Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 14:45   #4441
Smerfetka22
Raczkowanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

[ Zastanawiam się nad kupnej tej z Rossmanna z naturalnym włosiem. Miał ktoś?[/QUOTE]

Ja używam szczotki Racoon(dedykowana jest do włosów przedłużanych, ale do normalnych też się sprawdza), bardzo dobrze rozczesuje włosy, wygładza je. Oprócz tego mam jeszcze szczotkę "Lena"-ta już jest z naturalnego włosia i również jest rewelacyjna

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:57   #4442
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Oo to spóźnione ale szczere! Wszystkiego najlepszego!
I ja się dołączam do życzeń

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Kupiłam odżywkę do mycia Hegron czy Hergon, taka w dużej, staroświeckiej butli (500 ml). No cóż, ma tylko myć, a nie odżywiać.
A mnie już Hegronek się kończy. Zostało mi na 1-2 użycia i dobrze, bo przeciętnie nawilża i włosy po nim dziwnie i gorzej wyglądają. Do mycia raczej się u mnie nią nadaje. O lepiej spisywał się balsam z aloesem i zieloną herbatą FS.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Kawowy likier ? Hmm..Kawowy likier od razu mi się kojarzy z pewnym drinkiem, baaardzo dobrym drinkiem na literę O
Chyba wiem jaki...

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Jest pyszny ale i mocny
Jaaki to drink? Ja uwielbiam Malibu z mlekiem
A ja wiem jaki

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Obie narobiłyście Ola przypomniała o likierze a Ty o pysznym drineczku na O

O nie, nie jestem aż tak cierpliwa żeby codziennie robić rytuał OCM
Wieczorem robię tak: zmywam makijaż płynem micelarnym, twarz oczyszczam zelem, wycieram się ręcznikiem i wcieram olejek
A rano nakładam sam olejek - 1-2 psiknięcia, a po jakimś czasie maluję się A jak mam domowy dzień to dosmarowuję olejek
Ja mam problem z OCM, bo z powodu płytko unaczynionej cery nie mogę używać gorącej szmatki. Ale najgorsze jest to,że mam problem z olejem, bo mnie zapycha
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:57   #4443
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
A ja wiem jaki
Ja już też wiem

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:01   #4444
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chapsia Pokaż wiadomość
Hej, dołączam się, będę się co jakiś czas wypowiadać w okolicach wątków włosowych. We włosomaniactwo wpadłam w lipcu, szybko stwierdziłam, że żaden producent ani żadna inna siła nie wmówi mi, że potrzebuję chemicznych szamponów i innych mazideł do włosów, żeby wyglądały dobrze i wypięłam się całkowicie na drogerie. Myłam włosy roztworem sody, na takie nakładałam jajo z dodatkami albo coś innego i płukałam octem, a żeby sobie nie zrobić krzywdy, to między jednym a drugim sodowym oczyszczaniem próbowałam myć ziółkami i w ogóle. Od tego czasu nie użyłam ręcznika do wytarcia głowy, a czesanie zajmuje mi więcej czasu . Jakoś w między czasie pojawiły się pierwsze próby olejowania. Później cały plan rypnął, bo wyjechałam na wakacje i nie miałabym czasu na takie zabawy, więc zainwestowałam w dzidziusiowy szampon. Teraz korzystam z drogerii, ale staram się czytać składy i nie nakładam wszystkiego na głowę tak bezmyślnie. Widzę, że moim włosom już jest lepiej - wytrzymują trzy dni bez mycia (czwartego rano ciągle wyglądają tak, że mogłabym się w nich pokazać ludziom - wcześniej myłam co dwa dni), są bardziej miękkie i wypada ich zdecydowanie mniej. Niestety po olejowaniu olejkiem łopianowym z czerwoną papryką (chyba pierwszy, który zadziałał aż tak) wyszło w pełnej krasie, jak jest ich malutko. Moja cała rodzina żyje w przekonaniu, że jest ich dużo i są baaaardzo gęste, a one tak naprawdę są spuszone, każdy leci w inną stronę. No i walczę z wiecznie zniszczoną "wierzchnią warstwą" włosia. Tak więc tego, no, tym przydługim monologiem chciałam tylko zakomunikować, że jestem .
Hej!
Stary 2013-09-17, 15:01   #4445
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Oprócz żółtej i czerwonej odżywki Kauflandu jest jeszcze
zielona?

Przeczytałam wybiórczo kilka tomików sagi Ludzi Lodu. Właśnie jestem na setnej stronie. Dopiero co skończyłam czytać drugą część Raji. Tą ostatnią bardzo lubię, choć denerwują mnie tandetne opisy. Pod tym względem już saga Ludzi Lodu jest lepsza.
Oj nie wiem Widziałam tylko żółtą i czerwoną (to była chyba Volume).

Może kiedyś zabiorę się za Ludzi Lodu - trochę o tym czytałam i mnie ciekawi Ale to kiedyś kiedyś, jak skończy mi się książkowa wishlista

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:07   #4446
i_luv_smile
Przyczajenie

śniło mi się ostatnio, że w Rossmanie była półka peeeeełna Jantarów ♥ Były po 12 zł xd I nie pamiętam, czy je kupiłam w tym snie, czy nie

I jescze pytanie :
Dziewczyny, jakie witaminy B polecacie na dobrą kondycję włosów
bo ja mam z taka zawartością w jednej tabletce : B1(3mg), B2(5mg), B6(5mg), niacyna(40mg) i kwas pantotenowy5mg) . czego tu brakuje ?

i_luv_smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:09   #4447
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chapsia Pokaż wiadomość
Hej, dołączam się, będę się co jakiś czas wypowiadać w okolicach wątków włosowych. We włosomaniactwo wpadłam w lipcu, szybko stwierdziłam, że żaden producent ani żadna inna siła nie wmówi mi, że potrzebuję chemicznych szamponów i innych mazideł do włosów, żeby wyglądały dobrze i wypięłam się całkowicie na drogerie. Myłam włosy roztworem sody, na takie nakładałam jajo z dodatkami albo coś innego i płukałam octem, a żeby sobie nie zrobić krzywdy, to między jednym a drugim sodowym oczyszczaniem próbowałam myć ziółkami i w ogóle. Od tego czasu nie użyłam ręcznika do wytarcia głowy, a czesanie zajmuje mi więcej czasu . Jakoś w między czasie pojawiły się pierwsze próby olejowania. Później cały plan rypnął, bo wyjechałam na wakacje i nie miałabym czasu na takie zabawy, więc zainwestowałam w dzidziusiowy szampon. Teraz korzystam z drogerii, ale staram się czytać składy i nie nakładam wszystkiego na głowę tak bezmyślnie. Widzę, że moim włosom już jest lepiej - wytrzymują trzy dni bez mycia (czwartego rano ciągle wyglądają tak, że mogłabym się w nich pokazać ludziom - wcześniej myłam co dwa dni), są bardziej miękkie i wypada ich zdecydowanie mniej. Niestety po olejowaniu olejkiem łopianowym z czerwoną papryką (chyba pierwszy, który zadziałał aż tak) wyszło w pełnej krasie, jak jest ich malutko. Moja cała rodzina żyje w przekonaniu, że jest ich dużo i są baaaardzo gęste, a one tak naprawdę są spuszone, każdy leci w inną stronę. No i walczę z wiecznie zniszczoną "wierzchnią warstwą" włosia. Tak więc tego, no, tym przydługim monologiem chciałam tylko zakomunikować, że jestem .
czytałam wiele takich opinii po tym oleju. Ja też go mam ale używam go naprawdę sporadycznie, w niewielkiej ilości i na krótki okres czasu (na buteleczce jest napisane, żeby trzymać ten olej ok. 20 minut). w taki sposób nie robi mi krzywdy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:10   #4448
i_luv_smile
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
[ Zastanawiam się nad kupnej tej z Rossmanna z naturalnym włosiem. Miał ktoś?
Ja kupiłam szczotke w rossmanie Jest świetna, mogłabym się nią czesać i czesać . . . Włosy są takie aksamitne (przynajmniej tak mi się wydaje ) i łatwiej się rozczesuje ( przynajmnej mi )

Edytowane przez i_luv_smile
Czas edycji: 2013-09-17 o 15:13
i_luv_smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:25   #4449
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mulankasia Pokaż wiadomość
Ja też w większości chodzę do facetów. Najlepiej sprawdzić opinię w internecie, albo popytać koleżanek. Nie ma co się wstydzić,a można sobie zaoszczędzić dużo problemów. Nie chce nikogo straszyć ale torbiele robią się nawet u dziewczyn 15 letnich, a nawet i młodszych. Lepiej iść porozmawiać przebadać się niż później usłyszeć, że należny wyciąć jajnik. Więc umawiajcie się na kontrole bo warto.

W moją pielęgnacje włosową wtargnęła się rutyna, ciągle to samo. Ale pewnie jak zacznie się rok akademicki to zacznę coś wymyślać.
Nie wiedziałam,że są aż takie powikłania zaniedbania torbieli. A czy torbiel może nie dawać objawów?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Idź koniecznie do gin, w ogóle dziewczyny idźcie wszystkie koniecznie. Ja była ostatnio i okazało się, że mam torbiel na jajniku i na dniach idę pod nóż ;/ dodatkowo mam zespół wielotorbielowatych jajników i na zdrowym też mi się robią zmiany. Ale to wyjaśnia wypadanie włosów - zachwiana gospodarka hormonalna. Więc dziewczyny ostrzegam i namawiam na częste wizyty u gin. Róbcie badania hormonów i jak cokolwiek jest nie tak to nie czekajcie. Ja chodzę co pół roku, a i tak nie pomogło. Może jestem teraz przewrażliwiona, ale wszystkie moje koleżanki wysłałam na wizytę tak na wszelki wypadek.
Ja jestem żrażona do gonekologów. Mam nieprzyjemne objawy,a ginekolog stwierdził,że jestem zdrowa i wymyślam. Dlatego już sobie dałam z tym spokój.
Stary 2013-09-17, 15:30   #4450
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja jestem żrażona do gonekologów. Mam nieprzyjemne objawy,a ginekolog stwierdził,że jestem zdrowa i wymyślam. Dlatego już sobie dałam z tym spokój.
no bez przesady. Moze wystarczy zmienić lekarza?
Ja nigdy nie zrezygnowałabym z wizyty u jakiegoś specjalisty tylko dlatego, że jakiś lekarz źle mnie zbadał lub był niemiły
Stary 2013-09-17, 15:38   #4451
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja czułam że mnie uciska, nie miałam okresu. A gin wyczuł już w badaniu bo jest bardzo duża. A ogólnie wszystko widać na usg.
Ja nie miałam @ 3-4 miesiące. Potem przez kolejne 2. Teraz czekam i zastanawiam co się dzieje.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez musisz Pokaż wiadomość
Od tego zacznę, we wtorek wybiorę się do fryzjera. Powiedzcie mi, co ile mniej-więcej podcinacie włosy? W zależności od tego jak są zniszczone, czy regularnie?
Ja podcinam wtedy, kiedy zaczynają się wywijać, czyli co 3 miesiące.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Też właśnie szukam dobrego, teraz próbuję Green Pharmacy z cynkiem i dziegciem brzozowym, śmierdzi okrutnie a po trzecim użyciu efektu nie widzę. Ale trudno, dotrwam do końca...
Mnie pomagał.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może wy polecicie mi jakiś dobry szampon na łupież? Bo jest ich tyle, a wolałabym nie eksperymentować z kilkunastoma tylko wybrać jeden i pożądny. Patrzyłam na KWC ale sama nie wiem co wybrać...
Mnie pomógł szampon Ziaji z czarną rzepą oraz Head&Shoulders.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Można dołączyć do was dziewczynki ?

Moje włosy: długość do łopatek, kolor brązowo-rudy z odrostami mojego naturalnego szatynkowatego koloru nie umiem go dokładnie określić. Chwilowo włosy są lekko sianowate, suche i wypadają . Obcenie pojawił się łupież, ale próbuję z nim walczyć. Podcięłam też końcówki i grzywkę jakieś 3 tyg temu .

Od kiedy dbam: od czasu kiedy zauważyłam pogorszenie ich stanu, jakoś od dwóch miesięcy.

Co mnie nakłoniło do włosomaniactwa: przymierzam się do wymarzonej długości więc należałoby mieć i długie i zdrowe włosy

Pielęgnacja: stosuję szampony z olejkiem arganowym na zmianę z przeciwłupieżowym, maska WAX 2 razy w tyg, raz w tygodniu olejek łopaniowy na zmianę z Vatiką kokosową (planuje robić to 2 x w tygodniu), serum z olejkiem arganowym na końcówki z Avonu po każdym myciu. Staram się nie suszyć suszarką jednak czasami jest to konieczne. Czekam również na Kallosa Latte i będę stosowała jako codzienną odżywkę do 5min, bo fajnie mi wygładza włosy

Efekty: zauważyłam mniejsze wypadanie włosów ale wolę nie krakać
Włosy powoli stają się bardziej miękkie. Na więcej efektów czekam...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie jakieś takie ciężkie maski/odżywki? Na przykład takie które Was obciążyły? Bo chętnie spróbowałabym na moich włosach, obciążyć je bardzo trudno, to prawie niewykonalne, a może w końcu uzyskałabym to idealne dociążenie

Muszę chyba pisać częściej, bo z takimi przerwami to ciężko mi potem wbić się w temat
Mnie obciążył duet maska Alterry + odżywka do włosów tłustych Ziaji.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeeeeeej

ale jestem nie wyspana

Stawiam imieninowe ciasto, czestujcie sie

Uwielbiam ciasto z dużą ilością kremu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 15:52   #4452
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiedziałam,że są aż takie powikłania zaniedbania torbieli. A czy torbiel może nie dawać objawów?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Niestety jak torbiel się skręci trzeba wycinać jajnik, nie zawsze cały no ale niestety tak się zdarza. Torbiel nie koniecznie musi dawać o sobie znać, ale często kuję no i te większe uciskają inne narządy więc czuć ból. Wiele kobiet ma torbiele i o nich nie wie, bo albo się wchłaniają (często w ciągu jednego cyklu), albo ich nie czuć. Gdzieś czytałam że 18 na 20 kobiet ma torbiele, a wie o tym tylko 6, ale nie wiem na ile te informacje są prawdziwe.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość

BingoSpa, o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a-herbata.html
Jest tani jak barszcz i bardzo dobry - chyba dłużej przy nim zostanę
Testowałam też jajeczny ale średnio mi przypasował
Od dłuższego czasu jestem napalona na BingoSpa, więc chyba teraz się zmobilizuję.

Moja najświeższa lista do wypróbowania: olej lniany, kosmetyki Bingo, no i coś z rosyjskich.
mulankasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:52   #4453
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Dostalam prezent , az sie wzruszyłam
Piękny bukiet
Stary 2013-09-17, 15:54   #4454
mulankasia
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie miałam @ 3-4 miesiące. Potem przez kolejne 2. Teraz czekam i zastanawiam co się dzieje.[COLOR="Silver"]
Leć na usg, nie warto ryzykować. Oczywiście nie musi to być torbiel, ale coś innego. Ale coś się dziać musi bo taka sytuacja normalna nie jest.
mulankasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:31   #4455
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
W tamtym roku szkolnym musiałam codziennie wstawać o 5, masakraa
Współczuję, ja lubię się lenić rano w łóżku

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Aa słyszałyście o płukance z ziemniaków albo masce na włosy? Na którymś blogu mi się to kiedyś przewinęło
Nie

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Własnie się tak dziś zastanawiałam, czy jak nałożę olej, zmyję szamponem i potem nałoże odżywkę jak zawsze to czy będzie widac jakikolwiek efekt po oleju
U mnie efekt wtedy i tak jest.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Szkoda tylko że jesteśmy tak rozsiane po Polsce Ale fajnie by było, można by było pooglądać włosy innych "włosomanek i pomacać
Ja na razie nie mam co pokazywać, bo wecie jak to na razie jest u mnie z pielęgnacją. Ale dam zdjęcie, gdy będą możliwie wyglądały.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Spotkałybyśmy się w połowie drogi Wyobraźcie to sobie.

Jak dla mnie, możemy się wymienić zdjęciami, tylko musiałabym jakieś zrobić, bo mam same starocie. Ostatnio ciągle robię fotki moim włosom, ale sobie to już wcale
Ja się wstydzę pokazywać swoje fotki

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!!!!

Czy mogę dołączyć?? Dzisiaj trafiłam na Wasz wątek i również chciałabym w nim uczestniczyć.

Włosami zajmuję się już od ok 1,5 roku. większej poprawy nie ma, pewnie dlatego, że za dużo tego ćtapałam na głowę.
Mam nadzieję, że wspólnie z Wami wróci moja motywacja.

Pytanie do dziewczyn, które borykają się z nadmiernym wypadaniem:
czy nie wydaje się Wam, że odkąd zaczęłyście kłaść różne rzeczy, włosy Wam zaczęły intensywniej wypadać??

Do tej pory traktowałam je jak jajko, myłam delikatnymi szamponami, mnóstwo wcierek, wspomagaczy, a efekt żaden. Włosy wypadały garściami.
I nagle 3 tygodnie temu, kiedy byłam na urlopie, odstawiłam to wszystko i wróciłam do mycia szamponem Sleek. efekt jest taki, że włosów wypada o połowę, jak nie więcej, mniej.

Jestem ciekawa co sądzicie o mojej teorii.

Pozdarwiam

Pewnie jakiś produkt ci zaszkodził. Ciekawi mnie to w jaki sposób duża ilość kosmetyku szkodzi?

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez i_luv_smile Pokaż wiadomość
Ja kupiłam szczotke w rossmanie Jest świetna, mogłabym się nią czesać i czesać . . . Włosy są takie aksamitne (przynajmniej tak mi się wydaje ) i łatwiej się rozczesuje ( przynajmnej mi )
Tam jest tylko jeden rodzaj?

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Niestety jak torbiel się skręci trzeba wycinać jajnik, nie zawsze cały no ale niestety tak się zdarza. Torbiel nie koniecznie musi dawać o sobie znać, ale często kuję no i te większe uciskają inne narządy więc czuć ból. Wiele kobiet ma torbiele i o nich nie wie, bo albo się wchłaniają (często w ciągu jednego cyklu), albo ich nie czuć. Gdzieś czytałam że 18 na 20 kobiet ma torbiele, a wie o tym tylko 6, ale nie wiem na ile te informacje są prawdziwe.
Moja siostra miała torbiel. Mnie często kuło w boku.
Stary 2013-09-17, 16:32   #4456
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie jakiś produkt ci zaszkodził. Ciekawi mnie to w jaki sposób duża ilość kosmetyku szkodzi?
może obciążać włosy. zresztą często na blogach włosowych dziewczyny piszą, że jeden z pierwszych błędów "włosomaniactwa" jakie popełniały, to właśnie nakładanie dużej ilości produktów na włosy. ja też tak robię, teraz staram się mieszać i zestawiać ze sobą jakieś produkty.
Stary 2013-09-17, 16:39   #4457
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Leć na usg, nie warto ryzykować. Oczywiście nie musi to być torbiel, ale coś innego. Ale coś się dziać musi bo taka sytuacja normalna nie jest.
Poczekam jeszcze. Jak się nie unormuje to wtedy pójdę.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
może obciążać włosy. zresztą często na blogach włosowych dziewczyny piszą, że jeden z pierwszych błędów "włosomaniactwa" jakie popełniały, to właśnie nakładanie dużej ilości produktów na włosy. ja też tak robię, teraz staram się mieszać i zestawiać ze sobą jakieś produkty.
No ale, jak raz obciąży to następnym razem nikt chyba nie dalej nie daje za dużo? Ja nie raz nie oszczędzałam na produkcie i mnie nic takiego nie spotkało.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Pół dnia Was nadrabiałam

Mam pytania, co znaczy skrót BTW?
I na czym polegają zasady CG? Wybiera się tylko produkty bez silikonów i polyquartenium ?
Stary 2013-09-17, 16:40   #4458
prince_polo
Zakorzenienie

[QUOTE=Amalia1989;42851740 Widziałam,że takie loki mają dziewczyny, które długo o nie dbają.
Na czym dokładniej polega reanimacja? Włosy się tylko lekko namacza odżywką w mgiełce? jak to wygląda?:[/QUOTE]

wiem wiem, mi do takich daleko dlatego chciala bym innych oszukac i se takie zrobic jakos

ja reanimuje tak ze mocz eleko wlosy i na mokro ugniatam cos w nie potem sobie same schną. I ygniatam je z tej sztywnosci (esli sa sztywne) po tym lotionie co w rossie kupilam ostaynio nie sa sztywne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:41   #4459
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
No ale, jak raz obciąży to następnym razem nikt chyba nie dalej nie daje za dużo? Ja nie raz nie oszczędzałam na produkcie i mnie nic takiego nie spotkało.
czasem jak się nałoży za dużo produktów to nie wiadomo który obciąża lub który działa niekorzystnie
Ja dopiero za którymś podejściem np. nauczyłam się nakładać oleje w odpowiedniej ilości. A i tak wciąż zdarza mi się za dużo nałożyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 16:46   #4460
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
wiem wiem, mi do takich daleko dlatego chciala bym innych oszukac i se takie zrobic jakos

ja reanimuje tak ze mocz eleko wlosy i na mokro ugniatam cos w nie potem sobie same schną. I ygniatam je z tej sztywnosci (esli sa sztywne) po tym lotionie co w rossie kupilam ostaynio nie sa sztywne
Co daje takie namaczanie?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
czasem jak się nałoży za dużo produktów to nie wiadomo który obciąża lub który działa niekorzystnie
Ja dopiero za którymś podejściem np. nauczyłam się nakładać oleje w odpowiedniej ilości. A i tak wciąż zdarza mi się za dużo nałożyć
Ja zanim poczytałam u Anwen o ilości oleju, dawałam go dużo i w w moim przypadku nic się nie działo. I tak nakładam go sobie dużo, bo ciężko mi dokładnie rozprowadzić go na włosach.
Stary 2013-09-17, 16:51   #4461
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja zanim poczytałam u Anwen o ilości oleju, dawałam go dużo i w w moim przypadku nic się nie działo. I tak nakładam go sobie dużo, bo ciężko mi dokładnie rozprowadzić go na włosach.
a łatwo udawało Ci się je zmyć?

Ja ostatnio sobie nałożyłam (po % ) za dużo oleju i nawet kilkukrotne mycie nie dało zmyć mi tego oleju. nie dość, że włosy były ciężkie, wyglądały jak tłuste to jeszcze śmierdziały płynem do kąpieli :/
Stary 2013-09-17, 17:16   #4462
kropelkaa
Zakorzenienie

cześć
Trochę mnie nie było a Wy tyle stron namachałyście wybaczcie nadrobiłam tak "po łebkach" zaraz będzie 2 część
Ostatnio myje włosy co 3 dni jak siedze w domu więc dopiero jutro coś będę z nimi robić może maska miodowa
Kusicie tym olejkiem z Bielendy ale jednak kupię tym razem BDFM byłam wczoraj w Rossie ale ani olejku ani jedwabiu GP nie ma jeszcze w promocji tylko jednak od 20

Któraś z Was pisała (wybaczcie nie pamiętam która) o torbielach na jajniku, też miałam na szczęscie leki pomogły i się wchłonęła, ale trzeba kontrolować, badać też mnie na początku zaczęło tylko pobolewać w okolicach jajników moim zdaniem właśnie ginekolog mężczyzna jest delikatniejszy

Aneta! i Prince spóźnione, ale szczerze wszystkiego najlepszego!

Jeśli można chętnie dołącze do klubu też bym chciała Was zobaczyć

Postaram się już być na bieżąco, bo potem za dużo nadrabiania tym czasem idę poćwiczyć

Edytowane przez kropelkaa
Czas edycji: 2013-09-17 o 17:18
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:19   #4463
aguleekk
Zakorzenienie

Ojej, zakładając ten wątek nie myślałam, że aż tak się przyjmie!

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 17:20   #4464
barylka666
Zadomowienie

Witaj Kropelko

Stary 2013-09-17, 17:22   #4465
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Co daje takie namaczanie?.
dla kreconych ładniejsze loki/fale . Bo po nocy zawsze sa spuszone np moje. I z czego wiem wiele innych kreconowlosych tez tak ma ze po nocy sie gdzies tam poodgniatają itp. Wtedy je "poprawiam" rano
Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
c
dziekuje, i dołączam sie do zyczeń dla Anetki

tz wraca w piątek , dostalam jedna przesyłke etui na telefon jest sliczna a kosmetykowe (procz encanto ktore przyszły) 2 przesyłki dalej nie doszły

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:25   #4466
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Hej dziewczyny

Ja właśnie siedzę z Vatiką koskosową na włosach, potrzymam około 2 godzin potem mycie i Kallos Latte na pół godzinki do godziny
Wróciłam też do łykania skrzypu -może coś pomoże od wewnątrz
Stary 2013-09-17, 17:28   #4467
201604200942
Konto usunięte

Dziewczyny, a jakie macie opinie o produktach ☠☠☠☠☠☠☠☠? Pierwszy raz zamówiłam sobie kosmetyki (bodajże z maja, bo najwięcej było tam kosmetyków do włosów) i jestem ciekawa jak się sprawdzą

że niby reklama?

chodzi mi o firmę "błyszczące pudełko" w języku angielskim

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

ja chcę wrócić do picia siemienia lnianego, ale nie mogę się zebrać do apteki

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-09-17 o 17:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 17:36   #4468
Dorotti666
❤ bee happy ❤

A o jakiej szczotce mówicie dziewczęta ? Bo może i ja bym zmieniła..
W jakiej cenie ta rossmanowska z naturalnego włosia?
Stary 2013-09-17, 17:58   #4469
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam już, byłam w urzędzie złożyć wniosek o dowód, za jakieś 3tygodnie będzie do odebrania

Byłam także w rossie, kupiłam jedwab GP (zapach skradł moje serce, jest cuudoowny), krem do rąk isana z mocznikiem i żel pod prysznic KWC-zapach też śliczny. Nie było u mnie szamponu Hipp, a oliwka BDFM nie była przeceniona więc poczekam na okazję[COLOR=Silver]
Też byłam w Rossie i skusiłam sie na balsam z Green Pharmacy :P I wzięłam Milky Waya
Jak humor i zdrówko ?
Cytat:
dostalam esa ze kurier dzis przyjedzie. Ale nie wiem z czym facet od perfum mi odpisał ze beda dopiero 25 wrzesnia a na reszte czekam, moze beda dzis nie moge sie doczekac tej almy olejku i tego keratynnowego zestawu do prostowania Dzis rozmawiałam na ten temat z panią co strzygła mi psa, mowila ze to super sprawa bo mocno poprawia nawet stan wlosa, oprocz tego ze prostuje
Spóźnione imieninowe paczki ważne, że coś przychodzi w ogóle, gorzej jakby się zgubiło

Cytat:
Chyba wiem jaki...
Pysznyyy drink

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
cześć
Trochę mnie nie było a Wy tyle stron namachałyście wybaczcie nadrobiłam tak "po łebkach" zaraz będzie 2 część
Ostatnio myje włosy co 3 dni jak siedze w domu więc dopiero jutro coś będę z nimi robić może maska miodowa
Kusicie tym olejkiem z Bielendy ale jednak kupię tym razem BDFM byłam wczoraj w Rossie ale ani olejku ani jedwabiu GP nie ma jeszcze w promocji tylko jednak od 20

Maska midowoa tak tak A olejkiem będziemy kusić, bo naprawde fajny Nadal w promocji w Naturze ;>

Dziękuję

Heejoo
Chwila czasu dla Wizażu
Ale mnie nogi bolą. Jak dobrze usiąść i się zrelaksować
Stary 2013-09-17, 18:01   #4470
barylka666
Zadomowienie

Aneto,witaj! A na który balsam się skusiłaś?? Milki łeej

Katar już przechodzi Humor o wiele lepszy,TŻ wraca jutro w nocy i dopiero przed półmetkiem się zobaczymy...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości