|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Możesz używać i tego i tego ![]() A glutki to nic innego jak siemię gotowane w garnuszku przez ok. 10-15 minut i zostawione na jakieś parę ładnych godzin,żeby stężało a później nakładane w formie maseczki na włosy
|
|
#3812 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hhahaha :d noo taak, faktycznie mogę jeszcze wiedzieć, co to siemię robi na włosy ?
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry Wszystkim
Śniła mi się maska miodowa
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
hej mi tez sie snily kosmetyki a szczegolnie zampon z jantara bo tez byl na polce w sklepie. Uzywała któras? Moze to moje wybawienie?
|
#3816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja przyszłam do was zapytać jaką odżywkę polecacie do mycia odżywką? Bo awokado i karite z garniera jest dla mnie za ciężka, włosy mam po niej przyklejone do głowy. Alterra Granat i aloes (gdy miałam rozjaśniane kłaczki to były moje dwie ulubione, teraz żadna się nie sprawdza). Włosy mam po hennowaniu, w 90% naturalne (resztki rozjaśniacza na końcówkach). |
|
|
|
|
#3817 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;42779394]Dzień dobry Wszystkim
Śniła mi się maska miodowa [/QUOTE]Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3819 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja z niecierpliwościa czekam na każdą z Rossa i Natury. I wychodzi tak, że jak czekam to nic fajnego nie ma, a jak zapomne i przypomni mi o niej newsletter na poczcie to chce wykupić pół drogerii ![]() Witaj Marto ![]() Cytat:
![]() Kolejna Ola, heej Cytat:
![]() I jeszcze jedna Ola, ale fajnie hej Najfajniejszy telefon dnia jest od listonosza ![]() Cytat:
Tak, tak właśnie tych Twoich imienniczek się narobiło, że ja się pogubię zaraz ![]() Powodzenia w szkole, oby sprawdzian z matematyki poszedł Ci super [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;42779394]Dzień dobry Wszystkim Śniła mi się maska miodowa [/QUOTE]Może czas ją w końcu na włosy nałożyć ![]() Witajcie Postaram się jeszcze potem zajrzeć, a przed wieczorem przyjeżdża TŻ <3 Już widze ile jutro będę miała czytania
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-09-13 o 10:19 |
||||
|
|
|
#3820 |
|
perfumowe ADHD
|
a u mnie dzisiaj standard i dopóki nie zmęczę tych kosmetyków tak będzie
czyli sesa , mydełko sesa , maska marokańska (bardzo wydajna i ciężka do zużycia )
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny.a ten olejek z bielendy na włosy próbowalyscie stosowac?
![]() jak to robicie po myciu na wilgotne włosy? jest moze w rossie ? chyba sie skusze na niego
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olejek z Bielendy obecnie jest w promocji w Naturze za 14.99 zł W cenie regularnej kosztuje ok 21-22 zł, także warto teraz się w niego zaopatrzyć. Swoje opakowanie kupiłam wczoraj więc jeszcze nie używałam.Można nałożyć go po myciu - na końcówki jako zabezpieczenie i można go nałożyć przed myciem na cale włosy w roli olejowania
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj w końcu cały dzień wolny, w końcu się wylenię ![]() Czy tylko ja już czuję nadchodzącą jesień? Zimno mi jak nie wiem, najchętniej zostałabym cały dzień w szlafroku z herbatką ![]() W ramach pocieszenia zaraz na włosach wyląduje kokosowa Vatika
|
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja niestety też czuje jesień;( od rana jestem w szlafroczku a zaraz wyląduje z kubkiem kawy
włosy rano umylam szampanem cece do włosów farbowanych, potem nalozylam odżywkę z ziaji i serum na końcówki. Ostatnio kupiłam olejek do pielęgnacji ciała z babydream, ale nie wiem jak mam go stosować na włosy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
No to stosujesz tak jak każdy inny olej, w zależności od ulubionej metody
![]() Też mam go, kiedyś mnie strasznie meczył zapach, teraz już go polubiłam
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
dodaję wpisową fotkę moich włosów ![]() od niedawna przestałam prostować i mam etap: wielkie nawilżanie i odzywanie. włosy jeszcze nie są w takim stanie jakbym chciała,ale są o wiele lepsze niż na początku roku. podcinam regularnie,a prostownica leży w szafie już od jakichś trzech miesięcy
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:46 |
|
|
|
|
#3830 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam trochę porozwarstwianych ale ich się nie pozbędę w żaden sposób bo kolory są mniej więcej dopasowane do ubrań i od czasu do czasu machnę pazurki tak: top coat-lakier-top coat i wtedy nawet długo się trzyma Skusiła mnie wyprzedaż hurtowni 2zł/szt... Też rano zmywam każdą wcierkę Może też się kiedyś skuszę na kozieradkę, tyle rzeczy do wypróbowania jest ![]() Cytat:
![]() Ja na lubimyczytać sprawdzam opinie o książkach i oceny, zanim przeczytam Nie mam konkretnej listy książek do przeczytania. Wypożyczam lub kupuję to, co mi spontanicznie wpadnie w ręce albo od jakiegoś czasu ciekawi Zwykle pozycja, którą bardzo chcę dorwać jest zarezerwowana przez 5 kolejnych osób. A jak choruję na jakąś książkę, to nie mogę się zabrać za inną Też mało przeczytałam, do końca wakacji jeszcze trochę czasu zostało, no i na niektórych wykładach można będzie nadrobić ![]() Cytat:
Robię tak od ok. pół roku, za dużo fajnych promocji przegapiłam ![]() Też mam dzisiaj sporo porządków. No i oczywiście obiadek do zrobienia. A kolację zwykle robimy razem Już mi się kończą pomysły bo oboje jesteśmy wybredni jak dzieci Dopiero się zwlokłam z łóżka, dopijam kawkę i idę się myć - dzisiaj mam mało czasu na włosy. Zastosuję moje sprawdzone OMO i suszenie głową w dół a na koniec kok na środku głowy, żeby po rozpuszczeniu wyglądać jak milion dolarów i uzyskać minę, o której pisała wczoraj Blondyneczka Aneta: I wtedy będę mogła się zabrać za ![]() A w międzyczasie będę do Was zaglądać, żeby się nie pogubić w nadrabianiu eniucha, masz cudne włosy
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-13 o 12:14 |
|||
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
a dziękuję dziewczyny
szkoda tylko, że jak to każda dziewczyna, uważam, że wszystkie inne mają cudowne, tylko moje jakieś takie nijakie i chcę dłuższe mam nadzieję, że uda mi się "wyhodować" piękne i zdrowe mam nadzieję,że nie pomylę waszych imion i uda mi się jakoś ogarnąć tyle babeczek na raz!
|
|
#3832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cudny fioletowy pokój i w ogóle fioletowo u Ciebie..mój ulubionyy Cytat:
Zostały okna i podłogi..:P Ja też miałam myć dziś włosy, ale stwierdziłam, że zrobię to wczoraj i to była dobra myśl, bo bym nie ogarnęła ich :P U mniedziś bezcennej miny TŻ nie będzie..proste są ![]() Trzymam kciuki oby Twój TŻ padł z zachywtu ![]() Idę dalej, niedługo znów zajrzę
|
|
#3833 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;42779394]Dzień dobry Wszystkim Śniła mi się maska miodowa [/QUOTE]Haha ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
ja już bym chciała kupić jakiś nowy, a nie mogę, bo czeka na mnie kilkadziesiąt innych - denerwujące. A uwielbiam kupować lakiery Cytat:
Mam już Kallosa Color
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
a dziękuję bardzo!
fioletowy to też mój ulubiony, stąd kolor w pokoju mówicie o olejku arganowym z Bielendy?
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie było jeszcze kilka sztuk, także na luzie sobie podeszłam i wzięłam z półki
![]() Cytat:
I narzuta, poduszki, zasłona też fioletowe Tak, o Bielendzie mowa
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:09 |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam takie zakupy
KALLOS MASKA MLECZNA CREMA AL LATTE 1000 ML Joanna Mocna Pianka do Loków 150ml KALLOS KJMN Maska Silk do wł. suchych 275ml FAROUK CHI Jedwab Silk Infusion 15ml x5 ![]() nie wiem gdzie ja to wszystko podzieje ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- dziewczyny znacie sie moze, jak mam rude wlosy a chce ozywic kolor , lecz nie chce farbowac to jest moze jakies cudo do tego?
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny jest taki pokój, ja mam białe ściany, ale chciałabym, żeby mi ktoś namalował na ścianach elementy jakiejś grafiki fantasy, a na ścianie koło łóżka najlepiej cały obrazek Niestety, przeszkody są dwie : po pierwsze, białe ściany muszę odświeżać co jakiś czas, co byłoby niemożliwe przy takich cudnych rysunkach, a po drugie, nie znam nikogo, kto by mi machnął umiejętnie coś takiego na ścianie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za dużo na jeden raz ![]() Na pewno będzie zachwyt, w końcu to Twój TŻ Zobaczę jak będzie z moim nawet jeśli padnie z zachwytu, to fale nie przetrwają 5 minut ![]() Cytat:
Ostatnio uwzięłam się na kolor mleczny bo ładnie wydobywa białe końcówki i szponki wyglądają, jakbym miała frencha A paznokcie u stóp od kilku lat maluję na czerwono i nie wyobrażam sobie na nich innego koloru - kilka razy pomalowałam koralowym, różowym, etc. ale to nie było to A lakieru czerwonego z Inglota nie mogę wykończyć, ważność stracił w 2010 roku... ![]() Ooo, daj znać jak się sprawuje - w mieszance i osobno
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja mam zupełnie odwrotnie - na stopach nie wyobrażam sobie czerwieni i ciemnych odcieni, tylko mleczne, french, białe naklejki i jasne róże A u rąk maluję często na ciemne kolory ![]() Dam znać
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
cześćWam
![]() zgłaszam się i ja Mandarynka vel. Marta;D wczoraj byłam u fryza, mam niedużo skrócone włoski i lekko odreanimowne fale ![]() niestety aparat mi się ładuje bo jutro z rana wyruszam na wyjazdowe wesele na Mazury, ale jutro będą lepsze bo dziś nakładam szamponetkę orzechowy brąz a włosy na noc kręcę własnej roboty zrobionymi papilotami bawełnianymi (tak mi poradził fryzjer ew żel lniany dla delikatniejszego efektu) prince polo- ja odświeżałam rudość szamponetką, ładnie wychodzi z joanny bo deli i marion szybko bardzo się spłukały |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

Aaaaa i jeszcze o co chodzi z tymi "glutkami z siemienia(siemia, nie wiem
) lnianego

noo taak, faktycznie 

swoje Kallosy kupowałam od użytkownika Emilio-Kielce, u niego z przesyłką wychodziło najtaniej