|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Z jednej strony Cię rozumiem, ale skoro masz taką szansę, czemu nie chcesz z niej skorzystać? Z pójściem na mgr, wg mnie, robisz wielki błąd - chcesz uszczęśliwić rodziców i im ulegasz, a z drugiej niby tak się buntujesz (skrót myślowy na pomysł wyprowadzki ). Z pierwszej (przepraszam, jeśli coś pomyliłam) pensji chcesz już myśleć o stawianiu domu? Dla mnie to jakaś totalna abstrakcja: sama mówiłaś, że ledwo na życie starczy, a tu takie plany To takie luźne sugestie
Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2013-09-17 o 19:44 |
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a) Rodzice nie chcą mnie utrzymywać jako -tako: jedzenie i mieszkanie mam za darmo, ale na moje "widzimisię" jak to mama mówi (ubrania, kosmetyki) mam sama zarobić. b) Jeśli bym pracowała, kazaliby mi dokładać się do rachunków (niestety mam taką mentalność rodziny, że kazaliby mi się dokładać - nie wchodzę w szczegóły). - dlatego wolę podobną kwotę coś na pokój w innym mieście, niż im dokładać. c) Z pierwszej pensji nie chcę stawiać domu - to sugestia rodziców i brata, że powinnam odkładać z tego 1000zł i NA PEWNO się kiedyś dorobię (tak swoją drogą, rodzice mają wieeeeeele więcej pensji, a nigdy się nie dorobili niczego, a mnie każą z 1000zł się dorabiać...) Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:55 |
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() b) nawet jeśli miałabyś się dokładać, to zawsze jakaś suma by pozostawała i można byłoby ją zaoszczędzić c) a, ok, to źle zrozumiałam, bo jak mówię, brzmiało dla mnie trochę absurdalnie, sorki za zamieszanie
|
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego TŻ mama musiała za granicę wyjechać, żeby postawić dom. Bo ojciec pracował w PL i utrzymywał mieszkanie, dwójkę dzieci już dorosłych i siebie. A Twoja rodzina wymaga od Ciebie oszczędności z 1000zł?! Żartują sobie chyba.
My z TŻ samych opłat: czynsz, prąd lub gaz, 2 telefony, internet + rata za PS 3 mamy niecałe 1000zł. A kto płaci za Twoje studia mgr?
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-09-17 o 20:05 |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Studia I-go stopnia robiłam dziennie, pieniądze miałam z malin,trochę od rodziców, trochę od babci. (dojeżdżałam, więc to była niewielka kwota, kilka razy się nie pojechało a na stancji trzeba by było płacić z góry - czy jesteś czy cię nie ma)Mgr zaoczną mam zamiar zacząć ( o ile się uda ), mam pewną kwotę zaoszczędzoną i raczej w 99% opłacałabym ja. Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-17 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
To chociaż tyle, że masz oszczędności na studia. Myślałam, że jeszcze musiałabyś je z tego 1000zł opłacać
|
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
Trochę tak
Bo na semestr mam, a na kolejny już z tego 1000zł bym musiała brać ;P
|
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W takim razie chyba lepiej żebyś została wtedy w domu, jakąś kwotę oddawała rodzinie, odłożyła na studia i resztę miała na swoje wydatki. Bo ciężko byłoby Ci się utrzymać za samego tysiaka: wynajem, jedzenie, czesne, imprezy... oj oj Kwestia tego jaką kwotę od Ciebie chcą i ile masz czesnego. A brat płaci za mieszanie, że tak się Ciebie czepia?
|
|
|
#4809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey. Dużo piszecie. Nie mam czasu czytac ostatnio
![]() Dzisiejsze znalezione ogłoszenie: Pania na zmywak z doświadczeniem! ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Nie widze w tym nic dziwnego. Chyba, że ktoś ma bogatych rodziców, ale i tak mysle ze jesli jest taka możliwość trzeba płacić za siebie. Tylko dokładając sie rodzicom do życia, wydasz mniej niż miałabyś mieszkać gdzies na stancji sama ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- fdhgfhjhkghgfdh a masz jakies konkretne oferty za 1000zł ? Bo piszesz, że to za mała kwota, ze niczego sie nie dorobisz itp. Zgadzam sie z Tobą, ale jak ja bym miala jakaś ciekawą oferte wzielabym nawet za ten 1000zl. Mialabys już na swoje potrzeby, wyszła byś do ludzi, a tak łatwiej znaleźć lepszą prace niż siedzać w domu.
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Myślałam, ze nigdy nie zawitam na wątek dotyczący poszukiwania pracy, a jednak. Jestem bezrobotna od marca. W międzyczasie czekałam na staż w KWP, pracowałam jako hostessa i chodziłam na setki rozmów, z których mało co wynikało.
W obecnej chwili załamuje ręcę z powodu braku pracy i pieniędzy
|
|
#4812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam, musiałam ![]() Teraz mi lepiej.
|
|
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
Ja wysyłam mnóstwo CV a na rozmowie byłam chyba w sierpniu, nawet telefon milczy. Ale w moim mieście nawet po MBA trudno znaleźć, bo też znam takie osoby. Kryzys
Jak tu zakładać rodzinę? Kiedy nadal jest się na utrzymaniu rodziców. Najchętniej bym wyjechała, ale sama nie mam odwagi i nie mam do kogo jechać. Zresztą TŻ nie chce mnie puścić, ale fajnie mieć pieniądze na swoje przyjemności. Nawet galerie omijam żeby mnie nie kusiły
|
|
#4814 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.szybkopraca.pl/finanse_ub...am-157674.html
Myślicie że to jest jakaś sprzedaż, telemarketing czy coś w stylu tego w czym jedna z nas pracuje (zapomniałam nicku)? |
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę jutro na rozmowę, może się uda
|
|
|
#4817 | |||||||
|
Konto usunięte
|
ja mam wrazenie, ze caly moj plan i moich znajomych to jednak dupa i nic z tego nie bedzie;/
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() mnie w tym czasie zwolniono. na same urodziny ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Bezpośrednia oraz telefoniczna obsługa Klienta w Oddziale" ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- powodzenia! ja mam doła. i pogodą. i pracą. i źle się czuje w moim ciele czyt. i am fat
|
|||||||
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio czuję jak słoń. A ćwiczyć mi się nie chce, bo w ogóle to nic mi się nie chce jak nie pracuję. I jestem przed @.
Leasing odpada, bo nikt nam teraz go nie da. Mamy kogoś kto już prowadzi taką firmę i jeśli mielibyśmy busa to nie byłoby problemu. A dlaczego uważasz, że Wasz pomysł się nie ziści? Czego Wam brakuje?
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień poza domem i ile muszę tu nadrabiać
![]() Zaraz u Wojewódzkiego blondynka z reklam Playa ![]() Witam nowe dziewczyny na wątku
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-17 o 23:02 |
|
|
|
|
#4820 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy. p.s Kocham Twój podpis, Żulczyk ma literacka miłość Powodzenia jutro, dawaj znać co i jak ![]() Cytat:
i jeszcze ja głupia, pracowałam, zdarzyło się, 7 dni w tyg. a teraz widziałam ogłoszenie z tej pracy, koleżanka potwierdziła że rzeczywiście była szefowa kogoś szuka, wysłałam jej 3 dni temu bezprośrednio smsa że bardzo bym chciała, jeśli kogoś szuka, wrócić, nie odpisała. poniżyłam się i gówno z tego wyszło i tak Cytat:
i nie ćwiczę od 4 dni, mam gin problemy, hormony świrują ważyłam się u tż dziś i prawie krzyknęłam... ćwiczysz dalej? Cytat:
![]() Dziś przechodziłam, bo potrzebowałam poczty. Dodatkowo chciałam coś przekąsić szybko fast foodowego za parę zł, z tż się tam umówiliśmy. ale żałuję, bo kiedy usiedliśmy w tym galerianym macu, to zapytał ile wydałam [w galerii ] i czy wiem, że mam określoną kwotę na przeżycie, że on nie ma kasy, że nie będzie mi pomagał...i afera. ![]() a nie miałam ani zaiaru nic kupować, co więcej,mówiłam że mam wszystko wyliczone co do grosza. a on mi robi wywiad księgowy. odp. że ja robię zakupy również do domu, jedzenie, chemia, nie ma "bo nie pracuję". a jemu, jak u brata fdhgfhjhkghgfdh mamcia zwraca za bułki jak kupi, a buty czy bluzę też zasponsoruje. wszystko dziś do dupy, jeszcze chyba dzwonili w sprawie pracy, ale nie odebrałam bo nie dobiegłam, potem nikt nie odbierał...napisać, oddzwonić jutro?
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-17 o 23:49 |
||||
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny piszecie, że stosujecie jakieś diety, ćwiczycie itd., a ja mam wręcz odwrotny problem. Odkąd szukam pracy schudłam 2-3 kg. Zawsze byłam bardzo szczupła więc widać to u mnie, każdy mi mówi, że schudłam W ogóle nie mam ochoty na jedzenie, zaczęło mnie to martwić ostatnio, ale jestem pewna, że to z powodu braku pracy.
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42859834]ja mam wrazenie, ze caly moj plan i moich znajomych to jednak dupa i nic z tego nie bedzie;/
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- a leasing? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- student a szkoła policealna to chyba coś innego... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- dokładnie ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- skąd ja to znam... ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- witaj ![]() mnie w tym czasie zwolniono. na same urodziny ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- mam znajomą po mba i...lepiej ich czasem nie wpisywac w cv... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- troche słuchawek, trochę z okienka (chyba) - tak rozumiem zapis " Bezpośrednia oraz telefoniczna obsługa Klienta w Oddziale"[COLOR="Silver"] ja mam doła. i pogodą. i pracą. i źle się czuje w moim ciele czyt. i am fat [/QUOTE]no no ale myslisz że obsługa tylko tych co sami przychodzą czy też wciskanie ludziom pożyczek? w ogole coś takiego funkcjonuje że dzwonia po ludziach i namawiają do wzięcia pożyczki? bo ja się w sumie z tym nie spotkalam. a już mnostwo tel w domu odbieram z różnymi cudami. ile masz wzrostu? bo ja chciałbym ważyć tyle co Ty ale to chyba nierealne ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
a Ty kochana powinnas odwiedzic lekarza bo to mogą być nie tylko nerwy spowodowane brakiem pracy. nie wiem jak ja dzisiaj usne. pies sąsiadów wydaje jakieś dziwne dźwięki a ja lubie Spac przy uchylonym oknie. |
|
|
|
|
|
#4823 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam167. i już tyle nie ważę (czyt. tak mało), ale nie chce mi się zmieniać :P ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
i jem! ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4824 |
|
Konto usunięte
|
A ja się obżerałam, nieważne, czy siedziałam na uczelni 10h, czy w domu 24h - zawsze znalazłam "czas", żeby sobie zjeść ciastko, chipsy i inne.
Ja dziś odpuszczam. Mój PMS przybiera na sile, jest to najgorszy czas, gorszy od samej miesiączki... Cycki ciągną mnie do ziemi, spuchnięta jestem, boli mnie wszystko, a czuję się jak słonica... Mama kazała mi robić obiad (zupa + drugie) a mi się nie chce, bo nigdy mi nic w PMS nie wychodzi... Zawsze mnie denerwowało, jak jechałam busem w PMS, że trzęsło i mi tak cycki waliły góra-dół, tak to bolało....jezu, nie chcę tego pamiętać
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Udzielałam się trochę w tym wątku jakiś rok temu, pewnie żadna z Was mnie nie pamięta. Podczytuję Wasze posty od jakiegoś czasu. Przygarniecie mnie ponownie? ![]() Sytuacje mam niewesołą. Skończyłam studia i intensywnie szukam pracy od lipca, ale telefon milczy. Szukam na razie pracy w zawodzie, płatnego stażu lub innej pracy biurowej. Jednak jeśli do października niczego nie złapię będę musiała iść do jakiejkolwiek pracy czyli fizycznej (bo głównie taka praca jest u mnie w regionie), bo niestety mam kiepską sytuację finansową. Potrzebuję jakieś grupy wsparcia, bo dwoję się i troję nad aplikacjami, a nikt nie chce zaprosić mnie na rozmowę, i psychika mi przez to siada Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-09-18 o 09:57 |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam też pic dziurawca. Pomaga jak mam ochote wszystkich dookoła pozabijać
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
fdhgfhjhkghgfdh - widzę, że z PMS też mamy ten sam problem. Łączę się w bólu. Oprócz silnego bólu piersi mam też migreny i zatrzymywanie wody i w tym czasie muszę nosić tuniki o rozmiar lub 2 większe
. Co do Mastodynonu to pogorszył u mnie sprawę (to od niego zaczęły mi się bóle piersi |
|
|
|
|
#4829 |
|
Konto usunięte
|
mnie zawsze bolą przed. dotknąć nie mogę. ale pierwszego dnia znika.
no i brzuch boli ale to normalka... |
|
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
No mi PMS też się zbliża powoli. Będę marudna i płaczliwa znowu. U mnie objawia się zatrzymaniem wody, cycki mi się w staniki nie mieszczą (ale nie bolą na szczęście), brzuch wydęty, ubrania ciasne. Jeszcze trądzik wychodzi. Chociaż ostatnim razem był koszmar, bo plecy mnie bolały tak, że usiąć nie mogłam. Drugi raz w życiu tak miałam. Ale na szczęście przechodzi z okresem.
Tak w ogóle to patrzę dzisiaj o 7 rano na termometr a tam 3 stopnie . A ja się dziwię, że mi zimno z rana.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Z jednej strony Cię rozumiem, ale skoro masz taką szansę, czemu nie chcesz z niej skorzystać? Z pójściem na mgr, wg mnie, robisz wielki błąd - chcesz uszczęśliwić rodziców i im ulegasz, a z drugiej niby tak się buntujesz (skrót myślowy na pomysł wyprowadzki

Jak tu zakładać rodzinę? Kiedy nadal jest się na utrzymaniu rodziców. Najchętniej bym wyjechała, ale sama nie mam odwagi i nie mam do kogo jechać. Zresztą TŻ nie chce mnie puścić, ale fajnie mieć pieniądze na swoje przyjemności. Nawet galerie omijam żeby mnie nie kusiły

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. A ja się dziwię, że mi zimno z rana.