Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 16:40   #2131
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Chciałam Wam się pochwalić, że chyba nie schudnę jednak na samym kp Ciągle jestem głodna! Serio, gorzej niż w ciąży, dobrze, że odruch wymiotny mi przeszedł chociaż Stale ruszam brodą, wiadomo, produkty dozwolone przy karmieniu, ale ile można jeść
schudniesz, ja też pochłaniałam dużo i cały czas głodna byłam , a mieszcze się w spodnie w które nie wchodziłam przed ciążą

Cytat:
Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Padlam
Mówię do męża zeby zrobił Mai tylko 60 ml mleczka bo wcześniej zjadla wiecej i pewnie uleje jej sie. A mąż do mnie " ok ale ty ja karm bo nie chce być w pobliżu gdy głodomorra zorientuje sie ze nie ma 90 ml"
Ale w sumie ma racje. Jak Maja nie ma mleka po brzegi to giniesz

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Też myślałam, że moja teściówka jest fajna dopóki Mały się nie urodził, a teraz mnie drażni już w drzwiach
coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja obecnie jestem po 3odcinku nowego sezonu True blood, nadal jestem zdania że 1 sezon był najlepszy Ale oglądam bo jestem uzależniona od seriali Teraz czekam na premiery Grimm, Downton abbey, Family guy, Vampire diares, The originals, Once upon a time i Once upon a time in wonderland
ja czekam na Greys anatomy a tak to lecą seriale/programy tvn i dwa polsatu oraz oglądam dużo filmów

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam się pochwalę co na urodziny dostałam, bo nie było okazji a trochę mnie to rozczuliło....

No więc...czytając Wizaz zapragnęłam książkę o Greyu...bo tak pisałyscie...wiec móię do męża że bym chciała....

No i co patrzę a w torbie 3 tomy ksiązki, płyta Braci (uwielbiam ich) bukiet pięknych kwiatów i co...kartka z zyczeniami od męża i pierwszy raz synka....
Powedziałam mężowi że tej kartki nigdy nie wyrzucę bedzie pamiątką od syneczka!!!

PS. A co do ksiązki...cholercia nie wiedziałam, ze to aż taki erotyk

Aaaaa od mojej psiułki dostałam wejściówkę na masaż relaksacyjny mmmmmm tego mi trzeba tylko kiedy ja na niego pójdę... no nic musze się wybrać
No to już więcej się nie chwalę:P[COLOR="Silver"]
się należą że umie słuchać, mojemu jak się pokaże to i tak nie zrozumie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej

Doniesienia z frontu: Lilo poki co bez goraczki katarek nie doskwiera jakos szczegolnie. Poszlam na calosc i wywiesilam pranie w jej pokoju, w ramach nawilzania powietrza co sie bede z jedna mokra pieluchą miotac, jak moge z piętnastoma plus ciuszki, reczniki i kocyk

Fajny patent z czosnkiem i maselkiem, choc ja bym sie troszke bala czosnku raz ratowalam czteroletnia wtedy Lalę w nocy z bolącego ucha i babcinym sposobem wpuscilam w bolace uszko sok wycisniety z czosnku. Doslownie kilka kropelek. Ludzie, dziecko wpadlo w taki ryk i wrzask, ze prawie na pogotowie dzwonilam, cala sie trzeslam ze jej krzywde zrobilam jakas!.... polozylam ja tym uszkiem do dolu zeby wyplynelo i po chwili sie wyciszyla. Ucho PRZESTALO BOLEC tej samej nocy, ale co sie strachu najadlam, to moje

Mysle, ze skorzystam z pomyslu ze smarowaniem, ale zamierzam maselko zastapic wazelina zwykla

Tez sie pochwale zakupami

Wszystko od 3 do 5 PLN, oprocz kompletu spodenki+plaszczyk+czapka za 19,90 i wozka-spacerówki za 91 oryginalny oczywiscie, lata 80' zrobie mu maly tuning i od wiosny bedziem sie lansowac wspacerówce .
Kurteczki-owieczki są dwie, na 6-12 m-cy i 12-18 m-cy po piątaku
super rzeczy
te masełko z czosnkiem robię tak: łyżeczka masełka rozpuszczamy, dodajemy ząbek czosnku i "przesmażamy", to wszystko robię w kąpieli wodnej bo na ogniu można by spalić i w metalowym kubeczku, ciepłym smaruję

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:43   #2132
surka
Zakorzenienie

Oliath super zakupy, choć ja ogólnie boję się zamawiać używane ubranka, bo za kazym razem przychodzą mi jakieś lumpy zciurchane
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 16:50   #2133
fiazo
Zakorzenienie

ja muszę kupić jakieś używane bluzy bo mamy tylko jedną, a robi się coraz chłodniej
mamy tylko lżejsze rzeczy
jak nie znajdę nic w lumpkach to all lub tablica

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

aaa to jeszcze ja się pochwalę
dzięki temu, że mam dziś faceta w domu to upiekłam ciasto i nawet fajne mi wyszło
może szału nie ma bo zwykłe z jagodami, ale i tak się cieszę, będzie co podjadać

Synek
Stary 2013-09-15, 16:55   #2134
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
[/COLOR]aaa to jeszcze ja się pochwalę
dzięki temu, że mam dziś faceta w domu to upiekłam ciasto i nawet fajne mi wyszło
może szału nie ma bo zwykłe z jagodami, ale i tak się cieszę, będzie co podjadać
Stary 2013-09-15, 17:00   #2135
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej,
Widzialam Madi, ze mnie wywolywalas
Jestem, czytam was w miare na biezaco.
Jakos nie mam weny na wbicie sie w rozmowe, tz ma wolny weekend wiec spedzamy rodzinnie. Na dodatek dzis rano zmarł niespodziewanie moj wujek i mam strasznie podly nastrój. .
Zdrowka dla wszystkich maluchów

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-15, 17:07   #2136
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

A Ty nie karmisz piersią?

Mialo być prasowanie a skończyło sie na drzemce z mężem i córeczka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:14   #2137
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hej,
Jakos nie mam weny na wbicie sie w rozmowe, tz ma wolny weekend wiec spedzamy rodzinnie. Na dodatek dzis rano zmarł niespodziewanie moj wujek i mam strasznie podly nastrój. .

Stary 2013-09-15, 17:27   #2138
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za długo wyczekiwanego Alika za 2 tyg

a my na wsi, dotleniamy się
Mama zawiedziona, ze małego nie może za często nosić bo ja nie chcę też go przyzwyczajać więc go tuli na leżaka, nie moze sie nim nacieszyc nie dziwię się my do tej pory się kładziemy i się na niego gapimy

Zazdroszczę dotleniania. Fajnie, że babcia taka "posłuszna", ja moją mamę też wybitnie uczulałam na noszenie i ponoć małego na ręcę nie brała
Cytat:
Myśle ze chodzi o hormony...
U nas jednego dnia czysta buzia a następnego ranka dziecka nie poznałam. Tego samego dnia mieliśmy umówioną wizytę u pediatry i powiedział ze nie ma sie co martwić i natluszczac to. Zdziwiłam sie, natluszczac tradzik? Myślałam ze sie wysusza
No masz:/ Mam nadzieję, że Alkowi się upiecze
Cytat:
No właśnie Mojej koleżanki mąż wracając z imprezy potknął się, wywalił, rozwalił głowę i stracił przytomność A to wszystko na klatce schodowej już jak wracał do domu. Ktoś go znalazł i ją zawołał

A co do tycia to nie słyszałam jeszcze żeby ktoś od ruszania brodą przytył
A co do produktów to niestety to co można jest niezbyt dietetyczne.

Tweed wszystko jest do przejścia
A jeśli mowa o Panu Skoku to nie chce nas tak do końca opuścić Dałam dziś Małemu czopka i liczę, że choć trochę pośpi

Też myślałam, że moja teściówka jest fajna dopóki Mały się nie urodził, a teraz mnie drażni już w drzwiach

Pochodziłam 1,5 h w deszczu, zmokłam, pooddychałam głęboko i mi lepiej
TŻ dostał znów wykład na wypadek gdyby wczorajszego nie pamiętał
Stwierdził, że mi coś kupi Co za koleś
Weź ty mi takich rzeczy nie pisz, bo tż dzisiaj wraca znowu o "niewiadomoktórej":mu r:

Od samego ruszania to może i nie, ale z wkładką już tak
Też się zorientowałam, że ja praktycznie same węgle wcinam - białka nie mam z czego, bo gotowanego mięsa nie ruszę (mam dosłownie odruch wymiotny), a jak powszechnie wiadomo piekarnikiem czy parowarem nie dysponuję

Pewnie tak, niemniej wolałabym najpierw ogarnąć nową sytuację, a później bawić się w skoki, bo inaczej skończy to się u mnie porządną deprechą

Ja tam w ogóle swojej za fajną nie uważam

A mężul przynajmniej wie, jak odpokutować

Cytat:
Boszzzzzzzz kolejna kawę żłopie, nie powinno mnie dziwić ze mam zawroty głowy i mroczki przed oczami jak tyle tego pije. Ale co poradzę jak lubię... Chyba ze zacznę magnez lykac.

Idę poprasowac stertę ubrań
alez ja chcialabym kawki sie napic ale na razie nie ryzykuje, jadę na zbozowej
Cytat:
Jeśli karmi się piersią to najczęściej przez hormony matki.
Albo przytuli się dziecko do swojej koszulki wypranej w zwykłym dorosłym proszku/popsikanej perfumami. Albo do ciała wysmarowanego balsamem.

Tweed a jak Roan się sprawuje?
dlatego własnie piore teraz wszystko w proszku małego i nie uzywam kosmetykow zapachowych

A roan super:d co prawda był tylko na 1 spacerku:d Ale super się prowadzi, nawet nie przeszkadza mi brak skrętnych kół czego się obawiałam Jedyny mankament jest taki, ze kiedy tż prowadzi wózek, opiera się o rączkę i buja stale małego hahah
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Tweed, za 2tygodnie!
Powiem Tobie, ze przez pierwsze 2tygodnie Edziu byl dosc spokojny, potem dopiero zrobil sie nieco rozkapryszony, ale wydaje mi sie, ze taka juz kolej rozwoju niektorych dzieci
Zycze Tobie oczywiscie aby Alik pozostal tak samo grzeczniutki i aby nie terroryzowal matki

Choc ja nie narzeka, Edziu moze i jest kaprysny nieraz, ale zadko kiedy nie daje sie szybko uspokoic
no powiem ci, ze jak mialam teraz te ostatnie 2 dni z marundym Alkiem, to myslalam, ze sie od sciany odbiję. Więc mam nadzieję, że będzie taki kochany mozliwie jak najdluzej
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
My wychodzimy codziennie 2x od dnia powrotu ze szpitala. Niezależnie od pogody. Tylko wydłużaliśmy stopniowo czas. Podziwiam, że wytrzymujesz w domu... Chociaż z drugiej strony jak Kamil się urodził, to było ciepło...
wiesz, ja bym z chęcią z małym wyszła, właśnie żeby się dotlenił, ale pogoda nieciekawa, ai sama z wózkiem teraz nie dam rady wkurza mnie to strasznie, moze od pon sie ogarniemy z tymi spacerami

i wiecej nienadrobie bo glodzilla sie obudzila
Stary 2013-09-15, 17:50   #2139
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

wyrazy współczucia

wygoniłam tż na spacer z synem, mam chwilę dla siebie

Synek
Stary 2013-09-15, 17:50   #2140
ona8686
Zakorzenienie

Cześć

Oli jak to zobaczyłam to pomyślałam o Tobie
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_45266.htm
Twoje sówki szkoda, że Lidl mam daleko

Życze zdrówka dla dzieciaczków

Pa

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-15 o 17:51
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:54   #2141
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć

Pa
jakie fajne, może się zdecyduje

Synek
Stary 2013-09-15, 18:00   #2142
misiaczka555
Wtajemniczenie

U nas deszcz zaczal padać ale Mai deszcz niestraszny i na balkonie kima

Tweed ja tez sama nie byłam jeszcze na dworzu z mała. My stelaz wózka zostawiamy na dole pod schodami a gondole mamy w domu i w niej znosimy Maje. Ale i tak cieżko jak na moja rane po cc więc TZ znosi. Ale planuje w tym tyg wyjść sama. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie bardzo lubię sama chodzić po mieście

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-15, 18:05   #2143
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Tweed ja tez sama nie byłam jeszcze na dworzu z mała. My stelaz wózka zostawiamy na dole pod schodami a gondole mamy w domu i w niej znosimy Maje. Ale i tak cieżko jak na moja rane po cc więc TZ znosi. Ale planuje w tym tyg wyjść sama. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie bardzo lubię sama chodzić po mieście
u mnie dużo czasu minęło zanim sama zeszłam, aktualnie trzymamy stelaż w piwnicy, ale to i tak mam jakby 1 piętro ze wszystkim do pokonania

Synek
Stary 2013-09-15, 18:19   #2144
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Charlize to byliśmy dzisiaj u Ciebie)) w mieścinie. Akurat ładna pogoda.
Dzieć dzisiaj grzeczny, po wczorajszych marudzeniach spokój, ale za to sobie wydłużył przerwy między jedzeniem w dzień do 4h i już mi pierś pęka..

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ej jestem w szoku. Wiecie co mój syn przed chwilą zrobił? Wypluł smoczek po czym SAM GO SOBIE WŁOŻYŁ do buzi Szkoda, że go nie nagrałam. W ogóle jemu się coś pomyliło i myśli, że jest starszy niż jest- nie ma skończonego miesiąca, a płacze łzami, gapi się w karuzelę, a konkretnie w czerwonego ptaka , wydaje takie odgłosy, jakby już chciał gaworzyć. Za pół roku będzie na rowerze jeździł
No, to się pochwaliłam swoim rozwiniętym dzieckiem
brawo mega rozwinięte faktycznie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej troche mnie nie bylo

Pozniej nadrobie...ja tez bylam na weselu wczoraj..Zuzia zostala z dziadkami tez..byla grzeczna a ja caly czas o niej myslalam...

ale fajnie sie zresetowalam troche posmialam sie potanczylam odszczelilam sie jak tralala i wypilam butelke Martini bianco :-Pmyslalam ze bede zdychac dzis ale nie...czuje sie jak nowonarodzona...

Nastepne w pazdzierniku wesele..
wogole ostatnio w piatek nie karmjlam poersia bo wypilam piwko... a o 2w nocy tZ przywiozl maka...no a teraz jeszcze po wczorajszym nie moge dojsc do porzadku z cyckami odcoagam masuje i na zmiane jefen juz ogarniety czyt.bez grudek i nie twardy,a drugi jeszcze troszke..

Caluje Was i wpadne pozniej ide chyba sie zdrzemnac bo Zuzia api tez

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

wogole to dzis miaja 2miesiace odkad Zuzia jest na swiecie...

ale to zlecialo...
super, ze dobrze się bawiłeś.

Cytat:
Dzieki, dziewuszki

Ja na dodatek cala noc schizowalam, bo sama zachorowalam na polio wlasnie w wieku 3 miesiecy, tyle co Lilo bedzie miala za 5 dni Lilo jeszcze nie miala tej szczepionki, ale i tak spanikowalam ja nie wiem, jak moja Mama to przezyla wtedy - dwadziescia lat, pierwsze ukochane dziecko, takie malenkie i na krawedzi smierci wlasciwie
była silną kobietą!
Zdrówka dla dziewczyn!
Piękne zakupy - jak zawsze potrafisz upolować.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku podczytuje Was, ale nie mam czasu, żeby się udzielać. Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, że macie czas na pisanie- zazdroszcze i modle się, żebym też kiedyś miała więcej czasu i potrafiła bardziej się zorganizować. My dalej walczymy z kolkami a do tego pediatra zdiagnozowała u Mikołaja reflus. No i mam pytanie dla tych Mam, których pociechy też to mają. Jakie dostałyście zalecenia dla maluszków? Czy któraś używa zagęszczacza pokarmu przy karmieniu piersią?- jak to robicie???
Przepraszam, że tak tylko o sobie.
oby kolki przeszły, a refluks się nie dawał we znaki!

Cytat:
Ależ ja wyszłabym na spacer U nas taka pogoda pod psem, tż nie ma czasu, żeby choć na chwilę wyjśc, bo zaraz wyjeżdża, a i mały miał jakoś nos przytkany, więc w sumie chyba wolę siedzieć w domu. Ale już czuję się tu jak w więzieniu, od wyjścia ze szpitala wyszłam z domu raz, na 1 spacer

Cytat:
Jakierko, trymam kciuki, żeby Edzikowi szybko to dziadostwo zeszło. U nas póki co cisza z wszelkimi dziadostwami, ale czytam o tych waszych problemach, skokach, etc i już się boję...

Aaa no i nie chwaliłam się, że Alik skończył dzisiaj 2tygodnie Mój żarłoczny synek
najlepszego dla Alika! pogoda nie dopisywała, że nie wychodziłaś?

Cytat:
a my na wsi, dotleniamy się
Mama zawiedziona, ze małego nie może za często nosić bo ja nie chcę też go przyzwyczajać więc go tuli na leżaka, nie moze sie nim nacieszyc nie dziwię się my do tej pory się kładziemy i się na niego gapimy
udanego wypoczynku)
Ja do swoich rodziców chyba dopiero w październiku się wybiorę. Ale jako że widzi małego raz na miesiąc, to niech sobie troszkę ponosi. Ale ma świra na punkcie Gałganka, że aż sie boję, że mi dziecko zje.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/3/

Tydzień 5: Świat zmieniających się zmysłów
Tydzień 8: Świat wzorów
Tydzień 12: Świat gładkich przejść
Tydzień 19: Świat wydarzeń
Tydzień 26: Świat relacji
Tydzień 37: Świat kategorii
Tydzień 46: Świat sekwencji
Tydzień 55: Świat programów

Portl się zwie rodzice to my,ale tam jest tylko opisany skok w 8tyg i 37tyg i ogólnie o skokach jest.

Ja obecnie jestem po 3odcinku nowego sezonu True blood, nadal jestem zdania że 1 sezon był najlepszy Ale oglądam bo jestem uzależniona od seriali Teraz czekam na premiery Grimm, Downton abbey, Family guy, Vampire diares, The originals, Once upon a time i Once upon a time in wonderland
dziekuję, popatrzę sobie szkoda że tylko 8tyg tak ładnie opisany.
Family Guy'a też lubię, ale mam trochę do nadrobienia, bo chyba na 7 serii skończyliśmy.

Cytat:
[/COLOR]aaa to jeszcze ja się pochwalę
super że ciasto udane

Cytat:
Hej,

przytulam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:21   #2145
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dużo czasu minęło zanim sama zeszłam, aktualnie trzymamy stelaż w piwnicy, ale to i tak mam jakby 1 piętro ze wszystkim do pokonania
Ja ubolewam ze nie mam piwnicy, zawsze sie boje ze ktoś nam zakosi ten wozek. No ale tak jak mówisz trzeba z tej piwnicy tez go wynieść....
Nie nudzi ci sie jak chodzisz sama na spacery?

Edit
Maja nie śpi, rozwyla sie i teraz udaje aniołka w ramionach taty.
Bez kitu dziewczyny bierze mnie jakaś zazdrość głupia. Maja u mnie na rękach czesto sie wydziera, spac ze mną nie chce. A u męża spokój.

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-15, 18:25   #2146
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Pa
Cudne
Moze sobie sama takie spróbuję zrobic
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:26   #2147
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ona: jak ząbkowanie?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-09-15, 18:31   #2148
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ubolewam ze nie mam piwnicy, zawsze sie boje ze ktoś nam zakosi ten wozek. No ale tak jak mówisz trzeba z tej piwnicy tez go wynieść....

Edit
Bez kitu dziewczyny bierze mnie jakaś zazdrość głupia. Maja u mnie na rękach czesto sie wydziera, spac ze mną nie chce. A u męża spokój.
żeby mi się nie nudziło to wchodzę tam gdzie mnie jeszcze nie było
np. robiłam zwiad jak wygląda dom kolegi na osiedlu obok, albo nurtowały mnie szeregówki na moim osiedlu i myślałam , że tam tylko 1 rząd a okazało się że 5 jest
czasami zachodzę gdzieś na zakupy
jednego dnia to zrobiłam wycieczke do centrum oraz do mojej pracy
mieszkam 2 lata na tym osiedlu więc mam co zwiedzać, włażę w każdy zakamarek

a to nie dziwne że u naszych facetów lepiej śpią bo oni mają więcej spokoju jak nie są cały czas z dzieckiem jak my

Synek
Stary 2013-09-15, 18:41   #2149
surka
Zakorzenienie

Misiaczka ja rajstopki kupuję na oko mam rozmiary 56, 62 i 68 i każde nosi Nie narzeka, jak się jej fałdują
Stary 2013-09-15, 18:48   #2150
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Padlam
Mówię do męża zeby zrobił Mai tylko 60 ml mleczka bo wcześniej zjadla wiecej i pewnie uleje jej sie. A mąż do mnie " ok ale ty ja karm bo nie chce być w pobliżu gdy głodomorra zorientuje sie ze nie ma 90 ml"
Ale w sumie ma racje. Jak Maja nie ma mleka po brzegi to giniesz

dzisiaj dzień domowy, wyprasowałam wszystkie ubrania starszaka, posprzątałam na strychu, mały pospał trochę na tarasie w deszczu , chłopcy pograli w szachy, tz zrobił na obiad rybke, umyłam włosy, żałuje tylko że nie pojechaliśmy na wystawę kotów, ale za bardzo lało ;(

a tz mnie tak ostatnimi czasy wkurza i irytuje że najchętniej wyeksmitowałabym go gdzieś daleko daleko..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 18:50   #2151
fiazo
Zakorzenienie

mam jakąś wenę na ogarnianie dziś, chyba zaraz wezmę się za szafkę z ubraniami

Synek
Stary 2013-09-15, 18:50   #2152
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
żeby mi się nie nudziło to wchodzę tam gdzie mnie jeszcze nie było
np. robiłam zwiad jak wygląda dom kolegi na osiedlu obok, albo nurtowały mnie szeregówki na moim osiedlu i myślałam , że tam tylko 1 rząd a okazało się że 5 jest
czasami zachodzę gdzieś na zakupy
jednego dnia to zrobiłam wycieczke do centrum oraz do mojej pracy
mieszkam 2 lata na tym osiedlu więc mam co zwiedzać, włażę w każdy zakamarek

a to nie dziwne że u naszych facetów lepiej śpią bo oni mają więcej spokoju jak nie są cały czas z dzieckiem jak my
hiihih to tak jak ja)) zwiedzam osiedle na maksa.. ale chyba już wszystko zobaczyłam, Teraz czas przerzucić się na drugą stronę głównej ulicy a potem jeszcze taką granicą jest obwodnica Trójmiasta.

surka: ja ostatnio kupiłam rajty na 68-74 i ogrooomniaste.. (w ramach kupowania ciepłych ciuszków na zimę)

dzisiaj widziałam w Pepco fajne kamizelki trochę cieplejsze (ale bez przesady) za 14.99. Właściwie to nie wiem, dlaczego nie kupiłam, bo są idealne na teraz, a za cienkie na chłodniejsze dużo dni.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-09-15, 18:51   #2153
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Pa
sówki, jak sówki, jakie jedzonko w tygodniu alpejskim
Cytat:

Gdyby nie pocięty brzuch, to już dawno sama bym latała, a tak się po prostu boję 2 tyg dopiero minęły, a czasami rana zaczyna boleć, jak dłużej karmię Alka na przykład, więc nie ryzykuję. Ale że tż będzie pracował w domu, to będę mogła go wykorzystać choćby właśnie do zniesienia wózka. Docelowo chcemy trzymać stelaż właśnie na dole
Cytat:
Lepiej dłużej poczekać i mieć pewność, że nic się nie stanie
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
najlepszego dla Alika! pogoda nie dopisywała, że nie wychodziłaś?
raz ze pogoda, dwa, wózek, którego nie byłam w stanie zniesc
Cytat:

Edit
u nas to samo zawsze sprzedaje małego tżtowi i u niego usypia w parę minut... ale tak jak fiazo napisała, oni nie spedzaja z dzieckiem 24h, wiec latwiej im podejsc do tego bezstresowo
Stary 2013-09-15, 18:56   #2154
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
hiihih to tak jak ja)) zwiedzam osiedle na maksa.. ale chyba już wszystko zobaczyłam, Teraz czas przerzucić się na drugą stronę głównej ulicy a potem jeszcze taką granicą jest obwodnica Trójmiasta.

surka: ja ostatnio kupiłam rajty na 68-74 i ogrooomniaste.. (w ramach kupowania ciepłych ciuszków na zimę)

dzisiaj widziałam w Pepco fajne kamizelki trochę cieplejsze (ale bez przesady) za 14.99. Właściwie to nie wiem, dlaczego nie kupiłam, bo są idealne na teraz, a za cienkie na chłodniejsze dużo dni.
ooo trzeba mi się do pepco wybrać w takim razie
już nie mogę się doczekać jak w mojej galerii otworzą, wtedy bede miała 5min

zmykam co by mnie tż przed kompem nie przyłapał

Synek
Stary 2013-09-15, 19:04   #2155
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też lubię chodzić do pepco nigdy nie wychodze z pustymi rękami, a z portfelem i owszem
Stary 2013-09-15, 19:25   #2156
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne
Moze sobie sama takie spróbuję zrobic
Kiedyś wstawiałaś zrobiona chyba puszkę i oklejoną koronką (?) czym ja przyklejałaś? Bo mnie zostaje sporo puszek po mleku i tak myślę, żeby je wykorzystać, choćby powrzucać herbaty, mamy ich baaardzo dużo i wtedy ładniej by wyglądały puszka nie herbata

Cytat:
Ona: jak ząbkowanie?
Jakoś trwamy są chwile dobre i te bardzo złe, kiedy chyba łapie go straszny ból bo wtedy drze się okropnie, ale biorę maść smaruje dziąsełka i się uspokaja ślini się bardzo i co mu stanie na drodze to trafia do jego paszczy najczęściej ręka i moje ramie chociaż ostatnio próbował złapać mój nos A smoczek to teraz jego najwierniejszy przyjaciel, wcześniej za nim tak bardzo nie przepadał.

Cytat:

u nas to samo zawsze sprzedaje małego tżtowi i u niego usypia w parę minut... ale tak jak fiazo napisała, oni nie spedzaja z dzieckiem 24h, wiec latwiej im podejsc do tego bezstresowo
Kurcze a mój Mały ostatnio woli mnie nie wiem czy się cieszyć czy płakać Wcześniej owszem uspokajał się u Tż na rękach a teraz nie bardzo, może dlatego że więcej czasu z nim spędzam

Franuś
Stary 2013-09-15, 19:31   #2157
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też lubię Pepco

Artek też sie slini i pcha do buzi swoje rączki i moje palce

I czytałam gdzieś, ze dzieci często sie uspokajaja przy zmianie opiekuna.

A tak w ogóle to zaraz Wam coś pośle, tylko to ogarne na telefonie.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

http://demotywatory.pl/4175092/A-ter...m-niewolnikiem
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:33   #2158
ona8686
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42820019]Ja też lubię Pepco

Artek też sie slini i pcha do buzi swoje rączki i moje palce

I czytałam gdzieś, ze dzieci często sie uspokajaja przy zmianie opiekuna.

A tak w ogóle to zaraz Wam coś pośle, tylko to ogarne na telefonie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ja to nawet gdzieś czytałam, że to jest właśnie taki etap w rozwoju dziecka, że pcha do buzi rączki, ślini się i szczerze, nie przywiązywałam do tego wagi, dopóki lekarz mnie nie uświadomił. I rzeczywiście kiedy go swędzi i zaczyna płakać i włożę palca i zacznę go masować po dziąsłach to się uspokaja

Jak mi się uda to podeśle filmik

Franuś
Stary 2013-09-15, 19:38   #2159
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No ja sie zaczęłam zastanawiać po tym, ja pisalyscie, ze u Was to już to, ale dopóki nie marudzi to po prostu czekam na rozwoj sytuacji.

Ja siedzę z Małym i sluchawkami na uszach i słucham muzyczki

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:02   #2160
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42820019]J
[/COLOR]http://demotywatory.pl/4175092/A-ter...m-niewolnikiem[/QUOTE]

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Uciekam na serial
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości