Spam, ćwiczenia, czasem sjesta - zabłyśniemy na Sylwestra! cz. VII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 04:10   #901
StupidAlice
Czekoladoholik

Dot.: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Cytat:
Napisane przez kasia77177 Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić-nie zjadłam dziś żadnego słodycza- a miałam pod ręką jeszcze domowe ciasto, za to poćwiczyłam to co zwykle-40 min.

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
mój też na 5!

Melduję bezgrzeszny dzień jedzeniowo-wszystko tak jak zaplanowałam. Do tego 10km i znowu rekord życiowy czas: 58minut i 15 sekund. Rekord poprawiony o minutę Do tego jak biegłam to wybrałam jakąś trasę której nie znam a tam pełno schodów, że był dodatkowy wysiłek Biegłam biegłam i na 2 kilometrze już chciałam stanąć, bo bolą mnie nogi, ale mówię sobie "to moja psychika, biegnę dalej". No właśnie

Dzisiejsze jedzenie:
I bułka ciemna z mozarellą lekką
II ciastko owsiane (sporawe)
III indyk z warzywami na patelnie
IV serek wiejski, jabłko
V makrela wędzona
Brawo no i za życiówke

Ja też skończyłam z makrelą na kolacje

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 08:28   #902
tulipan1994
Zakorzenienie

Hej właśnie wcinam owsiankę z nektarynką i żurawiną muszę się trzymac bo postanowiłam, że to moje ostatnie podejście do odchudzaniaMam nadzieję, że 1 października zobaczę na wadze poniżej 62
tulipan1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:00   #903
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
Ostatnio tak zrobiłam przez 2 tyg i wróciło prawie 5kg, których pozbyłam się z naprawdę wielkim trudem. Było 77,7 a po 2 tygodniach 82,3... Nie żarłam jakoś przesadnie, jadłam po prostu to co domownicy... Na śniadanie 2 kanapki z białego pieczywa z masłem i pomidorem, na obiad kotlet+ziemniaki+surówka, na kolację to już różnie, co tam było. Po drodze wpadło ciastko czy coś, bo to akurat babcia nas odwiedziła i było, że tak powiem, tylko "normalne" jedzenie w domu, więc i ja tak jadłam. Jak stanęłam na wagę po tym czasie to ryczałam pół nocy, że wszystko to, o co walczyłam przez ostatnie PÓŁ ROKU poszło się je*ać. W 2 tygodnie. A to wcale nie było łatwe. Wzięłam się ostro za dietę, to od sierpnia do teraz z jedynie kilkoma wpadkami spadło do 81 z czymś. I dalej ani rusz. Jak żyć? Że niby Dukan?!

Jadłospisy może raczej nie z ostatnich dwóch dni, bo szczerze mówiąc załamałam się i nie trzymałam jakiejś super ładnej diety... Więc wypisując ostatnie 3 mogłabym sama sobie zaprzeczyć. Np. 2 dni temu upiekłam pełnoziarnistego cebularza na całą blachę, a że nikogo w domu nie było i szkoda było wyrzucić to zjadłam go na śniadanie obiad i kolację, więc widzicie... Z resztą to był ten dzień, który przesiedziałam zdołowana w piżamie pod kołderką. Jadłospisy wypiszę jak się ogarnę. Policzę też BWT, chociaż nie ukrywam, że trochę to dla mnie trudne, bo moje posiłki są raczej skomplikowane, bo wszystko robię sama z najbardziej podstawowych składników (zaleta wakacji i mieszkania z rodzicami)
Co do ćwiczeń to mam tak, że jak ćwiczę to mimo diety waga rośnie :/ Lubię jeździć na rowerze, czy tam zagrać w siatkę, albo powydurniać się na Kinect'cie, ale pogoda się skończyła, więc póki co raczej nie ćwiczę.

Miałam tak jak zeszłam do 67 (wyjściowa 85) i przez pół roku mimo dalszej diety nie spadało nic, aż z głupiego zawzięcia zaczęło mi się robić słabo, bo zrobiłam sobie "eksperyment" i przez kilka dni jadłam jak wróbelek, żeby zobaczyć czy drgnie. Drgnęły jedynie szare komórki z wrzaskiem "co ty wyrabiasz?!". I potem już tylko tyłam :/

Dziękuję Wam wszystkim za troskę i rady, jesteście kochane.
Ja już naprawdę nie mam siły do swojego organizmu i przestaję powoli mieć siłę do życia, bo zaczynam znowu patrzeć na siebie jak na potwora i coraz częściej nie chce mi się wychodzić z domu. Często tak miewałam, siedziałam w domu i żarłam z żalu, a teraz jest o tyle trudniej to znieść, że jestem na diecie, że się staram, a tak naprawdę wyglądam z dnia na dzień coraz gorzej, zamiast odwrotnie

Czy naprawdę muszę być całe życie pasztetem?
jedząc przez cały dzień cebularza ni dostarczasz organizmowi potrzebnych wartości...
jak np. jesz kotleta zmaiast panierki obtocz go w gyrosie, ja tak uwielbiam i zobacz ile kcal obinasz, według mnie wina jest w Twoim jedzeniue nieodpowiednim no i brak ćwiczeń, najlepiej, jakbyś np. od dziś zaoisywała wszystko co jesz przez parę dni i potem nam tu napisała, jest mnóstwo ćwiczeń, każdy powinien znaleźć coś dla siebie, cokolwiek.

Hej jadę niedługo do stolicy, ale leje.. także super pogoda
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:15   #904
anns_
Zakorzenienie

Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Cytat:
Ostatnio tak zrobiłam przez 2 tyg i wróciło prawie 5kg, których pozbyłam się z naprawdę wielkim trudem. Było 77,7 a po 2 tygodniach 82,3... Nie żarłam jakoś przesadnie, jadłam po prostu to co domownicy... Na śniadanie 2 kanapki z białego pieczywa z masłem i pomidorem, na obiad kotlet+ziemniaki+surówka, na kolację to już różnie, co tam było. Po drodze wpadło ciastko czy coś, bo to akurat babcia nas odwiedziła i było, że tak powiem, tylko "normalne" jedzenie w domu, więc i ja tak jadłam. Jak stanęłam na wagę po tym czasie to ryczałam pół nocy, że wszystko to, o co walczyłam przez ostatnie PÓŁ ROKU poszło się je*ać. W 2 tygodnie. A to wcale nie było łatwe. Wzięłam się ostro za dietę, to od sierpnia do teraz z jedynie kilkoma wpadkami spadło do 81 z czymś. I dalej ani rusz. Jak żyć? Że niby Dukan?!

Jadłospisy może raczej nie z ostatnich dwóch dni, bo szczerze mówiąc załamałam się i nie trzymałam jakiejś super ładnej diety... Więc wypisując ostatnie 3 mogłabym sama sobie zaprzeczyć. Np. 2 dni temu upiekłam pełnoziarnistego cebularza na całą blachę, a że nikogo w domu nie było i szkoda było wyrzucić to zjadłam go na śniadanie obiad i kolację, więc widzicie... Z resztą to był ten dzień, który przesiedziałam zdołowana w piżamie pod kołderką. Jadłospisy wypiszę jak się ogarnę. Policzę też BWT, chociaż nie ukrywam, że trochę to dla mnie trudne, bo moje posiłki są raczej skomplikowane, bo wszystko robię sama z najbardziej podstawowych składników (zaleta wakacji i mieszkania z rodzicami)
Co do ćwiczeń to mam tak, że jak ćwiczę to mimo diety waga rośnie :/ Lubię jeździć na rowerze, czy tam zagrać w siatkę, albo powydurniać się na Kinect'cie, ale pogoda się skończyła, więc póki co raczej nie ćwiczę.

Miałam tak jak zeszłam do 67 (wyjściowa 85) i przez pół roku mimo dalszej diety nie spadało nic, aż z głupiego zawzięcia zaczęło mi się robić słabo, bo zrobiłam sobie "eksperyment" i przez kilka dni jadłam jak wróbelek, żeby zobaczyć czy drgnie. Drgnęły jedynie szare komórki z wrzaskiem "co ty wyrabiasz?!". I potem już tylko tyłam :/

Dziękuję Wam wszystkim za troskę i rady, jesteście kochane.
Ja już naprawdę nie mam siły do swojego organizmu i przestaję powoli mieć siłę do życia, bo zaczynam znowu patrzeć na siebie jak na potwora i coraz częściej nie chce mi się wychodzić z domu. Często tak miewałam, siedziałam w domu i żarłam z żalu, a teraz jest o tyle trudniej to znieść, że jestem na diecie, że się staram, a tak naprawdę wyglądam z dnia na dzień coraz gorzej, zamiast odwrotnie

Kochana, może robisz kilka błędów, pomożemy Ci napisz nam te posiłki i policz Bwt. Fajny i przydatny jest fotograficzny przelicznik na ilewazy.pl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez StupidAlice Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

Brawo no i za życiówke

Ja też skończyłam z makrelą na kolacje
Ta moja makrela była jakaś dziwna, chyba stara i ja wywalilam

Cytat:
Napisane przez tulipan1994 Pokaż wiadomość
Hej właśnie wcinam owsiankę z nektarynką i żurawiną muszę się trzymac bo postanowiłam, że to moje ostatnie podejście do odchudzaniaMam nadzieję, że 1 października zobaczę na wadze poniżej 62
Damy radę !

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Hej jadę niedługo do stolicy, ale leje.. także super pogoda
No pada pada :p

W koncu na iOS zrobili możliwość multicytatow na wizaz dzien dobry :róża:. Ja dzis cały dzien nauka. Bieganie odpuszcze by mięśnie sie zregenerowaly i jutro znów idę

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km

Edytowane przez anns_
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:59
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:19   #905
agulaaaa
Zakorzenienie

Anns mamy podobny cel ja bym tak chciała zejść poniżej 60 kg 57-58 kg i to utrzymać, marzenie
Stary 2013-09-17, 09:20   #906
anns_
Zakorzenienie

Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Cytat:
Anns mamy podobny cel ja bym tak chciała zejść poniżej 60 kg 57-58 kg i to utrzymać, marzenie
A ile masz wzrostu i ile obecnie wazysz? ja tez chce 5 z przodu i utrzymać. mam nadzieje ze zdążę do sylwestra

361 min

Stary 2013-09-17, 09:35   #907
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ile masz wzrostu i ile obecnie wazysz? ja tez chce 5 z przodu i utrzymać. mam nadzieje ze zdążę do sylwestra

173 obecnie ile ważę to nie wiem, planuję 30 wrzesnia ważenie, żeby jakiś plan na 3 miesiące mieć potem ale jakbym zbliżała się do 60 kg to też będę szczęśliwa
Stary 2013-09-17, 10:24   #908
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale paskudna pogoda leje niemiłosiernie, że świata nie widać takie kałuże u mnie na podwórku, że przejść nie idzie a psom to tylko nosy z daleka się błyszczą, siedzą w budach i paczą co to się dzieje
Nie mam czasu siedzieć na kompie ciągle sprzątam i gotuję już mi to powoli brzydnie teraz mam chwilkę dla siebie to siadłam z kawką i Was nadrabiam... jeszcze śniadania nawet nie jadłam zaraz idę coś wymodzić. A potem biorę się za robienia lecza na obiadek

Cytat:
co Ty tu nam wrzucasz
Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
Heroine, w łeb dostaniesz zaraz za wrzucanie tu takich pyszności. Miałyśmy sie od dziś ogarniać, a nie kusić
Ja tu ćwiczę Waszą silną wolę także dziękować mi!

Cytat:
Napisane przez f _ c k yea Pokaż wiadomość
chciałam tylko napisać że jestem, ale nie na bieżąco, więc nadrabiam zaległości
miałam urwanie głowy ostatnio, ale dziś spokojniej już więc biorę się za czytanie (a tyleście naskrobały, że nie wiem, czy do jutra się wyrobię )
No czeeeść zgubo! trzymasz się diety?

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Zjadłam na obiad 6 pierogow z serem i truskawkami
Z serem i truskawkami razem? jeszcze chyba takich nie jadłam ale z samymi truskawkami uwielbiam a jeszcze bardziej z jagodami

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
dziś się okazało, że najbliższy weekend mam sportowy, w piątek sparing ze Stalową (Hero hyhy) a sobota i niedziela turniej w Sandomierzu
Hyhy, powodzenia
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:32   #909
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Taką długością się zadowole co oznacza kilka miesięcy
http://sannas-land-of-illusion.blogs...ys-of-sun.html
Nie znałam tego bloga wcześniej zaczęłam oglądać i przepadłam ale ciuchyyyyyyyy

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Cześć Chudzinki
Nadrobiłam Was ale nie będę komentować bo zmęczona jestem strasznie.
Dietkę ładnie pilnowałam, niestety ćwiczeń nie było z braku czasu.
Zdiagnozowali mnie... nie będę się rozpisywać ale mam podobno dwie choroby - obie hormonalne. Nie jest to przysadka podobno (aczkolwiek tu 100% pewności niema). Jednak niepokoi mnie trochę fakt, że te choroby nie tłumaczą wszystkich objawów...
Od jutra zaczynam terapie hormonalną na wywołanie @, podobno hormony te zatrzymują wodę i zwiększają apetyt, mam nadzieje jednak, że akurat mnie to ominie
Cześć Kochana
Dobrze, że ruszyło do przodu! Aczkolwiek dziwna sprawa z tymi dwoma chorobami... ale bądź dobrej myśli i nie pisz sobie czarnych scenariuszy ciesz się wyjazdem do Polski

Cytat:
Wlasnie walcze z zadaniem syna tzn. tlumacze mu roznice miedzy rzeczownikami, przymiotnikami i czasownikami
Łojjj, cierpliwości tu trzeba powodzenia

Cytat:
Aga- to bardzo dobry objaw-ja zawsze jak przychodziła sesja to najpierw musiałam wszystko wysprzątać,a jak starczyło czasu to dopiero wtedy nauka
jakbym siebie widziała student zrobi wszystko by odwlec naukę w czasie

Cytat:
Heroine-mogłabyś wstawić przepis na zupę dyniową? najlepiej do przepisowni w klubie. W ogóle to jak wstawiacie jakieś przepisy to fajnie jakby znajdowały się też w przepisowni,bo jak przychodzi co do czego to ja nie mogę nic znaleźć mam dynię i chcę w końcu pierwszy raz zrobić tę zupkę!
Wstawione!

Cytat:
Oczywiście, że nie Kochana może to rzeczywiście wina zbyt dużej ilości węgli? Z białego pieczywa, smażonych rzeczy... no i tych ćwiczeń (aczkolwiek tu nie jestem do końca przekonana ). Zacznij jeść w miarę dietkowo, policz kalorie i rozkład BTW i napisz nam na wątku postaramy się coś zaradzić tylko nie załamuj się! Nie wolno Ci się poddawać!

No i dla wszystkich za ćwiczenia, bo sporo ich było
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-09-17, 10:33   #910
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Z serem i truskawkami razem? jeszcze chyba takich nie jadłam ale z samymi truskawkami uwielbiam a jeszcze bardziej z jagodami
Ano z serem i z truskawkami z Biedrony bo do srody na pierogi i pizze jest -40%
Stary 2013-09-17, 10:35   #911
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, myślałam, że domowe a o promocji wiem, ale nie skorzystam
Stary 2013-09-17, 11:02   #912
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj na kupne pierogi, zwłaszcza właśnie z sieciówek. Bardzo dużo tam różnych sztuczności w składzie Ja ostatnio kupnym pierogom to ufam w takich punktach z jedzeniem do odgrzania drogie to strasznie, ale w składzie nie ma żadnego syfu. No i jak mam mega ochotę to wtedy kupuję tam
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Aaa, myślałam, że domowe a o promocji wiem, ale nie skorzystam
Pizze i pierogi w promocji. Ale ja też nie skorzystam Chamy, akurat jak zaczynam od nowa, to robią promocję na moje ulubione produkty

W moim miasteczku co roku jest organizowany bieg na 10 km, znany w sumie w Polsce, bo zjeżdżają się uczestnicy, głównie z Wlkp. Jest limit 1000 uczestników i zawsze tyle się minimum zgłasza. I patrzyłam sobie na wyniki i laska, która wygrała miała czas ode mnie lepszy o 25 minut . Tak sobie po cichu obiecałam, że za rok ja wystartuje (to dokładnie za rok) i muszę mój czas mega poprawić

Tak mi narobiłyście ochoty na pierogi, że jak wrócę do domu to przyrządze sama (1 raz, bo tak to zawsze z babcią ) tylko, że z mąki razowej

361 min

Edytowane przez anns_
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:14
Stary 2013-09-17, 12:08   #913
anulciak85
Zakorzenienie

Melduje pol Killera...
W niedziele wracam do pracy...
Stary 2013-09-17, 12:20   #914
dzovana
Zakorzenienie

Cześć. Usnęłam o 2.30 brzuch mnie bolał, jak na @ i trochę tak jakbym się przejadła czymś (zapewne węglami) musiałam latać do kibelka co jakiś czas. Wstałam o 6 rano''wypoczęta'' teraz usypiam, a musze dziś ogarnąć tak: lekturę na polski, na szwaba tabelkę z czasownikami i na kartkówkę się nauczyć do tego, z angola kilka zadań. Matmę zrobiłam już. Po 16 idę po wyniki badań, a potem od razu na trening. Wrócę to pewnie już padnę i pójdę w kimę. Nienawidzę takich dni Powiedziałabym teraz, że marzę w o weekendzie, ale nie marzę, bo w ogóle się nie wyśpię.

Właśnie się dziś dowiedziałam, ze moja koleżanka zaczeła od tygodnia robić Ewkę(killer i turbo na zmianę) ale jej dieta polega na głodówce w znacznej mierze. Kiedyś nie jadała w ogole sniadan, teraz kolacje opuszcza, a w szkole co je? NIC. Ja jej mówię, że to złe rozwiązanie, ale ona ma to w fakt, brzuch jej spadł znacznie. Mimo wszstko wiem, że będzie kiedyś załowała tego.
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:30   #915
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

na prawdę plotkary z Was niezłe, tyle nadrabiania. niestety skoro jestem nowa to nie wiem za bardzo o co chodzi w niektórych momentach, to będę was podczytywać, czasem odpisywać ale nie ucieknę jak coś

dwa dni miałam do ale dziś biorę się w garść - zaraz śniadanie (długoooo spałam) i dziś fitness i musi być dobrze. za wszystkie !

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Cześć. Usnęłam o 2.30 brzuch mnie bolał, jak na @ i trochę tak jakbym się przejadła czymś (zapewne węglami) musiałam latać do kibelka co jakiś czas. Wstałam o 6 rano''wypoczęta'' teraz usypiam, a musze dziś ogarnąć tak: lekturę na polski, na szwaba tabelkę z czasownikami i na kartkówkę się nauczyć do tego, z angola kilka zadań. Matmę zrobiłam już. Po 16 idę po wyniki badań, a potem od razu na trening. Wrócę to pewnie już padnę i pójdę w kimę. Nienawidzę takich dni Powiedziałabym teraz, że marzę w o weekendzie, ale nie marzę, bo w ogóle się nie wyśpię.

Właśnie się dziś dowiedziałam, ze moja koleżanka zaczeła od tygodnia robić Ewkę(killer i turbo na zmianę) ale jej dieta polega na głodówce w znacznej mierze. Kiedyś nie jadała w ogole sniadan, teraz kolacje opuszcza, a w szkole co je? NIC. Ja jej mówię, że to złe rozwiązanie, ale ona ma to w fakt, brzuch jej spadł znacznie. Mimo wszstko wiem, że będzie kiedyś załowała tego.
dobrze, że ja mam jeszcze kilka dni wolnego jaka lektura?

szybciej niż Ci się wydaję, wystarczy, że zacznie jeść jak wcześniej.. Ci ludzie nie czytają czy co?
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:37   #916
anulciak85
Zakorzenienie

A ja sie ciesze ze pojde do pracy bo nie bede siedziala prze laptopem i jadla
Niestety silownia dopiero po 10 pazdziernika...
Stary 2013-09-17, 12:54   #917
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
na prawdę plotkary z Was niezłe, tyle nadrabiania. niestety skoro jestem nowa to nie wiem za bardzo o co chodzi w niektórych momentach, to będę was podczytywać, czasem odpisywać ale nie ucieknę jak coś

dwa dni miałam do ale dziś biorę się w garść - zaraz śniadanie (długoooo spałam) i dziś fitness i musi być dobrze. za wszystkie !

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

dobrze, że ja mam jeszcze kilka dni wolnego jaka lektura?

szybciej niż Ci się wydaję, wystarczy, że zacznie jeść jak wcześniej.. Ci ludzie nie czytają czy co?
"Ludzie bezdomni" już końcówka na szczęście.
Ona się upiera, że dobrze robi, bo ''chudnie''. Ja to ją podziwiam bo mimo wszystko przy tak obciętych kaloriach potrafi normalnie funkcjonować. jak ona to robi. Jeszcze mówi mi, ze jest gruba kiedy wygląda ode mnie znacznie znacznie lepiej.
Stary 2013-09-17, 13:04   #918
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dzień dobry
Brawa dla wszystkich za wczorajsze ćwiczenia
Cytat:
Ona się upiera, że dobrze robi, bo ''chudnie''. Ja to ją podziwiam bo mimo wszystko przy tak obciętych kaloriach potrafi normalnie funkcjonować. jak ona to robi. Jeszcze mówi mi, ze jest gruba kiedy wygląda ode mnie znacznie znacznie lepiej.
Nie przemówisz jej Organizm pobiera z zapasów, niestety obudzi się pewnie jak jej włosy zaczną wypadać, paznokcie łamać a i skóra będzie w opłakanym stanie…

Pojeździłam dziś na rowerku ale tylko 40min żółwim tempem
Jestem jeszcze osłabiona, oddałam dziś sporo krwi i do 13 byłam bez jedzenia…normalnie jedząc posiłek, aż mi ręce latały - chyba z braku witamin
Porobiłam badania (krew i mocz) więc akurat będę mieć na wizytę w PL
Dobrze, że mam tu ubezpieczenie bo bym z torbami poszła, dzisiejszy rachunek 1700zł
Stary 2013-09-17, 13:08   #919
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Napisane przez tulipan1994 Pokaż wiadomość

Będę trzymać kciuki za wagę poniżej 62 kg

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:

No pada pada :p

W koncu na iOS zrobili możliwość multicytatow na wizaz dzien dobry :róża:. Ja dzis cały dzien nauka. Bieganie odpuszcze by mięśnie sie zregenerowaly i jutro znów idę

Mam biegać sama?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Melduje pol Killera...
W niedziele wracam do pracy...
Brawo ale co z plecami?

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
Stary 2013-09-17, 13:08   #920
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój.. GŁUPOTA. Moja dobra koleżanka w liceum zaczęła dietę 1000 kalorii. Schudła jakieś 20 kg i do teraz się trzyma, za co ją podziwiam. Ale ona prawie nic nie je. Bardzo szybko straciła okres, który miała regularny. Do tego lekarze jej powiedzieli, że nie będzie mogła zajść w ciąże, że jej ostatnią szansą są hormony, które stwierdziła, że nie będzie brać, bo jeszcze przytyje. Rozumiem super wygląd, ale chyba zdrowie jest najważniejsze? Zresztą to jest masakra, całe życie sobie może z własnego wyboru spieprzyć.
Co do tego czy da się wytrzymać: jak najbardziej się da. Jak robiłam takie głupie głodówki to później i 500 kalorii mi wystarczało.

Zresztą jak to mówi mój TŻ: bez ćwiczeń takie laski to są sama skóra i kości (i cellulit ). I że w ubraniach może i fajnie wyglądają, ale jak się rozbiorą to jest dramat.

361 min

Stary 2013-09-17, 13:09   #921
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Nie przemówisz jej Organizm pobiera z zapasów, niestety obudzi się pewnie jak jej włosy zaczną wypadać, paznokcie łamać a i skóra będzie w opłakanym stanie…

Jestem jeszcze osłabiona, oddałam dziś sporo krwi i do 13 byłam bez jedzenia…normalnie jedząc posiłek, aż mi ręce latały - chyba z braku witamin
Dobrze, że mam tu ubezpieczenie bo bym z torbami poszła, dzisiejszy rachunek 1700zł
ehhh, chyba się naoglądała i naczytala o dietach cud jej, będe próbowała do skutku, aż jej przemówię.
za rowerek, nie przemęczaj się Kochana!
ło matko, ja dziś 25 zeta wyłożyłam za badanie i aż żal wydawać nawet takiej kasy, kiedy mogłam mieć to zrobione za darmo, gdybym wcześniuej dupę ruszyła..
Stary 2013-09-17, 13:11   #922
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Hej piękne U mnie narazie bez ruchu, pospałam dzisiaj i wstałam jak nigdy o 10 Do tej pory siedziałam w kuchni i robiłam krokiety z białym serem i ziemniakami (farsz jak do ruskich pierogów), wreszcie też smażę idealne naleśniki
Mój apetyt po @ jest nie wielki, jem bardzo małe porcje i czuję się przejedzona. Tak szczerze to mogłabym zawsze jeść tak mało Ale nie bo organizm świruje i raz chce się jeść mało, a innym razem bym jadła wszystko co zobaczę
Za Wasze ćwiczenia Staram się cokolwiek podczytywać bo ten internet mam beznadziejny i dobrze, że po kilku minutach mi chociaż otwiera strony. Lepsze coś niż nic
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:11   #923
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo ale co z plecami?
Lekarka powiedziala ze mam probowac i przerwac jesli poczuje bol dlatego niektore poprostu opuszczalam tzn te typu brzuszki...Pozniej jeszcze na rowerku pojezdze bo to mi wolno

Melduje obiadek: szpinak z kotletem z miesa wolowego ala mielone
Stary 2013-09-17, 13:13   #924
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

o matko
Cytat:
Mam biegać sama?
jak dziś pójdę to przebiegnę mniej, bo trochę czuję nogi. I w środę już na pewno odpuszczę, a w czwartek mam egzamin i jadę do domu więc nie będzie kiedy biegać Więc wolę dziś dzień przerwy, w środę biegać, a potem w piątek. Potem wrócę do codziennego biegania, nie chcę przesadzić .

361 min

Stary 2013-09-17, 13:20   #925
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:

Bidulo może rumianku się napij?

Koleżance możepodsuń coś na temat zdrowego odżywiania?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ty dostaniesz w za to, że się nie oszczędzasz

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42848902]Hej piękne U mnie narazie bez ruchu, pospałam dzisiaj i wstałam jak nigdy o 10 Do tej pory siedziałam w kuchni i robiłam krokiety z białym serem i ziemniakami (farsz jak do ruskich pierogów), wreszcie też smażę idealne naleśniki
Mój apetyt po @ jest nie wielki, jem bardzo małe porcje i czuję się przejedzona. Tak szczerze to mogłabym zawsze jeść tak mało Ale nie bo organizm świruje i raz chce się jeść mało, a innym razem bym jadła wszystko co zobaczę
Za Wasze ćwiczenia Staram się cokolwiek podczytywać bo ten internet mam beznadziejny i dobrze, że po kilku minutach mi chociaż otwiera strony. Lepsze coś niż nic [/QUOTE]

To sobie pospałaś

Fajny pomysł z tymi krokietami

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Lekarka powiedziala ze mam probowac i przerwac jesli poczuje bol dlatego niektore poprostu opuszczalam tzn te typu brzuszki...Pozniej jeszcze na rowerku pojezdze bo to mi wolno

Melduje obiadek: szpinak z kotletem z miesa wolowego ala mielone
Nie myślałaś o ćwiczeniach wzmacniających gorset mięśniowy? Bo Ewa w tym wypadku to chyba za hardcorowa jest.

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
Stary 2013-09-17, 13:22   #926
anulciak85
Zakorzenienie

Sikorka muszisz na siebie uwazac i nie przemeczac sie tak

Dzo moze podsun Wizaz kolezance? Jakies broszurki o dietach lub ksiazki?
Chociaz pewnie i tak nie poslucha...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Alice dostalam ulotki o cwiczeniach na kregoslup od lekarza i je robilam rano
Stary 2013-09-17, 13:23   #927
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Cytat:

To sobie pospałaś

Fajny pomysł z tymi krokietami .
Nooo 12 godzin Coś mi się śniło dlatego nie mogłam się dobudzić, ale już nie pamiętam co. Jakieś głupoty

No i bardzo smaczne
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:51   #928
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:

Dzo moze podsun Wizaz kolezance? Jakies broszurki o dietach lub ksiazki?
Chociaz pewnie i tak nie poslucha...
wizaż? eeee raczej nie jest to dobry pomysł łatwo by mnie znalazła, wtedy nie czułabym się komfortowo mimo wszystko
Pogadam z nią na pewno, mam nadzieję, że w końcu posłucha.
Wiecie co, mam koleżankę, która od ponad roku choruje na bulimię, schudła baardzo, jest chudzinką i utrzymuje wagę. To jest mądra dziewczyna, a zarazem głupiutka w tej kwesti.. Najlepsze jest to, ze ona idzie na medycynę na studia, a takie krzywdy swojemu organizmowi wyrządza

Alice właśnie zaparzyłam rumianek i zielone
Stary 2013-09-17, 15:05   #929
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżance możepodsuń coś na temat zdrowego odżywiania?
Właśnie śmieszne jest to, że ludzie szybko się zniechęcają do zdrowego żywienia. z Moich obserwacji wynika, że po prostu nie chodzi o to że im nie smakuje ten rodzaj diety, tylko nie mają efektów. A efektów nie mają, bo każdy myśli że zdrowe odżywianie polega na zjedzeniu owoca na wieczór zamiast kolacji, nie jedzenia po 18, jedzenia kanapek z serkiem almette, czy zjedzenie jogurtu light. Jak wszystkie tu wiemy to gówno prawda, ale taka osoba tego nie wie i potem nie ma efektów to sięga po bardziej drastyczne diety, w których jest wprost powiedziane co mają jeść. Ja sama nie wiedziałam wielu rzeczy i w sumie najbardziej uświadomił mnie wizaż(oprócz wieeeelu artykułów nt zdrowego odżywiania).
Moja kuzynka całe życie była chudzinką i nagle strasznie przytyła. Przy 164cm wzrostu ma z 67kg. (a zawsze miała z 10 mniej). No i pisała do mnie załamana co ma jeść, bo wie że w tym długo siedzę (no i mam efekty). i ja jej krótko starałam się wytłumaczyć co może jeść, co nie + pare zasad typu ile ma pić wody, ile jeść posiłków. Do tego wypisałam jej przykładowe posiłki na daną porę dnia. I wszystko w mega skrótach pisałam to wyszedł mi taki tekst, że masakra więc to na prawdę jest dużo rzeczy do ogarnięcia wbrew pozorom.

361 min

Stary 2013-09-17, 15:41   #930
Elsay
Zakorzenienie

Nie mam za bardzo czasu, bo jutro dwa sprawdziny. Mniej więcej przeczytałam o czym pisałyście ale nie będę odpisywać, bo książki mnie wołają (& jestem leniem )
Jestem wykończona a to dopiero wtorek.
Zaczęłam tworzyć plan, zeby się z wszystkim wyrobić. Ale już po dzisiejszym dniu widzę, że muszę go troszkę poprawić , więc w tym tygodniu będę się starać go wykonywać i ewentualnie udoskonalać, ale od przyszłego tygodnia już ma być wykonany w 100%

Elsay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości