|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Chciałabym stosować Ziajkę dla dzidzi, bo usłyszałam o nim same pozytywne opinie. I może Ziajkę też dla mnie, jeżeli taka będzie- bo nawet nie wiem czy jest.
Właśnie i jeszcze mam pytanie, Wy już kupujecie kosmetyki dla siebie i dzieci...ja mam termin na początek listopada...jakie są terminy przydatności takich kosmetyków... |
|
|
|
#3723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz spokojnie kupować
|
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gruszki miałam twarde i malo soczyste raczej. Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane brzuchatki...
Zaglądam do was choć raz dziennie żeby poczytać ale w ogóle nie mam ani czasu ani weny do pisania moje dziecko przeżywa jakiś kryzys a ja razem z nim moje nerwy są na granicy a niestety udziela się to też drugiemu bąblowi bo brzuch coraz częściej mi twardnieje i boli... teściowa i szwagierki (dodam, że mieszkają w domu obok) tak mi go rozpieściły, że teraz nawet przychodzić nie chcą żeby się nim zająć bo im też się dostaje więc wolą olać sprawę i w ogóle się nie pokazywać i ja cały dzień z tym moim małym potworkiem muszę sobie radzić... ostatnio się pochorował i miał kilka dni gorączkę a teraz jeszcze kaszel i katar i już w ogóle jest masakratrzymam strasznie mocno kciuki za babeczki w szpitalach i mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży ![]() Trele a ty już na wypakowaniu podrzucę ci na trochę mojego urwisa to raz dwa z nerwów urodzisz![]() gratuluję wszystkich tygodni, wizyt, super wag maluszków i udanych zakupów ![]() ja się pochwalę, że dziś przyszła paczuszka, którą zamawiałam od mamusi na szafka .pl z matą smiki i karuzelką 3w1 tiny love za które razem z przesyłką dałam całe 70zł
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam problem kulinarny (znowu
) Mąż jest zrażony do zupy pomidorowej - mówi, że nienawidzi tej z ryżem co w przedszkolu podawali :P A ja uwielbiam wszystko co pomidorowe i chciałabym go jakoś do takiej zupy przekonać. Macie jakiś fajny przepis?
|
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
w końcu doczekałam sie malowania w pokoju ale nie obyło sie bez problemów, jedna z farb ma słabe krycie i pewnie nie starczyAAAAAAAAAAAAAA i mam te pudełka w sówki, z Lidla, ale ich jeszcze nie rozpakowalam. |
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troche zielonego typu koper pietrucha.. nigdy nie zabielam, nie zagęszczam i zawsze z makaronem... a i daję trochę vegety dla podrasowania smaku i w zasadzie tyle u mnie nawet pies się zabija jak widzi pomidorówę
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sobie zrobiłam
posmarowałam mamę mascią, jakaś niemiecka rozgrzewającą chyba, bo boli ją ramię, umyłam ręce i przyszłam na kompa, siedze chwile i wszystko zaczyna mnie pieć, dłonie ręka, szyja i twarz, patrze do lusterka a ja całe rece mam czerwone z wysypką a na twarzy odbitą dłoń z palcami Wypiję zaraz wapno, może przejdzie |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra![]() A ja jak się załatwiłam ostatnio dopadłam w szczecinie w molo H&M i dział mama... Przeceny... Wzięłam dwie pary spodni, jedne bordowe 44 za 30 zł i no dałabym rękę uciąć że drugie zielone też za 30... a tu się okazało, że 70. Myślę, no przeżyję, nawet mi się przymierzać nie chciało, okazało się, że zielone są 7/8 ale dupsko wcisnęłam, a bordowe woskowe rurki 44 i ledwo wcisnęłam
|
|
|
|
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze jemu w brzuszku dobrze skoro tak slicznie rosnie ![]() Cytat:
Moze ja tez powinnam ![]() Cytat:
Wiesiolek nie dziala na wywolanie porodu tylko na jego usprawnienie wiec czym szybciej tym lepiej - ja juz zaluje ze sie teraz obudzilam . Ale powiem Wam ze ta pskudna malinowa herbata tez chyba ma jakies takie dzialanie . Ja czuje duza roznice , tam w srodku i wydaje mi sie ze to od czasu tej herbaty . Sluz mam taki inny , gesty dokladnie taki jak plodny i jakos tam w srodku tak gladko .Cytat:
![]() Tak , ale Rybka juz ma prawo miec IIIstopien
|
|
#3733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zuch chłopaczek ![]() Cytat:
Było tu ostatnio o słodzeniu pomidorówki, może na słodko męzowi podejdzie ![]() Motylek trzymaj się dzielnie, Olkowi mam nadzieję szybko te humorki miną, może tak miał przez chorobę Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-16 o 14:41 |
||
|
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas takie akcje juz sa od 1,5 roku z przerwami na fazy aniolka Wszystko jest na nie i mam przedsmak tego co mnie czeka w okresie dojrzewania. |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i my uwielbiamy zupe pomidorowa z kalafiorem ![]() Cytat:
Pare godzin sam na sam i porod ekspresowy murowany A tak serio to na poczatku ciazy mi sie wydawalo ze jeszcze jednego nei urodze a postaramy sie o kolejne , zeby roznica wieku nie byla za duza . A teraz ? Sama sie z siebie smieje Juz widze jak teraz z takim brzuchem nosze jeszcze dodatkowe dziecko , albo gonie za dwulatkiem ktory akurat przechodzi jakis bunt ![]() Szacun mamuski
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
iiidę wreszcie ogarnąć chałupę.. a chęci za grosz nie mam
ciekawe co mi powie na moje wyniki morfo i moczu :/ pewno jakiś antybiotyk strzeli grr bo malo pieniędzy na leki i wizyty idzie
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę, że nie jestem sama z problemami ze starszym dzieckiem...
moje ma warzywno-mięsny wstręt. ![]() dobrze, że zje jakiś jogurt, czy mleko.. Dzidzia niech mały sobie jeszcze siedzi w brzuszku
|
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
ISKRA te materiały z Twojej SR są boskie! Dziękuje raz jeszcze! Właśnie sobie wszystko wydrukowalam i będę czytać! Niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi, obyś miała lekki poród i niepłaczącego brzdąca
Cytat:
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42830965]
Ale dziś fajnie, że pójdzie ze mną- on taki cichy i wstydliwy jak ja nie jest, na bank sam spyta kto na którą godzinę. A jeszcze Wam powiem, że w tej poczekalni to zwykle starsze babki siedzą i fiu fiu fiu głowa w 2 stronę i mnie niby nie widzą... Choć brzuchol to mam pokaźny, stękam, sapię, wzdycham, wachluję się bo mi to duszno, to słabo, to siku mi się chce- nie jest łatwo czekać tą nadprogramową godzinę na starym krześle[/QUOTE] u mnie się wchodzi wg numerków więc nikt się przede mnie nie wciśnie sasasa ![]() nakupiłam sobie włóczek i jestem szczęśliwa
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
No, w końcu nadrobiłam
![]() Przeogromne dla mamuś i maluszków w szpitalach, bądźcie jak najdłużej w dwupakach.Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka, która miała termin porodu na 3 września jeszcze nie urodziła, a od 4 jest już w szpitalu więc zaraz dwa tygodnie .. leki na wywołanie na nią nie działają i jeśli dziś nie urodzi to zrobią jej cesarkę.. Mam tylko nadzieję, że u mnie to sprawniej pójdzie.
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ide sie ogarnac , bo na 15 mam polozna a jak zawsze szlam do niej 15 minut tak teraz zajmuje mi to okolo 35
Ciekawe co powie o ulozeniu mojego dziecko , bo ja juz zglupialam , dzis znowu wydaje mi sie ze ona jej poprzecznie moze swiruje ;/
|
#3745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są dość odprężające jakby był problem z rozczytaniem tylko kilku moich bazgrołów piszcie ![]() przyjemnej lekturki aaa i niech wynagradza w porodzie i jakości dzieciątka.. broń Boże w liczbie
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronce smyka znalazłam bo byłam ciekawa ile nówki sztuki kosztują i jestem jeszcze bardziej happy bo zaoszczędziłam 190zł mata taka: http://www.smyk.com/smiki-mata-do-lo...y-dla-dzieci-p a karuzelka taka tylko nie różowa a raczej uniwersalne kolory: http://www.smyk.com/tiny-love-mala-k...y-dla-dzieci-p Cytat:
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już duży chłopaczek Coraz bliżej te porody ![]() Cytat:
Oby mu to szybko minęło ![]() zakupówCytat:
Trele super, że herbatka działa nie znasz dnia ani godziny ![]() Chyba moja lekarka jeszcze nie widziała wydruku z usg
|
|||
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
paulina dziękuję, no oby szybko przeszło
a ty już w domku tak? bo chyba coś mi umknęło...
|
|
#3750 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żyje, ma się dobrze i jest zadowolona ![]() Cytat:
Dobrze jej u Ciebie, ale w sumie jak tak się wysypiasz to może Cię przygotowuje do tego, że zaraz będzie obok i będziesz się nią cały czas zajmowała, więc będziesz potrzebowała dużo siły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mały miał w 27t0d 1019g, więc się zastanawiam czy podobnie będzie ważył co Twój jak pójdę na następną wizytę (wtedy będzie 31t0d ).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

moje dziecko przeżywa jakiś kryzys a ja razem z nim
moje nerwy są na granicy a niestety udziela się to też drugiemu bąblowi bo brzuch coraz częściej mi twardnieje i boli... teściowa i szwagierki (dodam, że mieszkają w domu obok) tak mi go rozpieściły, że teraz nawet przychodzić nie chcą żeby się nim zająć bo im też się dostaje więc wolą olać sprawę i w ogóle się nie pokazywać i ja cały dzień z tym moim małym potworkiem muszę sobie radzić... ostatnio się pochorował i miał kilka dni gorączkę a teraz jeszcze kaszel i katar i już w ogóle jest masakra

masakra

Niech maluszek rośnie z każdą godziną!
] wskazywał, że III. Mam na samo usg podejść za tydzień, żeby sprawdzić, czy ten III nie wskoczy za szybko. Bo jak jest III stopień, tzn, że poród będzie bardzo szybko. W moim wypadku, jak będzie III stopień- trzeba ciąć