|
|
#991 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
hehe. staralam sie wczoraj dojsc do drugiego Lidla, ale Histeriusz zaprotestowal. moze on nie lubi sowek....
Cytat:
Cytat:
wszędzie. ale nie zabraniam ?! hehe nie bardzo wiem jakbym miala to zrobic wrecz sie ciesze, ze mu tak nogi chodza a samolociki niech odpadaja (ostatnio nabylam kolorowe nici. przez cale moje dorosle zycie wystarczala nitka biala, nitka czarna, a teraz sie zaczelo )podpinam sie. wczoraj kupilam orkiszowa. no ja tez. Cytat:
(dotad raz jadl)Cytat:
daleko mam ![]() Cytat:
wczoraj w Lidlu pierwszy raz mialam sytuacje, ze facet ścigał sie ze mna do kasy. Normalnie zbaranialam. puscilam go grzecznie i w myslach zachecalam syna by pokazal co potrafi. facet jakis kszy kszy... ja z dzieciakiem i z trzema produktami. on obladowany, pakujacy wszystko do roznych torebun, placacy jak wszystko wylozyl, zastanawiajacy sie na glos czy karta czy kesz... w pewnym momencie myslalam ze jestem w ukrytej kamerze ![]() Cytat:
kiedys sie tym przejmowalam, ale poczytalam ze to normalne nasze dzieci juz potrafia ssac i jedza krotko i intensywnie. a ze dorosleje im uklad kazdy - to i swiat ciekawszy niz cycek.
|
|
|
#992 | ||||
|
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Wreszcie nadrobiłam. Wybaczcie, ale mam remont i zero czasu na neta
Oby jak najszybciej się skończył.Demeter wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie obecnie jestem bezdomna Mieszkałam vis a vis aquaparku, ale jak Mała się urodziła, to wróciliśmy do domku na wieś na czas macierzyńskiego (do tej pory wykorzystywany był tylko weekendowo). Po powrocie do pracy coś wynajmiemy i będziemy coś chcieli kupić w międzyczasie. No chyba, że znajdziemy coś wcześniej. A jak u Was mierzą maluchy? U mnie pielęgniarka mierzyła Małą, gdy ta leżała na brzuszku i wyszło jej 66cm. Pytam się, jak to możliwe, bo dziecko nie wchodzi w ŻADNE ciuszki na 68, a i niektóre 74 zaczynają być maławe. Odwróciła więc Mała na plecy i wyszło 74cm. Stwierdziła, że Mała się widocznie zgarbiła Cytat:
A promocja na body jest też w Selgrosie. Kosztują poniżej 5zł. Nie wiem jakie te są jakościowo, ale poprzednim razem były po 7zł i były bardzo dobre. Jest giant pack kosztuje 42zł. |
||||
|
|
|
#993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
niech i bd Krzyz
![]() Cytat:
Cytat:
ale juz chyba wie ze jak za mocno stuknie to bd Bolec bo kilka razy byl Trzask i BUUUU - obecnie Milus jest na etapie za mala mata za male puzle, wczoraj szorowalprzeszlo godzine podloge LIZAC JA Cytat:
ad 2 - za dalsza walke witam sie - wiecie co KROPI !!!! ![]() ide czytac ....cdn ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
co do drugiego - to choc ost cos takz mama i mlodsza gadamy o''du.p.ie marynie ... i nagle mloda do nas -'' ale wiecie sa ludzie Ludziska i sa Ryfki eeee tam koncze jesc ok 12 mam wizyte kolezanki |
||||
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
o 4.30 obudzila mnie Oliwia robiąca kupe i @ ![]() mam nadzieje dalszy dzień bedzie przyjemniejszy
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() my w sobotę startujemyCytat:
za wagę i szczepienieCytat:
|
||
|
|
|
#996 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Pani, co za gość w tym sklepie Co do kaszek to podaję jaglaną, ostatnio zmierzyłam ile daję wody wyszło 120-130ml, na to wsypuję 4-5 miarek kaszki. Generalnie ma wyjść na półgęsto bo daję łyżeczką. Do tego ścieram jabłko, gruszkę, malinki albo owoc ze słoiczka![]() Kasia to mycie podłogi masz załatwione? Nemains, jak przyszła do nas połozna to położyła Roszpunkę na boczku i takim metrem krawieckim mierzyła. Wtedy jeszcze Mała nie prostowała nóżek a tak to na wizycie po badaniu kładziemy Ją na pleckach na taką kozetkę z miarką![]() W rossmanie ta cena obowiązuje z kartą rossnę ![]() Córko my nie kp ale przy karmieniu też jest wiercenie, kręcenie, odginanie, wicie się ![]() Ależ u nas zimno brrrrrrr:/ |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Lejemy cole, dziś Kamilek ma pół roczku
![]() (a mama wpada w depresje z powodu zbyt szybkiego zapierpapier czasu )
|
|
|
|
#998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
za szczepienie i wagę![]() Cytat:
za szczepinie i wagębodziaki w pepco widziałam po 5,99 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Dzisiaj słoneczko od rana, to ruszymy sie gdzieś z Hanią, bo wczoraj cały dzień w domu, myślałam, że zeświruję, do tego 9 stopni było i lało lało lało.... Mam wrażenie że Hania już nudzi sie ze mną caly dzień, bo marudzi, potrzeba jej nowych atrakcji lub osób jak ktos nas odwiedza to od razu jest w lepszym nastroju.Tak w ogóle to poszłabym se na rower, ale akurat nie ma kto z Hanią zostać Tez myślałam o macie z puzzli piankowych, fajne sa te skip hop ale ....no kosztują ponad 270zł cos takiego http://allegro.pl/mata-piankowa-play...503704836.html Chyba się w takim razie kopsnę do tkmaxxa uwielbiam mieć jakiś cel zakupowy, od razu lepiej dzień wygląda hihi Tylko sie zastanawiam czy do bonarki czy m1. (Pani - jesli dotre i jak by byly to tyrknę do ciebie, czy chcesz )
|
#1000 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Taaaaak! Plus ostatnio z pawiana zamieniła się w plującą papugę. Mam na zmianę skrzek-plucie-skrzek-plucie. ![]() Przyszły mi kaszki i słoiczki Holle. Będziemy próbować. |
|
|
|
|
#1001 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Boskie te puzzle. Muszę Mężowi pokazać
tylko jakieś mądre argumenty muszę znaleźć :-P
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sto lat!!!!!!!!!Cytat:
bylabym wdzieczna ![]() jakie sloiczki wzielas? wczoraj sie nad nimi zastanawialam....
|
|
|
#1003 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o patrz, nawet nie wiedziałam, że są słoiczki Holle, nie widziałam nigdzie. A gdzie zamawiałaś? ___________ Dziewczyny z Lublina: czy któraś obecnie daje dziecku te początkowe słoiczki? Pytam bo miałam zapas a musiałam zrobić przerwę w słoiczkach i zostały mi. Teraz daję mięsne i raczej nie będzie okazji dać tych podstawowych, więc mam na zbyciu. |
||
|
|
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nioo hihi, mama wczoraj do mnie '' jakbym wiedziala ze milus tak bd czyscil podloge, to bym jej nie myla '' uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu mnie tez ZIMNO i Leje ... czyli u was by byla sciana deszczu ... a jeszcze z rana slonce chcialo sie przebic - no ale nie dalo rady hihi. Cytat:
yeeeee !!!Cytat:
![]() my juz po drzemce ... kolezanki jakos nie widac chyba zaginela w akcji w tym deszczu hahah. no ale moze sie spozni - czort jeden wie ![]() dobra ide dac Mlodemu jedzonko
|
|||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
tez te widzialam. dasz znac czy Rozak odroznia holle od np. gerbera
?mnie też zostały "czyste" jarzynówki, ale dokupiłam "czystego" indyka z gerbera i mam zamiar mieszac.
|
|
#1008 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czy ma to coś z plecakiem wspólnego... Dopiero potem zobaczyłam, że nigdzie ogonków nie ma A facet dupek, niestety sporo takich... Choć wczoraj w Tesco przepuścił Krzysia i mnie jeden miły pan w kolejce Ale nie skorzystałam, bo czekaliśmy jeszcze na Mamę z koszykiem ![]() Cytat:
Wczoraj na plecach Krzyś leżał (i taki specjalny "stół" z przesuwną a'la belką i miarka wzdłuż boku), ale akurat podkulił nóżki i tak Mu zmierzyła... Wyszło 62, a jak ostatnio sama Go mierzyłam to było 66, więc pewnie się skurczył ![]() A gigant pack to 62 sztuki? Cytat:
najlepszości!!! ![]() Szybko czas leci, szybko... Cytat:
![]() Ale już się spłukałam, więc do wypłaty BASTA! ![]() Dzień dobry ![]() Rano przyszła mi paczka z kawą Dzień zaczął się więc dobrze ![]() Wczoraj odebrałam z poczty drugie pudełko z zabawkami (w pon. przyszło pierwsze ![]() Zbieramy się do parku, póki nie pada.
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obiadki i deserki mają małe ilości. Ja na początku dawałam po pół, teraz cały. dzięki nie kupiłam w końcu, bo kupiłam Nike Free Run 2 Cytat:
![]() dziękujemy
|
|
|
#1010 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle teraz b. często sama proszę ludzi, żeby mnie przepuścili, bo zazwyczaj więcej niż 3 produkty nie kupuję - i o dziwo wszyscy są bardzo mili Cytat:
bo W. wyniki badań ma świetne Cytat:
Cytat:
A co do nudzenia się Hani, to mam takie samo wrażenie z Wojtkiem - jak jesteśmy sami, to chyba dostarczam mu za mało wrażeń i kwęka z nudów. Trzeba zacząć się bardziej produkować
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam. sama wiem, że ogonek ma znaczenie ![]() Cytat:
w zasadzie nie zależy mi by był małym ornitologiem (od dziś motyw ciuchci, albo mały majsterkowicz, albo mały kucharz)czasem mam wrażenie, że to mnie, po prostu, nie lubi. swojemu ojcu takich cyrków nie odstawia... zmęczenie materiału ![]() a jakie ma żelazo? (zastanawiam się na ile 9,7 to mało )
|
|
|
#1012 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam!
Właśnie mi włączyli prąd, bo była awaria od 9 i internetu brak. Ale za to posprzatałam już w domku, jeszcze obiadek i mogę się lenić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pogrubione ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego to moja kiedyś też wisiała na cycu a teraz może poje 5min i najedzona. Strasznie też się wierci, wszystko chce oglądać, a jak ktoś zacznie ze mną rozmawiać to nie ma jedzenia. Pewnie taki etap ![]() Cytat:
Dzieci nam rosną, ale z tego trzeba się tylko cieszyć Chociaż mi też czasem jest przykro, że ten czas tak szybko leci i nie mogę się nacieszyć moją kruszynką![]() Cytat:
Czy wasze dzieciaczki też tak reagują na waszych TŻ czy bardziej są za Wami?
Anastazja ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-18 o 13:44 Powód: skleroza |
||||||
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czy ja wiem czy takie małe ilości? ja teraz daję obiadki całe (190g) a deserków połowę tych mniejszych słoiczków (130g) plus 1/3 słoiczka owocowego do kaszki. Jakubowi nie podchodzą deserki, pół zjada, ale bez rewelacji, obiadki lepiej mu idą, a zjada całe. ___________ dziś królewicz jadł w nocy, więc butle ze 4 wyjdą. trudno. wy też macie wrażenie że cały dzień tylko karmicie dzieci? Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-09-18 o 13:44 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1015 |
|
MBZ♥
|
Córko
![]() Strippi zawsze możesz dla swojej spokojności iść do położnej środowskowej i zważyć Misia wcześniej Mamo, u nas tak jak piszesz:Córunia Tatunia mają swój świat kocham na Nich patrzeć |
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też częściej je... heh. z Gerbera jest na bank jeszcze kurak. wczoraj w tych holle tez indora widzialam. Cytat:
)
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monika.g co do puzzli to dodam jeszcze ze trzeba patrzeć na grubość ja mam takie grubsze tzn mają 1,1 cm zmierzyłam i są takie sztywne stabilne elementy nie wypadają moja sisotra kupiła kiedyś i były o połowe cieńsze i takie wyginające się ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, bardzo ![]() Cytat:
![]() Pogrubione Cytat:
![]() Właśnie zapuściłam małemu mozarta dla bobasa i od pół godziny mam spokojne dziecko
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z netu ten mozart czy z płyty? jak z neta daj linka
|
|
#1020 | ||
|
Kniaginia
|
Już pisałam wyżej
![]() Cytat:
Cytat:
Ten słoik ze szpinakiem i ziemniakiem ma w składzie też ryż pełnoziarnisty. Poodkurzałam i złożyłam podania o urlopy. Postanowiłam wykorzystać 8 tygodni rodzicielskiego. Moja bezdzietna szefowa mnie jeszcze bardziej znielubi. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

wszędzie. ale nie zabraniam ?! hehe nie bardzo wiem jakbym miala to zrobic
wrecz sie ciesze, ze mu tak nogi chodza
a samolociki niech odpadaja (ostatnio nabylam kolorowe nici. przez cale moje dorosle zycie wystarczala nitka biala, nitka czarna, a teraz sie zaczelo
daleko mam 

eeh... tylko jak mu tego zabronić
Ciężko mi nad nim zapanować.
za dalsza walke 

przepraszam. sama wiem, że ogonek ma znaczenie