|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
mnie tez juz chwilami wykańcza ogólnie w 80 % jest bardzo grzeczny ale przez te chwile 20% to chyba osiwieje ołysieje i nie wiem co jeszcze zrobie mam nadzieje, że to długo nie potrwa...
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Anggie sie nie odzywa. Newtrend ma stwierdzone malowodzie z tad ta niska waga dzidzi. Pauli obserwuja przeplywy - w razie pogorszenia , automatycznie CC . A teraz pewnie je kawior na sniadanie. )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Ja tez przestaje lubic jezdzic do mamy TZ i bratowej bo zaczynalam mowic o mojej wizycie to obydwie olaly, nie dopytywaly nic nie zainteresowaly sie tylko ciagle slyszalam ze ta druga bratowa Tz to taka biedna bo ta cukrzyca bo insulina bo bedzie prawdopodobnie musiala rodzic w warszawie nie wspomne o tym ze dostali nowiutki bujaczej i karuzele do lozeczka wsady do poscieli ubranka wszysciutko od starszej bratowej Tz a mnie sie nawet nikt nie zapytal... Wkurzylam sie wczoraj i bylo mi tak cholernie przykro ze az sie poplakalam Na sniadanie zjadlam 4 banany i teraz poprawiam winogronem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Mocno zaciśnięte za Ciebie i maluszkaCytat:
|
||
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
angie- nie mamy nowych info niestety paulinaizabela- jest w szpitalu 5* zajada sie łososiem i innymi smakołykami - a tak poważnie to wykryto złe przepłwy i mała mało przybiera. Na szczęście jest pod obserwacją i zapewne wszytko sie poprawi ![]() Newtrend również w szpitalu, są pod obserwacją z powodu małowodzia dlatego też mała jest za mała Cytat:
Cytat:
ej ja sie serio zaczęłam stresować. Nawet nie wiem czy mam dzisiaj gdzieś iść... a takie słońce a w ogóle to jutro u mnie winda nie działa. Bo cos bedą naprawiać
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Lineczko wiem dokładnie jak się czujesz słuchając tego wszystkiego o szwagierce ![]() Bananyyyy !! podziel się
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
RYBA - Ty sie lepiej z domu nie ruszaj bo Ci nawet fenetrol nie pomoze I urodzisz gdzies miedzy 5 a 6 pietrem ;D
Mi mama wlasnie wczoraj opowiadala jak nie raz winda nie dzialala ( mieszkalisny na 9p w Katowicach) I ona ze mna pod pacha I wozkiem na to 9p szla pòłtorej godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej odpuść sobie jakiekolwiek wyjścia z domu |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej!!
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
LINECZKa - ja tez Cie rozumiem. Co prawda nie musze tego slychac za czesto bo my jestesmy tutaj a Rodzice Tz w PL . U mnie troche sytuacjacwyglada tez tak , ze na 5 wnukow Majeczka bedzie pierwsza dziewczynka wiec dziadkowie chcac nie chcac sie ciesza ale co ja sie na slycham przez tel czy skypa ; A Kaska robila w ciazy tak , a wygladala lepiej , a kupowala lepsze , a pracowala dluzej
troche mnie to wkurza ale przytakuje Niech sobie pogadaja, ja swoje wiem. Np to ze mi dziecko na glowe nie nasra a jej zapewne juz wkrotce. Jaka by tesciowa nie byla dobra to jej corka to corka a matka swoje dziecko widzi najlepiej I stawia na pierwszym miejscu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja tylko na szybko napisze ze trzymam mocno kciuki za ciebie dzidzia I silnego synka!!
My po jednym weselu,a dzisiaj druggie. Odezwe sie pewnie jutro na spokojnie z domu z lapis. Nadrobilam was ale mam dodyspozycji tylko tel meza a nie lubie na nim pisac
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dzidziu oczywiście cały czas kciuki żeby Wasz synek był silny ![]() Dziękuję za gratulacje za zakupy już wczoraj nie dałam rady wstawić zdjęć, może po śniadaniu się dorwe do laptopa to się uda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa .. Rozmawialam jeszcze z nia na temat warunkow I podejscia w szpitalach porownujac Szpital PL I szpital w ktorym jest Paula ( bo w UK jeszcze nie wiem jak jest
) I przyokazji dowiedzialam sie ze moja mama przenosila mnie 24 dni dlatego tez urodzilam sie z zatruciem I dostalam tylko 7pkt. Mama miala termin na 4.12. 20.12 polozyli ja do szpitala ale ze byl okres swiateczny nie mial kto zrobic CC I dopiero przyjechal moj dziadek I postraszyl ich Izba Lekarska to przewiezli ja do Chorzowa bo tam jakims cudem mial dyzur jakis lekarz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takie rzeczy tylko w polsce...
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że to głupie ale sobie myślę że wolałabym albo zeby to ja była teraz w ciąży albo ona a nie dwie na raz a nie tak się wszysyc nad nią użalają, wszytsko za nią robią (bo nie wiem czy Wam pisałam że zawiozła pranie ciuszków do teściowej (czyli mamy TŻ) i do prasowania? jej mąż będzie prał i prasował część tego co zostało w domu bo ona tego NIENAWIDZI robić i mam wrażenie że ona będzie mało co się zajmować dzieckiem tylko będzie dzwoniłą do teściowej żeby przyjechała bo ona nie chce sama z dzieckiem zostać o a na dodtaek jak oni by remont mieli to by wszyscy lecieli na złamanie karku a u nas zaoferowała się bratowa najstarsza że jak trzeba będzie to przyjedzie i pomoże, ale nie chce niczyjej pomocy.. sama sobie posprzątam powoli..a co najlepsze że wczoraj stwierdziła że nie dotknie kupy własnego dziecka bo się brzydzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj obydwaj szwagrowie na mnie naskoczyli że jak to nie będę używać sudocremu?! dodam że jeden ma 2 dzieci, drugi dopiero czeka na dziecko, ale się najwięcej mądrzy, bo przecież sudocrem używa się codziennie a nie na odparzenia a na nie tylko i wyłącznie tormentiol, a jak powiedziałam że będę używać czegoś innego to prawie mnie zjedli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami mam wrażenie że Ci lekarze nie myślą ![]() boże jaką mam pustą lodówkę nawet nic na śniadanie nie ma :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-15 o 10:40 |
|||||
|
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() MUSIAŁAM do Was zajrzeć i zobaczyć jak tam u Was, to chyba uzależnienie już ![]() Oczywiście DZIEWCZYNY i miłego dnia dla wszystkich mammuś |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() latam co 2 minuty siku i już mnie to irytuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzidzia mocno zaciśnięte kciuki za Ciebie i Małego
|
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co jej to dziecko skoro najwidoczniej ona w ogóle nie jest gotowa na to żeby zostać matką, urodzi i dziecko podrzuci mamusi na odchowanie ? No bo przecież ona nie może się przemęczać ![]() Doskonale Cię rozumiem bo przerabiam to samo... Nad Baśką całe życie wszyscy się użalają... bo nieszczęśliwa, bo męża ma nie takiego jak powinna (sama go sobie wybrała), bo nie ma pracy ani pieniędzy (bo sama stwierdziła że dla niej pracy nie ma ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko- nie rozumiem tej dziołchy. Po pierwsze, ja si bardzo cieszyłam z prania i prasowania małych rzeczy (ucierpiał tylko kręgoslup
nie rozumiem ... Ej, ubieranie rajstop w moim przypadku to jakaś masakra.
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ani majtek ani skarpetek sobie założyć nie mogę
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze zakupy:
1. wozek - najwazniejsze stelaz elea z spacerowka -stelaz streety (z tego co mowili wlasciciele to poprzednik elei, tez sie podobnie sklada) z gondola -fotelik z basa isofix ![]() - spiwor do gondoli -spiwor do fotelika -folia przeciwdeszczowa i moskitiera -parasolka do spacerowki (maja nam doslac tez do gondoli) - torba maxi cisi (nie widac na zdjeciu) no i mata edukacyjna z tego drugiego zestawu 2. ten rogal/ banan. chusta do noszenia dziecka, sprzedajaca mowila ze bylo super przy kolkach 3. nosidelko z usztwnianymiplecami dla rodzicow i dzidzi ![]() 4. a to wczesniej pisalam, drugi kombinezon naszej corki od znajomych 5. dodatkowy preznet od sprzedajacych z allegro reszta sukienki po corce znajomych, mniejsze i wieksze rozmiary jedna jest zlota mala ja miala po chrzcinach przebrana, a ja zobacze od rozmiaru w jakim nasza sie urodzi ale moze wykorzystam na swieta.z zakupow nie zrobilam zdjecia zestawu poscielowego z torba Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-09-15 o 11:01 |
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
reszta rzeczy od znajomych, jeszcze cos ma znajoma poszukac to moze kolekcja sie powiekszy
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się bardzo ta elegancka sukieneczka na przed ostatnim zdjęciu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

KCIUKI DLA ANI 

pòłtorej godziny
dla niej!!

o a na dodtaek jak oni by remont mieli to by wszyscy lecieli na złamanie karku a u nas zaoferowała się bratowa najstarsza że jak trzeba będzie to przyjedzie i pomoże, ale nie chce niczyjej pomocy.. sama sobie posprzątam powoli..