|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Gratki
![]() Cytat:
To wszystko jest niesprawiedliwe... Cytat:
Współczuje-podobno te pleśniawki bolą Już to przerabiałam z młodym jak miał 2 tygodnie... Cytat:
Możemy sobie piątkę przybić. Co prawda wiek się nie zgadza (bo jestem niestety starsza ) ale reszta jak w mordę strzelił I jeszcze kolor włosów podobny mamy
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ja nie poznam nikogo metoda na "spaslucha" hehe Kiedys bedziw lepiej, dzieci zaczna spac w domu, a my bedziemy fit ![]() (marze sobie tylko :p) Jak moze byc taka wstretna jesien gdzie tydzien temu bylo tak ladnie
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Heloo ale sie rozpisaliscie , m. Lepiej wydaje mi sie ze notakhel dziala ja bylam u kol. Po rzeczy po jej malym i mam 2 fajne kombinezony czyli juz 4 hehe jeden z nich jest do wpinania w pasy w wozku albo w foteliku
![]() Nadrabiam Was szybko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cos foty nie wchodza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Wiadomo, że nie przesiaduje godzinami ale czasami puszcze jej to Polo TV bo tak lubi do niego tańcować ![]() Te charmsy są extra ale drogie jak jasna cholera.
|
|
#905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biede chlopaki ale silne dadza rade a cos mowili kiedy operacja? Czy pierw przez ta sonde beda ogladac serduszko? buziole od blizniaka Cytat:
ajjj biedna Mala ciagle cos masakra oby nie byla to ta grzybica ![]() Cytat:
brawo super moj kolana lapie i przyglada sie stopom Brawooo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdybym nie była z R. to teraz bym też nikogo nie znalazła, bo się wylewa wszystko No chyba, że własnie takich co lubią tu i ówdzie ![]() A motywacji i sił mi brak by coś zrobic ze sobą, ale wierzę w siebie, że się ogarnę! Cytat:
Kurcze jej pierwszy raz wyszły 19 lipca i od tamtej pory co 2 tyg, tylko takie małe wykwity i od razu udało mi się je zniwelować, a teraz drugi raz własnie cała buzia zsypana i ustaa bielusieńkie, jestem w szoku, bo wczoraj sprawdzałam czy nic nie ma, a dziś wstaję a tam biało ;/ Potraktowałam aphtinem i jakoś przeczekamy do poniedziałku niech myśli co to i najwyżej jeszcze raz badanie kału będziemy robić, no bo to nie jest normalne.
|
|
#907 |
|
Wtajemniczenie
|
Rece mi dzisiaj opadly i plakac mi sie chce. Moj maz rano byl na grzybach a teraz pojechal ogladac jakiś mecz tenisa do wawy, wczoraj po pracy pojechal do kolegi bo byl sam w i mu sie nudzilo... a ja walcze zrby móc zjeść 2 sniadanie bez przerw. Juz mnie żołądek boli od jedzenia w pośpiechu. Bola mnie plecy i ramiona, a jak o tym mowie to maz każe mi zawolac opiekunke do pomocy. Boje sie ze moje dziecko wyrosnie na frustrata
Bo non stop jeczy. Smieeje sie rzadko tyllo jak sie nachylam. Jak zasnie w dzien przy piersi to spi dopóki trzymam piers przy jego buzi. Uwielbiam porzadek tylko kiedy go robic? Cwicze o 21. Najbardziej mnie wkurza jak ktos widzi małego przex 5 min na rekach i uwaza go za oaze spokoju... chcialabym sie z nim bawic ale wszystko mu sie nudzi. Juz sama nie wiem kiedy jest glodny, kiedy zmeczony bo marudzi prawie caly czas. 5eraz leze z cyckiem na wierzchu a N na nim i co chwile sprawdza czy jest... a najgorsze ze nie mam tu nikogo kto by chociaz na herbate przyszedl Wiem, ze inni maja gorzej, bo im dzieci choruja a N nie chorowal ani razu ale ja po prostu mam dola dzisiaj. I przepraszam z gory za te żale Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#908 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehhe dobra dobra to wez rekawicKe koloru kurzowego hehhe byle nie bila i czarna hehhe Cytat:
![]() prezent sliczny Cytat:
hehehe Cytat:
brawo Tymus grzeczny chlop M. Powinien brac przklad z niego hehe Cytat:
Ooo nie dziecko pod pache najwazniejsze hehe Ja stwierdza. Ze M. juz nie potrEbuje nocnego karmienia wystarczy smoka mu dac , bo kolej na nocka z pelna butla wciskam na chama weznie dwa lyki i pluje dzisiaj juz nie dostanie w nocy Nie moge fot dodac wrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuje Ci bardzo.
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez stopniowa sie soba zajmowal pierw 5 min i teraz jest ok jak nie jeczy moze czasu potrzebuje ![]() teraz powiiny dodac sie foty
|
|
#911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Julka się obudziła leży prawie cicho w łóżeczku. Prawie bo słychać jak ciumka paluchy
|
#913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamiast słodyczy to na poprawę humoru jem mleko modyfikowane w proszku dla mnie smakuje biała czekolada
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaka długa jest Helenka teraz? Cytat:
A z mężem może musisz pogadać, że potrzebujesz jego pomocy?Cytat:
Aczkolwiek pora będzie taka, że będzie miała prawo marudzić i domagać się swojej kąpieli...
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie wrócilismy z zakupów, kupiłam 2 pary spodni 3 bluzki, buty i koszulę
![]() a z tv to my ogladamy jak maly śpi, wkurza mnie ze sie gapi w ten ekran i nie pozwalam mu oglądać barwniczku pogadaj z mężem, bo tak nie może być że on sobie lata gdzie chce, do kumpli na tenisa a Ty sama w domu non stop z małym i wcale Ci sie nie dziwie że Ci cholernie ciezko z tym
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie cyckowa masakra. Jest coraz gorzej. Nie mam już do tego siły!
|
#918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acha i ja jestem z Poznania, więc jakby co to wiesz.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kiedy będziecie mieli zabieg? Cytat:
Bo u nas w sumie musi być wstawanko by Daruś zasnął go godzinie. Choć dziś nie spał od rana do 12:00, a jak zasypiał to się za chwilę wybudzał. Teraz TŻ jest z nim na spacerze i tutaj jest jakaś drzemka Cytat:
Cytat:
Swoją drogą skończyliśmy te magiczne 3 mies.i mam plana by nauczyć moje dziecko, że nie musi być ciągle na rękach, ale ciężko to zrobić bo jak zaczyna płakać to za nic nie mogę go zmobilizować do spojrzenia na mamę. I dla tych co się żalą, że dzieci nie śmieją się w głos. Mój Daruś też nie bardzo, choć mocno mi się marzy. Uśmiecha się, ale jestem za mało zabawna by było to w głos.
|
|
#919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja rozumiem jak chłopa nie ma od rana do nocy bo praca i mus... ale skoro on ma czas na tenisa i kumpli, a Ty chodzisz z językiem przy doopie bo zjeść nawet nie możesz to coś tu nie halo niestety.. porozmawiaj z nim.. powiedz,że jesteś już zwyczajnie zmęczona a młody ma też tate.. i że mógłby z nim czasami on posiedzieć,żebyś Ty mogła wyjść choćby do sklepu czy na kawe gdzieś SAMA.... Przytulam mocno!!!!
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie weekendy są dla rodziny, rnao byliśmy na basenie, potem małż został z małym a ja skoczyłam na zakupy i resztę dnia spędzamy razem, jutro spacerek obiadek itp. mamy układ, że popołudniami i w weekendy większość rzeczy przy dziecku robi mąż i widzę, że go to cieszy kopnij pana w tyłek![]() dziewczyny nie puszczajcie maluchom tv ale obkupiłam młodego na ciuchach ![]() miłej soboty! aha babeczki pyszne, polecam
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec tak... saturacja co chwila leci, Florek na granicy... teraz zapodalam mu tlen (juz sama to robie, bo jakis deficyt pielegniarek jest i nie mam zamiaru czekac... jedna mi pozwolila, potem na drugiej zmianie inna pigula powiedziala, ze ona powinna to robic a nie ja... taaa, to jej powiedzialam, ze mi jej zal, bo ma 10 dzieciaczkow pod swoja opieka, i rowniez zal mi mojego dziecka, bo ilez mozna wyrobic z saturacja ponizej 65%?! nie chce zeby jakies jego organy ucierpialy... no i spokoj jest
).nie wiem, kiedy Florek sie zalapie na badanie ta sonda. ale pewnie najpierw zrobia mu rentgen klaty (oj bardzo nieprzyjemne badanie - dzieci sa wieszane i mocowane jak swiniaki na swiniobiciu), a sonda potem. jak szybko bedzie operacja to juz zalezy od tego, jak szybko mlody dojdzie do siebie po sondzie. mam jednak nadzieje, ze wszystko sprawnie pojdzie, bo mnie martwi jego stan... w ogole dziewczyny, piatek 13tego no niby pechowy, ale my mielismy ogromne szczescie, ze sie lekarze zgadali, ze ja zrobilam panike... bo Florek wygladal duzo lepiej niz sie faktycznie czul. nie wiem skad on ma tyle energii, ale potem na maszynach i USG wychodzi, ze chlopak leci na rezerwie... no i nie wyobrazam sobie przechodzic to wszystko w polskim (lub angielskim ) systemie "zdrowia" po tej operacji powinno byc jeszcze lepiej, bo "prowizorka" bedzie lepsza ![]() barwineczek, ja miewalam takie dni, ale nie ma ze boli - moj maz musial pomagac. wciskalam mu Florka, a ja szlam polezec do wanny. maz ani mi sie wazy wyjsc gdzies na piwo czy cholera wie co, jesli ja mam zostac z dzieckiem sama nieumyta i zmeczona... to tez jego dziecko! musisz pogadac ze swoim. opiekunka to nie ojciec!
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z śmianiem, próbowałaś robić samolot tj lezysz na plecach i mały brzuszkiem lezy na Twoich nogach i do góry i na boki u nas to działa i mały sie chichra do rozpuku
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki!!!! najmocniej jak umiem!!!!!
|
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt u nas by to wygladalo pewnie gorzej u nas ciagle sie czeka i zbiera kase na operacje:banghead: Cytat:
![]() Cytat:
![]() M. Spi juz 2 godziny ponad zaraz kolej ne karmienieba ja nie mam kiedy jabluszka mu podac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Mag! Kopne cie w tylek zaraz
![]() Darek sie nie smieje w glos nie dlatego że jestes malo zabawna to jeszcze nie jego czas! Z i kilka innych tu dzieci tez nie smieje sie na glos.. Mamuska! Przestan sie dolowac! To jest rozkaz!!! Ps chcesz sie kiedys spotkac z maluchami? przeciez my tez sąsiadki
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
ach ten wizaż
![]() Hehe, to mnie mozna zapraszać bo ja chodzę w czarnych
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taaa...mówiłam, że moje dziecko na spacerze z TŻ pośpi, z tego co wiem pospał z 40min-1h, potem zdążył się napatrzeć w ciszy, później wyryczeć ( no i wrócił z metrową ropką na oczach)
Teraz go uśpiłam i śpi aż 15 min Cytat:
Ile może zająć czasu od rentgena do operacji? A także na ile wystarczy kolejna prowizorka? I kiedy będzie coś konkretniejszego? Dobrze, że nie jesteś w Polsce, ja bym się załamała jakbym była w takiej sytuacji jak Ty w Pl Cytat:
Cytat:
Co z tą tabelką Ax? Acha i jestem jak najbardziej za spotkaniem Przynajmniej zobaczę jak wygląda 4 mies. dzieciaczek.Nie wiem czy Wy tak macie, ale mi się zawsze wydaje, że to moje dziecko jest taaakie malutkie Serio. Jak się urodził i widziałam dzieci 3 mies.-4 mies ( np. w szpitalu) to mi się wydały taaakie ogromne, a pamiętam, że dziewczyna z 3,5 mies.dziewczynką mówiła, że waży jakieś 5700. A teraz Daruś ma 3 mies.-6,5 kg i ciągle mi się wydaje mały
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

ale ile to trwa? 2-3min? I to sie zdazylo z 3razy do tej pory wiec luuz

21lat a zaniedbana okrutnie 

a zresztą... sama się wproszę... z białą rękawiczką 

A z mężem może musisz pogadać, że potrzebujesz jego pomocy?
07.07.2012