|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
En: za odejscie mr skoka:P
|
#2282 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały albo miał ciężki dzień albo ksiądz wygnał z niego diabła ) do 9 ![]() Niestety dopiero 40 min temu go uśpiłam z wielkim płaczem i za kilkoma podejściami.. znowu coś z brzuszkiem, mimo że kupcie robił, bączki puszczał..usnął na moim brzuchu i przerzuciłam go do łóżeczka. Może jednak wczoraj tylko na pokaz taki był...łeeee ![]() Cytat:
AgaPlastjak wyglądają pleśniawki? ![]() nerwusek ![]() Cytat:
za samodzielne zasypianie w łóżeczku.. o tym marzę dla mojego synusia ![]() stokrotka fajnie, że wyjście z domu bez maluszka udane i troszkę odpoczęliście od obowiązków Ja postanowiłam, że na wyjątkowe wyjścia będę zostawiała mleko modyfikowane.. żeby nie odsysać.. na razie i tak moja laktacja na takie coś nie wystarczająca, a w sumie też chciałabym uniknąć sytuacji, gdzie by mnie pokarm zalewał Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Oliwii..dzielna! za bioderkaOlek też czasmai jeszcze kciuki łapie..wczoraj widziałam, że w jednej rączce zacisnął kciuka, a w drugiej był on na zawnątrz.. jeszcze się nie może zdecydować Cytat:
Cytat:
za 30 cm Głównie piękne kartki z życzeniami i kasiorę
|
|||||||
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, marzę o kolejnym skoku, Wy to macie pomysły
Z tej radości wpadłam w wir sprzątania ![]() Enlevee gratki za dobry zakup
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-16 o 13:06 |
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś nie bede obserwować bo za późno już planuje wyszukać coś znowu i musze tz zmolestować żeby mi dał na swoje konto wleźć ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- ja ci odpowiem ... biały nalot na języku, takie kropeczki, które nie schodza, jak sie mocniej rozwinie to i na dziąsłach oraz na podniebieniu |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa prania powieszone, dwa prania (z soboty) wyprasowane, obiad zrobiony, ciasto się piecze, wypadałoby umyć zęby, ale myślę co tu jeszcze zrobić zanim na USG bioderek pojadę.
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
aaa zapomniałam napisać! dziś kończymy 4 trymestr
jutro kończymy 3 miesiące
|
#2287 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
mebelki to hen... Na razie ja spie z Małym w jego pokoju, meble są stare ale przemalowane i z naklejkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Margo właśnie tego sie boję. Ja dla nas wybieram jedzenie pół godziny w sklepie, a co dopiero dla Małego .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: touran mi sie podoba
fajny.. a nocki wspolczuje!---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- taribami: najlepszego !!! powazny wiek ![]() piter chyba tez lada moment skonczy 3 miechy margos tak?
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42827900]O ja też bym chciała biegać. Najbardziej mnie motywuje moja koleżanka i jej zmiana po bieganiu, szokująca, ale w pełni pozytywna, aż chyba zbyt - bardzo schudła.
Ale słuszne argumenty z tymi piersiami i przeziębieniem, wstrzymam się. Ja jutro chyba mam wyjście, bo mama przyjedzie do Małego, to skoczę do sklepu (po.. niespodzianka, rzeczy do pokoju Małego ). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aga ja też muszę ciągle pilnować TŻa.. Dzisiaj chciał wyjść w krótkim rękawku, no geniusz. I też się boję sezonu grypowego ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Lachryma a Oliwia utrzymuje coś w rączce? Bo Artek absolutnie nie, daję mu różne rzeczy, ale on nie jest zainteresowany - chyba, że sam coś chwyci, mój palec czy kawałek materiału.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O Ola tez tak ma A to zle? Nic bam pediatra nie mowila na ten temat ![]() Ola jeszcze.niczego nie lapoe ![]() Cytat:
Ty to juz jestes laska, wiec skoki Ci nie potrzebne MARGOSIA- no facet jak sie patrzy Tz pewnie dumny SAM- gratki z okazji 6 tygodnia i spokoju ducha podczas skoku
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dużo zrobiłas, ja od rana nic za bioderkaCytat:
![]() moje dziecie jak nie jest owinięte to nie chce spokojnie jeść tylko się odpycha rękoma, cały czas zastanawiam się nad woombie |
||
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Piter dorosły będzie pojutrze.
|
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Czy ja wiem Stwierdził, że on się po jajkach nie drapie
|
|
#2293 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
my nadal gościmy Pana skoka nie wiem jakim cudem udało mi sie uśpić bąbla. Ciekawe jak długo pośpi . Cytat:
za chrzciny Cytat:
za bioderkaCytat:
Cytat:
Cytat:
Oliwi dzielna dziewczynka za bioderka Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej, podczytuje Was od wczoraj, ale nie miałam kiedy się odezwać. U nas też po skoku
wczoraj byliśmy pół dnia u moich rodziców. Musiałam się upominać o obiad, bo "Filip taki sliczny" że rodzice patrzyli jak w obrazek i nagle z 13 zrobiła się 16![]() Cały czas karmie piersią,ale Fi chyba spaczony butelka i cycki mnie naparzają mam wrażenie, że ktoś mi je wrzatkiem oblał. Mam nadzieję, że to przejsciowe. Też tak mialyscie?Dziś na 17 idę do fryzjera a jutro szczepienia. Zdecydowaliśmy, że na razie będzie 5w1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
TARIBARI- wszystkiego najlepszego !
LACHRYMA- tak sie.zaaferowalam kciukiem.ze zapomnialam pogratulowac dzielnej Oliwii Mala twardzielka ![]() I trzymam kciuki za bioderka My tez bylismy tego.samwgo dnia.co szczepilismy ![]() EN- fajnie za zakup sie udal A ktory model konkretnie macie? Zastanawiam sie czy nie kupic Oli, ale nie wiem czy bedzie zainteresowana Wojciecha to raczej nie krecilo
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej odpocznij Fajniejsze niż sprzątanie ![]() Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Co robisz z włosami? Ja też muszę się wybrać, ale chyba zaszaleję jak Neni i skończy się na podcięciu końcówek, ewentualnie lekkim wystopniowaniu.
|
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
PREZESOWO KLUBU ZGŁASZAM SWOJE PODANIE DO KLUBU. opłatę czlonkowska musisz mi wybaczyć bo msm dużo wydatków
![]() U mnie wszyscy chorzy. Teście, szwagierka i Tż. Masakra:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
nie rozśmieszajcie mnie, bo z tego mojego śmiechu synowi memu cycuch z buzi wypada.
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co mi zaproponują.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
skylie my mamy lekka hybrydowa, pastelowe kolory bo żółto szara
młody w niej usunął po 20min zacieszania neni nie bój sie, pan skok poszedł pewnie drzwi obok i zaraz wróci tak i u mnie jak i u Ciebie mela kciuki za bioderka ! agrafko jesteś w klubie juz od dobrego miesiąca jak nie dłużej więc petycje potargaj i wstawiaj nam swoje foty!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko śpi (mam nadzieje
) w lozeczku od 3 minut. Wróciliśmy od lekarza o 11:30 i do tej pory Maja albo zaciesza albo wpada w czarna rozpacz. Prawdziwa kobieta ja po nocy ledwo żyje. U lekarza tak sobie. Ktoś pytał (przepraszam ale nie zapamiętałam bo czytam na raty) co jest z pepkiem Mai. No więc odpadł jej jak miała 2 tyg i ładnie sie goil ale wystawal z niego taki maleńki dzyndzelek. Tak jakby kawaleczek cieniutkiej rurki która jest w pepowinie nie odpadł tylko został. I oni jej to smarowali czymś wysuszajacym i jest lepiej bo juz nie wystaje z pepka i mam wrażenie ze jak pępek juz całkiem sie wchlonie to zakryje ten dzyndzel. Ale dzis jeszcze raz tym smarowali i tu zła wiadomość w czwartek znowu na kontrole Plus tych kontroli jest taki ze zawsze ja zwaza (waga pokazała 4600 więc super przybrała bo w tydzień 170 g ), osluchali czy serduszko i oskrzela ok, sprawdzili węzły chlonne, ciemiaczko, odruchy. Pytaliśmy sie o Mai wyginanie w literke c. Gdyby to było po jedzeniu mogło by świadczyć o refluksie, ale Maja tak robi gdy sie wkurzy. I wg pani dr to ok bo tak sobie poprostu radzi z nerwami. Także córeczka zdrowa. Oby tylko skończyło sie juz z tym pepkiem ![]() Lecę bo koniec spania
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Konto usunięte
|
Ja na razie nie idę do fryzjera, bo fryzjerka po mojej wizycie musiałaby chyba odkurzać salon odkurzaczem, a nie chcę jej stresować. Ale jak przestaną wypadać, to pójdę wystopniować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze ze nas posłuchałaś, ślicznie ci w długich włosach
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taribari gratki za oficjalne skończenie wszystkich trymestrów ciąży
|
||
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzy mi sie smok który nie wypada z paszczy
w ogóle to czy trzeba od razu wpadac w histerię? przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Edit. 151
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

) do 9 

za samodzielne zasypianie w łóżeczku.. o tym marzę dla mojego synusia
za bioderka
Czyli oznacza to, że Pan Skok wyniósł się od nas na dobre 

opowiadaj co młody dostał
Karuzelka na razie ok, wiec moze tutaj nam sie powiedzie 

i sobie śpi do teraz.
) w lozeczku od 3 minut. Wróciliśmy od lekarza o 11:30 i do tej pory Maja albo zaciesza albo wpada w czarna rozpacz. Prawdziwa kobieta