|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
nic groznego?trzaba cos z tym robic?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Luksia :'( ech...
Cytat:
![]() Cytat:
hahahhaha dobre szkoda, ze moją mieszka w tym samym bloku, bo też bym tak zrobiła ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się nie podoba to pretensje do matki natury![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2704 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oli ale masz już duże i odpowiedzialne dziecko. Mnie to ominie ale na pewno będą jakieś rozmowy edukacyjne :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Żadne tłumaczenie cię nie ratuje!
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
perse tez ,mysle ze normalne skoro trzy dzieciaczki maja... |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#2708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Brawo!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Aha my wczoraj byłyśmy na bioderkach. Prawe jest książkowe, a lewe minimalnie coś nie tak. Mamy szeroko na noc pieluchować no i ćwiczenia nóżkami robić.
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2712 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
SARNA- : oklaski: za odpadniecie kikuta
Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka. Glowka pewnie zaraz sie wyrowna Widzialam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dala, rady trzymac napietych miesni brzucha tak jak kazala bo ledwo dalam rade cwiczenia wykonywac a i to nie wszytskie domkonca I powiem Wam ze po cwiczeniach nig nie czuje, apetytu takiego nie mam i jest mi doooobrze i wesolo ![]() TESO- a Ty cwiczylas? a reszta ktora deklarowala podjac wyzwanie? Cytat:
Cytat:
dla Petera i dzielnej mamy. Dla taty nie bo nie napisalas ze byl dzielny ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
#2713 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skylie-no wlasnie probuje cwiczyc ale moje dziecko miota sie co chwile w wozku i nie moze zasnac.. Wiec przerywam .. bujam..cwicze... Przerywam.. Bujam... Cwicze... Bosz..... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:05 |
|||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Słyszalyście że zima ma być bardzo mrozna? Oby nie, przynajmniej bez przesady.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2715 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
skylie a robisz to z tego filmiku co ktoras tu wklejala?
ja sproboje od jutra to robic tylko wsumie niewiem czy to ma sens przy pepsi/ kotletach itp:P
|
|
|
|
#2717 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Fi za masę, ładny klocuszek![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że moje mięśnie nie zapomniały, gdzie powinno być ich miejsce![]() Cytat:
Ale najważniejsze, że młoda wie, jak się za to zabrać ![]() Pamiętam, jak powiedziałam mamie, że ja już jestem PO (17lat - taka szczera córka ze mnie była ), to z wrażenia przypaliła naleśnika, bo właśnie smażyła![]() I tutaj znowu cieszę się, że mam syna ![]() Cytat:
![]() Co do parafiny - dodaję do kąpieli ŁYŻECZKĘ ( a nie łyżkę, jak napisałam), później już niczym nie muszę smarować, bo skóra małego jest super natłuszczona, zresztą, właśnie nie chcę przesadzić. A w dni, w które nie kąpiemy małego, nakładam niewielką ilość na palce, i delikatnie wcieram w przesuszone miejsca[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854297]No wlasnie nie mam pojecia jak to mozliwe.. Przeciez ona przylega bezposrednio do scianek.. Slyszalam takie opowiesci i spytalam sie kiedys poprzednia moja ginekolog i terazniejszego i oboje stwierdzili ze to jakies bzdury...[/QUOTE] Mam nadzieje, że to są jakieś odrębne przypadki, bo ja poważnie zastanawiam się nad spiralą ![]() Cytat:
poprzedniej nie wspominam zbyt miło (pomijając fakt, jak się wtedy czułam).My wróciliśmy ze spacerku - powiem wam, że jak się narzuci odpowiednie tempo, to można się zmachac Będziemy chodzić codziennie póki taka pogoda - gorzej, że znowu pod koniec spaceru zaczęła mnie pobolewać ranan z prawej strony, nie wiem o co chodzi
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
TŻ wróci ze sklepu, a ja pójdę do wanny i będę się relaksowac ![]() Mały spał w ciągu dnia 2,5h. Dopiero teraz śpi spokojnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
dziś Oliwia lekko marudna, mało śpi coś.
dziewczyny, czy przy mm TRZEBA dopajać? Oliwia gardzi wodą, herbatką koperkową czy rumiankową. nie chcę dosładzać glukozą. w ten sposób w ogóle jej nie podaję dodatkowych płynów. nie mówię o totalnie upalnych dniach letnich, ale w takie normalne dni ![]() Ewusia- oby to się już nie powtórzyło i wyniki badań były prawidłowe
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854297]Tak czesto bywa
No wlasnie nie mam pojecia jak to mozliwe.. Przeciez ona przylega bezposrednio do scianek.. Slyszalam takie opowiesci i spytalam sie kiedys poprzednia moja ginekolog i terazniejszego i oboje stwierdzili ze to jakies bzdury... Z czyjej inicjatywy ?? ![]() Skylie-no wlasnie probuje cwiczyc ale moje dziecko miota sie co chwile w wozku i nie moze zasnac.. Wiec przerywam .. bujam..cwicze... Przerywam.. Bujam... Cwicze... Bosz.....[/QUOTE] Robilam tak samo a i tak miesni nie czuje ![]() Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 18:26 |
|
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
Tweed -ja mialam wkladke przez prawie 4 lata i bardzo sobie chwale
zapomnialam przez ten czas co to antykoncepcja i hormony
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam się nie chwaliłam mamie takimi wydarzeniami
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Przybywam żeby urodzinowe soczki postawić Antonio skończył dziś 12 tydzień ![]() Więc Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł No to idę Was nadrabiać
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854764]Tweed -ja mialam wkladke przez prawie 4 lata i bardzo sobie chwale
zapomnialam przez ten czas co to antykoncepcja i hormony [/QUOTE]no u mnie zbytnio nawet nie ma wyboru - a bardzo zalezy mi na zabezpieczeniu ciekawe, co powie moja ginka![]() a jaka miałas teso i ile placilas? wiem, powiało hardcorem ![]() pózniej mi przeszło
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Oliath moja mama zrobiła dokładnie tak samo. Zaprowadziła mnie do gina po tabletki. Nie powiem żeby mnie to nie krępowało, ale w sumie tabletki się przydały
![]() Tweedle o widzisz też mam parafinkę i zastanawiałam się jak jej używać. Choć ostatnio używam kremu bambino i stwierdzam, że jest lepszy od Hipp A z zimą to nie straszcie mnie. My właśnie ocieplamy mieszkanie bo ogrzewanie nas zeżre |
|
|
|
#2726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba do 30 nie zdąrzę osiwieć Cytat:
My wynieśliśmy dywanik z sypialni na wszelki wypadek. I dobrze! Bo byłby już do wyrzucenia ![]() Cytat:
Od niedawna prawie takie same placki pod pizzę są w Tesco tam gdzie pieczywo Nie bawię się sama, bo smak identyko, a moje raz wyrosło pięknie a raz wcale ![]() A odcinki ściągam z http://tnttorrent.info/ Ale chyba trzeba być zalogowanym. Cytat:
Ile razy była u Ciebie położna tak w ogóle? ---------- A ja dopiero wróciłam do domu- od 15 latałam po mieście ![]() Byłam u fryzjera, polatałam po ciuchach i innych ![]() Trochę głowa mi się przewietrzyła i zdecydowanie częściej muszę tak robić! Ale co najlepsze-zapomniałam telefonu ![]() A może to i lepiej
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:47 |
||||
|
|
|
#2727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że trzeba ponieważ mm jest jednak bardziej "gęste". Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-09-17 o 18:46 |
|||
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie używam zbyt wielu kosmetyków, bo oprócz tego suszu mały ma fajną skórkę. Po co przyzwyczajać ją do chemii ![]() Cytat:
![]() I zazdroszczę fryzjera moje końcówki i kolor włosów wołają o pomstę do nieba. No, ale to za jakiś czas![]() I powiem ci, że mi po takim wyjściu też mózg wraca na miejsce, dlatego się tak cieszę
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wiek i za prezenty Neni - dzięki za przepis zostaliśmy na razie tu ale tak się dziś wkurzyłam bo dzwoniłam umówić nas na szczepienie i wychodzi na to że w tym tygodniu chyba nie zaszczepimy bo pielęgniarka jest chora A położna była 4 razy a u ciebie? Mówiła coś też ze w okolicach 3 miesiąca pojawi się położna tylko do mnie bedzie pytała o moja bliznę po cc o to czy mam okres itp ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- A Neni zapomniałam ci jeszcze poklaskać za wyjście
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
to pięknie
![]() jestem zazdrosna o karuzele! ![]() karmię małą na brzegu mojego łózka, obok jest jej łóżeczko z karuzelą. ona podczas karmienia zamiast patrzeć sie na mnie patrzy sie na karuzele i pod koniec karmienia uśmiechnęła się do niej zamiast do mnie. to ja ją karmię przecież, a nie karuzela ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Do psów też nie mam cierpliwości i serca. Muszę się ogarnąć chyba