Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 18:10   #2371
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam identycznie
1 kg do wagi sprzed ciąży, ale przed ciążą popsułam się strasznie (hektrolitry domowej gorącej czekolady o północy) i przytyłam 4 kg. i też schodzę do 55kg, to moja standardowa waga. więc walczę z 5 kg i wiadomo- lepszy brzuch, bo wstyd mi siadać takiego mam flaka

news z wczorajszego dnia, jakim mnie poczęstował mój mąż- piłkarz Ronaldo dostał podwyżkę i obecnie przez najbliższe 5 lat będzie zarabiał jedyne 136 zł na minutę.
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Super, że bioderka ok

Mam taki sam cel, ale do 53 kg dążę
Ha !!! No to będziemy sie wspierać dziewczynki!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:10   #2372
luksia
Zadomowienie

hejka
dawno mnie tu u was nie było
miałyśmy małe problemy zdrowotne
zaczęła się jesień i oczywiście złapało mnie przeziębienie ale tak mnie zwaliło z nóg że szok a że przy karmieniu piersią nic w zasadzie nie wolno to leczyłam się gorącym sokiem malinowym i niestety dziecina zaraziła się

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:13   #2373
surka
Zakorzenienie

Cytat:

news z wczorajszego dnia, jakim mnie poczęstował mój mąż- piłkarz Ronaldo dostał podwyżkę i obecnie przez najbliższe 5 lat będzie zarabiał jedyne 136 zł na minutę.
Mi by wystarczyło 1 zł na minutę nie będę pazerna
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:14   #2374
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzoan: touran mi sie podoba fajny.. a nocki wspolczuje!
ale mnie się ta nocka podobała.. budził się rzadziej niż zwykle

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziś na 17 idę do fryzjera
a jutro szczepienia. Zdecydowaliśmy, że na razie będzie 5w1

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
powodzenia u fryzjera i kciuki za jutrzejsze szczepienia

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No wlasnie bo NENI czeka

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
A my ząbkujemy

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Marzy mi sie smok który nie wypada z paszczy w ogóle to czy trzeba od razu wpadac w histerię? przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Edit. 151
mój mąż kiedyś wymyślił, że Małemu taśmą go przyklei

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam problem i nie wiem co zrobić.
Chodzi o pogrzeb. Bedzie w Warszawie, czyli jakies 3h jazdy od mojego miejsca zamieszkania i nie wiem co mam zrobić z dzieckiem. Brać mała?
patrząc na moje dziecko - nie pojechałabym.. oszalałabym z nim

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bosz, nie dajcie waszym dzieciom dorosnac

W sobote wyskoczylismy z 5 stow na ciuchy i buty - 2x spodnie, spodniczka i vany - dzisiaj z ponad 3 stow na CZESC podrecznikow do 2 klasy LO

Jutro wyskakujemy z kieszonkowego 150

I tak w kolo macieju - jak nie oboz letni, to podreczniki, ciuchy, oboz zimowy, kurs hiszpanskiego z native speakerem w casa d'espana albo jachty

Powiesze sie

EDIT: ... a w planach odnowienie pokoju i meble : Mamo, ja bym tak bardzo chciala angielskie tapety i mebelki chippendale albo ludwik, na takich gietych nozkach, ciemne.

Yyyyyyyyy dlaczego moje dziecko nie chce mebli z ikei
będziesz miała co robić i na co wydawać pieniądze

AgaPlast, fiazo jaka jest szansa, że nie pomylę nalotu z mleka z pleśniawkami ?

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pędzel śpi praktycznie cały dzien, ta pogoda chyba tak na niego wpłynęła.
A ja sobie postanowiłam, ze do chrzcin zostało 6 tygodni i muszę schudnąć 6kg będę wtedy na minusie o 1kg jeśli chodzi o wagę sprzed ciazy

A tu macie mojego maminsynka z wczorajszej wieczornej pielegnacji

P.s. W zdjęciach mam odwrócone poprawnie, a tu jest coś nie tak, ale nie umiem tego zrobić na ipadzie, więc wykraczające szyje panienki
powodzenia w realizacji planu
Mnie zostały 3kg do stanu wyjściowego ale brzuch fatalny, co dzień mam ochotę rozryczeć się przed szafą.. większość ciuchów eksponuje mój balon

Cytat:
my po bioderkach i wszystko jest si. jedno już jest zrośnięte, drugie jeszcze nie do końca. następna standardowa kontrola za 6 tygodni.

ciągle myślę o tych kciukach Oliwi Wystarczy zdanie pediatry, że mała ma tendencje do chowania kciuków wewnątrz dłoni, a ja już przeczytałam większość wątków w necie na ten temat. co chwilę kukam na te jej ręce. jak nie kuź*a jakiś naczyniak na czole to teraz kciuki. no nie można mieć wolnej głowy, trzeba ciągle się schizować
za bioderka
nie przejmuj się tymi kciukami.. może Twój pediatra niepotrzebnie i za szybko panikuje..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:15   #2375
AgaPlast
Zadomowienie

en śliczny synuś
tesomy tez nie chrzcimy. Tz chce ja po cichu tez ale tacy z nas praktykujacy ze uwazam ze bez sensu bo przykładu zadnego nie damy

karolajn wiem ze decyzja ciezka i musisz ja podjac sama ale jak sie zdecydujesz to moze rozwaz jakis nocleg? TZ by sobie gdzies tam chodził z dzieciem a ty na uroczystosc. potem nocleg i rano do domu. Taka podróz 3h w jedna strone i powrót to moze byc meczace dla maleństwa.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:18   #2376
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mi by wystarczyło 1 zł na minutę nie będę pazerna
szybko przeliczyłam sobie ile by na miesiąc wychodziło 1zł/ minuta i też bym nie narzekała
Stary 2013-09-16, 18:20   #2377
AgaPlast
Zadomowienie

dzoan jak ładnieci sie zmyje mleko z jezyczka i nie pojawi sie do nast. karmienia to nalot masz z mleka jak nie i do tego pojawia ci sie białe plamki na policzkach , podniebieniu dziasłach to masz plesniawki.
Tz kupił mi gencjane wiec pewnie mój dziec bedzie niedługo wygladał jakby sie jagód najadł mam nadzieje ze pomoze. Chociaz nie wiem jak mam jej podniebienie posmarowac
Stary 2013-09-16, 18:23   #2378
dzoan
Zakorzenienie

A więc tak, po całym dniu stwierdzam, że albo diabeł na czas chrztu schował się w pampersie i znowu wylazł (), albo Pan Skok z Jeleniej Góry przyleciał do Lubina ..ewentualnie liczę na zbieg okoliczności- gorszy dzień, nie ta pogoda, niskie ciśnienie, drapiąca na karczku metka, ziarnko pod materacem wpijające się w pupę ()... szału dzisiaj dostaję.. Mały spał w południe godzinę i później do 16:30 "zabawa" .. zasypiał na mnie, ale odłożony do łóżeczka ryk..zasypiał przy karmieniu na naszym łóżku, za chwilę ryk.. noszenie, uspokajanie.. spałby tylko na mnie, a ja przecież muszę coś w mieszkaniu robić, a nie tylko swój brzuch wypożyczać do spania Usnął na ręakch zapakowałam go do wózka owinięty w tetrę, zawinęłam w kołderkę, założyłam czapeczkę i spał jak zabity..poszliśmy na spacer.. teraz śpi w swoim przyszłym pokoiku, a jakiś kretyn wiertarę uruchamia jestem taka głodna, ze padam.. kiedy ja mam obiady robić?

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-16 o 18:25
Stary 2013-09-16, 18:25   #2379
AgaPlast
Zadomowienie

jestem tak wygłodniała ta dieta kp ze kazałam TZ leciec do sklepu i kupic frytki mrozone. Wrzóce do piekarnika. Trudno. najwyzej kolejna noc zarwana. czy jem takie rzeczy czy nie to mała i tak sie meczy. I zrobiłam mleko kokosowe i zjadłam z płatkami kukurydzianymi takze sie zasłodziłam i czekam na efekty u małej jak bedzie ok. to jutro pije kawe kokosowa tylko ze bedzie słodka bleeeeeee

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

dzoan a suszarka? ja od wczoraj stosuje i efekt jest rewelacyjny. Tz zartuje ze teraz na prad nie zarobi
Stary 2013-09-16, 18:31   #2380
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
indywidualistka

ona- po 3 miesiącu najlepiej by piąstki był już praktycznie ciągle otwarte, a takie chowanie kciuka do środka nie jest ponoć niczym dobrym. może świadczyć o wzmożonym napięciu mięśniowym i może spowodować kłopoty z ruchem chwytania u dziecka.

muszę spróbować z tą metodą Vojty. dziękuję
och dobrze wiedzieć także zacznę go pilnować aby rączki były częściej otwarte

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
hejka
dawno mnie tu u was nie było
miałyśmy małe problemy zdrowotne
zaczęła się jesień i oczywiście złapało mnie przeziębienie ale tak mnie zwaliło z nóg że szok a że przy karmieniu piersią nic w zasadzie nie wolno to leczyłam się gorącym sokiem malinowym i niestety dziecina zaraziła się
Zdrówka dla maluszka

To i ja się przyłączam do wagi przed ciążowej 55kg. Jak zejdzie do mniejszej to też nie będę narzekać

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A więc tak, po całym dniu stwierdzam, że albo diabeł na czas chrztu schował się w pampersie i znowu wylazł (), albo Pan Skok z Jeleniej Góry przyleciał do Lubina ..ewentualnie liczę na zbieg okoliczności- gorszy dzień, nie ta pogoda, niskie ciśnienie, drapiąca na karczku metka, ziarnko pod materacem wpijające się w pupę ()... szału dzisiaj dostaję.. Mały spał w południe godzinę i później do 16:30 "zabawa" .. zasypiał na mnie, ale odłożony do łóżeczka ryk..zasypiał przy karmieniu na naszym łóżku, za chwilę ryk.. noszenie, uspokajanie.. spałby tylko na mnie, a ja przecież muszę coś w mieszkaniu robić, a nie tylko swój brzuch wypożyczać do spania Usnął na ręakch zapakowałam go do wózka owinięty w tetrę, zawinęłam w kołderkę, założyłam czapeczkę i spał jak zabity..poszliśmy na spacer.. teraz śpi w swoim przyszłym pokoiku, a jakiś kretyn wiertarę uruchamia jestem taka głodna, ze padam.. kiedy ja mam obiady robić?
Ech ten Pan Skok ma strasznie duża rodzinę do nas chyba trafił tym razem ten mniej uciążliwy
Co do obiadów - ja nie robię całe szczęście mąż nie narzeka

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:31   #2381
surka
Zakorzenienie

Mi wystarczyłoby 57 kg
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:32   #2382
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
To i ja się przyłączam do wagi przed ciążowej 55kg. Jak zejdzie do mniejszej to też nie będę narzekać
jest nas coraz więcej

kto jeszcze? palec pod budkę, bo za minutkę zamykam budkę
Stary 2013-09-16, 18:37   #2383
luksia
Zadomowienie

matko to ja przy Was jakaś grubaska jestem przed ciążą ważyłam 60 kg a teraz ważę 63 kg ale jakoś mi tam nie przeszkadza

Z.
Stary 2013-09-16, 18:41   #2384
AgaPlast
Zadomowienie

Ja przed ciaza wazyłam 49 teraz 53 a z checia wazyłabym 55 w ciazy miałam suuuuuuuuper nogi a teraz mam znowu dwa patyki. ehhhhhhh. i niestety miałam w ciazy wielki brzuchol 114 cm i mam teraz bardzo duzo skóry do wciagniecia. nie wiem czy sie uda

Edytowane przez AgaPlast
Czas edycji: 2013-09-16 o 18:42
Stary 2013-09-16, 18:42   #2385
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
jest nas coraz więcej

kto jeszcze? palec pod budkę, bo za minutkę zamykam budkę

Enlevee ślicznie Tomaszek wyszedł Będziesz miała pielgrzymki do niego za naście lat

Luksia zdrowiejcie!

Dzoan współczuję! Mój Mały to ma jakiś czujnik wbudowany- ja do jedzenia - on w ryk
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:42   #2386
enlevee
Zakorzenienie

ja tam się nie piszę na 55kg bo wtedy wygladam jak szkapa bez cycków, dołączam do 57kg surki

a ile macie wzrostu dziewczyny?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:42   #2387
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Wróciliśmy od okulisty- wszystko ok

Cytat:
iwonko współczuje i mam nadzieje, ze kolki Was w końcu opuszcza, biedna Zuzia

oliath bo dziecko to niekończąca sie skarbonka.. A trzy pociechy to ruina dla portfela

Swoją droga ja zawsze miałam używki podręczników.. Wydawnictwa co rok wypuszczają uaktualnienia lub poprawki, ale nie sa one na tyle duże zeby sie te książki czymś wielkim różniły od poprzednich roczników
Chociaż nie, w LO to ja juz książek nie kupowałam tylko zawsze miałam z dziewczyna jedna na spółkę

Pędzel śpi praktycznie cały dzien, ta pogoda chyba tak na niego wpłynęła.
A ja sobie postanowiłam, ze do chrzcin zostało 6 tygodni i muszę schudnąć 6kg będę wtedy na minusie o 1kg jeśli chodzi o wagę sprzed ciazy

A tu macie mojego maminsynka z wczorajszej wieczornej pielegnacji

P.s. W zdjęciach mam odwrócone poprawnie, a tu jest coś nie tak, ale nie umiem tego zrobić na ipadzie, więc wykraczające szyje panienki

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
En co za przystojniak z Tomeczka

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Teso - my też nie chrzcimy Szymka, Tż to jest totalny antychryst i wołami go do kościoła nie zaciągne. Ja chciałam chrzcić i nie możemy dojść do porozumienia.

my chrzcimy na roczek dopiero, ale tylko ze względu na tradycję i po to by nie miał do nas pretensji jeśli zdecyduje się być praktykującym katolikiem

Cytat:

mój mąż chciał już raz zrobić smoczka na gumkę wokół głowy, żeby nie wypadał inżynier

my po bioderkach i wszystko jest si. jedno już jest zrośnięte, drugie jeszcze nie do końca. następna standardowa kontrola za 6 tygodni.

ciągle myślę o tych kciukach Oliwi Wystarczy zdanie pediatry, że mała ma tendencje do chowania kciuków wewnątrz dłoni, a ja już przeczytałam większość wątków w necie na ten temat. co chwilę kukam na te jej ręce. jak nie kuź*a jakiś naczyniak na czole to teraz kciuki. no nie można mieć wolnej głowy, trzeba ciągle się schizować

za bioderka. A kciukami narazie nie masz się co przejmować. My byliśmy w poradni rehabilitacyjnej jak mały miał 6 tyg. i to jeszcze była norma. Zabronili nam jednak mu pchać cokolwiek w ręce żeby odruch zanikł.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:45   #2388
luksia
Zadomowienie

Cytat:

Enlevee ślicznie Tomaszek wyszedł Będziesz miała pielgrzymki do niego za naście lat

Luksia zdrowiejcie!

Dzoan współczuję! Mój Mały to ma jakiś czujnik wbudowany- ja do jedzenia - on w ryk
ej moja Zu też ma taki czujnik

Z.
Stary 2013-09-16, 18:51   #2389
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
Margosia gratuluje rozszerzenia diety ja tez bym rozszerzyla, ale moj maly jutro bedzie miec 2 miesiace a juz lizal mandarynke
Czy Wy kp tez macie mega parcie na slodkie?????????????????? ?????????????/
ja wcinam sloik nutelli jeden na dwa dni! jak tak dalej pojdzie to w drzwi sie chyba nie zmieszcze ;/ a tak sie cieszylam, ze wchodze w spodnie sprzed ciazy ;p

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:51   #2390
luksia
Zadomowienie

ale dlaczego tak jest że dziecko jak choruje to akurat w weekend czyli wtedy gdy nie można iść do swojego lekarza tylko trzeba się włóczyć po pogotowiach

Z.
Stary 2013-09-16, 18:51   #2391
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

dzoan a suszarka? ja od wczoraj stosuje i efekt jest rewelacyjny. Tz zartuje ze teraz na prad nie zarobi
dzisiaj suszyłam włosy przy nim..by grzeczny, bo ślinił swoje piąstki innym razem suszyłam jak mąż go miał na rękach i powiedział, że zero reakcji na suszarkę było..nie ruszała go

Cytat:
musisz sobie przygotowywać kanapki, zapakować w papier i jeść przy Małym

Cytat:
ja tam się nie piszę na 55kg bo wtedy wygladam jak szkapa bez cycków, dołączam do 57kg surki

ja też do Waszych 57 dołączam, bo tyle przed ciążą miałam, choć fajnie byłoby mieć jednak 55

ja mam 169cm

Cytat:

a jak samo badanie? bardzo nieprzyjemne?

Stary 2013-09-16, 18:51   #2392
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko 164 cm
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:52   #2393
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam późną porą
Nim nadrobię...jesteśmy już po chrzcinach .. bardzo udane
za udane chrzciny. Ja jeszcze nie planuję ale już się boję co będzie, jak mi dziecko w środku mszy zgłodnieje i uruchomi syrenę

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

A teściowa wczoraj przyszla i stanela w progu i mowi ze niunia ma donośny glos bo ja slychac u nich to odpowiedziałam ze ma to po babci a ona się pyta po której? to ja jej ze po tobie bo cie także slychac jak się drzesz na babcie hehe na razie tak skromnie się odcinam
Haha, super ją załatwiłaś z teściówkami tak trzeba

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ktoś pytał ile Młody zjadł marchewki z jabłkiem... jak to na początku bywa kilka łyżeczek, ale tak mu się oczy świeciły a uszy trzęsły z radości, że zjadłby więcej Tylko wredna matka powiedziała "na początek wystarczy"

Dziś jemy samo jabłko A jemy Babcine a ogródka

No i zdecydowanie mamy w pieluszce twardsze dowody na jedzenie czego innego niż tylko mleko

Wczoraj mój Malutki synek wydoroślał!
Już jest świadomy nie tylko tego, ze ma rączki ale, ze ma siurka
Przy każdej zmianie pieluchy drapie się po jajkach

100% facet

wow już stałe pokarmy? Niedługo zacznie mówić i biegać

Cytat:
Hej dziewczyny, wczoraj Was tylko podczytywałam bo zbytnio nie miałam czasu

Melduję, że Pan skok i od nas się wyprowadził przynajmniej chwilowo i mam słodkie dziecko, które mimo wszystko potrzebuje matkę mieć ciągle OBOK siebie, ale obok to nie znaczy 3 metry, tylko 30 cm
Przyszła mu dzisiaj huśtawka bright starts w stanie idealnym wylicytowana za 190 zł z przesyłką, więc jesteśmy jakieś 150 zł do przodu w porównaniu z nówką, a nie ma żadnej różnicy Młody przed chwilą zrobił taką kupę, że wchodząc do pokoju słyzałam ten odgłos armaty
Melduję też, że młody potrafi już utrzymać w łapkach grzechotkę i to ładne pare minut
za zakup i za zdolnego synka

Cytat:
A my ząbkujemy

A ja miałam zamiar wybrać się na zakupy ale oczywiście nie wyszło. Kuban włączył syrenę i nie dał się uspokoić przez kilka godzin. I non stop do cycka. Nie wiem, co mu się stało. Czyżby skok i nas nawiedził?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:53   #2394
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
Margosia gratuluje rozszerzenia diety ja tez bym rozszerzyla, ale moj maly jutro bedzie miec 2 miesiace a juz lizal mandarynke
Czy Wy kp tez macie mega parcie na slodkie?????????????????? ?????????????/
ja wcinam sloik nutelli jeden na dwa dni! jak tak dalej pojdzie to w drzwi sie chyba nie zmieszcze ;/ a tak sie cieszylam, ze wchodze w spodnie sprzed ciazy ;p
niektórych nawiedza Pan Skok, Ciebie- Mały Głód

zjadłabym nutellę, ale boję się skutków u Małego

o..właśnie stęka w wózku

Stary 2013-09-16, 18:54   #2395
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

a ja 173 i 57 też mi wystarczy. Chociaż 55 byłoby idealne, tyle ważyłam w dniu ślubu
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:56   #2396
luksia
Zadomowienie

ja mam 167 cm

no właśnie miałam się pytać jak to jest z tym okulistą. kiedy się do niego wybrać? robi się takim maluszkom jakieś badania wzroku? i kiedy? muszę z pediatrą o tym pogadać

Z.
Stary 2013-09-16, 18:57   #2397
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
168 w porywach 170

Cytat:
świetnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:00   #2398
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jestem wykonczona
kolki c.d

powiedzcie mi co Wy na to aby zamiast tych nieszczesnych kropelek espumisanu podac raz dziennie herbatke koperkowa??

przypominam ze karmie tylko piersia a Zuza ma juz prawie 10 tygodni
pomozcie mi

mnie dwóch pediatrów powiedziało żeby uważać z herbatką koperkową bo może przynieść odwrotny skutek i może byc gorzej niż do tej pory- zdziwiło mnie to bo moja mama mówiła że na zaparcia i kolki właśnie świetna taka herbatka
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:00   #2399
enlevee
Zakorzenienie

no ja mam 170cm i jak ważyłam 55kg to Tz, ktory ma obsesje na punkcie MOJEJ wagi (bo oczywiście on jest idealny i nieskazitelny )to sam mówil, ze cycków nie mam, więc 57 jest dla mnie optymalnie

Taribari- za badanie

Kathe- to niezłego masz głoda.. Pana Głoda

Dzoan- oby Olek był grzeczny!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:02   #2400
luksia
Zadomowienie

Katerine2 chyba muszę brać od Ciebie lekcje ciętego języka
moja teściowa ostatnio przyszłą z mega dwoma opryszkami i wzięła dziecko na ręce i tak całuje jakby specjalnie chciała je sprzedać jak jej powiedziałam żeby małej nie całowała bo zarazi to ta z tekstem że jestem przewrażliwiona i że ona by w życiu wnusi nie skrzywdziła tępak

Z.

Edytowane przez luksia
Czas edycji: 2013-09-16 o 19:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości