Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:35   #691
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Idziesz do przychodni ze swoja glukoza, pobieraja Ci krew na czczo, potem pielegniarka rozpuszcz to obrzydlistwo w cieplej wodzie i musisz to wypic w ciagu 10min.
Ja musilam czekac 2 godz.i potem znowu pobranie krwi. Oczywiscie w miedzy czasie nie wolno nic jesc i pic. Mowie Ci sama przyjemnosc to badanie
mi dali glukozę w gabinecie pobrań i nic nie mówili o 10minutach, tylko żeby liczyć 2 godziny od momentu wypicia. co do smaku to nic smacznego, ale można wypić

i przygotuj się na wykłocanie po tych 2 godzinach, że wchodzisz bez kolejki - ja na szczęście nie musialam, ale dziewczyna przede mną niestety tak (a jak weszła to młoda kobieta, która miała wchodzić jeszcze marudziła, że ona też sobie może powiedzieć, że czekała itp), ale pielęgniarki tego pilnują, więc tylko trzeba powiedzieć, że to powtórne badanie po glukozie
Stary 2013-09-17, 13:36   #692
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
Zapisz się na newsletter H&M... Dostaniesz 25%rabatu na jedną rzecz - zawsze to 20zł w kieszeni A kombinezon misiowy jest śliczny - przynajmniej ja nie potrafiłam się mu oprzeć.
Dzięki Tobie już się cieszę nowym kombinezonikiem misia dla moejgo Gucia Znacie jeszcze jakieś strony które dają rabaty?
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:39   #693
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
O matko i córko! a mój teść oburzony, że ja grzybów w ciązy nie jem. Nie i koniec, nie ufam nikomu, w szczególności jak ktoś opowiada jak on to się na grzybach nie zna... a potem przynosi mi w reklamówce... i jeszcze zamroź sobie, po co je gotujesz przecież ja wrzucam do woreczka i zamrażalki. Aaaaaaaaaaaaaaa

Przecież grzybów po pierwsze nie nosi się w woreczkach, po drugie temp. mrożenia powinna być niższa niż nasze zamrażalki mogą, po trzecie jeśli już chcemy mrozić to najpierw wrzuca się do wrzątku z solą. Tak mnie uczono przynajmniej.
ja też nie gotuję, tracą przy tym bardzo dużo smaku moim zdaniem. a co do temperatury zamrażania, to wystarczy że zamrażarka ma oddzielne drzwiczki i już ta temperatura jest niższa. i dużo marynuję

a z torebek foliowych trzeba od razu przesypywać choćby do miski i w miarę na bieżąco je czyścić i przerabiać

zresztą czytałam, że grzyby też mają jakieś składniki, których nie ma gdzie indziej i w ciaży też są polecane... nie mówię codziennie na obiad, kolację i śniadanie, ale jak jest sezon, czemu nie?

---

powiedzcie mi, a miała już któraś z Was do czynienia z kosmetykami Pallmera? mieli wczoraj swoją prezentację i dostałam sporo próbki, ale korci mnie olejek na zimno o taki http://www.ceneo.pl/13141114

co prawda polecają go po 6 miesiącu, ale jak mnie już teraz strasznie swędzi, szczególnie piersi (nie sutki) to może warto spróbować? cena nie jest jakaś ogromna, pachnie nieźle (jego akurat nie mam próbki niestety, bo bym sama podjęła decyzję) )
Stary 2013-09-17, 13:40   #694
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
mi dali glukozę w gabinecie pobrań i nic nie mówili o 10minutach, tylko żeby liczyć 2 godziny od momentu wypicia. co do smaku to nic smacznego, ale można wypić

i przygotuj się na wykłocanie po tych 2 godzinach, że wchodzisz bez kolejki - ja na szczęście nie musialam, ale dziewczyna przede mną niestety tak (a jak weszła to młoda kobieta, która miała wchodzić jeszcze marudziła, że ona też sobie może powiedzieć, że czekała itp), ale pielęgniarki tego pilnują, więc tylko trzeba powiedzieć, że to powtórne badanie po glukozie
Ja będę robic równo za tydzien. Az się boje
Na szczęście w moim punkcie pobran nigdy nie ma kolejek.
Stary 2013-09-17, 13:41   #695
lidkaa82
Zadomowienie

No i znów leje. A w domu tak zimno ze nic dziwnego ze ja i Alek pociagamy nosami. A pewnie jeszcze długo nie zaczną grzać. W ogóle mam zamówioną wymiane okien i mieli się w tydzień uwinąć a tu drugi tydzień mija i nawet nie dzwonili. W tym czasie skaszaniła się pogoda i teraz jak się łaskawie pojawią to zamarzne tu przy tej wymianie. A gość 2 tyg temu obiecał że jak od ręki podpiszemy umowe (to była sobota) to w przyszłym tyg już będą okna zrobione. I w sumie dlatego sie zdecydowaliśmy, bo inna firma dała termin za 3 tyg. Oszuści wstrętni
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:43   #696
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To jest nieoficjalny macierzyński. Z grubsza dobra wola pracodawcy Dostaje 100% pensji przez 6 miesięcy.
yhm. dobre i to
Stary 2013-09-17, 13:44   #697
lidkaa82
Zadomowienie

ejani grzyby to chyba źródło potasu jak dobrze pamiętam, ale ze nie gotujesz to jestem w szoku. Mnie też uczono żeby najpierw zagotować, odlać i znów gotować w osolonej wodzie dość długo, przed zamrozeniem lub wrzuceniem na patelnie. Ja bardzo lubie grzyby, ale też boje się jakiś rewolucji po nich i wiem że chłoną toksyny ze srodowiska jak gąbka wiec wole jednak wygotować, a teraz w ciąży to już w ogóle
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 13:52   #698
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziecko już rodzi się ze znajomością słodkiego smaku. To pierwszy smak jaki poznaje bo wody płodowe są słodkie, a mleko mamy również i to nawet bardzo Z koperkiem trzeba uważać, bo mojego synka jeszcze bardziej bolał po nim brzuszek, za to bobotic sprawdził się rewelacyjnie, ale u nas jakiś masakrycznych kolek nie było, młody urodził się aż 2 tyg po terminie i może dlatego z kupkami i bączkami radził sobie całkiem nieźle
no może tak, z tymi wodami płodowymi to racja (choć moje za słodkie to raczej nie są) ) ale to tym bardziej nie ma co dosładzać reszty i właśnie o to mi chodziło z tym koperkiem, że niektórym dzieciom nie pomaga

no i właśnie mi uświadomiłaś, że przenoszenie ma swoje dobre strony

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
No i znów leje. A w domu tak zimno ze nic dziwnego ze ja i Alek pociagamy nosami. A pewnie jeszcze długo nie zaczną grzać. W ogóle mam zamówioną wymiane okien i mieli się w tydzień uwinąć a tu drugi tydzień mija i nawet nie dzwonili. W tym czasie skaszaniła się pogoda i teraz jak się łaskawie pojawią to zamarzne tu przy tej wymianie. A gość 2 tyg temu obiecał że jak od ręki podpiszemy umowe (to była sobota) to w przyszłym tyg już będą okna zrobione. I w sumie dlatego sie zdecydowaliśmy, bo inna firma dała termin za 3 tyg. Oszuści wstrętni
no niestety, tak można ufać budowlańcom:/
Stary 2013-09-17, 13:54   #699
The light
Zadomowienie

Cytat:
powiedzcie mi, a miała już któraś z Was do czynienia z kosmetykami Pallmera? mieli wczoraj swoją prezentację i dostałam sporo próbki, ale korci mnie olejek na zimno o taki http://www.ceneo.pl/13141114

co prawda polecają go po 6 miesiącu, ale jak mnie już teraz strasznie swędzi, szczególnie piersi (nie sutki) to może warto spróbować? cena nie jest jakaś ogromna, pachnie nieźle (jego akurat nie mam próbki niestety, bo bym sama podjęła decyzję) )
powiem szczerze, ze lepiech chyba zamowic sobie samemu olej np na mazidlach albo zrob sobie krem i miec pewnosc ze olej jest dobry niz inwestowac w kosmetyk duuuzo wiecej i miec go poprostu malo.

-Sama oliwa z oliwek ma mnostwo witaminy a i e,
-maslo shea (mozna kupic np stacjonarnie w mydlarni u franciszka)- swietnie nawilza i zapobiega rozstepom
-olej kokosowy (mozna kupic w sklepach z zywnoscia orientalna jest tak samo dobry jak z mazidel na przyklad tylko bez olejku aromatycznego. Plus jest taki ze mozna taki olej rozpuscic i samemu dodac zapach jaki sie lubi np. lawende).

Ja stosuje naprzemiennie shea, maslo kakaowe, oliwe z oliwek, olej arganowy.

Dobra jest tez oliwka hipp ta rozowa bo ona ma olej z migdalow (ta rossmanowa tez chyba- przed chwila zerknelam).
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:57   #700
usia198
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny.
Dawno mnie nie było a wy tak się rozpędziłyście, że dopiero was nadrobiłam.
Trzymam kciuki za wszystkie badania.
Gratuluję też kolejnych poznanych płci.

Ja miałam ciężkie 1,5 tygodnia. Najpierw 3 dni silnych skurczy podbrzusza. Oczywiście nikt się tu niczym nie przejął.
Później gdy już jakoś doszłam do siebie zaczął się horror ze schodzącymi kamieniami z nerek + temperatura 40 stopni (tym też brytyjska służba zdrowia średnio się przejmuje).
Już prawie doszłam do siebie(czuję się tylko jak po przejechaniu kilkoma walcami), mam nadzieję, że dzidzia też to przetrwała.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:

no i właśnie mi uświadomiłaś, że przenoszenie ma swoje dobre strony
chyba nie zawsze to tak działa, bo mój synuś też urodził się dwa tyg po terminie a kolki miał straszne
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:58   #701
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ejaniale ze nie gotujesz to jestem w szoku.
nie gotuję przed zamrożeniem, potem rozmrażam, przesmażam i dodaje najczęściej do duszącego się mięsa, więc w ogólnym bilansie też są porządnie przegotowane, na surowo nawet pieczarek nie jem.

moja mama też się ze mną wykłócała o to gotowanie (do momentu kiedy jej zaproponowałam, że jak chce to niech przegotuje, to już się tylko dziwi), ale przecież po długim gotowaniu to już prawie nie mają smaku i są miękkie, bo wszystko zostaje w wodzie, więc to moim zdaniem bez sensu (zresztą teraz często słyszę, że tak się robi)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 14:00   #702
senira666
Zakorzenienie

witam
Nadrobić Was to jakaś masakra

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Chciałabym się zameldować
Termin porodu 20 stycznia 2014, córka Maja
witam

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ech...pamiętam te czasy kiedy oglądałam wszystkie anime jakie się tylko dało w internecie. A zaczęłam od Sailor Moon jak miałam z 6 lat, leciała wtedy chyba na Polsat 2
też oglądałam i mało tego mam wszystkie na dysku i od czasu do czasu oglądam.

co do Japonii i Japońskiego to też się przez jakiś czas uczyłam języka ale niestety po utracie ówczesnej pracy musiałam zrezygnować, ale powiedziałam sobie że kiedyś uda mi się do Japonii wyjechać.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że ZUS będzie płacił po zakończeniu umowy o pracę.
Planujesz iść na roczny macierzyński?
tak od razu złoże podanie o ten roczny rodzicielski (czy jak to sie nazywa)

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Witam Was dzisiaj
U mnie pogoda co najmniej dziwna zachmurzone niebo, słońce, deszcz, zachmurzone niebo, słońce, deszcz i tak w kółko. Wstałam dziś o 9.45 Jestem szczęśliwa;p Ostatnio narzekałam bardzo na problemy ze snem tzn spac mi się chciało ale jak głowa poczuła poduszkę to oczy otwierały się i mówiły co to to nie no i tak się kręciłam po łóżku że nie wiem. A dziś w nocy pełna kulturka zasnęłam w 3 sekundy mała nas tylko obudziła w nocy bo tak kopła że aż oboje podskoczyliśmy na łóżku kochany maluszek mój ;p przez to chyba przez calą noc mi się śniła, że już urodziłam i była taka malutka strasznie, a później nagle zrobiła się z noworodka na 2 latka i dosyć konkretnie z nami rozmawiała ale byłam na śnie dumna z niej że taka inteligentna a nad ranem męczyły mnie koszmary mojego męża szef wysłał go na delegację do jakiegoś kraju azjatyckiego w którym toczyła sie wojna i on pojechał na kilka dni i nie dawał znaków życia. A ja próbowałam do niego dzwonić w końcu przedzwonił z jakiegoś obcego numeru telefonu i powiedział że musi tam zostać dwa tygodnie, ale ja miałam stresa, płakałam i w ogole, ale spakowałam się pojechałam do niego i okazało się że chcieli nas wszystkich tam zabić;p mnie rozstrzelać a męża utopić;p ale uratowaliśmy się i żyliśmy długo i szczęśliwie;p a i trzeci sen kończyłam właśnie szkołę średnią i moja klasa robiła coś w rodzaju studniówki a ja byłam załamana że nie mam z kim iść bo nie mam partnera i nagle takie otrzeźwienie sennne że najprawdopodobniej mam męża tylko nie pamiętam jak ma na imię i jak wygląda;p i nagle panika że ja za nim tęsknię, a jego nie ma i gdzie on jest jak powinien być;p oszaleję przez te sny - tak się w nich denerwuję strasznie i w każdym szukam męża albo tęsknię za nim albo wiem że go miałam ale znikł;p i tak noc w noc tylko sceneria się zmienia. Do wariatkowa mnie wyślijcie na terapię wstrząsową ;p
Ty to masz sny ,..

Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka Pokaż wiadomość
hej kobietki dziś postanowiłam dołączyć do Waszego wątku jestem w tygodniu ciąży a termin mam na 17 stycznia 2014 widzę, że sporo nas tu jest
Witamy

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła jedna z paczek które zamawiałam
Jeny Ty już takie rzeczy kupujesz a ja jedyne co mam to dwie pary skarpeteczek ...

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ooo matko, to straszne zdzierstwo, a przecież czy to 2d czy 3d/4d to dla lekarza jeden pieron chyba. ... wiec zastanawiam się skad ta roznica w cenie[COLOR="Silver"]
Bo to modne teraz takie 3D i dlatego droższe.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Niebawem zbieram się do dentysty i zobaczymy co powie . Jakoś to przezyje chyba najwyżej zemdleje mu na fotelu ostatnio dużo mi nie brakowało . wynagrodzę sobie ten stres nowymi butami poza tym szwagierka uświadomiła mnie , że podczas karmienia piersią nie można nic robić z zębami więc albo teraz to zrobi albo za niecały rok
dla nowych butów każdy powód jest dobry
Stary 2013-09-17, 14:04   #703
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Selekcja selekcją, ale to najbardziej humanitarnie otrzymane mięso jakie można jeść. Zdecydowanie wolę jeść szczęśliwą sarnę niz kurczaka z obciętym dziobem trzymanego w klatce.

dokładnie- jestem tego samego zdania.
Stary 2013-09-17, 14:05   #704
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Dobra jest tez oliwka hipp ta rozowa bo ona ma olej z migdalow (ta rossmanowa tez chyba- przed chwila zerknelam).
Ja robię bardzo podobnie. Na zmianę shea, olej migdalowy, oliwka hippa i oliwa z oliwek.
Plus czasem w ciagu dnia jakieś balsamy.
Oby pomogło
Stary 2013-09-17, 14:06   #705
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
powiem szczerze, ze lepiech chyba zamowic sobie samemu olej np na mazidlach albo zrob sobie krem i miec pewnosc ze olej jest dobry niz inwestowac w kosmetyk duuuzo wiecej i miec go poprostu malo.

-Sama oliwa z oliwek ma mnostwo witaminy a i e,
-maslo shea (mozna kupic np stacjonarnie w mydlarni u franciszka)- swietnie nawilza i zapobiega rozstepom
-olej kokosowy (mozna kupic w sklepach z zywnoscia orientalna jest tak samo dobry jak z mazidel na przyklad tylko bez olejku aromatycznego. Plus jest taki ze mozna taki olej rozpuscic i samemu dodac zapach jaki sie lubi np. lawende).

oni robią na bazie masła kakaowego i to ma w składzie jeszcze witaminę E, kolagen lecytynę i elastynę no i kosztuje 2o parę zł a podobno łagodzi, dlatego byłam ciekawa, czy już ktoś miał i czy pomaga

myślałam kiedyś o robieniu sobie, bo problemy ze skórą mam całe życie, ale z tymi proporcjami jest różnie.

po oliwce dla niemowląt (fakt, że na razie próbowałam tylko jednej) też mnie swędzi. z brzuchem daję sobie jakoś radę (na razie?) ale piersi to czasem mam ochotę zdrapać do krwi:/ jednak tu jest dużo wrażliwsza skóra. w aptekach i drogeriach proponują na ogół specyfiki około stówy a nigdy nie mam pewności, że mi się coś nie zrobi po kolejnym użyciu jak nieraz bywało(dlatego najczęściej się decyduję na oriflame, bo tam mogę oddać nawet użyty)

----

i kolejne pytanie, tym razem o witaminy. mam już wyniki badań, glukoza w dolnej granicy, podobnie hemoglobina i hematokryt (to znaczy normalnie za nisko, ale w ciąży ujdzie) reszta w normie, ale postanowiłam się jednak suplementować

w aptece polecili mi to: http://www.ceneo.pl/12373581 opinie ma dość dobre, cena też znośna, miała któraś z Was z tym do czynienia?

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:09
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 14:12   #706
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

i kolejne pytanie, tym razem o witaminy. mam już wyniki badań, glukoza w dolnej granicy, podobnie hemoglobina i hematokryt (to znaczy normalnie za nisko, ale w ciąży ujdzie) reszta w normie, ale postanowiłam się jednak suplementować

w aptece polecili mi to: http://www.ceneo.pl/12373581 opinie ma dość dobre, cena też znośna, miała któraś z Was z tym do czynienia?
Jesli koniecznie chcesz suplementowac, to jednak bralabym samo żelazo.
Ja biorę biofer folik i w 3 tygodnie hemoglobina wzrosła mi z 10,3 na 11,7.
Stary 2013-09-17, 14:12   #707
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, jakoś was nadrobiłam, całą część przeczytałam.
Co do torbieli, to współczuję, ale ja miałam 2 duże na jajnikach i bardzo bolesne i nie wiem jak, ale po jakimś czasie zniknęły Wizyta u gina, USG i nie ma
Niektóre szkoły nie są przyjazne młodym mamom. Miałam znajomą, która była w ciąży i odrzucili jej wniosek o indywidualne nauczanie. Wróciła 4 tyg po porodzie, bo tak nakazywała jej umowa ze szkołą, że jak wróci to może kontynuować. Z innej szkoły ją wyrzucili, była wtedy starsza od nas, bo właśnie zawaliła rok.

mo_nic witam mową mamusię, dużo nas przybywa, ale nadal ja najpóźniej rodzę. Według USG dziecko ma 17 tygodni, a Pan doktor liczy mi, że jestem w 18 tygodniu, czyli zaczęłam 5 miesiąc. Nie czuję ruchów i każdy się dziwi. Połówkowe mam 7 października.
I tu mam problem bo 8.10 mam wizytę i nie wiem jak rozegrać glukozę. Zawsze badania robię dzień wcześniej, a tu mam USG. Więc nie wiem czy mogę zrobić tak, że wypić to ustrojstwo i pojechać na USG, które trwa 5 minut i robione jest 500 metrów dalej? A potem wrócić? Bo kurcze ciągle pracuję, na 1/4 etatu, ale jednak i właśnie w te dni co pracuję wypadają mi wizyty u lekarza.
W czwartek się rozchorowałam, zapalenie zatok. Wytrwałam do niedzieli bez niczego i w nocy się złamałam, wzięłam krople, tak samo wczoraj. W dzień się męczę, ale nie oddycham w nocy, duszę się, budzi mnie kaszel suchy i suchość w ustach. Mam nadzieję, że tym nie zaszkodzę dziecku, ale tak mnie znajoma ochrzaniła, że się zawstydziłam.
I zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Nikt z moich znajomych nie chodził, ale ja chciałabym spróbować. Mało z mężem wychodzimy i mało w sprawie dziecka poruszamy tematów, więc to byłyby miłe chwile.
Czy któraś z Lublina może coś polecić? Z jakim kosztem to się wiąże?
A do tego zespół się nam piec od ogrzewania centralnego. Mieszkam na wsi, z teściami. Koszt 3,000 zł po połowie. Akurat teraz
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:20   #708
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny.
Dawno mnie nie było a wy tak się rozpędziłyście, że dopiero was nadrobiłam.
Trzymam kciuki za wszystkie badania.
Gratuluję też kolejnych poznanych płci.

Ja miałam ciężkie 1,5 tygodnia. Najpierw 3 dni silnych skurczy podbrzusza. Oczywiście nikt się tu niczym nie przejął.
Później gdy już jakoś doszłam do siebie zaczął się horror ze schodzącymi kamieniami z nerek + temperatura 40 stopni (tym też brytyjska służba zdrowia średnio się przejmuje).
Już prawie doszłam do siebie(czuję się tylko jak po przejechaniu kilkoma walcami), mam nadzieję, że dzidzia też to przetrwała.

o rany to się nacierpiałaś bidulko

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

rany jak mnie boli po prawej stronie!!! nie wiem czy to dwunastnica czy jelita ale kłuje i ciągnie i nie jest to ból spowodowany dzieciakiem. Chyba mi się gó** na zakręcie zakeleszczyło
Stary 2013-09-17, 14:20   #709
Cicici
Rozeznanie

Muminek trzymaj sie!!! Nie ma co sie denerwowac na zapas, sciskam mocno kciuki za was

Ja wczoraj mialam ciezki dzien i na pocieszenie chce sobie sprawic nowy telefon, ale sie na tym zupelnie nie znam. Moze zna sie ktoras na tym? Bo tz namawia mnie na samsunga s4 (kieruje sie tym ze on ma s3 i chce sobie porownywac), a przeciez sa jeszcze inne telefony iphone 5, htc one, ale ja nie rozumiem nawet tych testow wszystkich!!! Jak dla mnie maslo maslane. Moze ktoras ma jeden z tych telefonow albo cos slyszala?
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 14:21   #710
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Jesli koniecznie chcesz suplementowac, to jednak bralabym samo żelazo.
Ja biorę biofer folik i w 3 tygodnie hemoglobina wzrosła mi z 10,3 na 11,7.
nie, to nie to że chcę, na ostatniej wizycie mi lekarka kazała, ale stwierdziłam, że poczekam do wyników no i chciałam wybrać do końca kwas foliowy, i to się tak razem zbiegło w czasie
Stary 2013-09-17, 14:22   #711
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
Usia mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze!
Cytat:

Jeśli to kwestia hemoglobiny to warto brać samo żelazo: np biofer lub chela-ferr. Inne mają w składzie siarczan żelaza, a on nie dość że słabo się przyswaja to jeszcze może powodować bóle brzucha.
Natomiast jeśli chciałabyś brać witaminki to wybrałabym te z kwasami omega.
Stary 2013-09-17, 14:23   #712
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Muminek trzymaj sie!!! Nie ma co sie denerwowac na zapas, sciskam mocno kciuki za was

Ja wczoraj mialam ciezki dzien i na pocieszenie chce sobie sprawic nowy telefon, ale sie na tym zupelnie nie znam. Moze zna sie ktoras na tym? Bo tz namawia mnie na samsunga s4 (kieruje sie tym ze on ma s3 i chce sobie porownywac), a przeciez sa jeszcze inne telefony iphone 5, htc one, ale ja nie rozumiem nawet tych testow wszystkich!!! Jak dla mnie maslo maslane. Moze ktoras ma jeden z tych telefonow albo cos slyszala?
ja mam htc i mąż też, ale to on sie zna i mi pomagał wybierać... moja mama ma samsunga galaxy i też jest zadowolona
Stary 2013-09-17, 14:24   #713
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Na pewno nie z wyboru. Przy dwójce maluchów cesarka podobno bezpieczniejsza. Jeśli choć jeden budząc będzie ułożony
upką to nie będą kombinować tylko mnie potną. A do tego dochodzą problemy z sercem, które też kwalifikują mnie do cesarki

O kurczę, podwójne szczęście, gratulacje!!!! Sporo moich koleżanek i moja matka miały cesarki.. I jeżeli to Cię uspokoi - jedynym minusem dla nich było dłuższe dochodzenie do siebie i potem podczas kąpieli trzeba uważać na szwy a tak - one zdrowe, ich dzieciątka zdrowe, to najważniejsze
Stary 2013-09-17, 14:25   #714
guapissima
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,

ja dzisiaj mam 2 wizyte u ginekologa i nie powiem zebym sie nie stresowala. Mam nadzieje, ze wszytko jest ok i ze nie spadne z wagi (z szoku) jak juz na nia stana a do tego wszytkiego tz w roli tlumacza- cudownie!!! We Francji od 5 mc kazde badanie w tym usg jest za darmo, za wizyty u prywatnego lekarza tez zwracaja, a za leki sie nie placi, wiec chociaz tyle, bo jak na poczatku jeszcze nie bylam ubezpieczona to badanie krwi kosztowalo 165 euro!!
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:25   #715
perfuzja
Zakorzenienie

Justi moja lekarka po wypicia kazała mi siedzieć na tyłku i się nie ruszać, bo ruch moze zaburzyć wyniki.
Stary 2013-09-17, 14:25   #716
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wystarczy udzielać się 2 tyg i napisać do Gosi o przyjęcie do klubu . Tam wszystko przejrzyście można zobaczyć . Na wątku giną informacje o promocjach
Bardzo fajny pomysł z tymi promocjami Dobra, to jeszcze tydzień przetrzymam..
Stary 2013-09-17, 14:29   #717
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Według USG dziecko ma 17 tygodni, a Pan doktor liczy mi, że jestem w 18 tygodniu, czyli zaczęłam 5 miesiąc. Nie czuję ruchów i każdy się dziwi. Połówkowe mam 7 października.
I tu mam problem bo 8.10 mam wizytę i nie wiem jak rozegrać glukozę. Zawsze badania robię dzień wcześniej, a tu mam USG. Więc nie wiem czy mogę zrobić tak, że wypić to ustrojstwo i pojechać na USG, które trwa 5 minut i robione jest 500 metrów dalej? A potem wrócić? Bo kurcze ciągle pracuję, na 1/4 etatu, ale jednak i właśnie w te dni co pracuję wypadają mi wizyty u lekarza.
I zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Nikt z moich znajomych nie chodził, ale ja chciałabym spróbować. Mało z mężem wychodzimy i mało w sprawie dziecka poruszamy tematów, więc to byłyby miłe chwile.
Czy któraś z Lublina może coś polecić? Z jakim kosztem to się wiąże?
A do tego zespół się nam piec od ogrzewania centralnego. Mieszkam na wsi, z teściami. Koszt 3,000 zł po połowie. Akurat teraz
Po pierwsze: na ruchy masz jeszcze czas-mój lekarz mówił, że do ok 23 tygodnia.
Po drugie: badania na glukozę możesz zrobić i tydzień przed wizytą. Nie widzę w tym żadnego problemu. Jeśli coś jest nie tak to te wyniki w ciągu tygodnia się nie zmienią.
Po trzecie: w Lublinie działa bezpłatna szkoła rodzenia Aktywna mama. Znajdziesz wszelkie info na google. Jeśli chodzi o płatne to nie wiem bo się tym nie interesowałam.
Stary 2013-09-17, 14:31   #718
usia198
Raczkowanie

Naczytałam się was i dzisiaj u mnie też pomidorówka syn uwielbia
Stary 2013-09-17, 14:32   #719
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Dzięki Tobie już się cieszę nowym kombinezonikiem misia dla moejgo Gucia Znacie jeszcze jakieś strony które dają rabaty?
Bardzo się cieszę
niech nam służą i naszym Maleństwom.
Stary 2013-09-17, 14:32   #720
usia198
Raczkowanie

Poszłabym też nazbierać grzybów taką ochotę mi robicie ale tu niby nie można
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości