|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
UWAGA: moja 11-tygodniowa (dzisiaj skończyła właśnie 11 tygodni) Zuzanna leżąc na brzuszku przekręciła się po raz pierwszy na plecki wystawiła gołe dziąsła i się chichrała tak jakby była świadomie z siebie zadowolona
a matce łzy w oczach stanęły mega uczucie taka duma mega za☠☠☠iste uczucie
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
mela- zawsze próbuję podawać jej przed jedzeniem. nic to, będę dalej kombinować.
teso- za ćwiczenia ![]() ale dziś Oliwia marudna, chyba przez to, że mało spała w ciągu dnia zasypiała na pół h i po spaniu
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
a dziecina po kąpieli zasnęła w łóżeczku i śpi już godzinę więc mam trochę czasu dla siebie
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny ten Edynburg... nawet nie wiedziałam, że tak ładnie tam - znajoma od kilku lat tam mieszka, zresztą też niedawno urodziła Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42851013]co do wrośnięcia spirali w główkę czy w ogóle ciąż ze spiralami to no ale niestety zdarza się różnie... ja jak pracowałam w przychodni miałam dyrektora ginekologa - różne historie słyszałam... ciąże ze spiralą się zdarzają - albo ciąża rozwija się obok spirali, albo podejmuje się próbę wyjęcia wkładki (czasem niestety łącznie z zarodkiem), wrośnięcie w główkę zdaję się nieprawdopodobne, przecież zarodek rozwija się w worku owodniowym... ale nie jestem specem. Mnie za to gin się kazał zastananowić, ze względu na stan po dwóch cięciach - czasem zdarza się, że spirala wrasta się w bliznę po cc. Chyba jednak więc pozostają gumki Cytat:
Cytat:
też bym powystawiała za jakiś czas, ale nie wiem jak zrobić, żeby fotki się dołączały do treści aukcji, bo chciałabym duże aukcjie robić (paczki ciuszków 56-62-68 np. ) Cytat:
Cytat:
![]() ja nie dałam rady, czyli nie znalazłam czasu... bo teraz to już padam na dziób. Weronika spała od 11:30 do 14:30 i... zasnęła przed chwilką - a co się udarła wieczorem (o 18 się zaczęło), to tylko ja wiem... po kąpieli zdoiła obie piersi, 30 + 60 mleka mm, po czasie znów 2 piersi, strzeliła kupę, pokrzyczała jeszcze i... śpi. Norbert zasypiał przy tych wrzaskach, nie mam pojęcia jak mu się to udało... Mała się zadzierała - jeszcze takich jaj nie wiedziałam... |
||||||
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc dziewczęta
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Zabki czy wasze maluszki tez maja tak ze placza przez sen a potem dalej spia?
|
#2769 | ||
|
Zadomowienie
|
Synek usnął po kąpieli u mnie na rękach
Cytat:
![]() oby i was Pan skok jak najszybciej opuścił Cytat:
mój się jeszcze nie przekręca z brzuszka na plecki ale śmieje się juz na głos |
||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, Lachryma to chyba pogoda tak na maluszki dziala.
Madi aale fajnie ze sobie odpoczywacie ![]() Agrafko zdrowka dla maluszka. A pisalam juz ze Laurka od kilku dni spi od 20.30 do 5 rano?
|
#2771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42857896]Z A ja sie chwale - cwiczylam 30 minut, starszak sie przylączyl i bylo super tylko co cwiczenie to mowil ze latwizna a mi uda wymiękały ![]() Ciesze sie [/QUOTE]![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, Lachryma to chyba pogoda tak na maluszki dziala.
Madi aale fajnie ze sobie odpoczywacie ![]() Agrafko zdrowka dla maluszka. A pisalam juz ze Laurka od kilku dni spi od 20.30 do 5 rano?
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
No własnie mój zaczął tak robić od kilku dni, ni stąd ni zowąd nagle zapłacze ja podchodze pogłaskam po główce i się uspokaja. Nie wiem czemu tak się dzieje
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Słyszę z sypialni znowu płacz. TZ też już bezsilny. Nigdy tak nie było. Boże jak mam pomóc mojemu dziecku
|
|
|
#2775 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
musisz najpierw wrzucić fotki na jakiś serwer, np. fotosik.pl i potem jeśli korzystasz z edytora do tworzenia aukcji na allegro, to klikasz ikonkę obrazka i wklejasz w odpowiednie miejsce link do zdjęcia. W razie co służę pomocą ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-09-17 o 21:55 |
|||
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
My zjadłysmy cyca, przebrałysmy sie w pizamke i poszłysmy ogladac m jak miłosc i Bianka znowu zasneła.
kurcze pewnie da czadu od 206 rano no nic korzystam dzisiaj i odpoczełam jak ona tak sobie spała cały dzien. chałupka czysta obiadek był kolacyjka , pranko zrobione poprasowane wszystko na luzaku. Oby było tak zawsze czego Wam i sobie zycze teraz pod prysznic i do wyrka
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
nakarmiona i odbita poszła spać, oby na dłużej niż pół h
![]() dobranoc
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() szczęściara
|
||
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
braweczka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546]Ewusia bezdechy sie zdarzają i jeśli nie trwają dłużej niż 20 sek to jest ok. Ale przebadajcie sie koniecznie! A do domu kup sobie monitor oddechu, ja mam (dla wczesniakow są wskazane), już mi parę razy pikal, ale było ok. Jak dziecko ma taki niegroźny bezdech, to pikanie monitora go otrzezwia. Aha ja mam Angelcare jak coś. Ale Art i tak nie śpi w lozeczku :P Co do piastek, Artus czasem tak mocno zaciska, ze ma białe paluszki... Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Oli a kiedy widać, ze dziecko chce siadać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Co robić jak jest bezdech....bo ja chyba na zawał zejde... ależ LOL ma piekne oczyska!!! Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze nie spał Tż..... Kurcze zdrówka dla Tymeczka!!! ja dop. nadrabiam i mojego kciuka nie mieliscie:/ale mam nadzieję, ze nie był potrzebny i wszystko ok!!!! |
||||||
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Katarzynka , Taribari to mnie uspokoi łyście
Luksia brawa dla 11 tygodniowej kruszynki Misiaczka trzymaj sie, oby skok szybko sie zakonczyl
|
#2781 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kaski: i wszystkiego najlepszego!! Tylko nie badz skapa i postaw Karmi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 22:09 |
||||
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Ja się na dziś żegnam, lece pod prysznic i czekam jeszcze na Tż- a aż wóci z pracy, swoją drogą to gdzie on się szlaja już powinien być
. Paa |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny USG bioderek ok, poza jedną wadą- Mały skręca stópki do środka, zwłaszcza lewą
będzie chodził jak gąska rozczapierzając paluszki, tym największym ciągnie stópkę do środka..na lewej wyraźny łuk widać.. to genetyczne, tylko nie wiemy po kim, bo ani u mnie w rodzinie, ani u męża nie kojarzymy winowajcy właściwie tylko nasz przyjaciel ma taką wadę i od razu cień podejrzeń padł na mnie Mamy ćwiczyć z Małym, by skorygować jak najbardziej tę wadę.. tzn łapać stópkę po wewnętrznej stronie obiema dłońmi, kciukami do siebie i wyginać na zewnątrz, jakby chciało się ją złamać w pół..brzmi okropnie i wygląda.. ale Małego to nie boli... 10 powtórzeń po 5 sekund trzymać i na obu stópkach przy każdej zmianie pieluszki i po kąpieli.. Poza tym zalecił układać Małego jak najczęściej na brzuszku, by ćwiczył grzbiecik oraz trzymając go na rękach by był jak najczęściej z nóżkami jak żabka, by bioderka ładnie się rozwijały. Zalecił też wizytę u siebie za 2 miesiące, żeby sprawdzić stópki i grzbiecik.. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy ...może nas naciąga trochę.. choć chciałabym znać opinię..czy nasze ćwiczenia coś dały.. madi wizyta 150zł jednak Jestem zmęczona, cały wieczór usypiałam Małego na rękach,by włożyć do łóżeczka i tak w kółko, bo się zaraz budził.. zasnęłam na naszym łóżku w końcu i mąż musiał przejąć pałeczkę.. aż w końcu dałam Małemu cyca na naszym łożu i zasnął w mig.. Jak go przekonać? Chyba musiałabym mu cyca przez szczebelki podawać
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
moj czasem sie budzi z wielkim płaczem...a po chwileczce jak go utule uspokaja se...dziwne to...
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-09-17 o 22:36 |
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Najczęściej zmiana pozycji wystarczy, np przewrócić dziecko na plecki albo chociaż poglaskac po policzku. A jak jest jakiś długi bezdech, to reanimacja, ale to sie rzadko zdarza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja teraz zjadla i usnela. Idę tez spac
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym to ![]() I co mój terminatorek oczywiście nie śpi
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Pykne odpowiedz co do wczorajszego tematu wagi i wzrostu i proszę was chucherka nie narzekajcie na swoje wagi....ja jak poczytałam te wasze wymiary to az się za glowe zlapalam ze przy was to jak slon wyglądam
![]() A tak się cieszyłam ze już 17 kg schudłam... Nie ma się czym chwalić tylko was postraszę - 73 kg i 175 cm wzrostu Startowalam z waga 68 kg przytylam 22 kg. Ale żeby nie było ze ja zawsze taka duuuuza bylam - przed ciaza z Matim wazylam 58 kg przytylam do 72 a po ciąży do 55 zjechałam ale szczerze to wygladalam okropnie jak chodzący szkielet
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Chciałam iść spać, ale niunia na jedzenie i kupsztala się obudziła. Ostatnio długo siedzę oglądając tv i wkurze mnie to, ale z drugiej strony przynajmniej przytomnie teraz karmie bo tak to po omacku wszystko robię.
Jak ja nie lubię jak nocą nie ma męża w domu! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

mega uczucie taka duma mega za☠☠☠iste uczucie

zasypiała na pół h i po spaniu
Narazie jeszcze jestem w połogu ,więc kompletnie o tym nie myślę 

mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...

kaski: i wszystkiego najlepszego!! Tylko nie badz skapa i postaw Karmi 
.