|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
O ja też bym chciała biegać. Najbardziej mnie motywuje moja koleżanka i jej zmiana po bieganiu, szokująca, ale w pełni pozytywna, aż chyba zbyt - bardzo schudła.
Ale słuszne argumenty z tymi piersiami i przeziębieniem, wstrzymam się. Ja jutro chyba mam wyjście, bo mama przyjedzie do Małego, to skoczę do sklepu (po.. niespodzianka, rzeczy do pokoju Małego ). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aga ja też muszę ciągle pilnować TŻa.. Dzisiaj chciał wyjść w krótkim rękawku, no geniusz. I też się boję sezonu grypowego ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2252 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
z każdym dniem jest lepiej nasze dzieciaki są starsze bardziej dojrzałe. I czemu mówisz że niestety w Chicago?? Chyba fajnie nie?? Ja nie jestem zadowolona delikatnie mówiąc z tego że muszę żyć w PL ![]() A ja się przestałam przejmować kp karmię piersią, ale jak Tosiek ma gorsze dni to mniej ciągnie i pokarmu mam mniej. Na odciąganie nie ma czasu więc jak mu braknie to dostaje butlę i tyle. Stres mi na pewno nie pomoże. A Tosiek lubi sobie pospać w deszczowe dni !!Wrzucam do klubiku moich facetów
|
||
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
apropos nosideł to ja polecam ergonomiczne Tula, ponoć są bardzo fajne. sama myślę nad nim, tylko ta cena
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za bioderka, ale na pewno będzie ok ![]() Perse Artuś wyprowadza się z sypialni rodziców? ![]() Kupujesz mebelki typowo dziecięce? My urządzaliśmy pokój jeszcze jak w ciąży byłam, bo stał pusty. Kupiliśmy normalne dorosłe meble-proste niewysokie komody+ duża szafa na zamówienie. Jak dorośniemy (tak- my ) do przeniesienia Małego to wyrzucimy stamtąd komplet wypoczynkowy, a kupimy łóżko dziecięce, firankę zmienimy na bardziej kolorową i gotowePóki co kot tam kima i podejrzewam, że jest przekonany o tym, że to pokój dla niego Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-16 o 11:11 |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827900]
Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] sama jeszcze nie chwyta przedmiotów świadomie. potrafi chwycić i zacisnąć mój palec, kocyk, moją skórę na ramieniu ![]() ale jak jej np wkładam zabawkę do ręki (żyrafę z długą szyją), to potrzyma sekundę (pewnie też nieświadomie) i puszcza
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może używane byłoby tańsze? Ja już miałam kupować chustę, ale TŻ mnie odwiódł, że Mały jest ciężki i będą mnie plecy bolały itd ![]() A teraz znów powróciłam do szukania czegoś do noszenia. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Samanha brawa za 6 tygodni ![]() Idę pomyć gary, bo Młody zasnął. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse- Mój Miś też łapie tylko palec, co uwielbiam jak trzyma go, ściska, głaszcze podczas karmienia Lachryma - za szczepienie.
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sprawdzam zawsze z Wami no i szczepienia sa wszystkie na pneumo i rota tez w standardzie i jeszcze badanie sluchu. Natomiast usg bioderek nie ma bo "po co skoro wszystko wydaje sie byc ok". Dziewczyny spoza PL macie to usg czy nie?
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sam zapomniałam dodać. Tosiek nie znosi leżenia na brzuchu więc za dużo tego nie ma za to lubi leżeć na brzuszku na piłce więc kupiliśmy taką 65 cm i się na niej buja ![]() Chyba muszę zainwestować w nosidełko. NIe chce mi się ciągle z wózkiem wszędzie łązić a z psem to już w ogóle się nie opyla znosić i wnosić. Qrcze tylko jakie wybrać przez neta średnio chcę kupować bo najpierw bym chciała pomacać przypasować Tośka spróbować jak leży itp poszukam gdzieś w sklepach dzidziusiowych i jak wybiorę model to może przez neta kupię jak będzie taniej
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotowaliscie i z cukrem do słoiczków czy same w wodzie? |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko śpi, a jest dzień
Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre Zatem drugi skok trwał tydzień i 2 dni ![]() Plus jest taki, że nie miałam jak jeść i schudłam 1,5 kg. Zatem mam jeszcze 5,5 kg na plusie. Jeszcze 3 skoki i będę laska |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie i za bioderkamoja wredota wreszcie zasnęła, chyba i ja pośpię razem z nim bo w nocy mało było |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ja jestem za
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
U mnie niestety nie robia usg bioderek,tylko macaja. Mlody zostal sprawdzony recznie dwukrotnie I to mi musi wystarczyc. Witamy w UK. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia, wczorajsza aukcja poszla wyzej, niz planowalas strzelac - w ostatnich sekundach ktos nas przebil
szkoda, ale poluj dalej na okazje, a ja Ci zawsze chetnie pomoge Karuzelka na razie ok, wiec moze tutaj nam sie powiedzie
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia, u nas byłoby łatwiej, gdyby mała już chwytała przedmioty dłużej niz sekunda czy dwie
poczekam, będę obserwować i jak co to neurolog.na razie masuję jej dłonie od wewnątrz.
|
#2270 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Kolega Ptysia się rozchorował
więc nadrobiłam.Cytat:
Myśl pozytywnie u nas skoki objawiają się tylko większą sennością i takiej opcji również Tobie życzę ![]() Cytat:
za łupy- świetne są! i za szybki powrót do zdrówka.Cytat:
ale super! Muszę je mieć ![]() Cytat:
za udaną imprezkęCytat:
też myślimy nad touranem. Obecnie mamy 3 drzwiowego golfa i nie muszę mówić jak się męczymy z tymi wszystkimi tobołami. Niestety musimy przecierpieć póki spłacamy kredyt. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ani przez chwilę nie odniosłam wrażenia, że mnie potępiasz ani nic z tych rzeczy
I ja osobiście nie mam nic przeciwko rozszerzaniu później diety ani nic z tych rzeczyNam teraz jest na rękę bo mamy świeże owoce i warzywa z ogródka, a nie z marketu (zapomniałam o tym istotnym argumencie wcześniej No i u nas jest taka sytuacja, ze jak do maja przyszłego roku w ciąży nie będę to nie będziemy mieć drugiego dzidziusia na którego mam parcie cały czas )Mela nie bardzo rozumiem tu Twoje stwierdzenie, nigdzie nigdy nie napisałam, że kogoś do tego namawiam My tak robimy to nasza decyzja i my będziemy ponosić konsekwencje A tak kazdy robi co mu serce i rozum podpowiada![]() Madi słoiczki nam Babcia robi )) I wekuje czy coś w ten deseńNeni to musicie Kubusiowi nowy pokoik wyczarować... przecież nie zabierzesz kotu Lachryma dla dzielnej Oliwki Masz odważną córę![]() A co do kciuka to muszę zobaczyć, bo nawet nie wiem jak Glut układa ![]() Anulka my zaczynaliśmy od kocyka z biedronki ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- I kupa
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu
![]() Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy ![]() Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut Dzoan- fajnie, że chrziny się udały opowiadaj co młody dostał ![]() Fiazo- dla Was również i też prosimy się chwalić!Neni- Twój mąż mnie rozwalił Samantha- zabraniam Ci o sobie mówić "zła matka" Myślę, że Twoje gnomiątko przechodzi skok i niedługo Wam to minie, a nastepnie znowu nas nawiedzi takie juz nasze zycie matki ![]() Oliath- zdrówka dla dziewczynek ![]() Margosia- za wesele i dobre przyjęcie marchewki przez Piotrusia ![]() Lachryma- dla dzielnej córy!zdrowka dla wszystkich chorowitków, dla potrzebujących i za tygodnie! Oooo, juz cos tam se wyje powoli jakby przyszła osoba z zewnątrz nie wiedząca, że jest beksą to by pomyślała, że ten maluch ma nieźle skołatane nerwy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-16 o 12:28 |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, super, że macie spokój ze skokiem
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neni, tęsknisz za skokiem?
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za trzymanie grzechotkiMy nie opanowaliśmy jeszcze tej trudnej sztuki
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego po przetestowaniu u koleżanki tego modelu go niezwłocznie zamówiłam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hihihihiiih ale Rozbójnik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827135]Margo rozumiem, ja nie widzę w tym nic złego (odnoszę wrażenie, że tak myślisz), tylko masz podejście odmienne od mojego i chciałam poznać Twoje zdanie. W każdym razie super, że Piotruś dobrze zareagował na nowe pokarmy. Każda taka rzecz (stałe pokarmy, ząbkowanie) uświadamia mi, jakie mamy już duże dzieci To teraz niech się nauczą spać po dobranocce i wstawać o 8 rano I mówić, co im dolega, co ich boli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] brawo za wprowadzanie stalych pokarmow! Cytat:
Cytat:
3mam kciuki, pochwal sie 2 kreskami jak sie pojawia!
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odejście Pana Skoka i za kilogramy ![]() Idę pozmywać, póki mój skarb śpi. Mam nadzieję, że nie będzie dziś padać, bo przez pogodę wczoraj ominął nas spacer,a przedwczoraj spacerowaliśmy zaledwie 20 minut, bo złapał nas deszcz i uciekaliśmy szybko do domu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

). 

z każdym dniem jest lepiej nasze dzieciaki są starsze bardziej dojrzałe. I czemu mówisz że niestety w Chicago?? Chyba fajnie nie?? Ja nie jestem zadowolona delikatnie mówiąc z tego że muszę żyć w PL 
i sobie śpi do teraz.

Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre
szkoda, ale poluj dalej na okazje, a ja Ci zawsze chetnie pomoge
opowiadaj co młody dostał