Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 12:46   #1711
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

aha mamy 4 zeby
Tak jak i my, 4 jedynki, kasownik do biletów

Hmm, czytam, co Wy jecie na te obiady i tak się zastanawiam. Czy u którejś z Was jest taki zwyczaj, że w niedziele zawsze je się rosół z makaronem, a na drugie ziemniaki z mięchem jakimś? U nas tak jest, z małymi wyjątkami tylko
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:46   #1712
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
eeeee, ale tu od tyłu

a teraz ma te brązowe dresiki

Super i fioletowe też widziałam że w użyciu i geterki czerwone nawet
Stary 2013-09-15, 12:51   #1713
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej. Widzę, że mnie wywołujecie często, a mam chwilę, to się odezwę.

Jak słusznie zauważyłyście, nie ma mnie - szkolimy się i przygotowujemy gabinet do pracy. Sklep internetowy jest jeszcze w przygotowaniu, ale biznes już jest otwarty, będziemy pracować regionalnie i na allegro, dopóki strona nie będzie skończona - a robimy pieczątki i mamy baaaaaaaaaaardzo konkurencyjne ceny. Dziś zrealizowaliśmy już pierwsze zamówienia.

Poza tym tak, dalej szukamy samochodu.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

To raczej nie kwestia regionalna, a poprawnosciowa bardziej

Tak samo jak niektorzy mowia "perfum" (brrr...) zamiast "perfumy".
Albo "kontrol" na "kontrole", "pomarancz" na "pomarancze".
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
sraty taty- ciekawe kto tu napisał ukąpac kiedy mówi sie wykąpac
co wioska to obyczaj
swoją drogą- studiowałam z dziewczyną z Kazimierzy Wielkiej i ona za☠☠☠iaszczo nie wymawiała "trz" tylko "czy" zamiast trzysta zawsze bylo czysta

NAWIJKO a mnie powala wiatEr i swetEr
Nienawidzę takiego gadania niepoprawnego. Ale Sylwia, sweter jest przecież poprawne - domyślam się, że miało być swetr?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:51   #1714
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hmm, czytam, co Wy jecie na te obiady i tak się zastanawiam. Czy u którejś z Was jest taki zwyczaj, że w niedziele zawsze je się rosół z makaronem, a na drugie ziemniaki z mięchem jakimś? U nas tak jest, z małymi wyjątkami tylko
U mnie nie ma takich zwyczajów
Nigdy nie patrzę czy to niedziela czy inny dzień, robię to co akurat mi do głowy przyjdzie. A dwóch dań nie robię nigdy, albo zupa albo drugie
Stary 2013-09-15, 12:52   #1715
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

rozwalił mnie ten kasownik

a co do obiadu, to u nas nie robimy z dwóch dań, ale w niedziele zazwyczaj ziemniory i mięcho i jakaś sałatka, co by się pyrami nie zapchać
u mojego męża kolegi z wielkopolski to zawsze w niedziele rosół i miecho na drugie, a codziennie obiad dwu daniowy.
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Super i fioletowe też widziałam że w użyciu i geterki czerwone nawet
wszystko jest w użyciu oprócz tego co jeszcze za duże

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:53   #1716
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

U moich teściów tak jest. Nienawidzę tego bo jak już pojedziemy na obiad,właściwie wprosimy
się,to zawsze jest rosół a na drugie kurczak z ziemniakami. A ja w niedzielę przeważnie robię coś wyjątkowego na obiad bo mogę spokojnie gotować gdy mąż zajmuje się Blanka.

Cytat:
no co Ty miło mi to słyszeć

heeeej
jak Ola?

eeeee, no to gicio majonezio najpierw impra u mnie a później jadymy do Cie :brzyda l:

tez uwazam, ze powinna była jechac na casting

aha mamy 4 zeby
Gratulacje! U nas zębów nie widać,lekarka powiedziała że jeszcze długo nic nie będzie

Dziewczyny Blanka tylko siedzi,jak ja kładę,to od razu na czworaczki i siada. Nic Jej nie będzie?

Marsi jak Leo?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:54   #1717
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
pstryniu, a nie można jakoś zmienić tego ogrzewania? jak to tak, żeby siedzieć w kurtkach... szok
to wlasnie bylo zmieniane, z takiego weglowego na olej. mialo byc TANIEJ i cieplej a jest doopa
spoko, przywyklam
tylko jak o tym pomysle to gesiej skorki dostaje

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie wiem czy robię dobrze, ale ja Borysa nie trzymam, tylko mam ręce tuz za jego plecami i jak leci jak kloda to wtedy reaguje, a jak tak mieciutko i z jakas tam kontrola leci to mu na to pozwalam.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
pstryczku asekuruje podobnie jak blogerka, ale nie uzalezniam asekuracji od sposobu upadania a od rodzaju powierzchni oraz stopnia zmeczenia Yae. Jesli moze sobie zrobic krzywde, to pomagam, jesli jest mniejsze ryzyko, to niech nabiera doswiadczenia.

tzn ja tez tak robie, na poczatku to w ogole nie wiedzial o co kaman z tym staniem a teraz coraz czesciej probuje na doopke ale i tak sie boje i go asekuruje

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pstryczku brawa ogromne dla Kubusia!

A właśnie gdzie Black?
.

Black widzialam wczoraj chyba na pasku ale sie nie odezwala

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
będę mieć udełko z sówką z biedry !!!!!
przeczytalam UDKO Z SÓWKI

Cytat:
Nie mam tak dużo....jedynie obrazki nad łóżkiem...ze 3maskotki i juz..
Mam fajne spodenki ogrodniczki z sowa..akurat na wczesna jesień..bo są na cienkiej podszewce..z sowkami..ani razy nie założone..rozm.74...;( naprawdę fajne ale muszę wystawić na all
kurcze, ja dzis robilam mlodemu porzadki w szafie. ile ciuszkow odlozylam nowek nie smiganych

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Marze zeby wygrac w glupiego totolotka i sie wyprowadzic stad. Do innego miasta. Bo tutaj predzej wyladuje w psychiatryku przez nich.
hahaha, Ty masz takiego hopla na punkcie totka jak moj ojciec
Oby twoje marzenie kiedys sie spelnilo

Cytat:
To wszyscy tutaj sa chorzy - non stop szuranie.

Pisalam poprzedniego posta a w tym czasie Yae pierwszy raz usiadla - uwaga nie z kolanek ani lezenia a ze stania. Pozniej przez 5 minut kombinowala jak wstac ponownie. A teraz wspina sie na sofe...

Cytat:

Evel,
wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i tradycyjnie żeby zdrówko dopisywało,

Dziewczyny gotujące obiadki, jakie warzywa dajecie codziennie, a jakie "co jakiś czas".
Evel - 100 lat!
ja to roznie, daje co mam akurat pod reka. podstawa to kartofelek a reszta to juz roznie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:58   #1718
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
U moich teściów tak jest. Nienawidzę tego bo jak już pojedziemy na obiad,właściwie wprosimy
się,to zawsze jest rosół a na drugie kurczak z ziemniakami. A ja w niedzielę przeważnie robię coś wyjątkowego na obiad bo mogę spokojnie gotować gdy mąż zajmuje się Blanka.

Gratulacje! U nas zębów nie widać,lekarka powiedziała że jeszcze długo nic nie będzie

Dziewczyny Blanka tylko siedzi,jak ja kładę,to od razu na czworaczki i siada. Nic Jej nie będzie?

Marsi jak Leo?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

a co np. dzisiaj robisz na obiad??

Mi się strasznie nie chce gotować jak jestem w domu sama...
Stary 2013-09-15, 12:59   #1719
pstryczek84
Zakorzenienie

u nas dzis kaczka. sis przyjechala na łikiend i sie kulinarnie samorealizuje
a co do rosolu - przeuwielbiam. moglabym wpierdzielac go codziennie z takimi cieniutkimi kluseczkami, o mamunie
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Jak słusznie zauważyłyście, nie ma mnie - szkolimy się i przygotowujemy gabinet do pracy. Sklep internetowy jest jeszcze w przygotowaniu, ale biznes już jest otwarty, będziemy pracować regionalnie i na allegro, dopóki strona nie będzie skończona - a robimy pieczątki i mamy baaaaaaaaaaardzo konkurencyjne ceny. Dziś zrealizowaliśmy już pierwsze zamówienia.
o, no to powodzenia!

podlacze sie -

Buziaki dla dzieciaczków naszych kochanych:
dla Darii silver i Oleńki charlizz za 8 miesięcy
Tosi littlle za 7 miesięcy

Cytat:

aha mamy 4 zeby

Cytat:
a tu mój mały stacz, który się wspina gdzie tylko się da a druga fotka z dedykacją dla Cioci Illusion
slit ksiezniczka!

Stary 2013-09-15, 13:07   #1720
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Niech siedzi dziewczyna Niedługo wspomnisz jak będzie czworakowała po całym mieszkaniu i wstawała przy meblach i pomyślisz że fajnie było jak siedziała sobie na pupie

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Black no w końcu jesteś A jaki asortyment?
Stary 2013-09-15, 13:14   #1721
hje
Zakorzenienie

Dziewczyny, ogląda któraś z Was "Wiem, co jem. Bosacka na tropie" na TTV?
Dzisiaj jest odcinek o jogurtach, serkach i twarożkach i też o tych, które dzieci najczęściej jedzą.
Powiem tyle:
Stary 2013-09-15, 13:14   #1722
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jakoś przeżyłam ten dzień...ale mam już dosyć tego szpitala...tych czterech ścian... Cały dzień sama (nie licząc tych 2 godzinek rano jak tz przyszedł przed pracą)...a jutro znów to samo... Jestem już naprawdę tym wszystkim zmęczona psychiczne i fizycznie...

Na dodatek Daria coś dzisiaj zasnąć nie umiała. Niby śpi ale strasznie czujnie.Co chwilę się przebudza.
biedne jesteście

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane

malz mnie zabral dzisiaj do przecudownej knajpeczki na obiadokolacje z przystawka i deserem potem poszlismy na spacer do parku. babel zostal z tesciami i nie chce wiedziec, co z nim wyrabiali bo wpadl w taka megahisterie po kapieli ze nawet cycus nie pomagal ale dzien spedzilismy cudnie
mlody wytrzymal prawie 6godz bez piersi a jamyslalam, ze mi pekna cyce. za to dekolt mialam jak pamela anderson

silver buziakikochana

marsi wspolczuje, przeziebiony facet to cos okropnego
buziak dla leoska

laurko, jaka kota niewzruszona, jak posag
nasza juz ucieka od Pietraszka bo mlody wyrwal jej juz z 20 garsci futra. wczoraj go lekko dziabnela lapa w lapke malz nie przypilnowal i piotrus zlapal z calej sily za skore biedna lune i sie zdenerwowala..... jest bardzo cierpliwa do niego, ale wczoraj widocznie zabolalo.

lece jeszcze na odcinek gry o tron

cala hello!

debrah, gratulacje za ladne jedzonko amelci

sylwia, kuruj sie kocnana!!!
brawa dla Męża
ale zazdroszczę takiego wypadu we dwójkę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42807833]Little, usprawiedliwiona nieobecność, normalnie płatne. Pokazujesz w pracy i MUSZĄ cię puścić, ja miałam z wezwaniem do skarbówki tak.

Pytanie mam ile czasu od początkó ruchów Dżejkoba do raczkowania minęło u was? Dodam, że u nas ruchy z lekkim tylko podniesieniem dupki, a nie takie pełne stanie na czworaka. Młoda raczej na leżąco, za to - intensywnie :d na plecach, na bokach, na brzuchu, nawet jak na rękach ją mam w wózku też. I się chichra przy tym.

Bokeh, drugie dziecko najpierw uśpione i śpi A dorosłe dziecko na piwo dzisiaj, nie powiem, zazdroszczę

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

SIlver, przytulam wiem jak się czujesz, z Agu w szpitalu byłam gdy ona 7mcy niecale miała :/ obyście wyszli prędziutko i zdrowe![/QUOTE]

u nas też się te "ruchy" zaczęły
jak wróciliśmy w piątek od lekarza- jakby chciała pokazać, że głupia matka się martwiła a ja tu wszystko potrafię

Cytat:
Szaja....lewa półka....

Taki to Antosiowy kącik...sorki za balaganik..
ale cudny kącik

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Neti, super sówki !

Ale so ie zrobiłam pyszną sałatkę, z rukolą do tego pomidorek w kostkę, figa w kostkę (nie majtki ) serek pleśniowy w kostkę taki z lidla, gruszka w kostkę i trochę ricotty mniaaaam a jakie sycące !
uwielbiam rukolę widziałam ostatnio w Ugotowanych kobitka robiła pastę z rukoli, muszę wypróbować

Cytat:
no co Ty miło mi to słyszeć

heeeej
jak Ola?

eeeee, no to gicio majonezio najpierw impra u mnie a później jadymy do Cie :brzyda l:

tez uwazam, ze powinna była jechac na casting

aha mamy 4 zeby
brawa za zabki

Ja z Hanią dzisiaj jadę na tydzień do Rodziców, bo Tż ma masakre w pracy. więc i ja i On sobie odpoczniemy trochę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:15   #1723
hje
Zakorzenienie

Black, moja ciocia ma firmę internetową, produkują smycze i breloczki. Na allegro też są. I powiem Ci, że niezłe mają z tego zyski
Stary 2013-09-15, 13:16   #1724
aska27adopcje
Zadomowienie

dziewczeta jak to robicie ze 1 drzemka po porannym wstaniu trwa tak dlugo. u mnie jak jest.pol godz to swieto ...

zaraz robie na obiad dorsza zapiekanego w piekarniku a na niego szpinak wymieszany z plesniakiem u smietana. do tego surowka z kiszonej kapusty i ryz jasminowy ...

moja przyjaciola wziela do mnie psy swoje. takie male kundelki wielkosci jorka. kuwa laski ile siersci szok. latam za nimi z odkurzaczem. z mojego owczarka mniej ... jeszcze zeby bylo ciekawiej suka dziabnela mala .. nic jej nie zrobila, klapnela tylko paszcza, ale w buzie ... jakby cos sie jej stalo chyba bym zatukla ... wiecej juz z psami nie ma wstepu :p
Stary 2013-09-15, 13:27   #1725
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

hje u mnie nigdy nie bylo takiego niedzielnego zwyczaju a obiad rzadko kiedy byl jednodaniowy
Chyba rosna Yae dolne jedynki, ma takie jakby pecherze na dziaslach. Dobrze mysle?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:27   #1726
sylwietta1988
Zakorzenienie

niedzielne heloł teraz tak na szybko tylko wpadłam, ostatnią strone luknełam, grzeczne dziewczynki nie szaleją za bardzo
kawał:
przyjechał z miasta chłopak na wies do rodziny, sobota, poszedl na wiejską potupajke, podchodzi do dziewczyny
-zatanczysz?
-nie hulom
podchodzi do kolejnej
- zatanczysz?
-nei hulom
to sobie mysli, trzeba tak jakone, podchodzi do kolejnej
- pohulomy?
- z wiesniakami nie tancze
Cytat:
U mnie nie ma takich zwyczajów
Nigdy nie patrzę czy to niedziela czy inny dzień, robię to co akurat mi do głowy przyjdzie. A dwóch dań nie robię nigdy, albo zupa albo drugie
padłabym z głodu

[QUOTE=pstryczek84;4281432 1]
QUOTE]
przyłączam sie

juz zaczynam czuc sie jak człowiek, kicham prycham, ale zyje zdrowka wszystkim chorowitkom malym i duzym

EVEL sto latek, usmiechu, dobrego męża

HJE- u nas przewaznie rosół jest w sobote, a w niedziele odgrzewany - taki z dnia poprzedniego kocham miloscią nieograniczoną na drugie przewaznie mieso jest choc dzis odstępstwo od reguły bo zrobiłysmy barszcz biały z jajusiem i kiełbaską i mielone na drugie

bede wieczorem
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:29   #1727
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a co np. dzisiaj robisz na obiad??

Mi się strasznie nie chce gotować jak jestem w domu sama...
Mnie tez nie...
Stary 2013-09-15, 13:38   #1728
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziewczeta jak to robicie ze 1 drzemka po porannym wstaniu trwa tak dlugo. u mnie jak jest.pol godz to swieto ...
Spokojnie, Aśka Dzisiaj był wyjątek. Zazwyczaj, jak Pola się obudzi o 6, to pierwszą drzemkę ma o 13-14

Sylwia, ja za to odgrzewanego rosołu na następny dzień nie lubię

Ach, to widzę, że my tacy tradycjonaliści jesteśmy

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Bokeh, Meneq, ja jak jestem sama, a Ci co później przyjdą gdzieś zjedzą, to nie gotuję nic
Stary 2013-09-15, 13:38   #1729
iffonka7
Zadomowienie

hej
chyba w końcu uda mi sie do Was wrócić od godziny 5 rano jestesmy u TŻ w Niemczech na jego "mieszkaniu" a raczej malej kawalerce do pl planuje wrócic za 2 tygodnie
Stary 2013-09-15, 13:40   #1730
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziewczyny dzięki za buziaki dla Oli, kurde dopiero pół roku miała a tu już 8 miesięcy? Gdzie mój babas?

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:42   #1731
meneq
Zakorzenienie

Mam kolejna ciekawostke kulinarna - dzis jadlam musztarde z malinami - cos pysznego!
Stary 2013-09-15, 13:43   #1732
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
za to dojrzewam powoli do realizacji mojego pomysłu ale na razie nie zapeszam, może w przyszłym roku
Pewno własna knajpka sasasasasas
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:44   #1733
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ogląda któraś z Was "Wiem, co jem. Bosacka na tropie" na TTV?
Dzisiaj jest odcinek o jogurtach, serkach i twarożkach i też o tych, które dzieci najczęściej jedzą.
Powiem tyle:
ja nie. co mowila ciekawego? a moze lepiej nie wiedziec?

Cytat:
moja przyjaciola wziela do mnie psy swoje. takie male kundelki wielkosci jorka. kuwa laski ile siersci szok. latam za nimi z odkurzaczem. z mojego owczarka mniej ... jeszcze zeby bylo ciekawiej suka dziabnela mala .. nic jej nie zrobila, klapnela tylko paszcza, ale w buzie ... jakby cos sie jej stalo chyba bym zatukla ... wiecej juz z psami nie ma wstepu :p
o fak!
ja bym nie wpuscila do domu psow, nie ma mowy

Cytat:
hje u mnie nigdy nie bylo takiego niedzielnego zwyczaju a obiad rzadko kiedy byl jednodaniowy
Chyba rosna Yae dolne jedynki, ma takie jakby pecherze na dziaslach. Dobrze mysle?
moj tez ma takie pecherze jak to nazwalas, i tez wlasnie na dolnych jedynkach. ale ma je hohohohohoho albo i dluzej

Stary 2013-09-15, 14:02   #1734
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-15 o 14:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:02   #1735
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja nie. co mowila ciekawego? a moze lepiej nie wiedziec?
Lepiej żyć w nieświadomości

Iffonka,
Stary 2013-09-15, 14:09   #1736
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

to nasze bable zaczely czworakowac w tym samym dniu
moj powoli, pomalutku zaczal tak niesmialo rano a na koniec dnia juz szalam jak zawodowy czworakowiec

narazie jest ok, al cos czuje ze za niedlugo i mnie cos zlapie. Bosz, nawet nie wyobrazacie sobie jak u nas w szkole jest zimno. w zime, przy porzadnych mrozach siedzi sie czasem w kurtkach, dzieciaki w czapkach
olejowe ogrzewanie...
a np w innej gminnej szkole w zime otwieraja okna bo nie moga wysiedzec w tym goracu, taki ukrop maja
Moje dziecko dzisiaj już nie pamięta jak się czworakuje ona jest niereformowalna. Zawsze jak sie nauczy nowej umiejetności to zapomina na drugi dzień i dpiero po kilku dniach sobie przypomni
A co do szkoły to ja miałam tak w podstawówce ale jak było tak zimno to mieliśmy wolne od zajęć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O kuwa jak bokeh pisala o figach to ja tez o tanich majtach myslalam ja pierdziu!

Kurcze, moj tez dzisiaj ladne spal, tzn do 3.30 super, potem pobudki co chwilke, ale obylo sie bez szajbensa dwugodzinnego w srodku nocy
O 8 jak zwykle drzemeczka do 10.40
I wiecie, co sobie pomyslalam??? Patrzcie, czesc naszych dzieci zachowuje sie podobnie w podobne dni, moze to kwestia pogody? Jakies przesilenie czy cos??? Tak mi przyszlo na mysl, nie, zebym kolejnej wymowki szukala
hahahah figi majty o ja niemogę

Z tą pogodą to może fakycznie coś na rzeczy hmm

Cytat:
I jeszcze
całusy urodzinowe dla e_vel i równie serdeczne spóźnione dla szajki

PRZYŁĄCZAM SIĘ !

Cytat:
aha mamy 4 zeby
Gratulejszyn !

Cytat:
a tu mój mały stacz, który się wspina gdzie tylko się da a druga fotka z dedykacją dla Cioci Illusion
Ale z niej laska !

Cytat:

U moich teściów tak jest .

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

No to super, powodzenia !

Cytat:

zaraz robie na obiad dorsza zapiekanego w piekarniku a na niego szpinak wymieszany z plesniakiem u smietana. do tego surowka z kiszonej kapusty i ryz jasminowy ...

O masakra ! Zwariowała bym mimo iż lubie psy, ale tyle sierści to tragedia.

Cytat:
Mam kolejna ciekawostke kulinarna - dzis jadlam musztarde z malinami - cos pysznego!
o mamuniuuuuuu

Czołem. Blanka własnie uskutecznia drugą drzemkę. Nocka super od 20 do 6.20 bez pobudek
No i nie wiem czy to kwestia lepszej nocy ot tak po prostu czy tego że usypiałam ją od razu u nas na łóżku. Jak myślicie?
Kurdę z jednej strony mi nie przeszkadza to że ona z nami śpi, mężowi też nie, ale jkoś bym chciała żeby ona spała u siebie, żeby miała swoje miejsce,no ale z drugiej jak ma się u nas lepiej wysypiać to czemu by i nie. Myślę że sama dojdzie do tego etapu kiedy zechce spać u siebie. hmm

A mam do Was takie pytanie czy Wasze dzieci też tak krzyczą? Od przedwczoraj Blanka tylko krzyczy. Ciągle jest AAAAAA, IIIIIII, EEEEEE, ŁAAAAAA i uśmiech od ucha przy tym. Już mi bębenki w uszach pękają. Wczoraj w sklepie tez ludzi zaczepiała i krzycZała do nich. Poza tym nie mówi żadnych łączonych głosek tylko pojedyńcze aaa gggg, czasem brrrr, wrrr, bziiii, lub mamamama od święta. Normalne to czy się martwić ???

Szaja Mam do Ciebie jeszcze pytanie.Ty chyba pracujesz z dziećmi z autyzmem cz coś pokręciłam? Powiedz mi czy to możliwe żeby u dziecka 1,5 rocznego już diagnozowali autyzm. Mojej bratanicy lekarze mówią że może mieć autyzm bo jest zamknieta w sobie, duuużo mega płacze, boi się ludzi, prawie nic nie mówi . Mi się wydaje że nie koniecznie.Podejrzewam, że to kwestia tego że bratowa strasznie dużo nerów miała w ciązy poza tym mój brat często do kilicha zagląda a Ty co o tym sądzisz???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:10   #1737
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
I jeszcze
całusy urodzinowe dla e_vel i równie serdeczne spóźnione dla szajki

silver - bądź silna, dasz radę, najważniejsze że Daria jest pod opieką medyczną i wyjdzie zdrowiutka do domu.

marsi na MasterChefa!!!!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Neti
http://home-you.com/en/kids-time/167...162291723.html
http://home-you.com/en/kids-time/167...162291730.html
http://home-you.com/en/kids-time/167...162291808.html
http://home-you.com/en/kids-time/167...162289737.html
Illusion..po cos mi to pokazała? ale niektóre to mi się z tym różem wydają bardziej dziewczęce...no ale skarbonkę to mu kupie...a widzialam też te jesienne dekoracjep illusion jak mnie tz wyrzuci...musisz mi rzucić.jakąś karimate koło swojego łóżka

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:15   #1738
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia, ja za to odgrzewanego rosołu na następny dzień nie lubię
no co Ty, pyyyyyyyyyyyyycha zupy na drugi dzien sa najlepsze

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej
chyba w końcu uda mi sie do Was wrócić od godziny 5 rano jestesmy u TŻ w Niemczech na jego "mieszkaniu" a raczej malej kawalerce do pl planuje wrócic za 2 tygodnie

Stary 2013-09-15, 14:15   #1739
hje
Zakorzenienie

Już druga drzemka
Stary 2013-09-15, 14:21   #1740
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A mam do Was takie pytanie czy Wasze dzieci też tak krzyczą? Od przedwczoraj Blanka tylko krzyczy. Ciągle jest AAAAAA, IIIIIII, EEEEEE, ŁAAAAAA i uśmiech od ucha przy tym. Już mi bębenki w uszach pękają. Wczoraj w sklepie tez ludzi zaczepiała i krzycZała do nich. Poza tym nie mówi żadnych łączonych głosek tylko pojedyńcze aaa gggg, czasem brrrr, wrrr, bziiii, lub mamamama od święta. Normalne to czy się martwić ???
Moj tez sobie tak krzyczy ostatnio
za to mamamamama doprosic sie nie koge za Chiny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości