|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
hejka
dawno mnie tu u was nie było ![]() miałyśmy małe problemy zdrowotne ![]() zaczęła się jesień i oczywiście złapało mnie przeziębienie ale tak mnie zwaliło z nóg że szok a że przy karmieniu piersią nic w zasadzie nie wolno to leczyłam się gorącym sokiem malinowym i niestety dziecina zaraziła się
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2374 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale mnie się ta nocka podobała.. budził się rzadziej niż zwykle
![]() Cytat:
i kciuki za jutrzejsze szczepienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
AgaPlast, fiazo jaka jest szansa, że nie pomylę nalotu z mleka z pleśniawkami ? ![]() Cytat:
Mnie zostały 3kg do stanu wyjściowego ale brzuch fatalny, co dzień mam ochotę rozryczeć się przed szafą.. większość ciuchów eksponuje mój balon ![]() Cytat:
za bioderkanie przejmuj się tymi kciukami.. może Twój pediatra niepotrzebnie i za szybko panikuje.. |
||||||
|
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
en śliczny synuś
![]() tesomy tez nie chrzcimy. Tz chce ja po cichu tez ale tacy z nas praktykujacy ze uwazam ze bez sensu bo przykładu zadnego nie damy ![]() karolajn wiem ze decyzja ciezka i musisz ja podjac sama ale jak sie zdecydujesz to moze rozwaz jakis nocleg? TZ by sobie gdzies tam chodził z dzieciem a ty na uroczystosc. potem nocleg i rano do domu. Taka podróz 3h w jedna strone i powrót to moze byc meczace dla maleństwa. |
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
szybko przeliczyłam sobie ile by na miesiąc wychodziło 1zł/ minuta i też bym nie narzekała
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
dzoan jak ładnieci sie zmyje mleko z jezyczka i nie pojawi sie do nast. karmienia to nalot masz z mleka
jak nie i do tego pojawia ci sie białe plamki na policzkach , podniebieniu dziasłach to masz plesniawki.Tz kupił mi gencjane wiec pewnie mój dziec bedzie niedługo wygladał jakby sie jagód najadł mam nadzieje ze pomoze. Chociaz nie wiem jak mam jej podniebienie posmarowac
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
A więc tak, po całym dniu stwierdzam, że albo diabeł na czas chrztu schował się w pampersie i znowu wylazł (
..ewentualnie liczę na zbieg okoliczności- gorszy dzień, nie ta pogoda, niskie ciśnienie, drapiąca na karczku metka, ziarnko pod materacem wpijające się w pupę ( )... szału dzisiaj dostaję.. Mały spał w południe godzinę i później do 16:30 "zabawa" .. zasypiał na mnie, ale odłożony do łóżeczka ryk..zasypiał przy karmieniu na naszym łóżku, za chwilę ryk.. noszenie, uspokajanie.. spałby tylko na mnie, a ja przecież muszę coś w mieszkaniu robić, a nie tylko swój brzuch wypożyczać do spania Usnął na ręakch zapakowałam go do wózka owinięty w tetrę, zawinęłam w kołderkę, założyłam czapeczkę i spał jak zabity..poszliśmy na spacer.. teraz śpi w swoim przyszłym pokoiku, a jakiś kretyn wiertarę uruchamia
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-16 o 18:25 |
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
jestem tak wygłodniała ta dieta kp ze kazałam TZ leciec do sklepu i kupic frytki mrozone. Wrzóce do piekarnika. Trudno. najwyzej kolejna noc zarwana. czy jem takie rzeczy czy nie to mała i tak sie meczy. I zrobiłam mleko kokosowe i zjadłam z płatkami kukurydzianymi takze sie zasłodziłam i czekam na efekty u małej
jak bedzie ok. to jutro pije kawe kokosowa tylko ze bedzie słodka bleeeeeee---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- dzoan a suszarka? ja od wczoraj stosuje i efekt jest rewelacyjny. Tz zartuje ze teraz na prad nie zarobi |
|
|
|
#2380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także zacznę go pilnować aby rączki były częściej otwarte Cytat:
![]() To i ja się przyłączam do wagi przed ciążowej 55kg. Jak zejdzie do mniejszej to też nie będę narzekać ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
do nas chyba trafił tym razem ten mniej uciążliwy Co do obiadów - ja nie robię całe szczęście mąż nie narzeka
|
|||
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wystarczyłoby 57 kg
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto jeszcze? palec pod budkę, bo za minutkę zamykam budkę
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
matko to ja przy Was jakaś grubaska jestem
przed ciążą ważyłam 60 kg a teraz ważę 63 kg ale jakoś mi tam nie przeszkadza
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed ciaza wazyłam 49 teraz 53 a z checia wazyłabym 55
w ciazy miałam suuuuuuuuper nogi a teraz mam znowu dwa patyki. ehhhhhhh. i niestety miałam w ciazy wielki brzuchol 114 cm i mam teraz bardzo duzo skóry do wciagniecia. nie wiem czy sie uda
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywdf9h5rlx9gfe.png http://babystrology.com/tickers/baby...=3&babycount=1 Edytowane przez AgaPlast Czas edycji: 2013-09-16 o 18:42 |
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enlevee ślicznie Tomaszek wyszedł ![]() Luksia zdrowiejcie! Dzoan współczuję! Mój Mały to ma jakiś czujnik wbudowany- ja do jedzenia - on w ryk |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam się nie piszę na 55kg bo wtedy wygladam jak szkapa bez cycków, dołączam do 57kg surki
![]() a ile macie wzrostu dziewczyny?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2387 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Wróciliśmy od okulisty- wszystko ok
Cytat:
Cytat:
my chrzcimy na roczek dopiero, ale tylko ze względu na tradycję i po to by nie miał do nas pretensji jeśli zdecyduje się być praktykującym katolikiem ![]() Cytat:
za bioderka. A kciukami narazie nie masz się co przejmować. My byliśmy w poradni rehabilitacyjnej jak mały miał 6 tyg. i to jeszcze była norma. Zabronili nam jednak mu pchać cokolwiek w ręce żeby odruch zanikł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Margosia gratuluje rozszerzenia diety ja tez bym rozszerzyla, ale moj maly jutro bedzie miec 2 miesiace a juz lizal mandarynke ![]() Czy Wy kp tez macie mega parcie na slodkie?????????????????? ?????????????/ ja wcinam sloik nutelli jeden na dwa dni! jak tak dalej pojdzie to w drzwi sie chyba nie zmieszcze ;/ a tak sie cieszylam, ze wchodze w spodnie sprzed ciazy ;p |
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
ale dlaczego tak jest że dziecko jak choruje to akurat w weekend czyli wtedy gdy nie można iść do swojego lekarza tylko trzeba się włóczyć po pogotowiach
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam 169cm ![]() a jak samo badanie? bardzo nieprzyjemne? |
|||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udane chrzciny. Ja jeszcze nie planuję ale już się boję co będzie, jak mi dziecko w środku mszy zgłodnieje i uruchomi syrenę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakup i za zdolnego synka ![]() A ja miałam zamiar wybrać się na zakupy ale oczywiście nie wyszło. Kuban włączył syrenę i nie dał się uspokoić przez kilka godzin. I non stop do cycka. Nie wiem, co mu się stało. Czyżby skok i nas nawiedził? |
||||
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym nutellę, ale boję się skutków u Małego o..właśnie stęka w wózku
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 167 cm
no właśnie miałam się pytać jak to jest z tym okulistą. kiedy się do niego wybrać? robi się takim maluszkom jakieś badania wzroku? i kiedy? muszę z pediatrą o tym pogadać
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
168 w porywach 170
![]() świetnie
|
|
|
|
#2398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie dwóch pediatrów powiedziało żeby uważać z herbatką koperkową bo może przynieść odwrotny skutek i może byc gorzej niż do tej pory- zdziwiło mnie to bo moja mama mówiła że na zaparcia i kolki właśnie świetna taka herbatka |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam 170cm i jak ważyłam 55kg to Tz, ktory ma obsesje na punkcie MOJEJ wagi (bo oczywiście on jest idealny i nieskazitelny
)to sam mówil, ze cycków nie mam, więc 57 jest dla mnie optymalnie ![]() Taribari- za badanie ![]() Kathe- to niezłego masz głoda.. Pana Głoda Dzoan- oby Olek był grzeczny!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Katerine2 chyba muszę brać od Ciebie lekcje ciętego języka
![]() moja teściowa ostatnio przyszłą z mega dwoma opryszkami i wzięła dziecko na ręce i tak całuje jakby specjalnie chciała je sprzedać tępak
...najlepsze, co mężczyzna może uczynić dla swoich dzieci, to kochać ich matkę... Z. Edytowane przez luksia Czas edycji: 2013-09-16 o 19:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

i niestety dziecina zaraziła się
i kciuki za jutrzejsze szczepienia
w ogóle to czy trzeba od razu wpadac w histerię?
przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka

całe szczęście mąż nie narzeka