|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
i przygotuj się na wykłocanie po tych 2 godzinach, że wchodzisz bez kolejki - ja na szczęście nie musialam, ale dziewczyna przede mną niestety tak (a jak weszła to młoda kobieta, która miała wchodzić jeszcze marudziła, że ona też sobie może powiedzieć, że czekała itp), ale pielęgniarki tego pilnują, więc tylko trzeba powiedzieć, że to powtórne badanie po glukozie ![]()
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z torebek foliowych trzeba od razu przesypywać choćby do miski i w miarę na bieżąco je czyścić i przerabiać zresztą czytałam, że grzyby też mają jakieś składniki, których nie ma gdzie indziej i w ciaży też są polecane... nie mówię codziennie na obiad, kolację i śniadanie, ale jak jest sezon, czemu nie? --- powiedzcie mi, a miała już któraś z Was do czynienia z kosmetykami Pallmera? mieli wczoraj swoją prezentację i dostałam sporo próbki, ale korci mnie olejek na zimno o taki http://www.ceneo.pl/13141114 co prawda polecają go po 6 miesiącu, ale jak mnie już teraz strasznie swędzi, szczególnie piersi (nie sutki) to może warto spróbować? cena nie jest jakaś ogromna, pachnie nieźle (jego akurat nie mam próbki niestety, bo bym sama podjęła decyzję ![]()
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Na szczęście w moim punkcie pobran nigdy nie ma kolejek.
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
No i znów leje. A w domu tak zimno ze nic dziwnego ze ja i Alek pociagamy nosami. A pewnie jeszcze długo nie zaczną grzać. W ogóle mam zamówioną wymiane okien i mieli się w tydzień uwinąć a tu drugi tydzień mija i nawet nie dzwonili. W tym czasie skaszaniła się pogoda i teraz jak się łaskawie pojawią to zamarzne tu przy tej wymianie. A gość 2 tyg temu obiecał że jak od ręki podpiszemy umowe (to była sobota) to w przyszłym tyg już będą okna zrobione. I w sumie dlatego sie zdecydowaliśmy, bo inna firma dała termin za 3 tyg. Oszuści wstrętni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
ejani grzyby to chyba źródło potasu jak dobrze pamiętam, ale ze nie gotujesz to jestem w szoku. Mnie też uczono żeby najpierw zagotować, odlać i znów gotować w osolonej wodzie dość długo, przed zamrozeniem lub wrzuceniem na patelnie. Ja bardzo lubie grzyby, ale też boje się jakiś rewolucji po nich i wiem że chłoną toksyny ze srodowiska jak gąbka wiec wole jednak wygotować, a teraz w ciąży to już w ogóle
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i właśnie mi uświadomiłaś, że przenoszenie ma swoje dobre strony ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-Sama oliwa z oliwek ma mnostwo witaminy a i e, -maslo shea (mozna kupic np stacjonarnie w mydlarni u franciszka)- swietnie nawilza i zapobiega rozstepom -olej kokosowy (mozna kupic w sklepach z zywnoscia orientalna jest tak samo dobry jak z mazidel na przyklad tylko bez olejku aromatycznego. Plus jest taki ze mozna taki olej rozpuscic i samemu dodac zapach jaki sie lubi np. lawende). Ja stosuje naprzemiennie shea, maslo kakaowe, oliwe z oliwek, olej arganowy. Dobra jest tez oliwka hipp ta rozowa bo ona ma olej z migdalow (ta rossmanowa tez chyba- przed chwila zerknelam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny.
Dawno mnie nie było a wy tak się rozpędziłyście, że dopiero was nadrobiłam. Trzymam kciuki za wszystkie badania. Gratuluję też kolejnych poznanych płci. Ja miałam ciężkie 1,5 tygodnia. Najpierw 3 dni silnych skurczy podbrzusza. Oczywiście nikt się tu niczym nie przejął. Później gdy już jakoś doszłam do siebie zaczął się horror ze schodzącymi kamieniami z nerek + temperatura 40 stopni (tym też brytyjska służba zdrowia średnio się przejmuje). Już prawie doszłam do siebie(czuję się tylko jak po przejechaniu kilkoma walcami), mam nadzieję, że dzidzia też to przetrwała. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- chyba nie zawsze to tak działa, bo mój synuś też urodził się dwa tyg po terminie a kolki miał straszne |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
nie gotuję przed zamrożeniem, potem rozmrażam, przesmażam i dodaje najczęściej do duszącego się mięsa, więc w ogólnym bilansie też są porządnie przegotowane, na surowo nawet pieczarek nie jem.
moja mama też się ze mną wykłócała o to gotowanie (do momentu kiedy jej zaproponowałam, że jak chce to niech przegotuje, to już się tylko dziwi ![]()
#702 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Nadrobić Was to jakaś masakra ![]() witam ![]() Cytat:
![]() co do Japonii i Japońskiego to też się przez jakiś czas uczyłam języka ale niestety po utracie ówczesnej pracy musiałam zrezygnować, ale powiedziałam sobie że kiedyś uda mi się do Japonii wyjechać. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeny Ty już takie rzeczy kupujesz a ja jedyne co mam to dwie pary skarpeteczek ... ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie- jestem tego samego zdania. ![]()
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus czasem w ciagu dnia jakieś balsamy. Oby pomogło ![]()
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam kiedyś o robieniu sobie, bo problemy ze skórą mam całe życie, ale z tymi proporcjami jest różnie. po oliwce dla niemowląt (fakt, że na razie próbowałam tylko jednej) też mnie swędzi. z brzuchem daję sobie jakoś radę (na razie?) ale piersi to czasem mam ochotę zdrapać do krwi:/ jednak tu jest dużo wrażliwsza skóra. w aptekach i drogeriach proponują na ogół specyfiki około stówy a nigdy nie mam pewności, że mi się coś nie zrobi po kolejnym użyciu jak nieraz bywało(dlatego najczęściej się decyduję na oriflame, bo tam mogę oddać nawet użyty) ---- i kolejne pytanie, tym razem o witaminy. mam już wyniki badań, glukoza w dolnej granicy, podobnie hemoglobina i hematokryt (to znaczy normalnie za nisko, ale w ciąży ujdzie) reszta w normie, ale postanowiłam się jednak suplementować w aptece polecili mi to: http://www.ceneo.pl/12373581 opinie ma dość dobre, cena też znośna, miała któraś z Was z tym do czynienia?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-17 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę biofer folik i w 3 tygodnie hemoglobina wzrosła mi z 10,3 na 11,7.
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, jakoś was nadrobiłam, całą część przeczytałam.
Co do torbieli, to współczuję, ale ja miałam 2 duże na jajnikach i bardzo bolesne i nie wiem jak, ale po jakimś czasie zniknęły ![]() ![]() Niektóre szkoły nie są przyjazne młodym mamom. Miałam znajomą, która była w ciąży i odrzucili jej wniosek o indywidualne nauczanie. Wróciła 4 tyg po porodzie, bo tak nakazywała jej umowa ze szkołą, że jak wróci to może kontynuować. Z innej szkoły ją wyrzucili, była wtedy starsza od nas, bo właśnie zawaliła rok. mo_nic witam mową mamusię, dużo nas przybywa, ale nadal ja najpóźniej rodzę. Według USG dziecko ma 17 tygodni, a Pan doktor liczy mi, że jestem w 18 tygodniu, czyli zaczęłam 5 miesiąc. Nie czuję ruchów i każdy się dziwi. Połówkowe mam 7 października. I tu mam problem bo 8.10 mam wizytę i nie wiem jak rozegrać glukozę. Zawsze badania robię dzień wcześniej, a tu mam USG. Więc nie wiem czy mogę zrobić tak, że wypić to ustrojstwo i pojechać na USG, które trwa 5 minut i robione jest 500 metrów dalej? A potem wrócić? Bo kurcze ciągle pracuję, na 1/4 etatu, ale jednak i właśnie w te dni co pracuję wypadają mi wizyty u lekarza. W czwartek się rozchorowałam, zapalenie zatok. Wytrwałam do niedzieli bez niczego i w nocy się złamałam, wzięłam krople, tak samo wczoraj. W dzień się męczę, ale nie oddycham w nocy, duszę się, budzi mnie kaszel suchy i suchość w ustach. Mam nadzieję, że tym nie zaszkodzę dziecku, ale tak mnie znajoma ochrzaniła, że się zawstydziłam. I zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Nikt z moich znajomych nie chodził, ale ja chciałabym spróbować. Mało z mężem wychodzimy i mało w sprawie dziecka poruszamy tematów, więc to byłyby miłe chwile. Czy któraś z Lublina może coś polecić? Z jakim kosztem to się wiąże? A do tego zespół się nam piec od ogrzewania centralnego. Mieszkam na wsi, z teściami. Koszt 3,000 zł po połowie. Akurat teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany to się nacierpiałaś bidulko ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- rany jak mnie boli po prawej stronie!!! nie wiem czy to dwunastnica czy jelita ale kłuje i ciągnie i nie jest to ból spowodowany dzieciakiem. Chyba mi się gó** na zakręcie zakeleszczyło ![]()
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
Muminek trzymaj sie!!! Nie ma co sie denerwowac na zapas, sciskam mocno kciuki za was
![]() Ja wczoraj mialam ciezki dzien i na pocieszenie chce sobie sprawic nowy telefon, ale sie na tym zupelnie nie znam. Moze zna sie ktoras na tym? Bo tz namawia mnie na samsunga s4 (kieruje sie tym ze on ma s3 i chce sobie porownywac), a przeciez sa jeszcze inne telefony iphone 5, htc one, ale ja nie rozumiem nawet tych testow wszystkich!!! Jak dla mnie maslo maslane. Moze ktoras ma jeden z tych telefonow albo cos slyszala?
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast jeśli chciałabyś brać witaminki to wybrałabym te z kwasami omega.
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurczę, podwójne szczęście, gratulacje!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
ja dzisiaj mam 2 wizyte u ginekologa i nie powiem zebym sie nie stresowala. Mam nadzieje, ze wszytko jest ok i ze nie spadne z wagi (z szoku) jak juz na nia stana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Justi moja lekarka po wypicia kazała mi siedzieć na tyłku i się nie ruszać, bo ruch moze zaburzyć wyniki.
#716 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie: badania na glukozę możesz zrobić i tydzień przed wizytą. Nie widzę w tym żadnego problemu. Jeśli coś jest nie tak to te wyniki w ciągu tygodnia się nie zmienią. Po trzecie: w Lublinie działa bezpłatna szkoła rodzenia Aktywna mama. Znajdziesz wszelkie info na google. Jeśli chodzi o płatne to nie wiem bo się tym nie interesowałam.
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Naczytałam się was i dzisiaj u mnie też pomidorówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niech nam służą i naszym Maleństwom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
Poszłabym też nazbierać grzybów taką ochotę mi robicie ale tu niby nie można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.