|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
ale ja brałam bez tego Ispoptinu, a on podobno łagodzi skutki tego fenoterolu :P Kieyd masz odstawić? Za wizytę ogólnie i jaki duży bąbel! :P Cytat:
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, źle napisalam. mam dwie i obie dostałam ;d
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, tak myślałam, że dwie starczą
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
W razie wu klik klik na Allegro i masz trzecią
|
|
|
|
#2828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zmywarka... No zależy jak dużo masz naczyń. Powiem Ci, że ja mam zmywarkę 45 cm (i to chyba dość małą bo mama moja też ma 45 cm ale jakaś pojemnościowa większa) i w zupełności mi starcza na to, żeby robić zmywanie max.1 dziennie, czasami nawet co 2 dni. Ale generalnie nie lubię zostawiać naczyń na drugi dzień więc mi to odpowiada. Więc tak na 2 osoby dorosłe normalnie z robieniem obiadu wystarczy 45cm.Cytat:
![]() Cytat:
ale w przypadku kosmetyków czy chemii mam ten wybór. Beatka, ja również biorę Fenoterol i potwierdzam to, co mówi rybka Rybka, a ile Ty bierzesz tabletek dziennie? Mya, ja kupuję jedną taką z wypełnieniem, poszewkami i ochraniaczem i na zmianę kupuję tylko poszewki na poduszkę+kołdrę. I jeszcze jakiś cały komplet jeden mam dostać od znajomej, ale nawet nie wiem jaką i co ona tam ma. Poszłam do tej Biedronki i dorwałam ostatnią paczkę pampersów z Pszczółką Mają dwójek Wzięłam sobie ciasto i będę oglądać zaległe "Mam talent"
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to już jest nowy sezon"Mam talent" ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- E to przyjemnie było |
|
|
|
|
#2831 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaraz wpada koleżanka na kawę, to pogadamy, poplotkuję i może mi się poprawi. Cały czas ostro leje... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie duży i jak to czuć
|
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzieciaczek już sporaśny jest Cytat:
idę chyba obiad robić :P znaczy ziemniaki obrać no i buraczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2834 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Piękna waga
|
||||||
|
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 3 razy dziennie po 1 tabletce, obie naraz
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
mam zrobione światełka w suficie w korytarzu i wentylator w łazience
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam ochote na latte, musze zmierzyc ciśnienie ;P
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka to wpisz mi wagę 33t4d 2100 g
Anuola wizyta 27.09 godz. 9 |
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbuję spakować te rzeczy co mam do torby dla siebie ale chyba się nie zmieszcze do tej co miałam zamiar
|
#2841 | ||
|
Rozeznanie
|
heh, ja też jeszcze przed chwilą byłam w piżamie
Niby się plątam od 8, nawet mężowi śniadanko zrobiłam, a do szafy nie po drodze było. Dopiero kurier mnie na równe nogi postawił jak zadzwonił na domofon-dobrze, że 3 piętro więc zanim się wspiął to zdążyłam coś wrzucić na szybko na siebie![]() Cytat:
Ale to wszystko zależy, ile pichcisz w domu, bo oni akurat sporo![]() Cytat:
Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś ze szkołyA co do tego co zabrać(notowałam z wykładu): -karta ciąży+wyniki badań(OWU, Hbs, Gbs, morfologia, mocz i co tam jeszcze masz+USG) -grupa krwi, koniecznie z pieczątką(na słowo nie uwierzą )-dowód osobisty(jak jesteś "świeżą" mężatką i np nie zdążyłaś wyrobić z nowym nazwiskiem to odpis aktu ślubu, oczywiście jeśli chcesz, żeby maluch miał nazwisko męża, bo potem trzeba po urzędach biegać- w sumie i tak trzeba, bo papierologii mnóstwo )-informacje o branych w ciąży lekach czy chorobach jakie przechodziłaś-to dla pediatry, żeby pod tym kątem maluszka zbadali od razu po porodzie) -przybory osobiste(nic osobno nie mówiła o podkładach/podpaskach ale może jej umknęło) -koszulka +stanik do karmienia -dla osoby towarzyszącej obuwie zamienne i wygodny strój -woda niegazowana(więcej) -dla maluszka:śpiochy czy kaftaniki odpinane na dole, rożek jakiś cieplutki, nie sztywny, żeby otulał i ogrzewał maluszka-może być nawet zwykły kocyk polarowy i jego się w rożek ułoży; a i lekką czapeczkę smerfetkę do wnętrz odradzała wiązane bo maluch za bardzo kręci łepkiem jak leży a czapeczka się kręci z nim;-pampersy, parę pieluch tetrowych(nawet zamiast ręczniczka można użyć),parę flanelowych też można; -mokre chusteczki -maść(nie krem) Bepanthen na pupkę i brodawki, resztę kosmetyków dla dziecka niekoniecznie; -i ładowarkę do telefonu żeby mieć kontakt ze światem ![]() Chyba tyle z notatek mych ![]() ![]() za wszystkie tygodnie u nas jeszcze taaak daleko, dziś kończymy 25 dopiero:/ albo już...
|
|
#2842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Rybaaaaaaaaaaaa ostatnia linia prosta
|
||
|
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja wlasnie nagotowalam gar pomidorowki,z wlasnego przecieru,ktory jakis czas temu produkowalam masowo...szkoda tylko,ze na dzien dzisiejszy zostaly mi tylko 2 sloiki (za dobre te pomidory byly i po prostu znikaly w zawrotnym tempie) po 16 zaglada do mnie meza siostra ze swoja 2letnia coreczka, odrazu chce zapakowac ja do spacerowki w naszym wozku- zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal-nie pamietam ktora,ale padlo pytanie czy nie jest ciasna ta spacerowka w navingtonie(bede miala okazje to sprawdzic,chociaz szczerze mowiac mysle,ze dla naszego dziecia jak juz bedzie mial z 2 lata to zaopatrzymy sie w cos lekkigo typu parasolka,a navington pojdzie dalej w ludzi
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
weź jej powiedz, żeby się bardziej rozciągnęła choć odpukać u nas przestało padać i się słoneczko przebija, chyba to dla nasturcji , żeby nie zmokła jak będzie z egzaminu wracać Chyba skorzystam i na zakupy wyskoczę, bo nie wiem jak daleko nasturcja ma do domu
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie ile pampersów? Po trzecie czy to musi być Bepanthen??? O ile masz takie info ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Jezu dziewczyny mam taką zgagę że zaraz
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszłam dzisiaj do dwóch komisów dziecięcych. Byłam ciekawa czy mają łóżeczka i owszem mieli, ale w kiepskim stanie, więc na pewno kupimy nowe. Mieliśmy jutro jechać, ale mąż musi iść do pracy
![]() Kupiłam tam dwa pajacyki, za oba zapłaciłam 11 zł ![]() Udało mi się wygrać na wizażu prostownicę Braun |
|
|
|
#2847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile pampersów nie mówiła, a i podejrzewam, że nie musi być Bepanthen , to tylko polecane Heh, wyobraziłam sobie taką panią : -"dzień dobry, ja na porodówkę" -"a Bepanthen jest?????"
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za prostownice
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie najmniejsza paczka pampersów, przynajmniej tak jest u mnie ![]() dostałam sukienkę wyglądam w niej fajnie (ale jestem skromna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

no ale cóż.
i jaki duży bąbel! :P 
ile pościeli kupujecie? 2 starczą? Czy więcej bo nie mam zielonego pojęcia...

a wkładania nie czułam

chyba potrzebne nam jakieś takie popołudnie tylko dla siebie.

Wszystko będzie dobrze