Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 09:00   #2071
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Tobie się chociaż zapowiada;> bo moja wpada znienacka;> bez zapowiedzi ;p mimo tej wady nie narzekam, uwielbia Amelkę i nasze kontakty się bardzooooooooo poprawiły.
A ja Wam pisalam, ze ostatnio mialam jakby starcie z moja cudowna t.?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:05   #2072
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cześć dziewczyny. Taka pogoda za oknem że nic się nie chce a ja zaraz muszę się zwijać do dentysty. Jak nigdy się nie bałam tak teraz mam jakiegoś stracha

Poza tym moja chrześnica ma dziś urodziny (2latka) więc później idę zanieść prezent.

Więcej planów nie mam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:17   #2073
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja dalej mam ale to moja wina bo przestałam sie regularnie smarować, ale już nie jest tak źle jak było

Dadol wstał 7:20 wojuje na łóżku i pierdzi a ja razem z nim

Nie wiem czemu czy katar czy co tak mu przeszkadza
No a ja chyba od 4 miesięcy już nic nie robiłam i było dobrze, a tu

My też się tak potrafimy z Polą zgrać
Wczoraj np. zeżarłam dwa talerze kapuśniaka, no to wiadomo

Całkiem możliwe Jak Tobie się nos zatyka, kiedy leżysz na plecach, to dziecku też i wiadomo, że go to wkurza

Cytat:
Hejooooooos, ale pogoda, normalnie jakby była juz 17;/ cimno i ponuro i mży. Nawet nie ruszam d.pki na dwór
Amelka w nocy miala pare pobudek a raczej kręceń, nie wiem why, mejbi to przez brzucholencjusz.
Dokładnie, aż się wstawać z łóżka nie chciało, bo to prawie takie ciemno, jakby się już do spania miało kłaść

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas też jesień. ciemno zimno i pada:/
na dodatek wczoraj zapowiedziała się teściowa
także humor mam wisielczy
Teściowa dopełniła dzieła zniszczenia

Laurko, buziaki dla Michasia za skończenie 8 miesiąca!

Nawijko, buziaki dla dużego Kubusia za skończenie 7 miesiąca!

------------------

Witamy się w piękny, deszczowy, zimny, ciemny i z dupy poranek

U nas pobudki o 1 na herbatę, o 5.40 na papu i o 8 na amen. Więc dość, ale dopóki się nie przestawię na w miarę wczesne spanie, to się i tak nigdy nie wyśpię

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

A czy dzisiaj Leo Marsi kończy 9 miesiąc?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie chwaliłaś się

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Albo tescie..my gadamy, a t.coś usłyszy i:"ale co?", "ale kto", ale gdzie" "gdzie jadą"..a po co?
Tak, to jest mistrzostwo do w☠☠☠☠ienia

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ale się zesrała Akcja reanimacja

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-17 o 09:11
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:18   #2074
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge narzekać na tesciowa..zawsze małym się zajmie..widać że go kocha..mimo że to 3ci wnuczek..natomiast mieszkanie na wspólnym podworku i jeszcze brat tz z rodzina zaraz obok-wprawia mnie czesto w wisielczy nastroj..i chodze w.k.u.w.i.n.a. Pierdnac nie mozna zeby ktos nie wiedzi.czasem mam chęć wyjsc podworko i posiedziec z antoniem w ciszy..sami-albo w niedzielę cała trójką wyjsc..posmiac się... Wypić kawę-a tu zawsze się ktoś kręci..."ciocia..a co robisz", "wujek a gdzie jedziecie". "ciocia Antos śpi?..a długo jeszcze ma spac?" itd.
Albo tescie..my gadamy, a t.coś usłyszy i:"ale co?", "ale kto", ale gdzie" "gdzie jadą"..a po co? ...czasem mam ochotę odpowiedzieć bardzo brzydko...ja mam mala rodzinę..u mnie zawsze byli moi rodzice i siostra....i przyzwyczajona jestem do ciszy spokoju-aj długo by opowiadac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja u teściów 3 miechy po ślubie mieszkałam, teraz by mnie tam wołami nie zaciągnął nikt Współczuję. Teściów nie widziałam od 3 miechów i odżyłam. Tam non stop włazili mi na górę, t nawet potrafiła przyjść pod naszą nieobecność, zebrać mężowe ciuchy i mu wyprać! Szlag mnie trafiał tam.

Cytat:
nie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Taka pogoda za oknem że nic się nie chce a ja zaraz muszę się zwijać do dentysty. Jak nigdy się nie bałam tak teraz mam jakiegoś stracha

Poza tym moja chrześnica ma dziś urodziny (2latka) więc później idę zanieść prezent.

Więcej planów nie mam
Powodzenia! Dentysta nie gryzie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:19   #2075
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Całkiem możliwe Jak Tobie się nos zatyka, kiedy leżysz na plecach, to dziecku też i wiadomo, że go to wkurza

Dokładnie, aż się wstawać z łóżka nie chciało, bo to prawie takie ciemno, jakby się już do spania miało kłaść

------------------

U nas pobudki o 1 na herbatę, o 5.40 na papu i o 8 na amen. Więc dość, ale dopóki się nie przestawię na w miarę wczesne spanie, to się i tak nigdy nie wyśpię

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

A czy dzisiaj Leo Marsi kończy 9 miesiąc?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Nie chwaliłaś się

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Tak, to jest mistrzostwo do w☠☠☠☠ienia

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ale się zesrała Akcja reanimacja
Leo jutro.

A chcecie posluchac o t.?
Stary 2013-09-17, 09:20   #2076
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Insolito, po takich komentarzach na chwilę mam myśl, że jednak dobrze, że Pola jeszcze nie bardzo mobilna

Szaja, fajny Tylko czy on ustoi bez tego jednego statywu?
a nie wiem, ale ja na razie nie kupuję, tak mi się tylko przypomniało że wam pokazać miałam

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

szaja
dziekuje juz wiem co corci kupie na roczek a pod choinke to chyba to co marsi wklejala ten jezdzik piesek czy jak to sie nazywał, zebym mogla odnalezc na allegro??
wpisz pchacz fisher price na przykład

Cytat:
szaja te klocki znam i bardzo mi sie podobaja. Tylko ta cena....
A place zabaw tu sa wypasione, najrozniejsze mosty, drabinki i zjezdzalnie: w ksztalcie slonia czy osmiornicy. Dawniej w pobliskim parku byla zjezdzalnia w ksztalcie ... kupy. Tyle, ze niebieska. Byla slynna na caly kraj, bo przez ponad rok mieszkal w niej bezdomny gimnazjalista.

Czesc!
Powiedzcie, jak wyglada dziaslo przed pojawieniem sie zabka? Dwa dni temu pojawil sie taki jakby pecherz na dziasle a dzis widze, ze tuz nad nim tworzy sie dziurka. Hektolitry sliny tez plyna od niedawna, ale nic poza tym...
no drogie, ale świetne...
place zabaw oglądałam wczoraj i super faktycznie są
kupy nie widziałam
taaaak, tuż przed przebiciem się zębola jest dziurka

Cytat:
Witam się i ja..właśnie obudziło mnie jakieś dudnienie..okazuje się że Antonio leżąc w poprzek łóżka -napitalal nogami w ścianę..a głową w mój brzuch...a tak grzecznie sobie wcześniej spał..

A i pytanie z wczoraj odnośnie prezentu dla 6latka...może być walkie talkie ze spidermanem?
http://m.allegro.pl/przedmiot,mzk-wa...536258336.html

Aha no i macie sprawdzonego sprzedawcę klocków piankowych ??

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
fajny pomysł, jeśli lubi spidermena to pewnie, jeśli nie to sam pomysł walkie talkie jest fajny

Cytat:
ooooo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:20   #2077
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge narzekać na tesciowa..zawsze małym się zajmie..widać że go kocha..mimo że to 3ci wnuczek..natomiast mieszkanie na wspólnym podworku i jeszcze brat tz z rodzina zaraz obok-wprawia mnie czesto w wisielczy nastroj..i chodze w.k.u.w.i.n.a. Pierdnac nie mozna zeby ktos nie wiedzi.czasem mam chęć wyjsc podworko i posiedziec z antoniem w ciszy..sami-albo w niedzielę cała trójką wyjsc..posmiac się... Wypić kawę-a tu zawsze się ktoś kręci..."ciocia..a co robisz", "wujek a gdzie jedziecie". "ciocia Antos śpi?..a długo jeszcze ma spac?" itd.
Albo tescie..my gadamy, a t.coś usłyszy i:"ale co?", "ale kto", ale gdzie" "gdzie jadą"..a po co? ...czasem mam ochotę odpowiedzieć bardzo brzydko...ja mam mala rodzinę..u mnie zawsze byli moi rodzice i siostra....i przyzwyczajona jestem do ciszy spokoju-aj długo by opowiadac.

ojjjjjjjjjj współczuje!! nie dałąbym rady ;p
Cytat:
Leo jutro.

pewnie!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:24   #2078
hje
Zakorzenienie

Meneq, jeszcze się pytasz
Stary 2013-09-17, 09:25   #2079
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mala..dentysta nie gryzie-ale jakby co Ty go możesz....

Menq...jedziesz z ta teściowa..dawaj

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-17 o 09:26
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:31   #2080
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Laurko, najlepszego dla Misia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:31   #2081
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z rańca

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To zazdroszcze, bo u nas posucha

Kubuś jęczydłuje i na dodatek jeszcze nie spi
Ubrałam mu na noc karne rozowe bodziaki i skarpetki, moj odwet za jęczenie
złośliwa kobieto
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.

edit:

przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.
dobrze, że z Darią już lepiej i zdrówka dla mamy silver
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Brawa za wagę i zębale

Sama słodycz

Witaj w klubie, u nas też marud jak nie leżę z nim na podłodze i nie mówię do niego non stop. Czasem nawet wtedy marudzi i się po mnie wspina. Na rękach marud, chyba że chodzę po domu i gadam. Dobry humor tylko 10 minut po wyspaniu się

Kwadraty dyniowe cudne http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html Tylko że dodaję jeszcze imbir kandyzowany. Coś pysznego!
I zupa dyniowa rozgrzewająca, na taką pogodę jak mamy teraz, Jutro robię, z grzaneczkami.

ile w tym prawdy

Oby już lepiej było, u nas katar jest jezcze ale o wiele mniej. Myślę że niebawem z tego wyjdziemy. Fridy też nienawidzi i się wyrywa, przy katarku się przyzwyczaił, ale jak za długo, to też ma nerwy.
Aaa mężulo mnie wkurzył, bo w niedzielę o 5 rano młodzież się obudziła, a ja nietomna chciałam żeby zasnął jeszcze i do cyca chciałam prrzystawić No ale Michaś miał inny plan i mnie dziabnął Zaniosłam delikwenta mężowi i mówię mu że koniec z karmieniem piersią (taaa. na pewno bym skończyła ) A ten na mnie wyskoczył, że no szkoda, mam karmić to się wkurzyłam i dopiero dzisiaj w miarę normalnie do niego odzywam mimo że skruszony mi cały dzień dogadza i słodzi. Nie będzie ze mnie cholernej mleczarni robił na siłę, jak stwierdzę że koniec cyca to ma to szanować i koniec!

Bidusie

A co teściowa nawywijała?

Brawo dla tego pana!

Lenova, pod wieloma punktami z Twojej listy mogę się podpisać.
Ewik, nie gadaj bzdur! Michał jak ze mną tylko jest to się zwyczajnie nudzi po jakim czasie i marudzi, jak moja mama przyjdzie to jest szał! Ale jak ja gdzieś wyjdę i po 2h wracam to widzę radość i wyciągnięte do mnie rączki. Twoje dziecko kocha Cię najbardziej na świecie!
Kochana, walnęła tekstem, że jak nie będę widzieć to da Małemu pomidorówki i zastanawiam się czy przypadkiem nie dała...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:32   #2082
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no i oprócz pobudki o 23, była wyżej wspomniana o 3, na hulanki i swawole , potem o 7.
I przez cały dzień Pola miała tylko dwie drzemki 20 minutowe, a naprawdę miała dobry humor, W OGÓLE nie płakała, tylko czasem marudziła (znudzona, głodna), a tak to bez przerwy gadanie, śmianie

No i muszę powiedzieć, że dzisiejszy dzień był chyba przełomowy, przynajmniej troszkę
1. Ewidentnie było widać, że chce usiąść, tylko nie mogła złapać równowagi, bo główka do tyłu ciągnęła, a nóżki nie mogły utrzymać. No i przyznaję, przytrzymałam ją za nogi, a ona bach! oparta na rączce podniosła się i usiadła
2. Mamy trochę podniesiony piekarnik nad podłogą, a wdziała w nim odbicie mojej mamy. No i tak do góry, do góry się ciągnie, aż dosłownie na 3 sekundy, ale jednak! była w pozycji do raczkowania, na czworaka
3. Potem tak ze 3 razy, takie mini mini, ale też jednak! były zauważalne ruchy Dżejkoba
4. A na koniec chciała butelkę, myślałam, że do zabawy. Dałam jej, a ona siup, do buzi i pije! Już kilka razy tak było, ale raczej na zasadzie "robię to, ale nie wiem po co i jak", a tutaj pełna świadomość, pije, wyciąga butelkę, ogląda, znowu buziala i tak w kółko

Jeden dzień, a tyle nowych rzeczy Chyba naprawdę zacznę wierzyć w skoki.
dla Polusi zauważalne ruchy Dżejkoba - my też na nie czekamy
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Biedna Zdrówka i oby Dorki nie zaraziła

Ja też, ale jednak to już nie to samo co na początku Pierwsza ekipa z Izzy i Bambim była najlepsza

Ale mi się sąsiedzi nad głową tłuką

Macie mojego misa : http://www.youtube.com/watch?v=6uIV6...ature=youtu.be
jaki słodki gumiś
Cytat:
O to to to to samo.
Dzisiaj jak Oskar spał robiłam obiad,rozwieszałam pranie,piłam kawę która zaparzyłam sobie rano,przygotowywałam jemu obiad i myłam stertę naczyń.
Akurat zdążyłam złapać za tel z wielką radością że poczytao co dziewczyny piszą i nagle słyszę:łeeee z pokoju No i było po wizażingu.
strasznie mało Cię ostatnio

Cytat:
Dzieki za odpowiedz!
Nie chce tego w zla godzine powiedziec, ale od kilku nocy wrecz lepiej spi...

Ooo, app aktualizowalam i chyba w koncu jest mozliwosc wielocytowania. Ciekawe czy i problem zdjec zostal rozwiazany...
u nas też trochę lepiej ze snem od kilku nocy... ale ciiiiiii
Cytat:
Dzień dobry

u nas też jesień. ciemno zimno i pada:/
na dodatek wczoraj zapowiedziała się teściowa
także humor mam wisielczy
oj to współczuję
Cytat:
Hmmm...witam..a t.ja mam za ścianą..i co?
Kto ma gorzej....moja się nie zapowiada-a wogóle to ciesz się że się zapowiedziała

Tobie jeszcze bardziej
Stary 2013-09-17, 09:34   #2083
hje
Zakorzenienie

Spadam ogarnąć hacjendę
Stary 2013-09-17, 09:37   #2084
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

no nie dziwię się :/
Cytat:
nieeeee.... co się stało?
Cytat:

Więcej planów nie mam
będzie dobrze
Cytat:
Leo jutro.

chcemy
Stary 2013-09-17, 09:46   #2085
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42844069]a nie wiem, ale ja na razie nie kupuję, tak mi się tylko przypomniało że wam pokazać miałam

wpisz pchacz fisher price na przykład

no drogie, ale świetne...
place zabaw oglądałam wczoraj i super faktycznie są
kupy nie widziałam
taaaak, tuż przed przebiciem się zębola jest dziurka

fajny pomysł, jeśli lubi spidermena to pewnie, jeśli nie to sam pomysł walkie talkie jest fajny

ooooo[/QUOTE]

http://naenanaena.seesaa.net/s/article/92365937.html

Cytat:
ojjjjjjjjjj współczuje!! nie dałąbym rady ;p

pewnie!

Cytat:
Meneq, jeszcze się pytasz

Cytat:
Mala..dentysta nie gryzie-ale jakby co Ty go możesz....

Menq...jedziesz z ta teściowa..dawaj

Wielocytowanie dziala, nareszcie.

Od dawna Wam mowilam, ze zaczne rozszerzac na jesieni. T. niby popierala moja decyzje, ale w pewnym momencie jej sie odmienilo. Zbieglo sie to w czasie z gorszymi nocami. Wtedy wymyslila, ze trzeba Yae ustabilizowac rytm dnia (no bo niby jeszcze nie jest...??) i szybko wprowadzic stale pokarmy, co by sie najadala. Na poczatku z nia o tym rozmawialam, ale pozniej dalam sobie spokoj i robilam dalej po swojemu. Az pewnego pieknego dnia, mail za mailem i telefon za telefonem od t. T. znalazla ksiazke o kp, a w niej o zaletach kp i przepraszala, ze tak nalegala na rozszerzanie.
A ostatnio tez byla zabawna historia: biegla do mnie z jedzeniem i piciem, bo przeciez meneq jest glodna i pic jej sie chce, a w takiej sytuacji z cycka nie poleci. Widzialybyscie jej mine, kiedy powiedzialam, ze poleci...
Pocieszna jest kobiecina...
Stary 2013-09-17, 09:46   #2086
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

o kurde:/ ja bym chyba nie wytrzymała:/
chociaż może też dlatego, że przyzwyczaiłam się do życia tylko we trójeczkę.

Cytat:

Więcej planów nie mam
ja uwielbiam chodzić do dentysty

Cytat:

------------------

zdecydowanie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:52   #2087
karusia_2007
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź w sprawie snajpera

Nie wiem co u Was bo przeziębienie mnie wykańcza

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam i w proszku i w tubce

hej karusia, co u Was słychać?
Miło, że pytasz

U nas chyba zaczyna się sezon grypowy Mnie w niedziele coś zaczęło pobierać a wczoraj już mnie rozłożyło na łopatki. Katar masakryczny, gorączka, dreszcze i boli mnie dosłownie wszystko Michasia też coś kaszle więc do przedszkola już jej dzisiaj nie posłałam, zresztą i tak nie miałam siły jej zawieźć a jestem sama w domu to musiałabym z dwójką się szarpać.
Boję się żeby Witek nic nie złapał, bo bidulek przecież cały sierpień się męczył z kaszlem.
Eh nie smęcę już Mam nadzieję, że szybko przejdzie

Życzę zdrówka wszystkim przeziębionym dzieciaczkom i mamusiom też.

Silver Tobie w szczególności życzę zdrówka dla malutkiej i dla mamy. Oby szybko się wszystko ustabilizowało. Mam nadzieję, że wypuszczą Was niedługo do domku z Darią. Jeśli jest poprawa to przepiszą antybiotyk w zastrzykach albo w zawiesinie i powinni Was wypisać. Przynajmniej tak robili w Kaliszu jak leżałam z Wiciem.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:13   #2088
marsi11
Zakorzenienie

hello,
moje maleństwo powoli wraca do sił bo dziś nawet znajdł troszkę śniadanka

hje brawa dla Poli
Silver kciuki trzymam mocno

laurko super ten przepis
gdzie kupujuesz imbir kandyzowany
uwielbiam dostałam kiedyś całe wiadro od znajomego araba z warszawy co prowadził swego czasu najlepszy kebab w stolicy ale od tamentej pory nie miałam przyjemności więcej probwać
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
i

a jak je robisz i jak gługo pieczesz??
ziemniaki gotuję w mundurkach ok 5 min jak się woda zagotuje a potem piekę az się zrobią takie zarumienione bo takie lubimy najbardziej

Cytat:
A place zabaw tu sa wypasione, najrozniejsze mosty, drabinki i zjezdzalnie: w ksztalcie slonia czy osmiornicy. Dawniej w pobliskim parku byla zjezdzalnia w ksztalcie ... kupy. Tyle, ze niebieska. Byla slynna na caly kraj, bo przez ponad rok mieszkal w niej bezdomny gimnazjalista.
piękneaż na głos w pracy przeczytałam
Cytat:

Od dawna Wam mowilam, ze zaczne rozszerzac na jesieni. T. niby popierala moja decyzje, ale w pewnym momencie jej sie odmienilo. Zbieglo sie to w czasie z gorszymi nocami. Wtedy wymyslila, ze trzeba Yae ustabilizowac rytm dnia (no bo niby jeszcze nie jest...??) i szybko wprowadzic stale pokarmy, co by sie najadala. Na poczatku z nia o tym rozmawialam, ale pozniej dalam sobie spokoj i robilam dalej po swojemu. Az pewnego pieknego dnia, mail za mailem i telefon za telefonem od t. T. znalazla ksiazke o kp, a w niej o zaletach kp i przepraszala, ze tak nalegala na rozszerzanie.
A ostatnio tez byla zabawna historia: biegla do mnie z jedzeniem i piciem, bo przeciez meneq jest glodna i pic jej sie chce, a w takiej sytuacji z cycka nie poleci. Widzialybyscie jej mine, kiedy powiedzialam, ze poleci...
brawa dla t

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
U nas chyba zaczyna się sezon grypowy Mnie w niedziele coś zaczęło pobierać a wczoraj już mnie rozłożyło na łopatki. Katar masakryczny, gorączka, dreszcze i boli mnie dosłownie wszystko Michasia też coś kaszle więc do przedszkola już jej dzisiaj nie posłałam, zresztą i tak nie miałam siły jej zawieźć a jestem sama w domu to musiałabym z dwójką się szarpać.
Boję się żeby Witek nic nie złapał, bo bidulek przecież cały sierpień się męczył z kaszlem.

.
dużo zdrowka kurujcie się
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:13   #2089
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Wielocytowanie dziala, nareszcie.

hihi, jednak te t. - babcie są wszystkie takie same dobrze jednak, że się przyznała do błędu
Stary 2013-09-17, 10:15   #2090
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ojaa

mam podobny plan z wanną

mi się grzybki smażą z cebulką na kolację a potem oglądam Dextera
dextera mam juz obejrzanego, czekam na nowe odcinki

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

buziaki dla silver i zdrowia dla mamy
dobrze, ze Darusia juz lepiej sie czuje
Stary 2013-09-17, 10:18   #2091
marsi11
Zakorzenienie

Sarah67 tutaj masz link do szczeniaczkowego chodzika
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ie+dzia%C5%82y

Leoś już łazi z nim trzymając się tylko jedną rączką, piosenki są bardzo fajne a zabawka ładnie wykonana i naprawde warta swojej ceny

w hurtowni we wrocławiu ten sam chodzik kosztuje 100 zł więcej
tylko czytajcie dokładnie aukcje bo można kupić taniej ale np wersja językowa francuska

a ja na roczek jeszcze nie mam pomysłu, może pierwsze lego? Samuel dostał od nas na roczek właśnie klocki
Stary 2013-09-17, 10:21   #2092
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hihi, jednak te t. - babcie są wszystkie takie same dobrze jednak, że się przyznała do błędu
Moja t. trzy razy polegla przy pierwszym kryzysie laktacyjnym i sobie wyrobila zdanie.
A o reszcie z "madrych" ksiazek doczytala. Takie madre, ze po przejrzeniu pobieznym tylko na makulature sie nadawaly ;-)

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
hello,

hje brawa dla Poli
Silver kciuki trzymam mocno

laurko super ten przepis
gdzie kupujuesz imbir kandyzowany
uwielbiam dostałam kiedyś całe wiadro od znajomego araba z warszawy co prowadził swego czasu najlepszy kebab w stolicy ale od tamentej pory nie miałam przyjemności więcej probwać

ziemniaki gotuję w mundurkach ok 5 min jak się woda zagotuje a potem piekę az się zrobią takie zarumienione bo takie lubimy najbardziej

piękneaż na głos w pracy przeczytałam

brawa dla t

dużo zdrowka kurujcie się
Ciesze sie, ze towarzystwo moglo sie ubawic
Stary 2013-09-17, 10:24   #2093
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - świetny ten szczeniaczkówy chodzik
chyba kupimy takie Boryniowy, chociaz w ostatnich dniach najlepsza zabawa jest dla niego wpisnanie sie po mnie, juz jestem cala obolala bo non stop mnie przy tym szczypie i drapie, wbija sie pazurami w moja skore z calych sil
Stary 2013-09-17, 10:30   #2094
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź w sprawie snajpera

Nie wiem co u Was bo przeziębienie mnie wykańcza

Miło, że pytasz

Życzę zdrówka wszystkim przeziębionym dzieciaczkom i mamusiom też.

Silver Tobie w szczególności życzę zdrówka dla malutkiej i dla mamy. Oby szybko się wszystko ustabilizowało. Mam nadzieję, że wypuszczą Was niedługo do domku z Darią. Jeśli jest poprawa to przepiszą antybiotyk w zastrzykach albo w zawiesinie i powinni Was wypisać. Przynajmniej tak robili w Kaliszu jak leżałam z Wiciem.
kurujcie się
Cytat:
hello,

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

mi został jeden, ostatni trzeba czekać do niedzieli

Cytat:
Moja t. trzy razy polegla przy pierwszym kryzysie laktacyjnym i sobie wyrobila zdanie.
A o reszcie z "madrych" ksiazek doczytala. Takie madre, ze po przejrzeniu pobieznym tylko na makulature sie nadawaly ;-)[COLOR="Silver"]
moja na szczęście żadnych dobrych rad nie daję bo ani to żadnej książki nie przeczytała ani nic. ogólnie jakaś taka nieobeznana w dzieciach jest. Hani nawet nie umiała nosić. rozumiem na początku, gdzie każdy się boi takie maleństwo, ale teraz?:/
na chrzest dostała od niej sukienkę ze sztucznymi kwiatami i dzwoneczkami. nie wiem gdzie ona ją dorwała.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-17, 10:30   #2095
karusia_2007
Raczkowanie

heh widzę, że znów temat t. na tapecie Ja na swoich narzekać nie mogę, chociaż ostatnio szanowny pan t. przyczynił się chyba do mojego przeziębienia... chyba będę musiała go wysłać do apteki po lekarstwa żeby mi teraz kupił :hahaha :

a właśnie dziewczyny mam takie pytanko. Jest w waszych okolicach coś takiego jak przebierańcy na weselu?
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:34   #2096
misiaeel
Wtajemniczenie

o proszę bo zrobiła zdjęcie dla potomnych
prezent od babci na chrzest
http://img594.imageshack.us/img594/4971/vunn.jpg

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-17, 10:35   #2097
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh jak obiad wyszedł

TZ usypia małego ale ryk, jak chciałam wejść z odsieczą z cyckiem to kazał mi wyjść serce mi krwawi
pyyyszny !!! polecam ten przepis, kurczak rozpływa sie w ustach

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ewik za takie gadanie. Twoje dziecko Cie kocha jak nikogo innego na tym swiecie, uwierz mi

neti swietny bodziak

pstryniu zdrowka dla Kubusia I brawa za nocke

marsi

Widzialam opis silver na fejsie Tak mi jej zal

W zalaczniku Lilencja

ślicznotka !! ;*
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które oglądają Devious Maids - widziałyście najnowszy odcinek?! Aż mnie serce zabolało przy końcówce.

A tak w ogóle, to bardzo podoba mi się postać Evelyn Powell - biedna, udręczona kobieta, jest przy tym fantastycznie zimna i wyniosła.
no też mi się podoba jej rola, a zabij mie nie pamietam ostatniego odcinka, tzn końcówki, chyba że oglądałaś ten bez napisów już co jest najnowszy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42840290]Meneq, to genialne!

http://designdladzieci.blogspot.com/...rchitects.html

a na tym bym sama szalała! http://designdladzieci.blogspot.com/...la-dzieci.html[/QUOTE]

rewela te klocki! meneq ile $??

Cytat:

Czesc!
Powiedzcie, jak wyglada dziaslo przed pojawieniem sie zabka? Dwa dni temu pojawil sie taki jakby pecherz na dziasle a dzis widze, ze tuz nad nim tworzy sie dziurka. Hektolitry sliny tez plyna od niedawna, ale nic poza tym...

jak to gimnazjalista bezdomny?! nikt się tym nie zainteresował można tak? jakaś opieka społeczna czy cos? przecież to nieletni
Cytat:

już jest przedostatni dexer, monkey in the box zaraz będę oglądać
ale jak ogladałam zwiastun to miałam stresa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7030.jpg (109,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7038.jpg (91,2 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:36
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:37   #2098
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
marsi - świetny ten szczeniaczkówy chodzik
chyba kupimy takie Boryniowy, chociaz w ostatnich dniach najlepsza zabawa jest dla niego wpisnanie sie po mnie, juz jestem cala obolala bo non stop mnie przy tym szczypie i drapie, wbija sie pazurami w moja skore z calych sil

tylko nie kupuj w askocie tam po 330
my najpierw pojechaliśmy obczaić z małym co go zainteresuje, no i padło na pieska, dotknął, poprzyciskał
dzięki Bogu że w domu ceny porównałam bo jednak stówka ulicą nie chodzi co nie?
Cytat:

a właśnie dziewczyny mam takie pytanko. Jest w waszych okolicach coś takiego jak przebierańcy na weselu?
a co to takiego?
Stary 2013-09-17, 10:37   #2099
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
heh widzę, że znów temat t. na tapecie Ja na swoich narzekać nie mogę, chociaż ostatnio szanowny pan t. przyczynił się chyba do mojego przeziębienia... chyba będę musiała go wysłać do apteki po lekarstwa żeby mi teraz kupił :hahaha :

U nas jest, a raczej było, bo teraz już tego coraz mniej, coś takiego jak "dziady" i to są właśnie tacy przebierańcy, którzy zjawiają się około północy, nie wiem czy to to samo co przebierańcy?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:42   #2100
sylwietta1988
Zakorzenienie

kochane, przepraszam za nieobecnosc, nic mi sie nie chce, humor mam paskudny, jeszcze zasmarkana jestem, do tego pogoda z dupy,leje, wieje, wyjsc sie nie da- młody dostaje wscieklizny bo nauczony na dworze siedziec

troche mi sie udało podczytac jak spał, ale o cytowaniu nie mamowy, jestem dzis sama w domu i musze ugotowac i ogarnac jego ciuszki bo wczoraj wywaliłam z pudeł w ramach przygotowania do sprzedazy i młody urzadził ryk i tylko moje rece, wiec dzis musze to zrobic bo sie przez pokoj nie da przejsc

Bokeh, cudny prezent dla TzBokeh

co do t.- ja mojej ropuchowatej od miesiąca nie widze- psychicznie jestem jak nowo narodzona a ze mam nadzieje nigdy wiecej jej nie ogladac takze raj na ziemi

zdrówka wszystkim mamusiom, bobasom i facetom Marsi

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:44
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości