Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 14:06   #3421
iskra75
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja bym prosiła na maila, ale nie masz opcji PW[COLOR="Silver"]
sprawdziłam w opcjach i mam wszystko OK można do mnie wysyłać PW.. a może jakoś się to da na 1 str wrzucić jako plik do pobrania? tylko komu to wysłać?
Stary 2013-09-15, 14:07   #3422
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może mi któras podpowie.. chciałam załączyć te moje zeskanowane materiały ze szkoły rodzenia, spakowałam w RAR , plik ma ok 54 MB ale za Chiny nie chce mi się dodać przez Wizaż.. podpowiedzcie jak inaczej.. ? chyba że na maila Wam powysyłam jak któraś zainteresowana?
http://przeklej.net/ - tu można wrzucać swoje pliki A jak nie to na maila! Ja się piszę!

Lecę czytać co od rana napisałyście

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:19   #3423
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
posortowałam ciuszki ale ilością jestem załamana
oł maj gad
Stary 2013-09-15, 14:22   #3424
iskra75
Raczkowanie

lubieolowki dzięki za pomoc

Macie kobity linka i mam nadzieję że coś tam znajdziecie dla siebie

http://przeklej.net/file_details/133184.html

aa no i tak informacyjnie materiały pochodzą ze szkoły rodzenia "Akademia z Brzuszkiem" znajdującej się w Bydgoszczy przy Szpitalu MSWiA
Stary 2013-09-15, 14:52   #3425
domii29
Zakorzenienie

Aaaaaa TŻ właśnie przywiózł mi ze sklepu gumy mamby Pochłaniam je w ekspresowym tempie
W ogóle TŻ pojechał zawieźć swoją mamę do ciotki i teściowa powiedziała mu w samochodzie że jego siostrze się serio w przewraca jeśli chodzi o chęć urodzenia dziecka i że teściowa jest na nią wściekła bo szwagierka sobie nic przetłumaczyć nie da i że teściowej też powiedziała że uspokoi się tylko wtedy kiedy będzie mieć swoje dziecko...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-15 o 14:56
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:56   #3426
lubieolowki
Raczkowanie

No, to nadrobiłam! U nas Kubuś dzisiaj robi całodzienną imprezę z brakedancem Lecę robić obiad!

iskra
- super te materiały! Bardzo porządna szkoła, musisz być zadowolona. Dziękuję, że się podzieliłaś Mała skarbnica wiedzy!

Anoula - ale macie wyprawkę! Słyszałam, że te nosidełka są bardzo fajne

babku - zdjęcie do kroniki Jakbym naszą Miśkę do snu tak chciała utulić to by mnie potraktowała swoimi kocimi pazurami jak grabiami ;p

newtrend - cieszę się, że u Ciebie tak spoko koniec końców wyszło! Ale Ci lekarze to jakiś skandal! Jak można tak traktować kobietę w ciąży dla której najważniejsza jest jej dzidzia?! Pracując w szpitalu chyba powinni zdawać sobie z tego sprawę... Dobrze, że chociaż ordynator to porządny lekarz i człowiek

De - przykro jak rodzina się nie interesuje w tak ważnym momencie... Ale kiedyś pewnie będą tego żałować, a Ty teraz powinnaś się skupić na swojej małej rodzince

Lineczka - gdybyśmy nie dostawali wózka w spadku to na pewno bym brała ten!! Chyba marzenie każdej przyszłej mamy ;p

Lilith - ile ciuszków!!

Dzidzia, Paula, Angie - trzymam kciuki! Oj mocno mocno trzymamy kciuki!!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-09-15, 14:57   #3427
mamusiaczek
Rozeznanie

Cześć!

NEWTREND całe szczęście, że wszystko ok!

domi chora sytuacja, chyba nigdy nie zrozumiem takich kobiet

dzidzia, paulina cały czas trzymam za Was kciuki!!

TŻ z synkiem poszli na rower, to ja mam chwilę na nadrabianie

Troszkę dzięki rozwojowi sytuacji na wątku, trochę dzięki znajomym, którzy z niedowierzaniem pytali czy już mam wszystko gotowe dla małego, zaczęłam pranie W przyszłym tygodniu poprasuję i w razie W już nie będzie kłopotu. Swoją drogą co chwilę się przekonuję, że co ciąża to inaczej... poprzednio miałam zdecydowanie więcej sił niż teraz :/
Choć przydałoby się odwrotnie, ehhh

Idę po czekoladkę, może choć tak poprawię sobie humor
Stary 2013-09-15, 14:57   #3428
Kabriela
Zadomowienie

Iskra bardzo dziękuję za skany, mi osobiście bardzo pomogą.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 14:58   #3429
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
No, to nadrobiłam! U nas Kubuś dzisiaj robi całodzienną imprezę z brakedancem Lecę robić obiad!

iskra
- super te materiały! Bardzo porządna szkoła, musisz być zadowolona. Dziękuję, że się podzieliłaś Mała skarbnica wiedzy!

Anoula - ale macie wyprawkę! Słyszałam, że te nosidełka są bardzo fajne

babku - zdjęcie do kroniki Jakbym naszą Miśkę do snu tak chciała utulić to by mnie potraktowała swoimi kocimi pazurami jak grabiami ;p

newtrend - cieszę się, że u Ciebie tak spoko koniec końców wyszło! Ale Ci lekarze to jakiś skandal! Jak można tak traktować kobietę w ciąży dla której najważniejsza jest jej dzidzia?! Pracując w szpitalu chyba powinni zdawać sobie z tego sprawę... Dobrze, że chociaż ordynator to porządny lekarz i człowiek

De - przykro jak rodzina się nie interesuje w tak ważnym momencie... Ale kiedyś pewnie będą tego żałować, a Ty teraz powinnaś się skupić na swojej małej rodzince

Lineczka - gdybyśmy nie dostawali wózka w spadku to na pewno bym brała ten!! Chyba marzenie każdej przyszłej mamy ;p

Lilith - ile ciuszków!!

Dzidzia, Paula, Angie - trzymam kciuki! Oj mocno mocno trzymamy kciuki!!
powiem Tobie że fajne zajęcia tylko jak dla mnie dramatem było siedzenie po 3 godz mimo że tylko 2x w tygodniu ale dramat :/ ale klimat i prowadzący super.. wszystko na wysokim poziomie
Stary 2013-09-15, 14:59   #3430
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

aa no i tak informacyjnie materiały pochodzą ze szkoły rodzenia "Akademia z Brzuszkiem" znajdującej się w Bydgoszczy przy Szpitalu MSWiA
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
oł maj gad
myślę tak samo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:03   #3431
iskra75
Raczkowanie

korzystajcie ile wlezie zwłaszcza druga część.. aha nie napisałam czegoś

pierwsze 4 spotkania to były zajęcia z przełożoną położnych i było tam sporo teorii jako takiej, która wiadomo jak wychodzi w praniu

spotkania 5-8 to były zajęcia mega praktyczne z położną środowiskową i doradcą laktacyjnym w jednym. Super kobieta mimo że bardzo młoda widać było że bardzo lubi to co robi... Osobiście uważam że druga część pewnie przyda się bardziej

co do ćwiczeń dna miednicy.. podpytać ginków swoich.. ja niestety z racji rozwarcia ujścia wewnętrznego szyjki macicy nie bardzo mogłam poćwiczyć.. radzę podpytać żeby nie zrobić sobie i Maluchowi krzywdy
Stary 2013-09-15, 15:06   #3432
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Już pobieram

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:11   #3433
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
powiem Tobie że fajne zajęcia tylko jak dla mnie dramatem było siedzenie po 3 godz mimo że tylko 2x w tygodniu ale dramat :/ ale klimat i prowadzący super.. wszystko na wysokim poziomie
Ło. No to faktycznie sporo. My mamy raz w tygodniu po 2 godziny i czasami już nawet tych dwóch nie jestem w stanie wysiedzieć (całe szczęście, że mamy w połowie przerwę!). Ale w ogóle dużo macie tych zajęć. Ile wam dokładnie wypada?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-09-15, 15:11   #3434
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

co do ćwiczeń dna miednicy.. podpytać ginków swoich.. ja niestety z racji rozwarcia ujścia wewnętrznego szyjki macicy nie bardzo mogłam poćwiczyć.. radzę podpytać żeby nie zrobić sobie i Maluchowi krzywdy
to widzę że nie tylko ja z rozwarciem, tylko ja z zewnętrznym...

Daniel
Stary 2013-09-15, 15:11   #3435
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

napracowałaś się na pewno wiele z nas z tego skorzysta

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaaaaa TŻ właśnie przywiózł mi ze sklepu gumy mamby
Oooooo też bym zjadła!! Maoam najlepiej

Edytowane przez mamusiaczek
Czas edycji: 2013-09-15 o 15:12
mamusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:12   #3436
peppermint patty
Rozeznanie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:

Podlacze sie tez z checia dziekuje, jak tylko bede miala chwilke popatrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:14   #3437
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ło. No to faktycznie sporo. My mamy raz w tygodniu po 2 godziny i czasami już nawet tych dwóch nie jestem w stanie wysiedzieć (całe szczęście, że mamy w połowie przerwę!). Ale w ogóle dużo macie tych zajęć. Ile wam dokładnie wypada?
w sumie 24h 2 dni w tyg. po 3h
niestety też i kosztowało :/ jakoś nie znalazłam bezpłatnej szkoły rodzenia.. ale.. bardzo chcieliśmy pójśc przekonać się jak jest w takiej szkole i w sumie nie żałuję.. odstresowałam się jako że ja pracownik szkolny i miałam 2 m-ce wakacji.. do tego stres związany z tym rozwarciem.. idealnie zajęło mój nadmiar czasu i myśli
Stary 2013-09-15, 15:15   #3438
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Który wózek Wam się bardziej podoba? Ja już zgłupiałam

Pierwszy to Tako Captiva Mohican, drugi Riko Alpina FX. Pierwszy wyszedłby około 100 zł drożej.

Nie wiem też na jaki kolor zdecydować się. Chciałabym coś w miarę uniwersalnego. Tż planuje kiedyś jeszcze jedno dziecko, a nóż trafiłby się chłopczyk.

Wczoraj oglądałam Tako na żywo, w podobnym kolorze co w załączniku, ale w realu miał inny odcień, bardziej wpadał w koral. Z Riko podoba mi się też fiolet z szarością, mama twierdzi że jakiś smutny jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg multi.jpg (129,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (46,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (45,4 KB, 28 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:17   #3439
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Pierwszy to Tako Captiva Mohican, drugi Riko Alpina FX. Pierwszy wyszedłby około 100 zł drożej.

Nie wiem też na jaki kolor zdecydować się. Chciałabym coś w miarę uniwersalnego. Tż planuje kiedyś jeszcze jedno dziecko, a nóż trafiłby się chłopczyk.

Wczoraj oglądałam Tako na żywo, w podobnym kolorze co w załączniku, ale w realu miał inny odcień, bardziej wpadał w koral. Z Riko podoba mi się też fiolet z szarością, mama twierdzi że jakiś smutny jest
mi się podoba lila, bo mam faze na fiolet

Daniel
Stary 2013-09-15, 15:19   #3440
iskra75
Raczkowanie

Cytat:

w łapie miałam tylko Riko.. i o mały włos nie kupiłam tylko mojemu Mężowi też nie podobał sie fiolet :P a ja też chciałam uniwersalny wózek w razie... drugiego dzieciątka
Stary 2013-09-15, 15:28   #3441
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko jest się tak po prostu tym wszystkim nie przejmować, dobrze że mam męża i rodziców którzy mnie wspierają. Skoro tak bardzo nienawidzi "bachorów" i kobiet ciężarnych to niech tu nie przyjeżdża i na mnie nie patrzy, wolałabym żeby mojego Jaśka kiedyś też szerokim łukiem omijała - ciotki wariatki mu zdecydowanie nie potrzeba...

Co do męża szwagierki, nie wypowiadam się. Zapytałam raz męża dlaczego ona z nim jest skoro on ją tak traktuje i usłyszałam "bo widocznie jest głupia i lubi cierpieć" no niestety ale inaczej ująć się tego nie da... Już dawno bym go zostawiła a ona jeszcze drugie dziecko z nim chce mieć
Wiem, ze ciężko, ale z drugiej strony musisz się niestety przyzwyczaić do jej głupiego zachowania i to lekcewazyc. No chyba, ze zmadrzeje i zacznie się normalnie zachowywać
To już po sytuacji z mezem widać, ze jest glupia, ale to w sumie jej zycie!

Cytat:

Mnie wszystkie 3 Ja bym brala pierwszy albo drugi Pomarancz dla chłopaka tez jest spoko Chyba, ze na zywo sa to takie zywe kolory, to wtedy może fiolet?? Ale poki co dla dziewczynki 1 lub 2 Kiedys będziecie się martwic jak trafi się syn hehe...
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:30   #3442
89Beatka
Wtajemniczenie

Iskra przydatne

miki dla mnie fiolet, też kolor uniwersalny przecież
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:43   #3443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam dwupaki

Mam dziś zły dzień od rana rycze, w sumie o nic już nawet mąż sie na mnie zdenerwował. Wczoraj bez powodu zwymiotowałam, nawet do łazienki nie doleciałam i musiałam sprzątać w pokoju

Newtrend
o widzisz jak dobrze że wszystko jest w porządku, słychaj co powiedział ordynator i będzie dobrze, skoro z mała jest ok

Angiee, Dzidzia

Lineczka ale masz już sprzętów

Kabriela
to dobrze że masz już wózek i że tak cie cieszy, ja też tak będę

Paulina Izabela fajnie że wszystko ok, i jeszcze możesz na chwilę ze szpitala wyjść

Treleeeeeeeeee zaczynaj działać bo 2 dni ci zostałyyyyyyyyyyyyyyy
Kurde ! Tak masz ze wymiotujesz z nerwow?

Wlasnie kupilam wiesiolek 30 szt z nadzieja ze na wiecej niz 10 dni nie bedzie potrzeba.
Jade wlasnie do mamy bo jakies ciuszki znowu na mnie czekaja będę miala co robic

A co jest za dwa dni? To Twoje urodziny bo juz sie pogubilam :p

Ewidentnie mi sie cos w srodku zmienilo bo chodze jak pokraka a kazdy jej ruch mnie boli tam na dole :/

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
posortowałam ciuszki ale ilością jestem załamana
Ty sie bierz za prasowanie I pranie biegusiem bo kolorowo to widze

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mąż wczoraj zapakował do wózka lalkę co na ślub dostaliśmy hihi

Dostaliscie na slub lalke?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:43   #3444
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

Zdecydowanie nr 2 !!
Fiolet na zdjęciu b. ładnie wygląda i jest uniwersalny
Choć z tym wózkiem to jest tak, że ja mam niebieskiego x-landera i po cichu liczyłam że zmienię na nowszy "dziewczęcy" model
Z drugiej strony odpadł nam kolejny wydatek i może i lepiej
Stary 2013-09-15, 15:47   #3445
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kurde ! Tak masz ze wymiotujesz z nerwow?

A co jest za dwa dni? To Twoje urodziny bo juz sie pogubilam :p

.
często włąśnie wymiotuje z nerwów,ale akurat wczoraj poprostu leżałam w łóżku, poczułam że będę wymiotować i od razu ze mnie poszło

17 mam urodziny

widzisz jak mama dba o to żebyś była aktywna do końca ciąży miłego oglądania ciuszków
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 15:48   #3446
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Ewidentnie mi sie cos w srodku zmienilo bo chodze jak pokraka a kazdy jej ruch mnie boli tam na dole :/
Jeszcze trochę i minie A przynajmniej wiesz, że organizm się przygotowuje do godziny "0"
Stary 2013-09-15, 16:02   #3447
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ty sie bierz za prasowanie I pranie biegusiem bo kolorowo to widze
właśnie posłusznie wrzuciłam pierwszą turę do prania

pochwalę się kawałkiem swojego kocyka dla małego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0189.jpg (100,4 KB, 43 załadowań)

Daniel
Stary 2013-09-15, 16:17   #3448
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loolkaful Pokaż wiadomość
W Poznaniu to tramwaj jest
a ja mieszkałam w wielkopolsce i bana to co innego to taka hmm, ciuchcia http://www.poznan.pl/mim/slownik/wor...word&word=bana
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Melduje ze nasz czas we dwoje coraz krotszy. Zaczęłam krwawić śluzem. Wody już zupełnie nie odchodzą. Brzuch praktycznie płaski.

Dzidzia cos długo nic nie piszesz...
Cytat:
Cześć mamusie
Dziękuję za chęci w sprawie tłumaczenia .
W sumie to my nic nie tracimy próbując sprzedać ten motor ponieważ u nas to nie będzie wyglądać tak jak Dzidzia pisała, gościu chce wpłacić kasę na konto mojego Damiana i jak już pieniądze wpłyną to dopiero wtedy przyśle kuriera po motor. Ostatnio TŻ tak samo sprzedał przyczepkę szwagra

Dziękuję że pytasz
Kolacja się udała, troszkę się odprężyłam, zapomniałam o wszystkim i nawet próbowałam namówić TŻta na wspólny poród, wypytał mnie dokładnie co i jak, ja mu na spokojnie wytłumaczyłam jakby to miało wyglądać i widziałam błysk w oku - jest nadzieja

Co do złego humoru... Wygadałam się szwagierce i TŻtowi i zdecydowanie mi lepiej...
Zostałam wczoraj w domu sama bo wszyscy poszli na kopanki, nagle ktoś wszedł do domu, zeszłam sprawdzić kto i moim oczom ukazała się szwagierka (ta która poroniła). Nie odezwała się do mnie ani słowem, zmierzyła mnie takim wzrokiem jakbym ja była wszystkiemu winna... Wróciłam na górę, nawet nie próbowałam z nią rozmawiać. Później unikała mnie jak ognia i wszyscy zwracali jej uwagę że nie może się tak zachowywać...
Później przyszła do mnie ta druga szwagierka i powiedziała mi że Baśka powinna wybrać się do psychiatry bo przez to wszystko dzieje się jej coś z głową. Powiedziała że rozmawiała z nią i tamta oznajmiła że NIENAWIDZI wszystkich kobiet ciężarnych i "bachorów" (jak to ujęła) i że będzie kochać tylko swoje dziecko...

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mam dobre nowiny - nie mam małowodzia, jutro idę do domu.
Wczoraj na wieczornej wizycie nastraszyli mnie że płakałam cały wieczór i pół nocy. Przyszyło dwóch lekarzy i zaczęli gadać że mam mało wód i za małe dziecko żeby je ratować. Ja im że to się przecież jakoś leczy a oni ze nie ma szans. No i poszli ja w ryk, położna mnie pół godziny uspokoić nie mogła. Dopiero jak się jej wygadałam jak mnie potraktowali że każdy gada coś innego i w ogóle same chamy tu są. Powiedziała że mam się na zapas nie martwic bo rano będzie ordynator to mnie jeszcze raz zbada. Przyszedł dziś rano i pytam się go żeby mi pokazał badania jakie mi robili i gdzie pisze że mam małowodzie. A on na to że przecież mi jeszcze nic nie badali / wcześniej od piątku go nie było dopiero dziś rano przyszedł/ i ze zaraz mam przyjść do niego na badanie. W końcu miły konkretny odpowiadający na pytania lekarz. Robił mi długo usg, przepływy, łożysko, wody płodowe pomierzył i małą. Oznajmił mi że wszystko jest super nie ma powodu do niepokoju, fakt malutka jest mniejsza ale mieści się w normie.
Wszystko mu opowiedziałam jak mnie nastraszyli i w ogóle że chamy nie odpowiadają na pytania tylko się mądrzą że by mi dziecka nie ratowali jakby co bo za małe. A on na to że jakbym miała małowodzie to od razu bym do kliniki była przewieziona gdzie by małą ratowali i ze nie mieli prawa mi takich rzeczy mówić.

Powiedział że mam zapomnieć o tym co gadali i mam jemu uwierzyć i nie schizowac bo się wykończę do końca ciąży.
chociaż jedne dobre wieści
Cytat:
właśnie posłusznie wrzuciłam pierwszą turę do prania

pochwalę się kawałkiem swojego kocyka dla małego
ale piekny

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:17   #3449
aaby
Zakorzenienie

newtrend Super, że wychodzicie! A tych lekarzy to tylko !
iskra - dziękuję ogromne za materiały! Na pewno się przydadzą Swoją drogą jak myślałam o szkole rodzenia, to też chciałam do tej iść, ale z dojazdami wyszłoby nas koło 700zł Także ostatecznie odpuściliśmy...
Dziękuję raz jeszcze
Miki - stelaż bardziej podoba mi się Tako, ale spacerówka zdecydowanie z Riko A jak z funkcjonalnością? Waga? Wymiary? Może to pozwoli Wam wybrać?
Lilith - nie żartuj, że sama tworzysz to cudo! Chyba tylko ja na wątku mam dwie lewe łapki

Kciuki za szpitalne mamy i ich pociechy!

Jakiś du.pia.sty dzień mam dziś
Od rana łaziłam rozżalona, bo w niedzielę zawsze jemy z mężem wspólne śniadanko, a ten co niedzielę wstaje o 10 albo później. Rozumiem, że lubi pospać, ale mógłby pomyśleć, że skoro ja wstaję o 7, to potem siedzę głodna Zdążyłam przed śniadaniem pozmywać, jak wstał, to nie ukrywałam żalu... Przeprosił, powiedziałam, że już się przyzwyczaiłam i że za tydzień jem sama...
No ale jako iż tak się dzień rozpoczął, to cały dzień już mam jakiś smutny i chodzę przygnębiona. Hormołns?
Po śniadaniu przyszłam z książką i laptopem do sypialni (tu mi się najwygodniej siedzi z tym parchatym dyskiem), ale oczy mi leciały, więc się położyłam na godzinkę... I tak dzień leci.
Niedawno zjedliśmy obiad i znów zacumowałam na łóżku.

Muszę w tym tygodniu powyciągać wszystkie ciuszki Niny, pospisywać i zobaczyć, czy czegoś mi jeszcze brakuje (na pewno skarpetek i na pewno jakiegoś pajaca 56 na wyjście ze szpitala ).

Myślę, kiedy robić pranie... Zapowiadają deszcze, a liczyłam, że mi ciuszki na balkonie poschną

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:32   #3450
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
a ja mieszkałam w wielkopolsce i bana to co innego to taka hmm, ciuchcia http://www.poznan.pl/mim/slownik/wor...word&word=bana
Jak na moje bana to właśnie pociąg, a tramwaj to bimba

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości