Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 20:01   #3541
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Niedziela a Wy tyle nastukałyście
Poczytam i mam nadzieję że dowiem się samych pozytywnych rzeczy

My dzisiaj sprzątaliśmy jeszcze,myłam okna,drzwi,balkon.Dopiesz czałam baterie łazienkową i kuchenną.

Tż malował ,udało sie tylko sufit na razie bo późno wstaliśmy,ale przynajmniej się wyspałam i odpoczęłam.

A dzisiaj się tak nagimnastykowałam,ponacią gałam że kość ogonowa daje o sobie znać :/

Po południu byliśmy u teściów,właściwie szwagra na 18
Ale krótko posiedzieliśmy i do domku
Chaos był taki że hej,5 dzieciaków,sporo ludzi.Nie dało się nawet posiedzieć w miarę spokojnie.
duzo jeszcze zostało do przeprowadzki?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:11   #3542
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Ten kocyk też był genialny http://www.kolysanka.com.pl/userdata...5f71fd77e2.jpg ale z tego co pamiętam 10 zł droższy.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę !! Jak ja bym chciała tyle ważyć !
E tam, tak jak Beatka napisała waga nie ma znaczenia. Ja kiedyś byłam bardzooo mocno zakompleksiona z powodu mojej chudości. Dopiero od paru lat czuję się dobrze w swoim ciele.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

miki bedę wścibskamacie wybrane już imię? ja chyba mam już zajawke imienniczą bo nie mogę się porozumieć a widzę że u was tez nie macie wpisanego imienia
Prawdopodobnie będzie Amelia, choć ostatecznie jeszcze nie zdecydowaliśmy dlatego nie chciałam podawać na pierwszej Julia też bardzo nam się podoba.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wiem wiem...Tako mi się bardziej podoba, koleżanka ma ten z imitacji lnu w kolorach brąz-beż, śliczny jest. Ale kolorystycznie to ostatnio mam fazę na fiolet
Aaa nie zrozumiałam

Widziałam wczoraj to okrycie kąpielowe http://mindon.pl/wordpress/wp-conten...07/okzk1_3.jpg coś ponad 30 zł kosztowało, nie orientuję się w cenach, więc póki co wstrzymaliśmy się.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:15   #3543
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też takie mam ale jak dla mnie są za kwaśne

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ja magnez biorę regularnie i jak dla mnie jest jeszcze gorzej niż jak go nie brałam, skurcze w nocy mi spać nie dają Jaśko w brzuchu też mi się dość często "stawia i twardnieje" (trochę to dziwnie brzmi ale wiecie o co chodzi )
mi tez mgnez nie pomaga. Skurcze nadal się zdarzają, myslę ze z tą samą cześtotliwością...

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
bosh...

w czym?

może jakieś dziwne smaku kupujesz

a mi cycki dalej nie chcą rosnąć
w opakowaniu, torebce papierowej

WIecie co miałam dzisiaj na obiad? kluski ślaskie z karkówką i sosem i sałatką colesław a teraz mi sie spać chcę
Stary 2013-09-15, 20:16   #3544
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy narastający ból- z dnai na dzień coraz mocniejszy- w ok. spojenia łonowego i ogólnie te rejony może sygnalizować że coś jest bliżej niż dalej, albo coś złego z czym powinam sie szybciej do lekarza wybrac? bo ja dzisiaj ledwo w busa wsiadłam bo taki ból, zwłaszcza włąsnie jak podnoszę nogę na schodek albo coś i jak chodzę. a Z dnia na dzień jest coraz to gorzej.. jak leże tak samo boli, Najmniej boli jak siedze.
Ja obstawiam ze to glowka
mnie najbardziej boli po nocy , wrecz z lozka nie moge wstac i troche potrwa zanim rozchodze ..
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42819291]Hej dziewczyny.

Rybko mam to samo- nie mogę od 2 dni wysiąść z samochodu jak wracam do domu. I też właśnie najlepiej jest jak siedzę.
Mi pani dr powiedziała, że:
1. To może rozchodzić się spojenie łonowe (ale teraz bardzo tego nie sprawdzi bo przecież nie można zrobić w ciąży RTG).
2. Główka może bardzo uciskać.

Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie.

Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą..

Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy.
Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga...

Ciekawe co powie mi jutro lekarka...

A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE]
O biedna
A ja narzekam , normalnie po dupie powinnyscie mi dac
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

A od paru dni chce mi się , nie jakaś nie wiadomo jaka chęć, ale może za chwilę nie będziemy mieli w ogóle sił/okazji... I daję mu wyraźne znaki, a on nic! Wolałabym żeby mi np. wprost powiedział, że nie chce bo mała/brzuch/boi się/cokolwiek. A on przemilcza... I wczoraj pyta "Jest coś, co mogę dla ciebie zrobić?". Ja mówię "Jest, ale tego nie chcesz"... Po paru dopytaniach mówi "Aaa, już wiem o co ci chodzi". I temat skończony. Co z nim nie tak?!
I generalnie jakoś tak... W ostatnich dniach trochę dobija mnie świadomość, że skończy się etap "tylko my dwoje", a w sumie jeszcze tyle rzeczy chciałabym we dwoje zrobić
Chyba mi się skumulowało.

Mi sie wydaje ze boi sie o dziecko , u mnie tak jest - choc nie dawno sie do tego przyznal . Lekarz nie przetlumaczyl , google nie pomogly - poprostu nie i juz ! I powiem CI ze ciezko mu sie bylo do tego przyznac , bardzo musialam go naciskac .
Wydaje sie ze jakbym mu si enie podobala to byloby mu to latwiej powiedziec
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bylam na grzybach
Nawet nie sadzilam, ze mojemu dziecku sprawi to taka radosc. Szukal grzybow i krzyczal jak znalazl naprawde dumny.I juz kilka trujacych rozpoznaje. Dwie godziny lazilismy po lesie i maly jest padniety
No prosze Przyjemne z pozytecznym > ? Juz widze jaka maly musial miec radoche ja sama bym chciala , i sama bym poszla .
Boje sie tylko ze przy schylaniu jakbym padla na plecy to jak biedronka bez szans odwrotu
Cytat:
ja jestem dziwna pod względem porodu, dziecko dobrze ułożone ale licze na to że się obróci i bede mieć cc, i jeszcze inne moje problemy.
JA płakałam mężowi ostatnio w rękaw bo stwierdziłam że mu sie nie podobam. I zresztą płaczę codziennie. Dziś się rozpłakałam bo mama powiedziała ze jem za dużo i dlatego wymiotowałam, a ja nawet nie zjadłąm dużo ani za szybko kolejnego posiłku.
Tez mialam napoczatku ogromna nadzieje na CC z byle jakiego powodu . Pozniej mi przeszlo , bo jestem tak napalona na cwiczenia z Chodakowska - a wiem ze CC moglo by mnie wykluczyc nawet na pol roku a teraz ??
Teraz to mi obojetne jak urodze byle urodzic juz i miec spokoj . Byle jak , byle jaka dziura byle szybko i njawazniejsze zeby Majeczka byla zdrowa . I powiem Wam jeszcze ze ani troche sie nie boje , wogole o tym ni emysle a pamietam jaka panike mialam w 25 tc .
Jeszcze nei mowie hop , bo mnie nic nie boli tzn skurczy nie mam - moze dlatego sie nie boje

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:19   #3545
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
mnie najbardziej boli po nocy , wrecz z lozka nie moge wstac i troche potrwa zanim rozchodze ..

O biedna
A ja narzekam , normalnie po dupie powinnyscie mi dac

Mi sie wydaje ze boi sie o dziecko , u mnie tak jest - choc nie dawno sie do tego przyznal . Lekarz nie przetlumaczyl , google nie pomogly - poprostu nie i juz ! I powiem CI ze ciezko mu sie bylo do tego przyznac , bardzo musialam go naciskac .
Wydaje sie ze jakbym mu si enie podobala to byloby mu to latwiej powiedziec

No prosze Przyjemne z pozytecznym > ? Juz widze jaka maly musial miec radoche ja sama bym chciala , i sama bym poszla .
Boje sie tylko ze przy schylaniu jakbym padla na plecy to jak biedronka bez szans odwrotu

Tez mialam napoczatku ogromna nadzieje na CC z byle jakiego powodu . Pozniej mi przeszlo , bo jestem tak napalona na cwiczenia z Chodakowska - a wiem ze CC moglo by mnie wykluczyc nawet na pol roku a teraz ??
Teraz to mi obojetne jak urodze byle urodzic juz i miec spokoj . Byle jak , byle jaka dziura byle szybko i njawazniejsze zeby Majeczka byla zdrowa . I powiem Wam jeszcze ze ani troche sie nie boje , wogole o tym ni emysle a pamietam jaka panike mialam w 25 tc .
Jeszcze nei mowie hop , bo mnie nic nie boli tzn skurczy nie mam - moze dlatego sie nie boje
Trele rozwalasz mnie dzisiaj swoimi tekstami
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:21   #3546
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie...jak będziecie wozić Wasze pociechy w wózkach, chodzi mi o okrycie?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:24   #3547
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co ? Mam ten wiesiolek i otwieram go a te kapsulki takie duze
Mowie do mamy ze jak ja to sobie tam mam wlozyc , a ona sie mnie pyta ; A jak Ty chcesz to dziecko urodzic ? No w sumie racja

Przypomnialo mi sie ze jutro o 15 mam polozna. I teraz sie zastanawiam czy ten wiesiolek nie pokaze mi cos dziwnego w moczu ? Za nim ja jej wytlumacze co biore i dlaczego to zeby mnie do szpitala nie wyslala ..
To tego wiesiołka wkłada się tam na dole? Po co to?

Z tego co mi wiadomo wiesiołka się łyka, ale mogę się mylić

Cytat:
O to to, mam to samo! Rano mam problem żeby zwlec się z łóżka i przez jakiś czas chodzę jak pokraka

Stary 2013-09-15, 20:27   #3548
domii29
Zakorzenienie

Jaśko mi się właśnie tak pcha że mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy Czuję okropne kłucie tam na dole
Stary 2013-09-15, 20:29   #3549
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie sn to pomyłka natury, nie tak powinno się to odbywać, ale z naturą się nie dyskutuje boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.
Możliwe przez to że rodzinnie u nas jest problem z porodami, nie rozchodzą się kości miednicy, babcia i ciocia rodziły 3 dni, kolejna ciocia juz miała 3 cesarki z tego powodu, a moja mama przy każdym porodzie miała problem bo wąska w biodrach, a przy moim bracie miał ok 4 kg obydwoje prawie fikneli bo odmówiono cc.
Zdaje sobie sprawę że każdy poród jest inny i ja mogę urodzić szybko i bezboleśnie( w miarę) a cc to jednak ingerencja w moje ciało, i to poważna ale wydaje mi sie bezpieczniejsza dla mnie i dla dziecka.
Na pocieszenie Ci powiem ze ostatnio rozmawialam z kolezanka z PL - wlasnie urodzila druga corke. Ona sama ma siostre bliznaczke ktora tez ma dwie corki .
I ona mi pisala ze moglaby rodzic co tydzien takie ma porody , pojechala ze skurczami co 10 min do szpitala i za 35 min miala corke na rekach . Mowi ze same skurcze nie bolaly ja bardziej niz miesiaczka . Pytalam ja wlasnie jak jej siostra rodzila ? jak mama?
a ona mi pisze ze mialy kilkunastogodzinne porody , konczone CC , iostra dwa razy transfuzja krwi i wogole czyli tu chyba geny nie maja nic do rzeczy ..
tez na to licze bo moja mama naprawde sie meczyla za kazdym razem po dwa dni ..
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a mi cycki dalej nie chcą rosnąć
Mi te nie A kupilam juz staniki do karmienia DD i jak tak dalej pojdzie to moj Tz bedzie mial beret na zime
Cytat:
oddam ci trochę moich
Mi tez Mi tez
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam do Was pytanie...jak będziecie wozić Wasze pociechy w wózkach, chodzi mi o okrycie?
JA planuje kombinezon , i mam taki wklad do gondoli http://umalucha.pl/zasoby/produkty/8409s.jpg ewentualnie kocyk . Mam nadziej ze wystarczy aczkolwiek nie mam pojecia , i chetnie sie dowiem co wy planujecie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:31   #3550
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co ? Mam ten wiesiolek i otwieram go a te kapsulki takie duze
Mowie do mamy ze jak ja to sobie tam mam wlozyc , a ona sie mnie pyta ; A jak Ty chcesz to dziecko urodzic ? No w sumie racja

Przypomnialo mi sie ze jutro o 15 mam polozna. I teraz sie zastanawiam czy ten wiesiolek nie pokaze mi cos dziwnego w moczu ? Za nim ja jej wytlumacze co biore i dlaczego to zeby mnie do szpitala nie wyslala ..
A to dowcipnie trzeba??
Ja łykałam normalnie...ale to było w innym celu

Ciekawe czego się dowiesz

Cytat:
Niedziela a Wy tyle nastukałyście
Poczytam i mam nadzieję że dowiem się samych pozytywnych rzeczy

My dzisiaj sprzątaliśmy jeszcze,myłam okna,drzwi,balkon.Dopiesz czałam baterie łazienkową i kuchenną.

Tż malował ,udało sie tylko sufit na razie bo późno wstaliśmy,ale przynajmniej się wyspałam i odpoczęłam.

A dzisiaj się tak nagimnastykowałam,ponacią gałam że kość ogonowa daje o sobie znać :/

Po południu byliśmy u teściów,właściwie szwagra na 18
Ale krótko posiedzieliśmy i do domku
Chaos był taki że hej,5 dzieciaków,sporo ludzi.Nie dało się nawet posiedzieć w miarę spokojnie.
Ty się tak nie przepracowuj, bo będzie
Kiedy się przeprowadzacie??
Stary 2013-09-15, 20:34   #3551
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podobnie jak Trele mam kombinezon dla maluszka i do wózka dostałam gratisowo właśnie podobny wkład jak Trele wkleiła, mam też cieplutkie kocyki jakby co Choć jeszcze się nie zastanawiałam nad tym jak będę wozić mojego Jaśka w zimie
Stary 2013-09-15, 20:36   #3552
89Beatka
Wtajemniczenie

Trele dlatego wiem że każdy poród jest inny, nawet u tej samej kobiety, ale chciałabym móc decydować o swoim ciele w tej sytuacji, a jeśli chodzi o porody wiadomo jak jest.
I też rozumiem dziewczyny które chcą rodzić sn, i bronią się przed cc. Normalne, każda z nas jest inna i sama o sobie decyduje

To może ja porozdaję zbędna tkanke tłuszczową z piersi

Miki
oba imiona ładne przynajmniej macie wspólny typ nie to co u mnie, przecież musi byc gdzieś imię dla mojej córeczki
Stary 2013-09-15, 20:38   #3553
Kabriela
Zadomowienie

No właśnie ja też mam problem z tą kwestią, bo właśnie zastanawiam się nad tym mam już wózek, ale nie mam koncepcji, bo kombinezon będę mieć ale właśnie jeszcze nie kupiłam żadnego kocyka grubego i i dwóch cienkich...
a gdzieś czytałam, że do wózka można też zaserwować sobie pościel i nie wiem czy to zda egzamin...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:38   #3554
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Trele dlatego wiem że każdy poród jest inny, nawet u tej samej kobiety, ale chciałabym móc decydować o swoim ciele w tej sytuacji, a jeśli chodzi o porody wiadomo jak jest.
I też rozumiem dziewczyny które chcą rodzić sn, i bronią się przed cc. Normalne, każda z nas jest inna i sama o sobie decyduje

To może ja porozdaję zbędna tkanke tłuszczową z piersi

Miki
oba imiona ładne przynajmniej macie wspólny typ nie to co u mnie, przecież musi byc gdzieś imię dla mojej córeczki
Jak tylko zobaczycie tą małą istotkę to napewno jakiś pomysł na imię Wam wpadnie

Jedziemy do McDonalda
Zaglądnę tutaj jeszcze do Was jak wrócę

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-15 o 20:40
Stary 2013-09-15, 20:41   #3555
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tylko zobaczycie tą małą istotkę to napewno jakiś pomysł na imię Wam wpadnie

Jedziemy do McDonalda
Zaglądnę tutaj jeszcze do Was jak wrócę
liczę na to że wcześniej ustalimy imię, a jak sie urodzi i nam nie spasuje to można zmienic
Stary 2013-09-15, 20:42   #3556
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
jakiś ciepły pajac, kocyk i przykrycie z wózka
ewentualnie kombinezon... zobaczymy jaka pogoda :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:45   #3557
nemosek
Zakorzenienie

A zapomniałabym dostałam dzisiaj całą siatę książeczek,będą na przyszłość Szwagierki zaoferowały też ciuszki

Anoula
Wow dwa stelaże,do wybory do koloru Mała się obłowiła Okazyjna,mega cena

Ktosiula Ja wiesiołka biorę od 20 tygodnia gdzieś

Trele
Czyli jakieś przebłyski już widać

Babku W takiej pozycji chyba żadna jeszcze nie wklejała brzuszka.
Pieskowi takie przytulanki w to graj

Newtrend Świetne wieści!!!!! A lekarze to jakaś porażka, jak można mówić takie niepotwierdzone rzeczy Dobrze że ordynator uspokoił

Domi To nie dziwne że szwagierka ma takie problemy.Nawet organizm nie może zregenerować się po poronieniach.Problem siedzi w jej głowie niestety.A z męża kawał sk......

Lineczka Jak tak czytam to dziękuję że mam takie szwagierki że narzekać nie mogę,no możę czasem tylko.Ale to inny temat :/ i świat

Paulina Czyli u Ciebie też się poprawia.To super!!!Fajnie że Cię wypuścili,chociaż na chwilę zmieniłaś rzeczywistość.

Lilith Niezły składzik ciuszków Brawo za twórczość

LIneczka Przecież ja nie mam wózka,dzieki za link

Anoula Zdrówka dla Anulki

Dzidzia
W razie wu oby łatwo poszło!!!!!!!! Maluszek będzie silny!!!!! Po mamusi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:46   #3558
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
JA planuje kombinezon , i mam taki wklad do gondoli http://umalucha.pl/zasoby/produkty/8409s.jpg ewentualnie kocyk . Mam nadziej ze wystarczy aczkolwiek nie mam pojecia , i chetnie sie dowiem co wy planujecie
Fajny ten wkład Tylko czemu to tyle kosztuje? Poszukam coś podobnego sobie może na allegro ^^ Na razie mam tylko kombinezon i kocyki :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:48   #3559
nemosek
Zakorzenienie

Dla wszystkich smutasów

Nie płaczcie dziewczyny!!!Hormony robią swoje
Ale po gorszym dniu zawsze wychodzi słoneczko

Szczyt lenistwa,małż mnie karmi pistacjami,wkłada mi je do paszczy

I przy okazji podczytuje,ja mu dam!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-15, 20:49   #3560
niunia32
Zakorzenienie

czekam na męża i słodycze :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:51   #3561
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Miki
Z dziewczynką dużego problemu nie miałam, na pewno gorzej o imię dla chłopca przynajmniej tak mi się wydaje.

Amelia ładnie brzmi z nazwiskiem. Jest na R. jak ten sławny detektyw

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No i obie będziemy mieć imiona na A

Stary 2013-09-15, 20:52   #3562
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ale w chuście to i na spacery i wogóle......ja osobiście nie miałam ale przyjaciółki z wizażu bardzo sobie chwaliły......

co do tego bólu też tak miałam nie mogłam chodzić gin polecił mi magnez ale ja oczywiście genialna nie brałam regularnie teraz jak doszły skurcze to wpitalam tak jak kazał 3x2 i powiem Wam z ręką na sercu, że nic mnie nie boli skurcze sie pojawiają ale żadko i słabsze niz wczesniej....
ja się zastanawiałam nad chustą ale za kij nie wiem jak to wiązać i czy się potem maluch zbyt nie przyzwyczai że ciągle na mnie wisi
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
WIecie co miałam dzisiaj na obiad? kluski ślaskie z karkówką i sosem i sałatką colesław a teraz mi sie spać chcę
colesław mniaaam
Cytat:
Ja podobnie jak Trele mam kombinezon dla maluszka i do wózka dostałam gratisowo właśnie podobny wkład jak Trele wkleiła, mam też cieplutkie kocyki jakby co Choć jeszcze się nie zastanawiałam nad tym jak będę wozić mojego Jaśka w zimie
Cytat:
No właśnie ja też mam problem z tą kwestią, bo właśnie zastanawiam się nad tym mam już wózek, ale nie mam koncepcji, bo kombinezon będę mieć ale właśnie jeszcze nie kupiłam żadnego kocyka grubego i i dwóch cienkich...
a gdzieś czytałam, że do wózka można też zaserwować sobie pościel i nie wiem czy to zda egzamin...
nie wiem czy kupić taki wkład zastanawiam się czy gruby kocyk nie wystarczy

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 20:54   #3563
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla wszystkich smutasów

Nie płaczcie dziewczyny!!!Hormony robią swoje
Ale po gorszym dniu zawsze wychodzi słoneczko

mężu Nemoska
Stary 2013-09-15, 20:56   #3564
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałabym dostałam dzisiaj całą siatę książeczek,będą na przyszłość Szwagierki zaoferowały też ciuszki

[B]

Paulina Czyli u Ciebie też się poprawia.To super!!!Fajnie że Cię wypuścili,chociaż na chwilę zmieniłaś rzeczywistość.
Super

Szybko minęło, ale fajnie, że wyskoczyłam choć na chwilę nie wiadomo ile mi przyjdzie tu siedzieć

Cytat:

Nie za dobrze Ci??

Nie wolno

Ja zaraz zajrzę do mojej szafeczki ze słodkościami, smaka mi narobiłyście..tylko co tu subnąć
Stary 2013-09-15, 20:57   #3565
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
liczę na to że wcześniej ustalimy imię, a jak sie urodzi i nam nie spasuje to można zmienic
Ja ostatnio stwierdziłam, że zdecydujemy jak się urodzi. Bo mamy niby dwa typy, ale ja jestem bardziej za jednym, a mąż za drugim. I stwierdziliśmy, że zobaczymy, które będzie pasować do niej bardziej.
Tylko kiedy ja wtedy kupię literki nad łóżeczko?
Stary 2013-09-15, 20:57   #3566
nemosek
Zakorzenienie

Dalej nadrabiam i aż mnie ściska czy Dzidzia już urodziła

Adosienka
Brawo za zakupy!

Kociak Myślę że Angie odpisze jak będzie miała mozliwość-ale Amerykę odkryłam

Trele Czemu sobie pchasz wiesioła do piczki?

Beatka Z jednej strony się nie dziwię że tak myślisz po przypadkach w Twojej rodzinie.Ale nie zamartwiaj się na zapas,co Ci to da?
Tylko niepotrzebny stres.Ładuj akumulatory pozytywnymi myślami.

Kończymy sprzątanie tzn trzeba umyć podłogi i parkiet i przenoszenie rzeczy nas czeka.
A i jeszcze muszę popakować cały bajzel (ciuchy,pierdółki)bo tylko pudeł parę mamy a tak to wszystko w rozsypce.Na szczęście niewiele tego.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-15 o 21:02
Stary 2013-09-15, 21:04   #3567
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Z dziewczynką dużego problemu nie miałam, na pewno gorzej o imię dla chłopca przynajmniej tak mi się wydaje.

Amelia ładnie brzmi z nazwiskiem. Jest na R. jak ten sławny detektyw

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No i obie będziemy mieć imiona na A
no widzisz, łatwo iść tym tropem, imiona na A, a syn jeśli wam sie trafi to może mie literkę po tatusiu

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio stwierdziłam, że zdecydujemy jak się urodzi. Bo mamy niby dwa typy, ale ja jestem bardziej za jednym, a mąż za drugim. I stwierdziliśmy, że zobaczymy, które będzie pasować do niej bardziej.
literki kupisz jak zdecydujecie które, ja mam obiecany wyhaftowany obrazek z imieniem i datą urodzenia, ale u nas wybór imienia jst trudniejszy bo żadna ze stron nie zgadza się an to drugie już powiedziałam że jak się nie dogadamy to wybieramy trzecie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

Beatka Z jednej strony się nie dziwię że tak myślisz po przypadkach w Twojej rodzinie.Ale nie zamartwiaj się na zapas,co Ci to da?
Tylko niepotrzebny stres.Ładuj akumulatory pozytywnymi myślami.

Kończymy sprzątanie tzn trzeba umyć podłogi i parkiet i przenoszenie rzeczy nas czeka.
A i jeszcze muszę popakować cały bajzel (ciuchy,pierdółki)bo tylko pudeł parę mamy a tak to wszystko w rozsypce.Na szczęście niewiele tego.
Jeszcze porodem się nie przestraszam, ale to kwestia czasu

Już w takim razie bliżej niż dalej czyli w październiku juz na swoim będziecie
Stary 2013-09-15, 21:08   #3568
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jakie to typy?? Wybacz jak pisałaś a mi umknęło...

Cytat:
Dalej nadrabiam i aż mnie ściska czy Dzidzia już urodziła[B]

Każda z nas czeka na wiadomość od Dzidzi

O to już niedługo będziecie w swoim gniazdku
Kącik dla Tymka robicie czy pokoik osobny?

Cytat:
literki kupisz jak zdecydujecie które, ja mam obiecany wyhaftowany obrazek z imieniem i datą urodzenia, ale u nas wybór imienia jst trudniejszy bo żadna ze stron nie zgadza się an to drugie już powiedziałam że jak się nie dogadamy to wybieramy trzecie
Uuuu to ciężka sprawa Ciekawa na jakim stanie
Stary 2013-09-15, 21:10   #3569
nemosek
Zakorzenienie

Kabriela Śpiworek,kocyk,okrycie wózka.Powinno wystarczyć.

Paulina W tym tygodniu finisz chociaż jakoś tak dziko iść na swoje Nie wiem dziwna jestem- chyba to kwestia przyzwyczajenia.
Ale czasem przykro mi jakoś.....

miki Amelia

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Właśnie w rmf fm powiedzieli że ten tydzień może być deszczowy, ale później cieplutko i słoneczko-złota polska jesień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-15, 21:12   #3570
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina W tym tygodniu finisz chociaż jakoś tak dziko iść na swoje Nie wiem dziwna jestem- chyba to kwestia przyzwyczajenia.
Ale czasem przykro mi jakoś.....
Przyzwyczaisz się szybciej niż myślisz a później już nie będziesz sobie wyobrażała mieszkania z rodzicami
Fajnie tak w trójeczkę zaczniecie nowe życie w nowym gniazdku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości