Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 19:40   #1951
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dokładnie.

No, ale jednak dotyczy to seksu. Tak myślę, że ta antykoncepcja to mały pikuś w gruncie rzeczy, skoro nawet niewierzący taką stosują z różnych przyczyn.Trudniejsze jest wg mnie zrozumienie tej religii i w ogóle punktu widzenia, poglądów KK. Nie mówiąc już o przyjęciu ich jako swoich.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

A ja wolę jak dziecko jest czyste. Zwłaszcza w moim towarzystwie, bo jak jest sobie brudne w domu to tam jego i rodziców sprawa. Po prostu wkurza mnie jak matka nie wytrze dzieciaka, on do mnie podchodzi, łapie mnie za ubranie, albo całuje i cała jestem uświniona mieszanką śliny i resztek żarcia.
Spoko, na szczęście się nie znamy . A tak serio, to logiczne chyba, że dzieci u świnioe ciastkiem czy czymkolwiek w sposób przesadny, się wyciera? To powiedzenie raczej dotyczy niebiegania co sekundę za dzieckiem, bo o borze, dotknęło piaskownicy . A żarcie, to może mieć zwierzę a nie człowiek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
czego? wydawania zasiłku pogrzebowego/becikowego na inny cel? tak jak pisze MonikaFaustyna, i tu i tam to zapomoga celowa.

swoją drogą to często prosi się, by nie wydawać pieniędzy na kwiaty na pogrzebie, tylko na inny cel charytatywny.
Nigdy nie słyszałam o tym. Na ślubie, tak.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:40   #1952
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No to dałam nowy tag, specjalnie mało gramatyczny
dzięki, wczorajsza jubilatko
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Jezu, obślinione dziecko, coś okropnego
ośliniony pies też okropny? bez przesadyzmu
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:41   #1953
nesska10
Raczkowanie

Cytat:
a Ty myślisz, że ateiści muszą mieć odprawioną mszę?
a gdzie napisałam, ze ateisci muszą mieć odprawioną mszę ?
rzucacie się , że patiasym ma takie , a nie inne poglądy (pogrzeb musi być !), tymczasem dla mnie są całkiem normalne
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:41   #1954
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wystarczy zobaczyć dowolny program o Amiszach....nasz katolicyzm w Polsce to rozpusta przy ich surowych zasadach. W NIemczech czy Holandii też istnieją podobne ortodoksyjne grupy związane z protestantyzmem.

Co do "bachorów". Dla mnie takim tworem, jest niewychowany malec, który nigdy nie słyszał słowa "nie". Winę ponoszą rodzice/opiekunowie. Natomiast, boli, jak się stoi w kolejce na lotnisku i słucha o bachorach, nawet jak dziecko jest grzeczne. W samolocie nie ma co się dziwić, że dzieci płaczą, bo wynika to z różnic ciśnienia i dzieci nie wiedzą, co się dzieje. Tylko trzeba wiedzieć,co robić. Najlepiej podać coś do picia, smoczek czy coś co dziecko może żuć. Co do stref dla dzieckatych, to jestem za. Dlatego, że dziecko ma okazję zająć się zabawą z innym dzieckiem i nie jestem narażona na siedzenie obok jakiejś osoby ze skwaszoną miną, bo "bachor" obok je ciastko .
Jakkolwiek nie wkurzałyby mnie nieokrzesane, rozwrzeszczane, na okrągło gadające i irytujące dzieci (oraz powaleni rodzice), masz rację, że powinno się być wyrozumiałym, a nie szukać problemu tam, gdzie go nie ma. W wieku kilkunastu lat też można się popłakać z bólu przez różnicę ciśnienia albo nakruszyć ciastkiem. Co do sposobów na ciśnienie, dobrze działa też ziewanie. A strefy to bardzo dobry pomysł.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:42   #1955
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:

Haha dobre . Masz rację.
Stary 2013-09-17, 19:44   #1956
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o, u nastolatek czy dziewczyn po 20tce nie lubię słodkich, piskliwych głosików, jak mnie to irytuje zwłaszcza, gdy siedzi taka obok mnie w autobusie i trajkocze przez 40 minut przez telefon "Misiuuu, wstałeeś już? ojej, to pewnie zmęczony jesteś...". Ja pie***le
wolę już dziecięce śmiechy i piski, serio
Już miałam to samo napisać. Nienawidzę głośno gadających,drących się dziewczyn. Krzyczące dzieci to przy tym nic.

A co do chodzenia na boso w domu - ja tak kiedyś chodziłam, ale teraz przeraża mnie, że w łazience czy kuchni mogłabym nadepnąć na kroplę wody czy coś rozlanego.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:48   #1957
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

taki, któremu cieknie z pyska - tak
taki, który ślini (nie liże, ślini) - też

no, ale podejrzewam, że w swoim dziecku będę zakochana i będę wstawiała miliony zdjęć swojego bejbika na fejsiku. Nawet takiego umorusanego

Cytat:
Napisane przez nesska10 Pokaż wiadomość
a gdzie napisałam, ze ateisci muszą mieć odprawioną mszę ?
rzucacie się , że patiasym ma takie , a nie inne poglądy (pogrzeb musi być !), tymczasem dla mnie są całkiem normalne
nikt się nie rzucał, tylko próbował wytłumaczyć, że niektóre pomysły są niedorzeczne.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:48   #1958
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Spoko, na szczęście się nie znamy . A tak serio, to logiczne chyba, że dzieci u świnioe ciastkiem czy czymkolwiek w sposób przesadny, się wyciera? To powiedzenie raczej dotyczy niebiegania co sekundę za dzieckiem, bo o borze, dotknęło piaskownicy . A żarcie, to może mieć zwierzę a nie człowiek.
Żarcie to potoczne określenie jedzenia. Zwierzę to może mieć karmę.

Nie wiem, dla niektórych wytarcie uślinionego dziecka nie jest oczywiste. O ile rozumiem, że niemowlaka można nie wycierać, bo ślini się na okrągło, to u starszego dziecka powinno się o to zadbać.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:16
Stary 2013-09-17, 19:51   #1959
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

A co do chodzenia na boso w domu - ja tak kiedyś chodziłam, ale teraz przeraża mnie, że w łazience czy kuchni mogłabym nadepnąć na kroplę wody czy coś rozlanego.

ja po swoim domu mogę chodzić boso - nie chodzę bo jest zimno. Ale jak mieszkałam w akademiku - za żadne skarby nie przeszłabym się boso po module. Moja współlokatorka chodziła tak i później zdziwiona dlaczego ma skarpetki brudne. oczywiście w międzyczasie kładła się do łóżka
Stary 2013-09-17, 19:51   #1960
cholernarejestracja
Copyraptor

Mnie psy z takimi wilgotnymi "faflami" też brzydzą pracowałam kiedyś w firmie w której był rhodezjan, pies sam w sobie świetny i bardzo go lubiłam, ale szlag mnie trafiał, że miałam non-stop torbę i spódnice uświnione od tych jego fafli. A rodezjany i tak nie są jakoś wybitnie faflate, takie dogi z bordeaux to dopiero obrzydliwe
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:52   #1961
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Nie lubię oślinionych zwierząt

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:53   #1962
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Już miałam to samo napisać. Nienawidzę głośno gadających,drących się dziewczyn. Krzyczące dzieci to przy tym nic.
to fakt
nie będę wymagać od dzieci by się opanowały; od dorosłych - już tak
Cytat:
boisz się poślizgnąć, czy o co chodzi?

tak około poprzedniego tematu:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4740403.stm
Stary 2013-09-17, 19:57   #1963
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;42851854]Do mojego oddawania krwi się już przyzwyczaili, ale no... Jedna koleżanka tylko zareagowała, że super i że mnie podziwia, mama się na mnie obraziła [!], a chłopak powiedział, że mu sie to kompletnie nie podoba. Ale jego namówiłam żeby usiadł ze mną i poczytał chociaż te ulotki, mamy nic nie przekona. Reszta patrzy na mnie jak na wariatkę. Względem oddawania krwi też była na nie
I mnie to naprawdę, naprawdę dziwi. Tak samo, jak podpisałam oświadczenie o oddaniu organów. Hitem było "to jak Ty będziesz wyglądać na pogrzebie"[/QUOTE]

Strasznie mnie to dziwi, dziwi mnie, że Twoja mama wam tego "zabrania".

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
boisz się poślizgnąć, czy o co chodzi?
Nie, po prostu dla mnie to niemiłe uczucie takie wdepnięcie w coś mokrego. A jak mam skarpetę to już w ogóle.

Stary 2013-09-17, 19:58   #1964
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, jak widzę psa, któremu ślina cieknie z pyska, który to pysk zamierza wytrzeć o moje spodnie, to się odsuwam.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:58   #1965
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, po prostu dla mnie to niemiłe uczucie takie wdepnięcie w coś mokrego. A jak mam skarpetę to już w ogóle.
dlatego nie chodzę w skarpetach
Stary 2013-09-17, 20:12   #1966
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Za każdym razem kiedy słyszę o aferach z wydzielaniem stref bez dzieci to łapię się za głowę, bo sprawa jest przynajmniej na skalę utworzenia getta dla nieletnich. Nie, nie uważam, że należy dzieci izolować. Za to ja chętnie dopłacę, żeby odizolować się od nich No nie lubię, denerwują mnie nawet grzeczne, no chyba, że siedzą i naprawdę nie odzywają się, nie przekonuje mnie żadna argumentacja, uważam, że miejsca i strefy bez dzieci są potrzebne i w 100% zrównoważone przez strefy i kąciki specjalnie dla rodzin.
Jestem potworem
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:14   #1967
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jak miałam mega śliniącego się psa to miałam też specjalne ciuchy do zabawy, spacerów z nim. No i nigdy nie puszczałam go do ludzi, którzy mnie odwiedzali.
Jak idę na spotkanie z koleżanką i są tam jej dzieci to sorry, nie ubiorę się jak lump.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:15
Stary 2013-09-17, 20:15   #1968
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Grupę krwi zawsze muszą sprawdzić.

Jakiś lekarz/pielęgniarka/ratownik/pracownik szpitala może potwierdzi lub zdementuje to o tym grzebaniu w rzeczach? dacn?
W rzeczach się generalnie nie grzebie a w przypadkach wątpliwych zawsze się opiera o sąd, policje świadków, bo o sąd i przygłupich dziennikarzy nie trudno ale z drugiej strony powinno się.
Prawda taka że co się nie zrobi- grzebanie, nie grzebanie prawnika dobrego trzeba mieć bo pacjent potrafi oskarżać o pocięte ubranie na złamanej nodze.

* grup krwi jest wiele w wielu układach, dlatego zawsze się sprawdza krew przed przetoczeniem bo sama zgodność w grupach AB0 to za mało.

Cytat:
Ta nieskończoność? A lekarze wiedzą o co chodzi? Ja to chyba wolałabym coś w stylu "Bier organa, nikogo nie pytaj o zgodę".
Niby tak, ale ludzi z idiotycznymi tatuażami jest wiele, takich co nie rozumieją co tatuują też, dlatego nie bierze się takich rzeczy na serio.

Cytat:
Duszanioła, czy te zwłoki są czarne?

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Dobra, tu pan mówi, że można oddać co się przyda a reszta studentom. http://www.wykop.pl/ramka/1467531/br...dla-studentow/ Super
Zwłoki a prosektorium mają różne odcienie brązu.
A są tak stare i w takim stanie że anatomii i tak się uczy z atlasu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:15   #1969
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Za każdym razem kiedy słyszę o aferach z wydzielaniem stref bez dzieci to łapię się za głowę, bo sprawa jest przynajmniej na skalę utworzenia getta dla nieletnich. Nie, nie uważam, że należy dzieci izolować. Za to ja chętnie dopłacę, żeby odizolować się od nich No nie lubię, denerwują mnie nawet grzeczne, no chyba, że siedzą i naprawdę nie odzywają się, nie przekonuje mnie żadna argumentacja, uważam, że miejsca i strefy bez dzieci są potrzebne i w 100% zrównoważone przez strefy i kąciki specjalnie dla rodzin.
Jestem potworem
No bo ty do strefy dla mam i dzieci możesz wejść! Nikt Ci niczego nie zabrania! A one do tamtej nie mogą, a chcą!

Że nikt, nigdy nie chce dobrowolnie siedzieć koło kącika dziecięcego nie mając dzieci to już nieważne
Stary 2013-09-17, 20:15   #1970
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
no, ale podejrzewam, że w swoim dziecku będę zakochana i będę wstawiała miliony zdjęć swojego bejbika na fejsiku. Nawet takiego umorusanego
Boże, chroń...

Stary 2013-09-17, 20:16   #1971
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem potworem
Ja też, lubię strefy dla dzieci a jak chcę odpocząć od wrzasków to lubię iść tam gdzie dzieci nie ma.
Stary 2013-09-17, 20:17   #1972
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Boże, chroń...
oczywiście przed, milion zdjęć z brzusiem
i conajmniej 20 lajków
Stary 2013-09-17, 20:17   #1973
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

ja po swoim domu mogę chodzić boso - nie chodzę bo jest zimno. Ale jak mieszkałam w akademiku - za żadne skarby nie przeszłabym się boso po module. Moja współlokatorka chodziła tak i później zdziwiona dlaczego ma skarpetki brudne. oczywiście w międzyczasie kładła się do łóżka
Fuj w akademiku to się butów nie zdejmuje, w życiu bym nie chodziłą tam boso albo w skarpetach. Co innego w miom czystym domu.
Stary 2013-09-17, 20:18   #1974
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No bo ty do strefy dla mam i dzieci możesz wejść! Nikt Ci niczego nie zabrania! A one do tamtej nie mogą, a chcą!

Że nikt, nigdy nie chce dobrowolnie siedzieć koło kącika dziecięcego nie mając dzieci to już nieważne
Nie mogę wejść na zamknięty bankiet dyrektorów superważnych instytucji a chcę. Dyskryminacja!
Stary 2013-09-17, 20:19   #1975
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
dlatego nie chodzę w skarpetach
Ale mnie to brzydzi, nawet jeśli byłabym boso.

Stary 2013-09-17, 20:21   #1976
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Fuj w akademiku to się butów nie zdejmuje, w życiu bym nie chodziłą tam boso albo w skarpetach. Co innego w miom czystym domu.
tylko, ze ja miałam łazienkę i kuchnię wspólną tylko z trzema dziewczynami. (tzn. dwa pokoje dwuosobowe). niby mało osób, ale i tak wolałam nie ryzykować.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Nie mogę wejść na zamknięty bankiet dyrektorów superważnych instytucji a chcę. Dyskryminacja!
mogę sobie ustawić ten cytat w podpisie?
Stary 2013-09-17, 20:21   #1977
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Nie mogę wejść do restauracji z psem ani z moimi kotami. Dyskryminacja!
Stary 2013-09-17, 20:22   #1978
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:

Strasznie mnie to dziwi, dziwi mnie, że Twoja mama wam tego "zabrania".

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Moja mama i babcia i ich opinie to już temat na oddzielny wątek
Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Jak idę jednego dnia oddać krew, z pełnym przekonaniem, że chcę to jednak mniejsze jest prawdopodobieństwo, że zmienię diametralnie pogląd na tę sprawę w ciągu godziny.
Ja też "wątpię" bym się wycofała kiedykolwiek mając świadomość ważności mojego szpiku. Ale cóż, dla mnie "wątpię, bym to zrobiła" leży zbyt daleko od "na pewno tego nie zrobię". A niestety takiej pewności nie mogę mieć, nie wiem, co będzie w przyszłości, nie wiem czy w przyszłości nie stanę się zrzędliwą babą mającą w pupie wszystkie inne istoty żywe.
Hm, no w sumie zawsze takie prawdopodobieństwo jest, ale ja lubię całą tą otoczkę oddawania krwi, badań i wszystko, to nawet dlatego bym poszla, jakbym miała w pupie ludzi

Cytat:
słyszałam, że tak. I to bardzo.
Niestety tak jest, dostaje sie "nieświeże" ciała. Miałam okazję zobaczyć "świeże" zwłoki i to było coś... niesamowitego. Żadna wystawa sie temu nie równa.
Cytat:
Jezu, obślinione dziecko, coś okropnego
Dokładnie. Kocham moją bratanicę, ale mam ciarki i nie mogę się przemóc do niej, jak jest taka obśliniona

Dziwi mnie mój kot! Czy on mógł sam sobie spalić wąsy?
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:23   #1979
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
mogę sobie ustawić ten cytat w podpisie?
Jaka nobilitacja jasne
Stary 2013-09-17, 20:27   #1980
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Ja tam bym nie chciała wejść z dzieckiem do bezdzietnej strefy. Jak kogoś denerwują dzieci, za to, że są, to wolę nikomu zdrowia nie psuć .

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Właśnie zdziwiła mnie daleka znajoma jeszcze z czasów gimnazjalnych. Nie widziałam jej spokojnie z 10 lat a ona mnie zaprasza na imprezę urodzinową. Wie, że nie ma mnie w rodzinnym mieście i mimo to sobie klika jakby nigdy nic. Fajnie robić fejsikowe wydarzenia, ale to dziwne zapraszać kogo popadnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości