Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 16:36   #1831
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przezywam horror. Musze uspic ukochanego kota... Tz pojechal. Trzymajcie kciiki za moja psychike.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:38   #1832
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

W klubie wstawiłam fotki Michałka.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:42   #1833
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] całkiem dobre te pocieszenie

Cytat:
Dziewczyny przezywam horror. Musze uspic ukochanego kota... Tz pojechal. Trzymajcie kciiki za moja psychike.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
W klubie wstawiłam fotki Michałka.
już tam pędze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:43   #1834
taribari
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

co się stało?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:06   #1835
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

ojej
co się stało?
strasznie współczuję
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:13   #1836
lachryma
Zakorzenienie

czarownico, dlaczego? biedactwo

Perse- Twoje pocieszenie obecnie mnie nie pociesza, ale fakt- w nocy może zacznie działać
Stary 2013-09-13, 17:17   #1837
Neni1984
Zakorzenienie

Znów TŻ mnie zaskoczył i wrócił wcześniej
Stary 2013-09-13, 17:21   #1838
fiazo
Zakorzenienie

Neni ale ci dobrze, mój w tym tyg wraca o 23, a do tego jutro jedzie na wycieczkę całodniową z firmy

Synek
Stary 2013-09-13, 17:24   #1839
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Znów TŻ mnie zaskoczył i wrócił wcześniej
I z kim przyłapał cię w łóżku z Kubusiem czy z kotem
Stary 2013-09-13, 17:32   #1840
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Neni ale ci dobrze, mój w tym tyg wraca o 23, a do tego jutro jedzie na wycieczkę całodniową z firmy
No to mój też powinien tak pracować w tym tygodniu, ale nie mieli dziś co robić i wrócił
A jutro idzie na imprezę firmową - o 10 rano

Surka - z obojgiem
Stary 2013-09-13, 17:38   #1841
AgaPlast
Zadomowienie

Witam sie
Na razie nadrabiam.
Wczoraj sie nie udzielałam bo bolały mnie zeby. Czekam na kase z ZUS i czas znowu nawiedzic dentyste. # zeby leczone w ciazy i został jeden ale on wymaga zdjecia rtg wiec czekałam az urodze. wczoraj dał popalic wiec polece go leczyc jak tylko bedzie mozliwosc.

Mała wczoraj aniołek a dzisiaj znowu humorzasta. Do tego nerwus przy cycku i co wypije to zaraz zwraca. Rano miałam juz dosyc i sie bałam ze ona taka nerwowa bo głodna wiec odciagnęłam i podałam w butelce 50 ml . A ona to wciagnełą jakby piła z butelki od zawsze. nie wybrzydzała nie piszczała. wypiła i poszła spac. Przynajmniej juz wiem ze w razie W moge odciagnac i zostawic TZ z butelka bo mała da se rade. Musze tylko kupic podgrzewacz.

Potem mała sie obudziła i dawaj od nowa . Piski wrzaski nic nie pomaga. Wystawiłam na balkon to kimneła 5 min. i wrzask. W prawdzie pododa do doopy ale na balkonie nie pada a mogła sobie inchalacje zrobic. No to dawaj do domu i cycek i znowu cyrk. to poszedł otulaczek w ruch. Zwiazałam dziecia uspokoiła sie i pociagneła cyca na spokojnie i znowu poszła sobie spac i spi juz 3 godz.
Mam nadzieje ze to skok i ze jej przejdzie a nie ze jakies dolegliwosci brzuszne bo cos zjadłam czy co.

Ale sie rozpisałam....

W nocy my tez spimy w spiworku albo pod dwoma kocykami z biedry w zaleznosci od temp. otoczenia.

i dodatkowo tez mnie przeziebienia bierze. kicham gardło boli i w gnatach łupie.
Poszło wapno i rutiniscorbin w ruch moze bedzie lepiej.
TZ wyjechał na spotkanie rodzinne i bedzie jutro wiec ja sobie w wyrku leze i mam czas troche gazety ogarnac

A i Bianka konczy dzisiaj miesiac
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:41   #1842
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyje
Maja jadła o 1, potem o 4 i po pol godz sie obudziła z wielkim rykiem. I do rana na zmianę z TZ ja nosilismy, trochę przysnela z nami w łóżku ale co chwila budziła sie z płaczem. Tak mi jej żal było, myśle ze to bączki bo sie prezyla, stekala, napinala i cała buzia czerwona z wysiłku wtedy.

Majeczka kończy dziś 3 tygodnie
może podawaj cos od bączków, a z kupkami jest ok?

za tydzień

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Mam kilka pytań:

1. Czy jak jest zimno to też czujecie, jakby wam w cyckach mrówki szły?

2. Jakich wkładek laktacyjnych używacie? Mam 8 rodzajów i każdy jest do dupy Jedne przeciekają, drugie za małe, trzecie nie wchłaniają i są ciągle mokre, czwarte za duże, piąte mają kiepski klej... chociaż wczoraj kupiłam te z Johnsona i mi w sumie najbardziej podpasowały, chociaż trochę małe są.

3. Czyścicie nos dzieciom? Boję się psiknąć solą morską do środka, bo to przecież ma taki spust, że dziecku do mózgu dojdzie zamiast do nosa
1. Już mnie nie dotyczy, ale nawet jak nie karmie piersią to jak jest zimno to czuje mrówki
2. Mnie przypadły najbardziej TT
3. używamy noseFrida

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

No i zauważyłam, że Mały ma zaróżowioną skórę na dupci..nie wiem z czego.. zmieniliśmy z tydzień temu krem z sudocremu na babydream i parę dni temu pampersy z orginalnych na babydream..i nie wiem czy krem lipny czy pamperaki odparzają..czy jeszcze co innego
Używam ziajki mleczka do ciała, sudocremu i przyznam szczerze, że nie zawsze smaruje i jak na razie (odpukać) nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ale jestem zła, nie mamy dziś szczepienia, ponieważ Pani w rejestracji zapisała nas na samą wizyte do pediatry, a nie wpisała na listę do szczepienia a terminy są spore i kolejny jest na 08 października
wkurzyłam się i opuściłam przychodnie z fochem.

nie wiem czy teraz czekać aż do 08.10, czy to nie za późno? mała będzie miała wtedy skończone 11 tygodni. nie wiem czy nie lepiej pojechać gdzieś indziej po prostu i olać przychodnie, gdzie przyjmuje nasz pediatra
o matko, co to w ogolę za przychodnia. U mnie w mieścinie jest tak, że się dzwoni dzień wcześniej, albo tego samego dnia i można przyjść i wtedy też wyciągnąć kartę.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ej właśnie laski, zaczęła waga mi ruszać i z zastanych 7kg zrobiło sie 5 do wagi sprzed ciazy fitness i dieta mniej zrec sie sprawdza

Cytat:
Hej
Chora jestem Boli mnie gardło, mam katar i stan podgorączkowy.
Gardło wypłuczę wodą z solą, wezmę Ibuprom i Rutinoscorbin?
Dobry plan?

Nocka do bani, bo Młody budził się co 2 godziny.
No to tyle u mnie dziś.
szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Pogoda do bani. Jak u was w domach? Jak jest tak chłodno to przykrywacie dzieci kołderkami czy wkładacie do rożków? Ja zmieniłam przedwczoraj polarowy kocyk na znacznie cieplejszy, ale nie wiem czy to nie za mało.
u nas chłodno, choć od wczoraj zaczęłam grzać.
Franuś przeważnie śpi w bodziakach z długim rękawem na to pajac i skarpety a przykrywam kocykiem z biedronki A pod dupcią też ma kocyk, ale już nie z biedronki

Cytat:

Super, że Pan Skok odpuszcza U nas też co dzień trochę lepiej (dziś dzień 7dmy ).
Teraz czas na odwiedziny Pana Skoka u innych dzieci
Nas odwiedził ale jakiś trochę inny niż jego poprzednicy

Cytat:
Ja się przymierzam do ćwiczeń w domu, ale to jak wyzdrowieję
ja ćwiczę w domu, załączam youtube na tv i się ruszam nie zawsze mam czas, ale jakoś daje radę

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Antos dziś ma tydzień
Ja dziś jakaś śpiąca chyba taki dzień wstalismy o 7,30 i do 10 Antoś nie spał a o 10 poszliśmy razem spać W nocy je co 1,5-2 godziny budzę się patrze która godzina ze zaraz będzie jadł, nieraz skamle i jż się budzę....ale w czoraj w dzień to spał aż 3 godziny.
Zaraz wrzucę zdj do klubu

No to Antoś się ładnie sprawuje

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój wyjedzie na 4 miesiące, tylko jeszcze nie wiem kiedy

Nie wiem czy dziś tu byłam czy nie A jakiego szoku doznałam jak mi wczoraj koleżanka powiedziała, że to jutro piątek a ja myślałam, że jeszcze cały tydzień przede mną
Franuś ucina sobie drzemkę w swoim łóżeczku to mam chociaż chwilkę dla siebie.

Mam głupie pytanie
Jak byłam w 7 tygodniu na szczepieniu to teraz powinnam iść w 12 czy 13 tygodniu?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:42   #1843
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
No to mój też powinien tak pracować w tym tygodniu, ale nie mieli dziś co robić i wrócił
A jutro idzie na imprezę firmową - o 10 rano

Surka - z obojgiem
mój ma wyjazd o 7 rano i w nocy powrót

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie
Na razie nadrabiam.
Wczoraj sie nie udzielałam bo bolały mnie zeby. Czekam na kase z ZUS i czas znowu nawiedzic dentyste. # zeby leczone w ciazy i został jeden ale on wymaga zdjecia rtg wiec czekałam az urodze. wczoraj dał popalic wiec polece go leczyc jak tylko bedzie mozliwosc.

Mała wczoraj aniołek a dzisiaj znowu humorzasta. Do tego nerwus przy cycku i co wypije to zaraz zwraca. Rano miałam juz dosyc i sie bałam ze ona taka nerwowa bo głodna wiec odciagnęłam i podałam w butelce 50 ml . A ona to wciagnełą jakby piła z butelki od zawsze. nie wybrzydzała nie piszczała. wypiła i poszła spac. Przynajmniej juz wiem ze w razie W moge odciagnac i zostawic TZ z butelka bo mała da se rade. Musze tylko kupic podgrzewacz.

Potem mała sie obudziła i dawaj od nowa . Piski wrzaski nic nie pomaga. Wystawiłam na balkon to kimneła 5 min. i wrzask. W prawdzie pododa do doopy ale na balkonie nie pada a mogła sobie inchalacje zrobic. No to dawaj do domu i cycek i znowu cyrk. to poszedł otulaczek w ruch. Zwiazałam dziecia uspokoiła sie i pociagneła cyca na spokojnie i znowu poszła sobie spac i spi juz 3 godz.
Mam nadzieje ze to skok i ze jej przejdzie a nie ze jakies dolegliwosci brzuszne bo cos zjadłam czy co.

Ale sie rozpisałam....

W nocy my tez spimy w spiworku albo pod dwoma kocykami z biedry w zaleznosci od temp. otoczenia.

i dodatkowo tez mnie przeziebienia bierze. kicham gardło boli i w gnatach łupie.
Poszło wapno i rutiniscorbin w ruch moze bedzie lepiej.
TZ wyjechał na spotkanie rodzinne i bedzie jutro wiec ja sobie w wyrku leze i mam czas troche gazety ogarnac

i

Synek
Stary 2013-09-13, 17:49   #1844
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przy kp dajesz przeciwciała małemu w mleczku.

Ogłaszam oficjalnie wszystkim, że zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską. Po 10 min wysiadam, ale zawzięłam się i muszę się za siebie wziąć bo nie mogę już na siebie patrzeć. Jak widzę jak moja siostra wygląda dzięki tym ćwiczeniom to nie ma zmiłuj.
Mała spała w wózku na dworze pod oknem, a ja na dywanie heja ćwiczonka!

A dziś o 17 zebranie w zerówce...
O matko, ja tez z nią ćwiczyłam, to że nie mogłam wykonać kilku ćwiczeń - przemilczę

Cytat:
Dzoan rozwaliłaś mnie z tym kotem

Przypomniało mi się jak mój TŻ robił pompki to nasz kot stawał na tylnich łapach i nawalał mu przednimi po głowie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

dziewczyny przemywają wodą tyłeczek po kupie mam pytanie (ja ciągle jadę na chusteczkach nawilżanych i stwierdzam, że woda jest tańszym rozwiązaniem): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań
mam wrażenie, że przy kupie Oliwi to mi cała paczka wacików pójdzie na wytarcie jej dupencji
tez chciałam woda ale ostatnio zaopatrzyłam sie w chusteczki z rossmana za 3 z groszami

Franuś
Stary 2013-09-13, 17:50   #1845
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie
Jak byłam w 7 tygodniu na szczepieniu to teraz powinnam iść w 12 czy 13 tygodniu?
nie pomogę bo my jeszcze nie szczepiliśmy

Synek
Stary 2013-09-13, 17:56   #1846
AgaPlast
Zadomowienie

I jeszcze z nowosci to mała sama sie przewróciła dzisiaj z brzuszka na plecy i zrobiła to kilka razy wiec to nie przypadek

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

lachryma ja od samego początku przemywam tylko woda. Mam taka mała miske koło przewijaka. Rano wlewam przegotowanej wody i dodaje kapke oliatum i tak do wieczora pupke smaruje sudokremem bo mala sie odparzyła jakis czas temu ale jak jest w miare podgojone to nie smaruje niczym.
Stary 2013-09-13, 18:01   #1847
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze z nowosci to mała sama sie przewróciła dzisiaj z brzuszka na plecy i zrobiła to kilka razy wiec to nie przypadek

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

lachryma ja od samego początku przemywam tylko woda. Mam taka mała miske koło przewijaka. Rano wlewam przegotowanej wody i dodaje kapke oliatum i tak do wieczora pupke smaruje sudokremem bo mala sie odparzyła jakis czas temu ale jak jest w miare podgojone to nie smaruje niczym.

A jak położę swojego na brzuszku to jest jeden wielki ryk, ręce idą wtedy w górę głowa w dół i za nic nie da się uspokoić..

Franuś
Stary 2013-09-13, 18:08   #1848
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Czarownica co się stało????????????

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:31   #1849
AgaPlast
Zadomowienie

czarownica
Stary 2013-09-13, 18:33   #1850
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ten babydream też ma cynk w składzie.. A więc jesteś zadowolona z Alantanu? apteczny jest jak dobrze pamiętam?
Dziewczyny, a Wy czego używacie do smarowania pupci Maluszkom?

No i wstał mój Potworek..godzinę pospał.. ten to ma zegarek w głowie i właśnie walnął kupsko na bujaczku.. rozwala mnie jak wystękuje kupę..takie eeeeeee...E!

Uzywam Bepanthenu i czasami zielonego linomagu

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Ja właśnie rozkminiam jak wyjść na spacer bo leje. A musze wyjsc z psem i do weta..

Mialam Cie pytac i zapomnialam. Alergia na nabial objawiala Wam sie wysypka gdzie konkrentnie? Ola ma wysypana cala buzie i szyjka i nigzie indziej. Zastanawiam sie czy cos jej nie podraznia.na zewnatrz np. moj proszwk do prania czy np podklad na twarzy

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kładziemy Młodego w śpiworek, podczas nocnego karmienia jak jest zimno to dokrywam kocykiem tym z biedrony

U nas tak samo

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki.
Zajrzałam żeby powiedzieć że jakoś dajemy radę choć u nas w kratkę raz lepiej a raz gorzej. Generalnie Antek ma mocno podrażniony brzuszek i albo go boli albo ma refluks. Mam serdecznie dość patrzenia jak on się ciągle męczy z tym brzuchem a jak on musi mieć dość to mogę sobie tylko wyobrazić po jego płaczu Wczoraj całe późne popołudnie przepłakał a mi się serce kroiło. Nie chce mi się wierzyć, że takie pogorszenie jego stanu nie ma nic wspólnego ze szczepionkami
Na szczęście ma też dobre chwile i wtedy uśmiecha się pięknie i cieszy japonię na głos i ostatnio nauczył się trzymać grzechotkę i wsadzać ją do buziulki z czego jestem mega dumna

Postaram się ponadrabiać choć troszkę
Biedulek malutki Mam nadzieje ze.mu szybko przejdzie.

Skladam wszystkim dzieciaczkom gratki za.skonczone tygodnie i miesiace.

CYNAMONKU- mam nadzieje ze Wam pomoga w szpitalu

ANULKA- to ja tez Cie zapraszam do KRK Tez pojdziemy se do ZOO i na lody do McD

EN- Ty to nie szalej tak z ta waga, bo mi bedzie wstyd isc z Toba na spacer z moja wielka dupa :brzudal:

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:36
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:39   #1851
AgaPlast
Zadomowienie

A ja mam jeszcze mały problem. Mała tak strasznie na buzi wysypało i pediatra stwierdził ze to alergia. odstawiłam nabiał i soje i smarowałam ta mascia co mi dała.Teraz przestałam smarowac i mała na nowo wysypuje wiec to raczej nie alergia na nabiał i soje. moze to jednak tradzik. czy wasze maluszki maja te pryszczyki takie ropne? czy tylko czerwone ? albo powinnam cos jescze odstawic? jem duzo bananów i marchwi. moze to to? nosz szlag mnie trafi:\ a do nabiału to i tak wróce na próbe za jakies 2 tyg. jak bedzie ok to jeszcze z soja spróbuje póżniej.
A i prosze dla przypomnienia o nazwe tych magicznych niemieckich kropelek na kolki to se zapisze gdzies i w razie W wykupie
Stary 2013-09-13, 18:39   #1852
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum[/QUOTE]

Cytat:

o matko co się stało??!! strasznie współczuję!! trzymaj się Kochana...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:41   #1853
AgaPlast
Zadomowienie

skylie a jak wyglada u ciebie ta wysypka? moja ma ropne pryszcze na twarzy główce i szyi. nabiału nie jem prawie 2 tyg. wiec to raczej nie to. Skóra na ciele jest ok. nie ma przesuszeń
Stary 2013-09-13, 18:42   #1854
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Matko jedyna to straszne Trzymaj sie i

Hej.

Ja nawet nie nadrabiam. Mam sajgon z malym. Od wczoraj od ok.21:00 do dzis do po 10rano maly spal moze z 5h i to na raty.
Teraz spi po ponad 3h walki. Spi na lozku z suszarka. Ciagle macha lapkami. Oddycha tak ze klatka piersiowa mu tak szybko skacze potem przestaje. Smieje sie i chlipie zaraz i znow gnije przez sen. Rusza galkami ocznymi pod powiekami i mruczy cos pod nosem.
Ja spalam moze 3.5h
Poukladalam na raty jego ubranka. Wyciagnelam nowe. Poprzymierzalam na niego i czesc jest dobrych co sa na 9mcy
Patrze jak on tak sie rzuca i plakac mi sie chce

Wczoraj przyjechala moja ciotka z dziecmi. 14 i 11 lat. Maly spal w hustawce ale przed ich przyjsciem mysle zaniose go do lozeczka. Cale pol dnia byl grzeczny i spokojny.
Zasnal w lozeczku. Oni przyjechali i poszli go zobaczyc i mowia ze on nie spi. On czasem tak ma ze sie przebudzi i zaraz zasypia. A ciotka go wyjela z lozeczka. Ch mnie strzelil. Trzymala go na rekach. Potem kuzynka go wziela i maly zasnal i go trzymala. Potem za 30min. Kuzyn go wzial i maly tak sie wybudzal ciagle. Potem zaczal plakac.
Mysle fuck czy to jakas zabawka. Modlilam sie zeby se pojechali. Maly lezal na mnie juz jak wychodzili i slodko spal. Jak poszli to go do lozeczka dalam. Wiedzialam, ze niedlugo wstanie papu. Wstal zjadl. Wykapalismy sie ladnie nawet. I lulu. Zasnal. Tz wrocil z pracy. Kuzynki syn 11 lat to lubi grzebac se wcrzeczach i zawsze cos Tztowi poprzestawia w jego pokoju komputerowym. Po tylu latach ja sie juz przyzwyczailam i nie bede se do niej strzepic jezyka ze dziecka wychowac nie umie. Olewam to, a Tz tego nie umie pojac. Ja zmywalam gary, a ten wpadl we wscieklosc bo znow cos gowniarz mu poprzestawial. I zaczal do mnie krzyczec i zbudzil malego. Zrobil sie dym. Bylam juz taka ubita ze go popchnelam. Wzielam syna. Ten mial kupsko. No to go na lozko. Ze zmeczenia nie chcialo mi sie podkladu podlozyc. Pech chcial ze on zaczal sikac ja zesztywnialam poprostu. Zaszczal cale lozko. Tz sie wsciekl. Zaczelismy sie klocic. Maly w sikach tez sie drze ja placze i sie dre. Matko patologia sie zrobila. Nienawidze tego. Obiecalam sobie ze nigdy nie bede krzyczec przy dziecku. Nie wytrzymalam
Zostawilam malego i kazalam Tz niech sam go przebiera jak taki madry.

Koniec koncow jakos to ogarnelismy oboje.
Maly mi dzis znow zaszczal lozko. Jutro bede gwalcic Tz po stelarz do przewijaka. Dzis wyciagnelam materac i lezy ciagle i klade na lozko. Jest mega nie wygodnie ciagle z tym materacem sie bujac. Jutro chyba go zgwalce zeby do ikea jechac po stelarz do tego. Bo ja zeswiruje. Kregoslup mi w d wlazi. Ze stresu mi flaki sciska. Tak mi jezdzi jakbym miala ruchy ciazowe

Ciotka chce zebym do niej jutro przyjechala. Robi mi wyklady ze nie ruszam sie do ludzi z domu, ze powinnam Malego zostawic jej i gdzies pojsc. Ale ja nie chce. Nie odczuwam takiej potrzeby. Jest mi dobrze, dopioki ktos nam nie rozwali systemu

To sie wygadalam. Musialam.
Ide spac poki on w miare spi. Do doopy ten dzien.

Pozdrawiam i za nowe miesiace i tygodnie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:55   #1855
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A i prosze dla przypomnienia o nazwe tych magicznych niemieckich kropelek na kolki to se zapisze gdzies i w razie W wykupie
SabSimplex

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Samanta
Stary 2013-09-13, 19:01   #1856
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Sam Mały pewnie odreagowuje nerwy, mój jak byli nowi ludzie to wyl po południu jak nigdy...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:29   #1857
czarownica1
Zakorzenienie

Napisze jutro w klubie. Jestem zalamana.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:30   #1858
idzia111
Zakorzenienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:

Sam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:38   #1859
AgaPlast
Zadomowienie

surka dzieki
Stary 2013-09-13, 19:44   #1860
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Matko jedyna to straszne Trzymaj sie i

Hej.

Ja nawet nie nadrabiam. Mam sajgon z malym. Od wczoraj od ok.21:00 do dzis do po 10rano maly spal moze z 5h i to na raty.
Teraz spi po ponad 3h walki. Spi na lozku z suszarka. Ciagle macha lapkami. Oddycha tak ze klatka piersiowa mu tak szybko skacze potem przestaje. Smieje sie i chlipie zaraz i znow gnije przez sen. Rusza galkami ocznymi pod powiekami i mruczy cos pod nosem.
Ja spalam moze 3.5h
Poukladalam na raty jego ubranka. Wyciagnelam nowe. Poprzymierzalam na niego i czesc jest dobrych co sa na 9mcy
Patrze jak on tak sie rzuca i plakac mi sie chce

Wczoraj przyjechala moja ciotka z dziecmi. 14 i 11 lat. Maly spal w hustawce ale przed ich przyjsciem mysle zaniose go do lozeczka. Cale pol dnia byl grzeczny i spokojny.
Zasnal w lozeczku. Oni przyjechali i poszli go zobaczyc i mowia ze on nie spi. On czasem tak ma ze sie przebudzi i zaraz zasypia. A ciotka go wyjela z lozeczka. Ch mnie strzelil. Trzymala go na rekach. Potem kuzynka go wziela i maly zasnal i go trzymala. Potem za 30min. Kuzyn go wzial i maly tak sie wybudzal ciagle. Potem zaczal plakac.
Mysle fuck czy to jakas zabawka. Modlilam sie zeby se pojechali. Maly lezal na mnie juz jak wychodzili i slodko spal. Jak poszli to go do lozeczka dalam. Wiedzialam, ze niedlugo wstanie papu. Wstal zjadl. Wykapalismy sie ladnie nawet. I lulu. Zasnal. Tz wrocil z pracy. Kuzynki syn 11 lat to lubi grzebac se wcrzeczach i zawsze cos Tztowi poprzestawia w jego pokoju komputerowym. Po tylu latach ja sie juz przyzwyczailam i nie bede se do niej strzepic jezyka ze dziecka wychowac nie umie. Olewam to, a Tz tego nie umie pojac. Ja zmywalam gary, a ten wpadl we wscieklosc bo znow cos gowniarz mu poprzestawial. I zaczal do mnie krzyczec i zbudzil malego. Zrobil sie dym. Bylam juz taka ubita ze go popchnelam. Wzielam syna. Ten mial kupsko. No to go na lozko. Ze zmeczenia nie chcialo mi sie podkladu podlozyc. Pech chcial ze on zaczal sikac ja zesztywnialam poprostu. Zaszczal cale lozko. Tz sie wsciekl. Zaczelismy sie klocic. Maly w sikach tez sie drze ja placze i sie dre. Matko patologia sie zrobila. Nienawidze tego. Obiecalam sobie ze nigdy nie bede krzyczec przy dziecku. Nie wytrzymalam
Zostawilam malego i kazalam Tz niech sam go przebiera jak taki madry.

Koniec koncow jakos to ogarnelismy oboje.
Maly mi dzis znow zaszczal lozko. Jutro bede gwalcic Tz po stelarz do przewijaka. Dzis wyciagnelam materac i lezy ciagle i klade na lozko. Jest mega nie wygodnie ciagle z tym materacem sie bujac. Jutro chyba go zgwalce zeby do ikea jechac po stelarz do tego. Bo ja zeswiruje. Kregoslup mi w d wlazi. Ze stresu mi flaki sciska. Tak mi jezdzi jakbym miala ruchy ciazowe

Ciotka chce zebym do niej jutro przyjechala. Robi mi wyklady ze nie ruszam sie do ludzi z domu, ze powinnam Malego zostawic jej i gdzies pojsc. Ale ja nie chce. Nie odczuwam takiej potrzeby. Jest mi dobrze, dopioki ktos nam nie rozwali systemu

To sie wygadalam. Musialam.
Ide spac poki on w miare spi. Do doopy ten dzien.

Pozdrawiam i za nowe miesiace i tygodnie
to ci dziecko zbałamucili
ja tak miałam przed wczoraj jak tesciowa wyrywała od chrzestnego a potem mielismy problem z zasnieciem

synek spał mi na brzuchu godzine obudził sie bo juz bardzo głodny był, jadł ostatni po 15
teraz karmienie kolejne i lulu do łózeczka

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości