|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
tylko no... ta pogoda:/
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh , Hania sama słodycz
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, buziak dla Darunii, bidulinka się męczy przez tych lekarzy patałachów
![]() a nie ma możliwości, żebyście wyszły do domu, a na zastrzyki do przychodni??
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Marta, debrah ale czy Wasze dzieciaczki się wspinają ? Moja próbuje wylaxic na krzesło, na meble więc i tak nic nie zrobię bo muszę jej pilnować.
A poza tym.boje się że coś upuszcze na nią ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam pytanie, bo od niedawna jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami lustrzanki i chciałam spytać jak Ty to robisz, że te zdjęcia mają taką ostość;p potrzeba specjalnego obiektywu? portretówki? czy to jakiś program? ;p jeśli to nie tajemnica ![]() Cytat:
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-13 o 16:38 |
||
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.Starają się w tym szpitalu
|
|
#1387 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit. Jak to pisałam to się obudziła. Pourzędowała godzinę i znów śpi ![]() Cytat:
Ale już mi się pzrez te 4 lata odechciało...Cytat:
Kasownik wymiata ![]() Leczooo, nie jadłam jakieś 4 lata... W ogóle od kiedy mieszkam z TŻ u teściowej to nie jadłam wielu pysznych rzeczy: spagetti, kluch szarych z kapustą, flaczków na ostro z piersi kurczaka ![]() Jest coraz gorzej. Co prawda gorączki nie mamy ale Mała strasznie się tuli, otwiera dzioba (tak ją gardło boli), kaszle, psika, woda z nosa. odruch wymiotny na mleko. Ja myślałam, że weźmiemy antybiotyk na to gardło i finał a tu się jeszcze przeziębienie przypałętało. I mina teściowej "aniemówiłam" bo kąpaliśmy Małą i chodziłam z nią na spacery.... Szklanko Kinekt u nas to było wyrzucenie 1300 zł w błoto. Graliśmy może...2 tyg? Ja bym chciała jakieś zwykłe gry, typu tekken jak kiedyś się grało... Może być Mario Ale mamy tylko Wiedźmina, samochodówkę i Nike treningi![]() Szukam papuci takich na teraz do nosidła, czy nawet do wózka... Żeby były ciepłe ale nie strasznie puchate i nie takie jak prawdziwe buty... Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-09-13 o 16:41 |
|||||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
szajka - 100 lat Kochana! mam nadzieje ze Dorci przejdzie foszek na ta piers
![]() silver-tz ma urlop, bedzie ci troche latwiej. buziaki, trzymajcie sie tam! fewcia - gratulacje!!!! masz fotke? ale to radocha nie? yellow-gratki za bizu! juz niemoge doczekac sie stronki www. a co do siadania, raczkowania itd - nie martw sie! na kazdego nadejdzie pora! mowie to ja, najwieksza panikara od nie-siadania marsi, zdrowka dla leosia. moze to te zebiska nieszczesne? misiael-kciuki za neuro! hje-wszystko bedzie ok, nie martw sie. daj dziewuszynie czas! aska-lal! kanarki! marta-100latek dla Fifiego! hope-jak exam? bokeh-bije sie w piers!!! ladniej Ci niz w tym rudym! śliczna Ty jestes, wiesz? |
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Silver-moja też nie pełza
Rozumiem Cię.... Jak tam Daria??Dziewczyny... Niby się nie powinno sadzać... Ale pomińmy to, że posadziłam raz, dwa. Moje dziecko siedzi. Siedzi i siedzieć może nawet i 20 minut nie buja się, nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem. Tylko sama nie siada.. Ale gdyby nie ta "atrakcja" kilka razy na dzień to ona by chyba zwariowała z nudów Bardzo źle robię???? Dodam, że czasem się sama podciąga, w leżaczku sama siada ale z podłogi nigdy...
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() co do isofixa - my mamy ale taki spejalny tylko do maxi cosi. i drugi fotelik, ten wiekszy musimy kpic tez wlasnie z mc. mi sie to mega podoba, 3 sekundy i po sprawie. platanie pasow mnie przeraza, to nie na moje zdolnosci manualne ![]() ponoc ten isofix jest tez ciut bezpiecznejszy niz pas ale ile w tym prawdy to grum wi nadrobilam ------- jeszcze klub
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też Polę sadzam, bo często chce się bawić tylko w takiej pozycji. Trduno, jeśli robimy źle, to przynajmniej we dwie
|
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale mimo wszystko i tak będziemy jeszcze długo w szpitalu. Ważne żeby ją wyleczyli a opiekę tam ma naprawdę bardzo dobrą. Tż mi właśnie napisał że znów nas przenieśli na inną salę bo byliśmy w dwuosobowej a teraz jesteśmy na jednoosobowej. Na szczęście łóżko dla mnie jest (bo nie na wszystkich salach są). ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Pospałam z Polą jakieś pół godziny, przebudziła się w złym humorku, więc jeszcze polulałam i śpi już jakieś 20 minut
|
|
|
|
|
#1396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam gaduły jedne! 7str od rana?
![]() ja w wyborze lapka nie pomogę, ale może Black??? Cytat:
Kochana moja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale skoro sama tak robi to może jest gotowa??? Nie wiem. Co myślicie??Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to Polę na rękach ostatni raz usypiałam chyba jak miała 4 miesiące. A jakoś tydz. temu tak wyszło, że teraz robię to, np. zamiast dać herbatki w nocy jak się obudzi, ona śpi - czyli działa
No i zauważyłam, że ona czasem specjalnie, np. jak się bawi, udaje, że chce jej się spać, pociera oczka, marudzi. Biorę ją, przytulam i zaczynam lulać, a ona zamyka oczka, pomruczy, przytuli się do ramienia, i za 5 minut już uahahana i bawić się chce. Czyli chyba ma potrzebę mojego przytulenia?
|
|
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja czekaaaaaaaaaam na tzesława ;p kurna, jutro bedzie all day na działkce, jutro przyjezdza geodeta wytyczać nam chałupkę
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA kupiłam pojemniki 240 ml Avent VIA z linku (swoją drogą jeden z ulubionych sprzedawców). Mam ich 10 szt i mrożę w tym. Wyjmuję wkładam na 10 min do mikrofali i obiadek gotowy. Jest możliwość pisania na nich. Planuję sobie kupić jeszcze z 20 szt. Wtedy będę mogła zrobić 30 obiadków. Teraz jak pracuje to czas wolny poswiecam małej a nie na stanie przy gotowaniu http://allegro.pl/pojemnik-via-avent-pojemniki-pokarm-240ml-pokrywka-i3519434796.html Zle podlinkowałam teraz dobry link
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-09-13 o 17:26 |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe
No ![]() Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała.. |
|
|
|
#1401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla TŻ! niech się otrząśnie i pomoże!Nie martw się Olim, sama mówisz że jest duży, może Mu zwyczajnie ciężko?? Zobacz, moja Blanka nie robiła NIC! Przez te choler.ne szelki, a jak zdjęliśmy i zaczęła do wystrzeliła jak z procy Więc na pewno i na Was przyjdzie czas ![]() Słonko będzie, musi być!!! to wielka wyprawa się szykuje Powodzenia! ![]() BTW - tylko tyle? żadnych "ktoś tu marudził" ?? ![]() ![]() ![]() dużo zdrówka dla Igiego! Mamusia ma teraz weekend to na pewno wyleczy wstrętny katarek! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() duuużo zdrówka dla Filipka!
|
|||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Hje ryba z pieca super, ale nie trzeba jej piec 1-1,5
kucharze mówią,że potrzeba jej od 8 minut w zależnosći od wielkosci i mocy- np grill, patelnia ja w piekarniku jak piekę większą ilość to max pół h tak zeby dzidzi smakowało to najprostszy sposób- rybę w papierze do pieczenia albo w folii obłożyc zieloną pietruszką, dodać w słupki marchewkę, pietruszkę, może kawałęk pora, odrobina masła i gotowe |
|
|
|
#1403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kinecta to jak widzialam u siostry tz to sie napalilam bo to takie fajne mozna biegac cwiczyc i co kupilismy gralam moze ze 4 razy i stoi maz w jakies tam gierki gra ale padem, ja gier normalnych nie lubie, tyle, ze sara troche pogra ale ona tez najczesciej padzikiem Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
bokeh Hania jest przeslodka
silver ale mi Was szkoda Daria, mama, wszystko naraz Strasznie mocno Cie przytulam i wycaluj Malenka meduzzko Juliana zabrala drzemke Lilci! Pieknie prosimy o oddanie Mloda spala dzisiaj przez dzien cale 20 minut! Zrobilam placki po wegiersku, ale sie najedlismy ![]() Kurcze tak sobie mysle, ze jakby moj Tz wymyslal i nie chialby jesc tego co bym gotowala to by chyba nic nie dostal Podziwiam Was, ze macie taka cierpliwosc
|
#1405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do umiejętności Marsi to mi baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na zewnątrz to body z długim, spodenki, skarpetki, papcie i kurteczka polarowa, jak wiatr to chusteczka pod szyjkę i cienka czapka.Cytat:
Ludzie to są wygodni!Cytat:
dla TŻ, niech sam gotuje jak Mu nie smakuje![QUOTE=misiaeel;42782948 prosimy o kciuki bo mamy dzisiaj neurologa, chcę sprawdzić czy z tym moim klocuszkiem jest wszystko dobrze [/QUOTE]
|
||||||
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Fewcia
super zobacz jak Blaneczka szaleje z umiejetnosciami, a tak sie martwilas![]() Moja Niunka jako, ze nie dpotyka swoich rowiesnikow bo nie ma tu w okolicy, to na wakacjach spotkala 10 msc Antosia (smiac mi sie chce bo maz mowi Antos na Dzidzku nasza ale Antonina dac nie chcial), ja siedzialam na takiej lawce lezance z Nati na kolanach przyjechal Antos wozkiem i ona tak zagladala do niego normalnie wychylona wygieta przez moje rece i zaglada, (kurcze chcialam az powiedziec, corcia nie wypada tak sie "gapic" jak Antos równiez zostal przenisesiny na laweczke to do niego zagladala zaczepiala, chciala Mu czapeczke zdjac, zlapali sie pozniej za raczko, pozniej On Jej opaske chcial zdjac super spotkanko |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, napisałam 1,5?
![]() Powinno być 0,5 - 1 godz. Jak max pół godziny, to w jakiej temperaturze ? |
|
|
|
#1409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nareszcie jesteś! Już chciałyśmy na policję zaginięcie zgłosić
![]() Cytat:
Ile razy wszystkie mi tu tłumaczyłyście, żeby NIE PORÓWNYWAĆ dzieci??? Co ja się naczytałam to moje Na pewno wszystko jest w najlepszym porządku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Własnie ja się troszkę wystraszyłam, nie spodziewałam się zupełnie i dopiero po chwili radości przyszedł strach, że mogła się przecież przewrócić i uderzyć w główkę ![]() Wiesz co jak siadła to nie mam pojęcia bo nie widziałam, al potem jak próbowła, to podpierała się z boku tylko i jak już siadła to była zajęta zabawka i nie podpierała się tylko chwiała jak pijana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Kochani, dzisiaj rodzice Olgi Kostki zamieścili taką informację:
"Guz się odrodził Olga potrzebuje bardzo drogiego leczenia – dr Hungerford zalecił podanie Melphalanu (specjalnej chemii podanej bezpośrednio przez tętnicę udową do oka). Za 4 tygodnie musimy pojawić się na badaniu i podać Oldze pierwszą z trzech dawek. Koszt badania 2220 funtów oraz jednej dawki Melphalanu 18300 funtów! Mamy na to tylko cztery tygodnie! Jeżeli macie możliwość zbiórki (puszka w sklepie, kwesta pod kościołem, koncert, rzeczy na aukcje na allegro) dajcie znać i prosimy działajcie! Udostępniajcie wśród przyjaciół, znajomych firm i wszędzie gdzie się da! Informacje jak pomóc znajdziecie pod linkami: www.olgakostka.pl oraz http://dzieciom.pl/podopieczni/20793"Musimy pomóc tej małej kruszynce! Dlatego proponuję taką modną akcję jak 5zł dla Olgi Kostki. Pieniążki proszę wpłacać na ten adres Fundacji: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” ul. Łomiańska 5 01-685 Warszawa Nr konta: 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615 tytuł przelewu: 20793 Kostka Olga – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia Każda pomoc się liczy. Musimy pomóc Oldze pokonać raka!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

tylko no... ta pogoda:/

Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.

W ogóle od kiedy mieszkam z TŻ u teściowej to nie jadłam wielu pysznych rzeczy: spagetti, kluch szarych z kapustą, flaczków na ostro z piersi kurczaka 

ale Blaneczka to zdolniacha mała - ledwo szelki zdjęte, a tu proszę
Ale skoro sama tak robi to może jest gotowa??? Nie wiem. Co myślicie??
No i zauważyłam, że ona czasem specjalnie, np. jak się bawi, udaje, że chce jej się spać, pociera oczka, marudzi. Biorę ją, przytulam i zaczynam lulać, a ona zamyka oczka, pomruczy, przytuli się do ramienia, i za 5 minut już uahahana i bawić się chce. Czyli chyba ma potrzebę mojego przytulenia?
cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie 
kl aski: