|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Pralkę chyb LG weźmiemy Ja czekam do przyszłego tygodnia,bo podobno ma być cieplutko i słonecznie. Dzisiaj pada od rana. Nawet dzisiaj rano do tż mówię że chyba siądę i zamówię to co mi potrzeba.Zakręcony ostatnio czas mamy,nie wiem w co mam ręce wsadzić,co załatwić,co kupić ![]() Ja dzisiaj zostałam w domu pakować kartony,a on maluje Zabieram się od rana :/ |
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
A ja sobie podjadłam troszkę winogron, i niestety wszystko z siebie wyrzuciłam, dziewczyny strasznie mnie szarpie i boli mnie brzuch i co ja mam zrobić?
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42846497]
Dziewczynki ja mieszkam na wsi obok mojej rodzinnej miejscowości, w której jest szpital-umieralnia, a lekarze traktuję pacjentów jak wrogów...Na NFZ to poszłam 2 razy w 1 ciąży, siedziałam w poczekalni 5h żeby usłyszeć, żebym się nie cieszyła bo może już ciąża poleciała. Koleżance powiedzieli, że jest w ciąży pozamacicznej i trzeba wyskrobać- dziś ma roczną córeczkę... Pójdę za te 2 tygodnie, zobaczymy co powie- jeśli nie uzyskam konkretów to mam jeszcze 1 opcję- moja mama jedzie 1 października do jakiejś ponoć świetnej pani dr, nawet bliżej nas- tylko ta ma terminy odległe... Ale może mnie mama zapisze od razu... Idę poleżeć bo słabo się czuję.[/QUOTE] Do 30 już niedługo! |
|
|
|
#4144 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r...
Cytat:
Wspaniale to opisałaś! Przyda się! Cytat:
Mam do Ciebie małe pytanko - przypomniałam sobie, że robiłaś kiedyś obrazek dla Majci z sówkami z filcu, powiedz mi proszę jakiej grubości filc zamówiłaś (1mm i 3mm)? Czy on się tak jakby nie rozchodzi/targa w rękach tzn jak naciągniesz rękoma? I ostatnie czy sklejałaś te części sówek czy zszywałaś? Bardzo dziękuję za odpowiedzi. |
||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego vo ja wiem, to szpital nie mna prawa pobierać opłat za porod rodziny. A jak juz pobrał i masz krowek to mozesz isc do zusu czy sądu po zwrot. Zaraz poszukam o tym... Beatko wszystkiego najlepszego :-* Weronisiek lekarke Ciekawe jak tam Domii i Jasiek |
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak byłam w szpitalu to nikt nie miał walizki. Wszyscy torby podróżne.
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weź się nie przejmuj że duża jest , kto tam będzie na to patrzył
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie maluje, nie chce mi się gimnastykować, a juz widzę co by Lula robiła jakbym brzuch naciskała tyle czasu. Zjadłaby mnie od wewnątrz![]() Kurde, jakaś spokojna jestem przed tą wizytę, ale czuję, że na fotelu bedę sikać... A już nie mówię o tym, że badanie zaczyna mnie boleć, na szczęście nowa ginka bardzo delikatna jest
|
|
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie trochę dziwne bo w sumie ja też zjadam od czasu do czasu chipsy, jem nektarynki i banany w duuuuuuuuuuużej ilości i multum jogurtów a to raczej nie jest zalecane przy karmieniu piersią, więc stwierdzam ze faktycznie każda położna ma swoje racje :P ja do torby co nosiłam na fitness się na bank nie zmieszczę tak pomyślałam :P Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek, Anulka, adoosienka, ktosiula,Trele,
Ale będę miała prezent jak się Jaśko urodzi
|
|
|
|
#4151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.euro.com.pl/cms/samsung-e...ink=ban-scroll
|
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym to wejdziesz na porodówkę ciągnąc walizkę i powiesz, że wszystkie mamy z wątku XI/XII mają na kółkach to Ty nie chcesz gorsza być
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle proszę mi wytłumaczyć dokładnie jak się cytuję. Skaczę tak z postami bo mi wygodnie,ma nadzieję że nikomu to nie przeszkadza ![]() Wiem że się naciska w te okienka, ale co naciskam to otwiera mi w nowej karcie i potem mam kilka kart i dopiero w tej ostatniej wszystkie zacytowane posty.Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi ![]() Nieraz się męczę z wytnij,wklej ale to uciążliwe. |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi np. cały czas mdło i czasem mam wrażenie, że za chwilę zwrócę Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie dziwię się, mój też taki delikatny był, ale ta nowa jest delikatna, bo jak ja wkładam luteine to już mnie boli, a ten jak to dziwne do badania szyjki wkładał to zaczynałam gwiazdy widzieć,a co dopiero teraz bym widziała... |
|
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
No to mocno trzymamy kciuki za Domi cały czas, dobrze że humor jej dopisuje. Mnie chyba też by dopisywał jakbym wiedziała że już niedługo będę tulić swoje maleństwo
Miałam iść po coś dobrego do sklepu bo nie mam nic a coś mi sie ewidentnie chce, tylko nie wiem co, ale znowu sie rozpadało to mi sie nie chce. A w pralce się pierze moje ostatnie pranie, nie miałam dużo, ale kupiłam nowe prześcieradła, ostatnio dwa ciuszki, no i wsadziłam szlafrok do wyprania i jedną naszą pościel, bo w sumie to miałam miejsce w pralce i nie miałam co wsadzić to wsadziłam pościel żeby się wyprała w dzieciowym płynie, będzie ładnie pachniało
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale OLe Ole lepsze ma ceny tak mi się wydaje Zresztą widać po przykładzie pralki . |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra... a tak było do tej pory pięknie. Jeszcze ból kości łonowej dochodzi, krzyża przy siedzeniu tylko te ruchy są fascynujące
|
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie przy porodzie zobaczyłam jak działa zzo po badaniach gin. a nie skurczach, bo one dalej bolały, ale to wiadomo, że każdy następny jest teoretycznie mocniejszy, a mi się już siła nie zwiększała, ale jak na początku gin albo położna mi tam łapę wsadzali, to wszystkie gwiazdy widziałam, nie wiem czy to nie bolało bardziej niż skurcze, a tu po zastrzyku nagle nic, badają, a bólu zero
|
||
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój lekarz w sumie jest delikatny ale jak wczoraj mnie badał to już jakoś tak bolało, a badał jak zwykle
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest mi zimno, ooo i wrzucę fotkę
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2014-03-17 o 15:40 |
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie boli łydka,mężul rano rozmasował ale dalej dokucza,boli tak skurczowo.Chyba przesiliłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Dziewczynki ja mieszkam na wsi obok mojej rodzinnej miejscowości, w której jest szpital-umieralnia, a lekarze traktuję pacjentów jak wrogów...
ale chyba takiej sporej nie mam więc się zastanawiam na tą durną walizką bo ona duża jest eh

ja właśnie przy porodzie zobaczyłam jak działa zzo po badaniach gin. a nie skurczach, bo one dalej bolały, ale to wiadomo, że każdy następny jest teoretycznie mocniejszy, a mi się już siła nie zwiększała, ale jak na początku gin albo położna mi tam łapę wsadzali, to wszystkie gwiazdy widziałam, nie wiem czy to nie bolało bardziej niż skurcze, a tu po zastrzyku nagle nic, badają, a bólu zero