|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
#3872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Teraz kładź się i odpoczywaj ![]() Cytat:
za udaną wizytę, a co do ułożenia - ma jeszcze czas żeby zrobić fikołka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty miałaś rodzić dużo wcześniej niż ja i tej opcji się trzymajmy ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-16 o 20:33 |
||||||
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpyszniejsza jest na browikach i nie na rosołku a na maśle, mmmniam ![]() miałaś szczęście że tak zadziałało, znajomi regularnie chorują po tych szczepieniach, zupełnie na odwrót zadziałało.... położna cały czas mi mówi o szczepionce na grype, ale serio, dziękuje bardzo
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam więc teraz mogę napisać na spokojnie...
Wróciłam wreszcie do domu Cały dzień chciało mi się płakać i nie wiedziałam dlaczego - teraz wiem że po prostu za nim tęskniłam. Powiedziałam mu że głupio mi że na własne zachcianki muszę wołać pieniądze od niego to zaczął się śmiać że głuptas jestem bo przecież po to go mam żeby mnie rozpieszczał i dawał pieniądze na moje potrzeby i że przecież jesteśmy małżeństwem więc nie powinnam się wstydzić tego że biorę od niego pieniądze... Jakoś mi ulżyło. Nawet nie wiecie jak ja go kocham za to że jest właśnie taki a nie inny |
|
|
|
#3876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mam do Was pytanie kompletnie nie związane z ciążą, dzieckiem i naszymi jakże nieciekawymi stanami pomieszanymi z fajnymi stanami....do rzeczy....
piszę cv, nie swoje i mam problem z zainteresowaniami, osoba, dla której to robię...nie ma wyspecjalizowanych zainteresowań, do tej pory zajmowała się domem i dziećmi.....czy istnieje jakaś nazwa związana z domatorstwem, którą można by było podpiąć pod zainteresowania... ....nie wiem czy zrozumiecie co napisałam, mam jednak nadzieje, że tak...proszę pomóżcie, bo co tyle głów to nie jedna ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A co do pasożytów i innych takich ja u siebie nic nie płaciłam, to badanie na NFZ jest darmowe...przynajmniej u mnie tak jest... New...fajnie, że już jesteś w domciu. Dzidzia trzymam kciuki. |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! szydełkowanie, gotowanie i odkrywanie nowych smaków, szycie, tarot, wróżby
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- te wróżby i karty to akurat moje zainteresowania, jak już mam czas w domowym zaciszu
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
anka_85 jaki fajny avek i jaki brzusio okrągły
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
wczoraj fotke robiłam akurat mały mi w tym czasie pępek wypychał do przodu ![]() potrzebujesz jeszcze tłumaczenie?
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciazy mialam pojsc ale dwa dni wczesniej poronilam , i dobrze ze do tego nie doszlo bo pewnie juz bym sobie wymyslila powod. W tej ciazy tez proponowali ale odmowilam i teraz sie ciesze , bo jak od prawie roku nie bylam nawet przeziebiona .. A czytalam ze ta szczepionka nic nie gwarantuje a czasem nawet kilka dni po szczepieniu rozpetuje takie chorobsko ze szkoda gadac // Cytat:
jeszcze troszku jest RYBA ???
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo miałaś nadrabiania...Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i zatrucia nie ma Anka ja się nie szczepię Super brzusio Kurde chciałam jakieś seriale online pooglądać i Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-16 o 20:55 |
|
|
|
|
#3885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc będę codziennie zaglądać w przerwach na pranko i prasowanko, także jak coś, wyslij PWnie ma problemu Cytat:
ja tak się najadłam, że aż pękamy. ale miseczką pieczarkowej nie pogardziłabym, oj nie ![]() Szkoda że tak daleko mieszkasz, z chęcią wpadłabym na herbatke (niekoniecznie w angielskim stylu )no właśnie, cicho ryba dzisiaj siedzi, a zawsze pisała... oby nic się nie zaczęło dziać... ale na pewno by napisała... a jak moge komuś dać numer telefonu w razie co?
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Nie szczepię się jeśli nie muszę...po pierwsze nie cierpię szczepień...po drugie wszystkie szczepionki jakie miałam w życiu przyjąć, przyjęłam jako dziecko- kiedy jakieś tam szczepionki były obowiązkowe.
Szczepionce przeciwko grypie mówię stanowczo nie- za dużo słyszałam złych rzeczy o niej bym dała się kłuć. Powikłania po takiej szczepionce są potwornie niebezpieczne. Nie dają 100% pewności, że nie zachorujesz...a prawda jest taka, że wprowadzają do Twojego organizmu właśnie jakieś zalążki procentowe wirusów, bakterii czy czegoś, co nie wiadomo jak w naszym organiźmie się rozwinie... Nie, nie i jeszcze raz nie!!!! |
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie kostki do wc, odświeżacz i chusteczki do kurzu i nastrój mi się poprawiłCytat:
|
||
|
|
|
#3888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Mya - tulę mocno!
![]() iskra - ja kupiłam Bepanthen, będzie i do pupy i do brodawek ktosiula - super, że udało Wam się okazyjnie kupić fotelik! nasturcja - ale Ci Maluch rośnie! Nie mam jednak największego dziecka iskra - jakie ćwiczenie? Może i ja Ninę obrócę? ![]() edit: Doczytałam. Ale że nogi zgięte złączone?! Do brody?! Wypluję dziecko przy pierwszej próbie przyciągnięcia nóg! ![]() adoosienka - Kochana, nawet mi nie przypominaj o spisie treści! Ile jak klęłam na niego! Niby ma ułatwić, a kilka ładnych godzin walczyłam i ostatecznie mąż mi zrobił. Także nie pomogę, mogę jedynie kciuki trzymać Dziewczyny, wytłumaczcie mi co z tym wiesiołkiem. Żre się? Wciera? Pomoże? A teraz uwaga... Odebraliśmy wózek!
|
#3890 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Póki pamiętam tutaj wyczytałam o jakiś nowych warsztatach bezpłatnych dla kobiet w ciąży, może się któraś załapie http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...ie/konferencje
Byłam dzisiaj oglądać biustonosze do karmienia i mam jeden sklep w którym jest co wybierać, mają biustonosze Alles z tym, że ceny od 95-120 zł, a w triumphie fajny jest jeden też za 95 zł. Narazie nie kupiłam tylko poprzymierzałam to zobaczę po ile na allegro chodzą. Tapicerka od fotelika cudownie wyschnęła więc mam już fotelik do kupy złożony i czyściutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ważne, że wszystko gra.Cytat:
a te ćwiczenia to niezłe cuda. Trzymam kciuki, żeby się maluch obrócił.Cytat:
![]() Nigdy się nie szczepiłam i nie zamierzam tego zmieniać.
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
to pokażę tak normalnie, bo na tamtym zdjęciu mam grymas na twarzy, tym razem na leżąco, 31 tydzień.
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O super prezenty od babci Anka Kociak i Ktosiula mają dyżur telefoniczny Aaby ![]() Ktosiula zakupu fotelika, też mam cabriofix
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-16 o 21:05 |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz mi wysłać na PW. Chciałam do Ciebie napisać, ale masz zablokowane chyba prywatne wiadomości.
Cytat:
WÓZEK
|
|
#3894 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Podziwiam, że masz siły podnosić innych na duchu! Dobrze, że u Ciebie już lepiej. Tak jak dziewczyny pisały - na takim jedzonku to Twoje dziecię na pewno szybko podrośnie! ![]() |
||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
staram sie pilnowac...ale bywa czasem roznie.najgorsze jest to,ze raz sobie pozwolilam na kawalek ciastka...i teraz duzo ciezej,jakos zawsze reka mi leci po cos ![]() co do cwiczen,moj maluch tez ulozony posladkowo (no chyba,ze jutro sie dowiem,ze juz nie)...ja slyszalam o troche innych,podobno duzo trzeba bioderkami ruszac w rozkroku,pozycje jak do mycia podlogi wskazane,ale to wyszukiwalam w internecie,moj lekarz o tym nie mowil. Bratowa, ktora tez jest lekarzem znowu twierdzi, ze poruszac sie nie zaszkodzi,ale ona nie wierzy we wplyw tych cwiczen.dzieciaczek jak chce to sie obroci,jak nie chce (czy nie moze) to chociaz mialabys glowa do dolu wisiec to chyba nie ma za duzo szans..no ale nie chce nikogo zniechecac.ja odpuscilam-moze to zle,ale tez jakos nei wierze,ze mialoby to miec wplyw jakis wiekszy |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Majci wszystko |
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wcześniej miałam wymowkę, że nie mam dzidziusiowych specyfików żeby prać, teraz już mam komplecik, z płynem do płukania. Ale on delikatnie pachnie, jak migdałki. Ślinka leci Wczorajszy bałagan na mym łożu w trymiga posprzątałam i poukładałam, w końcu mam to co trzeba w szafie, a te ubranka od 6 msc wzwyż + zabawki wywiozę jutro na strych do mamy tż. bo na to miejsca nie mam, niestety. jutro też buszowanie po ebayu i kupienie akcesoriów i torby. w dordze powrotnej koniecznie pomadka, szpitalne akcesoria do mojej higieny i ... to chyba tyle. Kochana mama, zorganizowała mi liste wszystkiego...
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że u Ciebie wszystko w porządku i że dałaś znać |
|
|
|
|
#3900 |
|
Rozeznanie
|
Jejku nadrabiam z zapartym tchem...Dzidzia trzymam kciuki...no i oczywiście inne Dziewczynki
![]() u Mnie weeknd pierwszy spokojny, w koncu odwiedzili nas moi rodzice przy okazji urodzin i ogladali mieszkanie a juz jest prawie wszystko zrobione-przeżyłam ![]() a dzisiaj kolezanka w ramach prezentu zabrała mnie na masaż dla cięzarnej...ale sie wyluzowałam.. aa i po ilemacie w obwodzie bo mi w ciągu tyg ze 104 poszlo na 116...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

mi od początku ciąży się TP przyspieszył z 18.12. na 2.12. 

, niby mamy jeszcze czas, ale kazał mi 2 razy dziennie robić ćwiczenie żeby troszkę macicę rozciągnąć by miał jak sie przekręcić 
za udaną wizytę, a co do ułożenia - ma jeszcze czas żeby zrobić fikołka 

KCIUKI DLA ANI 
Kupiłam sobie kostki do wc, odświeżacz i chusteczki do kurzu i nastrój mi się poprawił