Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 19:22   #3511
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mi się podoba lila, bo mam faze na fiolet
I ja Podoba mi się to połączenie fioletu z szarością.

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
w łapie miałam tylko Riko.. i o mały włos nie kupiłam tylko mojemu Mężowi też nie podobał sie fiolet :P a ja też chciałam uniwersalny wózek w razie... drugiego dzieciątka
I jak na żywo się prezentuje? Widziałaś może ten z imitacji lnu?

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

Mnie wszystkie 3 Ja bym brala pierwszy albo drugi Pomarancz dla chłopaka tez jest spoko Chyba, ze na zywo sa to takie zywe kolory, to wtedy może fiolet?? Ale poki co dla dziewczynki 1 lub 2 Kiedys będziecie się martwic jak trafi się syn hehe...
Raczej żywy był ten koral. Trochę obawiam się tego koloru, bo na zdjęciach zawsze wychodzi jak pomarańcz. Chyba zdecyduję się na Riko Lila.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

miki dla mnie fiolet, też kolor uniwersalny przecież

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nr 2 !!
Fiolet na zdjęciu b. ładnie wygląda i jest uniwersalny
Choć z tym wózkiem to jest tak, że ja mam niebieskiego x-landera i po cichu liczyłam że zmienię na nowszy "dziewczęcy" model
Z drugiej strony odpadł nam kolejny wydatek i może i lepiej
Mama stwierdziła, że jakoś tam smutno wygląda Mi tam się podoba.

No z niebieskim to już większy problem, bo większość kojarzy ten kolor z chłopcem. X-Landera też macałam wczoraj, bardzo ładne są

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Miki - stelaż bardziej podoba mi się Tako, ale spacerówka zdecydowanie z Riko A jak z funkcjonalnością? Waga? Wymiary? Może to pozwoli Wam wybrać?
O to mamy takie samo zdanie Parametrów jeszcze nie porównywałam, na dniach to zrobię

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

hm.. w sumie oba mi sie podobają. Fiolet bardziej jesli chodzi o kolorystykę. Sprawdz i porównaj parametry, wtedy bedzie łatwiej
Tak też zrobię

Cytat:

Dzidzia napisała :
Jestem zmęczona i nie daje siły nadrobić. Pół dnia spie. nadal plamie, mam duszności i zawroty głowy ale póki co dwupak. "
Wymęczy się Ogromne kciuki za nią

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem wredna żona
Mój TŻ dzwonił do kolegi żeby wpadł do nas... zaproponowałam że może wybierzemy się do McDonald's bo mam ochotę na coś niezdrowego Oczywiście TŻ się zgodził, tyle że kolega nie przyjedzie jednak i Damian stwierdził że we 2 się nam jechać nie opłaca... Oczywiście się popłakałam, powiedziałam że mam smaka na McDonald's i chcę jechać... No i pojedziemy !! tylko dopiero wtedy jak odbierzemy teściową od ciotki i odstawimy ją do domu
Ja wczoraj byłam. Opędzlowałam mało zdrowy zestaw, bo dwa cheesburgery + małe frytki + cola

Łóżeczko od wczoraj stoi złożone Przy okazji zdjęcie kocyka, jeszcze zapakowany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_fhdr.jpg (68,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_fhdr.jpg (56,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3_fhdr.jpg (72,1 KB, 19 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:23   #3512
sorento
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Melduje ze nasz czas we dwoje coraz krotszy. Zaczęłam krwawić śluzem. Wody już zupełnie nie odchodzą. Brzuch praktycznie płaski.
Dzidzia, dużo sił i oczywiście : kciuki: za maluszka, jemu też dużo sił i zdrówka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Musze Wam tez powiedziec ze I u mnie cos ruszylo spokojnie - do porodu daleka droga ale wczoraj wieczorem mnie zgieło pod prysznicem na dwie minuty I mam wrazenie ze mala wbila sie teraz dopiero w kanal .
Czuje jej ruchy jakos inaczej, jak takie systematyczne falowamie , a moze to sa w koncu takie skurcze BH ? No I brzuch Od czasu do czasu pobolewa okresowo - tak bardzo nisko
Majeczka się już szykuje

Anoula za zakupy Mobilizujesz mnie do działania, bo Ty tez grudniowa mamusia przecież

NEWTREND super że wychodzisz i że jest lepiej Ale Ci lekarze..

Ponarabiałam Was szybciutko, wczoraj jakiś kiepski dzień mieliśmy, brzuch mnie strasznie ciągnął a wieczorem mieliśmy teatr zaplanowany i szkoda było nie iść. Pół dnia się wylegiwałam, a wieczorkiem spięłam zadek i poszliśmy Dziś już wszystko wróciło do normy Nawet szarlotkę upiekliśmy Miłego wieczorka!!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:23   #3513
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

MOja isostra mi odradza cc. Podobno jak nie trzeba to lepiej sie nie pisać. Nie wiem bo nie miałąm nigdy. :P
a powiedz mi czemu nie chcesz SN?
A mamą się nie przejmuj. Mi wszyscy mówią : widać ze jesz za dwóch. ale mam to gdzies :p robią to specjalnie
dla mnie sn to pomyłka natury, nie tak powinno się to odbywać, ale z naturą się nie dyskutuje boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.
Możliwe przez to że rodzinnie u nas jest problem z porodami, nie rozchodzą się kości miednicy, babcia i ciocia rodziły 3 dni, kolejna ciocia juz miała 3 cesarki z tego powodu, a moja mama przy każdym porodzie miała problem bo wąska w biodrach, a przy moim bracie miał ok 4 kg obydwoje prawie fikneli bo odmówiono cc.
Zdaje sobie sprawę że każdy poród jest inny i ja mogę urodzić szybko i bezboleśnie( w miarę) a cc to jednak ingerencja w moje ciało, i to poważna ale wydaje mi sie bezpieczniejsza dla mnie i dla dziecka.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:24   #3514
ryba91
Zakorzenienie

WIecie co mój inteligentny mąż zrobił

Kupiliśmy nowy odświeżacz do pradu. Włączył w korytarzu i tak po godzinie przeszed i mówi: nic nie czuć.
No to mu mówie że może zepsute, z naszym szczęsciem wszystko możliwe.
Zmienił gniazdko i czeka. MÓWIE mu że moze jakis słąby zapach bo w sumie w sklepie nie mieliśmy mozliwości sprawdzenia zapachu.
Wiecie co zrobił?
Puścił bąka i mówi : zaraz sprawdzimy czy działa"

Mial szczęście ze zadziałał i nie zdążyło nigdzie dolecieć ale myslałam ż mu pizne w łeb.
okazało sie ze gniazdko nie działa ;/

aaa i wymyślił jeszcze że skoro nasz syn urodzi sie w errze tabletów,laptopów,quadów i innych to zeby sie uczyłto na wszystko będzie hasło. Np. jak bedzie miał sie uczyć liczyć to hasło bedzie jakieś łatwe równanie (na poziomie nauki ) na coś innego bedzie jakieś z historii itd. ja nei wiem skąd on ma takie pomysły...
Stary 2013-09-15, 19:26   #3515
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jestem...podjechaliśmy autem do centrum (chociaż szpital jest bliziutko,ale żeby nie tracić czasu) i byliśmy w 2 sklepach...kupiłam sobie piżamkę z kubusiem puchatkiem 2 bluzki bawełniane, gatki i skarpety. A w polskim wzięłam gazetę i wodę. Małż kochany przed przyjazdem do mnie zrobił muffinki z czekoladą mam teraz całą szafkę słodyczy

Cytat:
posortowałam ciuszki ale ilością jestem załamana
uzbierało się

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
sporo tego, napracowałaś się przy skanowaniu

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Który wózek Wam się bardziej podoba? Ja już zgłupiałam

Pierwszy to Tako Captiva Mohican, drugi Riko Alpina FX. Pierwszy wyszedłby około 100 zł drożej.

Nie wiem też na jaki kolor zdecydować się. Chciałabym coś w miarę uniwersalnego. Tż planuje kiedyś jeszcze jedno dziecko, a nóż trafiłby się chłopczyk.

Wczoraj oglądałam Tako na żywo, w podobnym kolorze co w załączniku, ale w realu miał inny odcień, bardziej wpadał w koral. Z Riko podoba mi się też fiolet z szarością, mama twierdzi że jakiś smutny jest
Hmmm mi się Tako bardziej widzi, ale ja się lubuję w fioletach

Cytat:
pochwalę się kawałkiem swojego kocyka dla małego
śliczny kocyś robiony z miłością

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wróciłam!
Teściowa mnie obdarowała 5 słoików ogórków, 5 dżemów, 6 kompotów, 10kg ziemniaków, 3kg buraków, 4 kg marchewki. Było tego więcej, ale połowę kazałam jej zostawić, bo nie przejemy Poza tym: ja też ogóry kisiłam i kompoty i dżemy czyniłam skróciła mi spodnie, uszyła zasłony i dwa obrusy A to wszystko dlatego, że pierwszego wieczora doprowadziła mnie do płaczu, bo powiedziała, ze za wiele po ciąży już nigdy nie schudnę A ja z tekstem "Moja mama schudła, 7 dzieci urodziła, a wagę po każdym miała mniejszą, niż w wieku 20lat, a to pewnie rodzinne, więc nastawiam się na schudnięcie". Potem sie poryczałam w łóżku, TZ jej to powiedział i ona chciała winy odkupić
niezła wałówa
Moja mama też po każdej ciąży chudła bardzi j, mam nadzieje, że to dziedziczne

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
U nas wojna z anginą, Anię rozłożyło, babka na pogotowiu móiwiła, że takiej paskudnej, to już dawno nie widziała, kiepsko jest, bo gorączka praktycznie w ogóle się nie zbija
Bidulka mała się męczy oby szybko gorączka spadała i Ania wracałą do zdrówka

Cytat:
Dzidzia napisała :
Jestem zmęczona i nie daje siły nadrobić. Pół dnia spie. nadal plamie, mam duszności i zawroty głowy ale póki co dwupak. "
To dalej trzymamy i czekamy na dobre wieści!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42819291]
Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie.

Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą..

Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy.
Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga...

Ciekawe co powie mi jutro lekarka...

A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bylam na grzybach
Nawet nie sadzilam, ze mojemu dziecku sprawi to taka radosc. Szukal grzybow i krzyczal jak znalazl naprawde dumny.I juz kilka trujacych rozpoznaje. Dwie godziny lazilismy po lesie i maly jest padniety
Super, że tak fajnie spędziliście dzień i Danielek zadowolony
Stary 2013-09-15, 19:27   #3516
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
beatka- psychicznie tak sobie, fizycznie zalezy od dnia.Dzis lepiej. Ale nie odkurzam, nie dzwigam ciezkiego odkurzacza, nie zmywam podlog. Dlatego lepiej.

Aaby- ja tez mam wrazenie, ze sie mezowi nie podobam...On zaprzecza, uwaza ze kobiety w ciazy sa piekne ale tez rzadko mnie dotyka. Ehh

No moj maly jeszcze nie spi.Jest padniety ale wlasnie maz go wykapal,poczyta mu i o 19 45 bedzie spal.
faceci są dziwni my zresztą też

dobrze że już bliżej niż dalej i fizucznie będzie lepiej
Stary 2013-09-15, 19:29   #3517
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej żywy był ten koral. Trochę obawiam się tego koloru, bo na zdjęciach zawsze wychodzi jak pomarańcz. Chyba zdecyduję się na Riko Lila.

No z niebieskim to już większy problem, bo większość kojarzy ten kolor z chłopcem. X-Landera też macałam wczoraj, bardzo ładne są

O to mamy takie samo zdanie Parametrów jeszcze nie porównywałam, na dniach to zrobię

Tak też zrobię

Ja wczoraj byłam. Opędzlowałam mało zdrowy zestaw, bo dwa cheesburgery + małe frytki + cola

Jakie ładne łóżeczko i kocyk Też mi się takie łóżeczko marzy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:29   #3518
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Tak też zrobię

ale mi się ten kocyk podoba
Stary 2013-09-15, 19:33   #3519
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiliśmy nowy odświeżacz do pradu. Włączył w korytarzu i tak po godzinie przeszed i mówi: nic nie czuć.
Zmienił gniazdko i czeka. MÓWIE mu że moze jakis słąby zapach bo w sumie w sklepie nie mieliśmy mozliwości sprawdzenia zapachu.
Wiecie co zrobił?

Mial szczęście ze zadziałał i nie zdążyło nigdzie dolecieć ale myslałam ż mu pizne w łeb.

aaa i wymyślił jeszcze że skoro nasz syn urodzi sie w errze tabletów,laptopów,quadów i innych to zeby sie uczyłto na wszystko będzie hasło. Np. jak bedzie miał sie uczyć liczyć to hasło bedzie jakieś łatwe równanie (na poziomie nauki ) na coś innego bedzie jakieś z historii itd. ja nei wiem skąd on ma takie pomysły...
Stary 2013-09-15, 19:36   #3520
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
zwracałam, na ten ból w spojenu też (powiedział że jak schudnę to przestanie boleć ;( )
Pierd.. o Szopenie Mnie od dawna boli spojenie, a ważę teraz coś około 49 kg, więc to na pewno nie ma znaczenia.

Cytat:

Wiecie co zrobił?

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Hmmm mi się Tako bardziej widzi, ale ja się lubuję w fioletach
Tako to ten w koralu, Riko Alpina Fx jest z fioletem

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:37   #3521
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Pierd.. o Szopenie Mnie od dawna boli spojenie, a ważę teraz coś około 49 kg, więc to na pewno nie ma znaczenia.

Zazdroszczę !! Jak ja bym chciała tyle ważyć !
Stary 2013-09-15, 19:42   #3522
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy z zakupów w Ikei, pochwalę się co kupiliśmy :
przewijak taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/ i do tego te pojemniki przyborniki nakładane z boku
krzesełko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047/ z taką tacką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40076093/
dywan do pokoju maluszka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177885/
ręczniczek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197495/
i jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
i jakieś drobiazki (ramki i inne pierdółki)

No i teraz czekam na początek pazdziernika, żeby zamówić resztę wyprawki - a sporo tego... no ale czekać muszę bo kasa się kończy a coś trzeba jeść
zaszaleliście, super zakupy

Cytat:
bardzo ładne łózeczko a kocyk

Cytat:

Wiecie co zrobił?

No nie mogę

pomysłowy tatuś
Stary 2013-09-15, 19:42   #3523
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę !! Jak ja bym chciała tyle ważyć !
domiiiiiiiiiiiiii dobrze wiesz że to nie waga ma znaczenie żeby dobrze czuć się we własnym ciele możesz ważyć 55,67 czy 80 kg i czuć sie dobrze w swoim ciele i seksownie bo o to nam chodzi.

miki bedę wścibskamacie wybrane już imię? ja chyba mam już zajawke imienniczą bo nie mogę się porozumieć a widzę że u was tez nie macie wpisanego imienia
Stary 2013-09-15, 19:43   #3524
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam!
Teściowa mnie obdarowała 5 słoików ogórków, 5 dżemów, 6 kompotów, 10kg ziemniaków, 3kg buraków, 4 kg marchewki. Było tego więcej, ale połowę kazałam jej zostawić, bo nie przejemy Poza tym: ja też ogóry kisiłam i kompoty i dżemy czyniłam skróciła mi spodnie, uszyła zasłony i dwa obrusy A to wszystko dlatego, że pierwszego wieczora doprowadziła mnie do płaczu, bo powiedziała, ze za wiele po ciąży już nigdy nie schudnę A ja z tekstem "Moja mama schudła, 7 dzieci urodziła, a wagę po każdym miała mniejszą, niż w wieku 20lat, a to pewnie rodzinne, więc nastawiam się na schudnięcie". Potem sie poryczałam w łóżku, TZ jej to powiedział i ona chciała winy odkupić
to zapasy są
Cytat:
C
Zapraszam na kisiel O budyniu też myślałam, ale mam za mało mleka.
budyyyyń, może gdzieś znajdę taki do kubeczka...
Cytat:

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:44   #3525
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie posłusznie wrzuciłam pierwszą turę do prania

pochwalę się kawałkiem swojego kocyka dla małego
jaaaaki fajny
Cytat:
U nas wojna z anginą, Anię rozłożyło, babka na pogotowiu móiwiła, że takiej paskudnej, to już dawno nie widziała, kiepsko jest, bo gorączka praktycznie w ogóle się nie zbija
ale Ania się ma z tymi chorobami...
Cytat:
Dzidzia napisała :
biedna Dzidzia

Cytat:
Też się czaiłam na kisiel, albo chociaż jakiś budyń jednak stwierdziliśmy z TŻtem że nie chce się nam go robić
dlatego ja sobie kupuję takie do robienia w kubku te szybkie takie
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy z zakupów w Ikei, pochwalę się co kupiliśmy :
przewijak taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/ i do tego te pojemniki przyborniki nakładane z boku
krzesełko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047/ z taką tacką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40076093/
dywan do pokoju maluszka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177885/
ręczniczek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197495/
i jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
i jakieś drobiazki (ramki i inne pierdółki)

No i teraz czekam na początek pazdziernika, żeby zamówić resztę wyprawki - a sporo tego... no ale czekać muszę bo kasa się kończy a coś trzeba jeść
jakie zakupy
Cytat:
Ps. Wyszedł mi jakiś paszczoklejuch

ogarneliśmy trochę bajzel w jednym pokoju od razu lepiej i luźniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:45   #3526
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem...Tako mi się bardziej podoba, koleżanka ma ten z imitacji lnu w kolorach brąz-beż, śliczny jest. Ale kolorystycznie to ostatnio mam fazę na fiolet
Stary 2013-09-15, 19:46   #3527
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
domiiiiiiiiiiiiii dobrze wiesz że to nie waga ma znaczenie żeby dobrze czuć się we własnym ciele możesz ważyć 55,67 czy 80 kg i czuć sie dobrze w swoim ciele i seksownie bo o to nam chodzi.

miki bedę wścibskamacie wybrane już imię? ja chyba mam już zajawke imienniczą bo nie mogę się porozumieć a widzę że u was tez nie macie wpisanego imienia
Ja wiem, tyle że 2 dni temu rozmawiałam z TŻtem i wspominaliśmy jak to było kiedy się poznaliśmy i mi przypomniał że wtedy ważyłam 47kg przez baaaardzo długi czas i podobałam się sobie wtedy . A od kąd zaczęłam coraz częściej jeździć do TŻta i jadać obiadki teściowej przybrałam na wadze i porobiły mi się boczki i przybrałam aż 13 kg
Stary 2013-09-15, 19:47   #3528
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
to mnie pocieszyłaś

Co do chust, moja koleżanka bardzo taką chustę polecała, mówiła że naprawdę wygodna i dla niej i dla maluszka ale jakoś nie zagłębiałam się w temat...
Moja teściowa wymyśliła że pożyczy od kogoś jakieś stare łóżeczko i nie będę nosiła dziecka w żadnej chuście tylko będę miała łóżeczko w pokoju obok kuchni i jak będę na dole to dziecko będzie w tym łóżeczku właśnie
Trochę zamotałam ale chyba wiadomo o co mi chodzi
ale w chuście to i na spacery i wogóle......ja osobiście nie miałam ale przyjaciółki z wizażu bardzo sobie chwaliły......

co do tego bólu też tak miałam nie mogłam chodzić gin polecił mi magnez ale ja oczywiście genialna nie brałam regularnie teraz jak doszły skurcze to wpitalam tak jak kazał 3x2 i powiem Wam z ręką na sercu, że nic mnie nie boli skurcze sie pojawiają ale żadko i słabsze niz wczesniej....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:49   #3529
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jaaaaki fajny

ale Ania się ma z tymi chorobami...

biedna Dzidzia

dlatego ja sobie kupuję takie do robienia w kubku te szybkie takie

jakie zakupy

ogarneliśmy trochę bajzel w jednym pokoju od razu lepiej i luźniej
Ja też takie mam ale jak dla mnie są za kwaśne

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ale w chuście to i na spacery i wogóle......ja osobiście nie miałam ale przyjaciółki z wizażu bardzo sobie chwaliły......

co do tego bólu też tak miałam nie mogłam chodzić gin polecił mi magnez ale ja oczywiście genialna nie brałam regularnie teraz jak doszły skurcze to wpitalam tak jak kazał 3x2 i powiem Wam z ręką na sercu, że nic mnie nie boli skurcze sie pojawiają ale żadko i słabsze niz wczesniej....
Ja magnez biorę regularnie i jak dla mnie jest jeszcze gorzej niż jak go nie brałam, skurcze w nocy mi spać nie dają Jaśko w brzuchu też mi się dość często "stawia i twardnieje" (trochę to dziwnie brzmi ale wiecie o co chodzi )
Stary 2013-09-15, 19:49   #3530
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, tyle że 2 dni temu rozmawiałam z TŻtem i wspominaliśmy jak to było kiedy się poznaliśmy i mi przypomniał że wtedy ważyłam 47kg przez baaaardzo długi czas i podobałam się sobie wtedy . A od kąd zaczęłam coraz częściej jeździć do TŻta i jadać obiadki teściowej przybrałam na wadze i porobiły mi się boczki i przybrałam aż 13 kg
dobrze że nie schudłaś tych 13 kg doroślejemy wiec i ciało się zmienia, po porodzie zostają ćwiczenia, żeby mieśnie się zrobiły to innaczej będziemy wyglądać
Stary 2013-09-15, 19:51   #3531
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że nie schudłaś tych 13 kg doroślejemy wiec i ciało się zmienia, po porodzie zostają ćwiczenia, żeby mieśnie się zrobiły to innaczej będziemy wyglądać
Pocieszam się tym że moje cycki dość sporo ważyły od kąd tylko rosnąć zaczęły
Stary 2013-09-15, 19:52   #3532
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem dziwna pod względem porodu, dziecko dobrze ułożone ale licze na to że się obróci i bede mieć cc, i jeszcze inne moje problemy.
JA płakałam mężowi ostatnio w rękaw bo stwierdziłam że mu sie nie podobam. I zresztą płaczę codziennie. Dziś się rozpłakałam bo mama powiedziała ze jem za dużo i dlatego wymiotowałam, a ja nawet nie zjadłąm dużo ani za szybko kolejnego posiłku.
bosh...
Cytat:
Ps. robicie same czy kupujecie w tytce? ;>
w czym?
Cytat:
Ja też takie mam ale jak dla mnie są za kwaśne
może jakieś dziwne smaku kupujesz

a mi cycki dalej nie chcą rosnąć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:53   #3533
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocieszam się tym że moje cycki dość sporo ważyły od kąd tylko rosnąć zaczęły
to jest plus ja też należe do tych posiadających piersi, choc czasami mam mysli że mogłyby być mniejsze, pomijając okres ciążowy
Stary 2013-09-15, 19:55   #3534
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam!
Fajna masz tesciowke
Palnela cos glupiego ale kazdemu sie zdarza . Wazne ze wyrzuty sumienia jakies miala
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Coś mnie w piczce kłuje
Ula mamie w piczce grzebie
Cytat:

Biedna Ania zeby szybko do zdrówka wrocila
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Tak od koleżanki, która była naszym fotografem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurde ale mnie to zaintrygowalo
Jaka lalke ? Czemu akurat lalke ?
Pierwsze slysze o takim prezencie slubnym
Cytat:
Dzidzia napisała :

Cytat:
Patrząc na to co zrobiła w ramach tego odkupienia, to może jednak postanoiwiła Cię podpaść tak, żeby stanęło na jej racji

Wiecie co ? Mam ten wiesiolek i otwieram go a te kapsulki takie duze
Mowie do mamy ze jak ja to sobie tam mam wlozyc , a ona sie mnie pyta ; A jak Ty chcesz to dziecko urodzic ? No w sumie racja

Przypomnialo mi sie ze jutro o 15 mam polozna. I teraz sie zastanawiam czy ten wiesiolek nie pokaze mi cos dziwnego w moczu ? Za nim ja jej wytlumacze co biore i dlaczego to zeby mnie do szpitala nie wyslala ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:55   #3535
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

oddam ci trochę moich
Stary 2013-09-15, 19:55   #3536
De28
Wtajemniczenie

Moje tez nie urosly- ot zrobily sie pelniejsze i tyle.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 19:57   #3537
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mowie do mamy ze jak ja to sobie tam mam wlozyc , a ona sie mnie pyta ; A jak Ty chcesz to dziecko urodzic ? No w sumie racja

Przypomnialo mi sie ze jutro o 15 mam polozna. I teraz sie zastanawiam czy ten wiesiolek nie pokaze mi cos dziwnego w moczu ? Za nim ja jej wytlumacze co biore i dlaczego to zeby mnie do szpitala nie wyslala ..
ja ci się nie dziwie że zapytałaś sie jak masz sobie to tam włożyć, też bym pewnie takie pytanie zadała
Stary 2013-09-15, 19:58   #3538
Kociak85
Zadomowienie

aaby, porozmawiaj z mężem szczerze. Bo on sam może faktycznie nie domyśleć się o co ci chodzi. A z facetami czasami trzeba prosto z mostu.
Co do tego końca życia we dwójkę, to rozumiem Twoje obawy, bo sama takie mam. Jak to będzie, czy jednak się od siebie nie oddalimy,czy pojawiające się nowe problemy nas zbliżą czy będą tylko do kłótni prowadzić.

adoosienka, fajne te zakupy z Ikei. A powiedz mi, jak wypadają jakościowo te ręczniki? Bo ja właśnie się zorientowałam, że na razie mam tylko jeden dla młodej i muszę coś dokupić.

domi,ja będę próbować z chustą, ale nic więcej nie powiem,bo nikt z moich znajomych nie używał.

Pisałam jakoś po 17 smsa do Angie, ale niestety żadnego odzewu jak na razie Może coś tam się dzieje i nie ma do tego głowy... Pozostaje nam na razie czekać.

dzidzia, trzymaj się tam!

Widzę, że budyniowo-kisielowo się zrobiło. Ja wczoraj jadłam budyń. A tych w małych torebkach nie lubię - zupełnie inaczej smakują... A do IKEI w końcu dziś nie pojechaliśmy bo mężowi się nie chciało.
Stary 2013-09-15, 19:58   #3539
nemosek
Zakorzenienie

Niedziela a Wy tyle nastukałyście
Poczytam i mam nadzieję że dowiem się samych pozytywnych rzeczy

My dzisiaj sprzątaliśmy jeszcze,myłam okna,drzwi,balkon.Dopiesz czałam baterie łazienkową i kuchenną.

Tż malował ,udało sie tylko sufit na razie bo późno wstaliśmy,ale przynajmniej się wyspałam i odpoczęłam.

A dzisiaj się tak nagimnastykowałam,ponacią gałam że kość ogonowa daje o sobie znać :/

Po południu byliśmy u teściów,właściwie szwagra na 18
Ale krótko posiedzieliśmy i do domku
Chaos był taki że hej,5 dzieciaków,sporo ludzi.Nie dało się nawet posiedzieć w miarę spokojnie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:00   #3540
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
bosh...

w czym?

może jakieś dziwne smaku kupujesz

No niby nie, ale ja lubię słodki kisiel

Cytat:
to jest plus ja też należe do tych posiadających piersi, choc czasami mam mysli że mogłyby być mniejsze, pomijając okres ciążowy
Otóż to

Cytat:
Fajna masz tesciowke
Palnela cos glupiego ale kazdemu sie zdarza . Wazne ze wyrzuty sumienia jakies miala

Ula mamie w piczce grzebie

Biedna Ania zeby szybko do zdrówka wrocila

kurde ale mnie to zaintrygowalo
Jaka lalke ? Czemu akurat lalke ?
Pierwsze slysze o takim prezencie slubnym

Co do tego wiesiołka, może się wstrzymaj jeszcze, odwiedzisz położną i dopiero po wizycie u niej go zastosujesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości