|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po co Mu przeszkadzałaś jak taki zaczytany był? ![]() może faktycznie zęby?? Zdrówka dla Leosia! ![]() ![]() Cytat:
![]() A rybkę piekę w folii z warzywami ![]() A dzisiaj u nas na obiad były kotlety jajeczne, mniam
|
|||
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=nMGQ-EkyM9I usypiałam Amelke przy tej nucie przez pierwsze miesiące. Siedze, słucham i łzy mi lecą, dziękuje Bogu za każdy dzień, chwilę spędzoną z moją najważniejszą gwiazdeczką.
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rowniez, 100 latek kochane szkrabki! dziec mi pospal 1,5 godz, szokens niesamowity! |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam... u nas tylko deszcz ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super dzieki za info ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Kochani, dzisiaj rodzice Olgi Kostki zamieścili taką informację: "Guz się odrodził Olga potrzebuje bardzo drogiego leczenia – dr Hungerford zalecił podanie Melphalanu (specjalnej chemii podanej bezpośrednio przez tętnicę udową do oka). Za 4 tygodnie musimy pojawić się na badaniu i podać Oldze pierwszą z trzech dawek. Koszt badania 2220 funtów oraz jednej dawki Melphalanu 18300 funtów! Mamy na to tylko cztery tygodnie! Jeżeli macie możliwość zbiórki (puszka w sklepie, kwesta pod kościołem, koncert, rzeczy na aukcje na allegro) dajcie znać i prosimy działajcie! Udostępniajcie wśród przyjaciół, znajomych firm i wszędzie gdzie się da! Informacje jak pomóc znajdziecie pod linkami: www.olgakostka.pl oraz http://dzieciom.pl/podopieczni/20793" Musimy pomóc tej małej kruszynce! Dlatego proponuję taką modną akcję jak 5zł dla Olgi Kostki. Pieniążki proszę wpłacać na ten adres Fundacji: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą” ul. Łomiańska 5 01-685 Warszawa Nr konta: 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615 tytuł przelewu: 20793 Kostka Olga – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia Każda pomoc się liczy. Musimy pomóc Oldze pokonać raka!!!! |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, no wiem
Tylko jednak Pola dwa miesiące prawie starsza, no i jednak trochę smutno jak się czyta o takich postępach ![]() Pola nadal śpi. Hmm, hmm, zobaczymy jaka będzie nocka ![]() Choć przez cały ten tydzień miała w ciągu dnia tylko jedną drzemkę, max dwu godzinną, a w nocy i tak się budziła. Z wtorku na środę było najgorzej, aż ją wzięłam do łóżka, bo ciągle popłakiwała No ale to było przez zęba.No w sumie dzisiaj też prawie to samo - pobudka o 7, pierwsza drzemka o 13 15 minutowa I sobie przez nią przesunęła spanie..
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-13 o 18:16 |
|
|
|
#1418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam, ale strasznie rozmazane, bo bałam się, że fiknie na głowkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Wierzę, że Pola wyskoczy jak z procy ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią patrzeć jak coś robicie? Blanka uwielbia patrzeć jak: odkurzam, tuszuje rzęsy i obieram warzywa. Patrzy jak zahipnotyzowana. |
|||||
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Si, Pola też lubi patrzeć, najwięcej radochy sprawiam jej jazdą na miotle po domu, ubaw po pachy
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Pietraszko uwielbia patrzec jak sie maluje, a zwlaszcza pudruje twarz :P az sie boje heheh
Hje, niedobrze mi sie zrobilo po przeczytaniu tego artykulu..... Jak tak mozna???!!! ![]() Kurcze, dziewczyny, a to nie jest to, o czym z Szaja pisalysmy kiedys? Ze dzieci sadzane rozwijaja sie gorzej motorycznie, bo....im sie nie chce po prostu??? Bo wiedza, ze je ktos posadzi??? Malz mi dzisiaj oswiadczyl, ze w ramach naszej 5tej rocznicy gdzies mnie jutro zabiera i na 16 mam byc gotowa, odpindrzona itd az mnie skreca normalnieBabel zostaje z tesciami, a po tym, co piszecie, to az sie boje, co to bedzie.... Mam nadzieje, ze zabiera mnie tylko na chwilke gdzies
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady, no właśnie sobie teraz wyrzucam, że to przeze mnie Pola nie siada sama
No no, oczywiście nas poinformujesz PO, co się działo
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh - ślicznie w tym kolorze wyglądasz
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Pola dalej śpi...
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- No, obudziła się, to teraz idziemy poszaleć, tak do północy ![]() Hope! Jak po egzaminie??
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-13 o 20:02 |
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy od od lekarza
wszystko dobrze do siadu idzie tylko waga może ją troche blokować i może się trochę bać. ale wszystko idzie w kierunku raczkowania. powiedziała, że na pewno zaraz to zacznie robić a potem usiądze ogólnie super dziewczyna i bardzo kontaktowa, Hanka cały czas pełen zaciesz do niej także same ochy i achy nad moją Córunią ![]() później Was nadrobię bo idę kąpać
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania ogólnie malo cyzm się interesuje.... lubi jak odkurzam to patrzy zawsze za odkurzaczem ale tak to średnio co ![]() dziękuję ![]() Hje, Tobie Pola zawsze tak późno śpi jeszcze drzemkowo, o której ona potem zasypia? bo u nas przed nocnym snem musi być minimum 3h aktywności
|
|
#1427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby szybko Wam te dni zleciały Cytat:
![]() My właśnie 8 pazdziernika mamy rocznicę ślubu i planowaliśmy ściągnać rodziców do opieki nad Blanką i pójśc na kolacje i nocke Moja mała Poczwarka już zasnęła. Położyłam ją do łóżeczka włączyłam come po cichu, poprzytulałam poszłam do innego pokoju i zasnęła Wróciłam przykryłam kołderką i się obudziła ![]() No ale juz znowu śpi. Wrzucam Wam filmik gdzie Blanka prezentuje prawie wszystkie swoje umiejętności :http://www.youtube.com/watch?v=nwVyiv4RVAg Jeszcze do tego dochodzi stawanie na palcach i prostowanie nóg,wypiananie pupy na czworakach. |
||||
|
|
|
#1428 | |||||||
|
Zadomowienie
|
O jejku ale ślicznie, do magazynu normalnie
Cytat:
Cytat:
![]() Dużo zdrówka i żeby szybko minęły te dwa tyg (raaany, jak długo w szpitalu;/) Cytat:
Skoro szybko się uczy i robi to sama to na pewno możeCytat:
Cytat:
Oddam jutro! Byle nie za dużo![]() Cytat:
Cytat:
Bo po co wstać, jak stęknę i mnie posadzą, tak samo z noszeniem jak trochę postękam to mnie wezmą na ręce. Wiem, że to jest złe ale to chyba jedyna rzecz na którą jej pozwalam... Taką ma frajdę....Ale zazdroszczę suprajsa... My też mieliśmy 5 lat niestety zostało olane przez nas ![]() ![]() Fewciu!! Umknęło mi, że prowadzisz bloga. Weszłam i ryczałam jak bóbr przy wpisie "Dziecko rodzi matkę" Blanka wykapany tatuś![]() Zjadłam rosołek i coś by się jeszcze.... Ale mam ssanie ostatnio ![]() Szajo Sto lat i mnóstwa pociechy z pociech
|
|||||||
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie przez ten tydzień było tak, że spała w godzinach popołudniowych, zazwyczaj od ok. 13, tak 2-3 godziny i potem już do wieczora aktywna. Ale dziś drzemała tylko 15 minut , no i sobie przestawiła.. |
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Deli teraz zobaczyłam że coś źle mi się zacytowało.
ta ikonka miała być to wyroku za zabójstwo dziecka,a nie do kołysanki,przepraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1431 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Co za dzien - w koncu w domu
![]() Caly czas na nogach - najpierw sprzatanie z TZ, potem bylismy z Kuba w przychodni, na dzialce, na targu, u tesciow (swieza dostawa niepryskanych warzywek dla Kubusia ), na zakupach w markecie i dzien poleciaaal ![]() Zaraz Kuba zasnie, a ja do garow - chleb chcialam jeszcze upiec. Cytat:
![]() A przepis na szarlotke jest. Cytat:
![]() Widze, ze Hania powazna jak moj Kubeczek ![]() Cytat:
![]() Kurcze, wybacz, ze pytam - ale Daria nie probuje go zaczepiac/dotykac, itp? Nie moge sobie wyobrazic wenflonu u malego dzieciaczka ![]() Cytat:
Zdrowka dla Julianki!! Calusy od cioci Cytat:
![]() Ej, ej, bo zaraz wroce do starej spiewki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Poza warzywami - nie cierpi jak robie cokolwiek w kuchni mimo, ze spoglada na mnie z bujaka/kocyka i slucha opowiesci o tym, co robie
|
|||||||
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co przyszykowal? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
hehe, sama sobie brawo bije
|
|||
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko, no właśnie... Jak ja zobaczyłam że wkłuli jej w rączkę wenflon to aż się popłakałam. Taka mała rączusia
a jak ona płakała Oczywiście próbuje go wyrwać, chce brać do buzi itp... Muszę po prostu ciągle uważać.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-13 o 20:34 |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałam się nie chwalić, żeby nie zapeszyć, bo może to jednorazowe, ale!
1) Młoda zjadła wczoraj pół małego banana rozgniecionego widelcem i podawanego łyżeczką! (to nic, że wszystko było w bananie) 2) Dziś, tuż przed kąpielą zjadła 1/3 słoiczka z mięskiem hippa - pierwszy raz - jadła i otwierała buzię! Dość szybko i z zaciekawieniem! Cała brudna była oczywiście, bo ładowała rączki, ale poszła do kąpieli zaraz. Podgrzałam jeszcze trochę, żeby sprawdzić czy zje i zjadła połowę z tego drugiego! Za 2 tygodnie idę do szkoły, nie wiecie nawet jak się martwię jedzeniem, ale mi córka niespodziankę zrobiła! Ale, byli na chwilę T. T przyniosła ciasto, pyszne swoją drogą bo ze śliwkami, z pianą na górze i kruszonką, ale w pewnym momencie widzę, że skubie odrobinę..zobaczyła, że patrzę, to się pyta czy może dać A.? Tż był w domu więc my jednogłośnie "nie" ![]() Może jesteśmy okropni, ale ja nie widzę sensu : gluten, cukier, białko jajka w jednym. Pół biedy jakby Amelka nie zjadła, ale jeśli by jej smakowało to co... następnym krokiem jest podanie całego kawałka? Nie. Więc po co dawać tą odrabinę jeśli dziecko posmakuje a więcej dostać nie może? O to mi się głównie rozchodzi, to tak jakby pomachać czymś przed noskiem i zabrać. Troszkę się boję jak Mała będzie z nimi zostawać na cały dzień.. Na deser fota (akurat padła na boczek, nie zdążyłam jak prosto była) Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-09-13 o 20:36 |
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova super sobie Blanka radzi i jak pięknie brawo bije
![]() Michael dobrze że wszystko w porządku u neurologa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1437 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ej Szajopedio przeca kto jak kto ale Ty powinnaś wiedzieć że to dziecięce fanaberie i trzeba przeczekać. A narazie odrzuconą pierś opróżniać ewentualnie dawać na śpiocha Cytat:
Cieszę sie że interes do przodu, trochę gorsze wiadomości o twoim chłopie :/ Trzymaj sie i pisz do nas bo często gęsto dziewczyny wypytują się na forum czy ktoś wie co u ciebie Cytat:
![]() No i nastał wieczór heheheheheehe Buziaki laseczki |
||||||
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Jaka, Ty krejzolu
Dziecko mi uciekło do salonu
|
|
|
|
#1439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

któraś jeszcze potrzebuje słoneczka? 

szybko jej idzie
? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło 

Wierzę, że Pola wyskoczy jak z procy 
az mnie skreca normalnie

Sto lat i mnóstwa pociechy z pociech