|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
taak i taki przystojny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
Tż jest zapisany do Miłośników Grecji, nawet raz byliśmy w W-wie na warsztatach tanecznych oczywiście tańców greckich Ci miłośnicy zwiedzają Grecję na własną rękę, wybierają maleńkie wysepki, gdzie nie ma tłumu turystów i przede wszystkim jadą po sezonie i wtedy dopiero można zobaczyć prawdziwą Grecję My niestety zawsze latem, bo wakacje studenckie lub urlop, a teraz jak będziemy mieć kruszynkę, to nie wiem kiedy polecimy
|
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znamy Grecji dobrze, więc dla nas chyba zbyt ryzykowne byłoby podróżowanie na własną rękę.Tańce greckie super! Byłam kiedyś tam na festiwalu wina gdzie greckie rodziny siedziały przy stołach i tańczyły, niesamowity klimat. No i wino dobreeee. Dziewczyny pytanie! Jakie testy owulacyjne polecacie? Te będą dobre?: http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...537529629.html |
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#1416 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narazie musi mi wystarczyć l4 do końca tygodnia, poszłam z tym moim przeziębieniem i o dziwo lekarz dał mi zwolnienie ![]() Cytat:
Cytat:
ale rozumiem Cię, też chyba nie mogłabym wytrzymać.Współczuje z Tż Lineczka brawa za wygraną i zdobytą wiedzę Ula gratuluje rocznicy, bawcie się dobrze. Podpinam się pod pytanie Lineczki co z tym rodzeństwem?
|
|||
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
madzia oj, to niedobrze bo ja chcę je stosować żeby zapobiec a nie zdziałać dziecia, ale jak mówisz, że najlepsze to kupuję! Dziękuję za opinię.
Dziewczyny, noooo gdzie, po 2,5 miesiącach Zresztą chyba trzeba po cc odczekać dwa lata, muszę dopytać gina
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze Stavros jest fajne i kręcili tam Greka Zorbę, zupełnie nie komercyjne, piękna plaża i chyba tylko 2 hotele Kreta jest Ogromna i naprawdę jest co zwiedzać, można wykupić wycieczkę na Santorini np, które jest nieziemskie ale koszt ok. 100E/os;/ No i najpiękniejsze plaże na wyspie Elafonissi i Gramvousa Dla osób lubiących dłuuugie spacery można przejść Wąwóz Samaria chyba 18 km Zresztą zobaczysz jak pojedziecie, 2 tygodnie na Krecie to za mało. W jakie miejsce nie pojedziecie to i tak będzie Wasza baza wypadowa do wszystkich atrakcji na Krecie
|
|
|
#1419 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj do zdrówka Cytat:
Ciesze się że podjęłaś taką decyzje uważam że słusznie )Cytat:
Cytat:
musi się teraz udaćCytat:
) Oj to nie dobra Kindzia mam nadzieje że u niej @ nie przylazła po tym clo:P Cytat:
Cytat:
Yevele ładnie wyglądasz Wyczytałam że masz jakieś problemy o których nie chcesz pisać na forum , jak byś chciała to w klubiku wylej swoje żale no chyba że nie chcesz to rozumiem )Och dziewczyny jak mnie ta pogoda za oknem wpienia ! U nas już jesień pełną gębą! wieje tak że głowe urywa,leje i zimno bleee nie lubie jak tak wcześnie robi się zimno bo wtedy ciągnie się to niemiłosiernie.... Jutro i czwartek mam wolne.... wracam do pracy piątek sobota i urlop |
|||||||
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Lila Dzięki! Będę miała o czym myśleć podczas zimowych ponurych dni
![]() ![]() Natalka widziałam na allegro też bardzo czułe, ale są droższe, więc nie brałam. Mam nadzieję, że na tych tańszych się nie zawiodę hyhy. Ale Ci fajnie, kilka dni i urlop! Mam nadzieję odżyjesz, odpoczniesz i zregenerujesz siły Dziewczyny! W Rossmanie promocja na chusteczki Pampers, 6 opakowań w cenie 25 zł. Chusteczki bardzo fajne, wilgotne (chociaż skład dosyć niezadowalający, zresztą jak w większości chusteczek dla dzieci ;/) i na krem taki okrągły babydream z cynkiem - kosztuje bodajże coś koło 6 zł a poradził sobie z odparzeniem Zośki tak samo dobrze jak sudocrem! Także polecam
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
![]() Tyle naskrobałyście, że nie wiem co odpisywać.... Ja materiał zdobyłam, teraz tylko czekać aż mama weźmie go w obroty Moja morfologia w normie i TSH 1,91 ![]() A dziś u nas słoneczko świeci i aż bym wyszła na spacer, ale to poczekam na tż
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny
Ależ ta pogoda jest beznadziejna. Niby słońce wychodzi zza chmur, ale wieje i zimno jest, że byłabym gotowa założyć dzisiaj zimową kurtkę Brilliant - super, że wyniki są w porządku, szczególnie TSH ![]() Ula - no fakt, troszkę chyba za wcześnie na rodzeństwo dla Zosi, ale nie wykluczacie takiej opcji w ogóle ? Natalka - ale Ci fajnie. Już niedługo się urlopujesz Przypomnij mi bo umknęło Wy na 2 tyg lecicie czy na tydzień ?
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Witam z łóżka
![]() Piękna pogoda dzisiaj a wczoraj jak musiałam iść do pracy to lało jak z cebra ![]() Głowę mam jak omotaną watą od tego kataru. Odebrałam wczoraj wyniki TSH i mam 2 więc całkiem nieźle, idę dzisiaj z tym do endo. |
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
linka: to się kuruj !
ja dzisiaj się czuję prawie zdrowa, a to chyba muszę zawdzięczać gorącej herbacie z miodem oraz imbirem naprawdę polecam, do tego wieczorem wszamałam czosnek i dzisiaj gardło jak ręką odjął . wiadomo jeszcze jakiś cholinex brałam w międzyczasieula: ja też używałam takich testów i w sumie w moim przypadku się sprawdzały . tzn. kiedy miałam płodny śluz to mi wykazywało owulkę lila: ja bym chciała jechać może w przyszłym roku do Grecji gdzie tam jest najpiękniejsza woda? tzn. taka pękna lazurowa? bo chyba nie wszędzie :P ogólnie gdzie byś najbardziej poleciła
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
magdzia - wezgłowie będzie szyte
![]() linka - a to masz wolne dzisiaj? To akurat słońce Ci świeci kuruj się porządnie ![]() Teraz tylko spostrzegłam, że mam w moczu liczne bakterie + leukocyty Jeszcze tego mi brakowało. mam nadzieję, że gin coś mi da na to...
|
|
|
|
|
#1426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Cieszę się że wyniki dobre no i miłego spacerku z mężem )Cytat:
Cytat:
) U nas też połowa dziewczyn choruje i dalej chodzą do pracy i zarażają reszte.![]() Cytat:
)Co do grecji to my myślimy o ślubie na Santorini lub włochy ![]() Ula No te clearblue drogie ale ja tu nie mam dostępu do innych... ALe myśle że te z allegro nie są złe bo tyle dziewczyn je używało ) Jak tam samopoczucie? smutki już odeszły?Witam się z rana.... pospałam sobie dzisiaj do 9:30:P hehe teraz szamie śniadanko i 2tabletkę clo troche poszperam w necie i biore się za ogarnięcie chaty a potem siebie musze iść do apteki bo mi się metforminka kończy![]() no i progesteron musze wykupić Jak tam Agusia sie czuje?
|
||||
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyneczka ja rok temu byłam na Zakynthos, jest tam zdecydowanie niebieściutka piękna woda, można w wodzie spotkać żółwie. Nam się udało do jednego podpłynąć jak wypłynęliśmy tak z 1km od brzegu
|
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
Brilliant mam zwolnienie do końca tygodnia, całe szczęście trafiłam na lekarza który nie miał problemów z jego wystawieniem bo trudno byłoby mi zrobić coś produktywnego w pracy, a urlopu trochę mi szkoda brać.
Na pewno da Ci jakieś lekarstwo na te bakterie i będzie dobrze Natalka zazdroszczę Ci tego urlopu, chętnie wygrzałabym się w słoneczku
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten paskudny dzień, jest tak zimno że chyba w centralnym rozpalę. Wy tu piszecie o Grecji a ja się trzęsę z zimna....
Wszystkim chorym życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia. Miałam dzisiaj odebrać wyniki ale była taka kolejka że mi się nie chciało czekać no i w końcu kupiłam pralkę BEKO za 900 więc nie tak drogo. |
|
|
|
|
#1430 |
|
Podróżniczka
|
Natalka - kurcze myślałam, że ta ostatnia opcja z psiakiem o której mówiłaś już zaklepana. Coś na pewno wymyślicie. Ślub we Włoszech
![]() A czuje się dzisiaj tak samo okropnie jak wczoraj. Przytulam się rano do kibelka Potem jest chwilę lepiej a potem znowu mi niedobrze i gdyby nie to, że non stop coś przegryzam to latałabym do wc co godzinę. Poza tym ból głowy (o tym, chyba będę musiała powiedzieć lekarzowi bo głowa boli mnie 5 dzień z rzędu) i zawroty głowy. Ale jak wcześniej wspomniałaś to wszystko pikuś przy takich długich staraniach zakończonych sukcesem przetrwam najgorsze Oby tylko przeszło w II trymestrze a to już niebawem bo już tuż tuż zaczynam 3 miesiąc Linka - to fajnie, że możesz sobie spokojnie wypocząć i się kurować. No i super, że wyniki dobre ![]() Co do Grecji to my byliśmy na Krecie (Rethymno), Thassos (Limenas), Santorini, Zakinthos (Argasi) i na Peloponezie. Każda grecka wyspa ma swój urok. Najładniejsza ze względu na zabytki jest Kreta. Ze względu na piaseczek, piękne plaże, morze i w ogóle zieleń to Zakinthos. pełno takich malutkich urokliwych plaż. Kiedyś z Bejbikiem chcielibyśmy się wybrać na Cypr na Grecką stronę
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-09-18 o 12:54 |
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ula, spóźnione życzenia rocznicowe ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
, choć wiem że to niefajne uczucie bo niby jak na kacu tylko że po alko to się szybciej kończy ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() i zapomniałam się pochwalić że w końcu po 2 nieudanych próbach udało się nam z tżtem poprzytulać, prawie zapomniałam jak to się robi
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-09-18 o 12:44 |
|||
|
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Oj podobno starty imbir zalany wrzątkiem (taka herbatka) jest dobra na mdłośći ? aaa Ty Imbiru nie lubisz zapomniałam.... kurcze już prawie 3miesiąc? jak to leci... co do ślubu to jeszcze nie mamy nic postanowione gdzie kiedy mój Tż nie jest jeszcze gotowy na ślub
|
|||
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
głowa mi pęka nie wychodzę z łóżka nie mam nawet sił Was nadrabiać
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wrażenia z Santorini?Cytat:
Chociaż ja to po cc i jedyne co to blizna na pół dupca może nam przeszkadzać, ale też się trochę boję ![]() Natalka Nastrój już ciutes lepiej, dziękuję ![]() Wróciłyśmy z Zonią z rehabilitacji, szłyśmy tam 45 min bo była marudna i na rączki ( a to z 700 m od domu ), podczas zajęć ryk w niebogłosy bidulka moja, tak mi jej było żal. Okazało się, że wszystko robię źle I Zosia nie może być w pionie i w chuście a tylko tak się uspokaja i zasypia no nic, dużo wytrwałości mi teraz trzeba
|
||
|
|
|
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zimnoCytat:
Cytat:
![]() a nic Cię nie bolało ani nic? Cytat:
hejka! ![]() ale jest paskudnie na dworzu :/ Madzia, współczuję Ci tych mdłości, na całe szczęście mnie to ominęło, znaczy ominęły wymioty bo mdliło mnie i nic więcej, ale przejdzie, już nie długo ![]() zostanę jutro na noc z dziurą w ścianie o rozmiarze 190x218
||||
|
|
|
|
#1437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i potem próbowaliśmy 2 razy i bolało jakbym miała zszywki w środku :/ i później plamiłam, ale wczoraj tylko na początku i było już ok, nie można sie zrazić i duuuuuzo lubrykantu ![]() a czemu na rehabilitacja? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o kurde z dziurą to nieźle
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w tej aptece po leki i wykupiłam od razu clomid i ta baba w aptece dała mi 30tabletek clo! jak ja 5 na cykl potrzebuje mam jeszcze 2 recepty na dwa miesiące i kolejne 30tabsów będzie ![]() także zapas jak sie patrzy :d---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- lineczkaco to za dziura? |
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
powiększamy okno
jest teraz 157x190 będzie wielkie tarasowe 218x190 i w piątek przyjeżdżają montować i oni nie robią takich otworów i musimy sami zrobić
|
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
yev natalyyya Mała ma bardziej aktywną prawą stronę. I źle układa główkę. Generalnie za dużo była w pionie i to na jednym ramieniu. Przez to to już nawet w pionie odbijać nie możemy tylko na kolanie, heh.
Także yev - nie popełniaj mojego błędu polecam generalnie filmy Zawitkowskiego bo on pokazuje jak prawidłowo przewijać, podnosić i odkładać malucha, tak jak pokazywała mi rehabilitantka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

I podziwiam Twojego TŻta, że zna dobrze język
My niestety zawsze latem, bo wakacje studenckie lub urlop, a teraz jak będziemy mieć kruszynkę, to nie wiem kiedy polecimy

wracaj do zdrówka
tż mnie zabije bo wydałam w tym miesiącu kupę kasy
ciężko jest pewnie bardzo Twojemu Tż i Tobie
musi się teraz udać

- 09.06.2006
), podczas zajęć ryk w niebogłosy bidulka moja, tak mi jej było żal. Okazało się, że wszystko robię źle