plany na ślub wtrącając się na chama w nasze życie. Nie wierzę jej i jej wybielanie się nie pomoże mnie do niej przekonać. Skończyło się , nie będę już miła jaka byłam.
Ponieważ nie mamy na razie oszczędności (dopiero stajemy na nogi tż znalazł pracę dosyć fajnie płatną a ja zaczynam szukać) i musieliśmy zrezygnować z sali w Białym ... Najprawdopodobniej nasz ślub odbędzie się w nast roku ale wesele będzie niesamowicie skromne , w remizie nie no ale ładną salę tam mają przyznam.
Rety, jak w filmie akcji, dobrze, że Tż jest za Tobą

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:33   #1386
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
o nieeee, teraz zakochałam się w tych http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,9588 drogie troszkę ale nie planuję naszyjnika ani bransoletki, więc w sumie....
Też boskie, dużo modeli mają fajnych, chciałam troszke skromniejsze bo mam dosyć ozdobną sukienkę i poza kolczykami też nic nie planuję.
Te co pokazujesz to dosyć długie ponad 6 cm, fajne, jakbym miała skromniejszą sukienkę to zaszalałabym z dodatkami a tak odwrotnie, zaszalałam z sukienką
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:33   #1387
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
też piękne ja jestem straszną sroką, uwielbiam świecidełka ! a mam mało biżuterii, więc już nie mogę się doczekać aż kupię ślubny zestaw
Stary 2013-09-13, 10:34   #1388
myboyismine
Zakorzenienie

Hejj Verunka, również gratuluję awansu

nie chciałam kamerzysty, ale teraz się zastanawiam po oglądnięciu teledysku ślubnego koleżanki
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:35   #1389
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzięki chociaż ja wolę kolczyki dłuższe, i bez kryształków

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
nie do końca legenda bo u mojego TŻ na religii w liceum ksiądz też tak im mówił
Jak już wspominałam, u mnie ksiądz mówił, że całowanie się przed ślubem jest grzechem. Nikt go na poważnie nie wziął, polecam zrobić to samo

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
kopia czyli dokładnie takie samo, ta sama restauracja, manu, samochód, czytania w kościele, podziękowania dla rodziców (cudownych rodziców mam w kółeczku - o zgrozo!) i tak dalej.... na moją porpozycje podania tortu o 21 kręci nosem, ze cuduje iże wszystkie wesela powinny bcy takie same
ooo daj spokój.. na szczęście mój TŻ chce zupełnie inne wesela, niż te, na których bywał w rodzinie... i jako jedyni mamy dja

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ale teraz to ja nie wiem kiedy będe ślubować. Mój ślub będzie zapewne szykowany na kilka miesięcy przed w znacznie gorszych warunkach niż chciałam...
Współczuję

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:35   #1390
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Też boskie, dużo modeli mają fajnych, chciałam troszke skromniejsze bo mam dosyć ozdobną sukienkę i poza kolczykami też nic nie planuję.
Te co pokazujesz to dosyć długie ponad 6 cm, fajne, jakbym miała skromniejszą sukienkę to zaszalałabym z dodatkami a tak odwrotnie, zaszalałam z sukienką
no właśnie suknia którą upatrzymał nie ma żadnych zdobień oprócz piór na wykończeniu gorsetu i nie chcę naszyjnika ani bransoletki, więc mogę postawić na bogate kolczyki a poza tym moja twarz wygląda lepiej w długich kolczykach, te 2-3 cm tworzą mi z twarzy okrągły księżyc
Stary 2013-09-13, 10:35   #1391
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
witam z pracy

mam pytanie, nasz ślub jest 07.06. i w tym dniu 2 rocznicę ślubu będzie miała siostra TŻ ze swoim mężem i moi rodzice mają 06.06 (czyli dzień wcześniej) 33 rocznicę ślubu

myślicie, że dobrym pomysłem byłoby złożenie im życzeń z tej okazji i zadedykowanie jakiejś piosenki ?
tak na pewno zrobi im się bardzo miło
my będziemy ślubować w ten sam dzień co 33 lat temu rodzice TŻ śmiesznie wyszło i na pewno złożymy im życzenia

Cytat:
niestety na forum ogólne nie wrzucę zdjęć, bo mam paranoje, że mnie Tż podgląda tu Jak będe kiedyś członkiem klubu to tam na pewno wrzucę zdjęcia

dziewczyny już 9 kg za mną - musze się pochwalic ciesze sie jak dziecko!

gratuluję

Cytat:
ja nie planuje rajstop, mam buty z odkrytymi palcami, ogólnie nie wyobrażam sobie wystapic w rajstopach w środku lata
buty mam srebrne, przewijały sie tu na forum
piękne buty!!!!
też mi się podobają wysokie, jak obcas to obcas
ja też będę mieć podobną wysokość, bo mój przyszły mąż ma 190 a ja 163

gratuluję Wam roku do ślubu
u mnie pozostało 232 dni

ja dziś miałam pierwszy sen ślubny, krótki co prawda ale był mój TŻ jakoś dziwnym trafem już nosił obrączkę na palcu i wcale mi ten fakt nie przeszkadzał jedyne co to nie podobała mi się i mówię do niego, że na nasz ślub musimy kupić z żółtego złota a nie białego jak teraz ma, a on, że spoko
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:37   #1392
ig88
Raczkowanie

Cytat:
igg 88 mam kilka inspiracji dla ciebie
Dziękuje ;*

Właśnie podobaja mi się bardzo te rozgwiazdy..
Jeżeli chodzi o podziekowania dla gości to chce pozbierać kamienie i na nich napisać jakas sentencje i zapakowac w celafon i zawiazać jakas kokardeczka w kolorach przewodnich co myślicie? Bede rizdawac wodke i ciasto takze nie chcialabym wydawac za duzo kasy na taki maly prezencik przy talerzyku
Stary 2013-09-13, 10:37   #1393
madziara889
Zakorzenienie

handzia, na dobre Wam wyjdzie uwolnienie się od tej baby.
Co do sali to nasze wesele też będzie w remizie, bo wolę zrezygnować z super wypasionej sali na koszt kilku bliskich osób więcej. Poza tym jak zobaczyłam ubraną salę to już się tym nie przejmuje.

Co do seksu przedmałżeńskiego to ja ostatnio dostałam "przyzwolenie" na spowiedzi na taki pod warunkiem, że to będzie akt miłości a nie pożądania.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:39   #1394
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Co do sali to nasze wesele też będzie w remizie, bo wolę zrezygnować z super wypasionej sali na koszt kilku bliskich osób więcej. Poza tym jak zobaczyłam ubraną salę to już się tym nie przejmuje.

Co do seksu przedmałżeńskiego to ja ostatnio dostałam "przyzwolenie" na spowiedzi na taki pod warunkiem, że to będzie akt miłości a nie pożądania.
jestem w szoku! gdzie są tacy księża ?!
Stary 2013-09-13, 10:40   #1395
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze czy tylko ja nie planuję pończoch? Mam w pierwszych butach otwarte przody a i brak paseczka i raz, że nie chciałabym żeby pończocha mi wystawała, ale to już pal licho... jak macie pończochy to nie spadają wam buty? Bo mi się strasznie ześlizgują... No a drugie buty to już sandałki, więc tu już wiadomo...
Ja mam buty taneczne i tam paseczki są.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:40   #1396
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiedziałam, że na spowiedzi coś takiego można usłyszeć ja na naukach przedmałżeńskich z kolei dowiedziałam się, że przed ślubem można, o ile będzie po bożemu- czyli obie strony się zgadzają
Stary 2013-09-13, 10:42   #1397
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Dziękuje ;*

Jeżeli chodzi o podziekowania dla gości to chce pozbierać kamienie i na nich napisać jakas sentencje i zapakowac w celafon i zawiazać jakas kokardeczka w kolorach przewodnich co myślicie? Bede rizdawac wodke i ciasto takze nie chcialabym wydawac za duzo kasy na taki maly prezencik przy talerzyku
Ciekawy pomysł A dużo masz gości? Bo z doświadczenia kamieniozbieracza-trochę musisz się naszukać takich płaskich i dużych kamieni, żeby zmieściły się sentencje.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:42   #1398
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie suknia którą upatrzymał nie ma żadnych zdobień oprócz piór na wykończeniu gorsetu i nie chcę naszyjnika ani bransoletki, więc mogę postawić na bogate kolczyki a poza tym moja twarz wygląda lepiej w długich kolczykach, te 2-3 cm tworzą mi z twarzy okrągły księżyc
Też lepiej czuję się w dłuższych i lepiej wyglądam ale boję się, że przedobrze, zobacze jeszcze poprzymierzam.

Dziewczyny o tych obrączkach z W.Kruka co pisałam stronę czy dwie wcześniej czy ktoś oglądał je na żywo lub ma w planie podobne zakupić?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:44   #1399
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że na spowiedzi coś takiego można usłyszeć ja na naukach przedmałżeńskich z kolei dowiedziałam się, że przed ślubem można, o ile będzie po bożemu- czyli obie strony się zgadzają
no to też nieźle
ciekawe co nasz ksiądz powie, nauki mamy od stycznia
Stary 2013-09-13, 10:46   #1400
myboyismine
Zakorzenienie

w sumie moje nauki to były nauki przeciwmałżeńskie
Stary 2013-09-13, 10:48   #1401
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ciekawy pomysł A dużo masz gości? Bo z doświadczenia kamieniozbieracza-trochę musisz się naszukać takich płaskich i dużych kamieni, żeby zmieściły się sentencje.
150 osób do plaży mam 5min więc cała jesień i wiosna na poszukiwanie odpowiednich kamieni Sentecje chce jakies króciutkie..

a powiedzcie mi co do księgi gości chciałabym taką z drzewkiem o odciskanym stemplem.. ale bardziej wzorując się na bajce "odlot"czyli domek i w górze balony i tak sie zastanawiam czy znajde gdzies takie stemple baloniki bo chyba nie chciałabym żeby goście palce brudzili ;p

Jakie Wy macie na to rozwiązania?
Stary 2013-09-13, 10:49   #1402
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Ja też planuje buty w kolorze

Mam pytanie jeszcze odnośnie koloru przewodniego... z racji takiej że mieszkam nad morzem i większość gości będzie przyjezdnych czy to dobry pomysł żeby zrobić wesele w stylu morskim? Myślę o polączeniu koloru morskiego ale takiego dośc mocnego z piwonią taki róż jak myślicie, może być?
Widzę, że ktoś wpadł na taki sam pomysł co ja

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:51   #1403
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
We Włocławku ale to nie był ksiądz tylko ojciec (u spowiedzi byłam w klasztorze)

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
To wyobraź sobie moją minę jak to usłyszałam. Oczywiście najpierw padło pytanie czy kogoś mam. jak odpowiedziałam, że będziemy ślubować to dostałam pozwolenie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:51   #1404
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Czego to księża czasem nie wymyślą.... załamka...

Cytat:
Co z tego, że jakiś ksiądz palnął głupotę, skoro spowiadasz się do księdza, ok, ale odpowiadasz przed Bogiem... Więc grzech pozostaje grzechem, obojętnie co jakiś niedouczony ksiądz powiedział...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-09-13, 11:01   #1405
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje ;*

Ja nie jestem zwolenniczką żadnych kurzołapów dawanych gościom. Albo coś co np. zjedzą na poczekaniu albo wcale. Prezentem dla gości będzie wódka, a jeśli ktoś nie rozdaje wódki to z tzw. środków trwałych zdjęcia i film z wesela.
Kamienie kojarzą mi się z minimalizmem. Osoby ceniące minimalizm w domu nie stawiają na półkach praktycznie nic, więc kamienie mogą wyrzucić. Natomiast tzw. gadżeciarze lub ciotki mające mieszkania pełne bibelotów uznają że kamienie to śmieć, bo na co komu kamienie w domu... Więc o ile nie chcesz aby to wylądowało w koszu, to radziłabym zmienić koncepcję.

Stary 2013-09-13, 11:03   #1406
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
150 osób do plaży mam 5min więc cała jesień i wiosna na poszukiwanie odpowiednich kamieni Sentecje chce jakies króciutkie..

a powiedzcie mi co do księgi gości chciałabym taką z drzewkiem o odciskanym stemplem.. ale bardziej wzorując się na bajce "odlot"czyli domek i w górze balony i tak sie zastanawiam czy znajde gdzies takie stemple baloniki bo chyba nie chciałabym żeby goście palce brudzili ;p

Jakie Wy macie na to rozwiązania?
fajny ten pomysł z balonikiem, też mi się podoba
ale my się chyba zdecydujemy na podpisy na murze, albo księga w formie zdjęć z polaroidu-jeszcze nie przegłosowane a podobają nam się obydwa rozwiązania

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Czego to księża czasem nie wymyślą.... załamka...

Co z tego, że jakiś ksiądz palnął głupotę, skoro spowiadasz się do księdza, ok, ale odpowiadasz przed Bogiem... Więc grzech pozostaje grzechem, obojętnie co jakiś niedouczony ksiądz powiedział...

wiem jak jest przecież wzięłam to z przymrużeniem oka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto_ks gosci.jpg (87,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-09-13, 11:05   #1407
justynkie
Wtajemniczenie

Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca

Stary 2013-09-13, 11:07   #1408
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

wiem jak jest przecież wzięłam to z przymrużeniem oka
prawidłowo
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca
Nie chciałaś? Byłabyś w tv

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-09-13, 11:09   #1409
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja nie jestem zwolenniczką żadnych kurzołapów dawanych gościom. Albo coś co np. zjedzą na poczekaniu albo wcale. Prezentem dla gości będzie wódka, a jeśli ktoś nie rozdaje wódki to z tzw. środków trwałych zdjęcia i film z wesela.
Kamienie kojarzą mi się z minimalizmem. Osoby ceniące minimalizm w domu nie stawiają na półkach praktycznie nic, więc kamienie mogą wyrzucić. Natomiast tzw. gadżeciarze lub ciotki mające mieszkania pełne bibelotów uznają że kamienie to śmieć, bo na co komu kamienie w domu... Więc o ile nie chcesz aby to wylądowało w koszu, to radziłabym zmienić koncepcję.
Bo oczywiście jedynym słusznym prezentem jest wódka/ciasto i każdy kto ma inny pomysł to powinien o tym zapomnieć, bo przecież na pewno jakiś gość to wyrzuci i po co to lepiej wódka...

Ale najlepsze są te niesztampowe wesela!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:10   #1410
Anesthesia
Wtajemniczenie

Uff, nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: pończochy samouciskowe czy takie zwykłe razem z pasem? (ostatnio wypróbowałam na weselu tylko te samouciskowe a z pasem jeszcze nie...) I oczywiście jaki kolor? Białego nie chcę... TŻ chce czarne, ale ja się boję, że to paskudnie będzie wyglądać...
Ja nie wiem czy w ogóle nie postawię na rajstopy, dla własnego komfortu noszenia :P Z pasem nigdy nie nosiłam, a z samonośnymi mam złe wspomnienia, bo mnie bardzo odparzyły na studniówce.
Ale czarne na pewno nie pasują do białej sukni ślubnej

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
To już dziwne - pawie pióra? Dekoracje, bukiety i motywy przewodnie z nimi są przepiękne...
(...)
A jaki klimat czujesz? Ja bym cię widziała w lżejszym welonie (może nie całkiem mgiełka, ale obrębiony kryształkalmi - takich jak ozdoby na gorsecie). Koronka jak na sukni to mogłoby być za dużo. A fascynator przepiękny.
Może to też trochę kwestia regionu, bo mój tata ogólnie przesądny zbytnio nie jest, ale pawich piór nawet w domu nie pozwala trzymać, bo ponoć strasznie przyciągają nieszczęście

No co do klimatu to właśnie zawsze podobał mi się taki piękny kok + fascynator w takim stylu... pokazałam go wczoraj TŻ i nie był zachwycony, ale wg mnie to trzeba zobaczyć całość, z suknią, fryzurą, żeby załapać... Ogólnie welonu nie planowałam za bardzo, bo mam zdobną suknię, piękny tren, chcę mieć koniecznie jakąś ozdobę we włosach i dość duże kolczyki i wydaje mi się, że welon to już za dużo tego dobrego, tym bardziej, że to ślub cywilny...

Cytat:
mnie sie bardzo podoba taki stroik, ale wiem, że mój Tż nie poczułby klimatu i by tego nie zrozumiał. Niestety w sprawach ślubnych jest strasznie tradycyjny i najlepiej zorganizowałby kopię wesela jego brata i kuzynostwa
(...)
Kupuje dziś welon i kolczyki w sumie będę miała już suknie ślubną, buty, kolczyki, welon i bransoletkę oraz suknie na poprawiny:lov e: troche sie martwie co mi zostanie na działania w przyszłym roku
No mój chyba też nie do końca czuje, ale z drugiej strony jak już zobaczy całość, stroik skomponowany z fryzurą itp, to może załapie?

Pochwal się koniecznie zakupami!
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie będziecie mieć buty ślubne? kolorowe? klasyczne? a rajstopy? pończochy? białe? czy brązowe/cieliste

ja będę mieć kolorowe buty i cieliste rajstopy lub pończochy

swoja drogą zastanawiam się czy mieć buty i bukiet pod kolor dekoracji :mysle:
Ja ciągle się zastanawiam, albo będę miała buty w zgaszonej czerwieni (koniecznie zakryte palce i pięta ), albo jakiś szampański kolor czy ecru. I chyba do tego cienkie białe rajstopy, albo cieliste.
Ale wg mnie kolorowe buty i bukiet w kolorze przewodnim super wyglądają

handzia600, co za historia, współczuję... najważniejsze, że w Twojej relacji z TŻ jest dobrze, teściową się nie przejmuj, a wesele i tak będzie cudne!

Cytat:
Śliczne! Ja mam upatrzony zestaw kolczyki + bransoletka za jakieś 350-400zł, ale chyba zaszaleję i sobie sprawię, bo są piękne
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości