Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 12:41   #1441
handzia600
perfumowe ADHD

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Handzia przykro mi z powodu ślubu Macie juz salę? Nie wiem do jakiej kwoty celujecie ale np. U Maksia mają bardzo ładną salę i najtańsze menu za 135 zł. Moi rodzice byli zachwyceni tym miejscem.
nie mamy żadnej kwoty przez tę babę której nie cierpię musieliśmy wszystko wydać co było na ślub... nagle masa rzeczy zebrala sie do oplacania , kupowania itd...

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Rety, jak w filmie akcji, dobrze, że Tż jest za Tobą
żebys wiedziała... Nie wiedziałam że to przydarzy się mojej osobie.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Współczuję
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
handzia, na dobre Wam wyjdzie uwolnienie się od tej baby.
Co do sali to nasze wesele też będzie w remizie, bo wolę zrezygnować z super wypasionej sali na koszt kilku bliskich osób więcej. Poza tym jak zobaczyłam ubraną salę to już się tym nie przejmuje.
no właśnie coraz bardziej przekonuje się do tej remizy. Tym bardziej że u nas jest całkiem ładna (co prawda nie w moich kolorach bo bordo :/ ) niedawno odświeżana remontem.

Cytat:
Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca
a to ja mogłabym iść do niej

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
kochana, nieciekawie, ale ważne że macie siebie!!
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Handzia, współczuje... Podobna sytuacja do mojej. I uważam, że dobrze, że sie tak stało. Teraz jesteśmy szczęśliwi
Najważniejsze, że TŻ jest po Twojej stronie. Wszystko sie ułoży, zobaczysz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
o to też w miarę ja mam 138, a za dzieci od 5do 12lat-50%ceny
handzia600przykro mimoze jeszcze wszystko sie ułoży

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Handzia

Fajnie, że wróciłaś, zastanawiałam się co u Was oby Wam się teraz lepiej żyło! A nie myśleliście o jakimś skromniejszym ślubie albo gdzieś daleeeko we dwoje?
My nawet terminu nie możemy zaklepać bo teraz to totalnie nie wiemy co z kasą. Od jego rodziców nie chcemy brać , a bynajmniej ja nie wezmę ani grosza na ten ślub. Teraz żyjemy całkowicie za swoje i ciężko oszczędzać. Jeżeli już to myślę żeby zrobic bardzo skromne wesele (bo jednak chcę mieć co wspominać ) i to w zime kiedy dużo terminów jest wolnych (może uda się zarezerwować 3 miesiące przed mieszkamy teraz w małym miasteczku więc tutaj jest to chyba możliwe).
Chociaż gdy pomyślę że mam przez całą noc patrzec na teściową to mi sie niedobrze robi i najlepsze jest to że brat tżta w tym wszystkim ma swój udział bo również stoi po stronie matki a na wesele reaguje : ' o będzie popijawa' (i to wcale nie w żartach to mówi).
Stary 2013-09-13, 12:42   #1442
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
boze jakim wrednym h***m mozna byc moj tz mieszkal przez jakis czas w innym kraju tam z kad pochodzi dostalismy mieszkanie od jego chrzestnych i chcielismy sprobowac niestety za miesiac wyplaty nalezalo mu sie jakies 800zl gdzie tutaj w irlandi zarabia 1200zl w jeden tydzien no a wiadomi wesele i te sprawy no kosztuje a wiec wrocil do irlandi jak zadzwonilismy powiedziec ze za rok wesele zrobila sie istna awantura tz ojciec powiedzial ze on napewno na ten slub nie przyjedzie a tz siostra ze ona takiego kogos jak ja nie chce w rodzinie a wszystko to bo chcielismy lepiej zyc i chcialam zeby tz wrocil do mnie no nie rozumiem i co teraz ???????
matko nic z tego nie zrozumiałam Spokojnie, i jeszcze raz opowiedz

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:44   #1443
Aasikk
Zadomowienie

Martucha, ale akcja. ale o co im chodzi, o tą wyprowadzkę.... co za ludzie, co na to tż twój? współczuję, mam nadzieje, że się ułoży wszystko.
Stary 2013-09-13, 12:45   #1444
enzunio
BAN stały

Cytat:
boze jakim wrednym h***m mozna byc moj tz mieszkal przez jakis czas w innym kraju tam z kad pochodzi dostalismy mieszkanie od jego chrzestnych i chcielismy sprobowac niestety za miesiac wyplaty nalezalo mu sie jakies 800zl gdzie tutaj w irlandi zarabia 1200zl w jeden tydzien no a wiadomi wesele i te sprawy no kosztuje a wiec wrocil do irlandi jak zadzwonilismy powiedziec ze za rok wesele zrobila sie istna awantura tz ojciec powiedzial ze on napewno na ten slub nie przyjedzie a tz siostra ze ona takiego kogos jak ja nie chce w rodzinie a wszystko to bo chcielismy lepiej zyc i chcialam zeby tz wrocil do mnie no nie rozumiem i co teraz ???????
Ale że jak? Rozumiem, że stwierdzili, że TŻ niewdzięcznik, tak? Matko, ludzie są zdrowo ☠☠☠nięci... Co TŻ na to?
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:46   #1445
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
przezduzeem miałaś rację, sporo tam takich butów tę mi się podobają: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...5p1398016.html
ale mają 10 cm obcas... nie wiem czy nie będzie to za dużo dla mnie...:confuse d:
wygodne są szpilki zary??? nigdy nie miałam...
Ja tez nie :

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:46   #1446
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
przezduzeem miałaś rację, sporo tam takich butów tę mi się podobają: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...5p1398016.html
ale mają 10 cm obcas... nie wiem czy nie będzie to za dużo dla mnie...:confuse d:
Moim zdaniem niewygodne, a ceny jak za buty to chyba z kosmosu mają Dołożyć 100zł. i można mieć profesjonalne taneczne buty.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:48   #1447
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
nie mamy żadnej kwoty przez tę babę której nie cierpię musieliśmy wszystko wydać co było na ślub... nagle masa rzeczy zebrala sie do oplacania , kupowania itd...
Znam ten ból. Od czasu jak zamieszkałam z TŻ to się zaczęły nagle niespodziewane wydatki. I tak wpadł w końću pierwszy kredyt I to głównie podstawowe rzeczy do mieszkania
My nawet terminu nie możemy zaklepać bo teraz to totalnie nie wiemy co z kasą. Od jego rodziców nie chcemy brać , a bynajmniej ja nie wezmę ani grosza na ten ślub. Teraz żyjemy całkowicie za swoje i ciężko oszczędzać. Jeżeli już to myślę żeby zrobic bardzo skromne wesele (bo jednak chcę mieć co wspominać ) i to w zime kiedy dużo terminów jest wolnych (może uda się zarezerwować 3 miesiące przed mieszkamy teraz w małym miasteczku więc tutaj jest to chyba możliwe).
Chociaż gdy pomyślę że mam przez całą noc patrzec na teściową to mi sie niedobrze robi i najlepsze jest to że brat tżta w tym wszystkim ma swój udział bo również stoi po stronie matki a na wesele reaguje : ' o będzie popijawa' (i to wcale nie w żartach to mówi).
Życie na swoje i odkładanie na wesele... Łączę się w bólu.

A może nie zapraszajcie rodziny, która jest przeciwko Wam. Po porstu odpuście sobie mamę i brata TŻ-jeśli on sobie da radę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:48   #1448
martucha0205
Rozeznanie

przepraszam zdenerwowalam sie troche no w marcu moj tz nie mial pracy a jakis czas temu dostalismy mieszkanie od chrzestnych tzta na lotwie stamtad pochodzi moj tz wiec pojechal na lotwe rozejzec sie za praca i dostal niestety nie bylo nas stac za ta wyplate wyzyc bo dostawal 800zl miesiecznie przez ten czas jak tam byl dzwonil jego byly pracodawca z irlandi i dal mu oferte pracy za okolo 1200zl TYGODNIOWO no to zdecydowal sie wrocic niestety jego ojciec obwinia mnie za to ze zmusilam tzta przyjechac dpowrotem do irlandi i powiedzial ze napewno na tym slubie nie bedzie a tz siostra powiedziala ze niechce miec takiego kogos jak ja wrodzinie no i teraz nie wiemy co robic

no tak stwierdzili ze oni mu pomogli prace zalatwic i dom mu dali a on i tak ma w dupie ich i tylko mnie widzi...

tz powiedzial ze jak nie to nie no ale widze ze jest mu przykro strasznie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:50
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:53   #1449
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie jakies portale gdzie mogę wystawic ze odsprzedam termin wesela ???
coś mnie ominelo??
czemu chcesz odsprzedać termin??
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:57   #1450
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja bym się bala, że goście tego nie docenią.

justynkie Zgłoś się, będziesz sławna. A potem pojawisz się tutaj

Anesthesia Welon mgiełka u Ciebie by dobrze wyglądał. Poza tym, nie wiem, kto wymyślił, że coś wypada na ślub cywilny, a czegoś nie. Nie wypada to tylko pójść w bikini na własny ślub

We-dwoje? Gumtree, tablica ? Lokalne forum ślubne?

Świetne
No zobaczymy, jak nie docenia to kamienie sie nie zmarnuja Juz ja sobie z nich cos wykombinuje!
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:57   #1451
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
coś mnie ominelo??
wyśle Ci wiadomosc na priv. Czekaj 3 minutki ;D

Stary 2013-09-13, 12:59   #1452
ana909
Erudycja

Cytat:
przykra sytuacja i na pewno nie jest milo uslyszec takie rzeczy odnosnie swojej osoby. Ja tez uslyszalam cos podobnego wiec wiem jak sie czujesz. No i nie da sie nieprzejmowac. Na szczescie mieszkacie sami (?) wiec nie musisz sie martwic tym co o Tobie mysli rodzina Tżta, bo nie bedziesz sie z nimi widywac.
Stary 2013-09-13, 13:00   #1453
Maglena89
Raczkowanie

martucha0205 głowa do góry, do ślubu jeszcze macie czas, jakoś się ułoży, musi! Ja wojny miałam z teściami o to, że TŻ się wyprowadził od nich w wieku 19stu lat i mieszkamy razem od tej pory. Zanim się wyprowadził i ja i teściowa robiłyśmy sobie na złość a TŻ na tym tylko cierpiał. Po roku pogodziła się z tym, że jesteśmy razem i jest nam dobrze na swoim i teraz świata poza nami nie widzi, ciągle dzwoni, zaprasza na obiadki, dokłada nam do wesela i czeka z niecierpliwością na wnuki. Mam nadzieję, że u Ciebie potoczy się podobnie, a jak nie to olej ich i miej w du***, Ty masz żyć z TŻtem a nie z jego rodzicami.
Stary 2013-09-13, 13:04   #1454
martucha0205
Rozeznanie

my mieszkamy juz sporo lat ze soba wiecie przez cale zycie mu nikt nie pomogl on od 15 roku zycia juz pracuje jego mamuska wywalila go z domu bo nie mial jej z czego placic i moi rodzice mu wynajeli pokoj mial wtedy 18 lat jego ojciec przez cale 8 lat mial go gleboko juz nie powiem gdzie a teraz wielka rodzinka sie znalazla no nie mam slow akurat mi nie chodzi co oni sobie o mnie mysla tylko jak mizna byc tak beszczelnym dla syna i brata!!!

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-13, 13:07   #1455
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
my mieszkamy juz sporo lat ze soba wiecie przez cale zycie mu nikt nie pomogl on od 15 roku zycia juz pracuje jego mamuska wywalila go z domu bo nie mial jej z czego placic i moi rodzice mu wynajeli pokoj mial wtedy 18 lat jego ojciec przez cale 8 lat mial go gleboko juz nie powiem gdzie a teraz wielka rodzinka sie znalazla no nie mam slow akurat mi nie chodzi co oni sobie o mnie mysla tylko jak mizna byc tak beszczelnym dla syna i brata!!!
Patrząc na historię rodzinną jaką tu przedstawiłaś to ich zachowanie jest całkowicie przewidywalne...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:08   #1456
ana909
Erudycja

Cytat:
hmm i tak sie poznaliscie? Sorry nie znam waszej hiostorii
oj uwierz mi ze czasami obce osoby okazuja wiecej milosci i serdecznosci niż wlasna rodzina. Więzy krwi to nie wszystko, wlasciwie to tylko DNA i nic wiecej. Prawdziwa rodzina to ta ktora obdarza nas uczuciem i dzieki ktorej mozemy byc szczesliwi.
Stary 2013-09-13, 13:11   #1457
anka1897
Wtajemniczenie

Witam Was po dłuższej przerwie, niestety nie nadrobię teraz wszystkiego,
gratuluję Pmką które wybrały/zamówiły suknie ślubną

Urlop jak najbardziej udany, pogoda dopisała. Zrealizowaliśmy sesję narzeczeńską. Mamy już nawet pierwsze foty. Jeżeli któraś z Was ma możliwość zrobienia takiej sesji to jak najbardziej polecam - wspaniała zabawa i pamiątka na całe życie
Postanowiliśmy z Tż, że nie będzie u nas klasycznego pierwszego tańca. Zamiast tego razem z gośćmi zatańczymy poloneza. Pomysł od razu spodobał się D. Tylko jeszcze musimy przemyśleć jak rozplanujemy to logistycznie.

prezenty dla gości - podobnie jak enzunio planuję ciasteczka z wróżbą. Nie planuję żadnych figurek, magnesów itp. bo sama nie chciałabym czegoś takiego dostać na weselu. Dla mnie jest to zbieracz kurzu, ale rozumiem, że ktoś ma inne zdanie. Jednak należy zastanowić się czy sami bylibyśmy zadowoleni z takiego prezentu.

Cytat:
dziewczyny znacie jakies portale gdzie mogę wystawic ze odsprzedam termin wesela ???
czemu chcesz odsprzedać termin wesela
Możesz na wizażu otworzyć wątek, na tablica.pl zamieścić ogłoszenie, forum swojego miasta.

Cytat:
Mam te szpilki tylko w kolorze cielistym. Obcas wysoki ale stabilny, jak dla mnie wygodne chociaż mogę nie być obiektywna bo kocham szpilki

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:12   #1458
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
coś mnie ominelo??
No właśnie, ja też coś przegapiłam ?

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:12   #1459
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ale teraz to ja nie wiem kiedy będe ślubować. Mój ślub będzie zapewne szykowany na kilka miesięcy przed w znacznie gorszych warunkach niż chciałam...
W Lipcu dowiedzieliśmy sie od ojca tż (przypominam że mieszkaliśmy z moimi teściami) że jego matka nie lub mnie , nie trawi i ogólnie że to wszystko jakieś sztuczne było. Wynikła afera , ojciec tż pokłócił się z nią wyjechał i ona gdzies wyjechała. Ja postanowiłam przerwać dobrą passę teściowej i wyprowadziłam się do mamy. No nie do końca do niej bo w bloku w którym mieszka był pokój do wynajęcia (niezależny coś podobnego do kawalerki) więc go wynajęłam. Tż mimo problemów w pracy zwolnił sie , udało mu się i przyjechał do mnie do okolic Olsztyna gdzie teraz mieszkamy. To było straszne tym bardziej że słyszałam kłótnie teściów jak na mnie ona gadała a potem wybielała się do tż (co z resztą do tej pory robi). Musieliśmy wydać pieniądze zaoszczędzone na ślub bo tż przez 3 tyg nie miał pracy :/ Zaczynaliśmy od zera więc trzeba było kupić niektóre rzeczy do domu. Teściowa w końcu dowiedziała się o tym że chcemy sie pobrać i nagle stała się 'dobra' powiedziała że będzie się dokładac (na co tz zaprzeczył). Od tamtej pory nie widzę jej (na szczęście bo siedzi 250km stąd ) no ale tż właśnie do nich jedzie bo musi papierkowe sprawy pozałatwiać. Lubię jego ojca ale tej kobiety nie zdzierżę. Z**bała nam plany na ślub wtrącając się na chama w nasze życie. Nie wierzę jej i jej wybielanie się nie pomoże mnie do niej przekonać. Skończyło się , nie będę już miła jaka byłam.
Ponieważ nie mamy na razie oszczędności (dopiero stajemy na nogi tż znalazł pracę dosyć fajnie płatną a ja zaczynam szukać) i musieliśmy zrezygnować z sali w Białym ... Najprawdopodobniej nasz ślub odbędzie się w nast roku ale wesele będzie niesamowicie skromne , w remizie nie no ale ładną salę tam mają przyznam.
Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Ojjj o kotwicach nawet nie pomyślałam;p a paski jakoś do mnie nie przemawiaja... bardzoiej właśnie muszle i piasek Koniki morskie itp heheh
O ety ale przykro dobrze ze sie wyniesliscie. Moim zdaniem tz powinien matce powiedziec o waszej syt. Materialnej zeby jej sie glupio na maksa zrobilo, ze syn nie bedzie mial pezez nia wesela. A co do imprezy kochana jestem pewna, ze mozemy jakos Ci pomoc to wszystko ogarnac w kupie sila! Ja robie bardzo budzetowe wesle i na wielu rzeczach oszczedzam, da sie, tylko trzeba dluzej szukac. Moja znajoma miala wesele w remizie i tez sie przejmowala i wiesz co? To bylo najlepsze wesele na jakim bylam!!! uszy do gory damy rade! Kto, jak nie my?

Cytat:
Dziękuje ;*

Właśnie podobaja mi się bardzo te rozgwiazdy..
Jeżeli chodzi o podziekowania dla gości to chce pozbierać kamienie i na nich napisać jakas sentencje i zapakowac w celafon i zawiazać jakas kokardeczka w kolorach przewodnich co myślicie? Bede rizdawac wodke i ciasto takze nie chcialabym wydawac za duzo kasy na taki maly prezencik przy talerzyku
Ja bede miala kotwice

Cytat:
150 osób do plaży mam 5min więc cała jesień i wiosna na poszukiwanie odpowiednich kamieni Sentecje chce jakies króciutkie..

a powiedzcie mi co do księgi gości chciałabym taką z drzewkiem o odciskanym stemplem.. ale bardziej wzorując się na bajce "odlot"czyli domek i w górze balony i tak sie zastanawiam czy znajde gdzies takie stemple baloniki bo chyba nie chciałabym żeby goście palce brudzili ;p

Jakie Wy macie na to rozwiązania?
Szukaj takich stempli w sklepach z art. Do scrapbookingu npsklep na strychu duzo maja stepmli.

Cytat:
Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca
Lo jeju nie chcesz byc slawna? a swoja droga zrobilabym awanture skad maja moj numer. Jestem wyczulona na takie sprawy!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja jestem zalogowana na innym forum i tam dosyć mocno się udzielam i dostałam takiego maila:

Ale nie odpisałam

PS. Ja na podziękowanie daję ciasteczko z wróżbą - od razu zjedzą, przeczytają wróżbę, pośmieją się i po problemie
Asz racje z tymi ciasteczkami! Swietny pomysl

Cytat:
A co sie stalooo?

Cytat:
Udało się, chociaż kolory w ch..j przekłamane, no i nie ma tego efektu co w sztucznym świetle (kryształki mienią się kolorami).

Tak więc - moje buty na przebranie:

(teraz tylko nie wiem jaka jest różnica w wysokości między tymi a pierwszymi i czy sukienkę robić pod te czy pod tamte...)
Och! Piekneeee!!!

Cytat:
Po pierwsze czy moglabys zaczac uzywac znakow interpunkyjnych? W innym wypadku nic nie zrozumiemy.
Po drugie przykro mi z powodu tej sytuacji, zrobiliscie slusznie i rodzice tzta musza uszanowac wasza decyzje, nawet jesli nie jest ona po ich mysli.
Wspieraj go teraz, bo napewno jest mu ciezko.

Dzisiaj przychodza do mnie kolezanki, moja swiadkowa zostaje na noc bedziemy pic szampana i bawic sie maszynka do scrapbookingu zaczne w przyszlym tygodniu robic zaproszenia slubne, zglosze sie do Was po ostra ocene

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:13   #1460
martucha0205
Rozeznanie

no tak sie poznalismy pozniej on byl z moja kolezanka no a teraz ze mna jakos tak sie nasza przyjazn rozwinela macie racje co bede sie przejmowac moze do wesrla im minie dziekuje

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-13, 13:23   #1461
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze czy tylko ja nie planuję pończoch? Mam w pierwszych butach otwarte przody a i brak paseczka i raz, że nie chciałabym żeby pończocha mi wystawała, ale to już pal licho... jak macie pończochy to nie spadają wam buty? Bo mi się strasznie ześlizgują... No a drugie buty to już sandałki, więc tu już wiadomo...
ja nie mam jeszcze butów, jak będę miała i będą mi się ślizgać nogi w nich to pójdę bez rajstop i tak pod taką długą suknią nic nie widać
ostatnio jak byliśmy na weselu to założyłam cieliste rajstopy, ale już po obiedzie zdjęłam bo mi się tak ślizgały stopy, że mnie wkurzało, a że miałam 9cm obcas to czułam się niestabilnie, a bez rajstop noga się dobrze trzyma buta i do 2 rano w nich tańczyłam
Cytat:
przepraszam zdenerwowalam sie troche no w marcu moj tz nie mial pracy a jakis czas temu dostalismy mieszkanie od chrzestnych tzta na lotwie stamtad pochodzi moj tz wiec pojechal na lotwe rozejzec sie za praca i dostal niestety nie bylo nas stac za ta wyplate wyzyc bo dostawal 800zl miesiecznie przez ten czas jak tam byl dzwonil jego byly pracodawca z irlandi i dal mu oferte pracy za okolo 1200zl TYGODNIOWO no to zdecydowal sie wrocic niestety jego ojciec obwinia mnie za to ze zmusilam tzta przyjechac dpowrotem do irlandi i powiedzial ze napewno na tym slubie nie bedzie a tz siostra powiedziala ze niechce miec takiego kogos jak ja wrodzinie no i teraz nie wiemy co robic

no tak stwierdzili ze oni mu pomogli prace zalatwic i dom mu dali a on i tak ma w dupie ich i tylko mnie widzi...

tz powiedzial ze jak nie to nie no ale widze ze jest mu przykro strasznie
masakra co za ludzie ;/ nie przejmuj się, przejdzie im na pewno!

handzia współczuję sytuacji, ale dobrze, że uciekliście od niej i że Tż stoi za Tobą murem trzymaj się
wszystkim, którym został rok do ślubu gratuluję!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:27   #1462
201605100
Konto usunięte

poczytuję Was cały czas, ale nie piszę bo nie mam o czym jakoś tak wszystko stoi w miejscu

misia
czemu chcesz termin oddać?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:28   #1463
misia880
Zakorzenienie

widze, że moje pytanie wywołało zamieszanie

CHCE ODSPRZEDAĆ TERMIN - PONIEWAŻ ZMIENILIŚMY SALE NA INNA.
dlatego, chce oddać komus termin w tamtej sali gdzie mieliśmy mieć wesele na początku. za zaliczke, którą wpłaciliśmy.
Dziewczyny, które są długo na wątku znają historie
Termin zostaje bez zmian - ślubuje 6 września

Stary 2013-09-13, 13:48   #1464
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Panna Izabela

tak więc jak widać są różni księża po prostu...

ja się z tematu wyłączam
No są, są, dlatego niektórych traktuję z przymrużeniem oka i to dosyć sporym

Cytat:
O matko a dlaczego tak atakujesz tego księdza??? Podejście kościoła do wiernych już dawno się zmieniło. A ksiądz jest pośrednikiem między tobą a bogiem i to on decyduje czy da czy nie da rozgrzeszenia nawet jak kogoś zabijesz. Niektórzy są bardzo wyczuleni na punkcie religii w tym wątku, nie wiem dlaczego.
Ależ ja go nie atakuję I nie jestem wyczulona na punkcie religii, naprawdę. Jest wiele rzeczy, z którymi się nie zgadzam, a które Kościół wymyśla, nie słucham każdego księdza jakiego spotkam Jeśli już jestem na coś wyczulona, to na gadanie głupot - przez kogokolwiek, nie tylko księdza. I to nie ma związku z podejściem Kościoła do wiernych, raczej z podejściem wiernych do wiary jestem osobą wierzącą i wiem, co jest grzechem, a co nie, i nie rozumiem jak księża mogą wmawiać ludziom, że seks przed ślubem to nie grzech, bo cośtam... Razi mnie to, bo znam ludzi, którzy się słuchają takiej paplaniny jakby własnego rozumu nie mieli (tu mam na myśli wspominany już przykład, że "całowanie się to grzech" - moja koleżanka chyba do tej pory nie pozwoliła się pocałować, bo nasz dawny wikary to palnął na religii ). Tylko o to mi chodzi, o nic więcej I skończmy może temat, bo to i tak mało ważne w tym forum - może każda z nas grzeszyć, lub nie, i być wierzącą lub nie - wolny wybór

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:50   #1465
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
A moj sie smial z tablic typu : Juz po chlopie itp
Gdzie takie można dostać ?

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Do mnie już dzwonili dwa razy! Raz czy chcę sprawdzić partnera wykrywaczem kłamstw a drugim razem to czy jest u mnie taka sytuacja, że chciałabym pracować a partner mi nie pozwala podjąć zatrudnienia i woli abym siedziała w domu
Odcinki z wykrywaczem kłamstw są straszne, oglądałam taki o gejowskich parach. Idealnie obrazuje poziom tego programu.

Cytat:
No zobaczymy, jak nie docenia to kamienie sie nie zmarnuja Juz ja sobie z nich cos wykombinuje!
Pokaż tylko na forum, co stworzyłaś

martucha0205 Niektóre rodziny świrują przed weselami. Szkoda nerwów, niestety... Najwazniejsze, że teraz Ty będziesz dla swojego TŻ-ta najbliższą rodziną.
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
hmm i tak sie poznaliscie? Sorry nie znam waszej hiostorii
oj uwierz mi ze czasami obce osoby okazuja wiecej milosci i serdecznosci niż wlasna rodzina. Więzy krwi to nie wszystko, wlasciwie to tylko DNA i nic wiecej. Prawdziwa rodzina to ta ktora obdarza nas uczuciem i dzieki ktorej mozemy byc szczesliwi.
Zgadzam się

misia880 Bo to pytanie o salę trochę dramatycznie zabrzmiało

Mam do Was pytanie - jak liczycie realną liczbę gości? Mam w umowie z salą takową podać już teraz (moim zdaniem trochę bez sensu, bo to za wcześnie). Na liście mamy 110 osób, będziemy naszych gości sukcesywnie powiadamiać przed oficjalnym zaproszeniem. Ile osób liczyć? 70? 80?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:51   #1466
martucha0205
Rozeznanie

ja bym liczyla 80

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-13, 13:54   #1467
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam do Was pytanie - jak liczycie realną liczbę gości? Mam w umowie z salą takową podać już teraz (moim zdaniem trochę bez sensu, bo to za wcześnie). Na liście mamy 110 osób, będziemy naszych gości sukcesywnie powiadamiać przed oficjalnym zaproszeniem. Ile osób liczyć? 70? 80?
Podobno przyjmuje się że 30 % gości odmawia (właścicielka sali nam tak powiedziała). Wiadomo, że wszytsko zależy też od rodziny. Liczyłabym 80.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:57   #1468
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
O ety ale przykro dobrze ze sie wyniesliscie. Moim zdaniem tz powinien matce powiedziec o waszej syt. Materialnej zeby jej sie glupio na maksa zrobilo, ze syn nie bedzie mial pezez nia wesela. A co do imprezy kochana jestem pewna, ze mozemy jakos Ci pomoc to wszystko ogarnac w kupie sila! Ja robie bardzo budzetowe wesle i na wielu rzeczach oszczedzam, da sie, tylko trzeba dluzej szukac. Moja znajoma miala wesele w remizie i tez sie przejmowala i wiesz co? To bylo najlepsze wesele na jakim bylam!!! uszy do gory damy rade! Kto, jak nie my?

Ja bede miala kotwice

Szukaj takich stempli w sklepach z art. Do scrapbookingu npsklep na strychu duzo maja stepmli.

Lo jeju nie chcesz byc slawna? a swoja droga zrobilabym awanture skad maja moj numer. Jestem wyczulona na takie sprawy!

Asz racje z tymi ciasteczkami! Swietny pomysl

A co sie stalooo?

Och! Piekneeee!!!

Po pierwsze czy moglabys zaczac uzywac znakow interpunkyjnych? W innym wypadku nic nie zrozumiemy.
Po drugie przykro mi z powodu tej sytuacji, zrobiliscie slusznie i rodzice tzta musza uszanowac wasza decyzje, nawet jesli nie jest ona po ich mysli.
Wspieraj go teraz, bo napewno jest mu ciezko.

Dzisiaj przychodza do mnie kolezanki, moja swiadkowa zostaje na noc bedziemy pic szampana i bawic sie maszynka do scrapbookingu zaczne w przyszlym tygodniu robic zaproszenia slubne, zglosze sie do Was po ostra ocene
A dużo będziesz miała kotwic? Dzięku już ogl produkty w sklepie )
Stary 2013-09-13, 14:00   #1469
ana909
Erudycja

Cytat:

Na allegro i widzielismy je za grosze! Dlatego tez mozna zamowic chociazby na probe :P Duzej straty nie bedzie w razie czego.
A co do gosci, hmm ja sie nawet nie zastanawiam nad tym ktorzy nie przyjda, tesciowa twierdzi ze od nich z rodziny przyjdą WSZYSCY a ode mnie, moge odliczyc góra 4-6 osob ktore moga nie dac rady przyjechac w ostatniej chwili bo cos wypadnie. Wsrod znajomych nie mam pojecia kto moze odmowic.
W sumie robimy tak ze liczymy tyle ile zapraszamy. Na szczescie wesele robimy sami i zakupy typu mieso, przed slubem w sobote bedziemy zamawiac poniedzialek-wtorek, warzywa pewnie wtorek-środa. A takie spozywcze jak mąka itp pewnie pojedziemy kupic w srode. Wiec bedzie dosc blisko do slubu i raczej juz wtedy kazdy sie zadeklaruje na 100%.
Stary 2013-09-13, 14:01   #1470
ig88
Raczkowanie

Cytat:

Odcinki z wykrywaczem kłamstw są straszne, oglądałam taki o gejowskich parach. Idealnie obrazuje poziom tego programu.

Pokaż tylko na forum, co stworzyłaś

martucha0205 Niektóre rodziny świrują przed weselami. Szkoda nerwów, niestety... Najwazniejsze, że teraz Ty będziesz dla swojego TŻ-ta najbliższą rodziną.

Zgadzam się

misia880 Bo to pytanie o salę trochę dramatycznie zabrzmiało

Jak już będą gotowe te kamienie to oczywiście pokaże. Tylko to raczej na wiosne, takie sprawy zostawie na koniec Teraz zaczne szukac inspiracji do zaproszen, które też chce sama zaprojektowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości