|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Moze ONI tam jeszcze doleza do terminu albo choc do 36/38 tc bo dzidzia I tak miala miec planowana wczesniej cesarke? KTOSiULA - ale trafilas z fotelikiem A jaki ja dzis mialam sen Sniło mi sie ze pojechalismy do Polski . Nie wiem czym bo pamietam ze wysiedlismy na petli tramwajowej , tam wypozyczylismy rower I na tym rowerze jechalismy do domu to byl taki zwykly zardzewialy skladak. Tzn ja pedalowalam , z takim ogromnym brzuchem - moj Tz z tylu na takim plastikowym krzeselku dla dzieci spal I to taki totalny bezwlad ze mi tym rowerem rzucalo raz w prawo raz w lewo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witajcie mamusie
![]() Wybaczcie że się nie odzywałam ale byłam kompletnie odcięta od neta, dopiero od soboty próbuje coś nadrobić wiec nawet nie wiem co u Was - ale mam nadzieje że dobrze U nas po czwartkowej wizycie wszystko ok, synek waży już 1700 g, rozwija się wzorowo ja po ostatnim przeziębieniu też już lepiej sie czuję. Do terminu zostało na 58 dni strach się baćUciekam nadrobić do końca żeby wiedzieć co i jak. Obiecuję odzywać się częściej
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Matko kochana jaką ja mam zgagę, jeszcze mnie tak nie męczyła w dzień, zazwyczaj dostawałam jej na wieczór, a teraz się strasznie męczę...ratujcie, mleko nie pomogło.
Dzidzia nadal trzymamy kciuki....jest dobrze i tak będzie. New...z tego co wiem, to miałaś wyjść, jeszcze nie dostałaś wypisu? |
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Maomi...nie bądź smutna, chcesz czekolady?
Nie wiem co Cię gryzie, ale przejdzie, zawsze smutki przechodzą.... ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Anulka a bierzesz coś? Co Tobie pomagało? Jest coś takiego...zwariuje tak pali, przecież to jest straszne...a mała w najlepsze nie chce mi się przesunąć już ją próbowałam troszeczkę szturchnąć by mi zeszła z tego co mi tam uciska, że tą zgagę mam ale w najlepsze sobie śpi... |
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
no parzyłam sobie siemie lniane i jadłam taki kisiel, przez jakiś czas było jak ręką odjął po tym, ale już ze dwa tyg ten myk nie działa i nie odkryłam nic innego
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie!
Dzieć waży 1870g w 30t0d, Ryba, wpiszesz? Tak więc, mały to on nie jest ![]() Ogólnie kiepsko, termin mi się z usg i stanu łożyska przesunął na 12.11. Zobaczymy jak to będzie. Dostałam więcej fenoterolu i zapobiegawczo aspar, bo mi fenek wypłukał magnez i potas niemal do zera
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oszczędzaj się
|
|
|
|
|
#3700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
W sumie to nie wiem...ma cukrzycę ciążową może dlatego ![]() Cytat:
udanej wizyty i dobrego samopoczuciaWeronisiek - czekamy na dobre wieści po wizycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty odpoczywaj |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo duży chłop już! ![]() dziewczyny koleżanka napisała dzisiaj na FB że w przedszkolu od 4latki usłyszała że trzeba jest dużo pietruszki bo od pietruszki rosną cycuszki a własnie miałam się z Was zapytać, czy przy cukrzycy ciążowej jest wskazanie do cc czy nie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tydzień Cytat:
![]() Też miałam zamiar się masować ale odpuszczam. Ciekawe czy któraś z mamus stosowała? Cytat:
Niech tak dalej się rozwija Cytat:
|
||||
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm masowanie ... no okej spróbuję
ale skąd tego wiesiołka w płynie wytrzasnąć? I kiedy mogę zacząć skoro mam 32 tc? Dzidzia Niech maluszek rośnie z każdą godziną!
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
duże to twoje dziecię weronisek, czekamy na dobre wieści. A co do siedzenia w poczekalni: zapytaj wprost, która jest zapisana na którą godzinę i tyle. A jak chłopy się nie ruszą z miejsca, to się spytaj na głos, czy któryś mógłby ustąpić miejsca kobiecie w ciąży. Swoją drogą, dziwię się, że same te babki też nie reagują. Jakby mój mąż tak udawał, że nie widzi jakiejś innej kobiety w ciąży, to bym go od razu z krzesła zwaliła i kazała ustąpić.
|
|
#3707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od razu zeskakuje z krzesła, pomaga itp. A do mnie już się przyzwyczaił i tak nie skacze wkoło mnie Ale dziś fajnie, że pójdzie ze mną- on taki cichy i wstydliwy jak ja nie jest, na bank sam spyta kto na którą godzinę. A jeszcze Wam powiem, że w tej poczekalni to zwykle starsze babki siedzą i fiu fiu fiu głowa w 2 stronę i mnie niby nie widzą... Choć brzuchol to mam pokaźny, stękam, sapię, wzdycham, wachluję się bo mi to duszno, to słabo, to siku mi się chce- nie jest łatwo czekać tą nadprogramową godzinę na starym krześle |
|
|
|
|
#3708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
] wskazywał, że III. Mam na samo usg podejść za tydzień, żeby sprawdzić, czy ten III nie wskoczy za szybko. Bo jak jest III stopień, tzn, że poród będzie bardzo szybko. W moim wypadku, jak będzie III stopień- trzeba ciąć
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
NAsturcja, ale już masz MALUSZKA
Ciekawe jaka będzie waga wyjściowaDzisiaj dowiedziałam się, że moja sąsiadka musiała mieć cesarkę, bo Dzieć nie chciał do kanału rodnego wejsc i się strasznie męczyła |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maomami ![]() Iskra Do pupy mam linomag zielony, na odparzenia krem z Weledy,a na brodawki myslałam o Maltanie. Weronisiek żeby wszystko było jak najlepiejKtosiula To sie Wam udało,jesli od znajomych też bym brała Dzisiaj dobry dzień,coraz lepsze wieści od Dzidzi Madzik Brawo za wizytę,rośnie sobie Nasturcja to całkiem duzy Termin zmienił ci się aż na 12.11 ![]() Wszystkie zgagi,bóle głowy i złe samopoczucia idźcie precz!!!!!!! |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Mam najlepszego brata na swiecie
przyniosl mi hałke z dzemorem i do tego kakao ![]() Nasturcja kawal maluszka w brzuszku nosisz |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz testerką ![]() Myślę że od dzis.Ja w piątek zapytam ginki o masaż.Zobaczymy jakie ona ma zdanie w tej kwestii |
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta polewa śmietanowa chyba wsiąkła trochę w ciasto. ja też nie walkowalam ciasta, bo kruchego nigdy nie umiem i też zawsze ugniatam paluchami ![]() Cytat:
![]() Melduję, że tatra pyszna i gotowa!!! Zatem polecam robić i do tego bardzo prosta. Obiad przygotowany tylko do pieca trza wstawić ale to jak z mlodym wrócę z przedszkola. Pojadę dziś wcześniej po niego. Zaraz maja obiad to się zbieram i go wezmę. Aaaa i przecier pomidorowy zrobiony Wieczorem wstawię zupkę na jutro i będzie git.
|
||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42830965]Też się dziwię.. mój to dla innych kobiet taki dżentelmen, że ho ho
Od razu zeskakuje z krzesła, pomaga itp. A do mnie już się przyzwyczaił i tak nie skacze wkoło mnie Ale dziś fajnie, że pójdzie ze mną- on taki cichy i wstydliwy jak ja nie jest, na bank sam spyta kto na którą godzinę. A jeszcze Wam powiem, że w tej poczekalni to zwykle starsze babki siedzą i fiu fiu fiu głowa w 2 stronę i mnie niby nie widzą... Choć brzuchol to mam pokaźny, stękam, sapię, wzdycham, wachluję się bo mi to duszno, to słabo, to siku mi się chce- nie jest łatwo czekać tą nadprogramową godzinę na starym krześle[/QUOTE] wiem co czujesz tymbardziej że dzisiaj siedziałam na takiej starej drewnianej ławce w poczekalni :/ Zapomniałam napisać znowu dzisiaj na ekg wyszła przyspieszona akcja serca.Standard ![]() Ta przychodnia działa na mnie depresyjnie.Ale przynajmniej dostałam skierowania na badania. Kurcze mężul miesza farbę dalej,musieliśmy dodatkowo kupić barwnik. Gość nam fajnie kolor dobrał,ale na ścianie zaczął wychodzić odcień różu delikatnego.A w puszcze piękny beżowy kolor. Zachciało mi się koloru innego to teraz mam. Nauczka na przyszłość żeby kupić gotowy ![]() Ja chciałam kawę z mlekiem a wychodzi jakiś dziwny odcień
|
|
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałam ost b.soczyste i trochę dłużej musialam w piekarnku trzymać ale za każdym razem mogłabym wszamać caaałą sama
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na odparzenia najlepsze Tormentalum, za 4 zł
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja super waga, brawo!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

KCIUKI DLA ANI 

strach się bać

zaczyna się je pić po 37 tc skończonym, prawda?

Niech maluszek rośnie z każdą godziną!

ta polewa śmietanowa chyba wsiąkła trochę w ciasto. ja też nie walkowalam ciasta, bo kruchego nigdy nie umiem i też zawsze ugniatam paluchami