|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Paula - poki co pije tá paskudna herbate dwa razy dziennie
![]() po schodach chodze - do kibelka ;D i tyle ![]() szukam na allegro poscieli w owieczki najlepiej 3 elementy i nie moge znalesc
|
#3242 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Do wózka nie. Myślę, że to zbędne. Będę miała śpiworek na zimę. A potem na wiosnę kocyk do przykrycia, a pod głowę to najwyżej się coś wymyśli jak będzie trzeba. Cytat:
A mi się dzisiaj udało sprzedać sukienkę na tablicy
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Teściowa mi uszyla zasłony!
zakupila mi 10 kg ekologicznych ziemniaków, 3kg buraków, sporo marchewki itp niby niewiele a cieszy
|
|
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze myslalam ze jak wody odejdą to od razu poród.. Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, ja mam pół szafy do sprzedaży a czasu jakoś nie ma..l. niby nic nie robie ale same zdjęcia i inne zeby t wystawić to czasu a czasu.
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak znajdziesz daj znać, bo jeszcze jeden komplet bym zakupiła dla malej i też najlepiej 3 częściowy ochraniacz, poszewka na poduszkę i koldrę. Cytat:
Ja też nie kupuję pościeli do wózka super Cytat:
dla teściówki spisała się
|
|||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
a ja narzekam na ciężki brzuch i niemożność założenia skarpet... Podziwiam ta kobiete!
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ruszam sie , ciagle cos wymyslam do roboty ale ilez mozna ? juz naprawde nie mam co robic a co do wód podowych to nie jest tak ze do 24h powinno sie dziecko urodzic ? Jak ten dzidzius tam zyje bez wod ale tez bez powietrza ? Tak wlasnie nasza znajoma tutaj przetrzymali za dlugo bez wod i maly urodzil sie z jakims zatruciem . ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Jakbym posza na USG a lekarz by mi pokazal taki obraz na monitorze to na bank bym padla ze smiechu i pomyslalabym ze ktos sobie jaja ze mnie robi . ![]() Paula - mam tylko taka . Mama mi znalazla http://allegro.pl/3-el-120x90-poscie...543275964.html
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mi z jednym ciężko...
|
|||
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym słszałaś/czytałaś o innych sposobach? jakieś wiesiołki i inne? ;> (choć nie wiem czy to pomaga, bo wiesz ja to pierwszy raz jak Ty ;p ) tak sie zastanawiam kiedy ubrać łóżeczko... i nie wiem ... nasturcja- fajna teściówka też chce taką, odstąpisz? ;> Lilith - nigdy nie mogę nauczyć się Twojego nicku :d jak bede sie mylić to wybacz Jaka karuzelkę dostałaś? ;> pytam bo włąsnie mnie uświadomiłaś że ja nie mam nic nad łóżeczko i chyba czas sie zaopatrzyć.. (od którego miesiaca dziecko z tego korzysta? od samego początku?) a już myslałam że mam praktycznie wszystko :/ Czyli spotkanie udane?
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko z doskoku - dziewczyny wciąż trzymam
- nawet mąż się zaangażował i pytał dziś co u Was Także macie nasze wsparcie Lecę, rano jedziemy do Ikei - pochwalę się zakupami jak wrócimy Ooooby ta niedziela była pomyślna i pełna dobrych wiadomości!!!
|
|
|
|
#3252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Miki fajne zakupki
A dostaliście foteczki?Cytat:
gdzie jao tej porze gruszki znajdę Cytat:
miłej zabawy Cytat:
![]() Ryba karuzelkę spokojnie możesz trochę później zawiesić, na samym początku to ona tylko dla rodziców ![]() Domi jak kolacyjka? Humorek już lepszy? |
|||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Jutro moze pojde do sasiadki I pozycze ta pilke? Pomyslalam sobie teraz ze moze jakbym upila mojego chlopa to co by z tego bylo? Tylko co jak mi sie uda, potem cos sie rozkreci a on taki spity bedzie? A co do karuzelki to ja tez bez .. Ale juz powoli uswiadamiam ciocie I wujkow ze potrzebujemy mate , karuzele I lezaczek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to usg super wygląda Tu widziałam przy okazji jednej wizyty babkę z podobnym brzuchem, normalnie chyba ze 150 w obwodzie i prawie na klanach, ledwo szła na pewno tam wiecej niż jedno dziecko nosi ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Przynieśli herbatkę i ciasteczka Normalnie żyć nie umierać Bez kitu wyjdę stąd szersza niż wyższa ![]() Cytat:
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-14 o 21:54 |
|||
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już pokazuję karuzelkę o taka http://allegro.pl/canpol-68-020-karu...520556322.htmlale planuję ją zawiesić ok 3 m-ca pewnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ale sie masz tam fajnie , ciasteczka A posciel wlasnie napisalam czy mi wysle do UK tak by bylo najlepiej . RybA ??? Masz czasem takie mrowienie pod rzebrami jak dluzej posiedzisz? Jakby dziecko uciskalo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie w domku
Jaki tutaj spokój.Lubię to ![]() Mam nadzieję że u dziewczyn lepiej i nikt nie urodził Musze się pochwalić że łazienka i kuchnia na błysk,ostatnie poprawki zostały.Jeszcze tylko umyć podłogi,parkiet wyczyścić,przygotować szafy na ciuchy. A potem wnoszenie i układanie Dotarł ![]() No dał i zapomniał że na nim siedzę,chyba mam taka wielką pupę że wszystko przesłoniła ![]() Nie no takie dużej nie mam ![]() Cytat:
Tż pomógł mi posprzątać wyższe partie półek i wymył płytki w łazience,bo jednak nie mogę się tak naciągać jak guma :/// Cytat:
Względny porządek Ale ten kurz Wiadomo człowiek się po kimś wprowadza więc w każdą dziurę trzeba szmatą przejechać,szuflady i szafki w kuchni wyczyścić na błysk,łazienkę wypucować. W całym mieszkaniu daje Domestosem ![]() Cytat:
![]() ![]() znam to znam ![]() Miki ,Ola za wybór łóżeczek
|
|||
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jej wszystko nie wyleciało i już raczej się nie dowiem...Jeszcze mąż mi przyniósł rafaello Na ebayu też widziałam takie różne pościele jak w Pl, tylko ciut drożej Lilith fajna karuzelka ![]() też się zastanawia kiedy zawiesić ![]() Ciekawe jak tam Dzidzia, coś cisza od niej ![]() I co u Angie?? |
|
|
|
|
#3259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ale mi się podobają kołyski.Miałam nawet upatrzoną na allegro ale uznałam że od razu weźmiemy łóżeczko bo i tak prędzej czy później trzeba kupić. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Na allegro patrzyłaś,nie ma tańszych nawet z przesyłką ? Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Pierwszy roczek za Wami ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
z ofertą kupna sukienki po czym sprawdziłam na szybko w necie i to po prostu zwykli naciągacze byli.Domi uważaj! Chyba tez zacznę wystawiać na tablicy jak taki szybki przychód
|
||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła położna z nowiną, że nasza współlokatorka urodziła koło 8 chłopaka
Szybko jej poszło...koło 6.30 wróciła z domu, poskarzyła się na bóle, 5cm rozwarcia i za godzinę z hakiem dzidzia na świecie tempo marzenie Jak się dowie to ma nam powiedzieć wagę, bo chłopaczek urodzony w 34tc. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-14 o 22:34 |
|
|
|
#3262 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Szacun normalnie naprawdę ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się że maluszek na samym początku może się przestraszyć czegoś dyndającego przed oczkami. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Najpierw mleczna kanapka
|
||||||
|
|
|
#3263 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Minus jest taki, że długo wysyłają, także uzbrój się w cierpliwość. Ja nadal czekam...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trochę mnie korciło, żeby zamówić, ale kupię jednak śpiworek, kocyk, a podusie dostałam w gratisie. Cytat:
![]() Cytat:
Udanego świętowania.Cytat:
![]() Dziewczyny w szpitalach cały czas myślę o Was. Trzymajcie się |
||||||||
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmm... też pycha
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz pistacje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleczna kanapka U mnie to piorytet w domu. Moze chleba nie byc ale kanapka MUSI ! Moj Tz uzalezniony )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3268 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
BABKU - Bana to tramwaj po ślasku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybka jak coś to popraw
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

KCIUKI DLA ANI 

zakupila mi 10 kg ekologicznych ziemniaków, 3kg buraków, sporo marchewki itp 

a mi z jednym ciężko...

jest boooooooska
robiłam ją już milion razy i powiem Wam że najlepiej sprawdza się na takie dni jak dziś.. szare bure i ponure, więc jeśli któraś lubi pichcić to podrzucam stronkę
na pewno tam wiecej niż jedno dziecko nosi