Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 16:21   #1381
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
W Chorzowie na ul.Truchana.
To jest Centrum Pediatrii i Rehabilitacji.
Zaraz przy ulicy Wolności.
Jakby tż miał wolne to namówię go na wycieczkę do chorzowa on weźmie mała na spacer a ja do Was zajrzę tylko no... ta pogoda:/
Stary 2013-09-13, 16:22   #1382
s i l v e r
Zakorzenienie

Bokeh , Hania sama słodycz

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jakby tż miał wolne to namówię go na wycieczkę do chorzowa on weźmie mała na spacer a ja do Was zajrzę tylko no... ta pogoda:/
Może pogoda się poprawi
Stary 2013-09-13, 16:27   #1383
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, buziak dla Darunii, bidulinka się męczy przez tych lekarzy patałachów
a nie ma możliwości, żebyście wyszły do domu, a na zastrzyki do przychodni??

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:31   #1384
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Marta, debrah ale czy Wasze dzieciaczki się wspinają ? Moja próbuje wylaxic na krzesło, na meble więc i tak nic nie zrobię bo muszę jej pilnować.
A poza tym.boje się że coś upuszcze na nią

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:36   #1385
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba idzie do nas !

A tak siedzę

i łezki poleciały jak się klamerka do rączki przypięła Ale za chwile już zapomniała i dorwała kolejne
ale oczy
mam pytanie, bo od niedawna jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami lustrzanki i chciałam spytać jak Ty to robisz, że te zdjęcia mają taką ostość;p potrzeba specjalnego obiektywu? portretówki? czy to jakiś program? ;p

jeśli to nie tajemnica

Cytat:
Przyjechałam do domu tak na 3-4h a Tż zastępuje mnie w szpitalu. Muszę odpocząć, wykąpałam się, umyłam włosy, zjadłam obiad (zrobiony wcześniej przez tż), wypiję kawkę. Nabiorę siły
Dobija mnie to że jeszcze będzie dostawać ten antybiotyk przez 10-14 dni. Zwariuję w tym szpitalu...
biedna Daria

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-13 o 16:38
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:36   #1386
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver, buziak dla Darunii, bidulinka się męczy przez tych lekarzy patałachów
a nie ma możliwości, żebyście wyszły do domu, a na zastrzyki do przychodni??
Ona dostaje ten antybiotyk przez kroplówke. Ma wkłuty w rączkę wenflon Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.
Starają się w tym szpitalu nie trzeba chodzić i się prosić bo bardzo się interesują chorymi.
Stary 2013-09-13, 16:39   #1387
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to mój chorusek kończy dzisiaj 8 miesięcy, chlip, chlip, kiedy to z leciało. jeju kocham go z dnia na dzień coraz mocniej

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
\

Ale się uśmiałam
Młody leży za mną na łóżku, odwracam się a on dorwał gazetę i w dwóch łapkach trzyma, jakby czytał. Zawołałam go a on z taką poważną miną się zza niej wychylił, jakbym mu naprawdę czytanie przerwała
Wyobraziłam to sobie
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Amelka dalej śpi
Prawie 1.5 godziny. To się zdarza średnio raz na 2 tygodnie

Szkoda, że nigdy o tym nie wiem z wyprzedzeniem, sama bym pospała
Moja dziś też przechodzi samą siebie! 3 drzemka i druga, która trwa 1,5h!! I jeszcze śpi....Ciekawe kto w nocy będzie spał??
Edit. Jak to pisałam to się obudziła. Pourzędowała godzinę i znów śpi
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Aga8484 co do Twojego pytania odnośnie gotowania- u mnie w rodzinie wszyscy uwielbiają gotować a faceci to już wogole, mój tata i brat- masakra
ale widzę,że moja siostra też złapała bakcyla
ja mam po prostu wdzięczną widownie, gdyby moj TZ tak jak jego ojciec uznawał za potrawę tylko żeberko z cebul i nic więceją to pewnie bym pogrzebała swój talent
No właśnie, widownia... Mojemu TŻtowi nic nie pasi, teściowa je tylko ryż ze śmietaną a ja tak lubię kombinować w kuchni Ale już mi się pzrez te 4 lata odechciało...
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziewczyny

Marta, no właśnie nas jest 3 i żadne z nas też nie raczkowało I ja dobrze wiem, że raczkowanie jest etapem często pomijanym przez dzieci, no ale jednak człowiek sobie wmawia wiele rzeczy...

Ogólnie, to mam tydzień paszteta. Moim głównym posiłkiem są czekolada, cukierki, ciastka, a to popijam colą czy sprtiem Czasem się zdarzy, że normalny obiad zjem. Źle mi z tym, a nic nie robię

Z lepszych informacji, to od środy Pola ma 4 ząbki - komplet kasowników

A... I u nas w środę też były pulpety na obiad , z ziemniakami. Wczoraj leczo, a dzisiaj zupa dyniowa z grzankami, ryba z ziemniakami i kopytka (na słodko)
Ja mam dzień paszteta i jakiegoś takiego przygnębienia: TŻ do nocy w pracy, dziecko chore, ja zmartwiona, tłuste włosy, ehh szara rzeczywistość.
Kasownik wymiata
Leczooo, nie jadłam jakieś 4 lata... W ogóle od kiedy mieszkam z TŻ u teściowej to nie jadłam wielu pysznych rzeczy: spagetti, kluch szarych z kapustą, flaczków na ostro z piersi kurczaka

Jest coraz gorzej. Co prawda gorączki nie mamy ale Mała strasznie się tuli, otwiera dzioba (tak ją gardło boli), kaszle, psika, woda z nosa. odruch wymiotny na mleko. Ja myślałam, że weźmiemy antybiotyk na to gardło i finał a tu się jeszcze przeziębienie przypałętało.
I mina teściowej "aniemówiłam" bo kąpaliśmy Małą i chodziłam z nią na spacery....

Szklanko Kinekt u nas to było wyrzucenie 1300 zł w błoto. Graliśmy może...2 tyg? Ja bym chciała jakieś zwykłe gry, typu tekken jak kiedyś się grało... Może być Mario Ale mamy tylko Wiedźmina, samochodówkę i Nike treningi

Szukam papuci takich na teraz do nosidła, czy nawet do wózka... Żeby były ciepłe ale nie strasznie puchate i nie takie jak prawdziwe buty...

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-09-13 o 16:41
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:44   #1388
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

szajka - 100 lat Kochana! mam nadzieje ze Dorci przejdzie foszek na ta piers
silver-tz ma urlop, bedzie ci troche latwiej. buziaki, trzymajcie sie tam!
fewcia - gratulacje!!!! masz fotke? ale to radocha nie?
yellow-gratki za bizu! juz niemoge doczekac sie stronki www. a co do siadania, raczkowania itd - nie martw sie! na kazdego nadejdzie pora! mowie to ja, najwieksza panikara od nie-siadania
marsi, zdrowka dla leosia. moze to te zebiska nieszczesne?
misiael-kciuki za neuro!
hje-wszystko bedzie ok, nie martw sie. daj dziewuszynie czas!
aska-lal! kanarki!
marta-100latek dla Fifiego!
hope-jak exam?
bokeh-bije sie w piers!!! ladniej Ci niz w tym rudym! śliczna Ty jestes, wiesz?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:50   #1389
meduzza
Zadomowienie

Silver-moja też nie pełza i nie ma zamiaru chyba... Niby oczywiste, że dzieci siadają na 9-10 miesięcy a my się tak nakręcamy tymi co mają 8 i już zapitalają po mieszkaniu Rozumiem Cię.... Jak tam Daria??

Dziewczyny... Niby się nie powinno sadzać... Ale pomińmy to, że posadziłam raz, dwa. Moje dziecko siedzi. Siedzi i siedzieć może nawet i 20 minut nie buja się, nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem. Tylko sama nie siada.. Ale gdyby nie ta "atrakcja" kilka razy na dzień to ona by chyba zwariowała z nudów Bardzo źle robię???? Dodam, że czasem się sama podciąga, w leżaczku sama siada ale z podłogi nigdy...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:54   #1390
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Leczooo, nie jadłam jakieś 4 lata... W ogóle od kiedy mieszkam z TŻ u teściowej to nie jadłam wielu pysznych rzeczy: spagetti, kluch szarych z kapustą, flaczków na ostro z piersi kurczaka

Szklanko Kinekt u nas to było wyrzucenie 1300 zł w błoto. Graliśmy może...2 tyg? Ja bym chciała jakieś zwykłe gry, typu tekken jak kiedyś się grało... Może być Mario Ale mamy tylko Wiedźmina, samochodówkę i Nike treningi

Cytat:
Napisane przez pstryczek84
hope-jak exam?
No właśnie też myślałam o niej
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:56   #1391
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Dobrnęłam do konca uffff Nocka zapada więc idę spać razem ze wszystkimi śpiochami.....

Biedactwo

No to jest nas DWIE ja walczylam o Krzysia prawie dwa lata i teraz wogóle sie nie zabezpieczam bo wiem ze bez leczenia ni hu hu
Ale jak raz sie udało to drugi i trzeci też - ogólnie będzie dobrze !!!

Niezła sprawa zapamiętam sobie że jest takie ustrojstwo

Nie chcem teścia bronić ale pewno chciał dobrze
Moi często robią coś w dobrej wierze ale całkiem nie tak jak trzeba :/ No cóż i tak nie bedziemy mieli wpływu na to co sie dzieje jak nas nie ma w domu niestety.......

No rwewlka

Napisz proszę jak mały reaguje na zakładanie tego ustrojstwa bo też sie czaje na to.

No zaczęłam pisać wczoraj wieczorem a skończyłam dzisiaj ..... Mały dalej marudny w nocy.

Mam pytanie ile taki wyżynający się ząbek może dziecko boleć w sensie od przebicia dziąsełka ??
Mi moja kuzynka mówiła, że najbardziej boli jak ząb przeżyna się przez kość. W przypadku mojej Oli to się sprawdza. NAjgorsze dni i nocki chyba mamy już za sobą, a uzębienie do 3 trójek pięknie widać na dziąsełkach. Wszystkie ząbki są równiutko pod skórą teraz niech tylko się przebiją przez tą twardą okropną skórkę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:56   #1392
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Aha, w ogóle to jak tż jechał w środę, to się tak wzruszyłam, że szok. Nachylał się nad Polą, coś tam do niej mówił, a ona go tak zaczęła rączką dotykać po twarzy - najpierw czoło, potem nos, policzki, usta, broda, i tak się uśmiechała To wyglądało, jakby chciała zapamiętać jego twarz na te 3 tygodnie, jak się nie będą widzieć
o jejku...

co do isofixa - my mamy ale taki spejalny tylko do maxi cosi. i drugi fotelik, ten wiekszy musimy kpic tez wlasnie z mc. mi sie to mega podoba, 3 sekundy i po sprawie. platanie pasow mnie przeraza, to nie na moje zdolnosci manualne
ponoc ten isofix jest tez ciut bezpiecznejszy niz pas ale ile w tym prawdy to grum wi
nadrobilam

-------
jeszcze klub

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:56   #1393
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Silver-moja też nie pełza i nie ma zamiaru chyba... Niby oczywiste, że dzieci siadają na 9-10 miesięcy a my się tak nakręcamy tymi co mają 8 i już zapitalają po mieszkaniu Rozumiem Cię.... Jak tam Daria??

Dziewczyny... Niby się nie powinno sadzać... Ale pomińmy to, że posadziłam raz, dwa. Moje dziecko siedzi. Siedzi i siedzieć może nawet i 20 minut nie buja się, nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem. Tylko sama nie siada.. Ale gdyby nie ta "atrakcja" kilka razy na dzień to ona by chyba zwariowała z nudów Bardzo źle robię???? Dodam, że czasem się sama podciąga, w leżaczku sama siada ale z podłogi nigdy...
Oj, racja

Ja też Polę sadzam, bo często chce się bawić tylko w takiej pozycji. Trduno, jeśli robimy źle, to przynajmniej we dwie
Stary 2013-09-13, 17:03   #1394
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Widać po niej że już jest trochę lepiej. Przez te wszystkie dni była bladziutka, smutna, a dziś już dostała kolorków, uśmiecha się , gaworzy i pokazuje mi język
No ale mimo wszystko i tak będziemy jeszcze długo w szpitalu. Ważne żeby ją wyleczyli a opiekę tam ma naprawdę bardzo dobrą.

Tż mi właśnie napisał że znów nas przenieśli na inną salę bo byliśmy w dwuosobowej a teraz jesteśmy na jednoosobowej. Na szczęście łóżko dla mnie jest (bo nie na wszystkich salach są).

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

U nas tak samo. Ona sama nie siada. Ale jak ją posadzę to długo potrafi siedzieć. I tak jak napisałaś "nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem".
Stary 2013-09-13, 17:12   #1395
hje
Zakorzenienie

Cytat:

U nas tak samo. Ona sama nie siada. Ale jak ją posadzę to długo potrafi siedzieć. I tak jak napisałaś "nie spada tylko siedzi, bawi się, okręca do tyłu, sięga po zabawkę, do przodu na brzuch sama się przerzuca, normalne stabilne siedzenie z prostym kręgosłupem".
No to już jesteśmy 3

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Pospałam z Polą jakieś pół godziny, przebudziła się w złym humorku, więc jeszcze polulałam i śpi już jakieś 20 minut
Stary 2013-09-13, 17:13   #1396
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

nadrabiam gaduły jedne! 7str od rana?

Cytat:
Padli jak muszki
Ale słodko!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Czy któraś pomoże?
ja w wyborze lapka nie pomogę, ale może Black???

Cytat:
Dziewczyny poradźcie czy teraz to tylko już na policję iść?(nie będę opisywać-looknijcie) http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,1...owie_.html?v=2

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
ale Blaneczka to zdolniacha mała - ledwo szelki zdjęte, a tu proszę
Ona codziennie właściwie uczy się czegoś nowego Kochana moja

Cytat:
Fewciu gratuluję...ja czekam kiedy Antonio czworaka zrobi ..na, razie tylko wypina pupke i kolanka podkula...pewnie się nie obejrzymy a on będzie ganial.

.
jeszcze będziesz chciała, żeby grzecznie leżał

Cytat:
Fewciu ale super!
.

Cytat:
Super, gratuluję!!! Jak szybko się rozwija po tym zdjęciu szelek, niesamowite!!
właśnie też się zastanawiam czy nie za szybko? Ale skoro sama tak robi to może jest gotowa??? Nie wiem. Co myślicie??

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laseczki
Fewciu ani sie obejrzysz i Blanka zacznie stawac przy meblach .. Brawa za nowa umiejetnosc

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
haha, brawa dla Blanki
ja mialam taki sam szok wczoraj jak ten mj skubaniec zlapal sie za kanape i wstal
wczesniej nie mial czego sie lapac wiec tylko pelzal a tu wystarcyla chwila i ten stoi
.
Kolejny mobilny
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:15   #1397
hje
Zakorzenienie

W ogóle to Polę na rękach ostatni raz usypiałam chyba jak miała 4 miesiące. A jakoś tydz. temu tak wyszło, że teraz robię to, np. zamiast dać herbatki w nocy jak się obudzi, ona śpi - czyli działa No i zauważyłam, że ona czasem specjalnie, np. jak się bawi, udaje, że chce jej się spać, pociera oczka, marudzi. Biorę ją, przytulam i zaczynam lulać, a ona zamyka oczka, pomruczy, przytuli się do ramienia, i za 5 minut już uahahana i bawić się chce. Czyli chyba ma potrzebę mojego przytulenia?
Stary 2013-09-13, 17:18   #1398
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba idzie do nas !

A tak siedzę

i łezki poleciały jak się klamerka do rączki przypięła Ale za chwile już zapomniała i dorwała kolejne
wowowow jaka pięknota!! <3

Cytat:
Ona dostaje ten antybiotyk przez kroplówke. Ma wkłuty w rączkę wenflon Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.
Starają się w tym szpitalu nie trzeba chodzić i się prosić bo bardzo się interesują chorymi.
biednna, ale dobrze ze jej robią badania i dbają ;*

a ja czekaaaaaaaaaam na tzesława ;p kurna, jutro bedzie all day na działkce, jutro przyjezdza geodeta wytyczać nam chałupkę

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:21   #1399
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szajka 100 lat, szczescia, zdrowia, pomaranczy, nioech Ci TZ nago tanczy

A co do karmienia w nocy, to moze nie przekrecaj mlodej tylko sama nad nia zawisnij albo cos .. wiem ze to glupio brzmi, ale ja jak sie upre to umiem z 1 boku oboma cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie

Co do mycia zebow, na elmexie napisane jest, zeby myc zeby raz dziennie wieczorem, a po 2 roku 2x dziennie ...

Walczylam z dynia, matko jaka ta cholera miala skore twarda, nawet tasakiem atakowalam okazalo sie ze wystarczyl ostry noz ... bede dzis malej gotowac, jeszcze nie wiem z czym

Aha byla gadka wczoraj o mrozeniu, ja bylam w pepco i udalo mi sie kupic takie zestawy pudeleczek firmy First Steps po 3,99 za komplet 3 kubeczki z pokrywkami + lyzeczka ... wzielam 2 szt w roznych kolorach czyli 6 pojemniczkow i bede mrozic w 1 kolorze zawsze z jajkiem, a w 2 miesko, zaluje ze nie wzielam 3, bo tam by byly z rybka ... kupilam jej tez zesatw 3 miseczek z pokrywkami za 6,99
Ja mam te miseczki, ale jeszcze z nich nie korzystałam.

JA kupiłam pojemniki 240 ml Avent VIA z linku (swoją drogą jeden z ulubionych sprzedawców). Mam ich 10 szt i mrożę w tym. Wyjmuję wkładam na 10 min do mikrofali i obiadek gotowy. Jest możliwość pisania na nich. Planuję sobie kupić jeszcze z 20 szt. Wtedy będę mogła zrobić 30 obiadków. Teraz jak pracuje to czas wolny poswiecam małej a nie na stanie przy gotowaniu
http://allegro.pl/pojemnik-via-avent-pojemniki-pokarm-240ml-pokrywka-i3519434796.html

Zle podlinkowałam teraz dobry link
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2013-09-13 o 17:26
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:22   #1400
hje
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe

No
Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała..
Stary 2013-09-13, 17:25   #1401
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Hej!

A, i powiedzcie mi że w tym roku będzie jeszcze ciepło i słoneczko
dla TŻ! niech się otrząśnie i pomoże!
Nie martw się Olim, sama mówisz że jest duży, może Mu zwyczajnie ciężko?? Zobacz, moja Blanka nie robiła NIC! Przez te choler.ne szelki, a jak zdjęliśmy i zaczęła do wystrzeliła jak z procy Więc na pewno i na Was przyjdzie czas
Słonko będzie, musi być!!!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Btw. za 9 dni lecimy do Polski! Jezu jak sie boje!
to wielka wyprawa się szykuje
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
spryciula mala

BTW - tylko tyle? żadnych "ktoś tu marudził" ??

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zdolniacha

U nas masakra. .

dużo zdrówka dla Igiego! Mamusia ma teraz weekend to na pewno wyleczy wstrętny katarek! Ucałuj Go od nas w nosek

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
kl aski:

Cytat:
Pytałyście co z moją mamą... Niestety nadal bez zmian. Ciągle źle się czuje Jest słaba i załamana tym wszystkim...
Od poniedziałku tż ma wolne więc posiedzi z Darią a ja wreszcie pojade do mamy.
trzymam mocno kciuki za mamę, pozdrów ją od nas!

Cytat:

super, nigdy nie wiadomo czym te nasze dzieci zaskoczą

No i nas dopadł katar, .
oj tak, nie wiadomo, trzeba mieć oczy dookoła głowy
duuużo zdrówka dla Filipka!
Stary 2013-09-13, 17:26   #1402
marsi11
Zakorzenienie

Hje ryba z pieca super, ale nie trzeba jej piec 1-1,5
kucharze mówią,że potrzeba jej od 8 minut w zależnosći od wielkosci i mocy- np grill, patelnia
ja w piekarniku jak piekę większą ilość to max pół h
Cytat:

2) JAK przyrządzić RYBĘ inaczej niż w panierce i na oleju, żeby nie była "bez smaku" - ? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło i nie umiem..a chciałabym jednak zacząć jeść ryby , no i podawać dziecku.
tak zeby dzidzi smakowało to najprostszy sposób- rybę w papierze do pieczenia albo w folii obłożyc zieloną pietruszką, dodać w słupki marchewkę, pietruszkę, może kawałęk pora, odrobina masła i gotowe
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:26   #1403
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Wyobraziłam to sobie

Moja dziś też przechodzi samą siebie! 3 drzemka i druga, która trwa 1,5h!! I jeszcze śpi....Ciekawe kto w nocy będzie spał??
Edit. Jak to pisałam to się obudziła. Pourzędowała godzinę i znów śpi

No właśnie, widownia... Mojemu TŻtowi nic nie pasi, teściowa je tylko ryż ze śmietaną a ja tak lubię kombinować w kuchni Ale już mi się pzrez te 4 lata odechciało...

Ja mam dzień paszteta i jakiegoś takiego przygnębienia: TŻ do nocy w pracy, dziecko chore, ja zmartwiona, tłuste włosy, ehh szara rzeczywistość.
Kasownik wymiata

Jest coraz gorzej. Co prawda gorączki nie mamy ale Mała strasznie się tuli, otwiera dzioba (tak ją gardło boli), kaszle, psika, woda z nosa. odruch wymiotny na mleko. Ja myślałam, że weźmiemy antybiotyk na to gardło i finał a tu się jeszcze przeziębienie przypałętało.
I mina teściowej "aniemówiłam" bo kąpaliśmy Małą i chodziłam z nią na spacery....

Szukam papuci takich na teraz do nosidła, czy nawet do wózka... Żeby były ciepłe ale nie strasznie puchate i nie takie jak prawdziwe buty...
zdrówka dla kruszynki

co do kinecta to jak widzialam u siostry tz to sie napalilam bo to takie fajne mozna biegac cwiczyc i co kupilismy gralam moze ze 4 razy i stoi maz w jakies tam gierki gra ale padem, ja gier normalnych nie lubie, tyle, ze sara troche pogra ale ona tez najczesciej padzikiem

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o jejku...

co do isofixa - my mamy ale taki spejalny tylko do maxi cosi. i drugi fotelik, ten wiekszy musimy kpic tez wlasnie z mc. mi sie to mega podoba, 3 sekundy i po sprawie. platanie pasow mnie przeraza, to nie na moje zdolnosci manualne
ponoc ten isofix jest tez ciut bezpiecznejszy niz pas ale ile w tym prawdy to grum wi
nadrobilam

-------
jeszcze klub
a do tego isofixa musi byc mocowanie w aucie specjalne tak?? dobrze pamietam?? a jesli nie mam to trzeba kupic i to sporo kosztuje tak??
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:29   #1404
ania13.03
Zadomowienie

bokeh Hania jest przeslodka tylko smutasek z niej straszny.

silver ale mi Was szkoda Daria, mama, wszystko naraz Strasznie mocno Cie przytulam i wycaluj Malenka

meduzzko Juliana zabrala drzemke Lilci! Pieknie prosimy o oddanie Mloda spala dzisiaj przez dzien cale 20 minut!

Zrobilam placki po wegiersku, ale sie najedlismy

Kurcze tak sobie mysle, ze jakby moj Tz wymyslal i nie chialby jesc tego co bym gotowala to by chyba nic nie dostal Podziwiam Was, ze macie taka cierpliwosc

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:31   #1405
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jak mamochote coś ugotowac, to szukam przepisów w necie;> tylko nie biorę pierwszego lepszego;> szukam, czytam i robie wg siebie

ja też szukam przepisów na blogach kulinarnych, albo sama coś wymylam z tego co mam akurat w lodówce/zamrażalniku. Mężo nawet zdjęcia robi potrawom Ale do umiejętności Marsi to mi baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko

Cytat:

W ogóle moja kuzynka jest w ciązy, pierwszą poroniła a były by z Hanią z jednego rocznika Więc mam nadzieję że teraz będzie oki
:kciuki żeby było wszystko dobrze

Cytat:
Martwię się trochę, Mała ma już drugą drzemkę, ta druga trwa już 1,5h, jak dziecko przeziębione to tak śpi cały dzień??
Kochana widocznie tyle snu potrzebuje, taki dzień senny ma

Cytat:
ja pozazdrościłam Bokeh po ostatnim zdjęciu prostej długiej i grubej grzywki i do takiej też wróciłam tak jesiennie

Młody marudny i chyba ciśniemy w tą pizgawicę do sklepu, brrrr

Jak teraz ubieracie swoje bąble???

Dzisiaj u nas oszukane gołąbki na obiad
Ja też już wracam do grzywki tylko nie mam kiedy do fryzjera pójść
na zewnątrz to body z długim, spodenki, skarpetki, papcie i kurteczka polarowa, jak wiatr to chusteczka pod szyjkę i cienka czapka.

Cytat:

A, słuchajcie, ostatnio tż gadał z koleżanką która ma 8 miesięcznego synka (waży 12,5 kg ) i powiedziała mu, że zapiernicza w chodziku, a on jej na to że to niezdrowe itd. to wiecie co mu odpowiedziała? "no ale jakoś obiad muszę ugotować" eh.

No i ten 12 kg klocek normalnie raczkuje i siedzi
Ludzie to są wygodni!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No zupkę nastawiłam na obiad.
Jak się obudzi to idziemy na sapcer. Nie pada, słonko świeci.
I rano upiekłam szarlotkę sypaną ale mężowi pewnie nie bedzie smakować. Jemu ostatnio nic nie smakuje co zrobię
dla TŻ, niech sam gotuje jak Mu nie smakuje!

[QUOTE=misiaeel;42782948
prosimy o kciuki bo mamy dzisiaj neurologa, chcę sprawdzić czy z tym moim klocuszkiem jest wszystko dobrze [/QUOTE]
Stary 2013-09-13, 17:33   #1406
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe

No
Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała..
5 lat za zabojstwo dziecka?!? MA-SA-KRA

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
to wielka wyprawa się szykuje
Powodzenia!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:34   #1407
sarah67
Zadomowienie

Fewcia

super zobacz jak Blaneczka szaleje z umiejetnosciami, a tak sie martwilas

Moja Niunka jako, ze nie dpotyka swoich rowiesnikow bo nie ma tu w okolicy, to na wakacjach spotkala 10 msc Antosia (smiac mi sie chce bo maz mowi Antos na Dzidzku nasza ale Antonina dac nie chcial), ja siedzialam na takiej lawce lezance z Nati na kolanach przyjechal Antos wozkiem i ona tak zagladala do niego normalnie wychylona wygieta przez moje rece i zaglada, (kurcze chcialam az powiedziec, corcia nie wypada tak sie "gapic" jak Antos równiez zostal przenisesiny na laweczke to do niego zagladala zaczepiala, chciala Mu czapeczke zdjac, zlapali sie pozniej za raczko, pozniej On Jej opaske chcial zdjac
super spotkanko
Stary 2013-09-13, 17:40   #1408
hje
Zakorzenienie

Marsi, napisałam 1,5?
Powinno być 0,5 - 1 godz.

Jak max pół godziny, to w jakiej temperaturze ?
Stary 2013-09-13, 17:42   #1409
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
nareszcie jesteś! Już chciałyśmy na policję zaginięcie zgłosić

Cytat:
hehe aparat się naprawił

Cytat:
Tyle z Was się martwi, że Wasze dzieci czegoś jeszcze nie robią, a już powinny. A, czy oprócz mojej Poli, jest jeszcze na tym wątku dziecko, które nie robi NIC oprócz pełzania? I to jeszcze widziałyście, jakiego
Blanka Fewci, która jest młodsza od Poli o prawie 2 miesiące, w dodatku tyle czasu miała założone szelki, już sama siada. Dorotka Szaji, która niby tak długo była leniuszkiem, pełza i podnosi się do raczkowania.
Pola tylko pełza. Oczywiście turla się, w wannie nawet lubi, RAZ na jakiś czas podniesie samą dupkę na 2 sekundy. I nic poza tym. Podnosi się jeszcze na rękach, jak chce coś złapać z góry. Nie potrafi siadać, nie sprężynuje ("biega"), nie podnosi brzuszka, jak pełza to nawet nogami sobie nie pomaga, tylko jakoś nimi rusza, rękami się podciąga.
Ja wiem, że ja, moje rodzeństwo, robiliśmy wszystko późno, tż podobnie jak ja zaczął chodzić jak miał dopiero półtora roku. Ale jednak niepokój jest
Albo nawet jeśli chodzi o "gadanie", ona nie gaworzy tak jak Wasze dzieciaczki, tylko po prostu jakieś tam swoje dźwięki wydaje. Czasem się zdarzy jakieś "abu, ga" i tyle.
Kochana uspokój sie Ile razy wszystkie mi tu tłumaczyłyście, żeby NIE PORÓWNYWAĆ dzieci??? Co ja się naczytałam to moje Na pewno wszystko jest w najlepszym porządku

Cytat:

ZDJĘCIA: jeszcze trochę prześwituje mi czerwony, nastepnym razem może mi bardziej pokryje
No.... jak Wam się nie podoba to możecie napisać :P

Aniu, tak zadowolona jestem, czuje się fajnie
Bokeh jak ślicznie!!!!! Pieknie wyglądasz! Tak jak któraś napisała, pomalowałabyś na zielono i byłoby Ci ładnie

Cytat:
Brawo! Widzisz jaka zwinna? Nawet szelki w niczym nie przeszkodziły.
Miałam taką samą sytuację wczoraj. Wizażuję, obracam się bo słyszę, że dziecko mi się śmieje, a ona siedzi - tak jakby to od zawsze robiła!
Blanka podpiera się rączkami z przodu czy tak całkiem bez niczego?

Własnie ja się troszkę wystraszyłam, nie spodziewałam się zupełnie i dopiero po chwili radości przyszedł strach, że mogła się przecież przewrócić i uderzyć w główkę
Wiesz co jak siadła to nie mam pojęcia bo nie widziałam, al potem jak próbowła, to podpierała się z boku tylko i jak już siadła to była zajęta zabawka i nie podpierała się tylko chwiała jak pijana

Cytat:
Dziewczyny - ja znowu z pytaniem, ja mam masę dylematów co chwila : W CZYM ŚPIĄ i będą zimą spały Wasze smyki?
Blanka śpi w pajacyku, bo się rozkopuje w nocy, ewidentnie kołdra jej przeszkadza

Cytat:
tak w ogóle to mój chorusek kończy dzisiaj 8 miesięcy, chlip, chlip, kiedy to z leciało. jeju kocham go z dnia na dzień coraz mocniej

i Buziaki dla Dorci i Zuzi bo też dzisiaj solenizantkami są
buziaki i przyłączam się do buziaczków dla Dorci i Zuzki
Stary 2013-09-13, 17:49   #1410
sarah67
Zadomowienie

Kochani, dzisiaj rodzice Olgi Kostki zamieścili taką informację:

"Guz się odrodził Olga potrzebuje bardzo drogiego leczenia – dr Hungerford zalecił podanie Melphalanu (specjalnej chemii podanej bezpośrednio przez tętnicę udową do oka). Za 4 tygodnie musimy pojawić się na badaniu i podać Oldze pierwszą z trzech dawek. Koszt badania 2220 funtów oraz jednej dawki Melphalanu 18300 funtów! Mamy na to tylko cztery tygodnie! Jeżeli macie możliwość zbiórki (puszka w sklepie, kwesta pod kościołem, koncert, rzeczy na aukcje na allegro) dajcie znać i prosimy działajcie! Udostępniajcie wśród przyjaciół, znajomych firm i wszędzie gdzie się da! Informacje jak pomóc znajdziecie pod linkami: www.olgakostka.pl oraz http://dzieciom.pl/podopieczni/20793"

Musimy pomóc tej małej kruszynce! Dlatego proponuję taką modną akcję jak 5zł dla Olgi Kostki.

Pieniążki proszę wpłacać na ten adres Fundacji:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
ul. Łomiańska 5
01-685 Warszawa

Nr konta: 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
tytuł przelewu:
20793 Kostka Olga – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Każda pomoc się liczy. Musimy pomóc Oldze pokonać raka!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości