Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 09:00   #4891
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Ech...od nocy mamy silne skurcze choć nieregularne.

Ale to co mnie martwi to to ze mi sie Ł. pochorowal. Tego nie przewidzialam :<. Juz mu kazalam maseczke kupić i caly arsenal lekow ale sie boje.

Izuś-ważne żeby Wam sie podobało. To i tak będzie Wasz ukochany Antoś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:01   #4892
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Po dłuższej nieobecności witam się z wami serdecznie

Domii , gratuluję serdecznie ślicznego maluszka . Super że wszystko poszło szczęśliwie i jak się okazało cc to nie taka straszna rzecz a niejednokrotnie wybawienie . Jeszcze raz gratki

Co u mnie? Ano , już po ślubie po wizycie cukrzycowej a dziś przed wizytą u gina.
Przed ślubem wogóle się nie stresowałam, byłam na luzie ale jak Tż mówił przysięgę to się wzruszyłam i sama ją wypowiedziałam łamanym głosem. Nie myślałam że tak będzie ale to pewnie hormony . Nie wiem jak na kościelnym będzie chyba będę ryczeć jak bóbr jedyna nadzieja w dziecku że będzie wariowało na mszy wtedy nim się zajmę i jakoś będzie
To całe szkolenie o diecie cukrzycowej to jedna wielka porażka strata czasu jak dla mnie . Zbadali mi tylko szyjkę , pobrali wymaz omówili dietę tzn przeczytano to co było na rozpisce którą dostałam 2 tyg. wcześniej i do domu. Cały dzień zmarnowany .
W domu sajgon, mexyk jednym słowem armagedon remontowy ale już jutro skończymy łazienke a potem dopiero malowanie kuchni i salonu. Przez 2 dni myłam się w małej miseczce i jak człowiek chce to wszystko może nawet z dużym brzuchem . Już chciałam lecieć po wanienkę dla dziecka żeby też czasowo z niej korzystać . W pierwszych dniach remontu troszkę się przeforsowałam bo jestem z tych co to nie mogą usiedzieć w miejscu i dostałąm skurcze. Bolało jak na miesiączkę ale skurcze były tak co 15 min więc się wystraszyłam i zadzwoniłam do gina, kazał leżeć plackiem i wziąć Nospę a w razie gdyby nie przeszło Ip. Udało się i takim oto sposobem opanowałam skurcze .
W związku z tym remontem wyprawka jeszcze niekompletna nie mówiąc o praniu i prasowaniu a o torbie to już nie wspomnę . Mam nadzieję że jakoś to ogarnę bo jak na razie nic nie mogę kupić dla dziecka , nie chcę w ten bajzel tego wkładać więc wiecie nosi mnie jakbym miała ADHD

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki które leżą w szpitalu i za wizyty.
Witaaaj
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Nie przepracuj się przy tym remoncie trzymam za szybki remont i wyprawkę !

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, jeżeli chodzi o zimę wolę srogą ale suchą...bo temperatura jest mniej odczuwalna...przynajmniej nie będzie zamarzających brei, słot i takich tam...
co do zimy, na pewno będzie nieciekawie, bo już od jakiegoś czasu nasze zimy są jakimś nieszczęściem dla nas, pory roku się zmieniają, nie ma prawdziwego lata, ani prawdziwej wiosny....zmienia nam się klimat teraz będą rozpoznawalne dwie pory roku letnio- jesienna i zimowa.

Super Domii że tak dzielnie to znosisz, jeszcze raz wielkie gratulacje.

Plamki na paznokciach to niedobór witamin w organizmie ( w ciąży to normalny stan, ja się przed ciążą przez wiele lat nie mogłam ich pozbyć). Niedobór wapnia, cynku i żelaza z naciskiem na wapno!

A ja po wczorajszej wizycie mam doła i sama nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Od dwóch tygodni nie przytyłam nawet grama, a jem za dwoje, Małej spadło tętno z 142 na 132, wymiotuję ( dostałam czopki, jak się będą utrzymywać w czwartek mam przyjść po skierowanie do szpitala) a i dostałam skierowanie na usg, które powinnam zrobić w 35 tygodniu ciąży ale lekarka kazała mi zrobić już, tylko że na już muszę poczekać do poniedziałku. Brzuszek mam malutki, Małą niby czuje wierci się i odczuwam ruchy....ale jakiś niepokój zamieszkał w mojej głowie.
też słyszałam o tym klimacie :P
a co do paznokci- w sumie mozliwe, zelaza mam niedobór, nie wiem jak z pozostałymi, ale to możliwe ;P
Kochana, tętno jest ok. Mojemu spadło z 146 na 123 i lekarka powiedziałą ze jest w porządku, że mam sie nie martwić, wiec Ty też się nie martw!! Jak czujesz ruchy to bym sie nie martwiła, a USG wszystko wyjaśni

Oglądacie DDTVN? jest o "pogotowiu duchowym" własnie opowiada tirówce, którą gwałcił ojciec/ojczym (nie pamiętam) i zrobił jej dziecko a ona bardzo chciała je wychować... w ogóle lubie tych Braci bardziej niż Jezuitów. :P ale ja to mam troche inne odczucia co do kościoła :P niż moja rodzina :P
Stary 2013-09-18, 09:03   #4893
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Piękna Ty i piękne zdjęcia!

Bardzo ładna,łóżeczko już stoi?

Ale malusi

Najważniejsze,że Jasiek zdrowy..
Powtórze sie po Lineczce-zazdroszcze tego bezbolesnego porodu!

Nie zamartwiaj się na zapas,poczekaj do Usg i bądz dobrej mysli

gratuluję kolejnych tygodni mamusie

My witamy się w 35 tygodniu

Po wczorajszych wiadomościach Kamil szalał w brzuchu aż miło... Współczuję ciężkich nocek,ja też się trochę męczyłam.. bo co leżałam na boku to mnie żebro bolalo...

Widzę,że kończymy wątek

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Z tym suszeniem ubranek troche przekichane...bluzy i spodenki strasznie długo schną, śpioszki,kaftaniki itd troszkę szybciej ale i tak musza caly dzień i noc wisiec na suszarce

Jeszcze nie ;D
Czekam bo za tydzien mają przywieść nam szafe wiec bedzie lekki balagan z ukladaniem itp no i wtedy chyba powiem Tż zeby juz je zlozyl
Najchetniej to ju z bym chciala zeby stalo :P
Przynajmniej do szuflady pochowala bym kocyki i pampersy
Też braliście z szufladą ?
Pokaz fotke jak sie prezentuje ;d
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:05   #4894
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Ale to co mnie martwi to to ze mi sie Ł. pochorowal. Tego nie przewidzialam :<. Juz mu kazalam maseczke kupić i caly arsenal lekow ale sie boje.

Oo może cos zaczyna sie dziać..
co do Ł- no taka pogoda ze w sumie sie nie dziwie. Niech sie szybko kuruje!!

Za wszystkie wizyty
za wszystkie tygodnie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

aa potem w DD leci czy dziecko powinno spac z rodzicami i poduszki i kołederki specjalnie caprojektowane dla dzieci ;D a potem metamorfoza mlodej mamy
Stary 2013-09-18, 09:06   #4895
iskra75
Raczkowanie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:

No to trzymamy kciuki żeby skurcze się rozkręciły.. co byś nie musiałam się już martwić i smutać
a co Ł? grypka jakaś? Mój B tak często reaguje na mega nerwy i stresy... więc może i u niego to taka kumulacja?
Antek nam się podoba i już się przyzwyczaiłam i tak codziennie mówię do brzuchola pewnie zostanie ale to wkurzające, że jak już w końcu czekamy na Maluszka to akurat wszyscy chcą mieć Antka
Stary 2013-09-18, 09:06   #4896
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam Dwupaki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Byla u mnie pani doktor. Z racji tego ze Jasko dosc dlugo siedzial w moim brzuchu "na sucho" nie czekala az cos zlego sie wydarzy tylko podala mu antybiotyk. Bedzie go przyjmowal przez 5 dni wiec dopiero kolo wtorku wyjdziemy do domu... Wytrzymam, byleby tylko wszystko z mlodym bylo dobrze . Ale ogolnie powiedziala mi ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku
cieszę się że wszystko w porządku, widać że oboje się dobrze czujecieA Jaśko śmignie szybko i z waga i cm, potem będziesz nosiła takiego 10 kg klocucia
Cytat:

Od dwóch tygodni nie przytyłam nawet grama, a jem za dwoje, Małej spadło tętno z 142 na 132, wymiotuję ( dostałam czopki, jak się będą utrzymywać w czwartek mam przyjść po skierowanie do szpitala) a i dostałam skierowanie na usg, które powinnam zrobić w 35 tygodniu ciąży ale lekarka kazała mi zrobić już, tylko że na już muszę poczekać do poniedziałku. Brzuszek mam malutki, Małą niby czuje wierci się i odczuwam ruchy....ale jakiś niepokój zamieszkał w mojej głowie.
lekarz nic więcej nie powiedział? to że jest mały brzuszek nie znaczy że coś jest nie tak, także narazie oczekuj wizyty i nie martw się za dużo
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
dzień dobry Mamuśki witamy się w 30 tc

wczoraj byłam na ostatnich odrabianych zajęciach na SR.. i posmutniałam, bo co drugi chłopiec ma mieć na imię Antek a ja tak nie chce chyba będziemy myśleć nad innym imieniem.. sama chodziłam do klasy w której na 14 chłopaków 6 było Łukaszy... msakra
gratki za tydzień, ostatnia prostaaaaaaaaa, 10 tyg
i włąśnie dlatego ja nie chce się zgodzić na typ imienia mojego męża, - Zuzie, za dużo u nas Zuź, i też nie chce popularnego imienia, nei z pierwszej piątki, a najlepiej 10 popularności.
To może poszukajcie innego na zapas a jak się urodzi podejmijcie decyzję.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:12   #4897
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie ;D
Czekam bo za tydzien mają przywieść nam szafe wiec bedzie lekki balagan z ukladaniem itp no i wtedy chyba powiem Tż zeby juz je zlozyl
Najchetniej to ju z bym chciala zeby stalo :P
Przynajmniej do szuflady pochowala bym kocyki i pampersy
Też braliście z szufladą ?
Pokaz fotke jak sie prezentuje ;d
Wrzucę jak namalujemy ten szablon bo na razie to jest jeden wielki magazyn, w łóżeczku wszystko leży:kocyki,pościel,prani e, obok suszarka

Tak mamy z szufladą, na razie 3mam tak podkłady poporodowe i pieluchy tetrowe bo nie mam gdzie tego kłaść musimy dojśc do ładu i wtedy wszystko ogarnę

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:13   #4898
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Kabriela to nie jest duże wahanie tetna.
Wczoraj na ktg Robalinek miał miedzy 216 a 76.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:13   #4899
89Beatka
Wtajemniczenie

Nanusia powodzenia na nowej drodze życia

Dzidzia
Stary 2013-09-18, 09:14   #4900
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

to może się ruszy coś w końcu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:15   #4901
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Pokażę Wam pierwsze dwa zdjęcia z mojej sesji brzuszkowej. Niektóre już widziały pewnie
Na resztę czekam, ale wrzucę Wam ze strony tej fotograf, choć to pierwsze raczej nie będzie moim ulubionym
Ślicznie też mi się marzy taka sesja...
Cytat:
Mam dostac jeszcze 2 kroplowki, pozniej beda mnie zdzierac z lozka i jak juz wstane i troche sie poruszam to przyniosa mi Jasienka
Ale cudnie zazdroszczę Ci takiej kruszynki
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
W ogole to nam dzisiaj stuknal 30 TYDZIEN!!! W koncu!

Cytat:
W ogole to zlapalam sie na tym ze w nocy cos mi sie ruszylo w brzuchu (tak jakby mnie Jasiek tak delikatnie kopnal) i oczywiscie na pol przytomna wymacalam brzuch i zaczelam panikowac ze on taki plaski i gdzie ten Jasiek sie tam teraz miesci
hehe noooo to uczucie jest niezłe jeszcze jakiś czas po porodzie odczuwa się jak się wszystko w środku na nowo układa
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ja sie boje ze jak zacznę prać to sie rozpada, choć niebo prawie czyste:P

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
co prawda już tylko B-B Wrocław i Gliwice ale może kogoś zainteresuje

aaa od jutra w TESCO są przeceny na odzież F&F . Znajoma dzwoniła i powiedziała ze dla maluchów też duże przeceny sie szykują (pracuje w dziale odzieżowym u mnie w tesco) i powiedziała ze warto choć zajrzeć jak coś brakuje bo bedzie sie opłacać

aaa i nie wiem jak w innych sklepach, ale u mnie w sklepie KIK. takie ceny że warto kuknąć. Np. kompleciki spodnie + bluzeczka za 19 zł. (100 % bawełna) śpiochy z bluzeczką za 15.. no jak dla mnie na sklep to dość fajna cena. :P Nie wiem jak w innych sklepach, bo u mnie to mogą być ceny okazyjne bo dopiero otwarli. i zeby zachęcić klientów.
Jedziesz do Gliwic? Ja się zastanawiam, bo w sumie nie robiłam tego 3d w 30 tyg choć jak pomyślę ile tam będzie ludzi, to mi słabo
Cytat:
Byla u mnie pani doktor. Z racji tego ze Jasko dosc dlugo siedzial w moim brzuchu "na sucho" nie czekala az cos zlego sie wydarzy tylko podala mu antybiotyk. Bedzie go przyjmowal przez 5 dni wiec dopiero kolo wtorku wyjdziemy do domu... Wytrzymam, byleby tylko wszystko z mlodym bylo dobrze . Ale ogolnie powiedziala mi ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku
Minie szybciutko, a będziecie pod fachową opieką
Cytat:
Z brzuszkiem, to pewnie taka Twoja uroda! Dobrze, że jesteś pod opieką
Cytat:
noc była maaakaaabryczna dla mnie czułam wszystkie swoje wnętrzności.. wszystko mnie bolało i przeszkadzało.. obudziłam się z mega bólem żołądka a teraz mam Lady Zgagę.. ale taką wypaśną tyle jeszcze do końca.. a Młody to mnie chyba od środka rozsadzi
wczoraj byłam na ostatnich odrabianych zajęciach na SR.. i posmutniałam, bo co drugi chłopiec ma mieć na imię Antek a ja tak nie chce chyba będziemy myśleć nad innym imieniem.. sama chodziłam do klasy w której na 14 chłopaków 6 było Łukaszy... msakra
za tygodnie
Ja póki co wysłałam zgagę na wakacje zauważyłam, że mnie męczy jak piję soki z kartonu i jakieś pikantne potrawy. Zaczęłam unikać i odpukać - jest lepiej Kupiłam też w aptece jakieś tabletki na zgagę, wg tej farmaceutki jedyne jakie można w ciąży. Paskudne jak cholera, ale pomogły
Nad imieniem jeszcze pomyślcie na spokojnie
Cytat:

Z tym suszeniem ubranek troche przekichane...bluzy i spodenki strasznie długo schną, śpioszki,kaftaniki itd troszkę szybciej ale i tak musza caly dzień i noc wisiec na suszarce

u mnie suszarka też zawalona ubrankami...nie przypuszczałam, że aż tyle tego się uzbierało
Stary 2013-09-18, 09:15   #4902
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucę jak namalujemy ten szablon bo na razie to jest jeden wielki magazyn, w łóżeczku wszystko leży:kocyki,pościel,prani e, obok suszarka

Tak mamy z szufladą, na razie 3mam tak podkłady poporodowe i pieluchy tetrowe bo nie mam gdzie tego kłaść musimy dojśc do ładu i wtedy wszystko ogarnę
Haha ja tez mam wszystko upchane w komodziez ciuchami, kosmetykami, pieluchami itp
Ale za tydzien zrobimy lozeczko to juz wkoncu poukladam:P
Bo jedna półke w komodzie chyba i tak przeznacze na te wszystkie higieniczne rzeczy
Stary 2013-09-18, 09:17   #4903
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
noc była maaakaaabryczna dla mnie czułam wszystkie swoje wnętrzności.. wszystko mnie bolało i przeszkadzało.. obudziłam się z mega bólem żołądka a teraz mam Lady Zgagę.. ale taką wypaśną tyle jeszcze do końca.. a Młody to mnie chyba od środka rozsadzi
za tydzień!! Moja kuzynka miesiąc temu też urodziła Antosia
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Najwazniejsze,ze wszystko ok! Malzon bedzie musial tylko toszke dluzej pobiegac miedzy domem a szpitalem,ale pozniej...sam miod-czego bardzo mocno wam zycze

A ja wsawilam kolejne pranie,szykuje meza do pracy i biore sie za prasowanie tego co poschlo,cos czuje,ze z Waszym tempem zawitam juz na nowy watek
A to prasowanie to dzis super,rozgrzeje sie,bo zimno u mnie w mieszkaniu okrutnie:/

Też zaraz wstawię drugie pranko i biore się za pierwsze prasowanko malutkich ciuszków
Cytat:

Po wczorajszych wiadomościach Kamil szalał w brzuchu aż miło... Współczuję ciężkich nocek,ja też się trochę męczyłam.. bo co leżałam na boku to mnie żebro bolalo...

Widzę,że kończymy wątek

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

za tygodnie!!

I MY WITAMY SIĘ W 35 TYGODNIU!

Już tak mało zostało, a remont stoi Tyle dobrze, że wózek kupiony jeszcze tylko fotelik i będę spokojniejsza

A u mnie w domu wszyscy chorzy.. brat ma gorączkę, zostaje dziś ze mną w domu, siostra też chodzi i kaszle, smarka.. Mówię im, że mają się trzymać ode mnie jak najdalej, ale wiadomo, że ciężko
Tż śpi przytulony do mojego kolana i co chwila upomina się o głaskanie
Stary 2013-09-18, 09:17   #4904
89Beatka
Wtajemniczenie

Dzastin, Zwariowane za 35 tydzień idziemy łeb w łeb

Ryba co do paznokci to któraś polecała ta odżywkę Eveline 8 in1 , jest faktycznie świetna
Stary 2013-09-18, 09:17   #4905
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Piękna Ty i piękne zdjęcia!

Bardzo ładna,łóżeczko już stoi?

Ale malusi

Najważniejsze,że Jasiek zdrowy..
Powtórze sie po Lineczce-zazdroszcze tego bezbolesnego porodu!

Nie zamartwiaj się na zapas,poczekaj do Usg i bądz dobrej mysli

gratuluję kolejnych tygodni mamusie

Widzę,że kończymy wątek

jeszcze 5

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Domi gratulacjeeeeee!!!

Zazdroszczę Ci, ze masz to już za sobą a jeszcze bardziej, że synka masz już przy sobie - straszny słodziak

Głowa do góry - na pewno wszystko jest i będzie w porządku
A mała ile waży? Masz mały brzuszek, bo może po prostu taka Twoja uroda?? A nie możesz gdzie indziej iśc na usg, gdzieś gdzie byłoby jeszcze w tym tyg??

Witam się z rana

U nas Mała wczoraj spała cały dzień, kopała tak od niechcenia, bo w poniedziałek to myślałam, że zwariuje od tych kopniaków A dziś znowu adhd O 13:30 ktg, o 14 wizyta i pewnie znów się nie pokaże
Co ja tutaj czytam to Wasze dzieciaki tak kopią że hej,mój taki spokojny,daje znać owszem ale do adhd mu daleko.
Dobrze że w piątek wizyta do dopytam bo zaczyna mnie to martwić.

za wizytę

Cytat:

Szybka kuracja pomoże,może niech porządnie sie wyśpi.Na mnie to zawsze działa
To co dalej czekamy na rozwój akcji
Cytat:
Witaaaj
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Nie przepracuj się przy tym remoncie trzymam za szybki remont i wyprawkę !

też słyszałam o tym klimacie :P
a co do paznokci- w sumie mozliwe, zelaza mam niedobór, nie wiem jak z pozostałymi, ale to możliwe ;P
Kochana, tętno jest ok. Mojemu spadło z 146 na 123 i lekarka powiedziałą ze jest w porządku, że mam sie nie martwić, wiec Ty też się nie martw!! Jak czujesz ruchy to bym sie nie martwiła, a USG wszystko wyjaśni

Oglądacie DDTVN? jest o "pogotowiu duchowym" własnie opowiada tirówce, którą gwałcił ojciec/ojczym (nie pamiętam) i zrobił jej dziecko a ona bardzo chciała je wychować... w ogóle lubie tych Braci bardziej niż Jezuitów. :P ale ja to mam troche inne odczucia co do kościoła :P niż moja rodzina :P
Ja chcę mieć tv!
Cytat:
No to trzymamy kciuki żeby skurcze się rozkręciły.. co byś nie musiałam się już martwić i smutać
a co Ł? grypka jakaś? Mój B tak często reaguje na mega nerwy i stresy... więc może i u niego to taka kumulacja?
Antek nam się podoba i już się przyzwyczaiłam i tak codziennie mówię do brzuchola pewnie zostanie ale to wkurzające, że jak już w końcu czekamy na Maluszka to akurat wszyscy chcą mieć Antka
Tak to już bywa
a może jeszcze wpadnie Wam w ucho inne imię.My mamy wybrane, ale nie zarzekam się że zostanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:21   #4906
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dzastin, Zwariowane za 35 tydzień idziemy łeb w łeb

Ryba co do paznokci to któraś polecała ta odżywkę Eveline 8 in1 , jest faktycznie świetna
idziemy idziemy! tylko ciekawe, która będzie pierwsza na porodówce
Stary 2013-09-18, 09:22   #4907
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja tez mam wszystko upchane w komodziez ciuchami, kosmetykami, pieluchami itp
Bo jedna półke w komodzie chyba i tak przeznacze na te wszystkie higieniczne rzeczy
też mam zamiar jedną szuflade przeznaczyć na jakieś inny rzeczy niż ciuszki
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

[CENTER]I MY WITAMY SIĘ W 35 TYGODNIU!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 09:23   #4908
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zastanawiam nad ułożeniem rzeczy w komodzie.Jak to ulokować wszystko żeby było ok.
Ale to dopiero jak przewiozę ją do domu.

Cytat:
za tydzień!! Moja kuzynka miesiąc temu też urodziła Antosia

Też zaraz wstawię drugie pranko i biore się za pierwsze prasowanko malutkich ciuszków

za tygodnie!!

I MY WITAMY SIĘ W 35 TYGODNIU!

Już tak mało zostało, a remont stoi Tyle dobrze, że wózek kupiony jeszcze tylko fotelik i będę spokojniejsza

A u mnie w domu wszyscy chorzy.. brat ma gorączkę, zostaje dziś ze mną w domu, siostra też chodzi i kaszle, smarka.. Mówię im, że mają się trzymać ode mnie jak najdalej, ale wiadomo, że ciężko
Tż śpi przytulony do mojego kolana i co chwila upomina się o głaskanie

Zaczynają się wstrętne choróbska

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Lineczka Bo się wczoraj nie doczekałam odp
Ty masz nierozpakowana szczotkę,co tam jest napisane na opakowaniu.
To na pewno włosie naturalne?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:24   #4909
ktosiula
Wtajemniczenie

O jeszcze stary wątek Może załapę się na nowy, ale mam tylko godzinke, sprężać się dziewczyny!

Mam za sobą bardzo udaną noc i humor dopisuje, za oknem nawet słoneczko, a w domu ciepło bo włączyliśmy piec, żeby trochę dogrzał.

Lineczka pisałaś wczoraj o tym olejku z Palmersa, miałam probkę i się wczoraj wysmarowałam. Jest fajny bo nie zostawia takiego filmu tłustego tylko bardzo dobrze się wchłania ale ten zapach jest straszliwie mdły, nie mogłabym go stosować na dłuższą mete...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Pokażę Wam pierwsze dwa zdjęcia z mojej sesji brzuszkowej. Niektóre już widziały pewnie
Na resztę czekam, ale wrzucę Wam ze strony tej fotograf, choć to pierwsze raczej nie będzie moim ulubionym
Zapowiada się cudownie!

Cytat:
Dzien dobry Dwupaki
Jeszcze raz dziekujemy z Jasiem oraz mezem za mile slowa *.
Noc minela spokojnie, sasiadka z sali 4 razy prosila o znieczulenie a ja ani razu boli, to fakt ale to jest naprawde znosny bol. Nawet nie wiecie jak ciesze sie ze skonczylo sie to u mnie cesarka, wole zeby mnie brzuch bolal niz krocze
Bezproblemowa ciąża, łatwy poród - nic tylko zazdrościć Dobrze, że Jaśko zdrowy, do piątku szybko zleci i wyjdziecie do domku, a tymczasem rodzinka zrobi pranie i przygotuje wszystko jak trzeba. 45 cm to maluśko, masz dużo małych ubranek? nawet w 56 mały będzie się topił A powiedz mi jak to jest z tym karmieniem po cc? Masz już pokarm? Odciągałaś coś? Jaśkowi dają mm? W ogóle Ci go nie przystawili do piersi do tej pory? Czytałam wczoraj, że dobrze jest odciagać siarę i podawać strzykawką lub łyżeczką bo to mega wartościowe dla takiego brzdąca.

Cytat:

Dzastin super leżaczek! Też się czaje na jakis
No i zamówiłam wkoncu pościel :P
http://allegro.pl/10ele-posciel-haft...538174892.html
wzór: Serce Ciemny Beż
Śliczna

Cytat:
aaa i nie wiem jak w innych sklepach, ale u mnie w sklepie KIK. takie ceny że warto kuknąć. Np. kompleciki spodnie + bluzeczka za 19 zł. (100 % bawełna) śpiochy z bluzeczką za 15.. no jak dla mnie na sklep to dość fajna cena. :P Nie wiem jak w innych sklepach, bo u mnie to mogą być ceny okazyjne bo dopiero otwarli. i zeby zachęcić klientów.
Gdzie ten KIK? W Bytomiu? Słyszałam wiele dobrego o tej sieci w niemczech, ale u nas nigdy nie widziałam żadnego kika do tej pory.

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Po dłuższej nieobecności witam się z wami serdecznie

Domii , gratuluję serdecznie ślicznego maluszka . Super że wszystko poszło szczęśliwie i jak się okazało cc to nie taka straszna rzecz a niejednokrotnie wybawienie . Jeszcze raz gratki

Co u mnie? Ano , już po ślubie po wizycie cukrzycowej a dziś przed wizytą u gina.
Przed ślubem wogóle się nie stresowałam, byłam na luzie ale jak Tż mówił przysięgę to się wzruszyłam i sama ją wypowiedziałam łamanym głosem. Nie myślałam że tak będzie ale to pewnie hormony . Nie wiem jak na kościelnym będzie chyba będę ryczeć jak bóbr jedyna nadzieja w dziecku że będzie wariowało na mszy wtedy nim się zajmę i jakoś będzie
To całe szkolenie o diecie cukrzycowej to jedna wielka porażka strata czasu jak dla mnie . Zbadali mi tylko szyjkę , pobrali wymaz omówili dietę tzn przeczytano to co było na rozpisce którą dostałam 2 tyg. wcześniej i do domu. Cały dzień zmarnowany .
W domu sajgon, mexyk jednym słowem armagedon remontowy ale już jutro skończymy łazienke a potem dopiero malowanie kuchni i salonu. Przez 2 dni myłam się w małej miseczce i jak człowiek chce to wszystko może nawet z dużym brzuchem . Już chciałam lecieć po wanienkę dla dziecka żeby też czasowo z niej korzystać . W pierwszych dniach remontu troszkę się przeforsowałam bo jestem z tych co to nie mogą usiedzieć w miejscu i dostałąm skurcze. Bolało jak na miesiączkę ale skurcze były tak co 15 min więc się wystraszyłam i zadzwoniłam do gina, kazał leżeć plackiem i wziąć Nospę a w razie gdyby nie przeszło Ip. Udało się i takim oto sposobem opanowałam skurcze .
W związku z tym remontem wyprawka jeszcze niekompletna nie mówiąc o praniu i prasowaniu a o torbie to już nie wspomnę . Mam nadzieję że jakoś to ogarnę bo jak na razie nic nie mogę kupić dla dziecka , nie chcę w ten bajzel tego wkładać więc wiecie nosi mnie jakbym miała ADHD

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki które leżą w szpitalu i za wizyty.
Wszystkiego naj na nowej drodze życia! Urwanie głowy masz teraz ale przynajmniej się nie nudzisz i czas szybko leci! Pamiętaj, żeby się nei przemęczać za bardzo, wszystko z umiarem. A z zakupami spokojnie, zdąrzysz, nie ma co siać paniki

Cytat:
Ciekawe skąd te wymioty... a morfologia i mocz dobre? Jak czujesz ruchy to chyba wszystko gra. Mały brzuszek to kwestia indywidualna, ja też mam mały i parę innych dziewczyn też. Może faktycznie spróbujesz jeszcze gdzieś indziej z tym USG żeby się uspokoić?

Cytat:
Współczuję samopoczucia. A co do imienia skoro Wam to bardzo przeszkadza to zastanówcie się nad innym. Mnie by było ciężko się teraz przestawić jak od paru miesięcy mmam wybrane konkretne imię.

Cytat:

Zdrówka dla Łukasza! A jak Ty się czujesz tak psychicznie? Mała Cię odwiedza? A jak z tymi wodami? Uzupełniają się troszkę i znowu wyciekają? Ciekawe ile to jeszcze potrwa. Dobrze jakby mały przekroczył wagę chociaż tych 2 kg. Imię już wybraliście? Będzie Witek czy nie będzie Witek?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:25   #4910
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Lineczka Bo się wczoraj nie doczekałam odp
Ty masz nierozpakowana szczotkę,co tam jest napisane na opakowaniu.
To na pewno włosie naturalne?
już idę wyciągnę i zobaczę

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 09:25   #4911
24Kasiula24
Raczkowanie

Pierwsza szuflade chyba zrobie na kremy, platki higieniczne, krem do pupy itp zeby miec wszysto pod ręka obok przewijaka
Drugą na ciuszki co bedzie nosił na bieżąco

A dwie kolejne na jakies gubsze ciuszki albo troszke wieksze )

Lece dziewczynki na troche, czeka mnie sprzatanie, pranie no i nie jedlismy jeszcze sniadania Buziaki )
Stary 2013-09-18, 09:25   #4912
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mogę rodzić pierwsza ale po 15.10 a najlepiej 22.10
Stary 2013-09-18, 09:26   #4913
ryba91
Zakorzenienie

Jak któras zauważyłą, na dole juz jest nowy wątek, ale prosze sie nie wpisywać, bo czekamy na kalendarz

Zmiany bede wprowadzać po kolei bo mam skurcze które bolą i mi ciężko wysiedzieć.
Stary 2013-09-18, 09:29   #4914
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak któras zauważyłą, na dole juz jest nowy wątek, ale prosze sie nie wpisywać, bo czekamy na kalendarz

Zmiany bede wprowadzać po kolei bo mam skurcze które bolą i mi ciężko wysiedzieć.
ja już tam nawet byłam
Stary 2013-09-18, 09:29   #4915
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lineczka pisałaś wczoraj o tym olejku z Palmersa, miałam probkę i się wczoraj wysmarowałam. Jest fajny bo nie zostawia takiego filmu tłustego tylko bardzo dobrze się wchłania ale ten zapach jest straszliwie mdły, nie mogłabym go stosować na dłuższą mete...
też się smarowąłam wczoraj z tym ze kremem i fajna skóra po nim jest a w sumie zapach mi się spodobał

nemosku, na opakowaniu jest napisane że szczotka miękka wykonana z włosia świńskiego dla starszych dzieci a szczotka super miękk jest z włosia koziego dla młodszych dzieci

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 09:30   #4916
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja mogę rodzić pierwsza ale po 15.10 a najlepiej 22.10
Mi położna zabroniła rodzić przed 15.10 zobaczymy czy Leo się posłucha
Cytat:

teraz Ty w kolejce na porodówkę?
Stary 2013-09-18, 09:32   #4917
lineczka1989
Zakorzenienie

ja też mogę w tych okolicach co Beatka

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-18, 09:33   #4918
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na kosmetyki kupiłam w Ikei takie pojemniki plastikowe, bo w komodzie miejsca brak

Cytat:
No ciekawe, jeszcze Kasiula i Anulka są w Naszym terminie

Wszytkie chcą rodzić w tym samym terminie ;D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:36
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:33   #4919
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja też mogę w tych okolicach co Beatka
Jak się zaczniemy sypać, to wszystkie na raz
Stary 2013-09-18, 09:35   #4920
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się zaczniemy sypać, to wszystkie na raz
i nie będzie komu powiadomić na forum ze rodzimy

coś słońce się przedziera i teraz pytanie włączyć pranie czy nie?!

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości