|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ten kocyk też był genialny http://www.kolysanka.com.pl/userdata...5f71fd77e2.jpg ale z tego co pamiętam 10 zł droższy.
E tam, tak jak Beatka napisała waga nie ma znaczenia. Ja kiedyś byłam bardzooo mocno zakompleksiona z powodu mojej chudości. Dopiero od paru lat czuję się dobrze w swoim ciele. Cytat:
Julia też bardzo nam się podoba. Cytat:
![]() Widziałam wczoraj to okrycie kąpielowe |
||
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() WIecie co miałam dzisiaj na obiad? kluski ślaskie z karkówką i sosem i sałatką colesław a teraz mi sie spać chcę
|
|
#3544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie najbardziej boli po nocy , wrecz z lozka nie moge wstac i troche potrwa zanim rozchodze .. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42819291]Hej dziewczyny. Rybko mam to samo- nie mogę od 2 dni wysiąść z samochodu jak wracam do domu. I też właśnie najlepiej jest jak siedzę. Mi pani dr powiedziała, że: 1. To może rozchodzić się spojenie łonowe (ale teraz bardzo tego nie sprawdzi bo przecież nie można zrobić w ciąży RTG). 2. Główka może bardzo uciskać. Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie. Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą.. Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy. Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga... Ciekawe co powie mi jutro lekarka... A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE] O biedna A ja narzekam , normalnie po dupie powinnyscie mi dac ![]() Cytat:
Wydaje sie ze jakbym mu si enie podobala to byloby mu to latwiej powiedziec Cytat:
Przyjemne z pozytecznym > ? Juz widze jaka maly musial miec radoche Boje sie tylko ze przy schylaniu jakbym padla na plecy to jak biedronka bez szans odwrotu Cytat:
a teraz ??Teraz to mi obojetne jak urodze byle urodzic juz i miec spokoj . Byle jak , byle jaka dziura byle szybko i njawazniejsze zeby Majeczka byla zdrowa . I powiem Wam jeszcze ze ani troche sie nie boje , wogole o tym ni emysle a pamietam jaka panike mialam w 25 tc . Jeszcze nei mowie hop , bo mnie nic nie boli tzn skurczy nie mam - moze dlatego sie nie boje
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam do Was pytanie...jak będziecie wozić Wasze pociechy w wózkach, chodzi mi o okrycie?
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co to? Z tego co mi wiadomo wiesiołka się łyka, ale mogę się mylić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Jaśko mi się właśnie tak pcha że mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy
Czuję okropne kłucie tam na dole
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ona mi pisala ze moglaby rodzic co tydzien takie ma porody , pojechala ze skurczami co 10 min do szpitala i za 35 min miala corke na rekach . Mowi ze same skurcze nie bolaly ja bardziej niz miesiaczka . Pytalam ja wlasnie jak jej siostra rodzila ? jak mama? a ona mi pisze ze mialy kilkunastogodzinne porody , konczone CC , iostra dwa razy transfuzja krwi i wogole czyli tu chyba geny nie maja nic do rzeczy .. tez na to licze bo moja mama naprawde sie meczyla za kazdym razem po dwa dni .. Mi te nie Mi tez Mi tez Cytat:
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łykałam normalnie...ale to było w innym celu ![]() Ciekawe czego się dowiesz ![]() Cytat:
![]() Kiedy się przeprowadzacie?? |
||
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jeszcze się nie zastanawiałam nad tym jak będę wozić mojego Jaśka w zimie
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele dlatego wiem że każdy poród jest inny, nawet u tej samej kobiety, ale chciałabym móc decydować o swoim ciele w tej sytuacji, a jeśli chodzi o porody wiadomo jak jest.
I też rozumiem dziewczyny które chcą rodzić sn, i bronią się przed cc. Normalne, każda z nas jest inna i sama o sobie decyduje ![]() To może ja porozdaję zbędna tkanke tłuszczową z piersi ![]() Miki oba imiona ładne przynajmniej macie wspólny typ nie to co u mnie, przecież musi byc gdzieś imię dla mojej córeczki
|
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ja też mam problem z tą kwestią, bo właśnie zastanawiam się nad tym mam już wózek, ale nie mam koncepcji, bo kombinezon będę mieć ale właśnie jeszcze nie kupiłam żadnego kocyka grubego i i dwóch cienkich...
a gdzieś czytałam, że do wózka można też zaserwować sobie pościel i nie wiem czy to zda egzamin... |
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedziemy do McDonalda Zaglądnę tutaj jeszcze do Was jak wrócę
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-15 o 20:40 |
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie kombinezon... zobaczymy jaka pogoda :P |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałabym dostałam dzisiaj całą siatę książeczek,będą na przyszłość
Anoula Wow dwa stelaże,do wybory do koloru Mała się obłowiła Okazyjna,mega cena Ktosiula Ja wiesiołka biorę od 20 tygodnia gdzieś Trele Czyli jakieś przebłyski już widać Babku W takiej pozycji chyba żadna jeszcze nie wklejała brzuszka. ![]() Pieskowi takie przytulanki w to graj ![]() Newtrend Świetne wieści!!!!! A lekarze to jakaś porażka, jak można mówić takie niepotwierdzone rzeczy Dobrze że ordynator uspokoił![]() Domi To nie dziwne że szwagierka ma takie problemy.Nawet organizm nie może zregenerować się po poronieniach.Problem siedzi w jej głowie niestety.A z męża kawał sk...... ![]() Lineczka Jak tak czytam to dziękuję że mam takie szwagierki że narzekać nie mogę,no możę czasem tylko.Ale to inny temat :/ i świat ![]() Paulina Czyli u Ciebie też się poprawia.To super!!!Fajnie że Cię wypuścili,chociaż na chwilę zmieniłaś rzeczywistość. Lilith Niezły składzik ciuszków Brawo za twórczość ![]() LIneczka Przecież ja nie mam wózka,dzieki za link Anoula Zdrówka dla Anulki Dzidzia W razie wu oby łatwo poszło!!!!!!!! Maluszek będzie silny!!!!! Po mamusi |
|
|
|
#3558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko czemu to tyle kosztuje? Poszukam coś podobnego sobie może na allegro ^^ Na razie mam tylko kombinezon i kocyki :/
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich smutasów
Nie płaczcie dziewczyny!!!Hormony robią swoje ![]() Ale po gorszym dniu zawsze wychodzi słoneczko Szczyt lenistwa,małż mnie karmi pistacjami,wkłada mi je do paszczy ![]() I przy okazji podczytuje,ja mu dam!!! |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na męża i słodycze :P
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelia ładnie brzmi z nazwiskiem. Jest na R. jak ten sławny detektyw ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- No i obie będziemy mieć imiona na A
|
|
|
|
|
#3562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko minęło, ale fajnie, że wyskoczyłam choć na chwilę nie wiadomo ile mi przyjdzie tu siedzieć ![]() Cytat:
![]() Nie wolno ![]() Ja zaraz zajrzę do mojej szafeczki ze słodkościami, smaka mi narobiłyście..tylko co tu subnąć
|
||
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko kiedy ja wtedy kupię literki nad łóżeczko?
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej nadrabiam i aż mnie ściska czy Dzidzia już urodziła
![]() Adosienka Brawo za zakupy! Kociak Myślę że Angie odpisze jak będzie miała mozliwość-ale Amerykę odkryłam Trele Czemu sobie pchasz wiesioła do piczki? Beatka Z jednej strony się nie dziwię że tak myślisz po przypadkach w Twojej rodzinie.Ale nie zamartwiaj się na zapas,co Ci to da? ![]() Tylko niepotrzebny stres.Ładuj akumulatory pozytywnymi myślami. Kończymy sprzątanie tzn trzeba umyć podłogi i parkiet i przenoszenie rzeczy nas czeka. A i jeszcze muszę popakować cały bajzel (ciuchy,pierdółki)bo tylko pudeł parę mamy a tak to wszystko w rozsypce.Na szczęście niewiele tego. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-15 o 21:02 |
|
|
|
#3567 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
już powiedziałam że jak się nie dogadamy to wybieramy trzecie---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Już w takim razie bliżej niż dalej czyli w październiku juz na swoim będziecie
|
|||
|
|
|
#3568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O to już niedługo będziecie w swoim gniazdku Kącik dla Tymka robicie czy pokoik osobny? Cytat:
Ciekawa na jakim stanie
|
|||
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela Śpiworek,kocyk,okrycie wózka.Powinno wystarczyć.
Paulina W tym tygodniu finisz Nie wiem dziwna jestem- chyba to kwestia przyzwyczajenia.Ale czasem przykro mi jakoś..... miki Amelia ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Właśnie w rmf fm powiedzieli że ten tydzień może być deszczowy, ale później cieplutko i słoneczko-złota polska jesień |
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie tak w trójeczkę zaczniecie nowe życie w nowym gniazdku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

macie wybrane już imię? ja chyba mam już zajawke imienniczą bo nie mogę się porozumieć a widzę że u was tez nie macie wpisanego imienia
a teraz mi sie spać chcę

Przyjemne z pozytecznym > ? Juz widze jaka maly musial miec radoche
a teraz ??
KCIUKI DLA ANI