|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
O kurczę tylko 2 tyg od otwarcia? myślałam, że dłuzej..a to wtedy się nie opłaca.. a słyszałam, że bebiko lub bebilon jest najbardziej dosładzane.. nie pamiętam które z tych dwóch, bo nazwy podobne..może wiecie? żebym uniknęła tego 'cukru'
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- a no i dla 6 tygodniowego malca '1' kupować? ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Jeszcze jedno pytanko odnośnie odparzeń.. bo skoro używałam niepotrzebnie non stop maści z cynkiem sudocrem i teraz babydream, to czym mam zwalczyć odparzenie na pupci Małego..dzisiaj ma jeszcze gorzej? w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe.. W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-14 o 12:37 |
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() I to chyba tyle mam do powiedzenia Nadal wisimy na piersi, mamy teraz okres 'Tylko u mamy mi najlepiej' Milego dnia wszystkim
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Antek mial slady krwi na rekawku jak go teraz przewijałam. Obejrzelismy dziasla, nosek, ale nic nie ma. Ciumkał przed przebraniem rekaw i piastke i chyba sie gdzies zadrapał.
Serce mi staneło jak to zobaczyłam ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42797097]Obejrzałam NDINZ, Top Chefa, odciągnęłam 440 ml, a Arturro dalej kima
(oczywiście, że na brzuchu )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Może ja też zainteresuję się tym cudem ![]() Cytat:
![]() Czarownica - jak się czujesz? ![]() ------- Hej Nocka spoko, a ja się nawet lepiej czuję Mały smerfuje w gondolce, a ja piję Karmi i będę nadrabiała ![]() Pan Skok już prawie spakowany, już prawie w drzwiach-liczę na to, że dziś powie nam ostatecznie "bye" ![]() Poza tym nic ciekawego u mnie. Nawet pogoda nieciekawa
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
popieram
Samantha jest i zagęszczacz do pokarmu nazywa się nutriton i mleko specjalne AR ale to u nas nie wiem jak u Ciebie. NIestety mój Antoniusz ma srakę po zagęszczaczu więc pozamiatane. CO do karmienia to ja karmię tak pod skosem a potem noszę w pozycji pionowej. A i nie wiem czy to Ty pisałaś że jest 8-9 kupek na dobę. Zależy czy tak jest cały czas czy dopiero teraz się tak zrobiło. Jeśli dopiero teraz i nagle to za dużo i szybko trzeba do lekarza żeby mały się nie odwodnił. Mój Antek właśnie odkyrwa przestrzeń i już wie, że jak matka się nachyli blisko niego to może dosięgnąć jej japoni ręką i właśnie dostałam pierwszego liścia od syna |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha nie daj sobie wmówić żadnej depresji! To normalne, że jesteś zmęczona-przede wszystkim psychicznie. I nie zrozumie tego nikt dopóki nie przyjdzie mu zajmować się dzieckiem 24 na dobę.
Gadaj z nami-resztę olej ![]() A co do ulewania - mój też ulewa gdzie popadnie-jednego dnia ładnie beka i mniej ulewa, a innego chodzę zarzygana ![]() Myślę, że może mieć na to mieć wpływ nasza dieta, bo ponoć dzieci też w ten sposób mogą reagować na produkty, które nie bardzo tolerują. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-14 o 12:56 |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zalatwilismy chrzciny i to bez żadnych problemów nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle ![]() Mamy chrzciny indywidualne 26 października o godzinie 17:30, tak chcieliśmy zeby nie robić obiadu, tylko przystawki i przekąski i wsio cieszę sie, bo nie chcieliśmy chrztu zbiorowego, tak bedzie rodzinnie i kameralnie ![]() Ksiądz tylko prosił o dostarczenie aktu urodzenia i zaświadczeń od rodziców chrzestnych z ich parafii i tyle bardzo w porządku, pozartowal z nami i zaprosił ponownie ![]() Zdałam Wam sprawozdanie, a teraz lecę robić zupę marchewkowa bo ostatnio dzoan mnie natchnela
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, psychicznie staram sie nie myslec choc ciezko. Myslalam, ze jak wyzale sie w klubie to mi lzej bedzie... przynajmniej staram sie nie plakac juz. Moze wyczetrpalam limit łez?
Troche dobija mnie druga kicia ktora od mamy przychodzi, jej widok. Pokaze obie w klubie to bedziesz wiedziala czemu jej widok taki ciezki do zniesienia. Ta jest delikatna i milutka. Była mocno zdominowana przez moja kicie. Bedzie dobrze, czas potrzebny. |
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
EN, no nas tez czeka przeprawa z ksiedzem w sprawie chrzcin. Ciekawa jestem czy bedzie sie czepiał ze slubu nie mamy. Jak cos mu nie bedzie pasowało to Tz jest odpowiednio nastawiony i pewnie cos powie.
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już wiesz w czym wystąpi Tomaszek? |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cynk bardzo wysusza więc pupcie bym natłuszczała właśnie linomagiem lub alantanem. A masz tormentolum? Ptyś miał podrażnioną pupę po antybiotyku. Raz posmarowałam i pupcia piękna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42796408]Łoooooooooo a ja dokonałam nowego odkrycia IPLA I wszystkie seriale moje ![]() Póki co oglądnęłam środowe NDINZ, bo w niedzielę chcę obejrzeć powtórkę Top Chefa, chyba, że też znajdę na Ipli ![]() [/QUOTE] Za to się coś płaci? Jak będziesz miała czas to napisz mi coś więcej, bo ja coraz bardziej cofam się nowinkowo ![]() Cytat:
, żeby poszło tak łatwo, jak u En.
|
||||
|
|
|
#1966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja schudłam kilogram - no nie wiem jakim cudem Cytat:
![]() Też nie lubię zostawiać Małego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam. Dzoan spróbuj Totmentiolem( ) - zawiera ten zakazany kwas borowy ale posmarujesz dwa razy i po kłopocie.Tż na imprezie a ja w domu z dzieckiem |
|||||
|
|
|
#1967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ten brzuch przydało by się zrzucić Cytat:
u mnie malutkie banieczki robi [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42800472] W aptekach są gotowe małe buteleczki w mlekiem, kup taka [/QUOTE]ja w szpitalu miałam buteleczki bebilonu, odkręcasz nakrętkę, przykręcasz smoczek i dajesz Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Surka nie płaci sie, chyba, ze chcesz coś obejrzeć jeszcze przed premiera w tv lub bez reklam.
Ja mam to ściągnięte jako aplikacja, nie wiem, jak to działa na windowsie, pewnie jak normalna strona internetowa. 480. Tak to ja mogę ściągać, mam cały dzień luzu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42801512]Surka nie płaci sie, chyba, ze chcesz coś obejrzeć jeszcze przed premiera w tv lub bez reklam. Ja mam to ściągnięte jako aplikacja, nie wiem, jak to działa na windowsie, pewnie jak normalna strona internetowa. 480. Tak to ja mogę ściągać, mam cały dzień luzu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O dziękuję, a z tego korzystasz na laptopie czy w telewizorze
|
|||
|
|
|
#1970 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Na tablecie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem genialna
Tylko tyle musicie wiedzieć Z 3 bluz z kapturem zrobiłam bluzy z kołnierzykami ![]() I będzie wygodnie nosić je Małemu po domu
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
neni jeszcze nie wiem w czym młody wystąpi, ale na pewno bedzie wyglądał zaj*ebiscie, tak jak zawsze
![]() czarownica to zeby i u Was poszło tak gładko jak u nas ![]() dzoan chyba tez bym zrobiła tak jak neni pisze z tym tormentiolem, to na pewno Wam wyleczy dupke najszybciej.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Jaka ona jest sliczna Cytat:
Cytat:
dla was, oby kp sie udalo Cytat:
Moj TZ tez mnie wkurza bo niby jest teraz w domu a pozytku z niego nie ma. Wstaje po 12stej, silownia, jakies swoje sprawy, wyklady, odwiedzenie rodzinki i w domu go prawie nie ma. Chociaz wczoraj przyznalam sie ze zwyczajnie mu zazdroszcze bo dla mnie te przyjemnosci sie skonczyly. |
|||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz lecę w gości, a jutro wybierzemy się chyba na ostry dyżur okulistyczny, jeśli się Lilce nie poprawi
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale spróbuj zakropić Lili oczko swoim mlekiem-czytałam, że tak się robiPonoć na katar też to działa... Trzymam kciuki żeby zeszło ![]() Enlevee a Ty nie na fitnesie? Obijasz się strasznie muszę Ci powiedzieć |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42801512]Surka nie płaci sie, chyba, ze chcesz coś obejrzeć jeszcze przed premiera w tv lub bez reklam.
Ja mam to ściągnięte jako aplikacja, nie wiem, jak to działa na windowsie, pewnie jak normalna strona internetowa. 480. Tak to ja mogę ściągać, mam cały dzień luzu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Można oglądać w przeglądarce internetowej bądz właśnie ściągnąc aplikacje na komputer i poprzez nią oglądać. Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
No to Ci doradziłam
![]() Wybacz |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra lecę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

w dotyku takie paseczki wzdłuż wypukłe..
W ogóle niczym nie smarować czy tylko natłuszczać kremikami typu Alantan, linomag.. ??

Nadal wisimy na piersi, mamy teraz okres 'Tylko u mamy mi najlepiej'

nawet sie ksiądz nie zapytał czy mamy ślub czy nie, powiedział żebyśmy złożyli oświadczenie czy mamy ślub, czy jesteśmy bez ślubu i tyle
Miał być przed północą. Budzę się o 1:00 jego nie ma. Już zaczynam się martwić, więc wysyłam sms...czekam...czekam i nic. 1:40 wysyłam kolejnego, już ostrzejszego i z łaską dzwoni. Słyszę, że pijany, a miał wypić z dwa piwka, żeby rano się normalnie czuć, bo wreszcie jest w domu, ma wolne i miał być z niego pożytek. Pytam grzecznie kiedy będzie, a on, że za 20 minut, więc dalej nie śpię tylko czekam....i czekam...karmienie...prze wijanie...czekam. Po ponad godzinie wtacza się...Pytam:

, żeby poszło tak łatwo, jak u En.

Wolę karmić.
) - zawiera ten zakazany kwas borowy ale posmarujesz dwa razy i po kłopocie.