|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
W klubie wstawiłam fotki Michałka.
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...
![]() już tam pędze |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co się stało? ![]() strasznie współczuję
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
czarownico, dlaczego? biedactwo
![]() Perse- Twoje pocieszenie obecnie mnie nie pociesza, ale fakt- w nocy może zacznie działać
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Znów TŻ mnie zaskoczył i wrócił wcześniej
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Neni ale ci dobrze, mój w tym tyg wraca o 23, a do tego jutro jedzie na wycieczkę całodniową z firmy
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
I z kim przyłapał cię w łóżku z Kubusiem czy z kotem
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jutro idzie na imprezę firmową - o 10 rano Surka - z obojgiem |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() Na razie nadrabiam. Wczoraj sie nie udzielałam bo bolały mnie zeby. Czekam na kase z ZUS i czas znowu nawiedzic dentyste. # zeby leczone w ciazy i został jeden ale on wymaga zdjecia rtg wiec czekałam az urodze. wczoraj dał popalic wiec polece go leczyc jak tylko bedzie mozliwosc. Mała wczoraj aniołek a dzisiaj znowu humorzasta. Do tego nerwus przy cycku i co wypije to zaraz zwraca. Rano miałam juz dosyc i sie bałam ze ona taka nerwowa bo głodna wiec odciagnęłam i podałam w butelce 50 ml . A ona to wciagnełą jakby piła z butelki od zawsze. nie wybrzydzała nie piszczała. wypiła i poszła spac. Przynajmniej juz wiem ze w razie W moge odciagnac i zostawic TZ z butelka bo mała da se rade. Musze tylko kupic podgrzewacz. Potem mała sie obudziła i dawaj od nowa . Piski wrzaski nic nie pomaga. Wystawiłam na balkon to kimneła 5 min. i wrzask. W prawdzie pododa do doopy ale na balkonie nie pada a mogła sobie inchalacje zrobic. No to dawaj do domu i cycek i znowu cyrk. to poszedł otulaczek w ruch. Zwiazałam dziecia uspokoiła sie i pociagneła cyca na spokojnie i znowu poszła sobie spac i spi juz 3 godz. Mam nadzieje ze to skok i ze jej przejdzie a nie ze jakies dolegliwosci brzuszne bo cos zjadłam czy co. Ale sie rozpisałam.... W nocy my tez spimy w spiworku albo pod dwoma kocykami z biedry w zaleznosci od temp. otoczenia. i dodatkowo tez mnie przeziebienia bierze. kicham gardło boli i w gnatach łupie. Poszło wapno i rutiniscorbin w ruch moze bedzie lepiej. TZ wyjechał na spotkanie rodzinne i bedzie jutro wiec ja sobie w wyrku leze i mam czas troche gazety ogarnac ![]() A i Bianka konczy dzisiaj miesiac
|
|
|
|
#1842 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńCytat:
![]() 2. Mnie przypadły najbardziej TT ![]() 3. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Franuś przeważnie śpi w bodziakach z długim rękawem na to pajac i skarpety a przykrywam kocykiem z biedronki A pod dupcią też ma kocyk, ale już nie z biedronki ![]() Cytat:
ale jakiś trochę inny niż jego poprzednicy ![]() ja ćwiczę w domu, załączam youtube na tv i się ruszam nie zawsze mam czas, ale jakoś daje radę Cytat:
![]() No to Antoś się ładnie sprawuje Nie wiem czy dziś tu byłam czy nie A jakiego szoku doznałam jak mi wczoraj koleżanka powiedziała, że to jutro piątek a ja myślałam, że jeszcze cały tydzień przede mną ![]() Franuś ucina sobie drzemkę w swoim łóżeczku to mam chociaż chwilkę dla siebie. Mam głupie pytanie ![]() Jak byłam w 7 tygodniu na szczepieniu to teraz powinnam iść w 12 czy 13 tygodniu?
|
|||||||||
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i
|
||
|
|
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
nie pomogę bo my jeszcze nie szczepiliśmy
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze z nowosci to mała sama sie przewróciła dzisiaj z brzuszka na plecy
i zrobiła to kilka razy wiec to nie przypadek![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- lachryma ja od samego początku przemywam tylko woda. Mam taka mała miske koło przewijaka. Rano wlewam przegotowanej wody i dodaje kapke oliatum i tak do wieczora pupke smaruje sudokremem bo mala sie odparzyła jakis czas temu ale jak jest w miare podgojone to nie smaruje niczym.
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak położę swojego na brzuszku to jest jeden wielki ryk, ręce idą wtedy w górę głowa w dół i za nic nie da się uspokoić.. |
|
|
|
|
#1848 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Czarownica co się stało????????????
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
czarownica
|
|
|
|
#1850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Uzywam Bepanthenu i czasami zielonego linomagu Cytat:
Mialam Cie pytac i zapomnialam. Alergia na nabial objawiala Wam sie wysypka gdzie konkrentnie? Ola ma wysypana cala buzie i szyjka i nigzie indziej. Zastanawiam sie czy cos jej nie podraznia.na zewnatrz np. moj proszwk do prania czy np podklad na twarzy Cytat:
U nas tak samo Cytat:
Skladam wszystkim dzieciaczkom gratki za.skonczone tygodnie i miesiace. CYNAMONKU- mam nadzieje ze Wam pomoga w szpitalu ANULKA- to ja tez Cie zapraszam do KRK Tez pojdziemy se do ZOO i na lody do McD ![]() EN- Ty to nie szalej tak z ta waga, bo mi bedzie wstyd isc z Toba na spacer z moja wielka dupa :brzudal:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-13 o 18:36 |
||||
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze mały problem. Mała tak strasznie na buzi wysypało i pediatra stwierdził ze to alergia. odstawiłam nabiał i soje i smarowałam ta mascia co mi dała.Teraz przestałam smarowac i mała na nowo wysypuje wiec to raczej nie alergia na nabiał i soje. moze to jednak tradzik. czy wasze maluszki maja te pryszczyki takie ropne? czy tylko czerwone ? albo powinnam cos jescze odstawic? jem duzo bananów i marchwi. moze to to? nosz szlag mnie trafi:\ a do nabiału to i tak wróce na próbe za jakies 2 tyg. jak bedzie ok to jeszcze z soja spróbuje póżniej.
A i prosze dla przypomnienia o nazwe tych magicznych niemieckich kropelek na kolki to se zapisze gdzies i w razie W wykupie |
|
|
|
#1852 |
|
Konto usunięte
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum[/QUOTE] o matko co się stało??!! strasznie współczuję!! trzymaj się Kochana... |
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
skylie a jak wyglada u ciebie ta wysypka? moja ma ropne pryszcze na twarzy główce i szyi. nabiału nie jem prawie 2 tyg. wiec to raczej nie to. Skóra na ciele jest ok. nie ma przesuszeń
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie ![]() Hej. Ja nawet nie nadrabiam. Mam sajgon z malym. Od wczoraj od ok.21:00 do dzis do po 10rano maly spal moze z 5h i to na raty. Teraz spi po ponad 3h walki. Spi na lozku z suszarka. Ciagle macha lapkami. Oddycha tak ze klatka piersiowa mu tak szybko skacze potem przestaje. Smieje sie i chlipie zaraz i znow gnije przez sen. Rusza galkami ocznymi pod powiekami i mruczy cos pod nosem. Ja spalam moze 3.5h Poukladalam na raty jego ubranka. Wyciagnelam nowe. Poprzymierzalam na niego i czesc jest dobrych co sa na 9mcy ![]() Patrze jak on tak sie rzuca i plakac mi sie chce ![]() Wczoraj przyjechala moja ciotka z dziecmi. 14 i 11 lat. Maly spal w hustawce ale przed ich przyjsciem mysle zaniose go do lozeczka. Cale pol dnia byl grzeczny i spokojny. Zasnal w lozeczku. Oni przyjechali i poszli go zobaczyc i mowia ze on nie spi. On czasem tak ma ze sie przebudzi i zaraz zasypia. A ciotka go wyjela z lozeczka. Ch mnie strzelil. Trzymala go na rekach. Potem kuzynka go wziela i maly zasnal i go trzymala. Potem za 30min. Kuzyn go wzial i maly tak sie wybudzal ciagle. Potem zaczal plakac. Mysle fuck czy to jakas zabawka. Modlilam sie zeby se pojechali. Maly lezal na mnie juz jak wychodzili i slodko spal. Jak poszli to go do lozeczka dalam. Wiedzialam, ze niedlugo wstanie papu. Wstal zjadl. Wykapalismy sie ladnie nawet. I lulu. Zasnal. Tz wrocil z pracy. Kuzynki syn 11 lat to lubi grzebac se wcrzeczach i zawsze cos Tztowi poprzestawia w jego pokoju komputerowym. Po tylu latach ja sie juz przyzwyczailam i nie bede se do niej strzepic jezyka ze dziecka wychowac nie umie. Olewam to, a Tz tego nie umie pojac. Ja zmywalam gary, a ten wpadl we wscieklosc bo znow cos gowniarz mu poprzestawial. I zaczal do mnie krzyczec i zbudzil malego. Zrobil sie dym. Bylam juz taka ubita ze go popchnelam. Wzielam syna. Ten mial kupsko. No to go na lozko. Ze zmeczenia nie chcialo mi sie podkladu podlozyc. Pech chcial ze on zaczal sikac ja zesztywnialam poprostu. Zaszczal cale lozko. Tz sie wsciekl. Zaczelismy sie klocic. Maly w sikach tez sie drze ja placze i sie dre. Matko patologia sie zrobila. Nienawidze tego. Obiecalam sobie ze nigdy nie bede krzyczec przy dziecku. Nie wytrzymalam ![]() Zostawilam malego i kazalam Tz niech sam go przebiera jak taki madry. Koniec koncow jakos to ogarnelismy oboje. Maly mi dzis znow zaszczal lozko. Jutro bede gwalcic Tz po stelarz do przewijaka. Dzis wyciagnelam materac i lezy ciagle i klade na lozko. Jest mega nie wygodnie ciagle z tym materacem sie bujac. Jutro chyba go zgwalce zeby do ikea jechac po stelarz do tego. Bo ja zeswiruje. Kregoslup mi w d wlazi. Ze stresu mi flaki sciska. Tak mi jezdzi jakbym miala ruchy ciazowe Ciotka chce zebym do niej jutro przyjechala. Robi mi wyklady ze nie ruszam sie do ludzi z domu, ze powinnam Malego zostawic jej i gdzies pojsc. Ale ja nie chce. Nie odczuwam takiej potrzeby. Jest mi dobrze, dopioki ktos nam nie rozwali systemu To sie wygadalam. Musialam. Ide spac poki on w miare spi. Do doopy ten dzien. Pozdrawiam i za nowe miesiace i tygodnie
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Samanta |
|
|
|
|
#1856 |
|
Konto usunięte
|
Sam Mały pewnie odreagowuje nerwy, mój jak byli nowi ludzie to wyl po południu jak nigdy...
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze jutro w klubie. Jestem zalamana.
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Sam |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
surka dzieki
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam przed wczoraj jak tesciowa wyrywała od chrzestnego a potem mielismy problem z zasnieciem synek spał mi na brzuchu godzine obudził sie bo juz bardzo głodny był, jadł ostatni po 15 teraz karmienie kolejne i lulu do łózeczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

za tydzień
a terminy są spore i kolejny jest na 08 października 
a mi się serce kroiło. Nie chce mi się wierzyć, że takie pogorszenie jego stanu nie ma nic wspólnego ze szczepionkami