Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 11:08   #4201
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Patrzę w aptece czy można kupić lewatywę i tylko sam roztwór. I niby czym to aplikować? Gruszką? I to wymiecie wszystko? Jakoś tak wątpię

Chciałabym mieć w domu na wszelki bo jednak tego też się boję- nie powiem. Ostatnio pojechałam szybko do szpitala to mi podali. Ale teraz już nie chcę tak się śpieszyć...

Kurde zgasło mi zamówienie od wczoraj i znów muszę powrzucać do koszyka w aptece. Brrr!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:10   #4202
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

rusałka ja tak myślę, że jak przekroczymy 4500 postów, to założę wątek nowy i dam Ci znać (pewnie dziś wieczorem lub jutro), żebyś post z wagami i kalendarzem zrobiła

Ano i tak myślę, że jakbym jednak urodziła, to byś gdzieś zapisywała w takiej formie jak w pierwszym poście (np. w tym z wagami, to chociaż będzie info), kto urodził, to ja potem jak wrócę, to wrzucę całość

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:11   #4203
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dobra, ja robię porządek w szafie, więc wątek stanie

Fajny i faktycznie coś mniejszy niż wcześniej, co wrzucałaś
czekaj wrzucę z 33 tc, to sobie porównasz.

pierwsze 33 tc, drugie 35 tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.09.2013 33 tc.jpg (47,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.09.2013 35 tc.jpg (40,5 KB, 13 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:11   #4204
cotynato
Zakorzenienie

Matal mój też ma dużo, większość to nawet już schowałam bo nie wyrabiałam ze sprzątaniem, ale ogólnie podziwiam bo mój jak się zawsze bawił sam to ostatnio już nie umie za bardzo i musi koniecznie gdzieś stać, podawać, układać praktycznie na mnie zabawki i wisieć na ręce. Przy bajce posiedzi chwilę ale to zaraz ja mam wyrzuty

Wymianka.
Stary 2013-09-16, 11:12   #4205
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Patrzę w aptece czy można kupić lewatywę i tylko sam roztwór. I niby czym to aplikować? Gruszką? I to wymiecie wszystko? Jakoś tak wątpię

Chciałabym mieć w domu na wszelki bo jednak tego też się boję- nie powiem. Ostatnio pojechałam szybko do szpitala to mi podali. Ale teraz już nie chcę tak się śpieszyć...

Kurde zgasło mi zamówienie od wczoraj i znów muszę powrzucać do koszyka w aptece. Brrr!
kochana, kupujesz w aptece enemę, i aplikujesz tą buteleczką.
Tylko najlepiej podłóż sobie wtedy podkład pod tylek, połóż się na boku i wtedy.

Stary 2013-09-16, 11:13   #4206
shure
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Szyjka 1cm. Czuć ze glowka napiera. Zostaje do odwołania czyli trochę będę kwitnac tutaj... Maly faktycznie owiniety 2x
I zaciska sie. Mam czekać na inf co dalej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:16   #4207
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ale mój Synek szaleje w brzuchu

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Szyjka 1cm. Czuć ze glowka napiera. Zostaje do odwołania czyli trochę będę kwitnac tutaj... Maly faktycznie owiniety 2x
mocne
jak to dobrze że żyjemy w takich czasach że da się kontrolować Maleństwo i jak coś to reagować

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:16   #4208
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy kciuki Kochana, napewno wszystko skończy się dobrze.
Dobrze, że jesteś w szpitalu, pod opieką

Stary 2013-09-16, 11:17   #4209
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
rusałka ja tak myślę, że jak przekroczymy 4500 postów, to założę wątek nowy i dam Ci znać (pewnie dziś wieczorem lub jutro), żebyś post z wagami i kalendarzem zrobiła

Ano i tak myślę, że jakbym jednak urodziła, to byś gdzieś zapisywała w takiej formie jak w pierwszym poście (np. w tym z wagami, to chociaż będzie info), kto urodził, to ja potem jak wrócę, to wrzucę całość
w tej chwili sonda bardzo wyrównana, 3 tytuły mają szanse
głosujcie !!!

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-16, 11:17   #4210
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Właśnie sobie uświadomiłam, że zostało mi 9 dni do TP Kiedy to zleciało?

Brydzia gratulacje
Tassia - pewnie Maciej też już na świecie Fajnie, że się samo zaczęło, tak jak chciałaś

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
[B]
Wczoraj dałam mu tort, tzn zwykły placek tylko dodałam świeczki. Co roku robiłam mu jakieś wymyślne ostrojenie tortu a w tym roku jakoś nie było kiedy tego zrobić A i zrobiłam takie ciasto, że można go jeść w trakcie kp. Dobre i słodkie

Idę na śniadanie.
A jakie to ciasto, że można jeść podczas kp?
Cytat:
Motyl z Tusią dziś wychodzą do domu

Ja zaś się zważyłam i od 2 tygodni waga stoi, więc może się uda nie dobić do 25 kg
Mi też już stoi waga od jakiegoś czasu, mimo że naprawdę się nie oszczędzam z jedzeniem
Cytat:
Ja nie wiem, jak to jest, że jedne rodzą w godzinę, a inne w 25
Też mnie to zastanawia I jak się znaleźć w tej pierwszej grupie
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hahaha.
Witam się w jakże upragnionym 9 miesiącu

Cytat:
Jak dla mnie możesz 19 i ktoś jeszcze, to już nie będzie miejsc na tą datę
To jak można sobie wybrać, to mi się 19 podoba

Vea
- jak nie masz objawów to tym lepiej, urodzisz znienacka jak Kaśka i jeszcze parę osób i przynajmniej się teraz nie musisz męczyć Ja też specjalnie nie mam, oprócz bólu jak na okres, większe skurcze miałam w 6 miesiącu

Cytat:
Ano tak, o tym zapomniałam

Eeee... No Eda w dzień spał głównie w wózku.
Na kanapie polegiwał na brzuszku zanim się zaczął przekręcać. Potem na kocu na podłodze rezydował

O, dobra, jadę
Może od samego pociągu mnie wytrzęsie
Tylko czemu do Wro (dobrze pamiętam?) jedzie się 11 h?
Chyba z 7 się jedzie, przynajmniej tyle było jak jechałam w ubiegłym roku.

A jak to jest w tym spaniem dziecka - bo mi się zdawało, że dziecko śpi na plecach, a wy piszecie o kładzeniu na boczku? Na tym boku jakąś poduszkę ma mieć specjalną czy jak?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:21   #4211
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz? U mnie porządek jest na godzinę - kiedy mały na nogach i godzinę + to co śpi, jak wieczór czy drzemka w ciągu dnia Dodatkowo mój mąż wczoraj zmieniał pościel i mam takie wrony po pościeli w całej sypialni... że już nie wspomnę o reszcie jego pięknej "pomocy".

I co twój mały robi. Jakie ma zabawki zdradź bo aż ciekawa jestem że cie nie odciąga itp czy w klubie malucha siedzi?
no w sumie u mnie nawet nie musi byc zabawek by byl balagan - kinia wlasnie drze kartke na czesci, wycina, lepi palstelina wózek , zamiata to wszystko, wyciagnela koszyk ze zmywarki i uklada w nim pisaki narzeka ze tata krzeslo wyniosl do piwnicy bo sie wspinac chciala biega po zaciemnionym pokoju z latarka wyciela sobie dziure na kolanie w rajstopce bo rpzeciez ma nozyczki

kochane dziecko

z zabawek mam tu tylko rpzyniesionego konia, lalke i butelke (sppia ponoc), dwa misie, autobus (sa w nim papierki) i mase ksiazeczek...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:21   #4212
misia332
Zakorzenienie

papalinka można w rożku na boku położyć, albo zwinąć kocyk w rulon i podłożyć dziecku pod plecki.

Matal mnie opuściła....:brz ydal:

Stary 2013-09-16, 11:24   #4213
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A jak to jest w tym spaniem dziecka - bo mi się zdawało, że dziecko śpi na plecach, a wy piszecie o kładzeniu na boczku? Na tym boku jakąś poduszkę ma mieć specjalną czy jak?
mnie położna na SR bardzo zaskoczyła bo powiedziała że na początku to dziecko kłaść do spania tylko na boku,raz jednym,raz drugim, że bardzo zwracają uwagę na to podczas pobytu w szpitalu i układają tak dzieci w mydelniczkach
zapytałam do kiedy tak układać Malucha to powiedziała że do momentu aż samo się przekręci
co Wy na to Mamy ?
ja się nie znam,bo to będzie moje pierwsze dziecko
ale jakoś tak dziwne mi się to wydało ze ciągle na boku, wiele Maluszków jest na pleckach i nic się nie dzieje

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

co raz mniej wrześniówek zostało, jeszcze chwila i październik ruszy szturmem na porodówkę

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-16, 11:27   #4214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
nie, dziecko bez poduszki. mozna na pleckach i z przodu brzucha zrobic walek z recznika i miedzy tymi recznikami lezy, ale zwykle jak polozysz tak lezy. raz jeden bok, raz drugi, raz na plecach. bo jak caly czas ta sama pozycja to zdarza sie ze glowa zle wyglada - jest plaska z jednej strony (jakby kto patelnia przylozył ). jak ciagle na jednym boku to uszko ma jedno bardziej odstajace. i potem nie mozna tez przesadzac z kladzeniem na brzuch jak juz glowe podnosi. ja rpzesadzilam i syn mial klopoty z dzwiganiem, bo nei wszystkie miesnie tak samo mu sie na karku rozwinely (nie dzwigal sie, bo glowy do klaty przyciagnac nie potrafil, z ato godzinami by lezal na brzuchu...)

musze sie zrywac. jeszcze ide na poczte, musze cos zjesc, potem jade do domku bo jakis bankowy koles bedzie robil foty do kredytu, moze jeszcze do przedszkola artura podjade bo chce wypytac jak to bedzie ze zmiana - on musi juz chodzic, bo to zerowka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:29
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:29   #4215
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będą regularne skurcze co 5 minut, jak odejdą wody
Spokojnie, jakby Cię teraz nękało, to i tak nie wiesz, kiedy się zacznie
Co 5 mówisz... kurcze, to już mam mętlik - na I stronie co 7-8 min, a w szkole z tego co pamiętam nawet i co 10 minut o ile są regularne i nie ustają po nospie i kąpieli
Chyba po prostu jak będę miała w miarę regularne i nie wyciszające się, to zadzwonię na porodówkę i zapytam co robić - niech oni się martwią

Cytat:
vea to chyba nie był mój brzuszek, bo ja dzisiaj dopiero teraz wrzucam
A przepraszam najmocniej, to jo_asiek wkleiła Budyń
BTW, Twój też bardzo ładny

Cytat:
Oj, mocne kciuki

Cytat:

Vea
- jak nie masz objawów to tym lepiej, urodzisz znienacka jak Kaśka i jeszcze parę osób i przynajmniej się teraz nie musisz męczyć Ja też specjalnie nie mam, oprócz bólu jak na okres, większe skurcze miałam w 6 miesiącu
No niby się nie męczę, ale za to jak stresuję

Kurcze, o 10.30 miał być gość naprawiać domofon, a gada nie ma
No i nie mogę iść na zakupy, bo jak raczy przyjść, to będzie obraza majestaty, że nikogo w mieszkaniu Jak ja nie lubię takich ludzi

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:33
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:32   #4216
teacherka
Zakorzenienie

Shure, kciuk mocneeeeee! Dobrze, że jesteś w szpitalu i mogą reagować w razie potrzeby. Kciuki za Julka!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:33   #4217
katee86
Raczkowanie

Hej. Gratulacje dla weekendowych Mamuś.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Jak bede w domu to zdam relacje. Ale jestem slawna. Legendy tu o mnie kraza. O 19 przyjechalam z pelnym rozwarciem o 20 urodzilam. Teraz niestety boli :/
Ale Igorek ma czarne wloski :p

lekarz musiał być zaskoczony jak Cię badał

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobra matal to ci zdradze. termin cesarki mialam na 17 dlatego taka chetna na deal z toba bylam

ale teraz skurcze mam co dwie minuty, czekam az posprzataja sale po poprzedniej cesarce i ok 10 Maciej powinien byc juz na swiecie

trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok

glodna jestem

Kciuki zacisnięte. Dziś już Maciuś będzie przy cycu

Cytat:
Ja nie wiem, jak to jest, że jedne rodzą w godzinę, a inne w 25
No właśnie. nie ma sprawiedliwości na tym świecie
Cytat:
Kochana, najważniejsze że jesteście pod opieką lekarzy. Już oni najlepiej będą wiedzieć co robić.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:38   #4218
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnei nei robia lewatywy. z arturem sama mialam biegunke wiec nie bylo czym. z kinga tak szybko szlo ze sama nie wiem. w pewnym momencie polozna powiedziala podczas partych "prosze sie nei rpzejmowac, zdarza sie" ale co sie zdarzylo to sie nie dopytywalam jak mialam parte to nie wiedzialam czym prę wiec moglo sie zdarzyc... kolezanka chciala isc do wc na koncowce to zwyczajnie powiedzieli ze nie, prosze tu. no i co miala zrobic... zrobila... krepujace to jest ale czasem inaczej sie nie da...
dzięki za odp
Cytat:
3mam mocne kciuki za Was

kto mnie kopnie mocno w dupe? żeby mi się cokolwiek dzisiaj zachcialo? nawet nie mam ochoty zrobić sobie śniadania czy kawy... masakra jakas
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:40   #4219
teacherka
Zakorzenienie

Maciek już na pewno na świecie

Zastanawiam sie w czym ja będę chodzić do porodu - mam na myśli jakąś kurtkę. ;/ Na pewno się nei dopnę w swojej. Kupować się nei opłaca - duuuu.pa. Tak samo mam problem ze spodniami - na legginsy za zimno a innych mam 1 parę i chyba coś dokupię, bo na po porodzie też nie mam, znosiłam wszystkie przed ciążą/w ciąży póki się mieściłam i teraz bedzie kiszka, wszystko od nowa kupoać...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:43   #4220
ja-ika
Zakorzenienie

Właśnie się obudziłam po godzinnej drzemce. Od rana czuję jak Emilka schodzi w kanał, takie kłucie i rozpieranie. Dziś malutko się rusza. Brzuch mnie pobolewa czasami jak na okres. Wczoraj powiedziałam małżowi, że w ciągu tyg urodzę Dziś na 16:20 mam ktg, zobaczymy czy coś się zapisze
Stary 2013-09-16, 11:43   #4221
shure
Zadomowienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Dziękuję dziewczyny za kciuki i wsparcie psychiczne. Trochę ta bezsilność mnie dobija

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:44   #4222
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, to która poza tassią dziś rodzi?
Ostatnio mamy 2 porody na dzień, więc jeszcze jedną potrzeba
ja jestem chetna :P moge dzis, jutro, w czwartek lub ostatecznie w piatek bo od soboty najprawdopodobniej beda wywolywac... w srode nie moge tylko ze byla polozna z ktg i zero skurczy... wiec chyba oddaje dzisiejszy termin Inwersji

Cytat:
No właśnie, ona też od tygodnia milczy

No za poczekalnię to wiadomo, one się chyba prześcigają, która dłużej w ciąży będzie
hahaha Inwersja miala wczesniej OM wiec tak czy siak wygrala

Cytat:
nowy tytuł do wątku " hahaha, dłużej w ciązy będę JA "

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ale to chociaż wiesz, że dzień po TP będą Ci wywoływać.
Nie będzie źle.
tytul wymiata

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Są nowe dzidziusie Ale lecicie z koksem.

Ja w końcu przespałam całą noc, ale zanim usnęłam to masakra jakaś. Brzuch miałam twardy jak skała, w dodatku dam sobie rękę uciąć, że zaczynał się zaraz pod cyckami już taki wielki, przez co ciężko mi się oddychało. Na serio część brzucha od cycków do pępka była bardziej wypchana niż dół. Do tego niesamowity ból głowy, światłowstręt i bezsilność. Ledwo wydukałam do tż, żeby mi przyniósł apap.
Dziś już brzuch nie jest jakoś tak wysoko. Miałam dzisiaj iść załatwiać całą papierologię związaną z dokumentami, ale czuję się mega słabo Chyba zaraz wrócę do łóżka. Maluszek pływa od godziny w brzuchu, więc pod tym względem jestem spokojna.
moj tez czasami potrafi skulic sie pod cyckami... nie jest to przyjemne

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Zgrałam fotki z wesela i poprawin no i chwalę się brzusiem Oglądania mojej twarzy Wam oszczędzam

misia - gratuluję 9 miesiąca
super ja tam lubie ogladac twarze

Cytat:
Info od Rubinki:
"Do wczoraj mieliśmy kryzys braku pokarmu, przynajmniej tak mi się wydawało. Teraz jest dużo lepiej. Karmimy się, pomimo że brodawki bolą jak cholera. Dajcie znać ile nowych dzieci nam przybyło w międzyczasie. Ja dostęp do neta będę miała dopiero wieczorem, więc nie mam jak nadrabiać. Inwersja i Samba mam nadzieję, że już urodziłyście?"
NIE

Cytat:
No dobra, muszę coś wymyślić do robienia, bo się zanudzę... Aż do porodu nie mam ZUPEŁNIE planów, wszystko posprzątane, no nic tylko leżeć i czekać, a to stanowczo nie dla mnie...
W sobotę były generalne porządki, wczoraj gotowanie na pół tygodnia, a dziś co??
ja juz od 2 tyg wszystko posprzatane, przygotowane, obiady na conajmniej tydzien zamrozone...i dupa zbita dzis chyba po raz kolejny bede glancowac meble w kuchni

Cytat:
Aaaa
To sorry, nie załapałam

Rubinka pisze:
"W takim razie gratuluje wiktom, Diorishie i Brydzi. Trzymam kciuki za Tassie. A inwersji i Sambie przekaż, że to już przegięcie. Niech już idą rodzić :P"
tak jest hahaha

Cytat:
trzymam kciuki bedzie dobrze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:45   #4223
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Maciek już na pewno na świecie

Zastanawiam sie w czym ja będę chodzić do porodu - mam na myśli jakąś kurtkę. ;/ Na pewno się nei dopnę w swojej. Kupować się nei opłaca - duuuu.pa. Tak samo mam problem ze spodniami - na legginsy za zimno a innych mam 1 parę i chyba coś dokupię, bo na po porodzie też nie mam, znosiłam wszystkie przed ciążą/w ciąży póki się mieściłam i teraz bedzie kiszka, wszystko od nowa kupoać...
ja mam taką skórzaną kurteczkę wiosenno-jesienną i teraz zakładam dłuższy cieplejszy sweterek do tego kurteczka - bez zasuwania i apaszka i jest git
jeśli chodzi o spodnie to sama nie wiem co doradzić, bo teraz jeszcze miesiąc Ci został to ciążowe,ale na miesiąc kupować to szkoda,a po porodzie ciało będzie sie zmieniać i też nie wiadomo jakie kupić,ja bym chyba zostawiła ten zakup na później

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-16, 11:45   #4224
ja-ika
Zakorzenienie

Aaa i od rana mam strasznie wrażliwe sutki, aż bolą
Stary 2013-09-16, 11:47   #4225
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie się obudziłam po godzinnej drzemce. Od rana czuję jak Emilka schodzi w kanał, takie kłucie i rozpieranie. Dziś malutko się rusza. Brzuch mnie pobolewa czasami jak na okres. Wczoraj powiedziałam małżowi, że w ciągu tyg urodzę Dziś na 16:20 mam ktg, zobaczymy czy coś się zapisze
za rozkręcenie akcji

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-16, 11:50   #4226
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
vea to chyba nie był mój brzuszek, bo ja dzisiaj dopiero teraz wrzucam

Uwielbiam takie poranki, zjem śniadanie, popije kawą i paw....
modelowy
i urósł dużo w2 tygodnie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:50   #4227
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Aaa i od rana mam strasznie wrażliwe sutki, aż bolą
a to jakiś objaw porodu?

Wymianka.
Stary 2013-09-16, 11:50   #4228
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja mam taką skórzaną kurteczkę wiosenno-jesienną i teraz zakładam dłuższy cieplejszy sweterek do tego kurteczka - bez zasuwania i apaszka i jest git
jeśli chodzi o spodnie to sama nie wiem co doradzić, bo teraz jeszcze miesiąc Ci został to ciążowe,ale na miesiąc kupować to szkoda,a po porodzie ciało będzie sie zmieniać i też nie wiadomo jakie kupić,ja bym chyba zostawiła ten zakup na później
ja tez bym tak radzila... tez mam 1 ciazowe jeansy tylko bo cale lato przesmigalam w krotkich lub legginsach... juz mi chyba miesiac nie zostal ale nawet jakby zostal to i tak bym ciorala te niz wydawala kase na nowe...chyba ze gdzies na all lub w sh jakies tanie by sie udalo upolowac... ale i tak raczej bym se nie zawracala tym glowy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:51   #4229
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
czekaj wrzucę z 33 tc, to sobie porównasz.

pierwsze 33 tc, drugie 35 tc.
O, a jednak większy
I jakby nieco niżej? Albo mi się tylko wydaje.

Cytat:
Matal mój też ma dużo, większość to nawet już schowałam bo nie wyrabiałam ze sprzątaniem, ale ogólnie podziwiam bo mój jak się zawsze bawił sam to ostatnio już nie umie za bardzo i musi koniecznie gdzieś stać, podawać, układać praktycznie na mnie zabawki i wisieć na ręce. Przy bajce posiedzi chwilę ale to zaraz ja mam wyrzuty
No to Eda samowystarczalny Może przez ten KM nie potrzebuje dorosłego, ale z tż lubi się bawić. Ze mną czyta książki, nakleja naklejki, rysuje, przytula się. Ale samochody i pociągi albo sam, albo z tatą. Męskie zabawy

Cytat:

Cytat:
To jak można sobie wybrać, to mi się 19 podoba

Chyba z 7 się jedzie, przynajmniej tyle było jak jechałam w ubiegłym roku.

A proszę, bierz

Jak rok temu w wakacje patrzyłam, to był taki, co 10 jechał i taki, co 11 Pojechaliśmy samochodem, ale drogi też nie urywają.

Jak będziesz kłaść noworodka na pleckach, to może się zakrztusić, to raz, a dwa będzie miał płaską główkę, bo kości czaszki są bardzo miękkie. Najlepiej raz na jednym, raz na drugim boku, a na pleckach jak nie śpi. No i na brzuszku, jak kikut odpadnie, to chociaż na chwilkę codziennie, żeby mięśnie ćwiczył

Cytat:
papalinka można w rożku na boku położyć, albo zwinąć kocyk w rulon i podłożyć dziecku pod plecki.

Matal mnie opuściła....:brz ydal:
Jestem
Sprzątnęłam ubrania w szafie, pokroiłam arbuza, a teraz siedzę i myślę, co jeszcze mogę zrobić

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Co 5 mówisz... kurcze, to już mam mętlik - na I stronie co 7-8 min, a w szkole z tego co pamiętam nawet i co 10 minut o ile są regularne i nie ustają po nospie i kąpieli
Chyba po prostu jak będę miała w miarę regularne i nie wyciszające się, to zadzwonię na porodówkę i zapytam co robić - niech oni się martwią
Każdy przypadek inny.
Co 5 minut zazwyczaj się zalega pierworódkom.
Co 10 wieloródkom.

Ale reguły nie ma. Zobacz, Brydzia miała co 11 minut, a kilka h później już Igor na świcie. Ja miałam co 5 minut, a Edi wyszedł 19 h później
Moim zdaniem lepiej pojechać później, bo lepiej w domu przechodzić skurcze niż w szpitalu. Byle nie za późno

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:51   #4230
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
wielkie kciuki za was i bardzo dobrze, ze jesteś pod opieką

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości