|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Dziewczyny, a propo torby do szpitala - dostałam kiedyś od znajomej listę rzeczy. Możecie zerknąć swoimi fachowymi oczętami i napisać, czy coś byście dodały/odjęły? Bo ja w tym temacie jestem zielona
![]() - koszula do porodu - koszule do karmienia (2 szt.) - biustonosz do karmienia (2 szt.) - szlafrok - kapcie - klapki pod prysznic - wkładki laktacyjne - majtki siateczkowe (ile? mam 4 pary )- podkłady higieniczne (te takie duże, 60x60 lub 60x90, ja mam 60x90) - Tantum Rosa - podkłady poporodowe - ciepłe skarpety bezuciskowe (podobno przydają się podczas porodu - żel do higieny intymnej - przybory toaletowe (typu żel pod prysznic, szampon, krem itp. - w zależności, co która używa) - ręczniki - woda termalna - chusteczki higieniczne - nakładki na sedes - ręczniki papierowe (przydają się? bo chwilowo nie mam wyobrażenia po co )- woda mineralna (najlepiej z dziubkiem) - nawilżająca pomadka do ust - telefon, ładowarka - dokumenty - rzeczy dla malucha (o ile szpital wymaga) ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- I tak myślę, że w domu zostawiłabym przygotowane w razie W rzeczy typu laktator, nakładki na piersi, maść na brodawki itp., żeby w razie czego mąż nie szukał, tylko wziął przygotowane już i przywiózł...
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Bimby nie znam, ale bana to pociąg, zawsze się tak u mnie mówiło
![]() aaby, spoko, nie tylko Ty masz taki dzien... |
|
|
|
#3453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam. Padam. Idę zmywać i robić obiad wpadne w miedzyczasie. DZIDZIA ODEZWIJ SIĘ!!
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
niunia_20 widzę Cię, co u Ciebie ?
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
u nas bana to tramwaj :P a pociag to sznelcug :P
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
woda termalna - normalnie używasz? dla mnie zbędna jest ręczniki papierowe - ja nie miałam i dałam radę podobno do osuszania krocza są używane w wcmajtek Ci wystarczy - o ile można je przeprać, jak się zabrudzą też miałam klapki i kapcie, teraz biorę tylko klapki - japonki - nogi bardzo puchną i nie mieściły mi się w kapcie i tak w klapkach musiałam chodzić ![]() ja jeszcze biorę: chusteczki do higieny intymnej - w wc, zamiast podmycia asept - płyn dezynfekcyjny - do pryskania nacięcia krocza krem na brodawki - weź od razu, bo może być potrzebny zanim TŻ dojedzie płyn miceralny do twarzy - w celu odświeżenia bez wstawania ja te rzeczy w razie w pakuję od razu w drugą torbę, typu wszystkie koszule do karmienia, jakieś ubranko dla dziecka (szpital nie wymaga, ale po 1 szt wezmę), pieluchy tetrowe do wycierania buzi, pampersy, zapas pokładów poporodowych itp. rzeczy - to mi mąż przywiezie na pierwszych odwiedzinach Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-09-15 o 17:22 |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do prania, moje już w domu schnie, bo ostatnio przez tą deszczową i szarą pogodę zwykłe pieluchy tetrowe mi schły 3 dni... |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam!
Teściowa mnie obdarowała 5 słoików ogórków, 5 dżemów, 6 kompotów, 10kg ziemniaków, 3kg buraków, 4 kg marchewki. Było tego więcej, ale połowę kazałam jej zostawić, bo nie przejemy Poza tym: ja też ogóry kisiłam i kompoty i dżemy czyniłam skróciła mi spodnie, uszyła zasłony i dwa obrusy A to wszystko dlatego, że pierwszego wieczora doprowadziła mnie do płaczu, bo powiedziała, ze za wiele po ciąży już nigdy nie schudnę
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję, że Dzidzia przywita się z Małym nied,lugo, bo coś nie odpisuje...
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Coś mnie w piczce kłuje
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, że o tym napisałaś - sama wpakuję do swojej torby ![]() A to do psikania to tylko dezynfekuje? W sumie chyba wygodna opcja jak jest w sprayu. Ktoś pisał, że dobre jest zwykłe szare mydło, bo dodatkowo osusza ranę. Cytat:
Żałuję, że ja na szydełku nie umiem działać Ja wystawiłam pranie ostatnio na zewnątrz, bo łudziłam się, że wiatr bardziej zadziała, ale wilgoć w powietrzu przesądziła sprawę i i tak suszyło się w domu.
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko bliżej 40tego tyg.Cieszę się, ze u Was w porządku. Jak spacerek? Cytat:
ja rozumiem ból, cierpienie i nawet, że takie chore myśli mogą się pojawić, jak tak boli, ale żeby tak na głos o tym Cytat:
cieszę się z rozwoju sytuacji obiecująco to brzmi Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba bardziej na wiosnę, no i może wtedy już bezpieczniej dla kręgosłupa malucha. ale nie wiem za wiele na ten tematWidzę, ze nie wszystko zacytowane ![]() Dzidzia??? Angie a u Was jak? U nas wojna z anginą, Anię rozłożyło, babka na pogotowiu móiwiła, że takiej paskudnej, to już dawno nie widziała, kiepsko jest, bo gorączka praktycznie w ogóle się nie zbija |
||||||
|
|
|
#3467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Moje pranie też ostatnimi czasy schnie w domu bo jak wystawiam na balkon to 3 dni schnie i nie raz nawet jak po 3 dniach sprawdzam to jeszcze w niektórych miejscach jest wilgotne ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
żeby przeszło jak najszybciej, biedna Ania
|
|||
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Angie, Dzidzia- jak tam?? trzymam kciuki nadal!
Newtrend- dobrze, że to tylko idiotyzmy lekarzy!! Pulina jak Ci dają takie frykasy, to mała wnet urośnie ![]() Anulka- biedna Ania Mam nadzieję, że dostała jakieś dobre leki i angina szybko minie.
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle co myślicie o tych chustach do noszenia maluszków? Są lepsze niż takie zwykłe nosidełka? Któraś mamusia używa?
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
jest do 12 kg, przedstawia się wielkość zależnie od wagiZdrówka dla Ani Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-09-15 o 18:01 |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chust, moja koleżanka bardzo taką chustę polecała, mówiła że naprawdę wygodna i dla niej i dla maluszka ale jakoś nie zagłębiałam się w temat... Moja teściowa wymyśliła że pożyczy od kogoś jakieś stare łóżeczko i nie będę nosiła dziecka w żadnej chuście tylko będę miała łóżeczko w pokoju obok kuchni i jak będę na dole to dziecko będzie w tym łóżeczku właśnie ![]() Trochę zamotałam ale chyba wiadomo o co mi chodzi |
|
|
|
|
#3473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby szybko przeszło! Cytat:
Dzidzia napisała : Jestem zmęczona i nie daje siły nadrobić. Pół dnia spie. nadal plamie, mam duszności i zawroty głowy ale póki co dwupak. "
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Domi, Nasturcja dzięki za życzenia zdrówka dla Ani Zapomniałam pisać- kocyk piękny ![]() Aaby, Mya Anoula, Ryba To się tam Dzidzia namęczysz Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-15 o 18:07 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Dzidzię i maluszka.
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że masz warunki żeby coś takiego zorganizować ![]() Cytat:
Jeju... biedna dzidzia... Ale dobrze, że chociaż odpoczywa i śpi. Ciekawe ile jeszcze w tym dwupaku pobędą
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem, też mnie to zastanawia, ale jeżeli nie robią teraz CC to znaczy że lepiej tak dla nich obu
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Wymęczy się ta nasza Dzidzia, dobrze że może spać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka żeby mała szybko wyzdrowiała
Oby dzidzia z maluchem wyszli z tego obronna ręką angie się nie ozywała? Nic mi się nie chce.Jutro mąż obiecał mi malowanie pokoju, jak coś się stanie i nie wymaluje to nie ręczę za siebie. Wogóle dziwnie się czuje, nie wiem czy to nie po tych lekach. Nawet nie umiem określić co jest nie tak. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

)
)

Chyba tylko ja na wątku mam dwie lewe łapki 

A obudziłam się, gdy mój ubawiony mąż robił mi poranną sesję zdjęciową.

żeby przeszło jak najszybciej, biedna Ania