|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
sprawdziłam w opcjach i mam wszystko OK można do mnie wysyłać PW.. a może jakoś się to da na 1 str wrzucić jako plik do pobrania? tylko komu to wysłać?
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
A jak nie to na maila! Ja się piszę! ![]() Lecę czytać co od rana napisałyście
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
lubieolowki dzięki za pomoc
Macie kobity linka i mam nadzieję że coś tam znajdziecie dla siebie http://przeklej.net/file_details/133184.html aa no i tak informacyjnie materiały pochodzą ze szkoły rodzenia "Akademia z Brzuszkiem" znajdującej się w Bydgoszczy przy Szpitalu MSWiA
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa TŻ właśnie przywiózł mi ze sklepu gumy mamby
![]() W ogóle TŻ pojechał zawieźć swoją mamę do ciotki i teściowa powiedziała mu w samochodzie że jego siostrze się serio w Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-15 o 14:56 |
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
No, to nadrobiłam!
U nas Kubuś dzisiaj robi całodzienną imprezę z brakedancem Lecę robić obiad!iskra - super te materiały! Bardzo porządna szkoła, musisz być zadowolona. Dziękuję, że się podzieliłaś Anoula - ale macie wyprawkę! Słyszałam, że te nosidełka są bardzo fajne ![]() babku - zdjęcie do kroniki Jakbym naszą Miśkę do snu tak chciała utulić to by mnie potraktowała swoimi kocimi pazurami jak grabiami ;pnewtrend - cieszę się, że u Ciebie tak spoko koniec końców wyszło! Ale Ci lekarze to jakiś skandal! Jak można tak traktować kobietę w ciąży dla której najważniejsza jest jej dzidzia?! Pracując w szpitalu chyba powinni zdawać sobie z tego sprawę... Dobrze, że chociaż ordynator to porządny lekarz i człowiek ![]() De - przykro jak rodzina się nie interesuje w tak ważnym momencie... Ale kiedyś pewnie będą tego żałować, a Ty teraz powinnaś się skupić na swojej małej rodzince ![]() Lineczka - gdybyśmy nie dostawali wózka w spadku to na pewno bym brała ten!! Chyba marzenie każdej przyszłej mamy ;p Lilith - ile ciuszków!! Dzidzia, Paula, Angie - trzymam kciuki! Oj mocno mocno trzymamy kciuki!!
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
NEWTREND całe szczęście, że wszystko ok! domi chora sytuacja, chyba nigdy nie zrozumiem takich kobiet dzidzia, paulina cały czas trzymam za Was kciuki!! TŻ z synkiem poszli na rower, to ja mam chwilę na nadrabianie ![]() Troszkę dzięki rozwojowi sytuacji na wątku, trochę dzięki znajomym, którzy z niedowierzaniem pytali czy już mam wszystko gotowe dla małego, zaczęłam pranie W przyszłym tygodniu poprasuję i w razie W już nie będzie kłopotu. Swoją drogą co chwilę się przekonuję, że co ciąża to inaczej... poprzednio miałam zdecydowanie więcej sił niż teraz :/ Choć przydałoby się odwrotnie, ehhh Idę po czekoladkę, może choć tak poprawię sobie humor
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Iskra bardzo dziękuję za skany, mi osobiście bardzo pomogą.
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę tak samo
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
korzystajcie ile wlezie
zwłaszcza druga część.. aha nie napisałam czegoś ![]() pierwsze 4 spotkania to były zajęcia z przełożoną położnych i było tam sporo teorii jako takiej, która wiadomo jak wychodzi w praniu ![]() spotkania 5-8 to były zajęcia mega praktyczne z położną środowiskową i doradcą laktacyjnym w jednym. Super kobieta mimo że bardzo młoda widać było że bardzo lubi to co robi... Osobiście uważam że druga część pewnie przyda się bardziej ![]() co do ćwiczeń dna miednicy.. podpytać ginków swoich.. ja niestety z racji rozwarcia ujścia wewnętrznego szyjki macicy nie bardzo mogłam poćwiczyć.. radzę podpytać żeby nie zrobić sobie i Maluchowi krzywdy
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już pobieram
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
to widzę że nie tylko ja z rozwarciem, tylko ja z zewnętrznym...
|
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno wiele z nas z tego skorzystaOooooo też bym zjadła!! Maoam najlepiej
Edytowane przez mamusiaczek Czas edycji: 2013-09-15 o 15:12 |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
dziekuje, jak tylko bede miala chwilke popatrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 dni w tyg. po 3h niestety też i kosztowało :/ jakoś nie znalazłam bezpłatnej szkoły rodzenia.. ale.. bardzo chcieliśmy pójśc przekonać się jak jest w takiej szkole i w sumie nie żałuję.. odstresowałam się jako że ja pracownik szkolny i miałam 2 m-ce wakacji.. do tego stres związany z tym rozwarciem.. idealnie zajęło mój nadmiar czasu i myśli
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Który wózek Wam się bardziej podoba? Ja już zgłupiałam
Pierwszy to Tako Captiva Mohican, drugi Riko Alpina FX. Pierwszy wyszedłby około 100 zł drożej. Nie wiem też na jaki kolor zdecydować się. Chciałabym coś w miarę uniwersalnego. Tż planuje kiedyś jeszcze jedno dziecko, a nóż trafiłby się chłopczyk. Wczoraj oglądałam Tako na żywo, w podobnym kolorze co w załączniku, ale w realu miał inny odcień, bardziej wpadał w koral. Z Riko podoba mi się też fiolet z szarością, mama twierdzi że jakiś smutny jest
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko mojemu Mężowi też nie podobał sie fiolet :P a ja też chciałam uniwersalny wózek w razie... drugiego dzieciątka
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już po sytuacji z mezem widać, ze jest glupia, ale to w sumie jej zycie! Cytat:
Ja bym brala pierwszy albo drugi Pomarancz dla chłopaka tez jest spoko Chyba, ze na zywo sa to takie zywe kolory, to wtedy może fiolet?? Ale poki co dla dziewczynki 1 lub 2 Kiedys będziecie się martwic jak trafi się syn hehe...
|
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Iskra przydatne
miki dla mnie fiolet, też kolor uniwersalny przecież |
|
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wlasnie kupilam wiesiolek 30 szt z nadzieja ze na wiecej niz 10 dni nie bedzie potrzeba. Jade wlasnie do mamy bo jakies ciuszki znowu na mnie czekaja A co jest za dwa dni? To Twoje urodziny bo juz sie pogubilam :p Ewidentnie mi sie cos w srodku zmienilo bo chodze jak pokraka a kazdy jej ruch mnie boli tam na dole :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Ty sie bierz za prasowanie I pranie biegusiem bo kolorowo to widze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fiolet na zdjęciu b. ładnie wygląda i jest uniwersalny ![]() Choć z tym wózkiem to jest tak, że ja mam niebieskiego x-landera i po cichu liczyłam że zmienię na nowszy "dziewczęcy" model Z drugiej strony odpadł nam kolejny wydatek i może i lepiej
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzisz jak mama dba o to żebyś była aktywna do końca ciąży miłego oglądania ciuszków |
|
|
|
|
#3446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwalę się kawałkiem swojego kocyka dla małego
|
|
|
|
|
#3448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja mieszkałam w wielkopolsce i bana to co innego
to taka hmm, ciuchciaCytat:
cos długo nic nie piszesz...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
newtrend
iskra - dziękuję ogromne za materiały! Na pewno się przydadzą Także ostatecznie odpuściliśmy... Dziękuję raz jeszcze Miki - stelaż bardziej podoba mi się Tako, ale spacerówka zdecydowanie z Riko Lilith - nie żartuj, że sama tworzysz to cudo! Chyba tylko ja na wątku mam dwie lewe łapki ![]() Kciuki za szpitalne mamy i ich pociechy! ![]() Jakiś du.pia.sty dzień mam dziś ![]() Od rana łaziłam rozżalona, bo w niedzielę zawsze jemy z mężem wspólne śniadanko, a ten co niedzielę wstaje o 10 albo później. Rozumiem, że lubi pospać, ale mógłby pomyśleć, że skoro ja wstaję o 7, to potem siedzę głodna No ale jako iż tak się dzień rozpoczął, to cały dzień już mam jakiś smutny i chodzę przygnębiona. Hormołns? ![]() Po śniadaniu przyszłam z książką i laptopem do sypialni (tu mi się najwygodniej siedzi z tym parchatym dyskiem), ale oczy mi leciały, więc się położyłam na godzinkę... I tak dzień leci. Niedawno zjedliśmy obiad i znów zacumowałam na łóżku. Muszę w tym tygodniu powyciągać wszystkie ciuszki Niny, pospisywać i zobaczyć, czy czegoś mi jeszcze brakuje (na pewno skarpetek i na pewno jakiegoś pajaca 56 na wyjście ze szpitala Myślę, kiedy robić pranie... Zapowiadają deszcze, a liczyłam, że mi ciuszki na balkonie poschną ![]()
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

[COLOR="Silver"]
A jak nie to na maila! Ja się piszę! 

na pewno wiele z nas z tego skorzysta
KCIUKI DLA ANI 
Chyba tylko ja na wątku mam dwie lewe łapki