|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
się należą że umie słuchać, mojemu jak się pokaże to i tak nie zrozumie ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
te masełko z czosnkiem robię tak: łyżeczka masełka rozpuszczamy, dodajemy ząbek czosnku i "przesmażamy", to wszystko robię w kąpieli wodnej bo na ogniu można by spalić i w metalowym kubeczku, ciepłym smaruję |
|||||||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath super zakupy, choć ja ogólnie boję się zamawiać używane ubranka, bo za kazym razem przychodzą mi jakieś lumpy zciurchane
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę kupić jakieś używane bluzy bo mamy tylko jedną, a robi się coraz chłodniej
mamy tylko lżejsze rzeczy jak nie znajdę nic w lumpkach to all lub tablica ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- aaa to jeszcze ja się pochwalę dzięki temu, że mam dziś faceta w domu to upiekłam ciasto i nawet fajne mi wyszło może szału nie ma bo zwykłe z jagodami, ale i tak się cieszę, będzie co podjadać
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej,
Widzialam Madi, ze mnie wywolywalas Jestem, czytam was w miare na biezaco. Jakos nie mam weny na wbicie sie w rozmowe, tz ma wolny weekend wiec spedzamy rodzinnie. Na dodatek dzis rano zmarł niespodziewanie moj wujek i mam strasznie podly nastrój. . Zdrowka dla wszystkich maluchów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialo być prasowanie a skończyło sie na drzemce z mężem i córeczka
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2138 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę dotleniania. Fajnie, że babcia taka "posłuszna", ja moją mamę też wybitnie uczulałam na noszenie i ponoć małego na ręcę nie brała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od samego ruszania to może i nie, ale z wkładką już tak ![]() Też się zorientowałam, że ja praktycznie same węgle wcinam - białka nie mam z czego, bo gotowanego mięsa nie ruszę (mam dosłownie odruch wymiotny ), a jak powszechnie wiadomo piekarnikiem czy parowarem nie dysponuję![]() Pewnie tak, niemniej wolałabym najpierw ogarnąć nową sytuację, a później bawić się w skoki, bo inaczej skończy to się u mnie porządną deprechą Ja tam w ogóle swojej za fajną nie uważam ![]() A mężul przynajmniej wie, jak odpokutować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A roan super:d co prawda był tylko na 1 spacerku:d Ale super się prowadzi, nawet nie przeszkadza mi brak skrętnych kół czego się obawiałam Jedyny mankament jest taki, ze kiedy tż prowadzi wózek, opiera się o rączkę i buja stale małego hahah ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wkurza mnie to strasznie, moze od pon sie ogarniemy z tymi spacerami![]() i wiecej nienadrobie bo glodzilla sie obudzila
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygoniłam tż na spacer z synem, mam chwilę dla siebie |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Oli jak to zobaczyłam to pomyślałam o Tobie ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_45266.htm Twoje sówki szkoda, że Lidl mam daleko ![]() Życze zdrówka dla dzieciaczków Pa Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-15 o 17:51 |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas deszcz zaczal padać ale Mai deszcz niestraszny i na balkonie kima
![]() Tweed ja tez sama nie byłam jeszcze na dworzu z mała. My stelaz wózka zostawiamy na dole pod schodami a gondole mamy w domu i w niej znosimy Maje. Ale i tak cieżko jak na moja rane po cc więc TZ znosi. Ale planuje w tym tyg wyjść sama. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie bardzo lubię sama chodzić po mieście
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Charlize to byliśmy dzisiaj u Ciebie
)) w mieścinie. Akurat ładna pogoda.Dzieć dzisiaj grzeczny, po wczorajszych marudzeniach spokój, ale za to sobie wydłużył przerwy między jedzeniem w dzień do 4h i już mi pierś pęka.. Cytat:
mega rozwinięte faktycznieCytat:
Cytat:
Zdrówka dla dziewczyn! Piękne zakupy - jak zawsze potrafisz upolować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Ja do swoich rodziców chyba dopiero w październiku się wybiorę. Ale jako że widzi małego raz na miesiąc, to niech sobie troszkę ponosi. Ale ma świra na punkcie Gałganka, że aż sie boję, że mi dziecko zje. Cytat:
szkoda że tylko 8tyg tak ładnie opisany.Family Guy'a też lubię, ale mam trochę do nadrobienia, bo chyba na 7 serii skończyliśmy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nudzi ci sie jak chodzisz sama na spacery? Edit Maja nie śpi, rozwyla sie i teraz udaje aniołka w ramionach taty. Bez kitu dziewczyny bierze mnie jakaś zazdrość głupia. Maja u mnie na rękach czesto sie wydziera, spac ze mną nie chce. A u męża spokój.
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sobie sama takie spróbuję zrobic
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Ona: jak ząbkowanie?
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. robiłam zwiad jak wygląda dom kolegi na osiedlu obok, albo nurtowały mnie szeregówki na moim osiedlu i myślałam , że tam tylko 1 rząd a okazało się że 5 jest czasami zachodzę gdzieś na zakupy jednego dnia to zrobiłam wycieczke do centrum oraz do mojej pracy mieszkam 2 lata na tym osiedlu więc mam co zwiedzać, włażę w każdy zakamarek a to nie dziwne że u naszych facetów lepiej śpią bo oni mają więcej spokoju jak nie są cały czas z dzieckiem jak my |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka ja rajstopki kupuję na oko mam rozmiary 56, 62 i 68 i każde nosi
Nie narzeka, jak się jej fałdują |
|
|
|
#2150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzisiaj dzień domowy, wyprasowałam wszystkie ubrania starszaka, posprzątałam na strychu, mały pospał trochę na tarasie w deszczu , chłopcy pograli w szachy, tz zrobił na obiad rybke, umyłam włosy, żałuje tylko że nie pojechaliśmy na wystawę kotów, ale za bardzo lało ;( a tz mnie tak ostatnimi czasy wkurza i irytuje że najchętniej wyeksmitowałabym go gdzieś daleko daleko.. |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) zwiedzam osiedle na maksa.. ale chyba już wszystko zobaczyłam, Teraz czas przerzucić się na drugą stronę głównej ulicy a potem jeszcze taką granicą jest obwodnica Trójmiasta.surka: ja ostatnio kupiłam rajty na 68-74 i ogrooomniaste.. (w ramach kupowania ciepłych ciuszków na zimę) dzisiaj widziałam w Pepco fajne kamizelki trochę cieplejsze (ale bez przesady) za 14.99. Właściwie to nie wiem, dlaczego nie kupiłam, bo są idealne na teraz, a za cienkie na chłodniejsze dużo dni.
|
|
#2153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2 tyg dopiero minęły, a czasami rana zaczyna boleć, jak dłużej karmię Alka na przykład, więc nie ryzykuję. Ale że tż będzie pracował w domu, to będę mogła go wykorzystać choćby właśnie do zniesienia wózka. Docelowo chcemy trzymać stelaż właśnie na doleCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze sprzedaje małego tżtowi i u niego usypia w parę minut... ale tak jak fiazo napisała, oni nie spedzaja z dzieckiem 24h, wiec latwiej im podejsc do tego bezstresowo
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać jak w mojej galerii otworzą, wtedy bede miała 5min zmykam co by mnie tż przed kompem nie przyłapał
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś wstawiałaś zrobiona chyba puszkę i oklejoną koronką (?)
czym ja przyklejałaś? Bo mnie zostaje sporo puszek po mleku i tak myślę, żeby je wykorzystać, choćby powrzucać herbaty, mamy ich baaardzo dużo i wtedy ładniej by wyglądały puszka nie herbata ![]() Jakoś trwamy są chwile dobre i te bardzo złe, kiedy chyba łapie go straszny ból bo wtedy drze się okropnie, ale biorę maść smaruje dziąsełka i się uspokaja ślini się bardzo i co mu stanie na drodze to trafia do jego paszczy najczęściej ręka i moje ramie chociaż ostatnio próbował złapać mój nos A smoczek to teraz jego najwierniejszy przyjaciel, wcześniej za nim tak bardzo nie przepadał. Cytat:
nie wiem czy się cieszyć czy płakać Wcześniej owszem uspokajał się u Tż na rękach a teraz nie bardzo, może dlatego że więcej czasu z nim spędzam ![]()
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Konto usunięte
|
Ja też lubię Pepco
![]() Artek też sie slini i pcha do buzi swoje rączki i moje palce ![]() I czytałam gdzieś, ze dzieci często sie uspokajaja przy zmianie opiekuna. A tak w ogóle to zaraz Wam coś pośle, tylko to ogarne na telefonie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- http://demotywatory.pl/4175092/A-ter...m-niewolnikiem |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42820019]Ja też lubię Pepco
![]() Artek też sie slini i pcha do buzi swoje rączki i moje palce ![]() I czytałam gdzieś, ze dzieci często sie uspokajaja przy zmianie opiekuna. A tak w ogóle to zaraz Wam coś pośle, tylko to ogarne na telefonie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja to nawet gdzieś czytałam, że to jest właśnie taki etap w rozwoju dziecka, że pcha do buzi rączki, ślini się i szczerze, nie przywiązywałam do tego wagi, dopóki lekarz mnie nie uświadomił. I rzeczywiście kiedy go swędzi i zaczyna płakać i włożę palca i zacznę go masować po dziąsłach to się uspokaja ![]() Jak mi się uda to podeśle filmik
|
|
|
|
#2159 |
|
Konto usunięte
|
No ja sie zaczęłam zastanawiać po tym, ja pisalyscie, ze u Was to już to, ale dopóki nie marudzi to po prostu czekam na rozwoj sytuacji.
Ja siedzę z Małym i sluchawkami na uszach i słucham muzyczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42820019]J
[/COLOR]http://demotywatory.pl/4175092/A-ter...m-niewolnikiem[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Uciekam na serial
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż
Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść 

Ale oglądam bo jestem uzależniona od seriali 
no nic musze się wybrać 

Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka