Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 12:43   #2821
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Nie jest dobrze ale tragicznie tez nie. Więc:
Bakterie w moczu- antybiotyk+ jakiś suplement
Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie.
Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.
Do tego mam dalej za wysokie ciśnienie, ale powiedzmy że tragedii nie ma.
Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam.

Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.

Do tego robił mi ten wymaz z pochwy i tyłeczka, tak mi się wydaje.

Zaraz będę nadrabiac ale najpierw idę robic placki ziemniaczane.
tak, biorę fenoterol, nie przestrasz się jak zacznie Ci być dziwnie- w sensie ja miałam odjazd myślałam ze umre a serce mi wyskoczy ale ja brałam bez tego Ispoptinu, a on podobno łagodzi skutki tego fenoterolu :P Kieyd masz odstawić?

Za wizytę ogólnie i jaki duży bąbel! :P
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Popieram totalnie Dzidzię, jak zwykle.Nie ma co się załamywać, bo to tylko sprawę pogarsza i dobija nasz nastrój,

Dziewczyny, ja oczywiście zabieram się za wyprawkę, mam 100000000 zeszytów w których wsio zapisane i się pogubiłam ile pościeli kupujecie? 2 starczą? Czy więcej bo nie mam zielonego pojęcia...
ja mam dwie, na dodatek dwie dostałam
Stary 2013-09-13, 12:46   #2822
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak, biorę fenoterol, nie przestrasz się jak zacznie Ci być dziwnie- w sensie ja miałam odjazd myślałam ze umre a serce mi wyskoczy ale ja brałam bez tego Ispoptinu, a on podobno łagodzi skutki tego fenoterolu :P Kieyd masz odstawić?

to masz razem 4? Może ja też dostanę, tylko ciekawe od kogo

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:46   #2823
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram totalnie Dzidzię, jak zwykle.Nie ma co się załamywać, bo to tylko sprawę pogarsza i dobija nasz nastrój,

Dziewczyny, ja oczywiście zabieram się za wyprawkę, mam 100000000 zeszytów w których wsio zapisane i się pogubiłam ile pościeli kupujecie? 2 starczą? Czy więcej bo nie mam zielonego pojęcia...
Ja mam dwie Jedna na zmianę.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:48   #2824
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

też mam dwie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:55   #2825
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
to masz razem 4? Może ja też dostanę, tylko ciekawe od kogo
nie nie, źle napisalam. mam dwie i obie dostałam ;d
Stary 2013-09-13, 13:10   #2826
Mya1989
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, tak myślałam, że dwie starczą

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:13   #2827
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, tak myślałam, że dwie starczą
W razie wu klik klik na Allegro i masz trzecią

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 13:14   #2828
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Pierwsza opcja to szafka pod zlew 60cm z dwoma szufladami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 60 cm.
Druga opcja to szafka pod zlew 50cm z drzwiczkami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 45cm + szafka 40cm z szufladami.
Jak myślicie?? Bo ja już głupieje
Ja wybrałabym drugą opcję. Więcej szafek A zmywarka... No zależy jak dużo masz naczyń. Powiem Ci, że ja mam zmywarkę 45 cm (i to chyba dość małą bo mama moja też ma 45 cm ale jakaś pojemnościowa większa) i w zupełności mi starcza na to, żeby robić zmywanie max.1 dziennie, czasami nawet co 2 dni. Ale generalnie nie lubię zostawiać naczyń na drugi dzień więc mi to odpowiada. Więc tak na 2 osoby dorosłe normalnie z robieniem obiadu wystarczy 45cm.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj z nim jechać pozałatwiać sprawy.Ale nie! ,wysłałam go do spółdzielni ,do gazowni i podpisać umowę na prąd.Niech sobie radzi!
Zobaczymy co z tego wyniknie
Oj, u mojego to by chyba nic nie wynikło. Przy kupnie mieszkania wszystkie te rzeczy to ja załatwiałam. On jakoś nie ogarnia tematu

Cytat:
Ale jeśli mam wybór to biorę te bez parabenów,pegów i konserwantów.A z zawartością np oleju migdałowego.
Równocześnie mogę dziecku pupkę wodą przemywać,bo niektóre chusteczki to tylko woda plus konserwanty.
Ale każdy robi jak chce
O! właśnie mam takie same zdanie. Jeśli mam wybór to wolę wybrać coś, co ma naturalne składniki a nie same konserwanty. Tym bardziej, że często się okazuje, że te z naturalnymi składnikami produkty są tańsze, bo mnie rozreklamowane. Np. na wodę z kranu to i tak nie mam wpływu bo nie mogę sobie zmienić dostawcy ale w przypadku kosmetyków czy chemii mam ten wybór.

Beatka, ja również biorę Fenoterol i potwierdzam to, co mówi rybka kołatanie serca, trzęsące się dłonie to na początku norma. Nawet przy osłonie. Później organizm się przyzwyczaja. A ile tabletek dziennie masz brać?
Rybka, a ile Ty bierzesz tabletek dziennie?

Mya, ja kupuję jedną taką z wypełnieniem, poszewkami i ochraniaczem i na zmianę kupuję tylko poszewki na poduszkę+kołdrę. I jeszcze jakiś cały komplet jeden mam dostać od znajomej, ale nawet nie wiem jaką i co ona tam ma.

Poszłam do tej Biedronki i dorwałam ostatnią paczkę pampersów z Pszczółką Mają dwójek Wzięłam sobie ciasto i będę oglądać zaległe "Mam talent"
Stary 2013-09-13, 13:18   #2829
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
To takie wieści pół na pół jak piszesz
za wagę dzieciaczka
A co nie czułaś?
bo tym patyczniem to tylko tak smyrał a wkładania nie czułam
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:23   #2830
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja wybrałabym drugą opcję. Więcej szafek A zmywarka... No zależy jak dużo masz naczyń. Powiem Ci, że ja mam zmywarkę 45 cm (i to chyba dość małą bo mama moja też ma 45 cm ale jakaś pojemnościowa większa) i w zupełności mi starcza na to, żeby robić zmywanie max.1 dziennie, czasami nawet co 2 dni. Ale generalnie nie lubię zostawiać naczyń na drugi dzień więc mi to odpowiada. Więc tak na 2 osoby dorosłe normalnie z robieniem obiadu wystarczy 45cm.

Oj, u mojego to by chyba nic nie wynikło. Przy kupnie mieszkania wszystkie te rzeczy to ja załatwiałam. On jakoś nie ogarnia tematu

O! właśnie mam takie same zdanie. Jeśli mam wybór to wolę wybrać coś, co ma naturalne składniki a nie same konserwanty. Tym bardziej, że często się okazuje, że te z naturalnymi składnikami produkty są tańsze, bo mnie rozreklamowane. Np. na wodę z kranu to i tak nie mam wpływu bo nie mogę sobie zmienić dostawcy ale w przypadku kosmetyków czy chemii mam ten wybór.

Beatka, ja również biorę Fenoterol i potwierdzam to, co mówi rybka kołatanie serca, trzęsące się dłonie to na początku norma. Nawet przy osłonie. Później organizm się przyzwyczaja. A ile tabletek dziennie masz brać?

Mya, ja kupuję jedną taką z wypełnieniem, poszewkami i ochraniaczem i na zmianę kupuję tylko poszewki na poduszkę+kołdrę. I jeszcze jakiś cały komplet jeden mam dostać od znajomej, ale nawet nie wiem jaką i co ona tam ma.

Poszłam do tej Biedronki i dorwałam ostatnią paczkę pampersów z Pszczółką Mają dwójek Wzięłam sobie ciasto i będę oglądać zaległe "Mam talent"
Mój jeszcze nie wrócił,zobaczymy jak pójdzie mu ogarnianie tematu

A to już jest nowy sezon"Mam talent"

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
bo tym patyczniem to tylko tak smyrał a wkładania nie czułam
E to przyjemnie było

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 13:27   #2831
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Olu, ty się natychmiast bierz w garść. Twoje zalamywanie niczego nie zmieni a tylko grobowy nastroj w sobie i wkolo siejesz. Nie wolno tak myśleć, zwlaszcza w ciąży.
I mówi to ta ktora przez ostatnie pół roku zaznala tyle niepowodzen ile w całym życiu by sie nie uzbieralo.

Koniec dramatyzowania! No juz, juz!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzidzia Ty to masz podejście do ludzi !!! Od razu mi się buzia uśmiechnęła

Zaraz wpada koleżanka na kawę, to pogadamy, poplotkuję i może mi się poprawi. Cały czas ostro leje...
Cytat:
iloneczka, obyś jednak nie musiała do końca leżeć w szpitalu! No, ale plus taki, że jesteś pod stała opieką lekarską

nasturcja, trzymamy kciuki za egzamin! no niech Ci spróbuje nie zaliczyć baba...

ola, a mąż tam ma normalną umowę o pracę jako mechanik? szczerze mówiąc, nie wiem jak to prawnie wygląda taka odpowiedzialność - musielibyście się dowiedzieć. Może da radę jakoś uniknąć ponoszenia całości kosztów.
Co do kwestii finansowych - u nas również oszczędności brak, całe szczęście, że rodzice pomagają, bo inaczej to nie wiem - na wózek, szczepienia to jakiś kredyt trzebaby było brać kasy wiecznie brakuje, dodatkowo już na macierzyńskim będę dostawać tylko 80% wypłaty. Mąż szuka pracy nowej, ale jakoś ciężko z tą pracą, a jeszcze żeby to była umowa o pracę to już w ogóle ze świecą takiej szukać

W ogóle nie wiem czy to hormony u mnie buzują czy jak, ale ostatnio cały czas kłócę się z mężem. Denerwuje mnie, że jest taki nierozgarnięty, chyba magnezu mu brakuje. Mówię coś do niego, a on jakby wpuszcza jednym uchem i wypuszcza drugim. Co chwilę muszę mu przypominać: a zadzwoniłeś tam? a zrobiłeś to? A on tylko: nie i nie, a miałem zrobić? a gdzie miałem zadzwonić? Ostatnio się już wkurzyłam i powiedziałam, żeby zadziałał w tej sprawie i kupił sobie magnez, zapisywał co ma do zrobienia, bo inaczej to przestanę z nim w ogóle rozmawiać, bo to i tak nie ma sensu skoro w ogóle mnie nie słucha! A wczoraj na wieczór też mega kłótnia się wywiązała - ciśnienie mi chyba skoczyło i długo nie mogłam się uspokoić. W ogóle ostatnio to tak żyjemy bardziej obok siebie niż ze sobą chyba potrzebne nam jakieś takie popołudnie tylko dla siebie.
tak, ma umowe o pracę i w umowie nie ma wpisanej odpowiedzialności...

Cytat:

ja miałam 2 i spokojnie starczyły. W razie czego szybko dokupisz.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:27   #2832
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

za 2 tyg mam wizytę wiec przez 2 tyg mam brać, ale pewnie do końca będę musiała zażywać. Właśnie dlatego przepisał mi to Isoptin bo powiedział ze to się stosuje żeby kołatania nie było przy tym pierwszym.

Właśnie duży i jak to czuć
Stary 2013-09-13, 13:28   #2833
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie. Nie jest dobrze ale tragicznie tez nie. Więc:
Bakterie w moczu- antybiotyk+ jakiś suplement
Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie.
Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.
Do tego mam dalej za wysokie ciśnienie, ale powiedzmy że tragedii nie ma.
Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam.

Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.

Do tego robił mi ten wymaz z pochwy i tyłeczka, tak mi się wydaje.

Zaraz będę nadrabiac ale najpierw idę robic placki ziemniaczane.
no to teraz musisz odpoczywać i dbać o siebie
a dzieciaczek już sporaśny jest
Cytat:
mam jedną ale jeszcze w spadku dostałam chyba ze 2 zmiany

idę chyba obiad robić :P znaczy ziemniaki obrać no i buraczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:28   #2834
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

W załączniku : pościel- wzór identyczny jak rożek mój- skąd ona to wiedziala? ;D potem prześcieradełko, czapeczka, i kombinezon.Kombinezon w częsciach zeby dokładnie było widać. Jest ekstra. 0-3m ale wydaje mi sie że do marca spokojnie pochodzimy...
Czaderski kombinezon

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Fotki wozu, brzusia, śpiworka (kiedyś miałam pokazać) i bucików od znajomych
Nie cyknęłam tylko spacerówki, bo już nie chciało mi sie przekładać

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Oto kurtałka, jaką kupiłam za 39,99 - jeszcze się dopinam Za chwilę przestanę, ale praktycznie będzie mnie zakrywać - moja jesienna nieciążowa rozmiar S zakrywa mi tylko plecy i kończy się po bokach

Załącznik 5405735

Załącznik 5405736
Świetnie leży

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
hejka wieczorkiem, spróbuję was zaraz nadrobić ale najpierw piszę co po wizycie.

Nie za dobrze bo dostałam skierowanie do szpitala, mała jest za mała waży tylko 800g co niepokoi panią doktor. Wychodzi miesiąc młodsza. musze mieć szczegółowe badania. A moja szyjka niby się nie skróciła dalej jest 2,95cm ale jest bardzo miękka i "słabo trzyma". Jutro mam być rano w szpitalu. Jestem przerażona bo nie wiem czego się tam spodziewać. ponoć trzeba małą pobadać i podkarmić kroplówkami.
Powodzenia Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Melduję się z Leosiem po wizycie Generalanie wszystko ok , szyjka długa zamknięta. Mój "mały" na dzień dzisiejszy (32 tydz) waży 2231 g także pani doktor stwierdziła że będzie raczej z tych większych no i dalej wyprzedza termin o 2 tygodnie. Dziewczyny widziałam jego buziaka na USG i jest śliczny Mąż stwierdził że podobny do niego No i mój syn skopał Panią doktor jak robiła USG.

Rybka wpisz mi proszę wagę 32 tydz - 2231 g
Anoula wpisz proszę wizytę z USG 10.10. godz. 13

Dziewczyny gratuluję Wam nowych tygodni i wszystkich dobrych wieści z wizyt. Rybka widzisz - dobrze czułaś że Kacperek przypakował

Newtrend kochana na pewno Maleńka podgoni ! Jestem całym sercem z Wami i 3mam kciuki za wagę Małej
Masz wydruk? Pokaż Piękna waga

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:30   #2835
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam 3 razy dziennie po 1 tabletce, obie naraz
Stary 2013-09-13, 13:31   #2836
lineczka1989
Zakorzenienie

mam zrobione światełka w suficie w korytarzu i wentylator w łazience mała rzecz a cieszy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 13:31   #2837
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

samego fenoterolu? 3x1tab obecnie. Wczeniej brałam jedną tabletkę więcej. do tego biore magnez i no-spe,
Cytat:
Mój jeszcze nie wrócił,zobaczymy jak pójdzie mu ogarnianie tematu

A to już jest nowy sezon"Mam talent"

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

E to przyjemnie było
no ja też widziałam- w reklamie, tam jest Equrolla ?? czy mi sie zdawało ? [nie wiem czy dobrze naisałąm nazwisko:P ]
mam ochote na latte, musze zmierzyc ciśnienie ;P
Stary 2013-09-13, 13:33   #2838
89Beatka
Wtajemniczenie

Rybka to wpisz mi wagę 33t4d 2100 g

Anuola wizyta 27.09 godz. 9
Stary 2013-09-13, 13:34   #2839
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
za 2 tyg mam wizytę wiec przez 2 tyg mam brać, ale pewnie do końca będę musiała zażywać. Właśnie dlatego przepisał mi to Isoptin bo powiedział ze to się stosuje żeby kołatania nie było przy tym pierwszym.

Właśnie duży i jak to czuć
Nienawidzę kołatania serca

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
samego fenoterolu? 3x1tab obecnie. Wczeniej brałam jedną tabletkę więcej. do tego biore magnez i no-spe,

no ja też widziałam- w reklamie, tam jest Equrolla ?? czy mi sie zdawało ? [nie wiem czy dobrze naisałąm nazwisko:P ]
mam ochote na latte, musze zmierzyc ciśnienie ;P
Trzeba zacząć oglądać tv bo do tyłu jestem ze wszystkim

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 13:35   #2840
maomami
Wtajemniczenie

Próbuję spakować te rzeczy co mam do torby dla siebie ale chyba się nie zmieszcze do tej co miałam zamiar

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:40   #2841
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Idę się ogarnąć bo dalej w piżamie
heh, ja też jeszcze przed chwilą byłam w piżamie Niby się plątam od 8, nawet mężowi śniadanko zrobiłam, a do szafy nie po drodze było. Dopiero kurier mnie na równe nogi postawił jak zadzwonił na domofon-dobrze, że 3 piętro więc zanim się wspiął to zdążyłam coś wrzucić na szybko na siebie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ajjj, nie wiem jak Wam to lepiej wytłumaczyć W każdym bądź razie największy dylemat to zmywarka 45 czy 60
Mogę Ci przytoczyć opinie znajomych, że 45 jest strasznie mała i w momencie się zapełnia, więc musieli ją uruchamiać czasem po 2 razy dziennie. Kupowali w momencie jak rodzinka była 3 -osobowa, a po pół roku się dowiedzieli, że synek w drodze i ją sprzedali i kupili większąAle to wszystko zależy, ile pichcisz w domu, bo oni akurat sporo

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Anoula mam do Ciebie pytanie, Ty z tego co się orientuje planujesz rodzić w narutowiczu prawda?? Orientowałaś się co tam trzeba mieć dla maluszka? Bo ja tam kiedyś próbowałam zadzwonić ale niestety z marnym skutkiem, a nie wiem czy można tam iść tak o byle kiedy żeby zapytać. Bo w poniedziałek będę w okolicach i nie wiem czy warto podjechać czy nie
pytanie co prawda nie było do mnie, ale ja chodzę do SR przy Narutowiczu i możesz podejść na ginekologię w każdej chwili, nawet porodówkę zwiedzić-mieliśmy tam iść całą grupą z szefową położnych po jej wykładzie, ale że akurat wszystkie sale porodowe były zajęte więc kazała nam sobie podejść w dogodnym dla nas terminie, byle nie całą bandą Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś ze szkoły
A co do tego co zabrać(notowałam z wykładu):
-karta ciąży+wyniki badań(OWU, Hbs, Gbs, morfologia, mocz i co tam jeszcze masz+USG)
-grupa krwi, koniecznie z pieczątką(na słowo nie uwierzą )
-dowód osobisty(jak jesteś "świeżą" mężatką i np nie zdążyłaś wyrobić z nowym nazwiskiem to odpis aktu ślubu, oczywiście jeśli chcesz, żeby maluch miał nazwisko męża, bo potem trzeba po urzędach biegać- w sumie i tak trzeba, bo papierologii mnóstwo )
-informacje o branych w ciąży lekach czy chorobach jakie przechodziłaś-to dla pediatry, żeby pod tym kątem maluszka zbadali od razu po porodzie)
-przybory osobiste(nic osobno nie mówiła o podkładach/podpaskach ale może jej umknęło)
-koszulka +stanik do karmienia
-dla osoby towarzyszącej obuwie zamienne i wygodny strój
-woda niegazowana(więcej)
-dla maluszka:śpiochy czy kaftaniki odpinane na dole, rożek jakiś cieplutki, nie sztywny, żeby otulał i ogrzewał maluszka-może być nawet zwykły kocyk polarowy i jego się w rożek ułoży; a i lekką czapeczkę smerfetkę do wnętrz odradzała wiązane bo maluch za bardzo kręci łepkiem jak leży a czapeczka się kręci z nim;
-pampersy, parę pieluch tetrowych(nawet zamiast ręczniczka można użyć),parę flanelowych też można;
-mokre chusteczki
-maść(nie krem) Bepanthen na pupkę i brodawki, resztę kosmetyków dla dziecka niekoniecznie;
-i ładowarkę do telefonu żeby mieć kontakt ze światem

Chyba tyle z notatek mych

za wszystkie tygodnie u nas jeszcze taaak daleko, dziś kończymy 25 dopiero:/ albo już...

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:43   #2842
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Taki depresyjne nastroje wszędzie, a pogoda jeszcze swoje dokłada Ktoś gdzieś widział złotą polską jesień? Może gdzieś po drodze zbłądziła
w Tarnowie jest

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowan

Witamy się w 31 tygodniu
iloneczka żeby szybko się poprawiło i gratuluję kolejnego tygodnia

Rybaaaaaaaaaaaa ostatnia linia prosta
Stary 2013-09-13, 13:45   #2843
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam zrobione światełka w suficie w korytarzu i wentylator w łazience mała rzecz a cieszy

a ja wlasnie nagotowalam gar pomidorowki,z wlasnego przecieru,ktory jakis czas temu produkowalam masowo...szkoda tylko,ze na dzien dzisiejszy zostaly mi tylko 2 sloiki (za dobre te pomidory byly i po prostu znikaly w zawrotnym tempie)

po 16 zaglada do mnie meza siostra ze swoja 2letnia coreczka, odrazu chce zapakowac ja do spacerowki w naszym wozku- zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal-nie pamietam ktora,ale padlo pytanie czy nie jest ciasna ta spacerowka w navingtonie(bede miala okazje to sprawdzic,chociaz szczerze mowiac mysle,ze dla naszego dziecia jak juz bedzie mial z 2 lata to zaopatrzymy sie w cos lekkigo typu parasolka,a navington pojdzie dalej w ludzi
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:47   #2844
sorento
Rozeznanie

Cytat:
w Tarnowie jest
weź jej powiedz, żeby się bardziej rozciągnęła choć odpukać u nas przestało padać i się słoneczko przebija, chyba to dla nasturcji , żeby nie zmokła jak będzie z egzaminu wracać Chyba skorzystam i na zakupy wyskoczę, bo nie wiem jak daleko nasturcja ma do domu

nasz synek
Stary 2013-09-13, 13:50   #2845
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, ja też jeszcze przed chwilą byłam w piżamie Niby się plątam od 8, nawet mężowi śniadanko zrobiłam, a do szafy nie po drodze było. Dopiero kurier mnie na równe nogi postawił jak zadzwonił na domofon-dobrze, że 3 piętro więc zanim się wspiął to zdążyłam coś wrzucić na szybko na siebie

Mogę Ci przytoczyć opinie znajomych, że 45 jest strasznie mała i w momencie się zapełnia, więc musieli ją uruchamiać czasem po 2 razy dziennie. Kupowali w momencie jak rodzinka była 3 -osobowa, a po pół roku się dowiedzieli, że synek w drodze i ją sprzedali i kupili większąAle to wszystko zależy, ile pichcisz w domu, bo oni akurat sporo

pytanie co prawda nie było do mnie, ale ja chodzę do SR przy Narutowiczu i możesz podejść na ginekologię w każdej chwili, nawet porodówkę zwiedzić-mieliśmy tam iść całą grupą z szefową położnych po jej wykładzie, ale że akurat wszystkie sale porodowe były zajęte więc kazała nam sobie podejść w dogodnym dla nas terminie, byle nie całą bandą Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś ze szkoły
A co do tego co zabrać(notowałam z wykładu):
-karta ciąży+wyniki badań(OWU, Hbs, Gbs, morfologia, mocz i co tam jeszcze masz+USG)
-grupa krwi, koniecznie z pieczątką(na słowo nie uwierzą )
-dowód osobisty(jak jesteś "świeżą" mężatką i np nie zdążyłaś wyrobić z nowym nazwiskiem to odpis aktu ślubu, oczywiście jeśli chcesz, żeby maluch miał nazwisko męża, bo potem trzeba po urzędach biegać- w sumie i tak trzeba, bo papierologii mnóstwo )
-informacje o branych w ciąży lekach czy chorobach jakie przechodziłaś-to dla pediatry, żeby pod tym kątem maluszka zbadali od razu po porodzie)
-przybory osobiste(nic osobno nie mówiła o podkładach/podpaskach ale może jej umknęło)
-koszulka +stanik do karmienia
-dla osoby towarzyszącej obuwie zamienne i wygodny strój
-woda niegazowana(więcej)
-dla maluszka:śpiochy czy kaftaniki odpinane na dole, rożek jakiś cieplutki, nie sztywny, żeby otulał i ogrzewał maluszka-może być nawet zwykły kocyk polarowy i jego się w rożek ułoży; a i lekką czapeczkę smerfetkę do wnętrz odradzała wiązane bo maluch za bardzo kręci łepkiem jak leży a czapeczka się kręci z nim;
-pampersy, parę pieluch tetrowych(nawet zamiast ręczniczka można użyć),parę flanelowych też można;
-mokre chusteczki
-maść(nie krem) Bepanthen na pupkę i brodawki, resztę kosmetyków dla dziecka niekoniecznie;

-i ładowarkę do telefonu żeby mieć kontakt ze światem

Chyba tyle z notatek mych

za wszystkie tygodnie u nas jeszcze taaak daleko, dziś kończymy 25 dopiero:/ albo już...
Po pierwsze czy mówiła po ile tych śpioszków i kaftaników trzeba?
Po drugie ile pampersów?
Po trzecie czy to musi być Bepanthen???
O ile masz takie info

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Jezu dziewczyny mam taką zgagę że zaraz

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:55   #2846
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Zaszłam dzisiaj do dwóch komisów dziecięcych. Byłam ciekawa czy mają łóżeczka i owszem mieli, ale w kiepskim stanie, więc na pewno kupimy nowe. Mieliśmy jutro jechać, ale mąż musi iść do pracy

Kupiłam tam dwa pajacyki, za oba zapłaciłam 11 zł

Udało mi się wygrać na wizażu prostownicę Braun
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26_fhdr.jpg (114,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25_fhdr.jpg (91,5 KB, 27 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:57   #2847
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Po pierwsze czy mówiła po ile tych śpioszków i kaftaników trzeba?
Po drugie ile pampersów?
Po trzecie czy to musi być Bepanthen???
O ile masz takie info
Ze śpioszkami i kaftanikami to po 3 max, oni wypuszczają w 2-3 dobie jak się nic nie dzieje, a jak to stwierdziła zawsze tata może dowieźć.
Ile pampersów nie mówiła, a i podejrzewam, że nie musi być Bepanthen , to tylko polecane
Heh, wyobraziłam sobie taką panią :
-"dzień dobry, ja na porodówkę"
-"a Bepanthen jest?????"

nasz synek
Stary 2013-09-13, 14:01   #2848
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zaszłam dzisiaj do dwóch komisów dziecięcych. Byłam ciekawa czy mają łóżeczka i owszem mieli, ale w kiepskim stanie, więc na pewno kupimy nowe. Mieliśmy jutro jechać, ale mąż musi iść do pracy

Gratulacje
Stary 2013-09-13, 14:07   #2849
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

zyrafa suuuuper
za prostownice
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 14:09   #2850
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

żyrafa
Cytat:
Ile pampersów nie mówiła,
pewnie najmniejsza paczka pampersów, przynajmniej tak jest u mnie

dostałam sukienkę wyglądam w niej fajnie (ale jestem skromna ) tylko z boku wyglądam jak szafa trzydrzwiowa :P zdecydowanie wolę dopasowane rzeczy

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości