|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pani ja też nie mam zdjęcia, a to dlatego, ze Art niechętnie pokazywał twarz - za to klejnoty zawsze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850177]Pani ja też nie mam zdjęcia, a to dlatego, ze Art niechętnie pokazywał twarz - za to klejnoty zawsze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój Dominik robi tak samo
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2313 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Dominik? Chyba znowu coś przeoczylam
Bardzo ładnie Gdybym nie miała kolegi o tym imieniu, którego eee nie do końca umiem scierpieć, to sama bym je rozwazyla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
buziakiCytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849730] Anitka ![]() ![]() ![]() Hope super!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] DZIEKUJE Wam dziewczyny za wsparcie -to dla mnie bardzo cenne i krzepiace!
|
|||||||
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() jesteś moją największą nadzieją... ![]() w biedronce są 93% szynki
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42852793]Dominik? Chyba znowu coś przeoczylam
Bardzo ładnie [/QUOTE]Dziękuje Cytat:
Dzięki ![]() Jestem po 2 zastrzyku z insuliny i dziś poszło lepiej.Czy takie lekkie szczypanie zaraz po zastrzyku jest normalne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja nie zaomnialam o was, podczytuje, ale nie mam sily pisac. wczoraj elektryk doprowadzil mnie do bialej goraczki. rozumiem ze ma sprawdzic instalacje, ale dlaczego ja mam z tego powodu pakowac czesc rzeczy , ktore notabene dopiero co rozpakowalam, a do tego wystawiac meble na srodek pokoju bo on ma miec dojscie do wsyztskich gniazdek, a do tego mam to zrobic w taki sposob, aby moj dom (na okres 3 godzin bedzie to miejsce jego pracy) byl bezpiecznym miejscm pracy dla niego Duza juz postawila sie i zaliczylismy dzien pt nie pojde do szkoly, bo sie zle czuje. nic nie pomoglo ja dzis zaliczylam lekarza, b chyba sie sypac zaczynam trzymam mocno kciuki za Male i Wieksze Fasolki zeby urodzily sie zdrowe. a ku ku ja juz laze dookola lozeczka
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Hope Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Iza Ja jadłam kombinacje serka wiejskiego z warzywami, szynką, samego. Czasem kaszę gryczaną z jogurtem naturalnym, nawet zupę z obiadu. Ja igły też wymieniałam po każdym użyciu, bo fałszowały wynik. Po insulinie też mnie tak szczypało. Hosenko odnosze wrazenie, ze trzymasz swoje dziecko na dystans.. Budujesz mur miedzy wami. Ja tez tak robiłam. Po urodzeniu jak trafił do inkubatora, miał wspomaganie oddychania, jego widok dawał mi ogromny ból, że znowu go strace. Było mi trudniej zebrac siły do walki. |
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Marysia- akuku
![]() Iza, mi tez chleb i kanapki bokiem wychodzą. Jem prawie tylko na pierwsze śniadanie i ma druga kolacje. Resztę kombinuje.. Robie np. sałatki z kaszami różnymi, z razowym makaronem. Dzisiaj zrobiłam na pierwsza kolacje to co w załączniku. Wyszło pycha. Kasza jaglana, na oliwe lekko podsmazona cukinia z cebula, wymieszalam z kasza, do tego koper, pietruszka, pieprz i kawałki pomidora. Przydałaby sie do tego jakas feta lub bryndza, ale nie miałam. Wypilam kefir. Cukier 80 Na drugie śniadanie dzisiaj caprese czy,i mozarella z pomidorami wczoraj wersja zimowa czyli z burakiem ![]() Kombinuje jak moge, ze y chciało mi sie jesc, co te 2-3 godziny. Parowki tez lubię -smacznego! i dają radę, cukry po nich zawsze Oki. pieczona chuda kiełbaska tez daje radę.. Tylko wazne zeby składy czytać.Pani, wczesne wstawanie efekt przynosi. Zobaczymy jak długo ![]() Anitko Tak sie cieszę z Twojego Małego Wielkiego Czlowieka ![]() Hope.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:09 |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dr napisał, że ten mój wynik wygląda na to, że ciałko żółte jest nie jest odpowiednio wydolne...
czy to mógł być powód #???
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Mógł.
Brałas za ktryms razem progesteron? |
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiek:
z jednej strony tak, nie potrafię się cieszyć ciążą, nic nie kupuję (z reszta nie muszę bo wszystko mam to co kupiliśmy dla Kamilka), ale z drugiej strony są teraz dla mnie ważniejsze rzeczy dot. zdrowia dziecka niż widok w 3d czy poznanie płci. A z ciąży będę się chyba cieszyć po porodzie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-17 o 18:27 |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
brałam duphaston...a teraz też biorę a mimo to progesteron 0,2 ng/ml...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:35 |
|
|
|
#2324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o nakłuwacz to ja używam 4 igły w ciągu 1,5 miesiąca. Cytat:
Też musze pokombinować.Wydaje mi się że mógł.
||
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Ja do każdego wkłucia używałam nowej igły.
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
nabierzesz wprawy
![]() Iza, w glukomatrze zmienialam 1-2 razy w tyg, ale w penie za kazdym wkluciem. balam sie zanieczyszczenia insuliny. Hope, wytrzymasz
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
no niby to normalne, ze do konca z tej ciazy sie nie cieszymy, ale boje sie okropnie, ze to sie przelozy na milosc do tego dziecka. narazie nie potrafie w ogole wyrazic czy cokolwiek czuje do niego
i chyba boje sie przywiazac wlasnie, zeby przypadkiem znow sie nie zranic.. no ale to w sumie to jest to o czym pisalyscie...
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2329 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Berbie ja trzymam kciuki za Ciebie i wierzę że już niedługo i Tobie się uda.
za wszystkie staraczki.
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2332 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA! HOPE! mocno, mocno zaciskam!
![]() Cytat:
![]() alez się ciesze! Cytat:
RENIA! nie wiedziałam bo na bieżąco nie jestem.... może dawka za mała???????? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
HOSENKO! po porodzie nie będziesz się cieszyc z ciązy... tylko tulić w ramionach swoje dzieciatko i ono będzie powodem radości!Cytat:
ja tez!!!!!!!!!!! |
||||||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ostatnio tylko o jedzeniu myślę...
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ależ u nas Brzuchatek na wątku się namnożyło! Dziewczyny, za wszystkie trzymam kciuki mocno. Myślę sobie o Was często i życzę Wam jak nikomu innemu samych zdrowych ciąż ![]() Ja sobie ostatnio zrobiłam odwyk od wizażu (co pewnie zauważyłyście). Tak mi, mojej głowie, po prostu lepiej... Staranka musiałam przełożyć, bo leczę obecnie grzybka i przeziębienie (to już chyba jakaś "tradycja" u tych, które długo czekały na starania...). Trzymajcie się zdrowo i ciepło!
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
przeprowadzilismy sie 19 sirpnia. mialo byc pieknie i rozpakowane w 2 tygodnie. mialo byc. rzeczywistosc inna. Tz po 12 godzin w robocie a w dzien wolny odsypia. Mala juz nie chce bawic sie w kojcu dlugo, wiec nic zrobic nie moge i tak staram sie to opanowac. dobija mnie to i doprowadza do szwskiej pasji. Duza juz pokazala rogi w szkole i odbylysmy rozmowe z dyrektorem na temat "alergii" na w-f. i zycie plynie jak w bajce.
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] u mnie też radość z ciąży była taka bardzo ostrożna, zakupy dla dziecka tylko dlatego bo mnie e-ciocie na wizażu poganiały... a potem poród z komlikacjami, konieczność szybkiego cięcia i decycja na którą byłam gotowa i o której uprzedzałam TZ-eta aby w pierwszej kolejności ratować dziecko... Położna myśłała, że w szoku jestem bo później mnie pytała czy pamiętałam co mówiłam gdy mnie wieźli na blok operacyjny...a ja świadomie mówiłam potem był cieżki baby blues i różne emocje... a teraz potrafię w nocy moje dziecko przebudzić bo mi się wydaje, że nie oddycha a ono tak spokojnie śpi... a innej nocy znowu nie śpi...i popalić daje ![]() ale jedno wiem- gdyby jej teraz zabrakło to razem ze mną jest całym naszym światem - ale chociaż ma prawie 15 miesięcy często łapię się na tym, że trudno mi uwierzyć,że ona naprawdę jest, cała, zdrowa, i taka nasza - tak jak w ciąży było mi trudno uwierzyć, że będzie z niej szczęśliwie dziecko dzisiaj byliśmy u pediatry- badania ok, mam się pogodzić z tym, że ona chuda (bo ja też taka byłam i to jedyne wytłumaczenie) i przyjść za 3miesiące zamówiliśy dzisaj płytki do łazienki, musimy jeszcze pojechać zamówić wannę, umywalkę i wc ![]() jak dobrze pójdzie to za miesiąc będziemy mieć zrobioną łazienkę hope- cudne wieści, oby tak dalej hosenko- nie dziwię sie, że się wkurzyłaś...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-09-17 o 23:59 |
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Santom a ja właśnie myślę, że miłość będzie jeszcze większa! Mimo strachu, dystansu, niepewności (czy może dzięki nim) będzie jeszcze silniejsza. Ja z kolei mam wyrzuty sumienia, bo utraty drugiej ciąży nie przeżyłam tak bardzo jak pierwszej. Nie bolało tak bardzo, byłam już jakaś taka oswojona...
Hosenko współczuję Ci tylu nerwów służbą... powinni zmienić tą nazwę...Byłam u endo, w przeciwieństwie do mnie ucieszyła się, że TSH jest w normie. Ja, o zgrozo, wolałabym żeby nie było - wtedy miałabym przyczynę... A tak, dalej nic nie wiem. Nie tarczyca, nie APS, więc co? Jeszcze p/c ANA nie robiłam... Endo powiedziała, żebym przed spodziewaną miesiączką robiła bHCG i od razu hormony tarczycy. I gdybym zaszła w ciążę, a coś z hormonami było nie tak zgłosiła się do niej. Trzymajcie się kochane
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
wederko- u mnie podobna sytuacja, pierwsze # bardziej przerobione niż drugie #, ale gdy dzisiaj usłyszałam jak kobieta woła w piczekalni na wnuczka "Huberciku" to czy mi się załzawiły
a jak u Ciebie z nastawieniem do strań?
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Bardzo ładnie 

aż się boję tak pisać. Mój Mały-Wielki Człowieczek jest idealny jak na swój skończony 10 tydzień!!! Ma śliczne dwie rączki i dwie nóżki i do tego szybko i miarowo bijące serduszko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Też musze pokombinować.
i chyba boje sie przywiazac wlasnie, zeby przypadkiem znow sie nie zranic.. no ale to w sumie to jest to o czym pisalyscie...

a ja ostatnio tylko o jedzeniu myślę...
służbą... powinni zmienić tą nazwę...