Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 08:50   #2221
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Sam chyba skok macie?

Dzoan za chrzciny... i to miło, że Oluś został tak obdarowany

Oli
, Mela zdrówka Dziewczynkom Dobrze, że z Lilo już lepiej

Madi dla męża za prezent... Naprawdę się postarał

Ktoś pytał ile Młody zjadł marchewki z jabłkiem... jak to na początku bywa kilka łyżeczek, ale tak mu się oczy świeciły a uszy trzęsły z radości, że zjadłby więcej Tylko wredna matka powiedziała "na początek wystarczy"

Dziś jemy samo jabłko A jemy Babcine a ogródka

No i zdecydowanie mamy w pieluszce twardsze dowody na jedzenie czego innego niż tylko mleko

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

Brawo za stale pokarmy! I za super doroslego faceta

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:54   #2222
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mela mój miał chrypke. Ale z płaczu, przeszło jak się uspokoił

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tylko że chrypi Małgosia, Alicja mam nadzieję że nic nie złapie. Póki co Malgos w łóżku je śniadanie i ogląda bajki na komp. Alicja zasnela mi przy karmieniu i wcale nie chce mi się jej odkładać, a powinnam zjeść śniadanie.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:12   #2223
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

100% facet

Prawdziwy macho!

Madi- dla męża. postarał się z prezentem.
Oli- za zakupy
Dzoan- za chrzciny. Dobrze, że udane.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!!!!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:14   #2224
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Widocznie ja sie na matke nie nadaje. Nie mam cierpliwosci juz.

To ja to powiedzialam.

No ja to na bank mam skoka cisnienia
Prosze,nie pisz tak! Jestem pewna,ze jestes wspaniala mama,a cierpliwosc sie konczy nie tylko Tobie. Poza tym,to pewnie,ten cholerny skok,o ktorym zapomnialam,bo ciagle przed. Tule

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:17   #2225
AgaPlast
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jest jeszcze stary babciny sposób- tetra nasaczona bianki moczem Mysle ze skorzystam z gencjany . Aftin jednak ma brzydki skład i z dwojga złego to juz bym wolała małej antybiotyk podac

karolajn
oli i mela trzymam kciuki za wasze dzieciaczki
dzoan za chrzciny
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:25   #2226
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ufffff dziecię śpi od godziny. Cieżko było. Marudzila, płakała, wyginala sie a wszystkie strony i dopiero jak walnela 2 ogromne kupska zapanował spokój w kąpieli dzis leżała wyzuzowana jak nigdy, mozna było w końcu ja dokładnie wyszorowac chyba dlatego ze było wiecej wody niz zwykle bo zakrywalo całe ciałko tylko lepetynka wystawala

Obejrzeliśmy 2 odcinki Kontry, kończę redsa i pewnie pójdę spac.
Jutro mamy znowu wizytę u pediatry. Mam dość. Maja ma 3 tygodnie, prawie tydzień była w szpitalu i juz 4 wizyty na oddziale noworodków gdzie sa chore dzieci
Trzymajcie kciuki zeby z pepuszkiem było ok, bo inaczej czeka nas wyjazd do chirurga dziecięcego

dzień dobry
dziś coś mój syn całą noc jedzonko zwracał, może spacer mu zaszkodził ale był ciepło ubrany, nie wiem o co mu chodziło
ale jednym czynnikiem na pewno było podnoszenie nóżek do ggóry po jedzeniu
nie może normalnie zasnąć tylko prężyć się musi i wyginać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:26   #2227
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Perse- widze ze nasze.dzieci sie dzisiaj.zgraly. U nas pobudka o 24 potem o 4:30 i rano juz o 8 Tylko dlaczego tak chce mi sie SPAC!!! :ziew:
Hehe to sie zgraly na całego, bo mój po 4 i po 7 sie budzil

Ogarnelam pół chaty, drugie pol jak Mały usnie. O 11.15 mamy Na dobre i na złe, a o 14.30 Przyjaciółki, ot taki ambitny plan dnia

Margo mam pytanie z ciekawości- dlaczego zdecydowalas sie tak szybko rozszerzać dietę? Naprawdę tylko z ciekawości.
Ja jak mi sie uda pokarmic kp jeszcze, to czekam do 6 mca, nie chce mi sie stresowac szybciej

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:38   #2228
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Mela to trzymam kciuki żeby szybko przeszło i by nikt nic nie złapał.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:42   #2229
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Prosze,nie pisz tak! Jestem pewna,ze jestes wspaniala mama,a cierpliwosc sie konczy nie tylko Tobie. Poza tym,to pewnie,ten cholerny skok,o ktorym zapomnialam,bo ciagle przed. Tule

Dziekuje
No ja mysle, ze to skok.

Ze stresu przed tym refluksem cofnal mi sie hotdog i ja mam dzis refluksa z synkiem. My wszystko razem baczkujemy, refluksujemy

Agrafka- a ile minut chodzisz z dzieciem do odbicia?

Ja wlasnie sie boje go klasc na brzuch zeby nie rzygal. Kurde ciezko z tym refluksem :/

Margosiu- super z tymi domowymi sloiczkami. Ja tez cos takiego zrobie. Szkoda, ze w ciazy na to nie wpadlam. No coz. Jak skok se pojdzie to wtedy moze uda sie cos rozkminic.

Gnomislaw zjadl z obu cyckow i zasnal na 5min., ale nagle mu sie prxypomnilo, ze swiat jest taki wspanialy wiec po co spac i sie obudzil. Beknal se zatem i teraz lezy i podziwia ramki czarno-biale z fioletowa roza na scianie i cos se gada. Oczywiscie jezor caly chodzi raczki i nozki tez

Skoro nie spimy tej nocy to ide se choc loda zjem.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:47   #2230
Margosia__
Zakorzenienie

Perse wszystkie mi znane dzieci jadły już po 3 miesiącu, wszystkie żyją i mają się dobrze
My zaczęliśmy te 3 dni wcześniej ze względu na wesele
Czytałam też (choć tego argumentu nie braliśmy pod uwagę), że starsze dzieci nie chcą tak próbować nowości i w efekcie po 6 mż troszkę ciężej rozszerza się dietę

A poza tym... w przeciwieństwie do większości wcale by mi nie było przykro gdyby mi płodność wróciła Gluciątko marzy o braciszku

Na razie Glut nie wygląda jakby Mu to przeszkadzało... ładnie ściąga z łyżeczki trzymanej na prosto więc chyba jest gotowy na próbowanie nowych rzeczy Oczywiście jeżeli coś będzie nie tak, pojawią się problemy z kupą czy coś to zaprzestaniemy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Skoro nie spimy tej nocy to ide se choc loda zjem.
Smacznego

Młody zjadł (mleko z cycusia) to idziemy szukać szczęścia
Miłego dnia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:48   #2231
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Tak sie zimno zrobiło musze dokupić ubranek. Ile takich bluz kupujecie?
W domu mam ok.23C . Mi jest dobrze w krótkiej koszulce i długich spodniach. Choć dzis rano było mi zimnej i jak byłam w koszuli nocnej to musiałam skarpety zalozyc, a potem sie podgrzalam suszarka,ktora nas nie opuszcza i otworzyłam sezon suszarkowy

No i w domu zwykle dresowe gatki czy polspiochy to ok , ale jak wyjdę to jakieś spodnie zakładacie? Czy jakieś rajstopy pod spod czy co?
Jak w gondoli to mam spiworek gruby i pajaca miskowego,ktorego moj syn nie cierpi
No a w foteliku to kurtkę jakas czy jakis kombinezon?
mam ten sam problem i brak ciepłych rzeczy, muszę jakieś polowanie zrobić

Cytat:

On dzis ma 6tygodni.

Cytat:

100% facet

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie

My mamy kolki czesc nastepna :/
Podaje infacol i jest ciut lepiej tzn. kupki wygladaja juz ok ale nadal problem z baczkami.
No i wczoraj zauwazyłam ze mała ma plesniawki. dopiero wczoraj a one juz sie sporo rozrosły i jestem wsciekła bo tydz. temu bylismy u lekarza i w buzie małej nie zajzała a dzisiaj juz mnie nie przyjma bo tłumy i czekaj tu nastepny tydz. Do mamus których maluchy miały plesniawki - stosowałyscie cos bez recepty? Pani w rejestracji powiedziała ze mam sobie kupic aftin ale czytałam ze to dla starszych dzieci. Czytałam ze tez gencjana mozna smarowac. No albo mam sie jutro przejsc do poradni dzieci chorych. No juz lece z miesiecznym dzieciem i czekam w poczekalni z chorymi maluchami a potem wczodze do zakaszlanego gabinetu :/ eh...

Zaraz Was ponadrabiam
my mieliśmy pleśniawki
z moczem to mi cięzko gaze/wacik było wsadzić do tej malutkiej buziulki ii potrzeć
daje jeszcze rumianek bo on działa łagodąco i przeciwzapalnie
ale w ostateczności chwyciłam za antybiotyk i jak na począku podawałam do ustnie to miał problemy z brzuszkiem to potem zaczęłam patyczkiem gigenicznym pędzelkować
pleśniawki zeszły ale teraz pilnuję by znowu nie powstały, daje rumianek i nim pocieram

Synek
Stary 2013-09-16, 09:48   #2232
Samantha7
Zakorzenienie

Mr. Skoku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (105,2 KB, 48 załadowań)

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:52   #2233
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
dzięki dziewczyny
Teraz to co udało mi się zapamiętać:

Samantha- może masz kryzys laktacyjny?maluch chce wtedy częściej,bo zmienia się skład mleka i można oszaleć zwiększa się zapotrzebowanie dziecka więc i częściej chce. W takich momentach właśnie kobiety rezygnują z kp a trzeba to przeczekać. Ja też juz wiele razy chciałam to rzucić w ch.olerę, ale potem przychodzi spokój i ta wtulona i uśmiechnięta buzia mi to wybija z głowy Trzymam kciuki!

Margosia- brawa za nowe smaki fajnie wam, ze byliscie na weselu. Tez bym gdzies poszla...a co do powrotu- to wlasnie tylko mnie trzyma przy kp

En- super, że załatwiliście chrzciny

Tweed- wspólczuje siedzenia w domu...wiem jak to jest, z czasem sie wkurzalam i targalam ten wozek po schodach

Surka- super tak kurteczka tez sie na nią czaiłam na wyprzedazy 5-10-15 ale w końcu nie kupiłam. Trafiłam w lumpie widziałam tez fajna grubsza kurteczkę,ale oczywiscie za mala

Mela- zdrówka dla Małgosi

Dzoan- brawa za udane chrzciny!

Skylie- moja tez podobnie spala

Kubusiu- nie martw się wyrobisz się i do nas wrócisz

Baloniku- zaglądaj w miarę możliwości

więcej grzechów nie pamietam :P przepraszam

coraz wiecej maluchow przeziębionych widzę co do kataru to nie jest on absolutnie przeciwwskazaniem do spaceru- wręcz przeciwnie

no jeszcze odnośnie ślinienia, bo widziałam, że zaraz każda zacznie się zastanawiać nad ząbkowaniem http://parenting.pl/portal/niemowle-slini-sie

Hania śpi w huśtawce wiec napisze co u nas :
- od 2 tyg nie uzywamy Debridatu i odpukać jest ok
- w dzień udaje jej się zasnąć bez owijania, ale dalej ręce ją atakują
- obecnie mamy okres wrzasków ( wrzeszczy do mnie, do zabawek, kwiatków) głos ma donośny
- coś jej się poprzestawiało i mało śpi w dzień ale nie jest marudna wiec dajemy radę. Za to o 19 jest już mega padnieta
- nie zasypia na rękach. Jak widzę że zbliza sie pora zmeczenia odkładam ja albo do łóżeczka albo na kanapę i sobie spi (moje dziecko jest niekochane wg teściowej )
- rąk jeszcze do końca nie potrafi skoordynować
Stary 2013-09-16, 10:00   #2234
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry

Byliśmy na weselu i poprawinach bawiliśmy się fajnie, potańczyliśmy trochę, pojedliśmy- ja oczywiście dziobałam tylko to co mogłam. Wszystko wypaliło, mały był grzeczny z babcią, ładnie ciągnął mój pokarm z butelki. Ale tak sobie rozkręciłam laktację przez to ściaganie pokarmu, że piersi mam jak karmienie, przeciekają mi staniki a wczoraj nawet przeciekło mi na sukienkę, dobrze, ze już do domu jechaliśmy. Już nie będę odciągać, tylko jeszcze na jutro bo do gina idę. Mam nadzieję, że mi coś zaradzi w końcu na tą ranę po nacięciu bo jeszcze nie do końca zagojona więc pewnie nie dostaniemy zielonego światła na przytulanki Zmęczona jestem i niewyspana bo dzisiaj w nocy Łukaszek kolki już od 1 miał a nie jak zawsze od 4 i nie chciał rano usnąć jeszcze, dopiero teraz padł. Potem się z nim przekimam, trzeba coś posprzątać bo w domu bałagan.

teraz nie nadrabiam bo mały już się wybudza ale mam nadzieję, ze teraz będę miała więcej czasu dla Was, przepraszam, że tylko tak o sobie piszę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:05   #2235
Agrafka86
Wtajemniczenie

Samantha wcześniej 40 minut. Odkąd zmieniłam mleko Mały odbija od razu jak tylko Go podnosze i teraz noszę Go maks do 20 min.
Kladz na brzuchu. Głowa na bok. Bądź przy dziecku i wszystko będzie Dobrze. Damy radę. W końcu refluks minie

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-09-16 o 10:06
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:06   #2236
moonlightdancer
Rozeznanie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
my też zbieramy na auto..od dawna podoba nam się VW Touran.. oczywiście używany i tak sporo kosztuje..ma wyższe podwozie, baaardzo dużo mieści (koleżanka ma i na wakacje zapakują 4 os rodzinę z torbami, wózkiem i zabawkami)
Pierwsze dziecko sie rodzi i zaraz trzeba auta zmieniac Moj TZ kupil ogromniaste 4x4 jakbym miala piecioraczki rodzic, ale fakt jest wygodnie.

Cytat:
Trzymajcie kciuki zeby z pepuszkiem było ok, bo inaczej czeka nas wyjazd do chirurga dziecięcego
A moge zapytac co bylo/jest nie tak z pepusiem? Przepraszam ale chyba przegapilam Nasza sie urodzila z dziwnym pepkiem (tak jakby ta dziurka byla schowana) i przez to kikutek odpadl juz w 5 dniu a pepus niezagojony wiec mielismy kuracje silver nitrate i juz zagojony ale ciagle ma dziwny ksztalt tyle ze nam powiedzieli ze pepus sie normuje do 5 lat.

Cytat:
Tz wraca juz. Mówił , ze fajnie było,ale wszyscy sie spili i wynajęli sobie hotel, a Tz sciemnil cos , ze musi wracać i jedzie do nas i nie będziemy sami w domku w nocy
dla tz

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Pisalam wczesniej,ze zdecydowalam sie na nosidlo,juz testowalam I polecam bardzo,wybralam BabyBjorn Miracle I super sie nosi Malenstwo,pieknie odciaza moje plecy I rece,szybko I latwo wpina I wypina sie Malucha.test zrobilam na dosc dlugich zakupach w supermarkecie I zdany na 5
Dziekuje za info o nosidelku bo ja sie ciagle rozgladam i nie moge zdecydowac a chcialabym cos polecanego i cos co moge tu dostac w sklepach stacjonarnych a te BabyBjorn sa w mothercare i nawet mam ten typ wrzucony do ulubionych.

Cytat:
Ratunku!! 2:30 a ja jeszcze oka nie zmrozylam. Majka jadła o 2 i usnac nie może, wierci sie, steka i kweka w tym łóżeczku a obok TZ który chrapie jak traktor. Ryczec mi sie chce. Chce spać!
Bedzie lepiej Moja w pierwszych tygodniach potrafila w srodku nocy nie spac po 4 godziny a jak juz przysypiala to na max 2 h tylko a ja padalam na pysk. Teraz mamy polowe 7 tygodnia a moja niunka spi nawt 7 h ciagiem w nocy. W dzien ciagle karmie co 1,5-2 h ale to mi akurat zupelnie nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jest jeszcze stary babciny sposób- tetra nasaczona bianki moczem
My nie mamy plesniawek ale mama mi ten sposob polecala w razie W... jakos nie mialam odwagi zapytac czy ja mialam plesniawki

aaa zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow i za udane Chrzciny, wesela, wyjscia do ludzi , spacery i pierwsze stale pokarmy.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:08   #2237
Konto usunięte

Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:09   #2238
taribari
Zadomowienie

Witajcie mamusie!

Wczoraj spędziliśmy idealny rodzinny dzień Jak to będzie fajnie jak mały zacznie gadać i biegać ahhh
Wieczorem padłam razem z nim i tym sposobem spałam ciągiem 9 h, bo kochany dzieć obudził się dopiero po budziku taty o 6. Nie wiem kiedy Was nadrobię, bo zaraz do Ptysia przychodzi kolega w jego wieku hehe.

Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia wszystkich przeziębionych maluszków. Współczuję wszelkich kolek i refluksów i wspieram duchowo- to się wkrótce skończy i mamusie odetchniecie

Tak sobie wczoraj myślałam o tym jak winicie swoją dietę o problemy z bączkami czy kupą dzieci. Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Mój jest karmiony wyłącznie MM, dostaje zawsze to samo mleko w tych samych proporcjach o tych samych porach, a też czasem nie może zrobić kupki, ma pierdzenie jak po grochu z kapustą, jest marudny, albo niespokojny.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:10   #2239
skylie
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42826465]Hehe to sie zgraly na całego, bo mój po 4 i po 7 sie budzil

Ogarnelam pół chaty, drugie pol jak Mały usnie. O 11.15 mamy Na dobre i na złe, a o 14.30 Przyjaciółki, ot taki ambitny plan dnia [/QUOTE] szalejesz, szalejesz

Cytat:
Mr. Skoku
Fajowy Widać że rączki i nóżki pracują

SAM- nawet tak nie myśl że jesteś złą matką. Każda z nas ma grsze i lepsze dni. Ja wczoraj też zemściłam na kp Przetrwacie ten gorszy czas i będzie dobrze

MELA- zdórwka dla Małgosi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:15   #2240
Anulka_p
Zakorzenienie

My właśnie też rozszerzyliśmy dietę...o brązowy kocyk
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:21   #2241
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Mr. Skoku
Ale ruchliwy

karolajn1987 widzę, że też preferujesz zimny chów
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:22   #2242
Konto usunięte

A to my już dawno o tetrę :P Wręcz nazywam ją deserkiem, bo zawsze ją wcina po mleku

Stary 2013-09-16, 10:23   #2243
mela1234
Zakorzenienie

Sam przede wszystkim sercu wydech i na spokojnie do dziecka. On odbiera twój nastrój, nastawienie i reaguje. Mówię ci to ja matka dwojga dzieci. Ja często wkurzam się na męża, ale podchodzę do dziecka w sekundzie uspokojona. Trzeba się tego nauczyć. Nie jest to łatwe ale da się. Trzymam kciuki za ciebie.

Margo twoja decyzja z rozszerzeniem diety. Twoje doświadczenia są pozytywne, ale tak sobie myślę że w okolicach skończonego 3 mca układ pokarmowy maluszkow stabilizuje się (m.in kolki ustępują u tych co mieli) i od razu ekspozycja na nowe pokarmu to trochę za dużo od razu. Nawet u tych dzieci co kolek nie miały.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:23   #2244
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Kupiliśmy ubranko dla małej na chrzciny, jeszcze tylko rajtki muszę gdzieś dorwać. Fajne i ładne, ale drogie jak cholera

Pokażesz?
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ale było fajnie. Pogadałam z przyjaciółkami, dostałam od nich bransoletkę przyjaźni (w szóstkę je mamy), wsiadłam na moją kobysię na 5 minut, Małgosia poszalała z dziećmi i wróciłyśmy. Alicja praktycznie non stop spała w wózku (2 karmienia zrobiłyśmy w międzyczasie). Oj jak mi dobrze. Martwi mnie tylko Małgosia z tym katarem, no oby to się nie rozkręciło.
Jutro mamy USG bioderek, trzymajcie kciuki
Ale Ci fajnie
Cytat:

wstałam nawet w niezłym, ale jak odkryłam, że mi spodnie na dzisiejszą uroczystość nie wyschły to zrobiłam jazdę mężowi, że mi źle doradził z ich wypraniem

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
genialna minka

w klubie więcej...

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Neni-
widzę, że z męża niezły imprezowicz. Duże że po takim długim piciu trafił sam do domu
Brawa to mu się należą serio, bo w trakcie imprezy wstał i ogłosił, że czas się zbierać do domu i wyszedł. Wszyscy myśleli, że poszedł do WC i zaraz wróci, bo mieli wracać razem taksówką.
A ten kierunek dom i leci. Na pieszo. 8 kilometrów

Telefonu nie miał wyłączonego tylko włączył mu się "tryb samolotowy"
Opowiadał, że szedł i szedł... i zaczęło mu się nudzić to zaczął biec W końcu podszedł do jakiejś taksówki, ale za 10 zł nie chciał go facet zawieść, a nie pomyślał burak, że po drodze można by było do bankomatu np. zajechać i zapłacić Panu...
Jest od wczoraj taki połamany, że ledwo łazi. Ostatni dystans jaki przebiegł to z klatki do samochodu, gdy padał deszcz
Nawet trochę mi go żal

Idę nadrabiać dalej.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-16 o 10:30
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:31   #2245
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Mr. Skoku
ekstra pajac

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byliśmy na weselu i poprawinach bawiliśmy się fajnie, potańczyliśmy trochę, pojedliśmy- ja oczywiście dziobałam tylko to co mogłam. Wszystko wypaliło, mały był grzeczny z babcią, ładnie ciągnął mój pokarm z butelki. Ale tak sobie rozkręciłam laktację przez to ściaganie pokarmu, że piersi mam jak karmienie, przeciekają mi staniki a wczoraj nawet przeciekło mi na sukienkę, dobrze, ze już do domu jechaliśmy. Już nie będę odciągać, tylko jeszcze na jutro bo do gina idę. Mam nadzieję, że mi coś zaradzi w końcu na tą ranę po nacięciu bo jeszcze nie do końca zagojona więc pewnie nie dostaniemy zielonego światła na przytulanki Zmęczona jestem i niewyspana bo dzisiaj w nocy Łukaszek kolki już od 1 miał a nie jak zawsze od 4 i nie chciał rano usnąć jeszcze, dopiero teraz padł. Potem się z nim przekimam, trzeba coś posprzątać bo w domu bałagan.

teraz nie nadrabiam bo mały już się wybudza ale mam nadzieję, ze teraz będę miała więcej czasu dla Was, przepraszam, że tylko tak o sobie piszę
, chyba i ja zacznę odciągać bo mi się susza zaczyna robić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827135]Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]o tak marzę o tym , a po jakimś czasie pewnie bede chciała żeby był na powrót maleństwem

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Tak sobie wczoraj myślałam o tym jak winicie swoją dietę o problemy z bączkami czy kupą dzieci. Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Mój jest karmiony wyłącznie MM, dostaje zawsze to samo mleko w tych samych proporcjach o tych samych porach, a też czasem nie może zrobić kupki, ma pierdzenie jak po grochu z kapustą, jest marudny, albo niespokojny.

może coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My właśnie też rozszerzyliśmy dietę...o brązowy kocyk

na mojego syna to suszarka nie działa, ani pieluszka na oczki, bardziej marudny wtedy

Synek
Stary 2013-09-16, 10:32   #2246
AgaPlast
Zadomowienie

Dzięki fiazo

Sam nie obwiniaj sie o nic kazda z nas jest zmeczona i ma wszystkiego czasami dosc zwłaszcza jak jeszcze nie bardzo ma wsparcie w TZ. A mały słodki i widać ze bardzo wkurzony na wszystko

Widze ze poruszony temat nosidełek. Tez mam BabyBjorn i jest naprawde fajne ale z noszeniem małej czy w nosidle czy w chuście to wole poczekac do usg bioderek zeby wiedziec ze wszystko ok i ze mozna. Nie chce dziecia zepsuc
Stary 2013-09-16, 10:37   #2247
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A mój syn śpi jak mały milioner.. taki rozwalony, rączki do gory..żyć nie umierać Goście naprawdę hojnie go obdarowali, założymy mu lokatę i musimy koniecznie kupić mu małe radyjko plus na płyty cd.. żeby mu puszczać bajki, kołysanki i muzyczkę radiową

Fajnie, że goście się spisali z podarunkami
Cytat:
Ufffff dziecię śpi od godziny. Cieżko było. Marudzila, płakała, wyginala sie a wszystkie strony i dopiero jak walnela 2 ogromne kupska zapanował spokój w kąpieli dzis leżała wyzuzowana jak nigdy, mozna było w końcu ja dokładnie wyszorowac chyba dlatego ze było wiecej wody niz zwykle bo zakrywalo całe ciałko tylko lepetynka wystawala

Obejrzeliśmy 2 odcinki Kontry, kończę redsa i pewnie pójdę spac.
Jutro mamy znowu wizytę u pediatry. Mam dość. Maja ma 3 tygodnie, prawie tydzień była w szpitalu i juz 4 wizyty na oddziale noworodków gdzie sa chore dzieci
Trzymam mocno

Cytat:
Ratunku!! 2:30 a ja jeszcze oka nie zmrozylam. Majka jadła o 2 i usnac nie może, wierci sie, steka i kweka w tym łóżeczku a obok TZ który chrapie jak traktor. Ryczec mi sie chce. Chce spać!

Katarine - dobra jesteś Ciekawe czy teściówka skumała
Wyganiam katarek-patrz
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:41   #2248
AgaPlast
Zadomowienie

Ale ja wam laski zazdroszcze tych wyjsc ja nie pamietam kiedy ostatnio gdzies wyłaziłam. oprócz po zakupy i to tez z zegarkiem bo trzeba wrócic na karmienie:/ ale odkad wiem ze mała pociagnie butelke to juz TZ ma zapowiedziane ze jak tylko bedzie kasa z ZUS to ja wybywam a on zostaje z butla i małą. On sie teraz bawi cały czas to raz zamiana a co! i musze tez pomyslec o jakims fitnes bo mnie nosi a na bieganie narazie sobie nie pozwole bo raz ze by mi cycki odpadły-nie mieszcza sie w mój sportowy stanik a dwa boje sie ze teraz jakbym poszła biegac to sie przeziebie albo cos innego przytargam do dziecia a mnie jej choroby juz przerazaja. Boje sie ze albo czegos nie zauwaze- tajk jak plesniawki albo nie bede wiedziała co robic w ogole. Juz mysl o katarze u niej przyprawia mnie o ból głowy i ciagle zwracam uwage TZ zeby nie wyłaził zaraz po prysznicu do pracy albo zeby mi tu nikogo chorego do chałupy nie przyprowadził
Stary 2013-09-16, 10:48   #2249
yevele
Zadomowienie

hej ja tak na szybko..

Perse, mogę spytać jaki masz laktator?
Stary 2013-09-16, 10:49   #2250
lachryma
Zakorzenienie

heeej,

my po szczepieniu, które Oliwia zniosła bardzo dzielnie zapłakała tylko przy pneumo, a pani położna powiedziała, że szczepienie na pneumo jest najbardziej bolesne i tutaj nawet twardziele wymiękają od razu po ukłuciu uspokoiła się u mamy na rękach i sobie śpi do teraz.

jeszcze dziś bioderka

Pani pediatra przy badaniu Oliwi stwierdziła, że mała ma tendencję do chowania kciuka wewnątrz piąstki. i faktycznie teraz to zauważyłam, że lubi go sobie schować do środka. mamy jej jak najczęściej wkładać coś do dłoni, żeby kciuk był na zewnątrz.

Neni, nie pokaże dopiero w całej okazałości w dniu chrzcin

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości