|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
dla Was dużo sił i zdrówka, radości ze wzajemnego poznawiania się no i przede wszystkim za pękny poród. Jesteś dzielna mamusiaaaaa! ![]() wzruszyłam sie że mamy pierwsze Maleństwo!
|
||
|
|
|
#4862 | |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Cytat:
![]() Slodki chlopak to cukru we krwi mu mniej moze plywa,ale nadrobi napewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
a ile opału pójdzie
![]() moje dziecko od samego raa szaleje rozpycha się, kopie, pływa, łaskocze mnie i wszystko na raz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 08:20 |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
a moje sie chyba obraziło:P
|
#4865 |
|
Raczkowanie
|
Marcel też ma focha ;P
|
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Po dłuższej nieobecności witam się z wami serdecznie
Domii , gratuluję serdecznie ślicznego maluszka a niejednokrotnie wybawienie . Jeszcze raz gratki ![]() Co u mnie? Ano , już po ślubie po wizycie cukrzycowej a dziś przed wizytą u gina. Przed ślubem wogóle się nie stresowałam, byłam na luzie ale jak Tż mówił przysięgę to się wzruszyłam i sama ją wypowiedziałam łamanym głosem. Nie myślałam że tak będzie ale to pewnie hormony . Nie wiem jak na kościelnym będzie chyba będę ryczeć jak bóbr jedyna nadzieja w dziecku że będzie wariowało na mszy wtedy nim się zajmę i jakoś będzie ![]() To całe szkolenie o diecie cukrzycowej to jedna wielka porażka strata czasu jak dla mnie . Zbadali mi tylko szyjkę , pobrali wymaz omówili dietę tzn przeczytano to co było na rozpisce którą dostałam 2 tyg. wcześniej i do domu. Cały dzień zmarnowany . W domu sajgon, mexyk jednym słowem armagedon remontowy ale już jutro skończymy łazienke a potem dopiero malowanie kuchni i salonu. Przez 2 dni myłam się w małej miseczce i jak człowiek chce to wszystko może nawet z dużym brzuchem . W pierwszych dniach remontu troszkę się przeforsowałam bo jestem z tych co to nie mogą usiedzieć w miejscu i dostałąm skurcze. Bolało jak na miesiączkę ale skurcze były tak co 15 min więc się wystraszyłam i zadzwoniłam do gina, kazał leżeć plackiem i wziąć Nospę a w razie gdyby nie przeszło Ip. Udało się i takim oto sposobem opanowałam skurcze . W związku z tym remontem wyprawka jeszcze niekompletna nie mówiąc o praniu i prasowaniu a o torbie to już nie wspomnę ![]() Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki które leżą w szpitalu i za wizyty. |
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Witam mamusie
![]() Mialam jakas ciezka noc, nie wyspalam sie, a od 7 oczy jak 5 zlotych Domi, bardzo sie ciesze, ze tak dobrze sie czujesz i ze Jasiek zdrowy Zdjecia brzuszkowe poogladam z komputera ![]() A z ta zima, to nie straszcie, bo ja chce na spacerki smigac!
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Byla u mnie pani doktor. Z racji tego ze Jasko dosc dlugo siedzial w moim brzuchu "na sucho" nie czekala az cos zlego sie wydarzy tylko podala mu antybiotyk. Bedzie go przyjmowal przez 5 dni wiec dopiero kolo wtorku wyjdziemy do domu... Wytrzymam, byleby tylko wszystko z mlodym bylo dobrze
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty!Cytat:
dzielna mamuśka Cytat:
Cytat:
Lecę się ogarnąć przed śniadaniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4871 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
za maluszka, zeby wszystko bylo ok
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas najważniejsze że jest wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wstałam jakaś taka niemrawa,wezmę Rutinoscorobin, na noc tez zapodałam profilaktycznie bo coś gardło pobolewa i kondycja średnia.Musze sie zebrać do życia to może sie poprawi ![]() za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, jeżeli chodzi o zimę wolę srogą ale suchą...bo temperatura jest mniej odczuwalna...przynajmniej nie będzie zamarzających brei, słot i takich tam...
co do zimy, na pewno będzie nieciekawie, bo już od jakiegoś czasu nasze zimy są jakimś nieszczęściem dla nas, pory roku się zmieniają, nie ma prawdziwego lata, ani prawdziwej wiosny....zmienia nam się klimat teraz będą rozpoznawalne dwie pory roku letnio- jesienna i zimowa. Super Domii że tak dzielnie to znosisz, jeszcze raz wielkie gratulacje. Plamki na paznokciach to niedobór witamin w organizmie ( w ciąży to normalny stan, ja się przed ciążą przez wiele lat nie mogłam ich pozbyć). Niedobór wapnia, cynku i żelaza z naciskiem na wapno! A ja po wczorajszej wizycie mam doła i sama nie wiem co mam ze sobą zrobić. Od dwóch tygodni nie przytyłam nawet grama, a jem za dwoje, Małej spadło tętno z 142 na 132, wymiotuję ( dostałam czopki, jak się będą utrzymywać w czwartek mam przyjść po skierowanie do szpitala) a i dostałam skierowanie na usg, które powinnam zrobić w 35 tygodniu ciąży ale lekarka kazała mi zrobić już, tylko że na już muszę poczekać do poniedziałku. Brzuszek mam malutki, Małą niby czuje wierci się i odczuwam ruchy....ale jakiś niepokój zamieszkał w mojej głowie. |
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
B.ładne
|
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przemęczaj się tylko przy tym remoncie...oby szybko i sprawnie poszedł, bo czas kompletować wyprawkę ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie że z Jasiem wszystko dobrze! |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry Mamuśki
witamy się w 30 tc ![]() noc była maaakaaabryczna dla mnie czułam wszystkie swoje wnętrzności.. wszystko mnie bolało i przeszkadzało.. obudziłam się z mega bólem żołądka a teraz mam Lady Zgagę.. ale taką wypaśną ![]() wczoraj byłam na ostatnich odrabianych zajęciach na SR.. i posmutniałam, bo co drugi chłopiec ma mieć na imię Antek chyba będziemy myśleć nad innym imieniem.. sama chodziłam do klasy w której na 14 chłopaków 6 było Łukaszy... msakra
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie lubię popularnych imion bo potem w klasie 10 dzieciaków o tym samym imienu i jest problem ![]() za tygodnie ![]() dlatego my szukaliśmy takiego które jest mało popularne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 08:43 |
|
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Codziennie jest to samo. Płatki i tosty
![]() Cytat:
kuruj się Cytat:
tętno małej jest ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Do wyprawki tak naprawdę to już chyba na all u jednego sprzedawcy wszystko kupię. Poza tym to łożeczko i wózek Spadam szykować się przed wizytą |
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywajcie kochana Cytat:
![]() ojejku i co tu teraz zrobić ![]() czaami sątakie "kumulacje" imion w klasach, ja na studiach w grupie 18 osob miałam 6 monik, a teraz na studium mam w grupie bardzo dużo Mart
|
||
|
|
|
#4886 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
silny Maluszek ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
będzie wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#4887 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz codziennie rano się macam czy jest,jakiś taki odruch mi się włącza. Cytat:
A leży w inkubatorze? Cytat:
Cytat:
![]() Antek to popularne imię,też mi się podoba bardzo.Ale racja dużo jest Antków teraz ![]() Ale ja bym się nie przejmowała skoro się Wam podoba. Nanusia |
|||||||
|
|
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Cytat:
A ja wsawilam kolejne pranie,szykuje meza do pracy i biore sie za prasowanie tego co poschlo,cos czuje,ze z Waszym tempem zawitam juz na nowy watek ![]() A to prasowanie to dzis super,rozgrzeje sie,bo zimno u mnie w mieszkaniu okrutnie:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4889 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powtórze sie po Lineczce-zazdroszcze tego bezbolesnego porodu! ![]() Cytat:
![]() gratuluję kolejnych tygodni mamusieMy witamy się w 35 tygodniu ![]() Po wczorajszych wiadomościach Kamil szalał w brzuchu aż miło... Współczuję ciężkich nocek,ja też się trochę męczyłam.. bo co leżałam na boku to mnie żebro bolalo...Widzę,że kończymy wątek ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-18 o 08:57 |
||||||
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Domi gratulacjeeeeee!!! ![]() ![]() Zazdroszczę Ci, ze masz to już za sobą a jeszcze bardziej, że synka masz już przy sobie - straszny słodziak ![]() Cytat:
![]() A mała ile waży? Masz mały brzuszek, bo może po prostu taka Twoja uroda?? A nie możesz gdzie indziej iśc na usg, gdzieś gdzie byłoby jeszcze w tym tyg?? Witam się z rana ![]() U nas Mała wczoraj spała cały dzień, kopała tak od niechcenia, bo w poniedziałek to myślałam, że zwariuje od tych kopniaków A dziś znowu adhd O 13:30 ktg, o 14 wizyta i pewnie znów się nie pokaże
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-09-18 o 09:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

*. 

za dzisiejsze wizyty
za pękny poród. Jesteś dzielna mamusiaaaaa!

. Nie wiem jak na kościelnym będzie chyba będę ryczeć jak bóbr jedyna nadzieja w dziecku że będzie wariowało na mszy wtedy nim się zajmę i jakoś będzie
strata czasu jak dla mnie . Zbadali mi tylko szyjkę , pobrali wymaz omówili dietę tzn przeczytano to co było na rozpisce którą dostałam 2 tyg. wcześniej i do domu. Cały dzień zmarnowany . 

czułam wszystkie swoje wnętrzności.. wszystko mnie bolało i przeszkadzało.. obudziłam się z mega bólem żołądka a teraz mam Lady Zgagę.. ale taką wypaśną
chyba będziemy myśleć nad innym imieniem.. sama chodziłam do klasy w której na 14 chłopaków 6 było Łukaszy... msakra