Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 19:43   #4801
Maguda_
Kawaii strona mocy

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
sideritis - a ze studiami to się okaże.

Wiem,że 1000zł to ledwo na życie o wodzie i chlebie, ale moi rodzice tego nie rozumieją, albo nie chcą zrozumieć...
Hmm, a nie mogłabyś, skoro rodzice nadal chcą Cię utrzymywać, pójść do tej pracy, odłożyć co zarobiłaś i pomyśleć o wyprowadzce trochę później, póki nie zaoszczędzić kwoty wystarczającej do życia? Przecież chyba nie będziesz musiała dokładać się do rachunków? Z jednej strony Cię rozumiem, ale skoro masz taką szansę, czemu nie chcesz z niej skorzystać? Z pójściem na mgr, wg mnie, robisz wielki błąd - chcesz uszczęśliwić rodziców i im ulegasz, a z drugiej niby tak się buntujesz (skrót myślowy na pomysł wyprowadzki ). Z pierwszej (przepraszam, jeśli coś pomyliłam) pensji chcesz już myśleć o stawianiu domu? Dla mnie to jakaś totalna abstrakcja: sama mówiłaś, że ledwo na życie starczy, a tu takie plany

To takie luźne sugestie

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2013-09-17 o 19:44
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 19:52   #4802
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Hmm, a nie mogłabyś, skoro rodzice nadal chcą Cię utrzymywać, pójść do tej pracy, odłożyć co zarobiłaś i pomyśleć o wyprowadzce trochę później, póki nie zaoszczędzić kwoty wystarczającej do życia? Przecież chyba nie będziesz musiała dokładać się do rachunków? Z jednej strony Cię rozumiem, ale skoro masz taką szansę, czemu nie chcesz z niej skorzystać? Z pójściem na mgr, wg mnie, robisz wielki błąd - chcesz uszczęśliwić rodziców i im ulegasz, a z drugiej niby tak się buntujesz (skrót myślowy na pomysł wyprowadzki ). Z pierwszej (przepraszam, jeśli coś pomyliłam) pensji chcesz już myśleć o stawianiu domu? Dla mnie to jakaś totalna abstrakcja: sama mówiłaś, że ledwo na życie starczy, a tu takie plany

To takie luźne sugestie
Ciężko opisywać całe życie ale w skrócie:
a) Rodzice nie chcą mnie utrzymywać jako -tako: jedzenie i mieszkanie mam za darmo, ale na moje "widzimisię" jak to mama mówi (ubrania, kosmetyki) mam sama zarobić.

b) Jeśli bym pracowała, kazaliby mi dokładać się do rachunków (niestety mam taką mentalność rodziny, że kazaliby mi się dokładać - nie wchodzę w szczegóły). - dlatego wolę podobną kwotę coś na pokój w innym mieście, niż im dokładać.

c) Z pierwszej pensji nie chcę stawiać domu - to sugestia rodziców i brata, że powinnam odkładać z tego 1000zł i NA PEWNO się kiedyś dorobię (tak swoją drogą, rodzice mają wieeeeeele więcej pensji, a nigdy się nie dorobili niczego, a mnie każą z 1000zł się dorabiać...)

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-09-17 o 19:55
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 19:56   #4803
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
a) Rodzice nie chcą mnie utrzymywać jako -tako: jedzenie i mieszkanie mam za darmo, ale na moje "widzimisię" jak to mama mówi (ubrania, kosmetyki) mam sama zarobić.

b) Jeśli bym pracowała, kazaliby mi dokładać się do rachunków (niestety mam taką mentalność rodziny, że kazaliby mi się dokładać - nie wchodzę w szczegóły).

c) Z pierwszej pensji nie chcę stawiać domu - to sugestia rodziców i brata, że powinnam odkładać z tego 1000zł i NA PEWNO się kiedyś dorobię (tak swoją drogą, rodzice mają wieeeeeele więcej pensji, a nigdy się nie dorobili niczego, a mnie każą z 1000zł się dorabiać...)
a) jakby nie było, to jest już największą część opłat miałabyś z głowy
b) nawet jeśli miałabyś się dokładać, to zawsze jakaś suma by pozostawała i można byłoby ją zaoszczędzić
c) a, ok, to źle zrozumiałam, bo jak mówię, brzmiało dla mnie trochę absurdalnie, sorki za zamieszanie
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 20:04   #4804
DsC
Zakorzenienie

Mojego TŻ mama musiała za granicę wyjechać, żeby postawić dom. Bo ojciec pracował w PL i utrzymywał mieszkanie, dwójkę dzieci już dorosłych i siebie. A Twoja rodzina wymaga od Ciebie oszczędności z 1000zł?! Żartują sobie chyba.
My z TŻ samych opłat: czynsz, prąd lub gaz, 2 telefony, internet + rata za PS 3 mamy niecałe 1000zł.

A kto płaci za Twoje studia mgr?

Edytowane przez DsC
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:05
DsC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 20:06   #4805
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Mojego TŻ mama musiała za granicę wyjechać, żeby postawić dom. Bo ojciec pracował w PL i utrzymywał mieszkanie, dwójkę dzieci już dorosłych i siebie. A Twoja rodzina wymaga od Ciebie oszczędności z 1000zł?! Żartują sobie chyba.
My z TŻ samych opłat: czynsz, prąd lub gaz, 2 telefony, internet + rata za PS 3 mamy niecałe 1000zł.

A kto płaci za Twoje studia mgr?
Powiedz to moim rodzicom

Studia I-go stopnia robiłam dziennie, pieniądze miałam z malin,trochę od rodziców, trochę od babci. (dojeżdżałam, więc to była niewielka kwota, kilka razy się nie pojechało a na stancji trzeba by było płacić z góry - czy jesteś czy cię nie ma)

Mgr zaoczną mam zamiar zacząć ( o ile się uda ), mam pewną kwotę zaoszczędzoną i raczej w 99% opłacałabym ja.

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:07
Stary 2013-09-17, 20:12   #4806
DsC
Zakorzenienie

To chociaż tyle, że masz oszczędności na studia. Myślałam, że jeszcze musiałabyś je z tego 1000zł opłacać
Stary 2013-09-17, 20:12   #4807
201701191353
Konto usunięte

Trochę tak Bo na semestr mam, a na kolejny już z tego 1000zł bym musiała brać ;P
Stary 2013-09-17, 20:20   #4808
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę tak Bo na semestr mam, a na kolejny już z tego 1000zł bym musiała brać ;P

W takim razie chyba lepiej żebyś została wtedy w domu, jakąś kwotę oddawała rodzinie, odłożyła na studia i resztę miała na swoje wydatki. Bo ciężko byłoby Ci się utrzymać za samego tysiaka: wynajem, jedzenie, czesne, imprezy... oj oj

Kwestia tego jaką kwotę od Ciebie chcą i ile masz czesnego.
A brat płaci za mieszanie, że tak się Ciebie czepia?
Stary 2013-09-17, 20:25   #4809
201701191353
Konto usunięte

Cytat:

W takim razie chyba lepiej żebyś została wtedy w domu, jakąś kwotę oddawała rodzinie, odłożyła na studia i resztę miała na swoje wydatki. Bo ciężko byłoby Ci się utrzymać za samego tysiaka: wynajem, jedzenie, czesne, imprezy... oj oj

Kwestia tego jaką kwotę od Ciebie chcą i ile masz czesnego.
A brat płaci za mieszanie, że tak się Ciebie czepia?
ale do czepialstwa jest pierwszy, bo ma studia zamawiane i dostaje chyba 1 tys za nic... ostatnio kupił papier toaletowy i kazał mamie oddać (tak samo z mlekiem czy masłem)
Stary 2013-09-17, 20:43   #4810
Madaaa
Zakorzenienie

Hey. Dużo piszecie. Nie mam czasu czytac ostatnio

Dzisiejsze znalezione ogłoszenie: Pania na zmywak z doświadczeniem!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:

b) Jeśli bym pracowała, kazaliby mi dokładać się do rachunków (niestety mam taką mentalność rodziny, że kazaliby mi się dokładać - nie wchodzę w szczegóły). - dlatego wolę podobną kwotę coś na pokój w innym mieście, niż im dokładać.

Taka sytuacja co u mnie. Mieszkam z rodzicami, ale ubrania, kosmetyki, leki itp. kupuje sama. Tez musiałabym sie dokładać do rachunków i lodówki gdyby pracowala i mysle ze to normalne Nie widze w tym nic dziwnego. Chyba, że ktoś ma bogatych rodziców, ale i tak mysle ze jesli jest taka możliwość trzeba płacić za siebie. Tylko dokładając sie rodzicom do życia, wydasz mniej niż miałabyś mieszkać gdzies na stancji sama

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

fdhgfhjhkghgfdh a masz jakies konkretne oferty za 1000zł ?
Bo piszesz, że to za mała kwota, ze niczego sie nie dorobisz itp. Zgadzam sie z Tobą, ale jak ja bym miala jakaś ciekawą oferte wzielabym nawet za ten 1000zl. Mialabys już na swoje potrzeby, wyszła byś do ludzi, a tak łatwiej znaleźć lepszą prace niż siedzać w domu.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 20:50   #4811
Shinn
Zakorzenienie

Witam. Myślałam, ze nigdy nie zawitam na wątek dotyczący poszukiwania pracy, a jednak. Jestem bezrobotna od marca. W międzyczasie czekałam na staż w KWP, pracowałam jako hostessa i chodziłam na setki rozmów, z których mało co wynikało.
W obecnej chwili załamuje ręcę z powodu braku pracy i pieniędzy

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 21:00   #4812
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
ale do czepialstwa jest pierwszy, bo ma studia zamawiane i dostaje chyba 1 tys za nic... ostatnio kupił papier toaletowy i kazał mamie oddać (tak samo z mlekiem czy masłem)

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Witam. Myślałam, ze nigdy nie zawitam na wątek dotyczący poszukiwania pracy, a jednak. Jestem bezrobotna od marca. W międzyczasie czekałam na staż w KWP, pracowałam jako hostessa i chodziłam na setki rozmów, z których mało co wynikało.
Wiesz...w takich chwilach jedyne pocieszenie jakie możesz usłyszeć z naszych ust, to to, że nie jesteś sama. Zostań z nami, w grupie jest lepiej. My też chodzimy na rozmowy i nic z tego nie ma. Niestety, żyjemy w trudnych czasach w kraju, gdzie większość pracodawców to oszuści i wyzyskiwacze
Przepraszam, musiałam

Teraz mi lepiej.
Stary 2013-09-17, 21:11   #4813
kluska234
Raczkowanie

Ja wysyłam mnóstwo CV a na rozmowie byłam chyba w sierpniu, nawet telefon milczy. Ale w moim mieście nawet po MBA trudno znaleźć, bo też znam takie osoby. Kryzys Jak tu zakładać rodzinę? Kiedy nadal jest się na utrzymaniu rodziców. Najchętniej bym wyjechała, ale sama nie mam odwagi i nie mam do kogo jechać. Zresztą TŻ nie chce mnie puścić, ale fajnie mieć pieniądze na swoje przyjemności. Nawet galerie omijam żeby mnie nie kusiły

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 21:22   #4814
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Hey. Dużo piszecie. Nie mam czasu czytac ostatnio

Dzisiejsze znalezione ogłoszenie: Pania na zmywak z doświadczeniem!

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Taka sytuacja co u mnie. Mieszkam z rodzicami, ale ubrania, kosmetyki, leki itp. kupuje sama. Tez musiałabym sie dokładać do rachunków i lodówki gdyby pracowala i mysle ze to normalne Nie widze w tym nic dziwnego. Chyba, że ktoś ma bogatych rodziców, ale i tak mysle ze jesli jest taka możliwość trzeba płacić za siebie. Tylko dokładając sie rodzicom do życia, wydasz mniej niż miałabyś mieszkać gdzies na stancji sama

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

fdhgfhjhkghgfdh a masz jakies konkretne oferty za 1000zł ?
Bo piszesz, że to za mała kwota, ze niczego sie nie dorobisz itp. Zgadzam sie z Tobą, ale jak ja bym miala jakaś ciekawą oferte wzielabym nawet za ten 1000zl. Mialabys już na swoje potrzeby, wyszła byś do ludzi, a tak łatwiej znaleźć lepszą prace niż siedzać w domu.
Tak rzucam tym tysiącem, ale w ofertach zazwyczaj nie ma pensji wyznaczonej, ja tylko wysyłam CV i chciałabym, żeby ktoś się odezwał...w końcu. Wtedy bym wzięłam, ale nikt nie oddzwania.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Ja wysyłam mnóstwo CV a na rozmowie byłam chyba w sierpniu, nawet telefon milczy. Ale w moim mieście nawet po MBA trudno znaleźć, bo też znam takie osoby. Kryzys Jak tu zakładać rodzinę? Kiedy nadal jest się na utrzymaniu rodziców. Najchętniej bym wyjechała, ale sama nie mam odwagi i nie mam do kogo jechać. Zresztą TŻ nie chce mnie puścić, ale fajnie mieć pieniądze na swoje przyjemności. Nawet galerie omijam żeby mnie nie kusiły
Znam to
Stary 2013-09-17, 21:36   #4815
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

http://www.szybkopraca.pl/finanse_ub...am-157674.html

Myślicie że to jest jakaś sprzedaż, telemarketing czy coś w stylu tego w czym jedna z nas pracuje (zapomniałam nicku)?

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 21:48   #4816
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz...w takich chwilach jedyne pocieszenie jakie możesz usłyszeć z naszych ust, to to, że nie jesteś sama. Zostań z nami, w grupie jest lepiej. My też chodzimy na rozmowy i nic z tego nie ma. Niestety, żyjemy w trudnych czasach w kraju, gdzie większość pracodawców to oszuści i wyzyskiwacze
Przepraszam, musiałam

Teraz mi lepiej.
Zdaje sobie z tego sprawę. Niestety bardzo ciężko z pracą, plus mieszkam w Łodzi, a tutaj z praca jest tragedia

Idę jutro na rozmowę, może się uda

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 22:08   #4817
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
otóż to na pewno wtedy firma rozwija się wolniej, ale coś za coś.
ja mam wrazenie, ze caly moj plan i moich znajomych to jednak dupa i nic z tego nie bedzie;/

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Wiem, Tusia, ale nie myślałabym o tym, gdybym nie miała możliwości. Możliwości są i to b. duże, ale kasy brak na busa. Dlatego namawiam TŻ żebyśmy wyjechali za granicę, zarobić na mieszkanie, żeby nie brać kredytu i przy okazji na busa.
a leasing?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nico kotlin Pokaż wiadomość

W większości ogłoszeń jest status studenta, to znaczy, że status osoby uczącej się w 2 letniej szkole policealnej też wchodzi w grę, prawda? Bo jak nie znajdę pracy do końca miesiąca to studia baj baj
student a szkoła policealna to chyba coś innego...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
fdh, a nie możesz tego magistra robić zaocznie?
Przecież 1000 zł to ledwo na opłaty wystarczy..
dokładnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Hej, znów dołączyłam do grona bezrobotnych, dlatego postanowiłam tutaj zajrzeć. Wcześniej też byłam bezrobotna kilka miesięcy w 2009 roku, a Wasze wątki pomogły mi "przeżyć" ten trudny czas. Pracowałam 2 lata na zastępstwie, dyrektor strasznie mi robił nadzieję do końca ba nawet jak dostałam dokumenty i przychodziłam do firmy mówił, że myśli, kombinuje co tu zrobić,bo chce żebym wróciła. Przypominałam się telefonami jednak przestał odbierać, więc odpuściłam.Tak tkwię w bezrobociu już 8 miesiąc Gdybym wiedziała, że tak się to skończy szukałabym pracy już w zeszłym roku, kiedy jeszcze pracowałam. Człowiek naiwnie wierzył w słowa przełożonego "Nie martw się, będzie dobrze, nie wysyłaj CV."
Czytałam Was już jakiś czas, także widzę jak dzielne jesteście, jak się rozwijacie i wzajemnie wspieracie. Muszę brać z Was przykład. Ja przez ten czas zrobiłam tylko jeden kurs z telefonicznej obsługi klientów, jednak chciałabym jeszcze język angielski odświeżyć- znacie może jakieś strony z darmowymi lekcjami, ostatnio na gruperze zastanawiałam się nad kursem jednak szkoda mi było 59 zł. (nie mam już zasiłku ) liczę każdą złotówkę.
TŻ chce się zaręczać,układać wspólne życie a ja nie potrafię planować nie mając pracy, przecież pieniądze są potrzebne. On właśnie dostał podwyżkę i umowę na stałe.
skąd ja to znam...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
witaj
mnie w tym czasie zwolniono. na same urodziny

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
mam znajomą po mba i...lepiej ich czasem nie wpisywac w cv...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
http://www.szybkopraca.pl/finanse_ub...am-157674.html

Myślicie że to jest jakaś sprzedaż, telemarketing czy coś w stylu tego w czym jedna z nas pracuje (zapomniałam nicku)?
troche słuchawek, trochę z okienka (chyba) - tak rozumiem zapis "
Bezpośrednia oraz telefoniczna obsługa Klienta w Oddziale"

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

powodzenia!

ja mam doła.
i pogodą.
i pracą.
i źle się czuje w moim ciele czyt. i am fat
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 22:21   #4818
DsC
Zakorzenienie

Ja się ostatnio czuję jak słoń. A ćwiczyć mi się nie chce, bo w ogóle to nic mi się nie chce jak nie pracuję. I jestem przed @.

Leasing odpada, bo nikt nam teraz go nie da. Mamy kogoś kto już prowadzi taką firmę i jeśli mielibyśmy busa to nie byłoby problemu.

A dlaczego uważasz, że Wasz pomysł się nie ziści? Czego Wam brakuje?
Stary 2013-09-17, 22:28   #4819
lazada
Zadomowienie

Cały dzień poza domem i ile muszę tu nadrabiać

Zaraz u Wojewódzkiego blondynka z reklam Playa

Witam nowe dziewczyny na wątku

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-17 o 23:02
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 23:47   #4820
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Zdaje sobie z tego sprawę. Niestety bardzo ciężko z pracą, plus mieszkam w Łodzi, a tutaj z praca jest tragedia

Witamy.
p.s Kocham Twój podpis, Żulczyk ma literacka miłość
Powodzenia jutro, dawaj znać co i jak

Cytat:
Napisane przez tusiamar
mnie też, przez telefon. i jeszcze ja głupia, pracowałam, zdarzyło się, 7 dni w tyg. a teraz widziałam ogłoszenie z tej pracy, koleżanka potwierdziła że rzeczywiście była szefowa kogoś szuka, wysłałam jej 3 dni temu bezprośrednio smsa że bardzo bym chciała, jeśli kogoś szuka, wrócić, nie odpisała. poniżyłam się i gówno z tego wyszło i tak

Cytat:
Napisane przez tusiamar
ja mam doła.
i pogodą.
i pracą.
i źle się czuje w moim ciele czyt. i am fat
100% to samo
i nie ćwiczę od 4 dni, mam gin problemy, hormony świrują ważyłam się u tż dziś i prawie krzyknęłam...

ćwiczysz dalej?

Cytat:
Napisane przez kluska234
Nawet galerie omijam żeby mnie nie kusiły
dokładnie.
Dziś przechodziłam, bo potrzebowałam poczty. Dodatkowo chciałam coś przekąsić szybko fast foodowego za parę zł, z tż się tam umówiliśmy.
ale żałuję, bo kiedy usiedliśmy w tym galerianym macu, to zapytał ile wydałam [w galerii ] i czy wiem, że mam określoną kwotę na przeżycie, że on nie ma kasy, że nie będzie mi pomagał...i afera.
a nie miałam ani zaiaru nic kupować, co więcej,mówiłam że mam wszystko wyliczone co do grosza. a on mi robi wywiad księgowy. oczywiście że nawet mi do głowy nie przyszło kupować ciuchów, jak portfel ma anoreksję od 2 miesięcy.
odp. że ja robię zakupy również do domu, jedzenie, chemia, nie ma "bo nie pracuję". a jemu, jak u brata fdhgfhjhkghgfdh mamcia zwraca za bułki jak kupi, a buty czy bluzę też zasponsoruje.

wszystko dziś do dupy, jeszcze chyba dzwonili w sprawie pracy, ale nie odebrałam bo nie dobiegłam, potem nikt nie odbierał...napisać, oddzwonić jutro?

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-09-17 o 23:49
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 00:16   #4821
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
wszystko dziś do dupy, jeszcze chyba dzwonili w sprawie pracy, ale nie odebrałam bo nie dobiegłam, potem nikt nie odbierał...napisać, oddzwonić jutro?
oddzwonić jutro - zdecydowanie

Dziewczyny piszecie, że stosujecie jakieś diety, ćwiczycie itd., a ja mam wręcz odwrotny problem.
Odkąd szukam pracy schudłam 2-3 kg. Zawsze byłam bardzo szczupła więc widać to u mnie, każdy mi mówi, że schudłam W ogóle nie mam ochoty na jedzenie, zaczęło mnie to martwić ostatnio, ale jestem pewna, że to z powodu braku pracy.
Stary 2013-09-18, 00:31   #4822
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42859834]ja mam wrazenie, ze caly moj plan i moich znajomych to jednak dupa i nic z tego nie bedzie;/

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

a leasing?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

student a szkoła policealna to chyba coś innego...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

dokładnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

skąd ja to znam...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

witaj

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

mam znajomą po mba i...lepiej ich czasem nie wpisywac w cv...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

troche słuchawek, trochę z okienka (chyba) - tak rozumiem zapis "
Bezpośrednia oraz telefoniczna obsługa Klienta w Oddziale"[COLOR="Silver"]

ja mam doła.
i pogodą.
i pracą.
i źle się czuje w moim ciele czyt. i am fat [/QUOTE]

no no ale myslisz że obsługa tylko tych co sami przychodzą czy też wciskanie ludziom pożyczek? w ogole coś takiego funkcjonuje że dzwonia po ludziach i namawiają do wzięcia pożyczki? bo ja się w sumie z tym nie spotkalam. a już mnostwo tel w domu odbieram z różnymi cudami.

ile masz wzrostu? bo ja chciałbym ważyć tyle co Ty ale to chyba nierealne

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:

Dziewczyny piszecie, że stosujecie jakieś diety, ćwiczycie itd., a ja mam wręcz odwrotny problem.
Odkąd szukam pracy schudłam 2-3 kg. Zawsze byłam bardzo szczupła więc widać to u mnie, każdy mi mówi, że schudłam W ogóle nie mam ochoty na jedzenie, zaczęło mnie to martwić ostatnio, ale jestem pewna, że to z powodu braku pracy.
Też bym chciała schudnac ale ja się ciągle obzeram siedząc w domu porażka jakaś. fakt ciężko mi schudnac przez hormony mam nadzieję że lekarz będzie ok i mnie dobrze poprowadzi i ustabilizuje ta moja gospodarkę hormonalna.

a Ty kochana powinnas odwiedzic lekarza bo to mogą być nie tylko nerwy spowodowane brakiem pracy.

nie wiem jak ja dzisiaj usne. pies sąsiadów wydaje jakieś dziwne dźwięki a ja lubie Spac przy uchylonym oknie.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 09:30   #4823
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
no no ale myslisz że obsługa tylko tych co sami przychodzą czy też wciskanie ludziom pożyczek? w ogole coś takiego funkcjonuje że dzwonia po ludziach i namawiają do wzięcia pożyczki? bo ja się w sumie z tym nie spotkalam. a już mnostwo tel w domu odbieram z różnymi cudami.

ile masz wzrostu? bo ja chciałbym ważyć tyle co Ty ale to chyba nierealne

-
myślę, że może to i to. a raczej nie wciskanie a dzwonienie, że komuś coś się kończy i może zaproponować nowe.

ja mam167. i już tyle nie ważę (czyt. tak mało), ale nie chce mi się zmieniać :P

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

a ja utyłam szukając pracy i teraz też tyję bo siedzę i siedzę :/
i jem!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
oddzwonić
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 09:37   #4824
201701191353
Konto usunięte

A ja się obżerałam, nieważne, czy siedziałam na uczelni 10h, czy w domu 24h - zawsze znalazłam "czas", żeby sobie zjeść ciastko, chipsy i inne.

Ja dziś odpuszczam.
Mój PMS przybiera na sile, jest to najgorszy czas, gorszy od samej miesiączki... Cycki ciągną mnie do ziemi, spuchnięta jestem, boli mnie wszystko, a czuję się jak słonica... Mama kazała mi robić obiad (zupa + drugie) a mi się nie chce, bo nigdy mi nic w PMS nie wychodzi...

Zawsze mnie denerwowało, jak jechałam busem w PMS, że trzęsło i mi tak cycki waliły góra-dół, tak to bolało....jezu, nie chcę tego pamiętać
Stary 2013-09-18, 09:56   #4825
LoieFuller
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Udzielałam się trochę w tym wątku jakiś rok temu, pewnie żadna z Was mnie nie pamięta. Podczytuję Wasze posty od jakiegoś czasu. Przygarniecie mnie ponownie?

Sytuacje mam niewesołą. Skończyłam studia i intensywnie szukam pracy od lipca, ale telefon milczy. Szukam na razie pracy w zawodzie, płatnego stażu lub innej pracy biurowej. Jednak jeśli do października niczego nie złapię będę musiała iść do jakiejkolwiek pracy czyli fizycznej (bo głównie taka praca jest u mnie w regionie), bo niestety mam kiepską sytuację finansową.

Potrzebuję jakieś grupy wsparcia, bo dwoję się i troję nad aplikacjami, a nikt nie chce zaprosić mnie na rozmowę, i psychika mi przez to siada .

Edytowane przez LoieFuller
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:57
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 09:58   #4826
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Udzielałam się trochę w tym wątku jakiś rok temu, pewnie żadna z Was mnie nie pamięta. Podczytuję Wasze posty od jakiegoś czasu. Przygarniecie mnie ponownie?

Sytuacje mam niewesołą. Skończyłam studia i intensywnie szukam pracy od lipca, ale telefon milczy. Szukam na razie pracy w zawodzie, płatnego stażu lub innej pracy biurowej. Jednak jeśli do października niczego nie złapię będę musiała iść do jakiejkolwiek pracy czyli fizycznej (bo głównie taka praca jest u mnie w regionie), bo niestety mam kiepską sytuację finansową.

Potrzebuję jakieś grupy wsparcia, bo dwoję się i troję nad aplikacjami, a nikt nie chce zaprosić mnie na rozmowę, i psychika mi przez to siada .
to tak jak mnie....
Stary 2013-09-18, 10:13   #4827
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się obżerałam, nieważne, czy siedziałam na uczelni 10h, czy w domu 24h - zawsze znalazłam "czas", żeby sobie zjeść ciastko, chipsy i inne.

Ja dziś odpuszczam.
Mój PMS przybiera na sile, jest to najgorszy czas, gorszy od samej miesiączki... Cycki ciągną mnie do ziemi, spuchnięta jestem, boli mnie wszystko, a czuję się jak słonica... Mama kazała mi robić obiad (zupa + drugie) a mi się nie chce, bo nigdy mi nic w PMS nie wychodzi...

Zawsze mnie denerwowało, jak jechałam busem w PMS, że trzęsło i mi tak cycki waliły góra-dół, tak to bolało....jezu, nie chcę tego pamiętać
Niedobrze, ze tak cie bolą piersi Tez mam z tym ostatnio problem, praktycznie zaczyna sie od owulacji i tak boli dwa tygodnie do okresu+ dwa pierwsze dni okresu. Wczoraj gin przepisał mi na te dolegliwości Mastodynon. Na ból piersi i ogólnie objawy PMS. Mam nadzieje, że mi pomoże bo to lek homeopatyczny. Tez sie mecze, bole, hustawki.
Polecam też pic dziurawca. Pomaga jak mam ochote wszystkich dookoła pozabijać
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 10:22   #4828
LoieFuller
Raczkowanie

fdhgfhjhkghgfdh - widzę, że z PMS też mamy ten sam problem. Łączę się w bólu. Oprócz silnego bólu piersi mam też migreny i zatrzymywanie wody i w tym czasie muszę nosić tuniki o rozmiar lub 2 większe .

Co do Mastodynonu to pogorszył u mnie sprawę (to od niego zaczęły mi się bóle piersi ), ale słyszałam, że olejek z wiesiołka łagodzi objawy PMS i huśtawki hormonalne.
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 10:36   #4829
Konto usunięte

mnie zawsze bolą przed. dotknąć nie mogę. ale pierwszego dnia znika.
no i brzuch boli ale to normalka...
Stary 2013-09-18, 10:46   #4830
Chwala
Zadomowienie

No mi PMS też się zbliża powoli. Będę marudna i płaczliwa znowu. U mnie objawia się zatrzymaniem wody, cycki mi się w staniki nie mieszczą (ale nie bolą na szczęście), brzuch wydęty, ubrania ciasne. Jeszcze trądzik wychodzi. Chociaż ostatnim razem był koszmar, bo plecy mnie bolały tak, że usiąć nie mogłam. Drugi raz w życiu tak miałam. Ale na szczęście przechodzi z okresem.

Tak w ogóle to patrzę dzisiaj o 7 rano na termometr a tam 3 stopnie . A ja się dziwię, że mi zimno z rana.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości