|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
paulinaizabela- kurde, też tak chcę
![]() dzidzia w 33 tc jest bodajże. Ale ja też nie miałam tych zastrzyków a jestem w 36. To trzeba je robic w któryms tam tygodniu ? ;>
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby wszystko było jak w porządku z maluszkiem i dzidzią
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pies musiał pierwszy sprawdzić czy się nada
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() A co do czasu - niby się wlecze, ale te dni w domu, zwłaszcza do południa, taaak pędzą! I to na niczym, nic konkretnego nie robię, czas przelatuje mi między paluchami Cytat:
Też by mi się przydał taki mobilny niezbędnik - no ale ja raptem łóżeczko do sypialni zmieszczę, gdzie jeszcze jakieś regały ![]() No cena najfajniejsza z tego wszystkiego ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Śliczny jest ten xa ![]() Cytat:
![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-13 o 19:28 |
|||||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek - brzucho tylko na mały wygląda Poza tym to nie brzuch mały - to cyc wielki! Dziękuję wszystkim (części mi nie zacytowało ) za komplementy ![]() Niestety mój kręgosłup chyba siada na dobre Boli mnie coraz bardziej, każdy krok, każdy obrót, mycie zębów, cokolwiek... Sprawia mi to ogromną trudność i ogromny ból ![]() W dodatku z ciekawości sprawdziłam przyrost wagi od ostatniej wizyty - 2,2kg w 2 tygodnie A cieszyłam się, że na początku było niewiele... Ech... Jestem lekko spuchnięta, ale bez przesady. A nie jem nie wiadomo ile Znów lekarz stwierdzi "No ciut przydużo" Mam jakieś dziwne wrażenie, że zostanie mi sporo po ciąży Z dobrych wieści - dostałam dziś paczkę od r_p77 ![]() 20130913_134522.jpg Niestety jeden ręczniczek przyszedł w innym wzorze, niż zamawiałam. Napisałam do nich (ale bardziej informacyjnie, nie mam pretensji ani nic), a oni od razu, że wymienią albo proponują rabat na ten pomylony. Odpisałam, że ten też jest bardzo ładny, a odsyłanie to tylko problem dla obu stron, także zostawimy ten, ale po raz kolejny mogę pochwalić i polecić sprzedawcę Mąż powiedział, że ten też jest bardzo ładny, a w błękicie dziewczynkom też jest do twarzy ![]() Ależ się tu dziś dzieje! Dziewczyny szpitalne - kciuki za Wasze Maluchy! Wracajcie do nas w dwupakach! Tak poza tym dziś z Niną wkroczyłyśmy w 34tc
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-13 o 19:29 |
|
|
|
#2978 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam mało do przeczytania, dziewczyny obijacie się!
Za to nieźle się tu dzieje dzisiaj. Wszystkie dziewczyny w szpitalach - trzymam za Was kciuki. Dzidzia oby to nie były wody, bo skurcze to jeszcze można jakoś zahamować, ale jak pękł pęcherz płodowy.... trzymam kciuki mocno, mocno za Ciebie i Twojego silnego synka! Angie bidula znowu w szpitalu, wracaj w dwupaku! Paulinaizabela oby się poprawiły przepływy, a lekarze coś mówili, że istnieje taka możliwość? Newtrend napewno decyzje będą dopiero po weekendzie. Jak założą krążek albo szew to Cię pewnie wypuszczą do domu. Jak tak patrzałam na siatkę centylową to 800 g to dolna granica, ale skoro wiesz kiedy było zapłodnienie to myślę, że poprostu mała powoli rośnie i wszysto będzie grało. Jakoś tak czuję, że możemy powitać niebawem pierwszego dzieciaczka... Cytat:
Co do stroju, uważam że pasuje, wyglądasz bardzo ładnie - jak zwykle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień! Widzę, że nie masz lekko. Oby to podrażnienie na rękach się uspokoiło trochę. Najlepiej pokaż się dermatologowi, może zapisze Ci jakąś robioną maść łagodzącą.Cytat:
] Cytat:
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
haha wbrew pozorom kobiety to dośc nieskomplikowane istoty... ja nawet z pileuch z Biedry cieszyłam sie jak dziecko :P a wózek to już w ogóle
aż mi się gęba sama śmiała :P
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Miki - ślicznie wyglądasz! Zdecydowanie możesz tak iść na chrzciny!
I gratuluję wygranej - widziałam Cię na liście Mi się niestety nie udało - a strasznie żałuję, bo prostownicę mam do wymiany od dawna No ale nie ma kasy, więc popalę sobie jeszcze trochę włosy ![]() iskra - ale ślicznie wyglądasz! A wózek bardzo ładny To jest beż? Fotelik też kupiliście, czy bez fotelika?
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiliśmy na razie bez fotelika.. bo taki gów.niany w komplecie poza tym mamy dostać maxi cosi od siostry tylko nie wiem kiedy uda się paczkę odebrać
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2985 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla męża, a Ty żono niedobra zamiast go pielęgnować, zeby wracał do zdrowia to go na zakupy zabralaś! I cię bozia pokarała tym kebabem :P Cytat:
Cytat:
Pampersy z biedry oglądałam wczoraj z każdej strony, tż zresztą też. A dzisiaj opowiadałam o nich mamie ![]() za kolejny tydzień! Acha te ręczniki z babyono co kupiłaś są ponoć super! Sama się na nie czaiłam, ale dostałam jeden od teściowej, drugi wygrałam i mam już 3 w sumie.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-09-13 o 19:44 |
|||||
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popiel to wg mnie 195 W każdym razie fajny, b.uniwersalny kolor A jak się prowadzi? Super, że macie możliwość otrzymania fotelika
|
|
#2987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
> do Maxi Cosi ![]() a prowadzi sie super stelaż z alu.. leciutki zwrotny jak dla mnie super.. szukałam wózka który będę mogła sama taszczyć bo mój B często w delegacji
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
NIe mogę się skupić
Wciąż myślę jak tam u dzidzi...
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jesteś zadowolona
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wózek, ale psina widzę pierwsza by chciała pojeździć, ciekawe jak ja kupię to czy moje koty do jazdy będą się pchały ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Mężusiowi dałam 2 dni odpoczynku a potem musiałam ten czas wykorzystać bo jak miał urlop to wybył mi na ryby.. a sama nie chciałam szukać.. w końcu to Nasz interes taki wózio ![]() haha no tak pewnie kara.. i plaga mega pająków w domu.. nie wiem skąd się te mendy biorą.. chyba czują że mam na ich punkcie pierd.olca
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
i dobrze że ten sprzedajacy sie znowu sprawdził. Powiedziałam mężowi że na poczatku października jak będę w Krakowie to chciałabym zamówić u niego łożeczko i resztę bibelotów, żeby było za jedną przesyłką.
|
||
|
|
|
#2993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Ktosiula - nic nie mówlili...tylko że tezeba obserwować a jak będzie żle to cięcie
Nie wiem czy będą mi dawali jakieś leki, jutro na obchodzie zapytam. Cytat:
Cytat:
Czekamy na wieści Cytat:
Super bryka Ja się zdążyłam swoją nacieszyć wczoraj, teraz podziwiam na fotkach ![]() Cytat:
![]() Małż niedługo przyjedzie A wogóle przyszedł dziś tablet i nie mam się jak nim nacieszyć małż chciał mi przywieźć żebym sobie go rozpracowala ale po co jak tu nie ma wifi... jutro mi przywiezie lapka z netem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia i reszta-kciuki, zebyscie jeszcze nie rodzily.Kurcze...dzidzia ma termin jak ja. |
|
|
|
|
#2995 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
leukocytów mam za dużo bo 12 norma jest przedziale 4-10 a leukocyty% mam 19 a norma to 25-40 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a wóz fajny Cytat:
też bym się cieszyłąjestem po wizycie na porodówce i mam mieszne uczucia.. jest taka hmm nie za specjalna, jestem jeszcze bardziej przerażona porodem i ogóle ![]() oprowadzała mnie bardzo sympatyczna pielęgniarka, na porodówce bardzo fajna położna tylko weszłam na salę porodową przyleciała druga pielęgniarka bo myślała że ja rodząca jestem ![]() no i zajrzałam do dziewczyny która leżała na porodówce znaczy w takiej sali gdzie miała skurcze ale akcja nie szła do przodu, jak ją zobaczyłam to miałam łzy w oczach bo był taka wymęczona i na dodatek pojękiwała bo chyba ją tak bolała (nawet jak TŻ opowiadałam to prawie płakałam) są piłki, drabinki jest wanna, materace, można włączyć sobi muzykę relaksacyjną, są 3 albo 4 łóżka porodowe (więc mogą być na wszytskich porody rodzinne, przy cesarce osoby towarzyszącej nie ma, co do porodów rodzinnych to powiedziała ze nie poleca brać e sobą mamy bo one nie pomagają i bardziej przeszkadzają, lepiej zeby to był mąż/chłopak/siostra/przyjaciółka, dziecko nie jest od razu po porodzie kąpane najpierw jest przytulanie karmienie piersią i dopiero wycierane, maluszek na oddzieale noworodkowym jest 24 h/dobę z mamą chyba że mama chce odpocząć to wtedy pielęgniarki się dzieckiem zajmują, po cc leży się w izolatce, w szpitalu jest poradnia laktacyjna pytałam o te bóle jakby miesiączkowe, powiedziała że to NIE są skurcze tylko macicka się coraz mocniej przygotowuje do porodu po porodzie leży się w majtkach siateczkowych, powiedziała że nie zakłąda się majtek bawełnianych zgłasza się w moim spzitalu 7 dni po terminie a w ogóle podjechałam sobie autobusem i stweirdzam ze one nie są już dla mnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||||
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
aaby
za kolejny tydzień
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Porobiło się. Przewożą mnie do szpitala, gdzie mają oddział noworodkowy. Mała znowu pcha się, a skurcze mam znów 100%. Szyjka już się skróciła... "Z tego co widzę, to Angie a ciążę młodszą o 10 dni od dzidzi więc to nawet nie 32 tydzień... Aż mnie ciary przechodzą. Nie spodziewałam się dzisiaj takiego rozwoju wypadków.
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angie ma tp tydzień wcześniej niż ja..... |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzić i tak wszystkie musimy
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie porobiło i to u 2 z nas naraz;/ oby wszystko się dobrze skończyło i jeśli dzieciaki faktycznie przyjdą na świat to żeby było wszystko dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

pojeździliśmy po sklepach i kupiliśmy wózek
cieszę się jak dziecko :P mamy Bebetto Luca <poniżej> Taka zadowolona jestem że go schować nie chcę :P
masakra jakaś- zawsze miałam super wyniki a tu się wali... ale wczoraj jako świnia łakoma
żeby wszystko było dobrze

) za komplementy 

za tydzień! Widzę, że nie masz lekko. Oby to podrażnienie na rękach się uspokoiło trochę. Najlepiej pokaż się dermatologowi, może zapisze Ci jakąś robioną maść łagodzącą.
hmm... 

też bym się cieszyłą