|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
![]() Tylko trzeba zadbać o to, żeby dziecko miało kontakt z dziećmi, których rodzice myślą podobnie. Znam takich ludzi. Rzeczy materialne nie mają dla nich żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Ale cale zycie nie bedziesz dziecku wybierala znajomych, a w szkole niestety na pewno bedzie sie stykalo z malymi materialistami. I nawet jak bedziesz mu mlotkiem tlukla do glowy, ze nie warto byc gadzieciarzem i nie od tego zalezy wartosc czlowieka to watpie, ze tak od razu zrozumie i nie bedzie sie buntowac. Nie odetniesz dziecka od swiata, w ktorym coraz normalniejsze jest, ze pieciolatki popylaja ze smartfonami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
śląsk - dodam że nie Katowice, czynsz miesięczny - 650 zł przez cały rok - niecałe 48 m2
Edytowane przez malina19 Czas edycji: 2013-09-14 o 15:18 |
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mają dla nich znaczenia, ale posiadają samochód, tv led, telefony, laptopa, internet, mikrofalówkę?
|
|
|
#4655 |
|
maszyna, nie człowiek
|
DsC, dzieki za radę, ale musialabys to sfinansować
Sukcesywnie remontujemy dom, ale to niestety dużo kosztuje
|
|
#4656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie żyję w odosobnieniu, mam laptopa, komórkę, cyfrówkę, itp. Ale nie wyobrażam sobie, żebym miała kupić coś dziecku dlatego, że "inni mają". Nawet jeżeli uważam, że jest to rzecz absolutnie zbędna, wręcz destrukcyjnie wpływająca na rozwój dziecka - mam kupić? Bo "inni mają"? Cytat:
TV - nie, ja też nie chcę mieć; bez telefonu czy laptopa nie utrzymasz kontaktu z innymi ludźmi, a jedzenie też musisz na czymś przygotować, więc akurat te przykłady są nietrafione.
|
||
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi córka za 2 lata powie, że chce smartfona to chyba się w czoło popukam
|
||
|
|
|
|
#4658 |
|
Konto usunięte
|
Widzisz, ja tez, ale jestem swiadoma, ze to bylo lata swietlne temu, a mentalnosc mocno sie zmienila od tamtej pory. Kiedys tez byly gadzety odpowiednie do czasow (za moich czasow walkmany, rowery gorskie, pierwsze komputery), ale byly trudniej dostepne i malo kto mial, a nawet jak mial i przesadnie sie chwalil to byl obiektem kpin. Dzisiaj jest odwrotnie - jak nie masz to jestes wyszydzany. Wszystko przez to, ze dostep o tych wszystkich dobr jest o wiele latwiejszy. Nie, to nie jest normalne i nie powinno tak byc, ale tak sie dzieje i to bedzie postepowac w miare jak gadzety beda coraz bardziej rzadzily naszym zyciem.
|
|
|
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
nouvelle90 Masz rację, ale jest tak dlatego, że wszyscy idą tym torem, rodzicom nie chce się wychowywać dzieci lepiej, po co, skoro można tak jak wszyscy.
No dobra, off top nam się zrobił ![]() Miałam prawie 3 tyg wolnego, teraz znów w pracy. Możecie mi dać kopa w tyłek, bo nie chce mi się szukać nic lepszego |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
No akurat uważam, że mikrofalówka nie jest niezbędnym urządzeniem w domu, ale ok
Ludzie bez tego też żyją.Nieistotne, wysłałam dziś kolejne CV z nadzieją, że w poniedziałek ktoś zadzwoni... I tak co każdy poniedziałek czekam z myślą, że to może już ostatni na bezrobociu
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Konto usunięte
|
Albo mi się wypaczyło poczucie humoru albo co, ale ten obrazek mnie rozśmieszył
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Za moich czasów były modne rowery górskie, walkmeny, buty adidasy (czy ich podróbki). Wtedy wszyscy w butach sportowych chodzili. W liceum pamiętam polary były modne. Nikt nie miał telefonów, jak dziecko przychodziło ze szkoły do domu i nie zastało rodziców, a klucza nie miało to szło do koleżanki i tam czekało na rodziców jak wrócą. Do szkoły wiele dzieci chodziło z kluczami na szyi. Ja połowy rzeczy nie miałam z tego co inne dzieci miały i żyje. Nawet roweru na komunie nie dostałam, tak jak 3/4 dzieci w szkole. Wtedy kochałam zwierzęta i na komunie zażyczyłam sobie żółwia. I chrzesna kupiła mi żółwia.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-14 o 18:02 |
|
|
|
|
|
#4664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4665 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w pracy się nie daj!! byłam na tym kinderbalu i generalnie...utwierdzam się coraz bardziej, że nie cierpię dzieci.. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
dlatego ja nie bałam się kredytu bo nie chcę dzieci i nie wyobrażałam sobie aby jeszcze wydawać na dziecko:/ jednak jestem przekonana, że jesli BARDZO BYM CHCIAŁA to bym dziecko miała nawet teraz z kredytem i średnimi zarobkami. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- zapraszam do mojego bloku, i to nie w Wilanowie. czynsz 1000 zł jak najbardziej znajdziesz. btw. moi teściowie płacili 890 zł za 65 m2 w centrum Wawy... ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
. Nie toleruję tego,a mam takie przypadki w rodzinie. Rozwydrzone bachory... Quady na urodziny i te sprawy...![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- mikrofalówka to pierwsza rzecz, jaką kupiłam do domu a jeszcze go nie kupiłam używam głównie do podgrzania zupy albo herbaty bo nie chcę palić kuchni.---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
naklejki zbierałam i karteczki do segregatora i to była radocha a teraz psp |
|||||||
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
a czy jest jakaś miła wizażanka wśród szukających nowej pracy będąca syndykiem lub w trakcie przygotowań do egzaminu na syndyka? mam krótkie pytanie i będę wdzięczna za odzew
|
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
Malo prawdopodobne. A z czym masz problem?
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś nd także nie dodzwonię się do urzędu pracy, a nie wiem, czy jutro składać wypowiedzenie, czy się przemęczyć. Czy mam szansę na zasiłek:
Pracowałam na pełny etat od lutego 2012 do końca lipca 2012, później 6 miesięcy przerwy i od lutego 2013 do (mam nadzieję) 13 października 2013. Umowa o pracę, w obu przypadkach rozwiązanie umowy na mocy porozumienia stron. Wiem, że w ciągu ost. 18 miesięcy muszę mieć przepracowane 12 miesięcy i na styk, ale bym się mieściła, ale jeśli złożę papiery, a okaże się, że np. kilku dni mi brakuje to pupa będzie. |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w PUP musi być przepracowany rok, żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych..
Chyba
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i już się dowiedziałam, że jeśli mi dadzą zasiłek, to dopiero po 3 miesiącach od rejestracji, a ja do tego czasu i tak muszę coś znaleźć;/ Masakra. |
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odzew
Powodzenia wszystkim dziewczynom w szukaniu pracy. Uda wam się
|
|
#4672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie wytrzymam dłużej atmosfery, mobbingu i tyrania po 11-12h non stop;/ Kiedyś muszę w końcu podjąć decyzję o odejściu.
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Konto usunięte
|
Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42826022]Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/[/QUOTE]
Tusia powinnaś iść do domu. Coby się jeszcze bardziej nie rozchorować. Będzie dziś Twój szef, jeżeli nie to pogadaj z koleżankami widzą jak wyglądasz i jak się czujesz. To Twoja pierwsza taka sytuacja więc zrozumieją.
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42826022]Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/[/QUOTE]
Ojoj! to ja się może lepiej nie odzywam skoro moje słowa mają prorocza moc :-D dawaj do domu i do wyra bo pewnie i tak pożytku z ciebie nie 62 żadnego choruszku! a ja czekam jeszcze z 5 minut i lecę na rozmowe. |
|
|
|
|
#4677 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie obawiam się ciut i wolę zostać :/ szef jak był w piątek to oczywiście dostałam ochrzan...powiedział, że nie zrobiłam tego i tego i to nie może tak wyglądać a ja na to, że "chciałam to zrobić ale pan powiedział, aby nie ruszać"
w listopadzie robię koncert z moją ekipą. jak będzie jakiś realny wpływ to spadam stąd. a jak nie...no to pewnie skoro ma takie humory to sam mnie zwolni :P |
|
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
czy tylko ja jak patrzę na poniedziałkową ilość ofert pracy mam depresję?
|
|
#4679 |
|
Konto usunięte
|
ja popatrzę później bo nie mam na razie siły
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
Ja już boję sie spojrzeć na ogłoszenia.
"W związku z nadmiarem projektów i pracy na komputerze poszukuję Asystentki do pomocy w codziennej pracy. Ja myślę i dyktuję oraz mówię co trzeba zrobić, Ty siedzisz przy komputerze i działasz. " brrr |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

U mnie w Warszawie czynsz za 1 mieszkanie kosztuje 450-500 w zależności od miesiąca, w drugim 700 max. Do tego dochodzą oczywiście opłaty za liczniki.

. Nie toleruję tego,a mam takie przypadki w rodzinie. Rozwydrzone bachory... Quady na urodziny i te sprawy...