|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
znalazłąm fajną okazję na wózek, może którąś będzie zainteresowana
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-st...535097124.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka i Domii normalnie brak słów na wasze szwagierki
A my nawet nie powiedzieliśmy nikomu, że w szpitalu leżę...nie chcemy rodzinek denerwować...poczekamy na rozwój wypadków. Jak się dowiem czegoś więcej to wtedy poinformujemy. I tak są w Polsce, nic nie mogą zrobić a bedą się zamartwiać ![]() Praktycznie ze znajomych też nikt narazie nie wie. Chcemy uniknąć pytań i tak meża każdy zaczepia jak się czuje i mu głupio. Potem by wypisywali na fejsie miliony wiadomości... |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
aprpos dobrych rad to tata wczoraj do mnie ze po co ja pasy zapinam, przeciez nie musze.. ja wiem, ze wg prawa nie musze, ale to moj wybor ze je zapinam, ukladam pas tak, zeby nie sciskal brzucha i uwazam, ze zrobi to Malej w razie wypadku mniejsza krzywde niz jakbym wyleciala przez przednia szybe.
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Najwazniejsze ze wszystko w porzadku z malutka LINECZKO - jak Twoja szwagierka tak sie stawia do wlasnego dziecka .to nieciekawie . Ja mam znajomego ktory opowiadal ze jego karmila cycem ciocia - wlasnie szwagierka mamy, bo mama miala swoja restauracje , robila kariere nie miala czasu na pieluchy I karmienie , a ciocia 3 mies wczesniej urodzila jego kuzyna .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super jest, znajoma ma ten Tako Captiva w kolorze brązowo - beżowym i świetnie wygląda na żywo Cytat:
|
||
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kuchni mam to samo... Cytat:
|
|
#3399 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Niezły tu ruch jak na niedzielę!
Jak tak Was czytam to mi się to wszystko w głowie nie mieści... i poprostu nie będę komentować... bo się we mnie tylko krew zagotuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
A nie podsypuje on jej czegos ze ona tak zadnej ciazy nie moze donosic ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się za czytanie książki od szwagierki, niestety w takich warunkach idzie mi to jak krew z nosa...
TŻ zachowuje się jak małe dziecko i gra w jakąś grę, słyszę ciągle strzelanie, przyciszył ale jak dla mnie wciąż jest za głośno Siostrzeniec TŻta gra w czołgi na komputerze oczywiście też przyciszyć tego nie zamierza... Do tego jak coś mówi to krzyczy (zastanawiam się czy ma jakieś problemy z uszami )Teściowa siedzi na dole z ciotką i rozmawiają tak głośno że nawet jak wyszłam do drugiego pokoju z dala od TŻta i jego siostrzeńca to nie mogłam się skupić na czytaniu |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Za jedyne 55zł możesz spełnić swoje marzenie
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś pamiętam jak było, na rynku ławki, zielono, pełno gołębi i innych ptaków, park zadbany, stawy, lasy wszystko piękne. Teraz to utonęło gdzieś, pełno CH, marketów, sklepów i innych rzeczy. Idę zjeść szproty i spadam bo ładna pogoda; D
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam narazie. Zaraz będzie lunch a potem małż przyjedzie i wybywamy na miasto
![]() Do później |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg niej nic nie jest potrzebne , fotelik I wozek uzywany bo po co nowy? Po co mi thermometer jak mozesz lokciem? Po co wanienka ? Juz nie mowiac o USG bo za kazdym razem mam wypomniane - ona miala dwa a ja szesc ??? A kosmetyki to przed nia wczoraj schowalam Najlepiej zebym dziecko maslem smarowala I maka podsypywala )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
New... jak dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze, nie jestem w stanie skomentować zachowania tych dekli lekarzy zwłaszcza, że gdybym miała skomentować to to szły by same inwektywy....
Wózek wymiata, a propo wózka to uwaga, uwaga mam swój wymarzony wózek dla Agaci...jest granatowo- biała torpeda z Taco- Balila Slim 3 w 1....jestem przeszczęśliwa, cały czas go dotykam, zapinam a to gondolkę, to spacerówkę, fotelik...zwariowałam już... |
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przedzwigaj sie tam przy tym zapinaniu
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie znów jest tak, że czemu nie kupiłam najdrozszego kremu, czemu mamy wóz używany, czemu tańsze pampersy, czemu tańszy materac i łóżeczko... dziecko powinno mieć najdroższe.. bo tak szwagierki miały, tylko nikt nie patrzy na to że one mają 1 włąsnościowe mieszkanie a druga dom na pół z T. z czego ona nic nie płaci i ma dwie wypłąty na 3 osoby. i każdy z ich strony mówi ze mamy wszystko najtańsze to po co w ogóle dzieckoo... :/ no ale już mam to gdzieś. Kiedyś jeszcze przez to płakałam. teraz mam to w nosie. MOJA SPRAWA. i wg moich szwagierek wszystko jest potrzebne. i w sumie wszystko najdrozsze :/
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dwupaki
Mam dziś zły dzień od rana rycze, w sumie o nic już nawet mąż sie na mnie zdenerwował. Wczoraj bez powodu zwymiotowałam, nawet do łazienki nie doleciałam i musiałam sprzątać w pokoju Newtrend o widzisz jak dobrze że wszystko jest w porządku, słychaj co powiedział ordynator i będzie dobrze, skoro z mała jest ok Angiee, Dzidzia Lineczka ale masz już sprzętów Kabriela to dobrze że masz już wózek i że tak cie cieszy, ja też tak będę ![]() Paulina Izabela fajnie że wszystko ok, i jeszcze możesz na chwilę ze szpitala wyjść Treleeeeeeeeee zaczynaj działać bo 2 dni ci zostałyyyyyyyyyyyyyyy |
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może mi któras podpowie.. chciałam załączyć te moje zeskanowane materiały ze szkoły rodzenia, spakowałam w RAR , plik ma ok 54 MB ale za Chiny nie chce mi się dodać przez Wizaż.. podpowiedzcie jak inaczej.. ? chyba że na maila Wam powysyłam jak któraś zainteresowana?
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
posortowałam ciuszki ale ilością jestem załamana
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- chętnie porządkować bym ci pomogła ja tam lubie prasować i skałdać |
|
|
|
|
#3417 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam takie same nosidełko to niebieskie z lulubaby Jeszcze go nie rozpracowałam, lalki zadnej nie mam żeby sobie ponosić w tym nosidełku ![]() Cytat:
Dobrze, ze przyszedł ordynator, bo bys się zaplakala na smierc. A tamtych lekarzy to powystrzelać.Cytat:
Cytat:
Ze ona jeszcze z nim jest???
|
|||||||
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
NEWTREND co za lekarze, dobrze ze jednak wszystko jest ok, domi chora sytuacja, Lilith890502 matko jaka ilosc ubranek ![]() dzidzia trzymam kciuki
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście sporo tego masz
Ale jakie śliczności Cytat:
Co do męża szwagierki, nie wypowiadam się. Zapytałam raz męża dlaczego ona z nim jest skoro on ją tak traktuje i usłyszałam "bo widocznie jest głupia i lubi cierpieć" no niestety ale inaczej ująć się tego nie da... Już dawno bym go zostawiła a ona jeszcze drugie dziecko z nim chce mieć
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Dzwonili do nas kilka dni temu, że jest film i zdjęcia ze ślubu i wesela, ale plener jeszcze nie jest gotowy. W przyszłym tygodniu odbieramy całość

ona chyba nie widziala ile jadlam wczesniej

tyle, że moje szwagierki są spoooro starsze <mój Mąż sie przytrafił po 10 latach Teściom

A obudziłam się, gdy mój ubawiony mąż robił mi poranną sesję zdjęciową.

)