Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 20:28   #3871
iskra75
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
3 dni to mała różnica mi od początku ciąży się TP przyspieszył z 18.12. na 2.12.
no mi w sumie jakieś 10 dni ... na początku miał być 6.12 potem wyszedł 27.11 a teraz chyba 24 czy 25 listopad.. ale to i tak nigdy nie wiadomo
Stary 2013-09-16, 20:30   #3872
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A jestem już w domu wykąpałam się i teraz odpoczywam bo normalnie padnięta jestem. Próbuję was ponadrabiać ale oczy mi lecą same.
Mała waży 800g w 29 tyg ciąży - tak mam w wypisie. Jest zdrowa wód mam AFI 15cm czyli bardzo dobrze. jest maleńka ale proporcjonalna i ma dużo czasu żeby urosnąć. Pessara nie trzeba pod warunkiem że będę leżeć i nie będzie skurczy, jakby co mam do szpitala jechać.
Dobrze że już w domu jesteś, bo jednak w domu najlepiej Teraz kładź się i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
no to jestem już po wizycie
Poproszę o wpisanie wagi Malucha: 29t5d- 1475g więc rośniemy
jedyny mankament na tą chwilę jest taki że Maluch ma dupkę w dole , niby mamy jeszcze czas, ale kazał mi 2 razy dziennie robić ćwiczenie żeby troszkę macicę rozciągnąć by miał jak sie przekręcić
Rozwarcie jest leciutkie ale juz krzywdy nie rzobi, szyjka ładna, nie skracająca się, ale Luteina dalej idzie.. w związku z czym o bzykanku mogę pomarzyć... Kurka a tak mnie brało ostatnio Głupi to ma szczęście.. ciąża- jedyny czas kiedy można bez stresu a tu masz... grrr

Poproszę również o dodanie kolejnej wizyty 7.10 godz. 16
za udaną wizytę, a co do ułożenia - ma jeszcze czas żeby zrobić fikołka

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Newtrend super wieści cieszymy się razem z Tobą

Zwyczajnie tatuś chce aby jego mała córeczka posiedziała troszkę w domu

wwooww jaki duży ...i powiem Ci..łączę się w bólu
Jak zadzwoniłam żeby zapytać gdzie jest to mi powiedział coś w tym stylu właśnie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. mam dzisiaj apogeum. Wszystko, wszystko doprowadza mnie do szału. Mam taki syf w mieszkaniu, że gremliny zaczną zaraz spod łóżka wyskakiwać, wszędzie pełno sierści. Nie ogarniam już tego. Co posprzątam to syf chyba jakieś krasnoludki wyłażą i bałaganią.
A połowa rzeczy to ciężkie przedmioty do wywalenia, a ja nie mogę się ruszyć, bo gdzie będę stare fotele dźwigać. Mam 5 sznurków w lazience na pranie i maks dwa prania mi sie tam mieszczą, a 4 stosy leżą na ziemi i czekają na zbawienie. Wyszlam z psem na dwór to się bawić chce a ja k&%$^^ nie mogę, to aż się ze złości na to wszystko poplakałam. Już mam dosć....

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Zeby nie bylo tak ze Ty urodzisz a ja dalej sie bede toczyc ?
Na tym etapie to juz wszystko mozliwe u mnie jak I u Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trele proszę Cię nie strasz ! Ty miałaś rodzić dużo wcześniej niż ja i tej opcji się trzymajmy

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki!
Tak Was gonię i gonię i w końcu udało mi się dotrzeć do ostatniego posta a zajęło mi to z miesiąc!! A niektóre we mnie wątpiły jak pisałam jakiś czas temu!

U Nas wszystko w porządku chociaż były chwile grozy. Miałam podejrzenie zatrucia i lekarz chciał mnie kłaść do szpitala, no ale zaczęłam się oszczędzać, porobiłam badania i niby jest ok. Ale przez tydzień co łez wypłakałam to moje... no ale po co truję jak już ok?

Wybaczcie, ale nie będę na wszystko odpisywać bo bym musiała się jeszcze odnosić do czasów za budowniczki

Trele cieszę się, że poczekałaś z porodem na mnie

Newtrend dobrze, że już wszystko ok!
Paulinaizabela, Dzidzia, Angie_gg - ja również trzymam kciuki!!!
Iloneczka91 - za Ciebie również trzymam! Szczególnie, że masz termin tak jak ja i u mnie też było podejrzenie zatrucia. A jak się teraz czujesz?

Domi - fajnie, że wrzuciłaś zdjęcie z sesji bo wcześniej jak czytałam Twoje posty do zawsze miałam przed oczami Twoje zdjęcie z kiełbasą
Rozumiem że chodzi Ci o to zdjęcie które dodałam po powrocie z wakacji ?

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-16 o 20:33
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:31   #3873
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
no mi w sumie jakieś 10 dni ... na początku miał być 6.12 potem wyszedł 27.11 a teraz chyba 24 czy 25 listopad.. ale to i tak nigdy nie wiadomo
prawda, i tak większość dzieci nie rodzi się wyznaczonym TP
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:31   #3874
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dziś myślałam o tym że zjadłabym ziemniaczki z sosem grzybowym (a nie lubie grzybów) albo zjadlabym zupkę pieczarkową..
Nie będę się szczepić.Raz się zaszczepiłam i jakoś nic mi to nie dało wyjątkowo.
ja susz robie już na zupkę najpyszniejsza jest na browikach i nie na rosołku a na maśle, mmmniam
miałaś szczęście że tak zadziałało, znajomi regularnie chorują po tych szczepieniach, zupełnie na odwrót zadziałało.... położna cały czas mi mówi o szczepionce na grype, ale serio, dziękuje bardzo

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:36   #3875
domii29
Zakorzenienie

Nadrobiłam więc teraz mogę napisać na spokojnie...
Wróciłam wreszcie do domu Wykąpałam się, mąż rozłożył mi łóżko, przytuliłam się do niego i jest mi o wiele lepiej...
Cały dzień chciało mi się płakać i nie wiedziałam dlaczego - teraz wiem że po prostu za nim tęskniłam.
Powiedziałam mu że głupio mi że na własne zachcianki muszę wołać pieniądze od niego to zaczął się śmiać że głuptas jestem bo przecież po to go mam żeby mnie rozpieszczał i dawał pieniądze na moje potrzeby i że przecież jesteśmy małżeństwem więc nie powinnam się wstydzić tego że biorę od niego pieniądze... Jakoś mi ulżyło. Nawet nie wiecie jak ja go kocham za to że jest właśnie taki a nie inny
Stary 2013-09-16, 20:36   #3876
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Moja niunia też leży posladkowo nie słyszalam o tych ćwiczeniach...dziś wypróbuję choć nie wiem dlaczego boje się że zrobię jej jakąś krzywdę przez to naciskanie..
to może tak dla pewności twojej spytaj swojego ginka
Stary 2013-09-16, 20:39   #3877
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny ja mam do Was pytanie kompletnie nie związane z ciążą, dzieckiem i naszymi jakże nieciekawymi stanami pomieszanymi z fajnymi stanami....do rzeczy....

piszę cv, nie swoje i mam problem z zainteresowaniami, osoba, dla której to robię...nie ma wyspecjalizowanych zainteresowań, do tej pory zajmowała się domem i dziećmi.....czy istnieje jakaś nazwa związana z domatorstwem, którą można by było podpiąć pod zainteresowania...

....nie wiem czy zrozumiecie co napisałam, mam jednak nadzieje, że tak...proszę pomóżcie, bo co tyle głów to nie jedna

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A co do pasożytów i innych takich ja u siebie nic nie płaciłam, to badanie na NFZ jest darmowe...przynajmniej u mnie tak jest...

New...fajnie, że już jesteś w domciu.
Dzidzia trzymam kciuki.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:40   #3878
anka_85
Zakorzenienie

Ha! szydełkowanie, gotowanie i odkrywanie nowych smaków, szycie, tarot, wróżby

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

te wróżby i karty to akurat moje zainteresowania, jak już mam czas w domowym zaciszu

Ani

Stary 2013-09-16, 20:40   #3879
domii29
Zakorzenienie

anka_85 jaki fajny avek i jaki brzusio okrągły
Stary 2013-09-16, 20:47   #3880
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
anka_85 jaki fajny avek i jaki brzusio okrągły
dzięki
wczoraj fotke robiłam akurat mały mi w tym czasie pępek wypychał do przodu
potrzebujesz jeszcze tłumaczenie?

Ani

Stary 2013-09-16, 20:50   #3881
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
dzięki
wczoraj fotke robiłam akurat mały mi w tym czasie pępek wypychał do przodu
potrzebujesz jeszcze tłumaczenie?
Koleżanka mi przetłumaczyła ale dziękuję za chęci Jakby co będę pisać na pw bo jeszcze do końca się nie dogadaliśmy z tym gościem
Stary 2013-09-16, 20:50   #3882
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie

macie zamiar szczepić się na grypę?
jaki macie do tego stosunek?
Mi proponowali juz dwa razy .
W pierwszej ciazy mialam pojsc ale dwa dni wczesniej poronilam , i dobrze ze do tego nie doszlo bo pewnie juz bym sobie wymyslila powod.
W tej ciazy tez proponowali ale odmowilam i teraz sie ciesze , bo jak od prawie roku nie bylam nawet przeziebiona .. A czytalam ze ta szczepionka nic nie gwarantuje a czasem nawet kilka dni po szczepieniu rozpetuje takie chorobsko ze szkoda gadac //
Cytat:
Właśnie dziś myślałam o tym że zjadłabym ziemniaczki z sosem grzybowym (a nie lubie grzybów) albo zjadlabym zupkę pieczarkową..
Nie będę się szczepić.Raz się zaszczepiłam i jakoś nic mi to nie dało wyjątkowo.
Zapraszam do Londynu na pieczarkowa jeszcze troszku jest

RYBA ???

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:52   #3883
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
RYBA ???
źle się dziś czuje, ale nie rodzi
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:53   #3884
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamuśki!
Tak Was gonię i gonię i w końcu udało mi się dotrzeć do ostatniego posta a zajęło mi to z miesiąc!! A niektóre we mnie wątpiły jak pisałam jakiś czas temu!

U Nas wszystko w porządku chociaż były chwile grozy. Miałam podejrzenie zatrucia i lekarz chciał mnie kłaść do szpitala, no ale zaczęłam się oszczędzać, porobiłam badania i niby jest ok. Ale przez tydzień co łez wypłakałam to moje... no ale po co truję jak już ok?
dużo miałaś nadrabiania...

Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i zatrucia nie ma Teraz już się nie przejmuj tylko ciesz, że wszystko jest ok

Anka ja się nie szczepię
Super brzusio

Kurde chciałam jakieś seriale online pooglądać i coś mi się tu nie chce ładować

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-16 o 20:55
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:55   #3885
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka mi przetłumaczyła ale dziękuję za chęci Jakby co będę pisać na pw bo jeszcze do końca się nie dogadaliśmy z tym gościem
teraz osiąde na laurach więc będę codziennie zaglądać w przerwach na pranko i prasowanko, także jak coś, wyslij PW
nie ma problemu
Cytat:
Mi proponowali juz dwa razy .
W pierwszej ciazy mialam pojsc ale dwa dni wczesniej poronilam , i dobrze ze do tego nie doszlo bo pewnie juz bym sobie wymyslila powod.
W tej ciazy tez proponowali ale odmowilam i teraz sie ciesze , bo jak od prawie roku nie bylam nawet przeziebiona .. A czytalam ze ta szczepionka nic nie gwarantuje a czasem nawet kilka dni po szczepieniu rozpetuje takie chorobsko ze szkoda gadac //

Zapraszam do Londynu na pieczarkowa jeszcze troszku jest

RYBA ???
no właśnie i na takie ryzyko narażają ciężarne.
ja tak się najadłam, że aż pękamy. ale miseczką pieczarkowej nie pogardziłabym, oj nie
Szkoda że tak daleko mieszkasz, z chęcią wpadłabym na herbatke (niekoniecznie w angielskim stylu )

no właśnie, cicho ryba dzisiaj siedzi, a zawsze pisała... oby nic się nie zaczęło dziać... ale na pewno by napisała...

a jak moge komuś dać numer telefonu w razie co?

Ani

Stary 2013-09-16, 20:55   #3886
Kabriela
Zadomowienie

Nie szczepię się jeśli nie muszę...po pierwsze nie cierpię szczepień...po drugie wszystkie szczepionki jakie miałam w życiu przyjąć, przyjęłam jako dziecko- kiedy jakieś tam szczepionki były obowiązkowe.

Szczepionce przeciwko grypie mówię stanowczo nie- za dużo słyszałam złych rzeczy o niej bym dała się kłuć. Powikłania po takiej szczepionce są potwornie niebezpieczne. Nie dają 100% pewności, że nie zachorujesz...a prawda jest taka, że wprowadzają do Twojego organizmu właśnie jakieś zalążki procentowe wirusów, bakterii czy czegoś, co nie wiadomo jak w naszym organiźmie się rozwinie... Nie, nie i jeszcze raz nie!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:57   #3887
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
To dobrze, że się zdecydowałaś jak takie zagrożenie jest.

Tylko to mnie tu trzyma

Wątpię...lekarka na obchodzie móiła, że raczej do końca tu będę

To dobre wieści Będzie tylko lepiej

super, nie ma to jak w domciu
Leż i wcinaj to mała szybko przybierze

duży już Antoś
Jeszcze się obróci

To i my czekamy

jutro będzie lepiej
Już jest lepiej Kupiłam sobie kostki do wc, odświeżacz i chusteczki do kurzu i nastrój mi się poprawił do tego dostaliśmy od tż babci - imienniczki Luli - zestaw : kołderkę, podusię oraz materac z lamy piękne są
Cytat:
Oj, dużo siły dla Dzidzi i jej dziecia

Co mnie ciekawi, mi położna gdzieś między 22-25 tyglem ciąży mówiła że mój termin się już nie zmieni. Wiem że w PL się znajomej przesunął... no i jak oni to sobie tutaj obmyślili a jak w PL... przy niektórych sprawach to na prawdę można zwariować...

no ale jak Trele pisała - nie wnikam, bo można zwariować.

ja znów ziemniaka jem, z sosikiem, do tego grzybki z lasu, świeże, z dzisiaj.
do mięsa mam wstręt i te ziemniaki to normalnie aż śmiać mi się chce.
mam potato baby

Pytanie

Nie, słyszałam i widziałam jakie sa powikłania po tych szczepieniach

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:59   #3888
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
teraz osiąde na laurach więc będę codziennie zaglądać w przerwach na pranko i prasowanko, także jak coś, wyslij PW
nie ma problemu

no właśnie i na takie ryzyko narażają ciężarne.
ja tak się najadłam, że aż pękamy. ale miseczką pieczarkowej nie pogardziłabym, oj nie
Szkoda że tak daleko mieszkasz, z chęcią wpadłabym na herbatke (niekoniecznie w angielskim stylu )

no właśnie, cicho ryba dzisiaj siedzi, a zawsze pisała... oby nic się nie zaczęło dziać... ale na pewno by napisała...

Widzę że też zamierzasz wziąć się za pranie i prasowanie, ja już się doczekać nie mogę choć póki co jakoś brak mi sił na to wszystko

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Już jest lepiej Kupiłam sobie kostki do wc, odświeżacz i chusteczki do kurzu i nastrój mi się poprawił do tego dostaliśmy od tż babci - imienniczki Luli - zestaw : kołderkę, podusię oraz materac z lamy piękne są

jak kobiecie niewiele do szczęścia potrzeba
Stary 2013-09-16, 21:00   #3889
aaby
Zakorzenienie

Mya - tulę mocno!
iskra - ja kupiłam Bepanthen, będzie i do pupy i do brodawek (ale maść, nie krem, bo krem podobno trzeba zmywać)
ktosiula - super, że udało Wam się okazyjnie kupić fotelik!
nasturcja - ale Ci Maluch rośnie! Nie mam jednak największego dziecka
iskra - jakie ćwiczenie? Może i ja Ninę obrócę?
edit: Doczytałam. Ale że nogi zgięte złączone?! Do brody?! Wypluję dziecko przy pierwszej próbie przyciągnięcia nóg! To ja może nie będę próbować
adoosienka - Kochana, nawet mi nie przypominaj o spisie treści! Ile jak klęłam na niego! Niby ma ułatwić, a kilka ładnych godzin walczyłam i ostatecznie mąż mi zrobił. Także nie pomogę, mogę jedynie kciuki trzymać

Dziewczyny, wytłumaczcie mi co z tym wiesiołkiem. Żre się? Wciera? Pomoże?

A teraz uwaga...
Odebraliśmy wózek!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:01   #3890
ktosiula
Wtajemniczenie

Póki pamiętam tutaj wyczytałam o jakiś nowych warsztatach bezpłatnych dla kobiet w ciąży, może się któraś załapie http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...ie/konferencje

Byłam dzisiaj oglądać biustonosze do karmienia i mam jeden sklep w którym jest co wybierać, mają biustonosze Alles z tym, że ceny od 95-120 zł, a w triumphie fajny jest jeden też za 95 zł. Narazie nie kupiłam tylko poprzymierzałam to zobaczę po ile na allegro chodzą.

Tapicerka od fotelika cudownie wyschnęła więc mam już fotelik do kupy złożony i czyściutki

Cytat:
Ta pogoda źle na mnie działa, wstałam z cudownym humorem, teraz mam ochotę usiąść i ryczeć - tak po prostu. Dostałam rano od teściowej 100zł na zapłacenie rachunku i zostało mi z tego 80zł, mąż powiedział mi że jak będę robić zakupy to żebym wzięła z pieniędzy teściowej a on jej wieczorem odda. Mama wyciągnęła mnie na zakupy do lumpka i po książki do księgarni, wydałam raptem 30zł ale jakoś źle się poczułam... nawet za moje "zachcianki" musi mój mąż płacić...

Do tego mam wrażenie cały dzień jakbym zaraz urodzić miała, brzuch mi twardnieje, Jaśko się wypycha, ciężko mi się ruszać - z miasta myślałam że nie dojdę Chyba naprawdę muszę sobie tą torbę spakować, tak w razie czego...
No napewno nie jest to miłe, że musisz kasę od męża brać, ale skoro nie pracujesz to co zrobisz. Dzięki Bogu, że mam swoją wypłatę i wolną rękę

Cytat:
dobrze że pomogło

Ja właśnie popełniłam makaron z kurczakiem w suszonych pomidorach i śmietanie już mi się jakiś czas chciało czegoś z suszonymi pomidorami, a dziś teściowa mi wyciągnęła z zamrażalki fileta i mówi, żebym zrobiła z tego co mam ochotę nieskromnie powiem, że dobre mi wyszło
Masz przepis? Bo mąż ostatnio kupił suszone pomidory i nie wiem co z nimi zrobić :P

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Homeopatia - ja w cuda nie wierzę

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A jestem już w domu wykąpałam się i teraz odpoczywam bo normalnie padnięta jestem. Próbuję was ponadrabiać ale oczy mi lecą same.
Mała waży 800g w 29 tyg ciąży - tak mam w wypisie. Jest zdrowa wód mam AFI 15cm czyli bardzo dobrze. jest maleńka ale proporcjonalna i ma dużo czasu żeby urosnąć. Pessara nie trzeba pod warunkiem że będę leżeć i nie będzie skurczy, jakby co mam do szpitala jechać.
Świetnie, że wyszłaś. Mała poprostu ma taką urodę i będzie mała Ważne, że wszystko gra.

Cytat:
no to jestem już po wizycie
Poproszę o wpisanie wagi Malucha: 29t5d- 1475g więc rośniemy
jedyny mankament na tą chwilę jest taki że Maluch ma dupkę w dole , niby mamy jeszcze czas, ale kazał mi 2 razy dziennie robić ćwiczenie żeby troszkę macicę rozciągnąć by miał jak sie przekręcić
Rozwarcie jest leciutkie ale juz krzywdy nie rzobi, szyjka ładna, nie skracająca się, ale Luteina dalej idzie.. w związku z czym o bzykanku mogę pomarzyć... Kurka a tak mnie brało ostatnio Głupi to ma szczęście.. ciąża- jedyny czas kiedy można bez stresu a tu masz... grrr

Poproszę również o dodanie kolejnej wizyty 7.10 godz. 16
a te ćwiczenia to niezłe cuda. Trzymam kciuki, żeby się maluch obrócił.

Cytat:
Dzidzia mi napisała, że znowu odchodzą wody..lekko pobarwione krwią ale nadal czekają.. reszta bez zmian, nadal czekają na skurcze, więc dalej i czekamy na rozwój wydarzeń
Nieustannie

Cytat:

Pytanie

Nigdy się nie szczepiłam i nie zamierzam tego zmieniać.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:01   #3891
anka_85
Zakorzenienie

to pokażę tak normalnie, bo na tamtym zdjęciu mam grymas na twarzy, tym razem na leżąco, 31 tydzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130915-00522.jpg (119,4 KB, 54 załadowań)

Ani

Stary 2013-09-16, 21:02   #3892
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Już jest lepiej Kupiłam sobie kostki do wc, odświeżacz i chusteczki do kurzu i nastrój mi się poprawił:cojest: do tego dostaliśmy od tż babci - imienniczki Luli - zestaw : kołderkę, podusię oraz materac z lamy piękne są
jak to ciężarnej mało do szczęścia potrzeba

O super prezenty od babci pokażesz??

Anka Kociak i Ktosiula mają dyżur telefoniczny

Aaby teraz będzie wożonko po domu

Ktosiula zakupu fotelika, też mam cabriofix

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-16 o 21:05
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:05   #3893
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Możesz mi wysłać na PW. Chciałam do Ciebie napisać, ale masz zablokowane chyba prywatne wiadomości.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wytłumaczcie mi co z tym wiesiołkiem. Żre się? Wciera? Pomoże?

A teraz uwaga...
Odebraliśmy wózek!
Z tego co ja wiem to się żre, od około 34-36 tyg, 3x2 caps chyba.

WÓZEK

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:06   #3894
jezzka
Raczkowanie

Cytat:

Rozumiem że chodzi Ci o to zdjęcie które dodałam po powrocie z wakacji ?
Dokładnie to, dawno już ale za nic nie mogłam o nim zapomnieć jak czytałam co u Ciebie a teraz mam przed oczami zdjęcie z sesji brzuszkowej, chyba nawet to samo które masz w avatarze. Spodobało mi się.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
dużo miałaś nadrabiania...

Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i zatrucia nie ma Teraz już się nie przejmuj tylko ciesz, że wszystko jest ok

Anka ja się nie szczepię
Super brzusio

Kurde chciałam jakieś seriale online pooglądać i coś mi się tu nie chce ładować
Jest ok, staram się o tym nie myśleć jeśli nic się nie dzieje Podziwiam, że masz siły podnosić innych na duchu! Dobrze, że u Ciebie już lepiej. Tak jak dziewczyny pisały - na takim jedzonku to Twoje dziecię na pewno szybko podrośnie!

Cytat:
źle się dziś czuje, ale nie rodzi
dla rybki!
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:06   #3895
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
to pokażę tak normalnie, bo na tamtym zdjęciu mam grymas na twarzy, tym razem na leżąco, 31 tydzień.
Jaka piłeczka
Stary 2013-09-16, 21:08   #3896
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
pepery ty masz cukrzyce ciążową?tez się klujesz i sprawdzasz cukier?zawsze masz d0 120?
no mam,juz jakis czas sie kluje...na poczatku bylam wsciekla na ta cukrzyce,teraz wsumie znalazlam jej plusy-jednak przysrot wagi jest chyba mniejszy,bo wieksza motywacja (troche wymuszona) do odmowienia sobie slodyczy...a co do moich wynikow.niestety,bywaja "wpadki".najbardziej wkurzaly mnie te wyniki powyzej 120 gdzie wcale ni byly wynikiem jakiegos grzeszku,tylko np. pieczywa (barwionego karmelem),albo nie wiem-jakiegos gotowca na obiad.
staram sie pilnowac...ale bywa czasem roznie.najgorsze jest to,ze raz sobie pozwolilam na kawalek ciastka...i teraz duzo ciezej,jakos zawsze reka mi leci po cos

Cytat:
to może tak dla pewności twojej spytaj swojego ginka
co do cwiczen,moj maluch tez ulozony posladkowo (no chyba,ze jutro sie dowiem,ze juz nie)...ja slyszalam o troche innych,podobno duzo trzeba bioderkami ruszac w rozkroku,pozycje jak do mycia podlogi wskazane,ale to wyszukiwalam w internecie,moj lekarz o tym nie mowil. Bratowa, ktora tez jest lekarzem znowu twierdzi, ze poruszac sie nie zaszkodzi,ale ona nie wierzy we wplyw tych cwiczen.dzieciaczek jak chce to sie obroci,jak nie chce (czy nie moze) to chociaz mialabys glowa do dolu wisiec to chyba nie ma za duzo szans..no ale nie chce nikogo zniechecac.ja odpuscilam-moze to zle,ale tez jakos nei wierze,ze mialoby to miec wplyw jakis wiekszy
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:08   #3897
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jest ok, staram się o tym nie myśleć jeśli nic się nie dzieje Podziwiam, że masz siły podnosić innych na duchu! Dobrze, że u Ciebie już lepiej. Tak jak dziewczyny pisały - na takim jedzonku to Twoje dziecię na pewno szybko podrośnie!
Przecież nie bedę się teraz zadręczać i denerwować. Jestem pod dobrą opieką i tego się trzymam Dla Majci wszystko
Stary 2013-09-16, 21:09   #3898
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

czyli nie tylko ja mam takie zdanie. Dzięki dziewczyny

Cytat:
Widzę że też zamierzasz wziąć się za pranie i prasowanie, ja już się doczekać nie mogę choć póki co jakoś brak mi sił na to wszystko

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

jak kobiecie niewiele do szczęścia potrzeba
no Domii, czasu masz mniej niż ja, też mi się za to ciężko zabrać, ale odczuwam coraz częściej "przypływy energii" żeby się za to zabrać.
wcześniej miałam wymowkę, że nie mam dzidziusiowych specyfików żeby prać, teraz już mam komplecik, z płynem do płukania. Ale on delikatnie pachnie, jak migdałki. Ślinka leci
Wczorajszy bałagan na mym łożu w trymiga posprzątałam i poukładałam, w końcu mam to co trzeba w szafie, a te ubranka od 6 msc wzwyż + zabawki wywiozę jutro na strych do mamy tż. bo na to miejsca nie mam, niestety.
jutro też buszowanie po ebayu i kupienie akcesoriów i torby. w dordze powrotnej koniecznie pomadka, szpitalne akcesoria do mojej higieny i ... to chyba tyle. Kochana mama, zorganizowała mi liste wszystkiego...

Ani

Stary 2013-09-16, 21:12   #3899
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to, dawno już ale za nic nie mogłam o nim zapomnieć jak czytałam co u Ciebie a teraz mam przed oczami zdjęcie z sesji brzuszkowej, chyba nawet to samo które masz w avatarze. Spodobało mi się.

dla rybki!
Aż się zawstydziłam

Dobrze że u Ciebie wszystko w porządku i że dałaś znać
Stary 2013-09-16, 21:14   #3900
Antibia86
Rozeznanie

Jejku nadrabiam z zapartym tchem...Dzidzia trzymam kciuki...no i oczywiście inne Dziewczynki
u Mnie weeknd pierwszy spokojny, w koncu odwiedzili nas moi rodzice przy okazji urodzin i ogladali mieszkanie a juz jest prawie wszystko zrobione-przeżyłam
a dzisiaj kolezanka w ramach prezentu zabrała mnie na masaż dla cięzarnej...ale sie wyluzowałam.. aa i po ilemacie w obwodzie bo mi w ciągu tyg ze 104 poszlo na 116...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości