Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 20:51   #2011
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I po spaniu - bawimy sie
O, tak jak i my. Widzę, że u mnie było bardziej lajtowo. Udałam, że śpię i młoda zasnęła po pół godzinie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no też z nim miałam religię w I klasie i chyba w II ciosał u Was słlownictwem i chamstwem? u nas tak ale i tak go lubię, najlepszy jaki był
Chamstwem, ale tylko wobec osób, których nie lubił
Tak, zdecydowanie najlepszy, dlatego u nas był aż 5 lat, choć normalnie powinien 3
Do tej pory przyjeżdża na jakieś imprezy i do rodzin, z którymi najlepszy kontakt miał

Ale sprostuję od razu, nie wiem czemu zagmatwałam, ale on pochodzi z miejscowości tż, jego dalszym sąsiadem był. A najlepsze, że proboszcza też stamtąd mamy, a nie lubili się jakoś specjalnie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A powiedz tylko sie nie obraź proszę bo ja mam bardzo restrykcyjne podejście do zwierząt ale dziecka przecież nie uchronie przed wszystkim. moi teściowie mają koty co przebywają na podwórku i tylko do domu przychodzą zimą lub na jedzenie. jeden wyjątkowo trzyma sie domu i czesto przebywa z teściową w kuchni. No i oni Krzysiowi czesto go pokazują, narazie z daleka bo nie pozwalam na głaskanie. Napisz czy Ty sie nie obawiasz chorób przenoszonych przez koty takich podwórkowych?
Boję się, oczywiście. No ale co zrobię, jak ona tak czy tak miałaby z nim styczność, więc nie ma sensu jej zabraniać

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny ja mam takie pytanie: czy oprócz mnie jest jeszcze mama której dziecko jest takie bardzo nerwowe ?
- potrafi ze śmiechu w seknde przejśc w dziki płacz
-jak płacze to napina całe ciało, że nie sposób przytulić
-o tym że krzyczy już pisałam wcześniej , no ale dla przypomnienia dodam że zamiast gaworzyć to krzyczy i ma z tego wielką radość.
-podczas ubierania,przewijania, wycierania po kąpieli napina ciało że nie ma możliwości jej zgiąc
-podczas zabawy jak coś jej nie pasuje to płacze
-przy próbach nowych umiejętności beczy jak jej coś nie wychodzi i rezygnuje z tego.
-przy zasypianie trzeba się nagimanstykować by uśpić bo się denerwuje i wpada w coraz większa furię gdy nie możę spac
No i tyle. Jesli jest jeszcze ktoś kto ma takie dziecię to powiedzcie- jak sobie radzicie z takim dzieciem???
Ale pomijając to wszystko i tak jest mega kochana i na ogól rozchichrana
Pomijając usypianie, z którym tylko czasem są problemy, mamy IDENTYCZNIE Wszyscy mówią, że nerwusik po rodzicach

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

udało się
Meneq, Ty zaklinaczu siuśków

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Przeleciałam Was tak na szybko tylko, bo mała śpi, ale pewnie już niedługo wstanie. Wybaczcie, że nie cytuję, ale nie potrafię się ogarnąć jak jestem w domu Nie mam zupełnie na nic czasu, Domcia jest strasznie wymagającym dzieckiem - trzeba non stop się nią zajmować, inaczej jest marudzenie.

Cytat:
Nie chcę smęcić, ale jest mi bardzo przykro Domcia nie lubi ze mną siedzieć sam na sam. Jak tylko ze mną zostaje to zaczyna płakać. A jak tylko ktoś przychodzi, czy to TŻ czy mój tata to od razu humor jej się poprawia, przestaje płakać i zaczyna się uśmiechać i cieszyć. Co ja robię nie tak? Dlaczego własne dziecko mnie nie lubi? ;(
To normalne, kochana Ona najwięcej czasu spędza z Tobą, więc się do Ciebie przyzwyczaiła, a jak widzi inną twarz, to reaguje inaczej. Jakby Ciebie cały dzień nie wiedziała, cieszyłaby się tak samo

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Ewik u nas to samo, Kubuś przy mnie jęczenie na całego, tyle co teściówka go weźmie na rączki to ten uśmiech od ucha do ucha :/ strasznie mi się wtedy przykro robi
J.w.

Cytat:

Juz teraz rozumiem twoja zmiane nicka na hje. TO JEST UROCZE JAK DZIECKO SMIEJAC SIE DO CIEBIE MÓWI HJEEEEEEEE
Pola najczęściej tak robi, jak się złości. Wiem, że to chore, ale podoba mi się to, bo jest słooodkie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:51   #2012
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mężuś właśnie pojechał do pracy, bedzie dzisiaj dopiero około 18 dodatkowo jesteśmy uwięzieniu w domu bo wózek pojechal razem z nim w bagazniku.
Kawalerka którą wynajmuje znajduje się nad restauracją i wejście znajduje się od zaplecza - boze jakie tutaj się zapachy pyszne unoszą-.

Nie wiem czy pisałam ale aktualnie Bartuś waży 8800 i na 2 ząbki (dolne jedynki).
Brawa za wagę i zębale

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka usnela mi sama na kolanach, sluchając na full piosenki M. Cyruss we can't stop hahah moja malutka. Dzisiaj chcialabym ogarnać rzeczy małej od noworodka, moze jakies wystawie na all. Btw. Mam 4 kurteczki chłopiece na rozmiat 74. Później Wam pokaże może któraś z Was będzie chciala dostałam tam kiedyś, jak jeszcze nie było wiadomo czy dziewczynka czy chloopaczek;p

a bym zapomniała, jak ja spiewam, albo leci muza i spiewam to i Amelka sobie spiewa tak otwiera buzke i aaaaaaaaaaaaaaaaaaalalala <3<3<3

o a tu moja malizna bule sobie ciamcia;p

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=wyy6x...ature=youtu.be Hania w pogoni za piłeczką

Debrah zgadzam się ! zgłośmy ją !

Hmmm Lenova, Hania czasem tylko napina nózki albo rąckzi przy przebieraniu tzn nie da się ich zgiąć.

W ogóle Hania jest taka... wyloozowana, w sensie że jak chce to się do kogoś uśmiechnie jak nie to nie wystarczy ją trzymać i coś tam pokazywać, albo ona słucha jak ktoś rozmawia, nie jest taka że zaczepia wszystkich i się do nich hihra np.
Ogólnie jedynie co to bardzo lubi być rano z nami w łóżku wtedy jest taka mega kontaktowa a w ciągu dnia raczej taka outsiderka
Nie wiem czy to dobrze czy źle...
Sama słodycz

Cytat:
Przeleciałam Was tak na szybko tylko, bo mała śpi, ale pewnie już niedługo wstanie. Wybaczcie, że nie cytuję, ale nie potrafię się ogarnąć jak jestem w domu Nie mam zupełnie na nic czasu, Domcia jest strasznie wymagającym dzieckiem - trzeba non stop się nią zajmować, inaczej jest marudzenie.

Widzę, że dużo dzieci i mamuś się rozchorowało - zdrówka życzę
Witaj w klubie, u nas też marud jak nie leżę z nim na podłodze i nie mówię do niego non stop. Czasem nawet wtedy marudzi i się po mnie wspina. Na rękach marud, chyba że chodzę po domu i gadam. Dobry humor tylko 10 minut po wyspaniu się

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tylko u Was zarobiki lepsze

woooow i co zrobiłaś już?kurdr kocham dynię miłością absolutną ale niestety nikt w moim domu nie podziela tej miłości, no poza Leosiem
daj znać jak wyszło bo wygląda naprawdę bardzo apetycznie

p.s risotto z dynią jest booooooskie
dynia pieczona
babeczki z dynią i parmezanem
Kwadraty dyniowe cudne http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html Tylko że dodaję jeszcze imbir kandyzowany. Coś pysznego!
I zupa dyniowa rozgrzewająca, na taką pogodę jak mamy teraz, Jutro robię, z grzaneczkami.

Cytat:
dziewczyny, właśnie kolega mi przysłął a propos męskiej gorączki

padłam, leżę i kwiczę
http://www.youtube.com/watch?v=VbmbMSrsZVQ
ile w tym prawdy

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
sesese

Igi bez zmian, nadal katar, ważne że nie jest gorzej...

A co szanowny małżonek przeskrobał?

Ale super. Igi na sam widok tej końcowki od fridy drze się i wyrywa, zanim mu tym dotknę do noska nawet
Oby już lepiej było, u nas katar jest jezcze ale o wiele mniej. Myślę że niebawem z tego wyjdziemy. Fridy też nienawidzi i się wyrywa, przy katarku się przyzwyczaił, ale jak za długo, to też ma nerwy.
Aaa mężulo mnie wkurzył, bo w niedzielę o 5 rano młodzież się obudziła, a ja nietomna chciałam żeby zasnął jeszcze i do cyca chciałam prrzystawić No ale Michaś miał inny plan i mnie dziabnął Zaniosłam delikwenta mężowi i mówię mu że koniec z karmieniem piersią (taaa. na pewno bym skończyła ) A ten na mnie wyskoczył, że no szkoda, mam karmić to się wkurzyłam i dopiero dzisiaj w miarę normalnie do niego odzywam mimo że skruszony mi cały dzień dogadza i słodzi. Nie będzie ze mnie cholernej mleczarni robił na siłę, jak stwierdzę że koniec cyca to ma to szanować i koniec!

Cytat:
dobra, która podmieniła mi mojego stworka kochanego w jęczydło jęczydłowato-płacząco-wrzeszczące? A tak poważnie to chyba idą nam zęby bo takich hektolitrów śliny to nigdy nie widziałam...
Bidusie

Cytat:
:
Kubuś już śpi, Biedaczysko, mało tego, że cały dzień był jęk, płacz na przemian z histerią nawet na rękach, to przed kąpielą urządził taką masakrę, że szok. Darł się przez całe przygotowania do kąpieli, calutką kąpiel, ubieranie, padł przy cycku ale jak tylko cycek z paszczy wyłaził to ten w płacz i tak kilka razy. Nie wiem o co chodzi, może przez te zębiska ale ja mam w głowie innego winowajcę a właściwie inną winowajczynię :/
A co teściowa nawywijała?

Cytat:
TZ kochany dał radę i w sumie nawet szybko malutki usnął
jak wyszedł z sypialni to powiedział,że od dziś codziennie będzie usypiać małego nie poznaje mojego męża
Brawo dla tego pana!

Lenova, pod wieloma punktami z Twojej listy mogę się podpisać.
Ewik, nie gadaj bzdur! Michał jak ze mną tylko jest to się zwyczajnie nudzi po jakim czasie i marudzi, jak moja mama przyjdzie to jest szał! Ale jak ja gdzieś wyjdę i po 2h wracam to widzę radość i wyciągnięte do mnie rączki. Twoje dziecko kocha Cię najbardziej na świecie!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:52   #2013
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.

edit:

przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.
trzymamy kciuki za szybki powrot Mamy Silver do zdrowka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:53   #2014
Ewik86
Zakorzenienie

Jeszcze raz dzięki dziewczyny Teraz będę w domu 2-3 tygodnie, więc pobędę z Domcią więcej czasu.

Cytat:
To zazdroszcze, bo u nas posucha
Kubuś jęczydłuje i na dodatek jeszcze nie spi
Ubrałam mu na noc karne rozowe bodziaki i skarpetki, moj odwet za jęczenie
No wiesz co, jak mogłaś?! Jesteś bezlitosna

Cytat:
Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.

edit:

przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.
Eh, oby jej mama szybko doszła do siebie. Wszystko przez tych papraków.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:07   #2015
jakajakaja5
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42827581]
większość chorób i pasożytów przenosi się nie tylko na zwierzaku - pasożyty na człowieku lub (jaja glisty na przykłąd) w powietrzu, pchlę można na ubraniu przenieść, bakterie też.[/QUOTE]

i to mi sie podoba taka tresciwa odpowiedz. chyba zmienie swoje nastawienie a bynajmniej postaram sie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
po 1 - zakochałam się w Hani jaka ona jest felikatna
po 2 - super prezent dla tz
Cytat:
Blogerko PRZEPIS NA UDANY STEK
napewno zrobie

Cytat:
u nas puree rzadko się jada
moje chlopaki wolą ziemniaki w mundurkach, opieczone w piekarniku z ziołami i z solą morką, takie krojone na półksiężyce
no i kcal duuużo mniej
a jak je robisz i jak gługo pieczesz??

Cytat:
Bokeh jak obiad wyszedł

TZ usypia małego ale ryk, jak chciałam wejść z odsieczą z cyckiem to kazał mi wyjść serce mi krwawi
potem doczytałam ze tz dał rade no i jego racja a Ty wtedy bedziesz miała wiecej czasu dka Samiego lub siebie

Cytat:

edit:

pozdrawiamy i zyczymy szybkiego powrotu na forum
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:07   #2016
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ja tak na rachu ciachu, bo Julas coś się z płaczem budzi

jakajakaja
, pytałaś o zęby (to chyba Ty byłaś nie?) u nas te 4 jedynki szły praktycznie na raz wszystkie i sie Julas namęczył niestety

Bokeh, piękny prezent dla TŻ pomyslałam sobie, że zgapie od Ciebie, bo małż ma 1 października urodziny, ale po chwili namysłu doszłam do tego, ze ja mam puzzle cyferki a nie literki i sie zastanawiam co tu wymyślić

marsi, brawa dla M. za usypianie już widzę jak tam żeś się trzęsła pod drzwiami od sypialni

ewik, nie opowiadaj smętów. Jesteś dla Domci całym światem. A jak teraz z nią wiecej pobędziesz to sama się o tym przekonasz i odbudujesz relacje, które wg Ciebie się "popsuły". Ja i tak uważam, że Dominisia Cię Kocha i wcale nie jest tak źle jak mówisz- wymyślasz coś

co do mamy silver, to też uważam, że powinni zawalczyć o jakieś odszkodowanie od takich partaczy

coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam. Jak słoń Tomasz Trąbalski

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:09   #2017
mala_19kw
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Właśnie uspałam małego i padam na pysk,tak mnie kręgosłup i kark boli od tego klocka że łolaboga...

Jutro jadę do dentysty-a tak mi się nie chce

Dzisiaj kawałek od mojego domu był wypadek. Trójka młodych ludzi uderzyła w drzewo. Stan wszystkich krytyczny,reanimowali i przewozili do szpitala u nas. Ale stan chłopaka był na tyle poważny że przysłano helikopter z Gdańska i czekali na stabilizację bo nie wiadomo czy warto go było zabierać czy umrze w drodze do szpitala. Jak zakończyła się ta sprawa nie wiem ale bardzo mnie to przybiło
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:21   #2018
hje
Zakorzenienie

Aha, no i oprócz pobudki o 23, była wyżej wspomniana o 3, na hulanki i swawole , potem o 7.
I przez cały dzień Pola miała tylko dwie drzemki 20 minutowe, a naprawdę miała dobry humor, W OGÓLE nie płakała, tylko czasem marudziła (znudzona, głodna), a tak to bez przerwy gadanie, śmianie

No i muszę powiedzieć, że dzisiejszy dzień był chyba przełomowy, przynajmniej troszkę
1. Ewidentnie było widać, że chce usiąść, tylko nie mogła złapać równowagi, bo główka do tyłu ciągnęła, a nóżki nie mogły utrzymać. No i przyznaję, przytrzymałam ją za nogi, a ona bach! oparta na rączce podniosła się i usiadła
2. Mamy trochę podniesiony piekarnik nad podłogą, a wdziała w nim odbicie mojej mamy. No i tak do góry, do góry się ciągnie, aż dosłownie na 3 sekundy, ale jednak! była w pozycji do raczkowania, na czworaka
3. Potem tak ze 3 razy, takie mini mini, ale też jednak! były zauważalne ruchy Dżejkoba
4. A na koniec chciała butelkę, myślałam, że do zabawy. Dałam jej, a ona siup, do buzi i pije! Już kilka razy tak było, ale raczej na zasadzie "robię to, ale nie wiem po co i jak", a tutaj pełna świadomość, pije, wyciąga butelkę, ogląda, znowu buziala i tak w kółko

Jeden dzień, a tyle nowych rzeczy Chyba naprawdę zacznę wierzyć w skoki.
Stary 2013-09-16, 21:23   #2019
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi brawa dla Tż

Cytat:
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, ale myślę, że prawda jest taka, że Domcia jest bardziej związana z TŻ niż ze mną. To on z nią siedzi sam na sam, gdy jestem w pracy, potem przyjeżdżają moi rodzice, a dopiero ja później wracam z pracy i sama z nią praktycznie nie siedzę. Nie jest chyba przyzwyczajona do bycia ze mną. Źle mi z tego powodu, chyba za szybko ją zostawiłam, ale nie miałam innego wyjścia - każdy grosz był i jest potrzebny...
Ty jesteś Jej jedyną, ukochaną Mamą i Ona Kocha Cię najbardziej na świecie

Cytat:
Ewik ja mam wrażenie, że u nas Kubuś jest po prostu mną znudzony. Jestem z nim non stop, 24 h na dobę więc pewno ma dosyć oglądania mojej gęby :/
też mam czasem takie wrażenie
chociaż jak teraz moi Rodzice Ją noszą to i tak szuka mnie, czy jestem gdzieś w pobliżu. słodkie to jest
[/QUOTE]

Cytat:
hej pisze jedna reka wiec bedzie bez duzych liter i polskich znaków
dzien jak codzien rano zabawa potem spacer do pracy potem obiad itd...
jedyne co wyroznia ten dzien od innych to fakt ze Krzys w wieku 6 m 1 d zaczal przymierzac sie do raczkowania. podniosl pupke i raczki i kilka takich skokow jak zabka bylo hihihi nawet go nagrałam ale nie wiem czy umialabym wrzucic na yt?
nadrabiam cały czas i jakos nadrobic nie moge ale cos tam pocytuje
brawa za ząbki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oby już lepiej było, u nas katar jest jezcze ale o wiele mniej. Myślę że niebawem z tego wyjdziemy. Fridy też nienawidzi i się wyrywa, przy katarku się przyzwyczaił, ale jak za długo, to też ma nerwy.
Aaa mężulo mnie wkurzył, bo w niedzielę o 5 rano młodzież się obudziła, a ja nietomna chciałam żeby zasnął jeszcze i do cyca chciałam prrzystawić No ale Michaś miał inny plan i mnie dziabnął Zaniosłam delikwenta mężowi i mówię mu że koniec z karmieniem piersią (taaa. na pewno bym skończyła ) A ten na mnie wyskoczył, że no szkoda, mam karmić to się wkurzyłam i dopiero dzisiaj w miarę normalnie do niego odzywam mimo że skruszony mi cały dzień dogadza i słodzi. Nie będzie ze mnie cholernej mleczarni robił na siłę, jak stwierdzę że koniec cyca to ma to szanować i koniec!
cieszę się, że już lepiej
dobrze Mężą usadziłaś

Cytat:
ja tak na rachu ciachu, bo Julas coś się z płaczem budzi

jakajakaja
, pytałaś o zęby (to chyba Ty byłaś nie?) u nas te 4 jedynki szły praktycznie na raz wszystkie i sie Julas namęczył niestety

Bokeh, piękny prezent dla TŻ pomyslałam sobie, że zgapie od Ciebie, bo małż ma 1 października urodziny, ale po chwili namysłu doszłam do tego, ze ja mam puzzle cyferki a nie literki i sie zastanawiam co tu wymyślić

marsi, brawa dla M. za usypianie już widzę jak tam żeś się trzęsła pod drzwiami od sypialni

ewik, nie opowiadaj smętów. Jesteś dla Domci całym światem. A jak teraz z nią wiecej pobędziesz to sama się o tym przekonasz i odbudujesz relacje, które wg Ciebie się "popsuły". Ja i tak uważam, że Dominisia Cię Kocha i wcale nie jest tak źle jak mówisz- wymyślasz coś

co do mamy silver, to też uważam, że powinni zawalczyć o jakieś odszkodowanie od takich partaczy

coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam. Jak słoń Tomasz Trąbalski
powinni!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Właśnie uspałam małego i padam na pysk,tak mnie kręgosłup i kark boli od tego klocka że łolaboga...

Dzisiaj kawałek od mojego domu był wypadek. Trójka młodych ludzi uderzyła w drzewo. Stan wszystkich krytyczny,reanimowali i przewozili do szpitala u nas. Ale stan chłopaka był na tyle poważny że przysłano helikopter z Gdańska i czekali na stabilizację bo nie wiadomo czy warto go było zabierać czy umrze w drodze do szpitala. Jak zakończyła się ta sprawa nie wiem ale bardzo mnie to przybiło
nie dziwie się, że Cię to przybiło

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-16 o 21:25
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:23   #2020
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - widziałyście najnowszy odcinek?! Aż mnie serce zabolało przy końcówce.

A tak w ogóle, to bardzo podoba mi się postać Evelyn Powell - biedna, udręczona kobieta, jest przy tym fantastycznie zimna i wyniosła.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:24   #2021
insolito
Zadomowienie

jestem przepraszam, że mnie tak mało, ale nie nadążam za Pietrem Jak mały śpi w dzień to nim cokolwiek zdążę nadrobić to już się budzi
Poza tym, że mały ma niezły motorek w dupce to wsio ok Nocki jeszcze nie idealne, ale już lepsze Jutro idziemy na zajęcia na basenie, ciekawe jak syn mój zareaguje

100 lat dla kochanej Szaji i kochanej Evel
Zdrówka dla Dari, dużo cierpliwości dla Silver, dasz radę kochana Też myślę, że z jej mamą to sprawa do sądu
Buziaki dla wszystkich zakatarzonych dzieciaczków, niech te choróbska już idą precz i nigdy nie wracają
Za nowe umiejętności i skończone miesiące

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:26   #2022
hje
Zakorzenienie

Oby mama Silver jak najszybciej doszła do siebie I też uważam, że powinni walczyć o odszkodowanie, bo gdyby tamte cwele nie s☠☠☠☠☠☠☠iły roboty, to by teraz nie było problemu

Mała, masakra Pamiętam, jak dawniej mieszkaliśmy w samym centrum wsi, przy samiutkiej A4, to nieraz się naoglądaliśmy takich rzeczy, że do tej pory mi w głowie siedzą
Stary 2013-09-16, 21:27   #2023
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To zazdroszcze, bo u nas posucha

Kubuś jęczydłuje i na dodatek jeszcze nie spi
Ubrałam mu na noc karne rozowe bodziaki i skarpetki, moj odwet za jęczenie

Cytat:

edit:

zdrowka dla mamy, dobrze ze chociaz z Daria lepiej...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:27   #2024
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - widziałyście najnowszy odcinek?! Aż mnie serce zabolało przy końcówce.

A tak w ogóle, to bardzo podoba mi się postać Evelyn Powell - biedna, udręczona kobieta, jest przy tym fantastycznie zimna i wyniosła.
ja chyba zacznę oglądać, bo mi się wszystkie seriale już kończą powoli

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:30   #2025
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ja dopiero przy 4 odcinku jestem ale podoba mi sie ten serialos

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:30   #2026
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

a u nas ponoc wczoraj kilkoro lebkow pobilo jakiegos faceta. facet nie przezyl. ponoc byl w takim stanie ze rodzina nie mogla go rozpoznac co to sie wyrabia....

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

No i muszę powiedzieć, że dzisiejszy dzień był chyba przełomowy, przynajmniej troszkę
1. Ewidentnie było widać, że chce usiąść, tylko nie mogła złapać równowagi, bo główka do tyłu ciągnęła, a nóżki nie mogły utrzymać. No i przyznaję, przytrzymałam ją za nogi, a ona bach! oparta na rączce podniosła się i usiadła
2. Mamy trochę podniesiony piekarnik nad podłogą, a wdziała w nim odbicie mojej mamy. No i tak do góry, do góry się ciągnie, aż dosłownie na 3 sekundy, ale jednak! była w pozycji do raczkowania, na czworaka
3. Potem tak ze 3 razy, takie mini mini, ale też jednak! były zauważalne ruchy Dżejkoba
4. A na koniec chciała butelkę, myślałam, że do zabawy. Dałam jej, a ona siup, do buzi i pije! Już kilka razy tak było, ale raczej na zasadzie "robię to, ale nie wiem po co i jak", a tutaj pełna świadomość, pije, wyciąga butelkę, ogląda, znowu buziala i tak w kółko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:33   #2027
insolito
Zadomowienie

Mam chęć luknąc na ten serial, tylko nie wiem jak ja czas na niego znajdę Zaraz się chirurdzy zaczynają to niema bata muszę oglądać

A zapomniałam napisać Piotr dziś wlazł sam na kanapę

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Hje, dla Polci, jeszcze chwila i będzie śmigać a Ty za nią

Ania, piękne zdjęcie Lilci, cudowna ona jest

Stary 2013-09-16, 21:33   #2028
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz co, jak mogłaś?! Jesteś bezlitosna
Gorzej jak mu sie spodoba

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:34   #2029
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a u nas ponoc wczoraj kilkoro lebkow pobilo jakiegos faceta. facet nie przezyl. ponoc byl w takim stanie ze rodzina nie mogla go rozpoznac co to sie wyrabia....

Nie ogarniam, co się dzieje z ludźmi
Stary 2013-09-16, 21:35   #2030
insolito
Zadomowienie

Ciekawe jak tam Ellmi po weekendzie z Tż ?

Stary 2013-09-16, 21:39   #2031
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

kurde ale superowe
może kiedyś meneq się nad nami zlituje i zrobimy u niej zbiorowe zakupy ja tam byłabym chętna

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Myslicie, ze zabawki w takich cenach sprzedawalyby sie w Pl? Moj bracik chce robic jakis interes i od roku szukamy pomyslu...
myślę, że tak
popatrz na ceny zabawek FP na przykład - wcale nie są niskie a jak woda idą

Cytat:

jaaasne, tylko niech zatrudni Szaję do marketingu szeptanego
wiesz jaką ona ma skuteczność?
rzuca hasło a wszystkie leća kupować jak durne

Cytat:
Mozemy z szaja biznes otwierac ;-)
międzynarodówka

Cytat:
To w takiej cenie jest do kupna tutaj, dodac do tego wszystkie dodatkowe koszty plus marze, to zrobi sie o wiele wiecej...

Cytat:
A mnie tak swędzi blizna znowu jakby mnie stado komarów brzyknęło... :[

cudne hasło

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Mąz po nas przyjezdza pod koniec miesiaca i co akurat siostra sie "Roty" uczy na polski
nie damy dzieci zgermanić
nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz

no i co?
to po prostu nasza historia, nie da się wymazać, co nie znaczy, że trzeba żyć w nienawiści

Cytat:

edit:

buziaki dla nich

Agu mi się pochorowała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:41   #2032
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mam chęć luknąc na ten serial, tylko nie wiem jak ja czas na niego znajdę Zaraz się chirurdzy zaczynają to niema bata muszę oglądać

Ja tez chirurgów oglądam, uwielbiam ten serial <3<3

zdrówka dla Agu;*

aj, głodna jestem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:47   #2033
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tam Ellmi po weekendzie z Tż ?
Też o tym pomyślałam, niech się szybko odezwie
Stary 2013-09-16, 21:48   #2034
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42839996]

myślę, że tak
popatrz na ceny zabawek FP na przykład - wcale nie są niskie a jak woda idą

międzynarodówka

cudne hasło

no i co?
to po prostu nasza historia, nie da się wymazać, co nie znaczy, że trzeba żyć w nienawiści

[/QUOTE]

ojej zdrowka dla Agu

wiem, wiem tylko wolalabym wychowywac swoje dziecko w ojczyznie

tam nigdy nie bedziemy u siebie

hje
dla corci
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:49   #2035
Konto usunięte

Cytat:
Aha, no i oprócz pobudki o 23, była wyżej wspomniana o 3, na hulanki i swawole , potem o 7.
I przez cały dzień Pola miała tylko dwie drzemki 20 minutowe, a naprawdę miała dobry humor, W OGÓLE nie płakała, tylko czasem marudziła (znudzona, głodna), a tak to bez przerwy gadanie, śmianie

noooo poszalała mloda, pięknie!

Cytat:

A zapomniałam napisać Piotr dziś wlazł sam na kanapę

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Hje, dla Polci, jeszcze chwila i będzie śmigać a Ty za nią

Ania, piękne zdjęcie Lilci, cudowna ona jest
następny szalony to ucz od razu tyłem schodzić

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Sarah, no niestety, ale takie czasy, pomyśl, że dla dziecka lepiej być poza ojczyzną a mieć co jeść
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:49   #2036
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42839996]

Agu mi się pochorowała[/QUOTE]

Biedna Zdrówka i oby Dorki nie zaraziła

Cytat:
Ja tez chirurgów oglądam, uwielbiam ten serial <3<3

aj, głodna jestem.
Ja też, ale jednak to już nie to samo co na początku Pierwsza ekipa z Izzy i Bambim była najlepsza

Ale mi się sąsiedzi nad głową tłuką

Macie mojego misa : http://www.youtube.com/watch?v=6uIV6...ature=youtu.be

Stary 2013-09-16, 21:53   #2037
Konto usunięte

Meneq, to genialne!

http://designdladzieci.blogspot.com/...rchitects.html

a na tym bym sama szalała! http://designdladzieci.blogspot.com/...la-dzieci.html
Stary 2013-09-16, 21:56   #2038
hje
Zakorzenienie

Insolito, o nie mogę Ale pięknie! Chyba musiał wypić sok z gumijagód
Stary 2013-09-16, 21:59   #2039
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Insolito Ależ on jest słodki piękny uśmiech, a jak podskakiwał przed oballem super

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 22:04   #2040
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Insolito, o nie mogę Ale pięknie! Chyba musiał wypić sok z gumijagód
I teraz sobie wyobraź, że mamy tak od 5 rano do 19 wieczorem, z trzema małymi przerwami tyko na sen bo jedzenie też w biegu

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Insolito Ależ on jest słodki piękny uśmiech, a jak podskakiwał przed oballem super

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Dziękuję
A on sobie tak skacze bardzo często, jak już nie wie co wymyśle to przecież nie będzie się w miejscu zastanawiała co teraz ma spsocić więc sobie czas umila brykaniem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości