|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ja uzywam gastrotuss baby. To jest taki gesty syrop. Po karmieniu daje Malej strzykawka. Jest troszke lepiej, ale zastanawiam sie czy z innym zageszczaczem nie byloby lepiej, bo jakos super to ten gastrotuss chyba nie jest. Co Wam zalecono? Jaki lek, zageszczacz?
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
My mamy Bebilon Nutriton. Tylko problem jest taki, że przy karmieniu piersią ma się go podawać przed karmieniem łyżeczką a ma on konsystencję kleiku no i małemu się to ciężko je, a nawet nie chce tego jeść. A jak już zje to nie całą zalecaną porcję.
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję dziewczyny refluksu
![]() Mój mały koszmarnie ulewa, ostatnio zaczął się jeszcze krztusić, tak łapczywie je, więc poniekąd rozumiem stres ![]() Chciałam Wam się pochwalić, że chyba nie schudnę jednak na samym kp Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść ![]() Neni też przesyłam baciki dla tżta pamiętam jak ja raz się stresowałam, jak tż spóźnił się wracając z koncertu 2h, a ja już miałam wizje, że leży gdzieś w rowie po wypadku, a ja sobie leżę w łóżku jak gdyby nigdy nic
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej siostry mały też ma refluks, a do tego musi jeść bezglutenowo. Z tego co pamiętam też używał gastrotusa i mimo to ulewał. Teraz ma 8 miesięcy i dalej zdarza mu się haftnąć np. po soczku
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oliath, zdrowka dla dziewczynek i nie nakrecaj sie tak, z Lila wszystko bedzie dobrze
Margosia, Dotka, Taribari - za samotne (w sensie bez dzieci) wyjscia, fajnie, ze dzieci sie spisaly!Neni, dla TZ i za 8tygodniA Edzia znow wysypalo, tym razem wyglada to jak typowy tradzik (bardzo malutkie syfki) i ma tego bardzo duzo ( Moje biedactwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja wyszłabym na spacer
U nas taka pogoda pod psem, tż nie ma czasu, żeby choć na chwilę wyjśc, bo zaraz wyjeżdża, a i mały miał jakoś nos przytkany, więc w sumie chyba wolę siedzieć w domu. Ale już czuję się tu jak w więzieniu, od wyjścia ze szpitala wyszłam z domu raz, na 1 spacer
|
#2108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem coś o tym... jak moja teściowa miała małego na rękach to miałam ochotę go jej zabrać jak najszybciej :/ |
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Zmień sobie suwak, bo termin ci minął |
||
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moją mam spokój, odwiedziła małego raz a że Alik spał, to tylko po rączce pogłaskała Ale to jest akurat typ, któremu chyba musiałabym małego na siłę wcisnąć ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
O patrz, zapomniałam Ale zapomniałam już jak się wstawia suwaczki
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzisz na stronę z suwaczkami, tworrzysz i w podpsie wstawiasz link
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Tweed a z którego piętra będziesz jutro skakac?
Jadę z moimi córkami do stajni. Strasznie długo mnie tam nie było, steskniona jestem za moja konina i psiapsiolami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 2 tyg synkaCytat:
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już mi się nawet nie chce
![]() Cytat:
![]() A mieszkamy na IIIp. Cytat:
![]() Co do teściówki - wcale się nie dziwię, chyba bym cholery dostała, gdyby ktokolwiek chciał małego nosić. Bo my wcale nie nosimy, mały tego nie potrzebuje, jak jest zmęczony usypia sam, jak nie to marudzi, ale wtedy też najczęściej jest jeszcze głodny i tu pojawia się cyc - nie noszenie. Do odbicia też nie noszę, ttlko kładę go na klacie w pionie. Dziękuję bogu, że nasz maluch nie domaga się takiej aktywności, bo chyba ręce by mi odpadły ![]() Mój bączek chyba się budzi ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
Padlam
Mówię do męża zeby zrobił Mai tylko 60 ml mleczka bo wcześniej zjadla wiecej i pewnie uleje jej sie. A mąż do mnie " ok ale ty ja karm bo nie chce być w pobliżu gdy głodomorra zorientuje sie ze nie ma 90 ml" Ale w sumie ma racje. Jak Maja nie ma mleka po brzegi to giniesz
|
|
#2117 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawy ten koncert na dwa pierdy.... Cytat:
ja też nie balowałam ![]() Cytat:
Cytat:
PS. A kuracja i nam się przyda na zaś...oby nie za syzbko.... Cytat:
a my na wsi, dotleniamy się ![]() Mama zawiedziona, ze małego nie może za często nosić bo ja nie chcę też go przyzwyczajać więc go tuli na leżaka, nie moze sie nim nacieszyc nie dziwię się my do tej pory się kładziemy i się na niego gapimy
|
||||||
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Myśle ze chodzi o hormony...
U nas jednego dnia czysta buzia a następnego ranka dziecka nie poznałam. Tego samego dnia mieliśmy umówioną wizytę u pediatry i powiedział ze nie ma sie co martwić i natluszczac to. Zdziwiłam sie, natluszczac tradzik? Myślałam ze sie wysusza
|
|
#2119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pogłaskać Cytat:
Mojej koleżanki mąż wracając z imprezy potknął się, wywalił, rozwalił głowę i stracił przytomność A to wszystko na klatce schodowej już jak wracał do domu. Ktoś go znalazł i ją zawołał![]() A co do tycia to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś od ruszania brodą przytył A co do produktów to niestety to co można jest niezbyt dietetyczne. Cytat:
![]() Tweed wszystko jest do przejścia A jeśli mowa o Panu Skoku to nie chce nas tak do końca opuścić Dałam dziś Małemu czopka i liczę, że choć trochę pośpi![]() Cytat:
![]() Pochodziłam 1,5 h w deszczu, zmokłam, pooddychałam głęboko i mi lepiej ![]() TŻ dostał znów wykład na wypadek gdyby wczorajszego nie pamiętał ![]() Stwierdził, że mi coś kupi Co za koleś |
||||
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tydzień 5: Świat zmieniających się zmysłów Tydzień 8: Świat wzorów Tydzień 12: Świat gładkich przejść Tydzień 19: Świat wydarzeń Tydzień 26: Świat relacji Tydzień 37: Świat kategorii Tydzień 46: Świat sekwencji Tydzień 55: Świat programów Portl się zwie rodzice to my,ale tam jest tylko opisany skok w 8tyg i 37tyg i ogólnie o skokach jest. Ja obecnie jestem po 3odcinku nowego sezonu True blood, nadal jestem zdania że 1 sezon był najlepszy Ale oglądam bo jestem uzależniona od seriali Teraz czekam na premiery Grimm, Downton abbey, Family guy, Vampire diares, The originals, Once upon a time i Once upon a time in wonderland
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszzzzzzzz kolejna kawę żłopie, nie powinno mnie dziwić ze mam zawroty głowy i mroczki przed oczami jak tyle tego pije. Ale co poradzę jak lubię... Chyba ze zacznę magnez lykac.
Idę poprasowac stertę ubrań
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli karmi się piersią to najczęściej przez hormony matki.
Albo przytuli się dziecko do swojej koszulki wypranej w zwykłym dorosłym proszku/popsikanej perfumami. Albo do ciała wysmarowanego balsamem. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Tweed a jak Roan się sprawuje? |
|||
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Tweed,
za 2tygodnie!Powiem Tobie, ze przez pierwsze 2tygodnie Edziu byl dosc spokojny, potem dopiero zrobil sie nieco rozkapryszony, ale wydaje mi sie, ze taka juz kolej rozwoju niektorych dzieci ![]() Zycze Tobie oczywiscie aby Alik pozostal tak samo grzeczniutki i aby nie terroryzowal matki ![]() Choc ja nie narzeka, Edziu moze i jest kaprysny nieraz, ale zadko kiedy nie daje sie szybko uspokoic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka
|
|
|
|
#2126 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mały zasnął po dłuższym czasie aktywności i nieco marudzenia. Oczywiście teraz jak mógłby się obudzić na karmienie przed wyjściem do Kościoła, to śpi... Ach te dzieci ![]() Cytat:
Już pewnie po, więc już nie kciuki a ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A twoje posty uświadamiają mi, że ja tak naprawdę niewiele wiem o chorobach dziecięcych, jak bardzo są groźne i jak się objawiają ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....
No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała.... No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka.... Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!! PS. A co do ksiązki...cholercia nie wiedziałam, ze to aż taki erotyk ![]() Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać ![]() No to już więcej się nie chwalę:P[COLOR="Silver"] ]Karolajn gdzie jestes??? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-09-15 o 16:04 |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam oglądać 1000 odcinek M jak Miłość |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Doniesienia z frontu: Lilo poki co bez goraczki co sie bede z jedna mokra pieluchą miotac, jak moge z piętnastoma plus ciuszki, reczniki i kocyk ![]() Fajny patent z czosnkiem i maselkiem, choc ja bym sie troszke bala czosnku raz ratowalam czteroletnia wtedy Lalę w nocy z bolącego ucha i babcinym sposobem wpuscilam w bolace uszko sok wycisniety z czosnku. Doslownie kilka kropelek. Ludzie, dziecko wpadlo w taki ryk i wrzask, ze prawie na pogotowie dzwonilam, cala sie trzeslam ze jej krzywde zrobilam jakas!.... polozylam ja tym uszkiem do dolu zeby wyplynelo i po chwili sie wyciszyla. Ucho PRZESTALO BOLEC tej samej nocy, ale co sie strachu najadlam, to moje ![]() Mysle, ze skorzystam z pomyslu ze smarowaniem, ale zamierzam maselko zastapic wazelina zwykla Tez sie pochwale zakupami Wszystko od 3 do 5 PLN, oprocz kompletu spodenki+plaszczyk+czapka za 19,90 i wozka-spacerówki za 91 .Kurteczki-owieczki są dwie, na 6-12 m-cy i 12-18 m-cy po piątaku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż
Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść
pamiętam jak ja raz się stresowałam, jak tż spóźnił się wracając z koncertu 2h, a ja już miałam wizje, że leży gdzieś w rowie po wypadku, a ja sobie leżę w łóżku jak gdyby nigdy nic
za samotne (w sensie bez dzieci) wyjscia, fajnie, ze dzieci sie spisaly!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za udane zakupy i podróż

i pogłaskać
A to wszystko na klatce schodowej już jak wracał do domu. Ktoś go znalazł i ją zawołał