Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 13:18   #2101
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie.

Ja uzywam gastrotuss baby. To jest taki gesty syrop. Po karmieniu daje Malej strzykawka. Jest troszke lepiej, ale zastanawiam sie czy z innym zageszczaczem nie byloby lepiej, bo jakos super to ten gastrotuss chyba nie jest. Co Wam zalecono? Jaki lek, zageszczacz?
Stary 2013-09-15, 13:45   #2102
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Ja uzywam gastrotuss baby. To jest taki gesty syrop. Po karmieniu daje Malej strzykawka. Jest troszke lepiej, ale zastanawiam sie czy z innym zageszczaczem nie byloby lepiej, bo jakos super to ten gastrotuss chyba nie jest. Co Wam zalecono? Jaki lek, zageszczacz?
My mamy Bebilon Nutriton. Tylko problem jest taki, że przy karmieniu piersią ma się go podawać przed karmieniem łyżeczką a ma on konsystencję kleiku no i małemu się to ciężko je, a nawet nie chce tego jeść. A jak już zje to nie całą zalecaną porcję.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 13:59   #2103
tweedledee
Zakorzenienie

Współczuję dziewczyny refluksu
Mój mały koszmarnie ulewa, ostatnio zaczął się jeszcze krztusić, tak łapczywie je, więc poniekąd rozumiem stres

Chciałam Wam się pochwalić, że chyba nie schudnę jednak na samym kp Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść

Neni też przesyłam baciki dla tżta pamiętam jak ja raz się stresowałam, jak tż spóźnił się wracając z koncertu 2h, a ja już miałam wizje, że leży gdzieś w rowie po wypadku, a ja sobie leżę w łóżku jak gdyby nigdy nic Tragedia
Stary 2013-09-15, 14:07   #2104
surka
Zakorzenienie

Mojej siostry mały też ma refluks, a do tego musi jeść bezglutenowo. Z tego co pamiętam też używał gastrotusa i mimo to ulewał. Teraz ma 8 miesięcy i dalej zdarza mu się haftnąć np. po soczku
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:19   #2105
jakierka
Zadomowienie

Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oliath, zdrowka dla dziewczynek i nie nakrecaj sie tak, z Lila wszystko bedzie dobrze

Margosia, Dotka, Taribari - za samotne (w sensie bez dzieci) wyjscia, fajnie, ze dzieci sie spisaly!

Neni, dla TZ i za 8tygodni

A Edzia znow wysypalo, tym razem wyglada to jak typowy tradzik (bardzo malutkie syfki) i ma tego bardzo duzo ( Moje biedactwo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-15, 14:30   #2106
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nieźle Ci się poprawiło
A zmieniłaś coś, ze tak mleczarnia ruszyła?
Właśnie nie. Tylko pierwszej nocy... się wyspałam

Mama z Małym na dworze, ja się umyłam i odciągam...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:33   #2107
tweedledee
Zakorzenienie

Ależ ja wyszłabym na spacer U nas taka pogoda pod psem, tż nie ma czasu, żeby choć na chwilę wyjśc, bo zaraz wyjeżdża, a i mały miał jakoś nos przytkany, więc w sumie chyba wolę siedzieć w domu. Ale już czuję się tu jak w więzieniu, od wyjścia ze szpitala wyszłam z domu raz, na 1 spacer
Stary 2013-09-15, 14:34   #2108
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Arabiata- super, ze synek taki rozwiniety Patrze nie tylko moj jest taki
No, twój to jeszcze potrafi pokazać babci fucka, mój niestety jeszcze nie, ale go nauczę

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Chciałam Wam się pochwalić, że chyba nie schudnę jednak na samym kp Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść
ja też ciągle głodna :/ wczoraj zjadłam paczkę biszkoptów naraz :/

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

ja zostawiam z Tż i wychodzę, chyba bym zwariowała jakbym nie wyszła, z teściową chwilę spacerował i to był dla mnie dramat bo ona cały czas do niego zaglądała czyt. nie dawała mu spać
za udane zakupy i podróż
wiem coś o tym... jak moja teściowa miała małego na rękach to miałam ochotę go jej zabrać jak najszybciej :/
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:37   #2109
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A Edzia znow wysypalo, tym razem wyglada to jak typowy tradzik (bardzo malutkie syfki) i ma tego bardzo duzo ( Moje biedactwo
Jakierko, trymam kciuki, żeby Edzikowi szybko to dziadostwo zeszło. U nas póki co cisza z wszelkimi dziadostwami, ale czytam o tych waszych problemach, skokach, etc i już się boję...

Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek
Stary 2013-09-15, 14:39   #2110
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja wyszłabym na spacer U nas taka pogoda pod psem, tż nie ma czasu, żeby choć na chwilę wyjśc, bo zaraz wyjeżdża, a i mały miał jakoś nos przytkany, więc w sumie chyba wolę siedzieć w domu. Ale już czuję się tu jak w więzieniu, od wyjścia ze szpitala wyszłam z domu raz, na 1 spacer
Ja też liczę na ładniejszą pogodę, żeby z małą wyjść. Teraz nawet nie pada, więc mogłabym z nią wyskoczyć na chwilę, ale ma katarek, więc też wolę siedzieć w domu.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:

Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek
Zmień sobie suwak, bo termin ci minął
Stary 2013-09-15, 14:42   #2111
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
ja też ciągle głodna :/ wczoraj zjadłam paczkę biszkoptów naraz :/

wiem coś o tym... jak moja teściowa miała małego na rękach to miałam ochotę go jej zabrać jak najszybciej :/
To przez nasze małe pijawki na pewno

Z moją mam spokój, odwiedziła małego raz a że Alik spał, to tylko po rączce pogłaskała Ale to jest akurat typ, któremu chyba musiałabym małego na siłę wcisnąć

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja też liczę na ładniejszą pogodę, żeby z małą wyjść. Teraz nawet nie pada, więc mogłabym z nią wyskoczyć na chwilę, ale ma katarek, więc też wolę siedzieć w domu.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Zmień sobie suwak, bo termin ci minął
U nas to samo, jeszcze tak mi mały charczał w nocy po karmieniu, że mu konkretnie wodą morską psiknęłam. Dzisiaj też, i podziubałam trochę patyczkiem do uszu, to trochę lepiej jest. Ale położna mnie tak nastraszyła chroboami u takich małych dzieci, że nawet na balkon dzisiaj go nie wystawiam. Jutro wyskoczymy.

O patrz, zapomniałam Ale zapomniałam już jak się wstawia suwaczki
Stary 2013-09-15, 14:49   #2112
surka
Zakorzenienie

Cytat:
O patrz, zapomniałam Ale zapomniałam już jak się wstawia suwaczki
Wchodzisz na stronę z suwaczkami, tworrzysz i w podpsie wstawiasz link
Stary 2013-09-15, 15:00   #2113
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Tweed a z którego piętra będziesz jutro skakac?
Jadę z moimi córkami do stajni. Strasznie długo mnie tam nie było, steskniona jestem za moja konina i psiapsiolami

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:02   #2114
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Oliath, zdrowka dla dziewczynek i nie nakrecaj sie tak, z Lila wszystko bedzie dobrze

Margosia, Dotka, Taribari - za samotne (w sensie bez dzieci) wyjscia, fajnie, ze dzieci sie spisaly!

Neni, dla TZ i za 8tygodni

Maja też wysypana okropnie a przez pierwsze 2 tyg życia miała taka czysta delikatna buziunie. A teraz całe poliki w syfach oby to szybko zlazlo

Cytat:
Tez siedzimy dzis w domu bo pada a mnie gardło boli
za 2 tyg synka

Cytat:

Ja mam totalna masakre na tym punkcie. Wbilam sobie do głowy ze nie dam tknac teściowej mojej córeczki. Na szczęście jak teściowa przychodzi to Maja zawsze śpi a ja tylko modlę sie zeby spała jak najdłużej. Kiedyś była jak mała karmiłam to podeszła i poddtyka mi ręce pod nos i mowi ze ręce zdezynfekowala. No kurde łaski nie robi, ale co niby w tym momencie dziecko ma przerwać jeść bo ona chce ja ponosić

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:13   #2115
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wchodzisz na stronę z suwaczkami, tworrzysz i w podpsie wstawiasz link
Już mi się nawet nie chce
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tweed a z którego piętra będziesz jutro skakac?
Jadę z moimi córkami do stajni. Strasznie długo mnie tam nie było, steskniona jestem za moja konina i psiapsiolami
jak mi Alek da pospać to nie będę musiała z żadnego
A mieszkamy na IIIp.
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tez siedzimy dzis w domu bo pada a mnie gardło boli
za 2 tyg synka

Ja mam totalna masakre na tym punkcie. Wbilam sobie do głowy ze nie dam tknac teściowej mojej córeczki. Na szczęście jak teściowa przychodzi to Maja zawsze śpi a ja tylko modlę sie zeby spała jak najdłużej. Kiedyś była jak mała karmiłam to podeszła i poddtyka mi ręce pod nos i mowi ze ręce zdezynfekowala. No kurde łaski nie robi, ale co niby w tym momencie dziecko ma przerwać jeść bo ona chce ja ponosić
Dziękujemy

Co do teściówki - wcale się nie dziwię, chyba bym cholery dostała, gdyby ktokolwiek chciał małego nosić. Bo my wcale nie nosimy, mały tego nie potrzebuje, jak jest zmęczony usypia sam, jak nie to marudzi, ale wtedy też najczęściej jest jeszcze głodny i tu pojawia się cyc - nie noszenie. Do odbicia też nie noszę, ttlko kładę go na klacie w pionie. Dziękuję bogu, że nasz maluch nie domaga się takiej aktywności, bo chyba ręce by mi odpadły

Mój bączek chyba się budzi

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Maja też wysypana okropnie a przez pierwsze 2 tyg życia miała taka czysta delikatna buziunie. A teraz całe poliki w syfach oby to szybko zlazlo
A skąd to cholerstwo się bierze
Stary 2013-09-15, 15:18   #2116
misiaczka555
Wtajemniczenie

Padlam
Mówię do męża zeby zrobił Mai tylko 60 ml mleczka bo wcześniej zjadla wiecej i pewnie uleje jej sie. A mąż do mnie " ok ale ty ja karm bo nie chce być w pobliżu gdy głodomorra zorientuje sie ze nie ma 90 ml"
Ale w sumie ma racje. Jak Maja nie ma mleka po brzegi to giniesz

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-15, 15:18   #2117
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Jakierko, trymam kciuki, żeby Edzikowi szybko to dziadostwo zeszło. U nas póki co cisza z wszelkimi dziadostwami, ale czytam o tych waszych problemach, skokach, etc i już się boję...

Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie: Mój żarłoczny syneke:
brawo za długo wyczekiwanego Alika za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Oliath- jejku straszne to, ale Lilo jest zdrowa tylko lekko przeziebiona. Bedzie dobrze. :

Madi-

Dobranoc
dzieki za buziaka, odwdzięczam się
Ciekawy ten koncert na dwa pierdy....

Cytat:
Nieźle Ci się poprawiło
A zmieniłaś coś, ze tak mleczarnia ruszyła?

To tylko ja wczoraj nie balowałam?

e:
nie rycz ja też nie balowałam

Cytat:
He
U mnie nocka do bani, bo poszłam spać o 3ciej, a od 4tej już walczyliśmy z bączkami. Chyba leczo z cebulą nie pasi Małemu
A czemu poszłam spać o 3ciej? A bo mój mąż wspaniały dopiero wrócił do domu, ale też nie o to chodzi-miał wyłączony telefon od 22 i przez prawie 5 godzin nie wiedziałam co się z nim dzieje
Przypominam, że wyszedł z domu rano

W głowie miałam oczywiście najgorsze scenariusze, już nawet się zastanawiałam c

Idę nadrabiać.
ja nie wiem...faceci czasem zachowują się jak ze smyczy spuszczeni...a może Twój miał skok:P:P:P

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo
Malo zagladam, bo dzieci chore
Lala gardziolko, kaszel i katar, Lila katar z goraczka
Na razie wykorzystujemy sposoby, o ktorych wiem, ze moga pomoc - Marimer, wit. C, paracetamol, masc majerankowa, smarowanie pulmexem (od 6 miesiaca, ale ryzyk-fizyk, lepsze to niz zapalenie pluc albo uszka), kropienie poscieli Olbas Oil, wietrzenie pokoju czesto, nawilzanie powietrza garnkiem ze sloną wodą. Bosz, przytloczylo mnie to. Takie jednak uroki posiadania dzieci w wieku szkolno-przedszkolnym, ktore przynosza do domu wszystkie mozliwe wirusy i bakterie
Nie nadrobilam, moze pozniej dam rade.
Biedulka taka grzeczna jest, ze szok. Tylko patrzy tymi oczkami zalzawionymi i sie usmiecha do mnie. Lezy sama w lozeczku, nawet nie wiem czasem, kiedy zasypia. Za to nad ranem wzielam ja do mojego lozka, utulilam i cycalysmy sie trzy godziny. Sloneczko malenkie [COLOR="Silver"]
biedne malenstwa dużo zdrówka!
PS. A kuracja i nam się przyda na zaś...oby nie za syzbko....

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam trochę do nadrobienia, ale przyszłam tylko napisać, ze byliśmy wczoraj na weselu
Peter został sam z Dziadkami- podobno był spokojny i nie dał do wiwatu
Jaka jest prawda nigdy się nie dowiem ha ha ha... I jest zaprawiony w boju jadł na obiadek marchewkę Krzywdy Mu raczej nie zrobili bo Dzieć zadowolony śmieje się od rana
brawo dla Pitera, jak to jadł marchewe???

a my na wsi, dotleniamy się
Mama zawiedziona, ze małego nie może za często nosić bo ja nie chcę też go przyzwyczajać więc go tuli na leżaka, nie moze sie nim nacieszyc nie dziwię się my do tej pory się kładziemy i się na niego gapimy

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:21   #2118
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Myśle ze chodzi o hormony...
U nas jednego dnia czysta buzia a następnego ranka dziecka nie poznałam. Tego samego dnia mieliśmy umówioną wizytę u pediatry i powiedział ze nie ma sie co martwić i natluszczac to. Zdziwiłam sie, natluszczac tradzik? Myślałam ze sie wysusza

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-15, 15:21   #2119
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie.
Nie pomogę, ale mogę przytulić i pogłaskać

Cytat:
Współczuję dziewczyny refluksu
Mój mały koszmarnie ulewa, ostatnio zaczął się jeszcze krztusić, tak łapczywie je, więc poniekąd rozumiem stres

Neni też przesyłam baciki dla tżta pamiętam jak ja raz się stresowałam, jak tż spóźnił się wracając z koncertu 2h, a ja już miałam wizje, że leży gdzieś w rowie po wypadku, a ja sobie leżę w łóżku jak gdyby nigdy nic Tragedia
No właśnie Mojej koleżanki mąż wracając z imprezy potknął się, wywalił, rozwalił głowę i stracił przytomność A to wszystko na klatce schodowej już jak wracał do domu. Ktoś go znalazł i ją zawołał

A co do tycia to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś od ruszania brodą przytył
A co do produktów to niestety to co można jest niezbyt dietetyczne.

Cytat:

Tweed wszystko jest do przejścia
A jeśli mowa o Panu Skoku to nie chce nas tak do końca opuścić Dałam dziś Małemu czopka i liczę, że choć trochę pośpi
Cytat:

Z moją mam spokój, odwiedziła małego raz a że Alik spał, to tylko po rączce pogłaskała Ale to jest akurat typ, któremu chyba musiałabym małego na siłę wcisnąć
Też myślałam, że moja teściówka jest fajna dopóki Mały się nie urodził, a teraz mnie drażni już w drzwiach

Pochodziłam 1,5 h w deszczu, zmokłam, pooddychałam głęboko i mi lepiej
TŻ dostał znów wykład na wypadek gdyby wczorajszego nie pamiętał
Stwierdził, że mi coś kupi Co za koleś
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:26   #2120
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
zastanawialam sie co u ciebie. Dobrze ze ok. Wrzucisz prosze jeszcze raz link do skokow?bo tam tak fajnie opisane bylo
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/3/

Tydzień 5: Świat zmieniających się zmysłów
Tydzień 8: Świat wzorów
Tydzień 12: Świat gładkich przejść
Tydzień 19: Świat wydarzeń
Tydzień 26: Świat relacji
Tydzień 37: Świat kategorii
Tydzień 46: Świat sekwencji
Tydzień 55: Świat programów

Portl się zwie rodzice to my,ale tam jest tylko opisany skok w 8tyg i 37tyg i ogólnie o skokach jest.

Ja obecnie jestem po 3odcinku nowego sezonu True blood, nadal jestem zdania że 1 sezon był najlepszy Ale oglądam bo jestem uzależniona od seriali Teraz czekam na premiery Grimm, Downton abbey, Family guy, Vampire diares, The originals, Once upon a time i Once upon a time in wonderland
Stary 2013-09-15, 15:28   #2121
misiaczka555
Wtajemniczenie

Boszzzzzzzz kolejna kawę żłopie, nie powinno mnie dziwić ze mam zawroty głowy i mroczki przed oczami jak tyle tego pije. Ale co poradzę jak lubię... Chyba ze zacznę magnez lykac.

Idę poprasowac stertę ubrań

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-15, 15:36   #2122
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
J
Jeśli karmi się piersią to najczęściej przez hormony matki.
Albo przytuli się dziecko do swojej koszulki wypranej w zwykłym dorosłym proszku/popsikanej perfumami. Albo do ciała wysmarowanego balsamem.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja nie wiem...faceci czasem zachowują się jak ze smyczy spuszczeni...a może Twój miał skok:P:P:P
Ta-skoczył na wódkę i cofnął się w rozwoju
Cytat:
Myśle ze chodzi o hormony...
U nas jednego dnia czysta buzia a następnego ranka dziecka nie poznałam. Tego samego dnia mieliśmy umówioną wizytę u pediatry i powiedział ze nie ma sie co martwić i natluszczac to. Zdziwiłam sie, natluszczac tradzik? Myślałam ze sie wysusza
Co pediatra to opinia-jedni każą natłuszczać a inni wysuszać

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Boszzzzzzzz kolejna kawę żłopie, nie powinno mnie dziwić ze mam zawroty głowy i mroczki przed oczami jak tyle tego pije. Ale co poradzę jak lubię... Chyba ze zacznę magnez lykac.

Idę poprasowac stertę ubrań
A Ty nie karmisz piersią?

Tweed a jak Roan się sprawuje?
Stary 2013-09-15, 15:39   #2123
jakierka
Zadomowienie

Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Tweed, za 2tygodnie!
Powiem Tobie, ze przez pierwsze 2tygodnie Edziu byl dosc spokojny, potem dopiero zrobil sie nieco rozkapryszony, ale wydaje mi sie, ze taka juz kolej rozwoju niektorych dzieci
Zycze Tobie oczywiscie aby Alik pozostal tak samo grzeczniutki i aby nie terroryzowal matki

Choc ja nie narzeka, Edziu moze i jest kaprysny nieraz, ale zadko kiedy nie daje sie szybko uspokoic

Stary 2013-09-15, 15:48   #2124
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Padlam
Mówię do męża zeby zrobił Mai tylko 60 ml mleczka bo wcześniej zjadla wiecej i pewnie uleje jej sie. A mąż do mnie " ok ale ty ja karm bo nie chce być w pobliżu gdy głodomorra zorientuje sie ze nie ma 90 ml"
Stary 2013-09-15, 15:51   #2125
Neni1984
Zakorzenienie

Misiaczka
Stary 2013-09-15, 15:54   #2126
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mały zasnął po dłuższym czasie aktywności i nieco marudzenia. Oczywiście teraz jak mógłby się obudzić na karmienie przed wyjściem do Kościoła, to śpi... Ach te dzieci

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem, nie śpię.. Rany jaki pokręcony dzień.. Mały też pokręcony, bo pół dnia uśpić się go nie dało.. i jeszcze ja mu namotałam..pojechałam do galerii znowu i do Tesco na ciuchy popatrzeć.. Wróciłam po 22..Mały zapłakany, bo 2 godz nie jadł..a dla niego to katastrofa Nic nie kupiłam Nakarmiłam go, wykąpaliśmy przed 22, uśpić się nie dał.. Pojechałam do mamy coś do ubrania pożyczyć.. o 22:30 Wróciłam o 23.. trzeba było uśpić Olka Mąż zły, bo Mały mu doskwierał.. ale naprawdę ten nasz dzieć oka od południa nie chciał zmrużyć...Teraz na szczęście śpi, mąż śpi..Ja się umyłam, muszę pomalować paznokcie.. Nie podoba mi się moje ubranie na jutro.. Nie będę się czuła tak ładnie jak tydzień temu na chrzcinach chrześnicy.. Normalnie dooopa
Na pewno wyglądasz ślicznie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za chrzest
Już pewnie po, więc już nie kciuki a

Cytat:
Ej jestem w szoku. Wiecie co mój syn przed chwilą zrobił? Wypluł smoczek po czym SAM GO SOBIE WŁOŻYŁ do buzi Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka , wydaje takie odgłosy, jakby już chciał gaworzyć. Za pół roku będzie na rowerze jeździł
No, to się pochwaliłam swoim rozwiniętym dzieckiem
Spryciarz

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzieki, dziewuszki

Ja na dodatek cala noc schizowalam, bo sama zachorowalam na polio wlasnie w wieku 3 miesiecy, tyle co Lilo bedzie miala za 5 dni Lilo jeszcze nie miala tej szczepionki, ale i tak spanikowalam ja nie wiem, jak moja Mama to przezyla wtedy - dwadziescia lat, pierwsze ukochane dziecko, takie malenkie i na krawedzi smierci wlasciwie
Z Lilo na pewno będzie wszystko dobrze, bo tylko maleńkie przeziębienie
A twoje posty uświadamiają mi, że ja tak naprawdę niewiele wiem o chorobach dziecięcych, jak bardzo są groźne i jak się objawiają

Cytat:
My wychodzimy codziennie 2x od dnia powrotu ze szpitala. Niezależnie od pogody. Tylko wydłużaliśmy stopniowo czas. Podziwiam, że wytrzymujesz w domu... Chociaż z drugiej strony jak Kamil się urodził, to było ciepło...

Cytat:
Padlam
Dobre
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:00   #2127
madi82
Zakorzenienie

Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....

No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała....

No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka....
Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!!

PS. A co do ksiązki...cholercia nie wiedziałam, ze to aż taki erotyk

Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać
No to już więcej się nie chwalę:P[COLOR="Silver"]

]Karolajn gdzie jestes???

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-09-15 o 16:04
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:21   #2128
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....

No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała....

No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka....
Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!!

Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać

Ale TŻ się postarał

Zmykam oglądać 1000 odcinek M jak Miłość
Stary 2013-09-15, 16:22   #2129
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Super prezenty
Stary 2013-09-15, 16:26   #2130
Oliath
Zakorzenienie

Hej

Doniesienia z frontu: Lilo poki co bez goraczki katarek nie doskwiera jakos szczegolnie. Poszlam na calosc i wywiesilam pranie w jej pokoju, w ramach nawilzania powietrza co sie bede z jedna mokra pieluchą miotac, jak moge z piętnastoma plus ciuszki, reczniki i kocyk

Fajny patent z czosnkiem i maselkiem, choc ja bym sie troszke bala czosnku raz ratowalam czteroletnia wtedy Lalę w nocy z bolącego ucha i babcinym sposobem wpuscilam w bolace uszko sok wycisniety z czosnku. Doslownie kilka kropelek. Ludzie, dziecko wpadlo w taki ryk i wrzask, ze prawie na pogotowie dzwonilam, cala sie trzeslam ze jej krzywde zrobilam jakas!.... polozylam ja tym uszkiem do dolu zeby wyplynelo i po chwili sie wyciszyla. Ucho PRZESTALO BOLEC tej samej nocy, ale co sie strachu najadlam, to moje

Mysle, ze skorzystam z pomyslu ze smarowaniem, ale zamierzam maselko zastapic wazelina zwykla

Tez sie pochwale zakupami

Wszystko od 3 do 5 PLN, oprocz kompletu spodenki+plaszczyk+czapka za 19,90 i wozka-spacerówki za 91 oryginalny oczywiscie, lata 80' zrobie mu maly tuning i od wiosny bedziem sie lansowac wspacerówce .
Kurteczki-owieczki są dwie, na 6-12 m-cy i 12-18 m-cy po piątaku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1109.jpg (62,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3086a.jpg (43,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3145a.jpg (67,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5297a.jpg (75,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3527335660.jpg (70,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3527295013.jpg (12,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3530927796.jpg (79,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (79,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3517176813.jpg (89,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3517176813_1.jpg (84,8 KB, 15 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości